Oren Geva פורסם מאי 5, 2004 דיווח פורסם מאי 5, 2004 לא הצלחתי למצוא בפורום, אבל זכור לי שמישהו כתב (נדמה לי שזה היה רן) שהסטאר שבשימוש בטיסות ללרנקה הוא SOBOS (נדמה לי, לא בדקתי אפילו בדפיות עדיין) ולא BOSIS כמו שתמיד אנחנו טסים. מישהו זוכר דבר כזה? האם זה נכון?
yonix4 פורסם מאי 5, 2004 דיווח פורסם מאי 5, 2004 אני לא ממש זוכר אורן אך יש אתר לחטיבה שם של קפריסין ויש שם את כל הדפיות אז זה בטוח כתוב שם אני ממש לא זוכר תכתובת אנסה לברר לך מחר כבר! ועם ייצא לך ברגע שעולה שם פקח הכתובת רשומה לו ב INFO לילה טוב
Oren Geva פורסם מאי 5, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 5, 2004 תודה מיקי. יהונתן, זה לא העניין, בדפיות קיים SOBOS וגם BOSIS. אבל מה שבשימוש באופן נורמלי בעולם האמיתי הוא SOBOS, ולא BOSIS כמו שמופיע בדיספאצ'ר. זה כל מה שרציתי לדעת. בקיצור, IAL, תעדכנו את תכנית הטיסה ללרנקה - במקום GITLA.UW13A.VELOX.B17.BOSIS צריך להיות GITLA.UW13A.VELOX.UR18.SOBOS
Barak פורסם מאי 5, 2004 דיווח פורסם מאי 5, 2004 תודה מיקי.יהונתן, זה לא העניין, בדפיות קיים SOBOS וגם BOSIS. אבל מה שבשימוש באופן נורמלי בעולם האמיתי הוא SOBOS, ולא BOSIS כמו שמופיע בדיספאצ'ר. זה כל מה שרציתי לדעת. בקיצור, IAL, תעדכנו את תכנית הטיסה ללרנקה - במקום GITLA.UW13A.VELOX.B17.BOSIS צריך להיות GITLA.UW13A.VELOX.UR18.SOBOS BOSIS אורן זה BOSIS
Oren Geva פורסם מאי 5, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 5, 2004 אני לא בטוח בד"כ 22 בשימוש בלרנקה - ו-SOBOS יותר טבעי ל-ILS22. חוץ מזה שנדמה לי שזה מה שהפקח הקפריסאי אמר בזמנו לרן או לחגי או מי שזה לא היה - שהוא לא מבין למה כל הישראלים באים מ-BOSIS
hagay פורסם מאי 5, 2004 דיווח פורסם מאי 5, 2004 אורן אתה לא כל כך צודק,כן אני זוכר שפקח קפריסאי העיר על כך והיה כאן דיון על זה, וכך הוא אמר: כיוון שרוב הזמן מסלול 22 בשימוש לכן הסטאר הוא REXAL 1A שזה אומר מVELOX לDESPO ולREXAL וממשיכים לפי הסטאר, ובמידה והמסלול הוא 04 אז הפקח יודיע לפני שמגיעים לVELOX שצריך לבצע את BOSIS 1C שזה אומר מVELOX לBOSIS והמשך לפי הסטאר. הנה הלינק לדיון http://simdata.sourceforge.net/vatil/bo ... php?t=1589 מקוה שעזרתי.
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 אורן אתה צודק, זה SOBOS. אין STAR של REXAL תעיינו שוב בדפיות לא קיים כזה. http://avsim.com/hangar/flight/cvartcc/downloads/charts/lclk/lclk_star.zip REXAL מופיע ב missed Approtch של גישת ILS22 ו VORDME04. http://avsim.com/hangar/flight/cvartcc/downloads/charts/lclk/lclk_iap.zip SOBOS זה הSTAR היחידי שמתאים לטיסות מהארץ לנחיתה על 22. BOSIS 1 C מיועד למסלול 04. יום נעים לכולם. רן.
hagay פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 טוב הרגזתם :wink: אותי אז הנה הדפית. עכשיו שכנעתי אותכם?
