yoyoo פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 שלום לכולם אני כיתה יא ובעוד שנה וקצת אני מיתגייס רציתי לדעת מה עליי לעשות (למי ליפנות) כדי להיתקבל לקורס ,להגביר את הסיכויים שלי להיתקבל לקורס טייס ומה הסיכויים , יש לציין שההיתי כבר ליפני 3 חודשיים בצו ראשון ולא אמרתי שאני רוצה להיות טייס בחיל אוויר .(לצערי.. לא יודע למה לא אמרתי נירא לי מהלחץ :oops: ) .............. אם יש פה כמה חברה שהיו פעם בקורס ויתנסו בחוויה או ניסו להתקבל ולא הצליחו השמח שיתנו לי כמה טיפים אני ישמח מאוד. מקווה להגשים את החולם תודה רבה לכולם!!
Eldar Sella פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 פנה למדור צוות אויר בטלפון 03-7377754 ותבקש זימון. הדרישות: קב"א 54-56 ופרופיל 82 ומעלה.
Matan Solomon פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 אין מה לפנות לשום מקום. אם יש לך פרופיל 97 או 82 (בתלות בסעיפים) וקב"א מעל 54 אתה תקבל זימונים לצוות אוויר ומשם הדרך ידועה....
yoyoo פורסם מרץ 22, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 22, 2008 הפרופיל שלי הוא 97 אבל מזה קב"א ומאיפו אני יודע מה הקב"א שלי
Matan Solomon פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 הפרופיל שלי הוא 97 אבל מזה קב"א ומאיפו אני יודע מה הקב"א שלי קב"א זה קבוצת איכות, זה מספר פרמטרים חישוביים כמו מקום מגורים, המבחן שעשית במחשב בצו ראשון, הראיון אישי וכו' וכו', כל זה קובע את הקב"א שלך, שאותו אתה לא אמור לדעת, הקב"א הכי גבוה זה 56, ומי שמקבל 54 ומעלה עם פרופיל 97 או 82 מקבל זימונים לצוות אוויר, אין צורך להתקשר. אם לא תקבל זימונים בזמן הקרוב כנראה שהקב"א שלך נמוך מ54...
yoyoo פורסם מרץ 22, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 22, 2008 מזה בזמן הקרוב כמה זמן בערך צריך לחכות ואם הקב"א נמוך מ 54 אז אין סיכוי?
Izik Bakshi פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 אגב, לא מזמן קראתי שיש מגמה בצה"ל לשנות את הצורה בה נקבעת קב"א. הנה שני כתבות בנושא מהתקופה האחרונה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3508631,00.html http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3508000,00.html
yoyoo פורסם מרץ 22, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 22, 2008 חחחח תודה הכתבה השנייה מקלה מאוד :mrgreen: איזה מזל (למרות שאני עדיין לא יודע עם הקב"א שלי נמוך מ 54)
Matan Solomon פורסם מרץ 22, 2008 דיווח פורסם מרץ 22, 2008 איציק קראתי את זה כבר, מעודד יש מצב, אבל בסופו של דבר יש משהו בכל אחד מהפרמטרים של הקב"א לדעתי, למרות שלפעמים הוא כביכול קצת עושה הפליות. אלכס אין לך מה לשמוח כי זה לא תקף אליך, רק במחזורים עתידיים. חוץ מזה אלכס, אם יש לך קב"א פחות מ54 אז סיכוי מאוד קלוש עד בלתי אפשרי להגיע לצוות אוויר...
Matan Solomon פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 3 חודשים זה נראה לי כבר הרבה אבל לא רוצה סתם להגיד... בכל מקרה אם יש לך קרובת משפחה או משהו בלשכת גיוס תנסה לברר מה הקב"א :wink: ושיהיה בהצלחה.
eladbi פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 את הזימון למיוני צוות אוויר ראשונים אמורים לקבל כחודש לאחר הצו ראשון. אם עברו 3 חודשים, כנראה שיש לך נתון רפואי\פסיכוטכני פוסל. בכל מקרה תתקשר ותשאל האם אתה רשאי לבקש חריג.
