Shlomlux2 פורסם דצמבר 6, 2007 דיווח פורסם דצמבר 6, 2007 בשבועיים איחור אני מעלה את הסיפורון הקטן שלי על סיכום אירוע 30 שנה לאגודה שהתקיים אצלנו בשדה חיפה- נקודת ראותו של הפקח. תהנו: כולנו התרגשות בקומה, הכל מתואם, מסודר, צפוף- אבל מוגדר ככיף לא נורמאלי. ההוא מפקח, אני מתאם, וזה מנהל... אי אפשר להמתין אצל הבקר ופה ושם תקלות ואי-הבנות על הקשר, הקפות הפוכות, ללא קשר עין, קשר כפול... שמיייחחחח! הקומה רועשת כאילו יש מופע רוק עצבני, אני מתאם בלי סוף צעקות הדדיות ביני לבין הבקר. אבל מתמידים על הנהלים, בטיחות ראשונה, מתחקרים תוך כדי ומשפרים. כולם נוחתים ואז יש שקט... כולם מצפים לגל הבא, האז"מים! עוד לפני שה-GA האחרון נחת מתחיל הבקר לתאם את האז"מים, קבוצות קבוצות, ידועות מראש, עפ"י זמנים. עתידים היו כולם להכנס דרך כפר חסידים, לעם הרוח ולנחות על 16... אבל זמנים הם דבר גמיש, שגם דקה אחת של הקדמה או איחור יכולה לעשות שמות. אז דחינו אותם בכפר כדי לא לערבב בין סוגי המטוסים, והדחייה הגיעה לעכו. שם, כדי ליעל את התעבורה החלטנו (הבקרה והמגדל) להכניס קבוצה קבוצה, לאורך הכביש, עד לצומת אפק, משם לעם הרוח ולנחיתה על 16. קבוצה ראשונה מצטרפת, מודיע צומת אפק ובעם הרוח אנחנו מקבלים את הקבוצה הבאה- הכל כדי לשמור על נהלים, הפרדות ולדאוג לסדר באוויר... בינתיים האז"מים נאספים באיזור הצפון, ממתינים, כל קבוצה באיזור שונה ואנחנו ממשיכים לקבל קבוצות, הכל עפ"י הנהלים... בטיחות מעל הכל! ושוב, מפקחים, מתאמים, מנהלים... אין זמן לנשום. זה בלי קשר, ההוא חוצה צירים, וההם מדברים ביחד. הלחץ גובר, לבקר כבר נגמרים מקומות ההמתנה, אצלנו הנהלים נשמרים תוך לחץ להכניס את כולם בזמן הקצר ביותר... והבקר כבר מתחיל לרמוז על מחסורי דלק- אסור לבזבז שניה אחת- מתחקרים ומשפרים... מקצרים זמנים. וגם זה, כמו כל דבר נגמר "בשלום", כולם נחתו... סיכמנו שעתיים וחצי נחיתות תוך שמירה הדוקה על נהלים ובטיחות, הכל נרגע! האירוע מתחיל, מטסים, אירובטיקה מסוקים... באמת פעם בחיים. אני, כמי שידוע כ- "תעופן" הגדרתי את זה לא פחות מ: "בוקר מושלם בגן-העדן". נגמר, מתחילים לחזור הביתה. ההחלטה הייתה הרצלינים ראשונים, שאר ה-GA ואח"כ האולטרלייטים, שעתידים כולם לצאת דרך חסידים. ה-GA, "נורים" מהמסלול לאוויר, כל שניה מנוצלת והם נעלמים. האולטרליטים, מתיישרים אחד אחד, כמו הנוהל. אך לאחר התייעצות קלה ושלישיות ממריאים לכפר חסידים, כמו מחסנית: מישרים שלושה ויורים אותם אחד אחרי השני. ההמראות- סדר, נוהל, "טוענים ויורים". הקונפליקטים, הלחצים, ההמתנות, הפתרונות והטיסות- כולן יצרו במגדל הרמוניה של פיקוח מאסיבי שלצערי איננו זוכים לו מדי יום. רק בזמנים כאלה לומדים להעריך את טיב התחקור ואת חשיבותה העליונה של הבטיחות. נחיתות בשעתיים (!!!), כמה סוגי כלי טייס ואופיים של טייסים שונים יצרו אווירה מאד מגוונת על הקשר, באוויר וביבשה. וכל זה: פעם ב-30 שנה... :mrgreen:
dani-manusis פורסם דצמבר 6, 2007 דיווח פורסם דצמבר 6, 2007 באמת היה אירוע מדהים ומטורף כאחד. להיות מספר 4 בשיירה ואחריך עוד 3 ובינתיים עוד 2 מצטרפים ואין לי מושג מאיפה... נחמד לשמוע את הפקח צועק "שקט על הערוץ !!" בערך 5 פעמים לכל כיוון. שמח לראות את הסיפור מהצד שלך, את הסיפור השלם שמעת בשדה שלומי. מקווה שנתראה שוב
תומר עינבר פורסם דצמבר 6, 2007 דיווח פורסם דצמבר 6, 2007 באמת היה ארוע מעולה, נבהלתי שפגשתי את דני, לא ציפיתי לזה חחח תודה שלומי על האירוח המעולה שלך, נו אז לקחת כתובת MSN של רבקה? היה מעולה וכיף. תודה לכל המארגנים!
ערן 339 פורסם דצמבר 7, 2007 דיווח פורסם דצמבר 7, 2007 כל הכבוד לכל הפקחים, המתאמים, והמארגנים שלמרות הכל הצליחו לסדר את התנועה אני ראיתי את חלק מהמטוסים הנכנסים להקפה מכיוון גלים מהחלון, ואני חייב לאמר שהיה הרבה רעש. רע לשכנים, מעולה בשבילי והמשקפת ערן.