Tomer Haim פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 כשקר וגשם, כל הטייסים עוברים ממעשי לתאורטי, אז שאלה תאורטית שתעביר לכם את הגשם בסבבה: טייס ממריא משדה כלשהו בחצי כדור הארץ הצפוני. לפני ההמראה קיבל לחץ QNH 1015... הטייס שומר גובה 2500 לפי מד הגובה שבמטוסו וטס על רדיאל 270 מ VOR הממוקם בשדה עצמו. במטוס יש VOR ו DME. לפי המהירות הקרקעית הטייס מזהה שאין כל רכיב רוח אף או גב אך לפי כיוון אף המטוס הטייס מזהה שיש לו רוח צולבת משמאל שרק הולכת ומתחזקת. במהלך כל הטיסה הטייס לא מקבל עדכוני QNH נוספים, בחלון הלחצים נשאר 1015 והטייס שומר גובה 2500 לפי מד הגובה. נשאלת השאלה: האם הגובה האמתי של המטוס: 1) גדל 2) קטן 3) לא משתנה בהצלחה!
Ben Cohen פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 הגובה האמיתי של המטוס קטן. מכיוון שידוע שאוויר נע מאזור לחץ גבוה לאזור לחץ נמוך, הרוח נושבת ומתחזקת משמאל, מה שמעיד שחלקיקי האוויר בעצם עוברים לאזור לחץ נמוך וכתוצאה מכך, באותו האזור הלחץ יהיה נמוך יותר. המטוס לא שינה את הלחץ המכוון במד הגובה, הלחץ האמיתי יורד ולכן הגובה האמיתי של המטוס יקטן.
OmriSoudry פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 מה שעושים זה טסים ברשת! תל נוף עלה ויהיה בסופשבוע די הרבה..
crazyblat פורסם דצמבר 20, 2007 דיווח פורסם דצמבר 20, 2007 מה שעושים זה טסים ברשת! תל נוף עלה ויהיה בסופשבוע די הרבה.. מה שעושים זה עולים לרשת ומשגעים את סודרי בשרשראות של טעויות לגבי השאלה אם גדל או קטן....אני מצטרף לתשובה של בן ואני נוסיף...פשוט עושים b במקלדת כשצריך סופ"ש חמים ונעים
Tomer Haim פורסם דצמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 הגובה האמיתי של המטוס קטן. מכיוון שידוע שאוויר נע מאזור לחץ גבוה לאזור לחץ נמוך, הרוח נושבת ומתחזקת משמאל, מה שמעיד שחלקיקי האוויר בעצם עוברים לאזור לחץ נמוך וכתוצאה מכך, באותו האזור הלחץ יהיה נמוך יותר. המטוס לא שינה את הלחץ המכוון במד הגובה, הלחץ האמיתי יורד ולכן הגובה האמיתי של המטוס יקטן. אתה בכיוון בן, בשביל לענות נכון בוא ננסה להבין מה אתה אמרת: "מכיוון שידוע שאוויר נע מאזור לחץ גבוה לאזור לחץ נמוך" לפי מה שאתה אומר אם יש לנו רוח משמאל זה אומר שהלחץ הגבוהה משמאל והנמוך מימין, ואותי מעניין מה הלחץ מקדימה, כלומר מה תהיה מגמת הלחץ בעוד 5 דקות טיסה... האם המשפט שכתבת מדוייק? ואם צריך להוסיף משהו?