YossiRaskin פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 איזה מוזר זה הקב"א, אני רוצה גם לנסות להתקבל, ומה בגלל שאני גר בלוד זה נחשב איכות ירודה ויש לי פחות סיכוי?
yoyoo פורסם מרץ 23, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2008 את הזימון למיוני צוות אוויר ראשונים אמורים לקבל כחודש לאחר הצו ראשון.אם עברו 3 חודשים, כנראה שיש לך נתון רפואי\פסיכוטכני פוסל. בכל מקרה תתקשר ותשאל האם אתה רשאי לבקש חריג. אני לא חושב שאת הזימונים לצוות אוויר מקבלים אחרי חודש אני מקיר מישהו שהוא קיבל אחרי 5 חודשים ושמעתי שמקבלים בכלל רק בגיל 17 וחצי בקיצור דוד שלי הוא בחיל האוויר בצוות קרקע( מלביש את הפצצות על המטוסים) אז היום הוא ינסה לברר לי עם יש לי סיכוי
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 סולי אמר כבר, א. אין מה לפנות, כי אם אתה מתאים לא תתגייס לפני שאפשרות זו תמוצה ביוזמת הצבא. ב. שום פניה, שום חבר ושום פרוטקציה לא ישנו את הכתוב בא'. ג. אין אפשרות אחרת מא'. מקווה שברור. אפשר לעיין באתר ח"א ולקבל ממקור זה מידע נוסף על הצפוי, האפשרויות והדרישות השונות. אין מה לפנות לשום מקום.אם יש לך פרופיל 97 או 82 (בתלות בסעיפים) וקב"א מעל 54 אתה תקבל זימונים לצוות אוויר ומשם הדרך ידועה....
yoyoo פורסם מרץ 23, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2008 לא התכוונתי לקבל פרוטקציות אני רק רוצה לדעת אם הוא יכול לברר אם אני מתאים ודבר שני פרוטקציות זה כן עוזר נגיד אבא שלך היה טייס בחיל אוויר זה משפיע מאוד אין מה לעשות ככה זה בחיים .
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 היתרון שיש בשאלת שאלות הוא שיתכן ותקבל כאן תשובה מבוססת על ידע וניסיון. כזו היתה תשובתי. אני טייס שנים רבות בח"א, וכן, יש לי בן טייס מאוד ותיק בח"א. הוא התגייס עקב כישוריו, ולא כי אביו טייס. הוא סיים ראשון ברמתו כטייס בקורס כי אלה כישוריו ובנוסף שאב ממני ומהאווירה בבית התייחסות רצינית כאדם, ג'נטלמן, בעל מקצוע ולוחם. כך הוא כרוכב אופנוע, נווט, טייס, בעל ואב לילדיו. כאשר אני אומר לך כי פרוטקציה לא תעזור, אני יודע בדיוק ולעומק מה אני אומר. בא אתן לך דוגמא: נווט קורנס מעולה התקבל לטיס ביוזמתו. מפקד בי"ס העביר אותו וועדת הערכה מסכמת, בניגוד לדעת מפקדיו, המדריכים שלו, ומפקד הבסיס שהיה בעבר גם מפקד בי"ס וצבר נסיון רב בהדרכה ומיון. אלא מה, אותו מפקד בי"ס היה בעבר גם מפקד הטייסת של אותו נווט וטס עמו גיחות במלחמה, לכן היה לא אובייקטיבי ובכך טעה. התוצאה: האדם סיים קורס טיס וקיבל כנפי טייס, הוצב לקורס אימון מבצעי. אחרי חודשיים טיסות בקא"מ הוא הודח עקב הבעיות שצפו ועלו עמו לאורך כל דרכו בקורס. הוא קורקע לצמיתות כטייס קרב והועבר לפקד על שולחן במטה. מסקנות: פרוטקציה עוזרת, אך רק לדבר אחד- לבזבוז משווע של משאבי המדינה. עוד חודש חודשיים טיסות בקא"מ ואותו נווט מצטיין היה הופך את אשתו לאלמנה. תוספת: כשבני היה חניך בקורס טיס אני שימשתי כמדריך מילואים בבית הספר לטיסה. למען הסר מראית עין, הפסקתי את שירותי בבי"ס לכל התקופה מהתחלת הגיבוש ועד מבנה הסיום. לא נכנסתי לבסיס ולא שוחחתי עם איש מסגל בית הספר בעניינו או בכל עניין של הדרכה ובית הספר, גם כאשר פנו אלי. עד אשר הוזמנתי על-ידי מפקד ח"א לטוס ביחד עם הבן במבנה הסיום, כך נהוג לגבי בן של כל איש צ"א בחיל. מי שרוצה שבניו יהיו בעלי סיכויים שווים והוגנים בעתידם, כדאי שיעיין בדברי וישקול את יישומם. אחרת יראה את הדבר הבא שראיתי אני כדוגמא: גרתי בעיר מעולה בארץ (רן חי שם), ברחוב היוקרתי ביותר. מולי מימין גרה עובדת בכירה בפקיד השומה של מס הכנסה כפר סבא. זהו מוסד הניזון ב-90% מהשגיו במלשינים. וילה באותו רחוב עולה מאות אלפי דולרים, ומרבית דייריו אנשים ישרים ונבונים. ליד אותה עובדת מס הכנסה נבנתה וילה מפוארת של סוחר כלי רכב משומשים. את כספו הוא עושה בעיקר בתרמיות של הלקוחות, הספקים, ובעיקר מס הכנסה. איך אני יודע? אשתו, ידידה קרובה מהעבר סיפרה לי. רוצה לחיות כך, שחלק מזיעים ומגיעים להישגים, ואחרים לידם ממש מוצצים את דם הקהילה בגונבם את משאביה? אני לא. לא התכוונתי לקבל פרוטקציות אני רק רוצה לדעת אם הוא יכול לברר אם אני מתאיםודבר שני פרוטקציות זה כן עוזר נגיד אבא שלך היה טייס בחיל אוויר זה משפיע מאוד אין מה לעשות ככה זה בחיים .
