Tomer Haim פורסם מאי 5, 2008 דיווח פורסם מאי 5, 2008 הרבה מכם שאלו אותי ובמקביל אני רואה טעויות של אנשים על הגדרת רשיון טיס לטייס (כמו בבית הספר הוירטואלי ובכלל), לכן החלטתי לכתוב משהו בנושא לכל אלו שרוצים לדעת. בתעופה הרישוי מתחלק ל2 קטגוריות: 1) רשיון - רשיון אומר על איזה סוג כלי טיס הטיס רשאי לטוס ובאיזה אופן, רשיון ברמה גבוהה יחייב תחתיו רשיון ברמה נמוכה יותר. 2) הגדר - הגדר הוא סוג של תלאי שיכול להתלבש על כל אחד מסוגי הרשיון ואינו תלוי בדבר. סוגי רשיונות: רשיון טיס פרטי: רשיון שמאפשר לטיס לקחת מטוס עם חבריו בכל קטגוריה ולטוס איתו לפי ההגדר שיש לטיס. רשיון טיס מסחרי: דומה מאוד לרשיון טיס פרטי רק ברמה גבוהה יותר שמקנה לטייס לקחת מטוס מכל קטגוריה, להטיס נוסעים, לקבל שכר, ולטוס לפי ההגדר שיש לאותו טייס. רשיון טיס בנתיבי אויר: הטייס יכול לשמש קברניט איירליין. סוגי הגדרים: הגדר GROUP A: הטייס יכול להטיס מטוס חד מנועי הממונע מנוע בוכנה הגדר רב מנועי GROUP B: הטייס יכול להטיס מטוס הממונע ע"י יותר ממנוע בוכנה אחד הגדר סילון GROUP C: הטייס יכול להטיס מטוס רב מנועי הממונע ע"י מנועי טורבופרופ או סילון בדרך כלל הדרך המקובלת של טייס היא רשיון טיס פרטי, על זה מלבישים הגדר מכשירים כלולמר הטייס הוא טייס פרטי + הגדר מכשירים, ואז הופכים את הרשיון הפרטי למסחרי ומלבישים הדגר דו מנועי, הגדר סילון והופכים את הרשיון המסחרי לרשיון ALTP. אבל יש גם אפשרויות אחרות: - טייס פרטי שרהוציא מסחרי, יש לו רשיון מסחרי, הוא יכול להטיס נוסעים אבל רק בתנאי ראיה - טייס פרטי עם GROUP A יכול להוציא הגדר GRUOP B בלי הצורך בהגדר מכשירים או מסחרי, הוא נשאר טייס פרטי רק על מטוסים רב מנועיים. הערה: טייס פרטי ללא הגדר מכשירים, יכול לטוס בכל סוג של נתיב בעולם אם מדובר בנתיבי CVFR שלנו או טיסת VFR בכל השאר המקומות או טיסת VFR בנתיבי תובלה בין מדינות, למשל בין ישראל לרודוס, טייס פרטי יטוס VFR כי הוא רואה מחוץ למטוס את האופק החיצוני ותנאי מזג האויר הם תנאי ראיה (VMC), אם האופק החיצוני נעלם, לילה או עננים/ערפל, התנאים הופכים לתנאי (IMC) ועל הטייס להיות בעל הגדר מכשירים בלי קשר אם הוא טייס פרטי/מסחרי. כלומר שימוש בעזרי ניווט רדיו אינו הופך את הטיסה ל IFR, אבל שימוש באופק המלאכותי היא טיסת IFR לשמה. מעל גובה 18000 רגל הטיסה תהיה טיסת מכשירים בכל מקרה, נהוג שטיסת VFR תהיה בגבהים של 6500 7500 8500 וכו וטיסת IFR תהיה בגבהים 6000 7000 8000. אז כל אלו עם החתימות: "טייס CVFR" "טייס מכשירים" לא ככה מגדירים רשיונות. ולאלו שמצלמים תמונות (שהם מדהימות) בין אילת לתל אביב על ה J10 מגובה 7000 ונוף מרהיב וכותבים טיסת IFR... אם זו היתה טיסת IFR הנוף לא היה כזה מרהיב, זו טיסת VFR. שלא תחשבו שאני מעביר ביקורת התמונות מדהימות, רק שההגדרה תהיה נכונה.
