FlightHut פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 הותר לפרסום שמות הנהרגים בתאונת המטוס אתמול בהתרסקות המטוס הקל ליד בצרה נהרגו האחים איתי (25) ואבירם (32) פסטרנק מחדרה, הטייסת אליאב ארבל (30) מכרמי יוסף ומנחם בן זכריה, בן 33 מנתניה. מהחקירה עולה כי המטוס "הזדקר", אך עדיין לא ידוע מה גרם לאסון.(מתוך YNET)
DUDU2231 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 ההרוגים הם מנחם בן זכריה (33) מנתניה, שני האחים איתי (25) ואבירם (32) פסטרנק מחדרה, והטייסת אליאב ארבל (30) מכרמי יוסף.
mickey lip פורסם אוקטובר 25, 2008 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=18485השרשור בקישור לעיל נמצא בדביק, מקום השרשור הנוכחי בקישור לעיל. מאיזה סיבה לא נעלו את השרשור הנוכחי ולא קישרו אותו לשרשור "חדשות מהתעופה העולמית" לדעתי מסיבה פשוטה- לנושא כזה של התרסקות מטוס בארץ שלנו, עם הרוגים, צריך לתת דגש מיוחד ולא רק בשרשור חדשות. אוהד ידידי זה לא רלבנטי, מהשרשור הזה אנחנו לא לומדים על התעופה כלום, והסיבה שנפתח השרשור של "חדשות התעופה האמיתית, הוא ע"מ לצנזר מקרים כאלו, ולא משנה כרגע אם זה היה בארץ או בעולם (אני לא מזלזל במקרה הספציפי הזה חס וחלילה). גם כאשר מטוס מתרסק במקום אחר בעולם עם 175 הרוגים, הכלל בפורום אומר לא לפתוח לו שרשור חדש בנפרד, גם אם מהתקלה אפשר ללמוד על תפעול שגוי של המטוס או משהו כזה. כרגע מהשרשור הזה לא לומדים שום דבר שקשור לתעופה הכללית בעולם. אתה כל כך צודק,בטעות פתחתי את השרשור תוך כדי סערת רגשות, ולא הקדשתי תשומת לב לשרשור החדשות, צר לי על שפגעתי ברגשותך והטרדתי את שלוותך,תוך כדי הפרה בוטה של חוקי הפורום,והתעלמות מוחלטת מרגשות הציבור. מנהלים אנא הסירו את השרשור או העבירו אותו לעולם הבא( יחד עם ארבעת קורבנות האסון הנורא שנפל עלינו). העיקר שמר בחור יוכל לישון בשקט.
Boeing744 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=18485השרשור בקישור לעיל נמצא בדביק, מקום השרשור הנוכחי בקישור לעיל. מאיזה סיבה לא נעלו את השרשור הנוכחי ולא קישרו אותו לשרשור "חדשות מהתעופה העולמית" לדעתי מסיבה פשוטה- לנושא כזה של התרסקות מטוס בארץ שלנו, עם הרוגים, צריך לתת דגש מיוחד ולא רק בשרשור חדשות. אוהד ידידי זה לא רלבנטי, מהשרשור הזה אנחנו לא לומדים על התעופה כלום, והסיבה שנפתח השרשור של "חדשות התעופה האמיתית, הוא ע"מ לצנזר מקרים כאלו, ולא משנה כרגע אם זה היה בארץ או בעולם (אני לא מזלזל במקרה הספציפי הזה חס וחלילה). גם כאשר מטוס מתרסק במקום אחר בעולם עם 175 הרוגים, הכלל בפורום אומר לא לפתוח לו שרשור חדש בנפרד, גם אם מהתקלה אפשר ללמוד על תפעול שגוי של המטוס או משהו כזה. כרגע מהשרשור הזה לא לומדים שום דבר שקשור לתעופה הכללית בעולם. אתה כל כך צודק,בטעות פתחתי את השרשור תוך כדי סערת רגשות, ולא הקדשתי תשומת לב לשרשור החדשות, צר לי על שפגעתי ברגשותך והטרדתי את שלוותך,תוך כדי הפרה בוטה של חוקי הפורום,והתעלמות מוחלטת מרגשות הציבור. מנהלים אנא הסירו את השרשור או העבירו אותו לעולם הבא( יחד עם ארבעת קורבנות האסון הנורא שנפל עלינו). העיקר שמר בחור יוכל לישון בשקט. חבל מאוד שאתה לוקח את זה באופן אישי. באמת שזו לא הייתה כוונתי מהבחינה הזאת של לפגוע בך. למיטב זכרוני לשרשור של חדשות התעופה היתה מטרה מסויימת עם הגדרת כללים ברורים, לכן הערתי את שהערתי. חלילה לי מלזלזל בקורבנות האסון הנורא או ברגשות אחד מהאנשים. כך שבמידה ונפגעת מיקי זו לא היתה הכוונה, וצר לי על כך. חבל מאוד שלקחת זאת אישית מדי.
