guy13 פורסם אוגוסט 23, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 23, 2008 לילה טוב, רציתי לדעת לדוגמה באלעל, מחר בבוקר יום ראשון טייס 738 באלעל יוצא למילאנו: 1. האם הוא יחזור על הטיסה שחוזרת באותו היום? 2. אם לא, אז ביום שני לדוגמא? 3. מה קורה עם הטייס ביום שלישי? (לדוגמא יש לו חופש של יום או יומיים אחרי טיסה, או שביום שלישי יכולים לשבץ אותו לעוד טיסה....) 4. מה לגבי טייסי 744/777? (אותן השאלות) מקווה שהבנתם אותי ותודה מראש.
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 guy13 כתב: לילה טוב, רציתי לדעת לדוגמה באלעל, מחר בבוקר יום ראשון טייס 738 באלעל יוצא למילאנו:1. האם הוא יחזור על הטיסה שחוזרת באותו היום? 2. אם לא, אז ביום שני לדוגמא? 3. מה קורה עם הטייס ביום שלישי? (לדוגמא יש לו חופש של יום או יומיים אחרי טיסה, או שביום שלישי יכולים לשבץ אותו לעוד טיסה....) 4. מה לגבי טייסי 744/777? (אותן השאלות) מקווה שהבנתם אותי ותודה מראש. בגדול אין קשר לסוג המטוס יעדים קצרים (של עד 5 שעות) נקראים טיסות קוויקי הצוות יוצא ליעד ואחרי שהות של שעה וחצי עד שעתיים חוזר חזרה לארץ ביעדים ארוכים יותר (ארה"ב, מזרח רחוק וכו'..) הצוותים נוחתים יוצאים למלון ושוהים שם בין יומיים ל- 3 (משתנה בהתאם לצרכי החברה) המטוס חוזר בצוות שכבר שהה קודם ביעד וככה זה חוזר במעגליות.
moti פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 Elad - VATIL2 כתב: guy13 כתב: לילה טוב, רציתי לדעת לדוגמה באלעל, מחר בבוקר יום ראשון טייס 738 באלעל יוצא למילאנו:1. האם הוא יחזור על הטיסה שחוזרת באותו היום? 2. אם לא, אז ביום שני לדוגמא? 3. מה קורה עם הטייס ביום שלישי? (לדוגמא יש לו חופש של יום או יומיים אחרי טיסה, או שביום שלישי יכולים לשבץ אותו לעוד טיסה....) 4. מה לגבי טייסי 744/777? (אותן השאלות) מקווה שהבנתם אותי ותודה מראש. בגדול אין קשר לסוג המטוס יעדים קצרים (של עד 5 שעות) נקראים טיסות קוויקי הצוות יוצא ליעד ואחרי שהות של שעה וחצי עד שעתיים חוזר חזרה לארץ ביעדים ארוכים יותר (ארה"ב, מזרח רחוק וכו'..) הצוותים נוחתים יוצאים למלון ושוהים שם בין יומיים ל- 3 (משתנה בהתאם לצרכי החברה) המטוס חוזר בצוות שכבר שהה קודם ביעד וככה זה חוזר במעגליות. לא נכון בכל המקרים. הרבה טיסות לאירופה יוצאות עם צוותים מתוגברים (3 טייסים) שע"י מנוחה של טייס אחד בשלב מסוים של הטיסה פותרים את בעיית מגבלת השעות לאנשי הצוות בתפקיד. כשטסתי לוינה, ג'נבה, ברלין בכל הטיסות הצוותים היו מתוגברים. כל הטיסות הן בין 3-4 שעות לכיוון. ממה שאני יודע מגבלת השעות היא 8 ליום לכל טייס ובשביל לא להיכנס לבעיות עם הזמנים מוציאים צוותים מתוגברים על הטיסות. אשמח אם מישהו יתקן במידה וטעיתי.