Waheb פורסם מאי 5, 2008 דיווח פורסם מאי 5, 2008 אז בעצם החלום שלי זה להיות בעל רשיון טיס בנתיבי אויר עם הגדר GROUP C
bar levy פורסם מאי 5, 2008 דיווח פורסם מאי 5, 2008 אז בעצם החלום שלי זה להיות בעל רשיון טיס בנתיבי אויר עם הגדר GROUP C כמו של כולם פה
×œ×™×ž×•× ×™ פורסם מאי 5, 2008 דיווח פורסם מאי 5, 2008 כלומר שימוש בעזרי ניווט רדיו אינו הופך את הטיסה ל IFR, אבל שימוש באופק המלאכותי היא טיסת IFR לשמה.מעל גובה 18000 רגל הטיסה תהיה טיסת מכשירים בכל מקרה, נהוג שטיסת VFR תהיה בגבהים של 6500 7500 8500 וכו וטיסת IFR תהיה בגבהים 6000 7000 8000. ... ולאלו שמצלמים תמונות (שהם מדהימות) בין אילת לתל אביב על ה J10 מגובה 7000 ונוף מרהיב וכותבים טיסת IFR... אם זו היתה טיסת IFR הנוף לא היה כזה מרהיב, זו טיסת VFR. היי בהגדרים אני סומך עליך, לא מבין בזה בקשר לשאר- אני הולך להתפס לקטנות פה, אבל אתה התחלת :wink: אם מישהו טס על הJ10 הוא בIFR... אולי טיסת IFR בתנאי VMC אז יש לו נוף וכיף לו אבל הוא עדיין בIFR חוץ מזה הגובה המירבי לראיה הוא 20, וההגדרה לחצאי גבהים לראיה רלוונטית לחו"ל, בארץ משתמשים בשלמים (IFR צריכים 1000 הפרדה אנכית. אם אתה מטיס ראיה בגובה 5.5 סגרת למטוס אחר שטס IFR את גובה 5 וגם גובה 6. אם אתה מטיס 5 מדויק סגרת רק את גובה 5).. אין לי מושג איך תמכיר תפרטים הקטנים האלה אבל כל הכבוד
Tomer Haim פורסם מאי 6, 2008 מחבר דיווח פורסם מאי 6, 2008 אני לא רואה הבדל בין ה J10 ל G18 ו B17, כי על G18 ו B17 שהם נתיבים מעל הים, אם טסים בהם בתנאי VMC והוגש מרשה VFR הטיסה תהיה VFR. בקשר ל J10, יש פוליטיקה מעורבת, אז סתם להתעצבן על הבוקר? זו הסיבה שכתבתי: "כלומר שימוש בעזרי ניווט רדיו אינו הופך את הטיסה ל IFR, אבל שימוש באופק המלאכותי היא טיסת IFR לשמה." בקשר להפרדת הגבהים אתה צודק בהחלט, בארץ כשטסים על נתיבי ATS מקבלים גבהיים שלמים... כשטייס פרטי מגיש תוכנית טיסה לקפריסין VFR על G18 הוא טס בגבהים 6500 7500 וכו, משתמש בעזרי ניווט כי הוא מעל ים, ומשתמש באופק החיצוני
Amir Paz פורסם מאי 7, 2008 דיווח פורסם מאי 7, 2008 אגב תומר לא ציינת את המקדם הישראלי לבטיחות טיסה... על מנת להטיס נוסעים באופן מסחרי בארץ הקודש (גם אם מדובר בנוסע בודד) צריך שיהיו לך רק 500 שעות טיסה. אז תשאלו מה עושה טייס מסחרי ישראלי עם 250 שעות טיסה.... התשובה היא מגניבה לאללה - הוא יכול לעשות טיסות צילום! ויש המון כאלו בארצנו....... ועוד חוק מגניב - טייס מסחרי בארץ הקודש חייב להחזיק הגדר מכשירים בתוקף... כן גם אם הוא טס לתל יונה במזג אוויר בהיר לבצע 180 ובחזרה.