Aviran פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 בימים כמו אלה, חושבני שיש צורך לשואל שאלות שאולי לא אשאל כל החורף ( ) אחרי חשיבה מעמיקה, הגעתי למסקנה שבחורף, צפיפות האוויר קטנה, ולכן אפשר להגיע לסל"ד ומהירות גבוה יותר. השאלה שלי היא, האם, בססנה, מסוכן מז"א כזה לטוס על סל"ד מקסימום? שאלה שנייה, אם כבר דיברנו על מזג אוויר חורפי, האם יש צורך להפעיל את מחמם הפיתות ולהכניס אוויר חם למאייד כל הזמן? תודה רבה על התשובות ושיהיה שבוע נפלא לכולנו! :mrgreen: אבירן.
Ido Rosenthal פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 קודם כל בחורף צפיפות האוויר גדלה (קר - חלקיקים מצטופפים, חם - חלקיקים מתפשטים), בקשר לסל"ד, הוא מראה כמה סיבובים עושה המנוע בדקה אם ישנם תנאים חיצוניים שגורמים לסל"ד לעלות ולרדת אתה תראה את זה במכשיר, ותמיד תרצה לשמור על הערך הרצוי לכל מצב טיסה.
אורח פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 פיתות מחממים בתנור או במיקרו. חימום פיטו אם כבר ותלוי במטוס וטמפ החיצונית.
Aviran פורסם ינואר 15, 2008 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2008 פיתות מחממים בתנור או במיקרו.חימום פיטו אם כבר ותלוי במטוס וטמפ החיצונית. לא הבנת.. ככה קראו לזה בתעופה קלה בתפוז חחח. בכל מקרה, נגיד שמדובר על טמפ' של בין שתיים למינוס עשר. ואנחנו מדברים על C172P. נגיד והערך הרצוי של הסל"ד זה המקסימום, אבל, בגלל הטמפ' בחוץ, הסל"ד מגיע לרמה לא רצוייה, אני יכול להכניס אוויר חם למאייד בכוונה כדי להוריד?
אורח פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 פיתות מחממים בתנור או במיקרו.חימום פיטו אם כבר ותלוי במטוס וטמפ החיצונית. לא הבנת.. ככה קראו לזה בתעופה קלה בתפוז חחח. בכל מקרה, נגיד שמדובר על טמפ' של בין שתיים למינוס עשר. ואנחנו מדברים על C172P. נגיד והערך הרצוי של הסל"ד זה המקסימום, אבל, בגלל הטמפ' בחוץ, הסל"ד מגיע לרמה לא רצוייה, אני יכול להכניס אוויר חם למאייד בכוונה כדי להוריד? http://en.wikipedia.org/wiki/Pitot_tube ובעברית http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A6%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A8_%D7%A4%D7%99%D7%98%D7%95 הסברים על צינור פיטו.
אורח פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 והינה ניצן אליישיב מסביר לך בצורה ציורית יותר ממני http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=421&msgid=111488636
תומר עינבר פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 אבירן, בטמפרטורה קרה פחות מעשר מעלות, יש צורך להפעיל את ה-Pitot Heat, הוא לא גורם תופעות לוואי כמו האטת סל"ד המנוע, זה הוא סה"כ גוף חימום הממוקם על צינור ה-Pitot. כאשר הטמפרטורה החיצונית נמוכה מהרגיל, חלקיקי האוויר מצטופפים ויוצרים צפיפות גבוהה יותר. טמפרטורת האוויר אכן משפיע על ביצועי המנוע והמטוס כולו, בטמפרטורה קרה יותר, הסל"ד יוגבר ולהפך, כיוון שאוויר "צפוף" יותר נכנס למנוע, ובכמויות גדולות יותר ובעצם משפר את ביצועיו. מה שעליך לעשות זה לשמור את הסל"ד בעזרת המצערת בערך הרלוונטי ללא התחשבות בטמפרטורה החיצונית. מקווה שעזרתי (וצדקתי)
Aviran פורסם ינואר 15, 2008 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2008 אבירן,בטמפרטורה קרה פחות מעשר מעלות, יש צורך להפעיל את ה-Pitot Heat, הוא לא גורם תופעות לוואי כמו האטת סל"ד המנוע, זה הוא סה"כ גוף חימום הממוקם על צינור ה-Pitot. כאשר הטמפרטורה החיצונית נמוכה מהרגיל, חלקיקי האוויר מצטופפים ויוצרים צפיפות גבוהה יותר. טמפרטורת האוויר אכן משפיע על ביצועי המנוע והמטוס כולו, בטמפרטורה קרה יותר, הסל"ד יוגבר ולהפך, כיוון שאוויר "צפוף" יותר נכנס למנוע, ובכמויות גדולות יותר ובעצם משפר את ביצועיו. מה שעליך לעשות זה לשמור את הסל"ד בעזרת המצערת בערך הרלוונטי ללא התחשבות בטמפרטורה החיצונית. מקווה שעזרתי (וצדקתי) אז אני אשאל את זה אחרת. במד סל"ד, יש מין קו אדום ואחריו מספרים. מן הסתם זה קו שאסור לעבור (או בכלל להתקרב אליו). עכשיו, השאלה שלי היא, האם במזג אוויר קר אפשר לעבור אותו? (שוב, מדובר על C172P). ואפרק את השאלה עוד יותר, האם יש איזשהי טמפרטורה חיצונית שבה יש צורך להעביר אוויר חם למאייד כל הזמן? ותודה על ההסברים. עכשיו הבנתי הכל על הפיטו.