Ben Cohen פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 לעיתים יש להם אוברנייט ביעדים באירופה. בציריך לדוגמא.
guy13 פורסם אוגוסט 24, 2008 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 אוקיי תודה רבה בגדול הבנתי. עכשיו לדוגמא הטייס חזר הביתה מהטיסה, מה קורה יום אחרי? (יש לו עוד טיסה או חופש של יום או משהו כזה?)
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 moti כתב: Elad - VATIL2 כתב: guy13 כתב: לילה טוב, רציתי לדעת לדוגמה באלעל, מחר בבוקר יום ראשון טייס 738 באלעל יוצא למילאנו:1. האם הוא יחזור על הטיסה שחוזרת באותו היום? 2. אם לא, אז ביום שני לדוגמא? 3. מה קורה עם הטייס ביום שלישי? (לדוגמא יש לו חופש של יום או יומיים אחרי טיסה, או שביום שלישי יכולים לשבץ אותו לעוד טיסה....) 4. מה לגבי טייסי 744/777? (אותן השאלות) מקווה שהבנתם אותי ותודה מראש. בגדול אין קשר לסוג המטוס יעדים קצרים (של עד 5 שעות) נקראים טיסות קוויקי הצוות יוצא ליעד ואחרי שהות של שעה וחצי עד שעתיים חוזר חזרה לארץ ביעדים ארוכים יותר (ארה"ב, מזרח רחוק וכו'..) הצוותים נוחתים יוצאים למלון ושוהים שם בין יומיים ל- 3 (משתנה בהתאם לצרכי החברה) המטוס חוזר בצוות שכבר שהה קודם ביעד וככה זה חוזר במעגליות. לא נכון בכל המקרים. הרבה טיסות לאירופה יוצאות עם צוותים מתוגברים (3 טייסים) שע"י מנוחה של טייס אחד בשלב מסוים של הטיסה פותרים את בעיית מגבלת השעות לאנשי הצוות בתפקיד. כשטסתי לוינה, ג'נבה, ברלין בכל הטיסות הצוותים היו מתוגברים. כל הטיסות הן בין 3-4 שעות לכיוון. ממה שאני יודע מגבלת השעות היא 8 ליום לכל טייס ובשביל לא להיכנס לבעיות עם הזמנים מוציאים צוותים מתוגברים על הטיסות. אשמח אם מישהו יתקן במידה וטעיתי. לא התכוונתי בהתאם לשאלת הבחור לנושא מגבלת השעות אלא רק לנושא השהיות - הבנת הנקרא.
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 לאצ"א יש נוהל של 7:40 שעות טיסה כולל הזמן קרקע. פחות או יותר עד רומא והם אמורים או להיות שנים ולרדת ביעד הראשון או להיות שלושה ולהתחלף. יעדי צפ"א והמזרח הם תמיד יהיו צוות של 4 טייסים 2 קצינים ושני קברנטים וחילוף במהלך הטיסה. מלבד מומבאי שזה לפעמים 2 אנשים כיוון שאורך הטיסה פחות מ8 שעות. זמן מנוחה אני מניח שזה 24 שעות מנחיתה להמראה.
David Misha פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 ציטוט יעדים קצרים (של עד 5 שעות) נקראים טיסות קוויקי הצוות יוצא ליעד ואחרי שהות של שעה וחצי עד שעתיים חוזר חזרה לארץ אולי תהיה סוף סוף למישהו תשובה סופית מה זה "קוויקי" כל אחד מתרגם זה אחרת. קבוצה א טוענת שזה טיסות קצרות טווח. קבוצה ב טוענת שזה כוננות טייס להקפצה מהירה.
lavan פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 קוויקי הכוונה בלי לינה טסים וחוזרים באותו יום
David Misha פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 lavan כתב: קוויקי הכוונה בלי לינה טסים וחוזרים באותו יום וזה סופי ??
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 David כתב: lavan כתב: קוויקי הכוונה בלי לינה טסים וחוזרים באותו יום וזה סופי ?? תכלס ההגדרה המלאה - סבב של מטוס הלוך חזור אותו צוות (טייסים + דיילות) קוויקי נחשב יעד של עד 5- 5וחצי שעות ללג במפורט - במכלול הזה נחשבים כל יעדי אירופה מבחינת אלעל לפחות.