Oren Geva פורסם מאי 6, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 6, 2004 חגי, גם לפי הדפית שלך נראה יותר נוח לבצע את SOBOS - לטוס ל-ALSUS ולהמשיך לSOBOS. נראה לי קצת בעייתי שמכל סטאר אפשר לנחות רק על מסלול אחד - איך אתה יכול להגיש תכנית טיסה למסלול ספציפי ביד מלכתחילה? אז אולי מישראל מדובר בטיסה של 50 דקות, אבל מה עושים מטוסים שמגיעים מלונדון? ב-5 שעות מזג האוויר יכול להשתנות ואיתו גם המסלול בשימוש. אולי תכנית טיסה ללרנקה צריכה להסתיים ב-VELOX ומשם לקבל הוראות מהקפריסאים איזה סטאר לבצע? ברגע שאנחנו מסיימים תכנית ב-SOBOS או BOSIS אנחנו מכתיבים להם את ההליך...
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 חגי לא להתעצבן, תעיין בתאריך של המפה שלך ותעיין בלינק שנתתי, תגלה שהדפית שלך היא מתקופת המנדט הבריטי אין STAR העונה לשם REXAL
hagay פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 אורן ורן, יתכן ושניכם צודקים אין לי בעיה עם זה רק אם לא שמתים לב כתבתי בתגובה הראשונה שלי שכך אמר הפקח הקפריסאי והוא שהפנה אותנו לדפיות האלו, אז כמו שאצלינו עדיין לא משתמשים בגישה ל30 על פי הדפיות שיש ליוסי שהם יותר מעודכנות ממה שיש לנו באתר וכך גם המטוסים במציאות מבצעים גישה ל30, כך יתכן שגם אצל הקפריסאים הם עדיין נשארו עם הדפיות הישנות יותר. בכל אופן כדי להיות בטוחים ולמען הכלל אולי כדאי שתיצרו קשר עם פקחי לרנקה ותשאלו אותם.
Oren Geva פורסם מאי 6, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 6, 2004 חגי, אולי באמת כדאי לדבר עם הפקחים הקפריסאים בנושא. לגבי 30 - הגישה שאתה תיארת היא לא גישה ויזואלית. בגישה ויזואלית לא מעניין אותי מה הרדיאלים מאיזה VOR וכו'. לא מעניינות בגישה ויזואלית הדפיות של יוסי גם. יכול להיות שמה שאתה ראית אצל יוסי הן דפיות ה-RNAV. אגב, חגי - לגבי הגישה הויזואלית אתה מוזמן לעיין בפמ"ת מאתר AOPA ישראל - http://www.aopa-israel.org.il/_Uploads/501LLBG.pdf תראה בעמוד 7 סעיף 22 - הקפה גובה מזערי ב-LL הוא 3000 (4000 אפשרי). הקפה למטוסים בקטגוריה A,B היא 1500, מטוסי בקטגוריות C,D הגובה 2000. בע"מ 15 - נספח ג' יש לך את תרשימי ההקפה.
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 מסכים שצריך לפנות לקפריסאים ושיעדכנו אותנו או את עצמם. לגבי הדפיות, שלי הם מהאתר של החטיבה הקפריסאית ב VATSIM והן של JEPPSEN ומשנת 1998. אני מאמין שיש אולי יותר חדשות ומעודכנות וננסה לשם את היד שלי עליהן. ושוב הפעם האחרונה שטסתי לשם, אנטוניס שוב הכניס אותי דרך SOBOS והוא זה שהפנה את תשומת ליבי לנושא זה (היה עוד טייס לא זוכר מי זה היה). ד"א יש לך דפיות של הגישה ? אתה יכול להעלות אותן לפה ? מעניין לראות אותן. רן.