Yahav Barzilay פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 חברים, קחו צעד אחורה. השרשור הכללי שהודבק, נועד כדי להתעדכן בכל חדשות התעופה בארץ ובעולם באופן קבוע, ובדר"כ אלה הן הודעות שלא גוררות דיונים אחריהם, ולשם כך נועד הדיון ההוא שבדרך כלל יש בין תגובותיו מעט מאוד תגובות על המקרה. במקרה הנ"ל כמו גם בהתרסקות של הצוקית, אלה נושאים שמאוד קרובים אלינו, ומעניינים אותנו הרבה יותר, וכן אפילו גורמים לסערת רגשות, זו לא תקלה קטנה או תאונה ברת תיקון אלא אסון, לכן יש לזה מקום להיות בשרשור לבד. בתקווה שלא נראה עוד שרשורים כאלה. :candle:
Eldar Sella פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 חברים אין צורך לריב ולדון על מיקום השרשור - זה שולי כרגע, חבל על הוויכוח :arrow: שבת שלום ושבוע יותר שקט לכולנו.
Tomer Haim פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 חברים.. ההיתי עכשיו אצל סבתא של אליאב.. לא הכרתי את הטייסת אבל הסבתה שכנה וחברה טובה של חברה שלי. אני רוצה לומר לכם דבר אחד: אין לי מושג ואני לא רוצה להעריך מה קרה שם, אבל יש עובדה אחת, 4 אנשים מתו. ואני ראיתי את העיניים של הסבתא ושל הדודה ושל המשפחה, העיניים האלו הביטו אליי ואם רצו או לא רצו הם שידרו לי דבר אחד. תזהר מטוס זה דבר בטוח, מאוד בטוח, אבל עכשיו, אין מנוס, מלטוס זהיר ולהיות צדיקים יותר מאפפיור, אין יותר לדחוף 4 אנשים בתוך מטוס ויאללה נמריא, אין יותר איזה יום יפה בואו נלך לטוס ומהר מהר מהר יאללה נעלה, אז מה אם קצת חם, אז מה אם יש רוח משבית, אז נטוס קרוב, לא נתרחק.. זה לא עובד! אין יותר לטוס נמוך, גם 500 מעפ"ש זה נמוך, אז אפשר פעם, פעמיים אבל לא באופן שיטתי. רק העיניים של האנשים האלו, הזכירו לי שיש בד"ח, ושעצירה שניה למחשבה לפני שעולים על מטוס, והמתנה של עוד 2 דקות בהמתנה להמראה חוסכת דברים אחרים על חשבון עוד 100 ש"ח מעפנים שהתבזבזו... לטייסים בינינו, הזהרו, מטוס זה דבר בטוח אבל מטוס לפעמים בועט, אני אומר את זה כאן כי גם טייסי הסימולטור הצעירים, חלקכם תטיסו מטוסים אמתיים בעתיד ואין הבדל, התנהגות שמקורה בסימולטור חודרת בקלות לעולם האמתי, לכן גם בסימולטור, התרגלו להתנהגות נכונה באויר. שלא נראה עוד עיניים כאלו בעתית נחיתות בטוחות לכולם
dorshay פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 חברים..ההיתי עכשיו אצל סבתא של אליאב.. לא הכרתי את הטייסת אבל הסבתה שכנה וחברה טובה של חברה שלי. אני רוצה לומר לכם דבר אחד: אין לי מושג ואני לא רוצה להעריך מה קרה שם, אבל יש עובדה אחת, 4 אנשים מתו. ואני ראיתי את העיניים של הסבתא ושל הדודה ושל המשפחה, העיניים האלו הביטו אליי ואם רצו או לא רצו הם שידרו לי דבר אחד. תזהר מטוס זה דבר בטוח, מאוד בטוח, אבל עכשיו, אין מנוס, מלטוס זהיר ולהיות צדיקים יותר מאפפיור, אין יותר לדחוף 4 אנשים בתוך מטוס ויאללה נמריא, אין יותר איזה יום יפה בואו נלך לטוס ומהר מהר מהר יאללה נעלה, אז מה אם קצת חם, אז מה אם יש רוח משבית, אז נטוס קרוב, לא נתרחק.. זה לא עובד! אין יותר לטוס נמוך, גם 500 מעפ"ש זה נמוך, אז אפשר פעם, פעמיים אבל לא באופן שיטתי. רק העיניים של האנשים האלו, הזכירו לי שיש בד"ח, ושעצירה שניה למחשבה לפני שעולים על מטוס, והמתנה של עוד 2 דקות בהמתנה להמראה חוסכת דברים אחרים על חשבון עוד 100 ש"ח מעפנים שהתבזבזו... לטייסים בינינו, הזהרו, מטוס זה דבר בטוח אבל מטוס לפעמים בועט, אני אומר את זה כאן כי גם טייסי הסימולטור הצעירים, חלקכם תטיסו מטוסים אמתיים בעתיד ואין הבדל, התנהגות שמקורה בסימולטור חודרת בקלות לעולם האמתי, לכן גם בסימולטור, התרגלו להתנהגות נכונה באויר. שלא נראה עוד עיניים כאלו בעתית נחיתות בטוחות לכולם תומר העברת את המסר הכי טוב שיכול להיות, צריך להעביר טקסט כזה לכול טייס בארץ. אני באופן אישי לוקח את טקסט הזה איתי
tomer13an פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 יהי זכרם ברוך. בזמן האחרון קורות יותר מדי תאונות תעופתיות בישראל, נקווה לטוב.