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 קוויקי תופס רק לאצד"א בגלל שכאמור טיסות מעל 7:40 הצוות אויר יתחלף או יקבל תגבורת בטיסה או ירד לאוברנייט אבל אצד"א עושים גם קוויקי לונדון לדוגמא 12 שעות כולל זמן קרקע בהיתרו. יש גם קוויקי סיישל אבל זה קורה אחת לקיץ. לטיסיים אין כמעט קוויקי או שהם אוברנייט ביעד או שהם חוזרים דד דד שזה לא בתפקיד בטיסה.
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 musa22 כתב: קוויקי תופס רק לאצד"א בגלל שכאמור טיסות מעל 7:40 הצוות אויר יתחלף או יקבל תגבורת בטיסה או ירד לאוברנייטאבל אצד"א עושים גם קוויקי לונדון לדוגמא 12 שעות כולל זמן קרקע בהיתרו. יש גם קוויקי סיישל אבל זה קורה אחת לקיץ. לטיסיים אין כמעט קוויקי או שהם אוברנייט ביעד או שהם חוזרים דד דד שזה לא בתפקיד בטיסה. ממש אבל ממש לא יש מגבלת 8 שעות זה נכון אבל ברגע שיוצא צוות מוגבר (3 טיייסים) הם חולקים בינהם את כל שעות הטיסה וככה לא עוברים המגבלה - כל יעד שהטוטאל שלו עובר את ה 8 יוצא צוות משולש שבדרך כלל מדובר בשני קברניטים ו קצין ראשון אחד ביעדים מוסויימים (פריז ולונדון יש באחוז קטן מהטיסות אוברנייט) כולם חתומים על שני הלגים וב 90 אחוז כלום חוזרים
yossid פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 David כתב: אולי תהיה סוף סוף למישהו תשובה סופית מה זה "קוויקי" כל אחד מתרגם זה אחרת. דודי, בגילך אתה לא יודע מה זה קוויקי :mrgreen: ?
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 אז ככה ב: מילאנו פרנקפורט ציריך ברצלונה מדריד בריסל ועוד.. יש לטיסיים אוברנייט . זה נכון שבהרבה מהמקרים הם טסים 3 אבל בדרך כלל בטיסות בוקר הטיסיים יורדים ובטיסות אחה"צ יוצאים 3. סדר היום של מטוס שטס ליעד קצר- בנוני הוא כזה: המראה בין 5:00-8:00 נ מנתב"ג נחיתה בין 14:00-18:00 בנתב"ג. המראה בין 15:00 ל18:00מנתב"ג ונחיתה לפנות בוקר ביום למחרת בנתב"ג. בטיסות שיוצאות בוקר מישראל טיסיים בהרבה מקרים ירדו לאוברנייט ובטיסות אחה"צ הם יעשו קוויקי של 3 טיסיים או טייס שיטוס לא בתפקיד בהלוך ויחזור בתפקיד בחזור. האמור לא תופס ללונדון ופריז שהלג שלהם ארוך בשעתיים מכל השאר במיוחד לאור הטרפיק בהיתרו
Tal Elmishali פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 לפי מה שאני יודע (מטיס 738 באל על) קוויקי זה טיסה הלוך וחזור באותה טיסה זאת אומרת אותו צוות טייסים הכל הנוסעים יורדים עולים נוסעים חדשים וטסים בלי יותר מדי התברברויות
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 musa22 כתב: אז ככה ב: מילאנו פרנקפורט ציריך ברצלונה מדריד בריסל ועוד.. יש לטיסיים אוברנייט . זה נכון שבהרבה מהמקרים הם טסים 3 אבל בדרך כלל בטיסות בוקר הטיסיים יורדים ובטיסות אחה"צ יוצאים 3.סדר היום של מטוס שטס ליעד קצר- בנוני הוא כזה: המראה בין 5:00-8:00 נ מנתב"ג נחיתה בין 14:00-18:00 בנתב"ג. המראה בין 15:00 ל18:00מנתב"ג ונחיתה לפנות בוקר ביום למחרת בנתב"ג. בטיסות שיוצאות בוקר מישראל טיסיים בהרבה מקרים ירדו לאוברנייט ובטיסות אחה"צ הם יעשו קוויקי של 3 טיסיים או טייס שיטוס לא בתפקיד בהלוך ויחזור בתפקיד בחזור. האמור לא תופס ללונדון ופריז שהלג שלהם ארוך בשעתיים מכל השאר במיוחד לאור הטרפיק בהיתרו לא יודע איפה אתה עובד באלעל כל הטיסות בוקר שהוצאתי ל 3+ שעות יוצאים קבוע 3 בקוקפיט ןחוזרים 3 בפריז ולונדון זה תלוי