Oren Geva פורסם מאי 6, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 6, 2004 אגב, מופיע אצלם באתר לינק שבור לחטיבה - תחת links מופיע Israel Division - not official yet עם לינק מת. אילן, אולי כדאי פנות אליהם שיתקנו...
yossid פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 אורן, מיקי, חגי ורן. כמו שכתב חגי יש גם יש STAR שנקרא REXAL1A. זהו הליך גישה למסלול 22. בנוסף כמובן יש את ה-STAR של SOBOS. יש שני SID הנקראים REXAL1B ו-REXAL1D (האחד יציאה מסלול 04 והשני יציאה ממסלול 22). צודק רן כשהוא כותב ש-REXAL היא הנקודה אליה מגיעים במקרה של "לך סביב". אבל ה-STAR של REXAL1A חי וקיים. במקרים שאני מגיע ללרנקה אני מקבל או את BOSIS (למסלול 04 - אם הוא בשימוש) או את REXAL1A למסלול 22. מעולם לא קיבלתי הנחיה לבצע את ה-STAR של SOBOS. יוסי
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 הי יוסי, מאחר ואתה מבחינתי סמכות בנושא LCLK וה 737-700 PMDG אני לוקח את המילה שלך. טוב מצאתי את המפות האלה באתר של הפקחים (הלא וירטואלים) של קפריסין. http://agrino.org/cyatca/pages/cyatca_gallery.html תעיינו בסוף הדף יש שם את המפות. התאריך שלהן הוא משנת 1988 :shock: המפות של JEP הן מ 1998 (עשר שנים אחרכך) מה ניראה לכם יותר מעודכן ? רן.
mickey lip פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 אני מקבל בדרך כלל מאנטוניו את SOBOS1 או את REXAL גם אני הגעתי עם BOSIS ואנטוניו העיר לי על כך מיקי
yossid פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 רן, קטונתי :oops: . אני נוהג לבדוק את ה-ATIS של לרנקה ולפי זה מכניס תוכנית טיסה. בכל מקרה, מיד כאשר אני עוזב את המרחב של ישראל אני יוצר קשר עם אנטוניס (שבד"כ יושב על גישה בלרנקה) ומוודא איזה מסלול פעיל. ד"א אם אתה רוצה את מפת JEPPESEN רק תגיד (ואין שוני בין שתי הדפיות, זו שצירף חגי וזו של JEPPESEN). חגי - לא שכחתי, אני עוד חייב לך תשובה על הגישה של DAROS למסלול 04. יוסי
hagay פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 אורן נראה לי שנפל לי האסימון ותקן אותי אם אני טועה, באמת לגבי גישה ויזואלית יורדים לגובה הקפה ונוחתים לפי ההוראות של הקפה, וכאן אני מבין שיש גם מה שנקרא VOR DME שזה שונה מויזואלית וכאן תתקן אותי אם אני טועה וזה בעצם ההליך שתיארתי למעלה (עפ"י הדפיות של יוסי) או לחילופין ישירות לBGN שמאלה ל102 וימינה ל302, אז אסכם שיש הבדל בין גישת ראיה (ויזואלית) או VOR DME. ויוסי יפה שעדיין לא שכחת אותי.
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 יוסי אשמח לקבל את דפיות ה JEP של לארנקה. אם תוכל לשגר לי דרך המסנג'ר אודה לך, רן.
yossid פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 חגי - דפית הגישה למסלול 30 לא שלי היא של JEPPESEN... רן - אני אעביר אליך את הדפית במסנג'ר, בערב מהבית. יוסי
אורח פורסם מאי 6, 2004 דיווח פורסם מאי 6, 2004 יוסי אני לא מדבר על הדפית ראיה של 30 (שלחתי לי כבר ועלכך כמובן תודה). אני מדבר על הדפיות של לארנקה. תודה מראש, רן.
Oren Geva פורסם מאי 6, 2004 מחבר דיווח פורסם מאי 6, 2004 חגי אתה צודק - הקפה רגילה לחלוטין. לגבי ה-VORDME - אין לי כרגע את הדפית מולי אבל קיימת גישה כזו ל-30 אז יכול בהחלט להיות שזה מה שתיארת.