Ben Bezalel פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אם אני לא טועה,אפשר לבדוק איפשהו באינטרנט אני לא זוכר איפה בדיוק,אם אתה מתאים לצוות אוויר. כאשר אתה מכניס ת''ז אתה מקבל את הפרופיל שלך,ואת האפשרויות שלך ובינהם יש צוות אוויר.
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 https://www.aka.idf.il/giyus/Login/?cat ... letogoto=2 אם אני לא טועה,אפשר לבדוק איפשהו באינטרנט אני לא זוכר איפה בדיוק,אם אתה מתאים לצוות אוויר.כאשר אתה מכניס ת''ז אתה מקבל את הפרופיל שלך,ואת האפשרויות שלך ובינהם יש צוות אוויר.
yoyoo פורסם מרץ 23, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אתה מיתכוון באתר של עולים על מדים שאתה מכניס קוד אישי ות"ז? אם זה אז אני מקיר כתוב שם תהליכי מיון זימון למיון איתור קדם-צבאי אינך מזומנ/ת כרגע ועוד כתוב שם פרופיל אשכלה ואת כל הפרטים שלי. מי שמעוניין זה האתר: https://www.aka.idf.il/giyus/Login/?cat ... letogoto=1
Tomer Haim פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 עופר, מה שאתה מציג פה, היא תפיסת עולמך, שהיא תפיסת עולם מאוד ראוייה להערכה ולהצדעה, רק שלא בכל מקום אנשים נובגים כמוך והעולם שלנו הוא יותר אפור מורוד לצערי וכל זה במספר תחומים לא רק קורס טיס בח"א: קורס טיס בח"א: הכרתי כמה וכמה טייסים, בנים של טייסים שהתקבלו לקורס בכוחות עצמם אבל במהלכו היו צריכים התערבות עדינה של אבא, הם טייסים מצויינים כיום, הרי באוכלוסיה יש הרבה טובים, ולא כל הטובים הוופכים לטיסים, זה לא אומר שבמקומם באים פחות טובים, פשוט יש טייסים טובים שיד מכוונת מקלה להם את הדרך לקוקפיט לעומת טייסים טובים אחרים. אם נשאר רק מקום אחד לאיש צוות אויר, ויש לך 2 חניכים בדיוק באותה רמה.. ואז בא אבא ומתערב... בנוסף לכך לאבא יש את האפשרות הטובה ביותר להכין את בנו לקורס, פסיכולוגית הבן מבין ממש טוב למה לצפות, זו נקודת פתיחה אחרת אבל ככה זה בכל מקום: חיל ירוק: שם השחיטות היא לא תתואר, מה שהולך שם, קצינים בכירים הם מלכי העולם, מזיזים חיילים מפה לשם לפי אינטרס אישי כאילו שיחקו במונופול. להקות צבאיות: טוב הנושא הזה לא ממש קים היום אבל אחת הסיבות שסגרו את הלהקות היא שבשנות ה 60 ו70 היו הדור הישן של הלהקות כשבשנות ה הדור ה"חדש" יותר היו רובם בנים של... אז סגרו את הלהקות, את שאר הצבא אי אפשר לסגור. היום ניתן לראות פרוטקציה בתחום הזה בכל שורות האמנות במיוחד טלויזיונית. הבנות של צביקה פיק, לא באמת יודעות לשיר. משרדי ממשלה: טוב על פרוטקציה בתחום הזה לא כדאי להרחיב, כולם מבינים על מה אני מדבר אלעל: מפרסמים דרישה לטייסים בעיתון כי הם חייבים, יודעי דבר מתוך החברה טועניש ש: קודם כל חיל אויר אחר כך חברים של... אחר כך כל השאר אפילו בתעופה פרטית יש דברים כאלו מאז שהייתי בן 3 בבית יש אוירה של טיסה, כל מה שדיברו עליו בבית היה