Or Netzer פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 לא יודע מה איתכם בנגב רק טיפטף, אבל היה קור כלבים. הדבר היחיד שחשבתי עליו בשמירה היה תה חם ושק"ש
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 שמעתי יש אחד קוראים אותו קוריוליס. תלכו אליו אולי יזרוק לכם איזה רמז. תומר אחלה חידה :wink:
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 לא יודע מה איתכם בנגב רק טיפטף, אבל היה קור כלבים. הדבר היחיד שחשבתי עליו בשמירה היה תה חם ושק"ש אז מה אור שריונר אה? כבוד!!! אם נפגש פעם באיזה שת"פ חי"ר שריון, אפשר לקבל טרמפ? אה כן ושימו לב שאור יצא שבת ראשונה : שריון ראשי תיבות: ש בת ר אשונה י וצאים ו אחר-כך נ שארים. אז.... להתראות בעוד שלוש שנים אור ... תחזיק מעמד... :wink:
Or Netzer פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 לא יודע מה איתכם בנגב רק טיפטף, אבל היה קור כלבים. הדבר היחיד שחשבתי עליו בשמירה היה תה חם ושק"ש אז מה אור שריונר אה? כבוד!!! אם נפגש פעם באיזה שת"פ חי"ר שריון, אפשר לקבל טרמפ? אה כן ושימו לב שאור יצא שבת ראשונה : שריון ראשי תיבות: ש בת ר אשונה י וצאים ו אחר-כך נ שארים. אז.... להתראות בעוד שלוש שנים אור ... תחזיק מעמד... :wink: כן כן, כל הזין בשריון - צבי הנינג'ה כן כן הגיון לא חודר שריון , נ"ט כן כל הזין במצב 2 - טרומפלדור וכו' :] וכן שריונר, וד"א יצאתי 2 שבתות רצוף סגרתי אחת ועכשיו יצאתי שוב :] וברוכי, בשמחה תקבל כיסא של כבוד ב3 ד ב"ז שלי :wink:
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 וכן שריונר, וד"א יצאתי 2 שבתות רצוף סגרתי אחת ועכשיו יצאתי שוב :] החייל מתדרדר.... :roll:
Opher Ben Peretz פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 כאן מינוס 5, שלג וראות מוגבלת, טסים כרגיל, ולאיש לא קר
oz sessler פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 הגובה האמיתי גדל. רוחות צולבות משמאל אשר רק מתחזקות בחצי הכדור הצפוני, מראות לנו שאנו בעצם נכנסים לאיזור לחץ נמוך ("שקע" L ) הרוחות בשקע נעות סביבו נגד כיוון השעון ומסיתות את המטוס מצידו השמאלי. כמו כן הרוחות כמובן מתחזקות עם הקרבה למרכז. לכן הגובה האמיתי גדל מפני שהלחץ הולך ויורד.
Ohad Shalev פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 כשקר וגשם, כל הטייסים עוברים ממעשי לתאורטי, אז שאלה תאורטית שתעביר לכם את הגשם בסבבה:טייס ממריא משדה כלשהו בחצי כדור הארץ הצפוני. לפני ההמראה קיבל לחץ QNH 1015... הטייס שומר גובה 2500 לפי מד הגובה שבמטוסו וטס על רדיאל 270 מ VOR הממוקם בשדה עצמו. במטוס יש VOR ו DME. לפי המהירות הקרקעית הטייס מזהה שאין כל רכיב רוח אף או גב אך לפי כיוון אף המטוס הטייס מזהה שיש לו רוח צולבת משמאל שרק הולכת ומתחזקת. במהלך כל הטיסה הטייס לא מקבל עדכוני QNH נוספים, בחלון הלחצים נשאר 1015 והטייס שומר גובה 2500 לפי מד הגובה. נשאלת השאלה: האם הגובה האמתי של המטוס: 1) גדל 2) קטן 3) לא משתנה בהצלחה! נתקלתי בשאלה דומה בשיעורי מטארולוגיה בקורס, הנה התשובה שלי : כידוע בחצי הכדור הצפוני כוח קוריוליס "מושך" עצמים בכיוון השעון (בכללם את הרוח), עם נחבר עניין זה עם הנטייה הטבעית של העולם לאזן את עצמו ( ז"א שכאשר קיימים שני שקעים ישנם חלקיקי אויר העוברים מאזור הלחץ הגבוה לאזור הלחץ הנמוך כדי בעצם להשוות לחצים - משפט גרדיאנט הלחץ) ועם העובדה שהרוח הנושבת על המטוס הינה צולבת משמאל בלבד (ללא רכיבי רוח אחרים) נוכל לומר בוודאות כי המטוס טס לכיוון אזור הלחץ הנמוך... כעת הכנסתי למשוואה את העובדה שהרוח הולכת ומתחזקת, דבר המרמז על היחלשות אפקט החיכוך של הרוח עם הקרקע דבר המרמז על טיפוס בגובה (הקרקע מתרחקת), באופן מעשי כאשר אני טס לאזור לחץ נמוך יותר ואיני משנה את הלחץ המכוייל במטוס הגובה המוצג במד הגובה קטן (מד הגובה הסטנדרטי עובד בשיטה של הפרש כאשר הוא מודד את הלחץ החיצוני בעזרת צינור הפיטו ומפריש לחץ זה עם הלחץ המכוייל במטוס, שהוא בעצם הלחץ בגובה פני הים וכך מוצא את גובה המטוס מעל פני הים) ולכן אם הטייס ישמור 2500 רגל לאורך כל הטיסה משמע שהוא מטפס ככל שהוא ממשיך לטוס לעומק אזור הלחץ הנמוך... וזאת התשובה :] הגובה האמיתי יגדל
Tomer Haim פורסם דצמבר 21, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 עוז ואוהד.. שנכם צודקים, כל הכבוד ואכן המטוס טס מאיזור לחץ גבוהה לאיזור לחץ נמוך בקשר לגובה... תחשבו שמד הגובה מחשב הפרשים בין הלחץ שהוא מודד בפתח הסטטי (QFE) ללחץ שהטייס כייל (QNH). ככל השזמן עובר אותו QFE מחוץ למטוס הולך וקטן ואצל מד הגובה ההפרש הולך וגדל והקריאה תהיה גבוהה יותר מה שיגרום לטייס לתקן ולהנמיך שוב ושוב, על מנת לשמור גובה 2500 רגל... לכן בפועל המטוס ילך וינמיך... לכן עוד מימי חזל כשטסו על שטיח מעופף מאיזור לחץ גבוה לנמוך קבעו: From high to low, look out below
oz sessler פורסם דצמבר 21, 2007 דיווח פורסם דצמבר 21, 2007 פדיחות אם הייתי טועה... יום שני מבחן מטארולוגיה במנהל! בהזדמנות זו אני חייב להודות לרבי ומורי מר יוסי כהן שהכין אותי בצורה הטובה ביותר. יוסי תודה!
Tomer Haim פורסם דצמבר 22, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 זה מטעה, כולם טועים, אני טעיתי כמה פעמים, טייס באלעל שהפסיק לספור את שעות הטיסה שלו אחרי 10000 טעה, אחותי הקטנה טעתה, טייס F16 טעה, טועה, טעות, טועים.... בהצלחה במבחנים במנהל ואחן ליוסי יש מצגות טובות, ד"ש לאדוארד, בהצלחה גם לאוהד, המוןןןן הצלחה
oz sessler פורסם דצמבר 22, 2007 דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 אוי אדוארד..... הוא באמת בסדר! טוב שהוא לא פותר איתך את הבחינה... :mrgreen:
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 22, 2007 דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 שבוע טוב. אוהד, הלכת לקוריוליס, לא מסרת ד"ש ממני? אכן שאלה מבלבלת חבל"ז... כשהלחץ נמוך, גובה לחץ שמתאים לגובה 2500 בלחץ סטנדרטי, יקרה בגובה נמוך יותר. עמוד האוויר שמעלינו "מעיק" פחות כאשר הלחץ נמוך ולכן כבר בגובה נמוך יותר נראה גובה לחץ של 2500 רגל. שאלה דומה: מטוס עומד בחניה בטיסה האחרונה כויל 1013 במד הגובה. מעל השדה עובר שקע והלחץ יורד ומגיע ל1009 מיליבר . מה יראה מד הגובה למי שנכנס למטוס כשהשקע מעל השדה? גובה שדה? גבוה יותר, איזה גובה? נמוך יותר, איזה גובה? ועוד שאלה מעניינת: במצב הזה - מטוס מתקדם עם (ADIRC (Air data computer + inertial reference system) כשקבענו לו גובה טיסה קבוע, מה יקרה? לכאורה יראה קונפליקט בין מד גובה ברומטרי (מה AIR DATA) לבין הנתון מהמערכת האינרציאלית. האם המטוס ישמור גובה? האם ינמיך? האם הטייס יקבל בתצוגה את מיקום מרכז הלחץ? מה .... מה יקרה?
oz sessler פורסם דצמבר 22, 2007 דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 בקשר לשאלה הראשונה. הגובה אשר יופיע על מד הגובה יהיה נמוך מהאמיתי ב-120 רגל.
