עבור לתוכן
TalB

חדש פה.

Recommended Posts

פורסם
  Mickey Lip כתב:
  Ran56 כתב:
  David כתב:
  Shmulik Lin כתב:
ברוכי

לגבי בנות....

תאכל שבועיים שקדים קלויים 3 פעמים ביום וזה עובד!

והשאר אסביר לך במסנג'ר-יש פה ילדים :D

למה לסבך אותו...לא דייסת גרגרי סוייה, לא מחית יבשה מסומסום מיצרי מעושן וגם דבש קיפודים לא יעזור לו..יש את חכם ממימון גדול וראשון לחכמי ירושלים..שגר לו את הטלפון.

מה אתה רוצה

מה אתה רוצה

91169.jpg

אני שמעתי אתה קורא בקפה.......

הסתכלתי פעם כשמחיר הקפה היה בגובה הכיס,

אבל היום בעוונותינו מחיר הקפה עלה ומסתכלים בתה.

ואתה בחור צעיר מה הביא אותך אלי.

פורסם
  opherben כתב:
במועדון קצינים של פעם בתל נוף, ספל תה עלה 5 אגורות. באותה תקופה, אלוף (במיל') ח"כ פרופ' בן-ישראל, היה משחק ביליארד במועדון בתור ננס בן 10. לבנו של קצין מנהלה היה מותר...

ח"א לקח ממכם כסף על כוס תה? :shock:

פורסם
  Aviran כתב:

התכוונתי שברוכי גבוה מאוד, והרי 152 זו ססנה קטנה, ומי שהוא 1.85 בחיים כנראה לא יכנס אליה ויצטרך להשכיר 172, והרי 172 בישראבלוף עולה הרבה יותר, אז..... (קורעת את הכיס=יקרה)

ישראבלוף? שוב אתה מתחיל?

פורסם
  Moshe - VATIL4 כתב:
  opherben כתב:
במועדון קצינים של פעם בתל נוף, ספל תה עלה 5 אגורות. באותה תקופה, אלוף (במיל') ח"כ פרופ' בן-ישראל, היה משחק ביליארד במועדון בתור ננס בן 10. לבנו של קצין מנהלה היה מותר...

מאיפה אתה חושב היה כסף לקנות F15?

פורסם

תהיו בריאים.

יום אחד קצת עסוק בעבודה וככה אתם? גששים, שקדים, סומסום? הלו, מה נהיה??

אי אפשר להשאיר אתכם חצי שעה בלי השגחה?

טל, ברוכים הבאים לפורום ואטיל! :mrgreen:

פורסם

ארוחות בחדר אוכל צוות אוויר לחוד ובילוי במועדון לחוד. על ארוחות משלם כל איש קבע בהתאם לפרופילו האישי, לדוגמא אם יש לך 200 מ' משם בית ומשפחה כמו שהיה לי, הדבר שונה מאיש שגר במגורי קצינים רווקים. סה"כ שילמתי אז 21.50 ל"י לחודש. אגב קפה נס או טורקי עלית עלו כמו תה, המשכורת היתה 610 לירות...

Moshe - VATIL4 כתב:
  opherben כתב:

פורסם

טוב אז אני מבין שאני צריך להיות המבוגר האחראי.....

אולי די כבר ותלכו לעבודה לשם שינוי!!!!

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

ועכשיו ברשותכם, אני חוזר לי לעוד משחק סוליטר! :)

ברוכי, אתם משגעים אותי, אתה דפקת לי פה סטטיסטיקה שלמה, דן עם תאומות ליפ עם תאומות וטוב, לא צריך להסביר שרן הוא מקרה מיוחד, הוא עושה את זה יופי לבד :P (אתה לא צריך לחפש יותר מדיי, הדיון הזה לבד מספק את כל ההוכחות :roll: )

עופר, תגיד תודה, במועדון הקצינים שאני הייתי בו, והוא היה עם הרבה פחות תקציב (בה"ד 1), לקחו 5 שקל על פחית! זול? לא כלכך בהתחשב בעובדה שיש לכל צוער חשבון טלפון ענקי שהוא צריך לשלם (130 שקל, וזה עוד שהיה אסור להסתובב עם פלאפון! :shock: )

ד"א 610 לירות זה היה שכר חובה נכון? ומה שנקרא עם רמ"פ א+?

פורסם
  opherben כתב:
שכר חובה אז כטייס 22.50 ל"י (הייתי 4 חודשים טייס בחובה), בקבע 610 ל"י. שיחות סלולר אז היו בחינם, בתנאי שחייגת לעצמך :-)

היום גם על זה לוקחים זמן אוויר..... :mrgreen:

איך רק 4 חודשים טייס בחובה?

עופר? יש משהו שאתה לא מספר לי?

איך באמת פעם התמיינו לטייס, לא היה דבר כזה גיבושים, שלא לדבר על מבחנים וצו ראשון.....

פורסם
  Moshe - VATIL4 כתב:
  opherben כתב:
שיחות סלולר אז היו בחינם, בתנאי שחייגת לעצמך :-)

הגיוני, כי הדבר הכי קרוב לסלולר שהיה אז היו שתי כוסות אשל ריקות עם חוט ביניהן :lol:

איזה אשל סלולרי??

מקסימום סולרי וגם זה היה בגדר פנטזיה פרועה....

מויש, עם בכלל דברתם? (אני מתכוון לפני שהמציאו את האשל, או את הפלסטיק בכלל... :roll: )

פורסם

לחיפאים- מול מכבי אש בהדר, בסוף פבזנר (את הכל חירבו כולל בי"ח בתר בו נולדתי, ובנו תיאטרון), היתה מכולת עם שולחנות על המדרכה. לעת ערב מפעם לפעם הייתי טועם לבניה מגביע זכוכית (טרם הומצא הפלסטיק, היה רק בקאליט אז), ופעם חלף ג'יפ עם כלניות (צנחנים בריטים). הייתי רואה אותם מחלון הבית עולים עם הג'יפ במדרגות אושה לרח' יוסף הגידם (טרומפלדור בלע"ז).

מ.מ.- איפה היית אז?

פורסם
  3Dvg כתב:
  Moshe - VATIL4 כתב:
  opherben כתב:

הגיוני, כי הדבר הכי קרוב לסלולר שהיה אז היו שתי כוסות אשל ריקות עם חוט ביניהן :lol:

איזה אשל סלולרי??

מויש, עם בכלל דברתם? (אני מתכוון לפני שהמציאו את האשל, או את הפלסטיק בכלל... :roll: )

לי היו חברי ילדות בירושלים, שני אחים שגרו בניין לידינו. בתקופת האשל מתחנו חוטים עם לבניות בין חלון החדר שלי והסלון שלהם והיו לנו שני ערוצים פעילים - שידור וקליטה. שנים אחר כך, בתקופת הקיטים של ספק הכוח והמגבר שנמכרו כמו לחמניות אצל וילסון, כשיוף, צור, כהן אלקטרוניקה וגם דקדה, מתחנו חוטי חשמל בדיוק באותם נתיבים, עם שני ערוצים פעילים מיקרופון+מגבר --> רמקול.

תקופה מדהימה :)

פורסם
  Moshe - VATIL4 כתב:
  3Dvg כתב:
  Moshe - VATIL4 כתב:
  opherben כתב:

איזה אשל סלולרי??

לי היו חברי ילדות בירושלים, שני אחים שגרו בניין לידינו. בתקופת האשל מתחנו חוטים עם לבניות בין חלון החדר שלי והסלון שלהם והיו לנו שני ערוצים פעילים - שידור וקליטה. שנים אחר כך, בתקופת הקיטים של ספק הכוח והמגבר שנמכרו כמו לחמניות אצל וילסון, כשיוף, צור, כהן אלקטרוניקה וגם דקדה, מתחנו חוטי חשמל בדיוק באותם נתיבים, עם שני ערוצים פעילים מיקרופון+מגבר --> רמקול.

תקופה מדהימה :)

וזאת חברים, הסיפור איך הומצא הטלפון האמתי! (ולא השקר שהמציא אלכסנדר בל)

עצוב לחשוב שמשהו כמו 50 שנה אחרי לא השתנה הרבה....

אני זוכר שאני וחברים שלי גם המצאנו את הטלפון מחדש....זה היה ממש מצחיק,

אצלנו זה היה לשימוש אחר, הקמנו לעצמנו מחנה על איזה עץ עתיק שהיה באיזו (אז פקמן נחשב כמשחק כבד) ותמיד התבעסנו לצעוק אחד לשני, אז מצאנו צינור ישן והתחלנו לעשות מסירות של גלים עם הצינור (האחד יוצר גל והשני יוצר אחד נוסף אחרי שהגל הראשון הגיע אליו) ואז הכה בנו המחשבה שאולי זה גם מוליך קול....וצדקנו, כמה ימים אחרי מצאנו משפך ושמנו בצד אחד של הצינו וזה היה המגבר ובצד השני, טוב הסתפקנו בפשות לגשת לצינור ולדבר גם כך זה היה גבוהה בין הענפים אז לא יכלנו להתרחק יותר מדיי.... :mrgreen:

נפלאות הקול....

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...