Opher Ben Peretz פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 לססנה 172 קיים ספר טייס, ואפילו בעברית. שם מוסבר תפעול המטוס בתנאים שונים. כלל פשוט הוא הפעלת חימום מאייד בטיסה מעל כמה שניות בסרק וכן בתנאי התקרחות. במנוע בוכנה בעל מאייד התפעול במז"א גרוע שונה מאשר במנוע עם מע' הזרקה. מטוס בעל מדחף ללא הרחקת קרח, מוגבל לתנאי התקרחות קלים. לא צפויה התנהגות מנוע שונה בטמפ' אליהם התייחסת. בטמפרטורה שאתה קורא לה קור, טסים רוב המטוסים בעולם כחצי מהשנה. כאן מפשיר עתה שלג שהצטבר לעומק 40 ס"מ, עדיין רואים ערימות שלג שפונו בחניונים וצידי דרכים בנות 2 מטר גובה, כרגיל.
Ido Rosenthal פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 אבירן,בטמפרטורה קרה פחות מעשר מעלות, יש צורך להפעיל את ה-Pitot Heat, הוא לא גורם תופעות לוואי כמו האטת סל"ד המנוע, זה הוא סה"כ גוף חימום הממוקם על צינור ה-Pitot. כאשר הטמפרטורה החיצונית נמוכה מהרגיל, חלקיקי האוויר מצטופפים ויוצרים צפיפות גבוהה יותר. טמפרטורת האוויר אכן משפיע על ביצועי המנוע והמטוס כולו, בטמפרטורה קרה יותר, הסל"ד יוגבר ולהפך, כיוון שאוויר "צפוף" יותר נכנס למנוע, ובכמויות גדולות יותר ובעצם משפר את ביצועיו. מה שעליך לעשות זה לשמור את הסל"ד בעזרת המצערת בערך הרלוונטי ללא התחשבות בטמפרטורה החיצונית. מקווה שעזרתי (וצדקתי) אז אני אשאל את זה אחרת. במד סל"ד, יש מין קו אדום ואחריו מספרים. מן הסתם זה קו שאסור לעבור (או בכלל להתקרב אליו). עכשיו, השאלה שלי היא, האם במזג אוויר קר אפשר לעבור אותו? (שוב, מדובר על C172P). ואפרק את השאלה עוד יותר, האם יש איזשהי טמפרטורה חיצונית שבה יש צורך להעביר אוויר חם למאייד כל הזמן? ותודה על ההסברים. עכשיו הבנתי הכל על הפיטו. אני לא מבין למה אתה חושב שתוכל לעבור אותו, השעון לא מזייף השעון תמיד מראה לך את הסלד האמיתי
Baruch Spiegel פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 אוויר קר יותר עושה רק טוב למטוסים. צפיפות גדולה יותר עוזרת בכמה דברים: 1. כח העילוי מושפע מצפיפות. צפיפות גדולה יותר = ניתן להשיג כח עילוי רב יותר במהירויות קטנה יותר ובזווית התקפה קטנה יותר מאשר ביום חם. 2. להב מדחף היא בעצם כנף שווקטור העילוי שלה פועל בכיוון קדימה (בכללי, לא ניכנס לכל התיאוריה עכשיו) ולכן כל מה שנכתב בסעיף 1 נכון גם לגבי העברת הספק מהמנוע למדחף ונצילות המדחף. 3. נצילות של מנועי בוכנה גדלה כאשר הצפיפות גדולה יותר. יש מושג במנועים שנקרא: מילוי נפחי: כל פעם שמתבצעת פעולת יניקה המנוע יונק תערובת אוויר - דלק. הנפח המקסימלי של הצילינדרים הוא קבוע ולא ניתן לשינוי, לעומת זאת, מסת התערובת שנכנסת בכל פעולת יניקה תלויה בצפיפות האוויר שהמנוע יונק פנימה. כשהאוויר צפוף יותר מסת התערובת גדולה יותר ולכן הלחץ שנוצר בתהליך הבעירה יהיה גדול יותר = פעולת עבודה חזקה יותר של הבוכנות = יותר הספק. מהסיבה הזאת ניתן לראות בחלק מהמנועים סידור שנקרא INTERCOOLER שמקרר את האוויר בכניסה למנוע כדי להגדיל את מסת התערובת שנכנסת למנוע. ומאותה סיבה, כשמפעיליפ אוויר חם למאייד (בדיוק ההיפך מINTERCOOLER) מרגישים ירידה בסל"ד. לגבי מגבלת סל"ד: לא בהכרח קשור לתנאי סביבה יכול להיות מגבלה מכנית של המנוע או של המדחף (כוחות צנטריפוגליים למשל). בכל מקרה, אבירן, כבוגר IFS, בכל מקרה אתה לא עובר קווים אדומים, ולא משנה אם אתה מבין מה עומד מאחורי זה או לא.
Aviran פורסם ינואר 15, 2008 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2008 אוויר קר יותר עושה רק טוב למטוסים.צפיפות גדולה יותר עוזרת בכמה דברים: 1. כח העילוי מושפע מצפיפות. צפיפות גדולה יותר = ניתן להשיג כח עילוי רב יותר במהירויות קטנה יותר ובזווית התקפה קטנה יותר מאשר ביום חם. 2. להב מדחף היא בעצם כנף שווקטור העילוי שלה פועל בכיוון קדימה (בכללי, לא ניכנס לכל התיאוריה עכשיו) ולכן כל מה שנכתב בסעיף 1 נכון גם לגבי העברת הספק מהמנוע למדחף ונצילות המדחף. 3. נצילות של מנועי בוכנה גדלה כאשר הצפיפות גדולה יותר. יש מושג במנועים שנקרא: מילוי נפחי: כל פעם שמתבצעת פעולת יניקה המנוע יונק תערובת אוויר - דלק. הנפח המקסימלי של הצילינדרים הוא קבוע ולא ניתן לשינוי, לעומת זאת, מסת התערובת שנכנסת בכל פעולת יניקה תלויה בצפיפות האוויר שהמנוע יונק פנימה. כשהאוויר צפוף יותר מסת התערובת גדולה יותר ולכן הלחץ שנוצר בתהליך הבעירה יהיה גדול יותר = פעולת עבודה חזקה יותר של הבוכנות = יותר הספק. מהסיבה הזאת ניתן לראות בחלק מהמנועים סידור שנקרא INTERCOOLER שמקרר את האוויר בכניסה למנוע כדי להגדיל את מסת התערובת שנכנסת למנוע. ומאותה סיבה, כשמפעיליפ אוויר חם למאייד (בדיוק ההיפך מINTERCOOLER) מרגישים ירידה בסל"ד. לגבי מגבלת סל"ד: לא בהכרח קשור לתנאי סביבה יכול להיות מגבלה מכנית של המנוע או של המדחף (כוחות צנטריפוגליים למשל). בכל מקרה, אבירן, כבוגר IFS, בכל מקרה אתה לא עובר קווים אדומים, ולא משנה אם אתה מבין מה עומד מאחורי זה או לא. אני יודע שאני לא עובר קווים אדומים, פשוט העניין הזה עניין אותי. תודה לכולם על ההסברים! החכמתי והבנתי מה שרציתי עכשיו, לשאלה אחרונה, איפה ניתן להשיג את ספר המטוס ל172 בעברית :?: שוב, תודה רבה לכולם!
Doron_Angel פורסם ינואר 15, 2008 דיווח פורסם ינואר 15, 2008 הבוקר בשעה 06:45 המראתי עם C152 בטמפרטורה של 3.5 מעלות צלסיוס. הטסתי את הכלי בסל"ד ע"פ הבד"ח וספר המטוס --> המראה בסל"ד מירבי, מדפים 10. משיכה בסטיק ב-55 קשר... לדעתי, כל עוד המנוע איננו עובד בסרק ו/או בסל"ד נמוך, אין להכניס אויר חם למאייד. הכנסת אויר חם למאייד, גורמת בין היתר לירידה בסיבובי המנוע של 50 עד 100 סל"ד, דהיינו אובדן כוח ליצירת פוטנציאל. בכל מקרה, אבדוק את המגבלות בספר המטוס...
Aviran פורסם ינואר 15, 2008 מחבר דיווח פורסם ינואר 15, 2008 הבוקר בשעה 06:45 המראתי עם C152 בטמפרטורה של 3.5 מעלות צלסיוס.הטסתי את הכלי בסל"ד ע"פ הבד"ח וספר המטוס --> המראה בסל"ד מירבי, מדפים 10. משיכה בסטיק ב-55 קשר... לדעתי, כל עוד המנוע איננו עובד בסרק ו/או בסל"ד נמוך, אין להכניס אויר חם למאייד. הכנסת אויר חם למאייד, גורמת בין היתר לירידה בסיבובי המנוע של 50 עד 100 סל"ד, דהיינו אובדן כוח ליצירת פוטנציאל. בכל מקרה, אבדוק את המגבלות בספר המטוס... האמת שיותר חשוב לי לדעת על 172, אבל גם 152 יעזור. תודה רבה.