ifs2003 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 קשה לכתוב כאן אבל את אליאב הכרתי כמעט שנתיים, בחורה נפלאה וטייסת מיומנת. אין לי מושג מה קרה שם אבל הייתי בשוק כאשר שמעתי את השם שלה. זה מזעזע וזה כואב ... :cry: משתתף בצער המשפחה ושלא נדע עוד דברים מצערים כאלה,
Avi Nadler פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 עצוב עצוב עצוב תומר יפה כתבת. מאחל לכולנו בשורות טובות יותר. מי יתן ובשורות שכול שאנו מתבשרים חדשות לבקרים במחוזותינו בזמן האחרון (התרסקויות, תאונות פגע וברח, הורים הפוגעים בילדיהם וכיוצ"ב) -לא יהיו עוד נחלתינו. יהי זכרם לברכה
jazzcool פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 אני מכיר אישית את הטייסת, אליאב עבדה איתי יותר משנה כמוכרת בחנות בריקושט.. היינו חברים טובים, ובאותה התקופה היא רק למדה לרשיון הטייס.
mickey lip פורסם אוקטובר 25, 2008 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 http://www.vatil.org/vatil/board/viewtopic.php?t=18485השרשור בקישור לעיל נמצא בדביק, מקום השרשור הנוכחי בקישור לעיל. מאיזה סיבה לא נעלו את השרשור הנוכחי ולא קישרו אותו לשרשור "חדשות מהתעופה העולמית" לדעתי מסיבה פשוטה- לנושא כזה של התרסקות מטוס בארץ שלנו, עם הרוגים, צריך לתת דגש מיוחד ולא רק בשרשור חדשות. אוהד ידידי זה לא רלבנטי, מהשרשור הזה אנחנו לא לומדים על התעופה כלום, והסיבה שנפתח השרשור של "חדשות התעופה האמיתית, הוא ע"מ לצנזר מקרים כאלו, ולא משנה כרגע אם זה היה בארץ או בעולם (אני לא מזלזל במקרה הספציפי הזה חס וחלילה). גם כאשר מטוס מתרסק במקום אחר בעולם עם 175 הרוגים, הכלל בפורום אומר לא לפתוח לו שרשור חדש בנפרד, גם אם מהתקלה אפשר ללמוד על תפעול שגוי של המטוס או משהו כזה. כרגע מהשרשור הזה לא לומדים שום דבר שקשור לתעופה הכללית בעולם. אתה כל כך צודק,בטעות פתחתי את השרשור תוך כדי סערת רגשות, ולא הקדשתי תשומת לב לשרשור החדשות, צר לי על שפגעתי ברגשותך והטרדתי את שלוותך,תוך כדי הפרה בוטה של חוקי הפורום,והתעלמות מוחלטת מרגשות הציבור. מנהלים אנא הסירו את השרשור או העבירו אותו לעולם הבא( יחד עם ארבעת קורבנות האסון הנורא שנפל עלינו). העיקר שמר בחור יוכל לישון בשקט. חבל מאוד שאתה לוקח את זה באופן אישי. תעשה טובה ואל תיתן לעצמך קרדיט, אני יושן טוב מאוד גם בלי לכתוב בשרשורים שאתה פותח. לא לוקח אותך אישית אף פעם. עושה רושם שפתיחת השרשור הזה בנפרד ממש הציק רק לך, אז התנצלתי, והודיתי בטעות, מה עוד אתה רוצה? גם זה לא טוב? (כבר אמרתי שאתה צודק וזה לא קורה הרבה). עזוב, אנשים נהרגו פה, בו ננסה להתחשב ברגשות אולי רק הפעם? מה דעתך? יש לנו נושאים אחרים להתווכח עליהם אם ממש בא לך, אבל לא היום בבקשה.
