עבור לתוכן
iddod

תוכנה לתכנון מסלולי טיסה משולבת סימולטור ורשת VATSIM

Recommended Posts

פורסם

שלום,

חיפשתי , חיפשתי .. בסוף מצאתי תוכנה בשם "FlighSim Commander"

( http://www.fscommander.com/index.html)

שעושה רושם די מקצועי בתחום של בניית מסלולי טיסה,

תוך אינטרגציה עם FS ו-VATSIM.

המחיר לא בשמיים - 35 יורו.

מה אתם אומרים, שווה? יש המלצות לתוכנות / אתרים אחרים?

חשוב לי שהתוכנה תדע לייצר מסלולים "תקניים" שיאושרו ע"י הפקחים

ברשת (וגם אם לא - שניתן יהיה לערוך אותם בקלות תוך חיפוש מהיר

של waypoints מכל הסוגים!)

אם אפשר, חשוב לי גם שהמסלולים יקחו בחשבון נהלים הנהוגים באיזורי טיסה השונים

כמו גבהים מינימליים.. FSX למשל לא "יודע" ש-14 מייל ממסלול 30 של

נתב"ג אסור לרדת מ-6000 רגל (ראו פוסט רלוונטי בפורום תחקירים.. :wink: )

בתוכנה הנ"ל יש עוד המון פיצ'רים מגניבים שאני לא יודע עדיין איזה מהם עשויים להיות

חיוניים לי בעתיד.

אשמח לקבל חוות דעת, תודה!

פורסם

היי עידו

דבר ראשון בהתאם לחוקי הפורום הוסף את שמך המלא לחתימה

בקשר לתוכנות לתכנון טיסה אין היום בשוק תוכנה שיודעת להתחשב בנהלים ועל אחת כמה וכמה נהלים ישראלים- אחת ההוכחות היא שכמעט כל מתכנן טיסות יוציא אותך מערבה כמעט תמיד דרך סולין ולא דינה ההתחשבות שאני מכיר היא בעיקר בכיווני נתיבים ובחירת נתיבים (מיד אני ימליץ לך על תוכנה).

בגדול כל נושא היציאה והכניסה משדה בתוכנית טיסה זה בגדר "המלצה" כיוון שלמרות שהגשנו לבקרה תוכנית עם יציאה X פקח טיסה יוכל תמיד לשנות אותה ל Y הצמדת היצאות והכניסות לתוכנית נועדה בגדול לתכנון תסריט צריכת דלק בהתאם לאורך היציאה גבהים וכו'- שיכנסו לחישוב הדלק ההכרחי לטיסה.

לרוב תוכנות התיכנון טיסה יש מה שנקרא AUTOGEN שיודע לתכנן נתיב טיסה תמיד אפשר להתערב לתוכנה ולעשות שינויים כל תוכנה והממשק שלה והתכנון אבל זה לא הפקטור העיקרי החשוב- מה שיותר חשוב הוא שתוכנית הטיסה תיהיה מדוייקת ותשלב כמה שיותר פרמטרים שישפיעו על דיוק הטיסה וייתנו הערכת דלק נכונה.

בהקשר ישיר למה שכתבתי- איני מכיר את ה FSCOMMANDER אני עובד עם ה FSBUILD נכון להיום היא נחשבת לכלי תכנון הטיסה המדוייק והחזק ביותר- רוב מדריכי המטוסים נותנים הדגמות שבהן מצורפות תוכניות של התוכנה הזאת וכאמור על פי ניסיון עבודה שלי איתה היא מדוייקת ונוחה

כמה מהאופציות שהיא עושה ולדעתי הן חשובות ונותנות לה ייתרון:

1. לקיחת רוחות נתיב ישירות מהאקטיב סקיי

2. חישוב דלק על פי רזרבות מוגדרות לשיקול הטייס

3. עידכון שוטף של נתיבים אטלנטים דינמים- דרך האינטרנט

4. יצירת פרופילי STEP CLIMB בהתאם לסוג המטוס.

5. התחשבות בגובה RVSM לאורך הנתיב.

6. פלט סופי בפורמאט מסמך דיפאצ' שדומה מאוד לאלעל ועוד כמה חברות גדולות- נוח לעבודה בזמן הטיסה.

7. ייצוא תוכניות מהיר ויעיל - למטוסים

8. חשוב מאוד !!!--> אפשרות להכנסת תוכנית טיסה בפורמאט ICAO סטנדרטי- דבר המאפשר לייבא תוכניות בהעתקת טקסט פשוטה מאתרים חיצונים (ROUTEFINDER FLIGHT WARE )

9. אפשרות לעריכה ידנית ותיקון נתיבים אוטומאטים בצורה נוחה ויעילה כולל עבודה לפי מקטעי נתיב.

ועוד המון ממה שבדקתי אני לא מכיר תוכנה שמגיעה לרמה הזאת האינדיקציה היא הדיוק - בהתאם לסטיות הדלק שאני מקבל בהשוואת תכנון-ביצוע.

מקווה שעזרתי.

פורסם

אלעד , תודה על העזרה.

שתי שאלות הבהרה לגבי התוכנה עליה אתה ממליץ -

1) האם היא מאפשרת חיפוש מהיר של waypoints מכל הסוגים על גבי database

עשיר ומעודכן (תוך אפשרות הצגה מיידית על המפה ועריכה לתוך תוכנית הטיסה)?

בתוכנה שאני הזכרתי, זאת תכונה שמיושמת באופן מושלם.

2) לגבי "ייצוא תוכניות" , האם גם בפורמט שניתן לטעון אותו ל-FSX?

(ואז , התוכנית מועברת אוטומטית גם ל-GPS של המטוס ול-FP של FSINN

באופן אוטומטי לגמריי...)

פורסם

לגבי 1.- אחרי שייצרת נתיב אם זה בכנסת טקסט ICAO חופשי או ב AUTOGEN את יכול למוד זשנקרא שם PM אתה מסמן על המפה תחופ מסויים והוא מציג לך את כל הנקודות והנתיבים לפי דרישה כמובן שאתה יכול להוסיף נ.צ יותר מיזה אתה יכול להכניס נתיסים שלמים לדוגמא להגיד לו: להכניס את UJ10 בין בתחום של SIVAK ל LOT ואז הוא דוחף אותו לתוכנית עם כל הנקודות באמצע .

2- הוא עושה ייצוא לכל הפורמאטים המוכרים כולל ל FSINN בניפרד.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...