4X-CEA פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 ראיתי איפשהו שהיה דיון על היפוך דחף. עכשיו.. ראיתי גם תמונות של מישהו שלא עשה היפוך דחף בנחיתה... מישהו הגיב לי שזה לא תמיד חייב... אז מסתם התעניינות, באמת לא חייב בכל טיסה להפוך דחף בנחיתה?
Ido Rosenthal פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 חייב לפי מה, חייב פיסיקלית או חייב לפי נהלים של חברת תעופה מסויימת?
4X-CEA פורסם אפריל 14, 2008 מחבר דיווח פורסם אפריל 14, 2008 חייב לפי מה, חייב פיסיקלית או חייב לפי נהלים של חברת תעופה מסויימת? מבחינה פיזיקאלית. לרגע חשבתי שמחקו לי ת'נושא
uvdude פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 בכמעט כל מטוס נוסעים מודרני הבלימה מתבצעת באמצעות autobrakes ברמה כזאת או אחרת, אשר קובעת פרמטר אחד ויחיד - את קצב בלימת המטוס. היפוך דחף בסה"כ עוזר להפחית מעמסה על הבלמים, ומהירות ההאטה תהיה אותה מהירות, בין אם אתה הפכת דחף או לא. ככה שפיזיקלית - אין שום בעיה גם לא להפעיל היפוך דחף. נהלית - זה תמיד מומלץ ע"י היצרן ע"מ לשמור על אורך חיי הבלמים.
Ido Rosenthal פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 מבחינה פיסיקלית זה תלוי במשקל המטוס אורך המסלול ומצב המסלול (רטוב, קרח...), בגדול יכול להיות מצב שלא צריך
Boeing744 פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 בכמעט כל מטוס נוסעים מודרני הבלימה מתבצעת באמצעות autobrakes ברמה כזאת או אחרת, אשר קובעת פרמטר אחד ויחיד - את קצב בלימת המטוס.היפוך דחף בסה"כ עוזר להפחית מעמסה על הבלמים, ומהירות ההאטה תהיה אותה מהירות, בין אם אתה הפכת דחף או לא. ככה שפיזיקלית - אין שום בעיה גם לא להפעיל היפוך דחף. נהלית - זה תמיד מומלץ ע"י היצרן ע"מ לשמור על אורך חיי הבלמים. קצת לא מסתדר לי מה שאתה אומר. כשניסיתי להשתמש ב AUTOBRAKES בלבד לקח לי יותר זמן לבלום מאשר השתמשתי בשילוב של AUTOBRAKES והיפוך דחף.
Avi - 4X-KDF פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 בכמעט כל מטוס נוסעים מודרני הבלימה מתבצעת באמצעות autobrakes ברמה כזאת או אחרת, אשר קובעת פרמטר אחד ויחיד - את קצב בלימת המטוס.היפוך דחף בסה"כ עוזר להפחית מעמסה על הבלמים, ומהירות ההאטה תהיה אותה מהירות, בין אם אתה הפכת דחף או לא. ככה שפיזיקלית - אין שום בעיה גם לא להפעיל היפוך דחף. נהלית - זה תמיד מומלץ ע"י היצרן ע"מ לשמור על אורך חיי הבלמים. קצת לא מסתדר לי מה שאתה אומר. כשניסיתי להשתמש ב AUTOBRAKES בלבד לקח לי יותר זמן לבלום מאשר השתמשתי בשילוב של AUTOBRAKES והיפוך דחף. מה שיובל אומר זה שבמציאות, מערכת הבלימה האוטומתית אחראית על שינויי לחץ של הבלמים ע''מ לקבל את קצב הבלימה שבחר הטייס, זאת אומרת שאם יש היפוך מנועים או שהמסלול בשיפוע מאלה מכיוון המטוס אז המערכת תפחית את לחץ הבלמים ואם אין היפוך מנועים או שהמסלול בשיפוע מטה מהמטוס אז המערכת תחזק את הלחץ ע''מ לקבל את קצב הבלימה שבחר הטייס, לזה התכוונת יובל? ובסימולטור המערכת מתוחכמת רק עד בחירת לחץ בלמים קבוע שיופעל בנחיתה.
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 יניב, במטוסי נוסעי המצויידים במנגנון בלימה אוטומאטית, כל דרגת בלימה מבצעת האטה בשיעור מסוים קבוע, המופיע בספר הטייס. היפוך דחף מנועים בשיעור האטה קבוע יתן פחות אנרגיה קינטית של המטוס שנבלמה והומרה לחום בבלמים ובצמיגים. כך התכנון, יתכן וביצועי מערכת זו או אחרת אינם באיכות. בקשר למה עדיף- בלאי נוסף בבלמים ובצמיגים לעומת בלאי במנוע- ברוב המקרים שאני מכיר עדיף ללא היפוך דחף באם התנאים מאפשרים. בנוסף, זרימת אוויר מהמנועים בעת היפוך הדחף עלולה ליצור מאמצים על המדפים.
Nadav פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 אני אוהב להשוות את זה לרכב עם תיבת הילוכים ידנית: הנהג יכול להחליט איפה יהיה בלאי גדול יותר - במצמד או בבלמים. אם תאיט את הרכב בעזרת הורדת הילוכים ושימוש במצמד להאטה אז קצב הבלאי שלו יהיה גבוה יותר. אם לא תשתמש במצמד ובהילוכים ותבחר להאיט את הרכב רק בעזרת הבלמים, אז בלאי מערכת הבלימה יהיה גבוה יותר. כמובן שמערכת השיקולים במטוס היא "קצת" יותר מורכבת, אבל בסופו של דבר שימוש מוגבר במערכת אחת יגדיל את הבלאי שלה.
Opher Ben Peretz פורסם אפריל 14, 2008 דיווח פורסם אפריל 14, 2008 בהבדל קטן אחד- שבמכונית אין לך מערכת אוטומאטית המבצעת האטה בקצב מוגדר.