טיסה, אבי היה טיס מסחרי (היום הוא נטש את התחום) ובבית הסתובבו גדולי התעופה האזרחית כמו איתן ראשוני, ראובן ברנט וכו וכו... כל הילדות שלי היתה איתם ועם אחרים ובאויר כל היום ואינטרקציה מלאה עם בתי ספר לתיאוריה שמדברים רק, תעופתית, אז כשבאתי ללמוד לטוס, ידעתי בכל רגע נתון מה הולך לקרות ולמה לצפות והיה ממש קל בקורס עצמו, כשאני חושב על זה, האינפורמציה שאני נחשפתי אליה בילדות, אני לא חושב שיש הרבה טייסים בהרצליה שמכירים. וכמו ששיקה מהגשש אמר (במערכון כבד אבז) "זה הכל פרוטקציה, יש עוד פרוטקציה בארץ, רק תגיד עם מי מדברים שאני שובר עליו שולחן" יש הנוהגים לקרוא לתופעה "ויטמין P"... בתעופה יש לזה גם שם ישן: "P FACTOR"
Eldar Sella פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 מסכים לחלוטין עם תומר. אגב, אני מכיר כמה אנשים עם קב"א נמוכה מ 54, ביקשו זימון לצוות אויר וקיבלו, כמותם יש המון זה בטוח.
Elad Zeierman פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אפשר להחליף את נושא הלהקות הצבאיות היום בגלגל"צ :mrgreen:
yoyoo פורסם מרץ 23, 2008 מחבר דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אוקי דוד שלי בדק לי עכשיו את הפרטים והוא אמר שאם אני מתאים אז בדרך כלל שולחים שנה ליפני גיוס אז זה אומר שיש לי עוד 4 חודשים הוא גם אמר לי שמומלץ להיתקשר ולהגיד שאני רוצה לנסות להיתקבל לקורס טייס אז עדיין הכל פתוח :wink:
Opher Ben Peretz פורסם מרץ 23, 2008 דיווח פורסם מרץ 23, 2008 אני אכן מציג תפיסת עולם, אלא מאי- היא היחידה כאן המתבססת על העובדות כפי שהן ולא על HEAR SAY. את האגדות על קורס טיס ואיך להצליח בו שמעתי לאורך כל הדרך מאנשים שגם אם הם מהמערכת אין להם מושג מה קורה בה ואיך מתקבלות ההחלטות החשובות. מה זאת אומרת היו צריכים התערבות או דחיפה? מי החליט שהיו צריכים, ואיך יודעים כי היא הצליחה? האם בא מפקד הבן וביקש שיכניסו להילוך שני או יעבירו ל- 4X4? אני מכיר טייסי ח"א אבות שחשבו כך, אך מפקדי בית הספר מכירים את התופעה, מכירים כל אחד מהאבות לעומק לאורך ולרוחב, מתייחסים אליהם בכבוד ולבקשות כאלה בביטול מוחלט, וזה לא יעזור לאיש מהם. תשאלו את אותו מח"א שחשב כך לגבי בנו, ומה קרה עם הבן אחרי שגמר להתערב (טס אתו בבי"ס 2 גיחות ונתן לו 8, אך הממוצע שלו נשאר גם אח"כ 6 מינוס). הנה עוד אגדה- שיש מספר מקומות נקוב והטובים מתקבלים. ח"א יקלוט כל טייס ראוי. רמת טייס ממוצעת הינה מעט פחות מציון "ממוצע" או 70. בהמשך דרכם יתחרו לפי הישגים ויכולת אך לא על מקום במגרש המסדרים. אם נוצר מצב של צוואר בקבוק עקב הצלחה מעבר למשוער של אנשים ועודף בוגרים מול תכנון, לא מוציאים אנשים ראויים, אלא מפעילים פתרון אחר והיו דברים מעולם, גם בקורס שלי. כך היה אצלנו, סיימו פי 2-3 בוגרים מיתר לכל הקורסים בשנים שלפני. מישהו הודח עקב כך? אגדה. מה שכתבת פירושו שהמערכת לא