עבור לתוכן
uvdude

קובץ SID/STAR נורמלי לPMDG

Recommended Posts

פורסם
  opherben כתב:
א. אני לא מהמר. לו הייתי כך, לא הייתי נמצא כאן לספר על כמעט 40 שנות טיסה.

ב. לא תגיע במצב מסחרי סביר לשתי מהירויות גישה שונות, 120 ו-140. המטוס מגיע עם מטען משתלם כמעט קבוע וכך גם דלק, ומכאן משקל נחיתה ומהירות גישה. לו היה המצב שתיארת מציאותי, התהליך היה מתבצע נכון בשתי המהירויות, אך לא יתבצע נכון במהירות גבוהה מדי. נסה ותיווכח. פעילות נכונה הינה לשנות ידנית את המהירות ב-FMC רק כשבאמת צריך. כרגע תראה שם אופיינית 240, ומה טוב ונכון יותר, לשנות מ- 240 או 160? אם אל על לא מבצעת כך, אין זו תורה אלא גישה אחת מרבות. גישתי מביאה בחשבון מספר גדול של מצבים ומשתנים מציאותיים. אגיד זאת חריף יותר- החלטות רבות בתחום מתקבלות בחברה על-ידי טייס ראשי למטוס או מנהל צי, מנהל מבצעי אוויר, טייס ראשי חברה. עכשיו לך ובדוק כמה מהם רכשו השכלה אקדמית בתחום הרלבנטי, קרי ניהול תעבורה אווירית, תיכון אווירונאוטי ברמת מתכנן מטוס ומתכנן תהליכים? אני מכיר את אלה שמילאו תפקידים אלה עד לאחרונה, אין ביניהם כזה אחד לפליטה. אין בכל החברה טייס ניסוי אחד שמבין דברים אלה גם לעומק ורואה ראיה כוללת את כלל תמונת תפעול המטוס. כל שאני מציע הינו להשלים נתונים באופן נכון במקומות בהן האוטומציה הקיימת השאירה חסר.

ג. מהירות הפניה בהמראות נתב"ג מזרחה על דינה1 מוכתבת בתהליך ובדפית- 210.

ד. בציריך לדוגמא קיימות פניות אחרי המראה ב-190 עקב הרים, וגם שם חסרים נתונים אלה באוטומציה, אך מוכתבת בתהליכים (לא בדקתי בסוויס אך אין להם סוגי מטוסים כאלה בשימוש). מה שיקרה הוא שהמטוס יאיץ ויצא מהנתיב, אז מה? לפני כל המראה, יתווספו לאלף הפעולות שמתבצעות, בדיוק אותן פעולות, גם מילוי מהירויות ידני ב-FMC? איזה קשר יש כאן למשקל?

ה. כיום מתבצעות פעולות מיותרות בתא, הגורמות לניטרול הקשב והיכולת המחשבתית של הטייסים לטובת איזה נוהל CRM מיותר. הן נובעות מהבנה ולכן יישום שגוי של תקני תעופה. לדוגמא יש צורך שלכל משאבה חשמלית תהיה אפשרות מהתא להפעילה, להפסיקה, ולנתק לה מקור מתח בעת תקלה, טוב ויפה. אבל-- מדוע להפעיל, להפסיק? הרי מבנה המערכת הוא כזה שהמערכת נמצאת בפעולה רגילה לחלוטין מבלי לגעת במפסק, כולל אחרי גמר הטיסה. למדתי זאת לעומק בעבודתי. לשנות מצב בחירה ב- B744 של משאבות הידראוליות? מדוע במפסקי גנרטורים לא צריך הטייס לגעת ובמשאבות הידראוליות כן? זה ורבים אחרים הם מצבים מיותרים כתוצאה מחוסר מחשבה וראייה צרה מדי של אנשים שיושבים ועובדים בתחום התמחותם מבלי להבין מספיק טוב שהם חלק ממערכת מורכבת, על שולחנות תכנון, לגבי הבעיות האמיתיות של הטייס בתא בעת טיסה. עבודת טייסים בתא כיום בנוכחות שיא האוטומציה מעוררת בי אסוציאציה חזקה של טייסים כקורבנות של מהנדסים. עסקתי בכך רבות ופה טמונים יסודות של תאונות בדרך. בני אדם שוגים באופן קריטי בעת עומס, אפילו רק רגשי, ומבצעים טעויות חמורות הגורמות לאבדן המטוס על יושביו. מספיק לעבור על ה-A340 שגמר מסלול, נדמה לי בקנדה או צפון ארה"ב לפני מעט מעל שנה, עם צוות מנוסה ותנאים שגרתיים לאיזור, אליו טסו עשרות רבות של פעמים. שניהם לא תפקדו בנחיתה. או הבואינג 757 שהתפרק אחרי המראה מקנדי עקב התנהגות טייס בלתי מקצועית בתפעול דוושות . יש עוד הרבה חומר כזה, לשנה הבאה :-)

Etai Charit כתב:
  ציטוט
ג. כדאי לשלב מהירויות בכל הליכי הגישה.