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 אוקי אני לא מתווכח יותר. רק תחשוב שבהרבה מהיעדים האלה הם טסים לסימולטור ומנצלים גם את זה. מחר אני יברר את הנושא סופית
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 musa22 כתב: אוקי אני לא מתווכח יותר. רק תחשוב שבהרבה מהיעדים האלה הם טסים לסימולטור ומנצלים גם את זה. מחר אני יברר את הנושא סופית אתה לוקח את נקודות הקיצון ולא חסרות כאלה העניין שאין שום היגיון כלכלי לשכן צוות למלון שאין צורך בו ואין להם צורך בשעות המנוחה שהם 8 שעות בין טיסה לטיסה אחרת כם לא היה צורך בהצואת צוות מוגבר. עדיף לשלם לטייס נוסף 8 שעות עבודה מאשר לתקוע 2 ללילה במלון (שמן הסתם יהיה ברמה) לשלם להם אש"ל וכל מיני הוצאות מסביב מאשר להחזיר אותם לארץ בטיסה ולשלם להם שעות בניגוד ליעדים ארוכים ששם הדבר הכרחי, שוב יש נקודות טיסות אבל בטיסות מהסוג הזה זה בהחלט אוטימאלי לחזור באותו יום
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 יש קברנטים ששעת אויר שלהם עולה מעל 600 ש"ח ללא האש"ל. אם לוקחים צוות כפול עם 2 קברנטים לפעמים החישוב יוצא יותר כי הם מקבלים שכר רק על שעות אויר (מבלוק to בלוק) ולא על הזמן במלון. כלומר טייס או שנים לא עובדים טסים ומקבלים כסף. אז עדיף להוציא שתים ולשכן אותם במלון לילה אחד כל פעם מאשר 4 או 3 טייסים על טיסה. וזה עוד בלי שתפסת מקום במחלקת עסקים לאותו טייס במידה והטיסה מלאה, ואין חדרי מנוחה במטוס כמו ברוב המטוסים ליעדים בינונים. בקשר לבתי מלון לאלעל יש הנחה משמעותית מאוד בבתי מלון האלה. ואש"ל זה 70$ ליום
Elad Zeierman פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 musa22 כתב: יש קברנטים ששעת אויר שלהם עולה מעל 600 ש"ח ללא האש"ל.אם לוקחים צוות כפול עם 2 קברנטים לפעמים החישוב יוצא יותר כי הם מקבלים שכר רק על שעות אויר (מבלוק to בלוק) ולא על הזמן במלון. כלומר טייס או שנים לא עובדים טסים ומקבלים כסף. אז עדיף להוציא שתים ולשכן אותם במלון לילה אחד כל פעם מאשר 4 או 3 טייסים על טיסה. וזה עוד בלי שתפסת מקום במחלקת עסקים לאותו טייס במידה והטיסה מלאה, ואין חדרי מנוחה במטוס כמו ברוב המטוסים ליעדים בינונים. בקשר לבתי מלון לאלעל יש הנחה משמעותית מאוד בבתי מלון האלה. ואש"ל זה 70$ ליום עדיין יש העדפה להחזיר אותם אולי גם שיקולים אישיים בשורה התחתונה בימים שאני עושה משמרות בוקר מוקדמות 4 בבוקר בדרך כלל עד 11 או 13:00 רוב הטיסות האירופאיות יוצאות כמו שאמרת בין 5 ל 8 אם מדברים על אלעל יש אחר כך ב 9 את 323 לפריז והקינוח בשעה 10:40 זה 007 לקנדי כל היעדים הארופאים יוצאים ב 2 או 3אנשי צוות ולפי הציוות במערכת (רואים את זה בכל ציוות של טיסה הלוך) גם חוזרים אחר הצהריים זה פחות או יותר מקביל ליום עבודה רגיל ללונדון ופריז יש כל מיני מקרים מיוחדים, 327- שחוזרת כ 222 לפעמים זה צוות שמתחלף ויורד למלון בעיקר אם 222 צריכה לעצור בעובדה ביימי ראשון
Amir Paz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 מישהו פה זרק 600 ש"ח לשעת אוויר.. קברניט על 001 שנמצא על האווירון במשך 12 שעות יקבל 7200 לטיסה? הגיוני אם הוא טס 4-5 טיסות לחודש - לא יותר.