Tomer Haim פורסם דצמבר 22, 2007 מחבר דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 מה יהיה? 120 רגל זה נכון בהחלט אבל הגובה שיופיע על מד הגובה יהיה גבוהה מהאמתי ב120 רגל... זה מבלבל אני אכתוב פה כמה דברים שאולי יעזרו: 1) נניח השדה של ברוכי הוא בגובה פני הים, הלחץ הוא 1013 וגם במד הגובה כוייל 1013.. מה שמד הגובה עושה זה 1013 פחות 1013 ויוצא הפרש שם 0 מיליבר ולכן יראה גובה 0 עכשיו הלחץ ירד ל 1009... אז מד הגובה שעדיין מכוייל ל 1013 עושה 1013 פחות 1009 ויוצא 4 מיליבר... כלומר מד הגובה מרגיש שהלחץ מחוץ למטוס נמוך ב4 מיליבר מהלחץ שכוייל במד הגובה וזה "כאילו" שהמטוס טיפס ולכן יראה גובה גבוה יותר.. 2) שיטה אחרת היא לחשוב שחלון הלחצים הוא הפוך מהאטמוספירה, אני אסביר: באטמוספירה ככל שמטספים, הלחץ קטן. במד הגובה אם נקטין את הלחץ בחלון הלחצים הגובה יקטן ואם נגדיל את הלחץ הגוובה יגדל, עכשיו הלחץ השדה של ברוכי הוא 1009. אילו הלחץ בחלון הלחצים היה גם הוא 1009, היינו רואים את גובה השדה, אבל הוא 1013, כאילו סובבנו אותו מ 1009 ל 1013, הגדלנו לחץ.. לכן גם הגובה גדל.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 22, 2007 דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 מה יהיה? 120 רגל זה נכון בהחלט אבל הגובה שיופיע על מד הגובה יהיה גבוהה מהאמתי ב120 רגל... זה מבלבל אני אכתוב פה כמה דברים שאולי יעזרו: 1) נניח השדה של ברוכי הוא בגובה פני הים, הלחץ הוא 1013 וגם במד הגובה כוייל 1013.. מה שמד הגובה עושה זה 1013 פחות 1013 ויוצא הפרש שם 0 מיליבר ולכן יראה גובה 0 עכשיו הלחץ ירד ל 1009... אז מד הגובה שעדיין מכוייל ל 1013 עושה 1013 פחות 1009 ויוצא 4 מיליבר... כלומר מד הגובה מרגיש שהלחץ מחוץ למטוס נמוך ב4 מיליבר מהלחץ שכוייל במד הגובה וזה "כאילו" שהמטוס טיפס ולכן יראה גובה גבוה יותר.. 2) שיטה אחרת היא לחשוב שחלון הלחצים הוא הפוך מהאטמוספירה, אני אסביר: באטמוספירה ככל שמטספים, הלחץ קטן. במד הגובה אם נקטין את הלחץ בחלון הלחצים הגובה יקטן ואם נגדיל את הלחץ הגוובה יגדל, עכשיו הלחץ השדה של ברוכי הוא 1009. אילו הלחץ בחלון הלחצים היה גם הוא 1009, היינו רואים את גובה השדה, אבל הוא 1013, כאילו סובבנו אותו מ 1009 ל 1013, הגדלנו לחץ.. לכן גם הגובה גדל. LLBS - LIMA LIMA BARUCH SPIEGEL זה השדה שלי... :wink: כולם מוזמנים. כשמכיילים לחץ במד גובה בעצם מכיילים את נקודת האפס - גובה פני הים - שממנה מד גובה אמור להתחיל למדוד - עפ"י הלחץ הברומטרי באותו זמן. לפקחים ולבקרים אמור להיות הנתון הזה. אם מורידים לחץ בחלון "מעלים" את נקודת האפס ולכן הגובה הנמדד ביחס לנקודה הזו יקטן. אם מגדילים לחץ בחלון "מורידים" את נקודת האפס ולכן הגובה הנמדד ביחס לנקודה הזו יגדל. אז בואו נסבך אתכם עוד קצת: :mrgreen: אם השדה בגובה 2500 רגל, ומד הלחץ שקייים במגדל מודד לחץ בגובה הזה, איך יודעים מה הלחץ בגובה פני הים?
oz sessler פורסם דצמבר 22, 2007 דיווח פורסם דצמבר 22, 2007 תומר, אתה צודק. באמת מבלבל... אבל אם עובדים מסודר עפי הכללים, אין סיבה ליפול בזה.