מסוגלת לזהות טייסי עתיד מצויינים במהלך הקורס. אגדה. אני מאלה שלאורך כמה עשרות שנים צפה מהצד וגם השתתף בכל רמות ההדרכה, הפיקוד והמיון איך בונים מערכת החוזה סיכויי הצלחה בקורס טיס. היא לא חסרת חסרונות- הגורם האנושי המדריך ומקבל ההחלטות הוא נקודת התורפה, ולכן שמו בלמים רציניים מאוד. אי אפשר להדיח חניך טס, או חניך קודם טיסות, מבלי שיצבור אוסף כזה של בעיות או חומרה, אפילו טרנר שהיה אותו מפקד בסיס ובר סמכא מהדרגה הראשונה לא הצליח באותו מקרה שתיארתי. תומר- אם אני טועה וגישתך נכונה, צאו משם מהר ואחרון שלא ישכח לכבות את האור. עוד אגדות? היה נוהג בין סוג מסוים של חניכים, שלא לוקחים ציוד שהחזירו מודחים מחשש שידבק גם בהם הגורל... עופר, מה שאתה מציג פה, היא תפיסת עולמך, שהיא תפיסת עולם מאוד ראוייה להערכה ולהצדעה, רק שלא בכל מקום אנשים נובגים כמוך והעולם שלנו הוא יותר אפור מורוד לצעריוכל זה במספר תחומים לא רק קורס טיס בח"א: קורס טיס בח"א: הכרתי כמה וכמה טייסים, בנים של טייסים שהתקבלו לקורס בכוחות עצמם אבל במהלכו היו צריכים התערבות עדינה של אבא, הם טייסים מצויינים כיום, הרי באוכלוסיה יש הרבה טובים, ולא כל הטובים הוופכים לטיסים, זה לא אומר שבמקומם באים פחות טובים, פשוט יש טייסים טובים שיד מכוונת מקלה להם את הדרך לקוקפיט לעומת טייסים טובים אחרים. אם נשאר רק מקום אחד לאיש צוות אויר, ויש לך 2 חניכים בדיוק באותה רמה.. ואז בא אבא ומתערב... בנוסף לכך לאבא יש את האפשרות הטובה ביותר להכין את בנו לקורס, פסיכולוגית הבן מבין ממש טוב למה לצפות, זו נקודת פתיחה אחרת אבל ככה זה בכל מקום: חיל ירוק: שם השחיטות היא לא תתואר, מה שהולך שם, קצינים בכירים הם מלכי העולם, מזיזים חיילים מפה לשם לפי אינטרס אישי כאילו שיחקו במונופול. להקות צבאיות: טוב הנושא הזה לא ממש קים היום אבל אחת הסיבות שסגרו את הלהקות היא שבשנות ה 60 ו70 היו הדור הישן של הלהקות כשבשנות ה הדור ה"חדש" יותר היו רובם בנים של... אז סגרו את הלהקות, את שאר הצבא אי אפשר לסגור. משרדי ממשלה: טוב על פרוטקציה בתחום הזה לא כדאי להרחיב, כולם מבינים על מה אני מדבר אלעל: מפרסמים דרישה לטייסים בעיתון כי הם חייבים, יודעי דבר מתוך החברה טועניש ש: קודם כל חיל אויר אחר כך חברים של... אחר כך כל השאר אפילו בתעופה פרטית יש דברים כאלו מאז שהייתי בן 3 בבית יש אוירה של טיסה, כל מה שדיברו עליו בבית היה טיסה, אבי היה טיס מסחרי (היום הוא נטש את התחום) ובבית הסתובבו גדולי התעופה האזרחית כמו איתן ראשוני, ראובן ברנט וכו וכו... כל הילדות שלי היתה איתם ועם אחרים ובאויר כל היום ואינטרקציה מלאה עם בתי ספר לתיאוריה שמדברים רק, תעופתית, אז כשבאתי ללמוד לטוס, ידעתי בכל רגע נתון מה הולך לקרות ולמה לצפות והיה ממש קל בקורס עצמו, כשאני חושב על זה, האינפורמציה שאני נחשפתי אליה בילדות, אני לא חושב שיש הרבה טייסים בהרצליה שמכירים.