crazyblat פורסם אפריל 30, 2008 דיווח פורסם אפריל 30, 2008 הית בפולין לפני חודש...דבר לא נתפס...משנה ראיה על היום הזה.... הייתי ב-2001 משלחת. עד היום כל ערב יום השואה במשך 2 דקות אני עושה לעצמי את כל הטיול של הspeed rate מטורף...כדי לזכור כל שניה ושניה מאדמה הספוגת דם יהודי ולילדים פה שקרובים לגיל הזה של הנסיעה...גם אם זה יעלה הון....אני אישית במשך 3 חודשים עבדתי כדי לממן את הנסיעה הזאת...הייתי פשוט חייב...למרות שלמשפחתי הקרובה לא היה קשר לשואה...הייתי פשוט חייב למרות שלפני שנתיים סבתא רבא שלי זכרונה לברכה סיפרה לי שלפני המלחמה הם היו 11 אחיות...אחרי 10 שנים של חיפושים היא מצאה רק אחות אחת ואח שנפטר לפני כמה שנים אני אספר לכם סיפור קטן....כשהייתי באושוויץ' הארור...מלמלתי לעצמי כל הזמן איפה היה ההוא למעלה באותם ימים...עשו לנו טקס כשאני השתתפתי בו...ונתנו לי לקרוא סיפור קצר של בנאדם שניצל באושוויץ כשהגעתי לסוף פשוט הדמעות הרגו אותי...לא הצלחתי לסיים את המשפט האחרון...היה לי כל כך קשה
Ben Cohen פורסם מאי 1, 2008 דיווח פורסם מאי 1, 2008 יהי זכרם ברוך. אסור לנו לשכוח גם את הניצולים שחלקם חיים בתנאים מחפירים מתחת לקו העוני. הלוואי ובאמת ההוא שם למעלה יתעורר מהתרדמת ויעזור לכל אותם הניצולים, אני לא רואה מישהו שאין לו כוח עליון שיוכל לעזור בטרם גם אותם ניצולים ילכו, ואני אומר זאת בצער רב... גם אני לפני המסע. רק חבל שהרבה חברים קרובים שלי לא יוכלו לחוות אותו, אך ורק מפאת המחיר הגבוה לכל הדעות של כ6000 ש"ח. זאת פשוט בושה שמשרד החינוך מוציא משלחת שעלות הנסיעה בה היא לא אפשרית לחלק גדול מתלמידי כיתות י"א, פשוט עלות אסטרונומית, גם יחסית לשנים אחרות. אגב, האחראים לעליית המחירים לפי מה שהבנתי הם כל אותם כופים דתיים שמכריחים לסחוב מהארץ אוכל גלאט-כשר. איך התלמידים אמורים ללמוד על השואה ולחוות את ההיסטוריה של עמם כשאנשי החינוך עצמם מקשים על כך?
Etai Charit פורסם מאי 1, 2008 דיווח פורסם מאי 1, 2008 אגב, אמרה שאני לא אוהב בהקשר השואה: "הנאצים היו שטנים, מפלצות, הם לא היו בני אדם". חברים יקרים, אני מצטער להזכיר לכולם שהם היו בני אדם. לא יצורי בלהות. "לאבד צלם אנוש"? אני לא בטוח. הנאצים היו בני אדם לאורך כל חייהם, גם לפני, גם במשך וגם אחרי התקופה שטבחו עמים שלמים. זה משהו שעל כולנו לזכור, כי כן - כולנו בני אדם. כל אחד שישים לב לעצמו, לדעות שהוא משמיע ("ערבים" מישהו? גם הם בני אדם, גם אם בני לאום אחר שבמלחמה עם ישראל), ולמעשים שהוא נוקט, בעיקר בעלי העמדות המשפיעות. מהר מאוד דברים כאלה מתגלגלים, כמו שקרה בגרמניה הנאצית. להבדיל אותנו מהנאצים זה לא הפתרון, זה בדיוק מה שיוביל להעלמות עין נוספות. זה פתרון לא של פחדן שמחפש להסתתר מהאמת הנוראה (שהנאצים היו אנשים בשר ודם כמונו). להשוות בינינו לנאצים, זה יהיה פרודוקטיבי. זו התנהגותו של אדם שמכיר בעובדה הפיזיולוגית המוצקה הזו, וידע לבקר את עצמו ואת סביבתו כנגד פעולות אנושיות נתעבות כפי שהיו לפני יותר מ-60 שנה. ולסיום, לפחות מבחינתי- להרכין ראש? חס וחלילה. יהי זכרם ברוך.
Ben Cohen פורסם מאי 1, 2008 דיווח פורסם מאי 1, 2008 אגב, אמרה שאני לא אוהב בהקשר השואה: "הנאצים היו שטנים, מפלצות, הם לא היו בני אדם".חברים יקרים, אני מצטער להזכיר לכולם שהם היו בני אדם. לא יצורי בלהות. "לאבד צלם אנוש"? אני לא בטוח. הנאצים היו בני אדם לאורך כל חייהם, גם לפני, גם במשך וגם אחרי התקופה שטבחו עמים שלמים. זה משהו שעל כולנו לזכור, כי כן - כולנו בני אדם. כל אחד שישים לב לעצמו, לדעות שהוא משמיע ("ערבים" מישהו? גם הם בני אדם, גם אם בני לאום אחר שבמלחמה עם ישראל), ולמעשים שהוא נוקט, בעיקר בעלי העמדות המשפיעות. מהר מאוד דברים כאלה מתגלגלים, כמו שקרה בגרמניה הנאצית. להבדיל אותנו מהנאצים זה לא הפתרון, זה בדיוק מה שיוביל להעלמות עין נוספות. זה פתרון לא של פחדן שמחפש להסתתר מהאמת הנוראה (שהנאצים היו אנשים בשר ודם כמונו). להשוות בינינו לנאצים, זה יהיה פרודוקטיבי. זו התנהגותו של אדם שמכיר בעובדה הפיזיולוגית המוצקה הזו, וידע לבקר את עצמו ואת סביבתו כנגד פעולות אנושיות נתעבות כפי שהיו לפני יותר מ-60 שנה. ולסיום, לפחות מבחינתי- להרכין ראש? חס וחלילה. יהי זכרם ברוך. מפלצות עשויות מבשר ודם...
חן מ פורסם מאי 1, 2008 דיווח פורסם מאי 1, 2008 יהיה זיכרם ברוך ואני חושב שממש ממש חשוב לציין את היום הזה ולזכור אותו קודם כל מהסיבה הפשוטה שיהודים מהעם שלנו הם אלו שנרצחו שם והיום אנחנו נמצאים כאן על אדמת מדינת ישראול גם לא הכל מושלם ומנסים להעיף אותנו ולגרש אותנו םע כל זאת אנחנו מתמודדים ונלחמים בכל האוייבים(לא תמיד בהצלחה אבל לרוב כן) וחוץ מיזה-זה מזכיר לי את הנושא הזה של הנאצים רצו פשוט למחוק את היהודים מהעולם,וכך,גם לבנון וגם סוריה וגם מדינות ערב רוצים למחוק אותנו ומנסים כל הזמן להילחם בנו ואנחנו שורדים,ככה גם אנשים בשואה(חלקם) הצליחו לשרדו ולמרות התנאים הבכלל בכלל מחפירים הצליחו לברוח ולהגיע לארץ