moshe elbaz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 אוקי מחר אני בודק את הענין ודאי אם יש איזה חוק בענין השהייה. ואיך זה פועל. ד"א אין יותר שיקולים אישיים הכל עובד כדי לחסוך כסף. מושב ביזנס עולה 1000$ ויותר טייס יעלה פחות ברוב המקרים איפה שאפשר לחסוך יחסכו. וכשיוצאים 2 טיססים והטיסה עוברת את רומא ולמחרת יש טיסת בוקר באותו יעד הם ישארו לישון. עזוב אנחנו מתווכחים על זוטות שיהיה להם לבריאות הם חיים טוב בשני המקרים
Amir Paz פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 musa22 כתב: אוקי מחר אני בודק את הענין ודאי אם יש איזה חוק בענין השהייה. ואיך זה פועל. ד"א אין יותר שיקולים אישיים הכל עובד כדי לחסוך כסף. מושב ביזנס עולה 1000$ ויותר טייס יעלה פחות ברוב המקרים איפה שאפשר לחסוך יחסכו. וכשיוצאים 2 טיססים והטיסה עוברת את רומא ולמחרת יש טיסת בוקר באותו יעד הם ישארו לישון. עזוב אנחנו מתווכחים על זוטות שיהיה להם לבריאות הם חיים טוב בשני המקרים בכלל השירשור הזה נכנס לאנשים לכיס אני סתם שאלתי בשביל להבין.. אני יודע שבאייר קנדה משלמים שנתי - גלובלי... מכיר קצין ראשון שעושה בערך 82 אלף דולר בשנה. נראה לי שביחס לארץ זה יוצא אותו דבר.
Baruch Spiegel פורסם אוגוסט 24, 2008 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2008 Amir Paz כתב: musa22 כתב: אוקי מחר אני בודק את הענין ודאי אם יש איזה חוק בענין השהייה. ואיך זה פועל. ד"א אין יותר שיקולים אישיים הכל עובד כדי לחסוך כסף. מושב ביזנס עולה 1000$ ויותר טייס יעלה פחות ברוב המקרים איפה שאפשר לחסוך יחסכו. וכשיוצאים 2 טיססים והטיסה עוברת את רומא ולמחרת יש טיסת בוקר באותו יעד הם ישארו לישון. עזוב אנחנו מתווכחים על זוטות שיהיה להם לבריאות הם חיים טוב בשני המקרים בכלל השירשור הזה נכנס לאנשים לכיס אני סתם שאלתי בשביל להבין.. אני יודע שבאייר קנדה משלמים שנתי - גלובלי... מכיר קצין ראשון שעושה בערך 82 אלף דולר בשנה. נראה לי שבהשווה לארץ זה יוצא אותו דבר. בערך... 82000 דולר לפני שנתיים היה שווה בערך פי 1.5 מ-82000 דולר של היום. שווה לעבוד באלעל בשקלים. זה רק מראה כמה אלעל וירטואל פראיירים... :mrgreen: