עבור לתוכן
atelem

גביית דמי חבר ב-VATIL

Recommended Posts

פורסם

שלום רב לכולם.

אני רוצה לשאול פה "שאלת קיטבג" : למה לא גובים דמי חבר ב-VATIL?

השאלה שלי נובעת מכך שהרמה הגבוהה של החטיבה תוכל לעלות עוד יותר במידה ויהיה תזרים מזומנים כלשהו.

אני מדבר על דמי חבר כמעט סימליים ואני רואה את השימוש העיקרי שלהם בשיפור תשתיות ופחות כשכר להנהלה, למרות שניהול התזרים יוצר עומס נוסף ובהחלט יש מקום לשקול מתן שכר, ולו סימלי, לאנשים בתפקידים מסוימים.

תודה.

איל. :)

פורסם
שלום רב לכולם.

השאלה שלי נובעת מכך שהרמה הגבוהה של החטיבה תוכל לעלות עוד יותר במידה ויהיה תזרים מזומנים כלשהו.

אני מדבר על דמי חבר כמעט סימליים ואני רואה את השימוש העיקרי שלהם בשיפור תשתיות ופחות כשכר להנהלה, למרות שניהול התזרים יוצר עומס נוסף ובהחלט יש מקום לשקול מתן שכר, ולו סימלי, לאנשים בתפקידים מסוימים.

תודה.

קרא את חוקי VATSIM ואז תבין.

הכל התנדבותי, הכל בחינם רק תשנהנה ... הכי טוב לא ?

פורסם

למה ? פשוט.

הכל נעשה פה מהתנדבות ומרצון לעזור לקהילה, כולם מוזמנים ורצויים להצטרף לקהילה ולהיות חלק ממנה, אם נשאיר רק בצד את VATIL ונסתכל על VATSIM הגדולה הסיפור אותו דבר, כל השרתים/המנהלים, הכל מהתנדבות ומרצון לעזור לקהילה.

אם ניקח לדוגמא את ההנהלה שלנו, אף אחד לא הכריח אותם להיות שם, אלה פשוט אנשים טובים שמפנים לתחביב המדהים הזה זמן ותורמים לקהילה ואף אחד מהם לא רוצה לקבל על זה כסף - זה היופי !

זה בעיקרון בקצרה, אני בטוח ששאר החברים יסבירו לך את זה יותר טוב ממני ואני בטוח שאתה תבין מיד למה לא מעורב פה כסף 8)

פורסם
למה ? פשוט.

הכל נעשה פה מהתנדבות ומרצון לעזור לקהילה, כולם מוזמנים ורצויים להצטרף לקהילה ולהיות חלק ממנה, אם נשאיר רק בצד את VATIL ונסתכל על VATSIM הגדולה הסיפור אותו דבר, כל השרתים/המנהלים, הכל מהתנדבות ומרצון לעזור לקהילה.

אם ניקח לדוגמא את ההנהלה שלנו, אף אחד לא הכריח אותם להיות שם, אלה פשוט אנשים טובים שמפנים לתחביב המדהים הזה זמן ותורמים לקהילה ואף אחד מהם לא רוצה לקבל על זה כסף - זה היופי !

זה בעיקרון בקצרה, אני בטוח ששאר החברים יסבירו לך את זה יותר טוב ממני ואני בטוח שאתה תבין מיד למה לא מעורב פה כסף 8)

לא רק שחברי הצוות לא מקבלים שכר, הם מוציאים מכספם האישי למען החטיבה.

פורסם
שלום רב לכולם.

תודה.

קרא את חוקי VATSIM ואז תבין.

הכל התנדבותי, הכל בחינם רק תשנהנה ... הכי טוב לא ?

אם כך על איזה חוק "עברנו" כשגבינו 20 ש"ח לטובת ערב חטיבה?

ואם לא נקרא לזה דמי-חבר אלא "תשלום רבעוני לתשתיות החטיבה"?

פורסם
למה ? פשוט.

כמובן, איך שכחתי את זה :).

אותו סיפור גם עם VA (חברות וירטואליות), הכל בהתנדבות.....

לגבי הכנס, חכמים ממני יסבירו לך יותר טוב אבל אירגנו כנס גדול ומרשים, עם כיבוד ותגים ושתייה וכל מה שאתה רק רוצה ולדעתי המינימום זה לעזור לצוות ולמארגנים ולשלם עשרים שקלים.... זה המינימום.

פורסם
למה ? פשוט.

תקראו מה שכתבתי: ציינתי שהרוב אמור להיות מופנה לתשתיות ולא לתשלום לאנשים.

אין ספק שהדברים שנעשים פה הם מדהימים וחלק מהסיבה לכך היא הרוח ההתנדבותית.

לדעתי כל עוד לא נגבה תשלום כלשהו תהיה רמה שלא נוכל לעלות מעליה.

פורסם
למה ? פשוט.

רמה מאיזה בחינה ? מה שהזכרת מקודם, שרתים וכד' ?

אם כן, מה רע בפורום ? :lol: או באתר ?

פורסם
למה ? פשוט.

רמה מאיזה בחינה ? מה שהזכרת מקודם, שרתים וכד' ?

אם כן, מה רע בפורום ? :lol: או באתר ?

אני לא מדבר מידיעה מדויקת של הנושא, אלא מתוך נסיון חיים. לא משנה כמה התלהבות יש לך לעשות דבר מסוים, בסופו של דבר אתה תצטרך כסף להגיע לאן שאתה רוצה.

אני בטוח שאם נבדוק את זה לעומק נוכל למצוא את המקומות שהשקעה לא גדולה מדי היתה

גורמת לעליית מדרגה בתחום זה או אחר.

כמובן שהדברים צריכים להישקל לעומק. יש להבין את המטרות ולפיהן לפעול. :)

פורסם

דמי חבר לא נגבו ואסור שיגבו לא משנה כמה יגבו ולא משנה כמה זה יכול לתת קפיצת מדרגה, ולאו דווקא בגלל חוקי ואטסים.

מי שרואה לנכון שהוא צריך להשתתף בהוצאות יכול לפנות לאנשים המתאימים

פורסם
דמי חבר לא נגבו ואסור שיגבו לא משנה כמה יגבו ולא משנה כמה זה יכול לתת קפיצת מדרגה, ולאו דווקא בגלל חוקי ואטסים.

מי שרואה לנכון שהוא צריך להשתתף בהוצאות יכול לפנות לאנשים המתאימים

זה לא חוכמה, או צורת דיון, להגיד "היה לא תהיה".

נמק עניינית למה לא.

אני רואה לנכון שאני צריך להשתתף בהוצאות אבל אני עד שאני לא אזכה בלוטו אני לא אפנה לאנשים המתאימים כי ה-50 - 100 ש"ח שלי לא יעזרו לכלום ורק יבלבלו את המוח.

ובאופן כללי: פתחתי את השרשור הזה ע"מ לנהל דיון אינטלגנטי שבבסיסו ההנחה שכולנו רוצים את טובת החטיבה, וכולנו שואפים להמריא כמה שיותר גבוה, ולא רק בסימולטור.

מחלק מהתשובות עולה כאילו הצעתי לסגור את VATIL או משהו בדומה.

בקיצור, תרגיעו וקחו את הדיון בפרופורציה ובקונסטרוקטיביות שבה הוא נכתב.

תודה. :wink:

פורסם

בגלל שהתחביב הזה צריך להיות פתוח לכולם ולא למועדון חברים...

ילדים לא יתחילו לשלוח לך 100 שקל בדואר, ובכלל אני בטוח שבשביל חלק מהחבר'ה הצעירים גם זה יותר מדי.

מי שמרגיש חייב נותן את חלקו, ואני בטוח שבסופו של דבר העול לא כל כך כבד על מי שמחזיק את השרתים והדומיין של VATIL. אני יודע מעיט שאני מוחמא ושמח לשמוע על כאלה שרוצים להשתתף בהוצאות, אבל בסופו של דבר 500 שקל לשנה לחלק בין 4 אנשים זה לא כ"כ נורא ואנחנו נהנים לעשות מה שאנחנו עושים.

פורסם
בגלל שהתחביב הזה צריך להיות פתוח לכולם ולא למועדון חברים...

ילדים לא יתחילו לשלוח לך 100 שקל בדואר, ובכלל אני בטוח שבשביל חלק מהחבר'ה הצעירים גם זה יותר מדי.

מי שמרגיש חייב נותן את חלקו, ואני בטוח שבסופו של דבר העול לא כל כך כבד על מי שמחזיק את השרתים והדומיין של VATIL. אני יודע מעיט שאני מוחמא ושמח לשמוע על כאלה שרוצים להשתתף בהוצאות, אבל בסופו של דבר 500 שקל לשנה לחלק בין 4 אנשים זה לא כ"כ נורא ואנחנו נהנים לעשות מה שאנחנו עושים.

אבל זה בדיוק העניין: 500 שקל לשנה (שזה הרבה יותר ממה שאני חושב שצריך לגבות) זה "לא כ"כ נורא" וזה לא אמור להרתיע אנשים, גם מעוטי יכולת.

אפשר לעשות את זה בצורה חצי התנדבותית: פעם בחצי שנה להוציא מייל/שרשור לכולם בבקשה לתשלום/תרומה: מי רוצה לשלם - בבקשה, מי שלא - אין בעיה.

אפשר לגבות דמי חבר רק לחברים מעל לגיל 18, כך שחברה צעירים, או ההורים שלהם, לא ירתעו להרשם ולהתנסות, וכאשר יגיעו לגיל המתאים יתחילו להשתתף בהוצאות.

לגבי "ילדים לא יתחילו לשלוח לך 100 שקל בדואר": כמובן שיש להתארגן על סוג גביה מקוונת, שהיא בעצמה עולה כסף, ולכן יש להכניס את זה לשיקולים. :wink:

פורסם

תשלום אסור עבור פעילות במסגרת ואטסים ברשת ולפי חוקיה.

תרומה כמעשה התנדבותי מותרת ואף רצויה. זו יכולה להתבטא בכל מיני אופני- כתיבת ספרות, הדרכת פקחים, ניהול אתר, וכו'.

תרומת מעות רצויה שהרי הפעלת השרתים והפורום כרוכים בתשלום, שיצא עד כה מכיסי חברי הנהלה. במידה ובכך חפצת, פנה אישית לחבר צוות ואטיל.

אירוע חברתי, גם אם הוא של ואטסים, אינו קשור לאיסור הפעילות בתשלום ברשת. כנסים כאלה מתקיימים באופן שוטף, והתשלום עבורם נועד לכיסוי הוצאות קיום האירוע.

פורסם

אני אישית נגד.

א. זה מנוגד לחוקי הרשת ( למרות שחוקים ניתן לשנות).

ב. זה מנוגד לחלוטין לעיקרון רוח ההתנדבות.

ג. ברגע שתאסוף כסף אתה בעצם הופך לחברה שגובה תשלום על שירותיה, אתה צריך רואה חשבון, גבייה, מאזנים ועוד כל מיני "חולרות" שיש לנו אותם מספיק ביום יום.

ד. כשמישהו משלם תמורת משהוא , הוא חושב שהכל מגיע לו( ישראליות בעיקר), ובאמת לא נראה לי לפתוח כאן פורום שירות לקוחות.

ה. הרעיון והרוח ההתנדבותית היא זו שמייחדת את החטיבה.

ו. אני בטוח שמי שממש רוצה לתרום כספית ולעזור בתחזוקת האתר יידע לעשות זאת.