ד. בנקודות RNAV כדאי להכתיב נקודות FLYOVER אחרת ה-FMS חותכת את נקודות התהליך בפניות לבסיס ופיינל. לכן ה-B744 שבא מעט מהר יותר מ-B737 צפוי להגיע מעט תלול, ובעיקר לא יוכל להתיישר נכון בפיינל עקב פניית יתר. יש להכתיב מהירות 160 בסוף עם הרוח, להקל מעט על כך.

כשעיצבתי את הקובץ שלי, חשבתי אם לשלב מהירויות, ואם כן אז אילו. הגעתי להחלטה שמדובר בפרט אינדיבידואלי לכל טיסה בפני עצמה, קל וחומר סוג מטוס. הגעתי להחלטה להצמד להליכים השמורים במציאות: במידה ובדפית אין מגבלת מהירות חד משמעית, לא מוכנסת שום מהירות. על הטייס לתכנן את ניהול הפוטנציאל בהנמכה בכל טיסה בפני עצמה ע"פ הפרמטרים המשתנים. זו עדיין דעתי. אני מסכים שלרוב הנתונים יהיו דומים, אך זה לא גורע מין החובה כל הנמכה והנמכה לתכנן את הפוטנציאל ולבדוק כל פרט מוקדם מספיק.

עריכה:

שתי דוגמאות לגבי 737 ב-RNAV:

1. Vref40=140. בסוף עם הרוח אני צריך להיות עם גלגלים מטה ומדפים 15, דהיינו מהירות 160 קשר במקרה זה.

2. Vref40=120. במקרה זה המהירות בסוף עם הרוח תהיה 140 קשר. יש הימור מה בלתכנן האטה מ-160 קשר ל-125 קשר בצלע הבסיס הקצרה.

מקרה של ג'מבו כבד יכול להיות אף יותר קיצוני.

לסיכום - אני אעדיף שלא תהיה לי שום מהירות שאינה מוכתבת ע"י הדפית, ולו רק כדי שאדע שטרם תכננתי את הגישה כולל איבוד הפוטנציאל בצורה נאותה. כאשר אגדיר שם מהירויות, זה יהיה לפי תכנון הפוטנציאל הספציפי לאותה הטיסה.

עופר, חלילה לא ניסיתי לטעון שאתה טועה. הסברתי מה גישת המחשבה שלי, האישית. בדיוק כמו במקרה שרשור הכנת מכשירים אלטרנטיביים לנחיתה עוד בטרם המראה, נושא שעלה כאן לא מזמן בשרשור החידות שפרסמתי, גם במקרה של תכנות FMS אני מעדיף להשאיר דברים פתוחים ללא שום אשלייה שהם מטופלים, עד הרגע בו אני משקיע בהם את תשומת ליבי וסוגר אותם. אני לא רוצה אשליה שפרופיל ההנמכה ואיבוד הפוטנציאל שלי מתוכנן בהתאמה לטיסה הנוכחית, עד שלא עברתי בדף LEGS ווידאתי אותו בעצמי. לא רוצה שיופיע לי שם 160 קשר, שלא אני קבעתי אותו. זה עלול להטעות (שוב, אותי אישית) ולשדר לי מסר כאילו שכבר וידאתי פרופיל הנמכה מעודכן לטיסתנו זאת, למרות שלא כך הדבר.

כאמור, עם מגבלות דפית - אין שום ויכוח. לגבי מהירויות אחרות - אני, אישית, מעדיף לטפל בכל מקרה לגופו. אני חושב שמחובתו של טייס לעבור על דף LEGS לפני כל סגמנט של הטיסה, כולל המראה, ולוודא שאני לא סוטה משום מגבלה. כך יהיה, בשעתו, בהמראה מציריך, וכך גם ב-RNAV30.

