uvdude פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 אני אתחיל בלהגיד שההודעה הזאת תלושה מההקשר של השרשור-פלצת הקודם שמדבר על הקשר בין רישיון טייס לקריירה בתחום. הקריירה שלי בחיים פחות או יותר מכוונת כבר וזה לחלוטין לא הדיון. אני מדבר על רישיון טייס כתחביב בלבד. תמיד הרעיון ישב לי במאחורה של הראש, והתקופה האחרונה שבה אני טס בקביעות ברשת העצימה את זה. אני שוקל לנסות את הדבר האמיתי ואני הבנתי שכל בית ספר בארץ מציע טיסת היכרות שבה משלמים סכום מסויים של כמה מאות שקלים, ועולים לטיסה קצרה שבה מקבלים קצת מושג על איך דברים עובדים. שורה תחתונה - אני צריך המלצה על בית ספר לטיסה לעשות בו טיסת היכרות, ומי יודע, אולי עוד כמה טיסות אחרי זה....
Shmulik Lin פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 שלום לך הייתי פעם במקומך,כתחביב בלבד החילותי בבי"ס אוויה לאחר שנרשמתי לתאוריה ב"שירגל" רעננה שניהם לא קיימים יותר ,אוויה נסגרה ושירגל התאחדו עם כנפיים ופועלים בשדה בהרצליה כיום אני טס ב-FNA הרצליה,בי"ס נחמד ואנשים נחמדים ,לטעמי כמובן... ישנן הרבה אופציות ללימוד תיאוריות וטיסה צור קשר בפרטי אם מעונין בעוד פרטים בריאות.
Doron_Angel פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 אצלי זה חלום חיים, אשר לא יהפוך למקצוע (כפי הנראה)... אני לומד במונאייר (הרצליה) ורשום ללימודי התיאוריה בשירגל/כנפיים. אני אוהב את המשפחתיות במונאייר, למרות שהמדריך שלי והטייס הראשי לא עושים לי הנחות בשיעורים (ובצדק), ואני נדרש לביצועים... המלצתי היא לא "להסחף" מיידית להטסה, אלא דווקא להשקיע בתיאוריה קודם, ובשלב מסויים להתחיל במעשי. להתראות ב-11 או 29. בהצלחה,
danb2000 פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 אצלי זה חלום חיים, אשר לא יהפוך למקצוע (כפי הנראה)...אני לומד במונאייר (הרצליה) ורשום ללימודי התיאוריה בשירגל/כנפיים. אני אוהב את המשפחתיות במונאייר, למרות שהמדריך שלי והטייס הראשי לא עושים לי הנחות בשיעורים (ובצדק), ואני נדרש לביצועים... המלצתי היא לא "להסחף" מיידית להטסה, אלא דווקא להשקיע בתיאוריה קודם, ובשלב מסויים להתחיל במעשי. להתראות ב-11 או 29. בהצלחה, אני גם הוצאתי את הרשיון במונאייר לפני כ-3 שנים (עדיין היו תחת ההנהלה הישנה) - סה"כ היו בסדר גמור. אני כבר לא טס אצלהם אם כי אני שומע שקרו שם דברים טובים ושווה לנסות אותם שוב (הבעייה שהם יקרים קצת במחירי השכרת המטוסים בהשוואה לאחרים). תיאוריה עשיתי בשירגל בהדרכה פרונטלית (יענו כיתה, מורה, לוח, מפגש שבועי קבוע....) לפני האיחוד עם כנפיים ושינוי הפורמט להדרכה / לימוד עצמי ע"י מחשב, היום אני לומד להסבה לאז"מ בשיטה החדשה ואין מה להשוות אבל לצערינו אין אופציה אחרת :cry: בכל מקרה בהצלחה
uvdude פורסם דצמבר 31, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 31, 2007 כנראה שאני חייב לכם דיווח על הטיסה הראשונה שלי במטוס קל: שבוע שעבר התקשרתי לFNA וקבעתי טיסת היכרות להיום. היום בשעה 11 התייצבתי במשרדים של FNA ופגשתי את תאופיק, שהיה המדריך שלי להיום. ישבנו כחצי שעה ודיברנו קצת גם על הטיסה , גם על עקרונות בסיסיים וגם על מהלך הלימודים בכלל. בשעה 12 התפנה לנו ה4X-CHF. הלכנו לחניה, בדיקות חיצוניות, בד"חים, מניעים ומסיעים ל11 שבשימוש. תאופיק נותן לי קצת להרגיש איך זה להסיע ולעצור, וכבר בשלב הזה מבינים שזה לא פשוט כמו שזה נראה בסימולטור . מתיישרים על 11, וממריאים, בשלב הזה אני עדיין יותר עוקב ופחות עושה משהו, מטפסים בצרה 800 ועוברים לפלוטו ששולח אותנו לאיזור 12. פה אני כבר יותר מתחיל לקבל את ההגאים, לטפס, לשמור גובה ולקזז. נכנסים לאיזור אימון 12 ומתחילים לעבור על הדברים הבסיסיים, הגאים, פניות, טיפוס, הנמכה, גלישה, טיסה מאוזנת, פניות חדות. אז הגיע השלב שתאופיק מדגים לי מה זה ג'י חיובי וג'י שלילי, ובודק איפה הגבול של מתי אני מתחיל להרגיש רע. אני חייב לציין שלרוב אני די יציב בקטעים האלה, אבל כל הסיטואציה וההתרגשות הופכים את הכל לשונה לגמרי. אח"כ קיבלתי שליטה מלאה על המטוס ופה באמת התחלתי להרגיש מה זה אומר להטיס מטוס. הזמן מתחיל להיגמר לנו, יוצאים מהאיזור, חוזרים דרומה לכיוון הרצליה, 29 בשימוש, נוחתים עליו ומסיעים לחניה. בסה"כ היה לי חוויה בדיוק כמו שציפיתי. להטיס מטוס במציאות, חברים, זה שונה לחלוטין מההרגשה של לשבת על הכיסא הנוח בבית עם הג'ויסטיק מול מסך 19". פשוט אין מה להשוות. ויחד עם כל זה, אני עדיין שלם עם ההחלטה שכרגע זה לא בשבילי. אני לא בתקופה הנכונה בחיים בשביל לעשות רישיון טייס. אני בטוח שכשזה יהיה הזמן, אני אדע. כנראה שלעת עתה נמשיך להיפגש בשמיים הוירטואליים של ישראל
Shmulik Lin פורסם דצמבר 31, 2007 דיווח פורסם דצמבר 31, 2007 יובל במקרה הייתי היום ב-FNA מ-15:00 עד 16:00 לערך וראיתי את תאופיק חוזר מטיסה חידשתי את הבדיקה הרפואית אצל ברלב שמח בשמחתך אטוס שם ביום א' קצת הקפות שטח נראה כבר אגב,התאופיק הזה היה פעם חבר כנסת-לידיעתך!