ז. לגבי הרמה, לא כסף יעזור, אלא רצון אישי של אנשים להתקדם וללמוד, החברים פה מקבלים קורסים על מטוסים כגון 737 ו 767, מקבלים את IFS והכל בחינם, וכן מישהו משלם על זה, אם הייתי צריך להוציא חשבונית על כל אותם הימים שלקחתי חופש לטובת פעילות בחטיבה זה היה עולה לכם הרבה מאוד כסף, ולא רק אני, כל מי שתורם מזמנו במהלך יום עבודה.( יום חופש שוה כסף).

הכל נעשה בהתנדבות ומתוך רצון להעלות את הרמה, מי שרצה ,בא ולמד, ומי שלא, לא תוכל להכריח אותו, בשורה התחתונה ,זה תחביב.

פורסם
תשלום אסור עבור פעילות במסגרת ואטסים ברשת ולפי חוקיה.

תרומה כמעשה התנדבותי מותרת ואף רצויה. זו יכולה להתבטא בכל מיני אופני- כתיבת ספרות, הדרכת פקחים, ניהול אתר, וכו'.

תרומת מעות רצויה שהרי הפעלת השרתים והפורום כרוכים בתשלום, שיצא עד כה מכיסי חברי הנהלה. במידה ובכך חפצת, פנה אישית לחבר צוות ואטיל.

אירוע חברתי, גם אם הוא של ואטסים, אינו קשור לאיסור הפעילות בתשלום ברשת. כנסים כאלה מתקיימים באופן שוטף, והתשלום עבורם נועד לכיסוי הוצאות קיום האירוע.

כמו שכתבתי למעלה: אפשר להפעיל את זה בצורת מייל תקופתי שמבקש/מציע לתרום לפעילות.

המוטיבציה שלי לתרום במבנה הנוכחי היא נמוכה כי אם אין לי כמה מאות או אלפי ש"ח לתרום אני לא אטרח ואטריח, אולם אם יצא קמפיין לטובת העניין אז אני בשמחה אשים 50-100 ש"ח.

לגבי האיסור של VATSIM, חוקים הם כמו תיאוריות מדעיות: יש לבחון אותם כל הזמן לאור המציאות המשתנה.

יכול להיות שהיגיע הזמן לבחון את הנושא ולרענן אותו.

פורסם

well said!

and with that :

ד. כשמישהו משלם תמורת משהוא , הוא חושב שהכל מגיע לו( ישראליות בעיקר), ובאמת לא נראה לי לפתוח כאן פורום שירות לקוחות.

You'll be opening a can of worms.

If anyone wishes to donate, I'm sure there are ways one can go about it

It's too bad that freeware development, be it models, scenery or services like this is rapidly dying. Those who had been around a while, may still remember it didn't use to be this way.

It surely takes away a lot of the 'hobby' aspect of things

פורסם

ראה תשובתי בגוף הציטוט.

אני אישית נגד.

א. זה מנוגד לחוקי הרשת ( למרות שחוקים ניתן לשנות).

:) אני מסכים אתך, בעיקר עם החלק השני.

ב. זה מנוגד לחלוטין לעיקרון רוח ההתנדבות.

:) רוח ההתנדבות לא תפגע כי זה לא אמור לכסות על כל ההוצאות ובטח שלא לשלם על משרות

ג. ברגע שתאסוף כסף אתה בעצם הופך לחברה שגובה תשלום על שירותיה, אתה צריך רואה חשבון, גבייה, מאזנים ועוד כל מיני "חולרות" שיש לנו אותם מספיק ביום יום.

:) בכל רע (או "חולרה") יש גם טוב. אם זה יעשה ויתוקשר בצורה הנכונה זה יהיה "חולרה" מהסוג הטוב.

:) שוב, אם תעשה ותסביר את הנושא כמו שצריך הכוח המניע העיקרי יהיה "רוח ההתנדבות" כך שהגישה של ה"לקוחות" תמשיך להיות כמו שהיא היום.

ה. הרעיון והרוח ההתנדבותית היא זו שמייחדת את החטיבה.

:) ראה שלל תגובותי.