אמרת בעצמך, עופר, שמדובר בגישה מיני רבות. הראיתי את הגישה שאני תומך בה בעת הכנתי קובץ הליכים לנתב"ג, ולהסר ספק - אני מקבל בברכה כל קובץ עדכון, גם אם הוא לא תואם להשקפת העולם שלי, אך ההליכים בו מדויקים יותר.

פורסם

שבת שלום לכולם.

בקרוב העלה תיקון קל לסיד/סטאר הקיים ואבדוק גם שהוא מתאים ל- AIRAC Cycle 0713 (למרות שלא צריכה להיות בעיית התאמה בבן גוריון לכל AIRAC Cycle חדש).

1- שימו לב הליך דינה1 כולל BGN D7 (קו החוף) בגובה 3000 ולא AT OR ABOVE , פשוט לבדוק את ה-LEGS ולתקן במקום המתאים 3000/ .

2- הסיד/סטאר נכתב בכוונה ללא מהירויות לאחר אין ספור ניסיונות שלי כן לכתוב עם מהירויות , לא הצלחתי להגיע לרמה טובה כמו בלי המהירויות (כל פעם משהו אחר לא הסתדר) בסה"כ צריך לשים לב על המהירויות הנכונות ולתקן לפי ההליך(טיפ קטן גם בהמראה וגם בנחיתה). עדיין אנסה להכניס מהירויות ולבדוק אולי הפעם גם יהיה לי קצת מזל ואצליח.

בכל זאת הסיד/סטאר הנוכחי מתאים גם ל-747/737 וזה היה לא קל למצוא את האמצע.(למרות שכוונתי היתה לכתוב סיד/סטאר ל-747)

אבקש מהחברה שיש להם את ה-FSX להודיע לי (בפרטי או במייל) אם הסיד/סטאר עובד/מתאים או שיש בעיות?(אם כן והוא עובד/מתאים ואין בעיות מקווה שה-MD11/NGX יעבדו עם אותו בסיס נתונים ואז תפסנו כמה ציפורים ביחד , אבל יש עוד קצת זמן לזה).

3- אתמול דיברתי עם עופר והחלטתי לא לבצע FLYOVER על הנקודות הקימות בפניות לבסיס ופיינל בהליך RNAV . אשמח לתגובות מהחברה על הליך זה .

תודה,

אלון ברנע

פורסם
  alon_barnea כתב:
שבת שלום לכולם.

בקרוב העלה תיקון קל לסיד/סטאר הקיים ואבדוק גם שהוא מתאים ל- AIRAC Cycle 0713 (למרות שלא צריכה להיות בעיית התאמה בבן גוריון לכל AIRAC Cycle חדש).

1- שימו לב הליך דינה1 כולל BGN D7 (קו החוף) בגובה 3000 ולא AT OR ABOVE , פשוט לבדוק את ה-LEGS ולתקן במקום המתאים 3000/ .

תוכל להכניס זאת בעצמך כחלק מההליך השמור מראש, חבל בכל טיסה לתקן. אם לא תדע איך - פנה אליי ונתגבר על זה.

2- הסיד/סטאר נכתב בכוונה ללא מהירויות לאחר אין ספור ניסיונות שלי כן לכתוב עם מהירויות , לא הצלחתי להגיע לרמה טובה כמו בלי המהירויות (כל פעם משהו אחר לא הסתדר) בסה"כ צריך לשים לב על המהירויות הנכונות ולתקן לפי ההליך(טיפ קטן גם בהמראה וגם בנחיתה). עדיין אנסה להכניס מהירויות ולבדוק אולי הפעם גם יהיה לי קצת מזל ואצליח.

בכל זאת הסיד/סטאר הנוכחי מתאים גם ל-747/737 וזה היה לא קל למצוא את האמצע.(למרות שכוונתי היתה לכתוב סיד/סטאר ל-747)

אבקש מהחברה שיש להם את ה-FSX להודיע לי (בפרטי או במייל) אם הסיד/סטאר עובד/מתאים או שיש בעיות?(אם כן והוא עובד/מתאים ואין בעיות מקווה שה-MD11/NGX יעבדו עם אותו בסיס נתונים ואז תפסנו כמה ציפורים ביחד , אבל יש עוד קצת זמן לזה).

3- אתמול דיברתי עם עופר והחלטתי לא לבצע FLYOVER על הנקודות הקימות בפניות לבסיס ופיינל בהליך RNAV . אשמח לתגובות מהחברה על הליך זה .