ו. אני בטוח שמי שממש רוצה לתרום כספית ולעזור בתחזוקת האתר יידע לעשות זאת.

:) ראה תגובתי לעופר בן.

ז. לגבי הרמה, לא כסף יעזור, אלא רצון אישי של אנשים להתקדם וללמוד, החברים פה מקבלים קורסים על מטוסים כגון 737 ו 767, מקבלים את IFS והכל בחינם, וכן מישהו משלם על זה, אם הייתי צריך להוציא חשבונית על כל אותם הימים שלקחתי חופש לטובת פעילות בחטיבה זה היה עולה לכם הרבה מאוד כסף, ולא רק אני, כל מי שתורם מזמנו במהלך יום עבודה.( יום חופש שוה כסף).

הכל נעשה בהתנדבות ומתוך רצון להעלות את הרמה, מי שרצה ,בא ולמד, ומי שלא, לא תוכל להכריח אותו, בשורה התחתונה ,זה תחביב.

:) כמו שאמרתי "רוח ההתנדבות", כמו עוד הרבה דברים ייחודיים לתחביב זה, היא נפלאה וזה לא סותר את זה שאפשר גם להשתתף בהוצאות מפעם לפעם. שוב הכוונה היא לא לתחזק אנשים במשרה מלאה או אפילו 20%, אלא בעיקר לשיפור תשתיות.

פורסם

אייל, אני מבין את נקודת המוצא שלך ממנה אתה רושם את הדברים, כי בצורה כללית, קל מאוד לשאול, מה כבר יכולה להיות הבעיה בלאסוף כסף בצורה מסודרת?

אני חושב שמיקי ליפ ענה על התשובה הזו בפירוט יפה.

לכל אלה שלוקחים חלק בעשייה, אין עניין לגבות כסף על משהו (גם אם זה סמלי), הגישה המנחה היא לתרום בכיף ובאהבה, ואטסים חרטה על דגלה את נושא ההתנדבות, הרשת אינה דורשת אפילו שקל אחד מהמשתמש ומצד שני שמחה לקבל תרומה ממי שרוצה לתרום כמו: שרתים, תוכנות, הדרכה ועוד....

ובכל זאת, אם יש מי שרוצה לתרום אז יש דרכים לעשות זאת, וזה בפנייה אישית לצוות החטיבה.

מה כבר אפשר לתרום? הרבה....הנה פירוט קצר:

עזרה בהדרכה פקחים וטייסים (לפי יכולות אישיות), כתיבת חומר לימודי, עזרה בכנסים, תרומה של ציוד לאירועי חדרי בקרה, או אפילו מספיק להגיע עם קרטון בורקס ושתייה לפקחים 8) .

אפשר להרחיב עוד ועוד...אחת התרומות הכי גדולות שיכולות להיות לחטיבה זה לקחת חלק בפעילות, כמו: לפקח ולטוס כמה שיותר בשוטף ובאירועים, בסופו של דבר זה המכנה המשותף לכולנו וזו מהות התחביב, וזה גם מה שמחזיק את הקהילה.

החלום האישי שלי, זה שיגיע איזה תורם מליונר ויתרום בית שלם לחטיבה, ככה אני יוכל לארגן חד"ב כל סוף שבוע 8) .

פורסם
החלום האישי שלי, זה שיגיע איזה תורם מליונר ויתרום בית שלם לחטיבה, ככה אני יוכל לארגן חד"ב כל סוף שבוע 8) .

זה הזמן לפנות לגאידמק...

פורסם

זה הזמן לפנות לגאידמק...

רק אם מר גאי יסכים לנדב את מטוסו הפרטי לטובת החברים,מיקי מתנדב ללמד על "יבש" וגאי יתנדב על "רטוב", :airplane:

פורסם

זה הזמן לפנות לגאידמק...

אני בטוח שזה הדבר הראשון שהוא יעשה - יתרום לVATIL :lol: ד"א לא היו דיבורים על חד"ב עכשווי? 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...