מצאתי את ה-OVERFLY כשימושי ביותר להליך זה, ודומה יותר לתבנית שיבצע טייס. מעל הנקודה הוא יטוס בכל מקרה, ואם יתבצע OVERSHOOT, הוא יתקן בחזרה. עדיף בהרבה מאשר "עיגול פינות" שמתבצע ללא OVERFLY. בהליך שכזה זה חיוני במיוחד.

תודה,

אלון ברנע

דבר נוסף-

אחת הסיבות המרכזיות לכך שאני התחלתי להתעסק עם SID/STAR היא ה-ROUTE DISCONTINUITY שהתקבל בעת הכנסת SID פשוט כגון D1E/D1F. ניתן היה לתקן את זה בעזרת DIRECT SIX בכל טיסה וטיסה, אך כאן הפסדתי את יירוט הרדיאל 254, והנתיב שהייתי מבצע עד SIX היה מקרי. התגברתי על הבעיות הללו בקובץ שלי, ואני מקווה שגם אתה בשלך. אם בכל זאת ישנה הבעיה של הניתוק, תרגיש חופשי להעתיק את החלק האמור מהקובץ שלי. בשארית ה-SID, מתאורך את חציית קו החוף, משתמע שהקובץ שלך מדוייק יותר. מקווה שתתקן את השגיאה של חצית קו חוף ב-3000A במקום 3000.

פורסם

איתי שלום.

בעיית חציית קו החוף או יותר נכון BGN 7 DME תוקנה כבר אתמול .

מקווה להעלות את הקובץ עוד מעט.

פשוט הייתי מעוניין לדעת אם הסיד/סטאר עובד גם על ה-FSX בשביל לתקן את קובץ ה-README.

עד כמה שזכור לי אין לי שום בעיית ROUTE DISCONTINUITY בשום שלב של הסיד/סטאר, תקן אותי אם אני טועה.

לא היתה שום בעיה גם בעבר להתגבר על ROUTE DISCONTINUITY בקובץ גם לא על יירוט רדיאל 254 הבעיה נוצרה :

א- כאשר הפקח היה משנה את מסלול ההמראה ברגע האחרון ואתה צריך להתחיל להכניס את כל הנקודות מההתחלה.(אבל עדין יש לך זמן)

ב- יותר חמור בנחיתה כאשר אין לך מספיק זמן להתחיל להכניס את כל הנקודות של הסטאר.

סתם ליידע כללי כמה שידוע לי מבחינת פקודות ל-FMC יש הבדל קטן לטובת ה-LEVEL D שאפשר להכניס נקודה ולבצע בה FLYOVER מה שב-PMDG אפשר רק בעת כתיבת הסיד/סטאר.

תודה,

אלון ברנע

פורסם

ערב טוב.

1) אני מבקש את עזרת החברה עם ה-FSX , האם הסיד/סטאר הנוכחי ל- FS2004 עובד גם על ה-FSX?

2) הורדתי דרך אתר של אגודת התעופה הכללית Israeli Association of General Aviation (אותו קישור להורדה גם דרך האתר של VATIL ) דפיות לבן גוריון ושמתי לב שיש רק עידכונים , למשל חסר כל הסיד ל- SOLIN , דפיות להליך RNAV , האם יש סיבה לכך?

תודה ,

אלון ברנע

פורסם

צהריים טובים.

OK ,

אבל בשביל לישר קו מבחינת אחידות דפיות לטיסה ברשת , מאיפה אני יכול להוריד את ההליכים החסרים?(הקישור להורדה באתר של ואטיל מפנה אותי להורדה באתר של אגודת התעופה הכללית)

אני שואל לחברה שאין להם את הדפיות?

לי אישית יש את הדפיות מ-JEPPESEN אבל מסתבר שגם אצלי היתה טעות בדפית(קו החוף ב-3000 ולא 3000A)

תודה ,

אלון ברנע

פורסם

שלום לכולם.

אני מביא קישור בפעם האחרונה למי שמעוניין להוריד סיד/סטאר ל- PMDG 747-400/F & 737NG ל- AIRAC CYCLE 0801 : 17/Jan/2008 - 13/Feb/2008

(ביצעתי כמה תיקונים קלים)

http://www.avsim.net/download.php?DLID-116239

מי שרוצה יכול להוריד ישירות מהאתר של AVSIM הלאה.

תודה,

אלון ברנע

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...