TDK פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 עצוב מאוד , לבי עם המשפחות . מה שמענין זה שכתבו שהמטוס הזדקר ואז צלל , מה שאומר שיש מצב שאחד האזרחים הטיס באותו הזמן את המטוס ועשה טעות . מצער .
ifs2003 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 היה כאן משהו מורכב יותר. גם אם הזדקר בגובה 1100 רגל אתה יכול להיחלץ 3 פעמים. יהיה לחוקרים מאוד קשה לדעת מה באמת קרה בגלל שאין במטוסים האלה קופסה שחורה והמטוס הושמד כמעט כולו.
TDK פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 יהיה לחוקרים מאוד קשה לדעת מה באמת קרה בגלל שאין במטוסים האלה קופסה שחורה והמטוס הושמד כמעט כולו. לא נראה לי שנקבל תשובה על מה שקרה שם ...
ifs2003 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 יצא בסוף תחקיר,ויפרסמו אותו זה המטרה שלו.
Amir Paz פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 יהיה לחוקרים מאוד קשה לדעת מה באמת קרה בגלל שאין במטוסים האלה קופסה שחורה והמטוס הושמד כמעט כולו. לא נראה לי שנקבל תשובה על מה שקרה שם ... ניתוח תאונה לא בנוי רק מקופסא שחורה. אפשר להסיק מספר נתונים כמו עוצמת פגיעה- שטח פיזור חלקים , מצב מצערת (אם קיימת)או כל כלי היגוי אחר, עדויות, הקלטת מכ"מ של ב"ג - ניתוח גובה-מהירות לעומת זמן, על כל זה לוקחים בחשבון את משקל האנשים שהיו על המטוס, בודקים דוח תידלוק בהרצליה על מנת לשער מה היה משקל ההמראה טמ"פ לחות יחסית רוח ושאר נתונים שכמובן מתועדים ובונים תמונה. להגיד אם זה היה FLAT SPIN ,הזדקרות , צלילה ספירלית או אפילו קט מנוע עם נ.א לא מוצלח ניתן לומר על סמך כל הממצאים האלו. יש 4 סרטי הדרכה מאוד מעמיקים בנושא תחקור אווירי של AOPA אני אנסה למצוא אותם ברשת ולתת לינק. צפיתי בהם בתקופת ה PPL.. מאוד מעניין. מסתבר שאפשר לבנות תמונה שלמה מגרם של נתונים. משתתף בצער המשפחות וקשה לי לתפוס שטייסת עם נסיון כל כך עשיר מוצאת עצמה באירוע טרגי שכזה.
TDK פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 לא נראה לי שנקבל תשובה על מה שקרה שם ... תחקיר ברור שיפורסם השאלה אם יהיו מסכנות חד משמעיות ...
Yarden Antebi פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 עצוב מאוד , לבי עם המשפחות .מה שמענין זה שכתבו שהמטוס הזדקר ואז צלל , מה שאומר שיש מצב שאחד האזרחים הטיס באותו הזמן את המטוס ועשה טעות . מצער . זאת "טיסת יומולדת", עשיתי בדיוק אחת כזאת, נותנים להטיס עד מייל בערך מבצרה ומשם הטייס לוקח פיקוד. ממש לא נותנים להטיס אחרי בצרה לכיוון השדה...
Boeing744 פורסם אוקטובר 25, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 25, 2008 לא לוקח אותך אישית אף פעם. עושה רושם שפתיחת השרשור הזה בנפרד ממש הציק רק לך, אז התנצלתי, והודיתי בטעות, מה עוד אתה רוצה? גם זה לא טוב? (כבר אמרתי שאתה צודק וזה לא קורה הרבה). עזוב, אנשים נהרגו פה, בו ננסה להתחשב ברגשות אולי רק הפעם? מה דעתך? יש לנו נושאים אחרים להתווכח עליהם אם ממש בא לך, אבל לא היום בבקשה. מיקי תעשה לשנינו טובה ואל תיתמם, מילותיך בתגובה היו יותר מציניות.
mickey lip פורסם אוקטובר 26, 2008 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 26, 2008 לא לוקח אותך אישית אף פעם. עושה רושם שפתיחת השרשור הזה בנפרד ממש הציק רק לך, אז התנצלתי, והודיתי בטעות, מה עוד אתה רוצה? גם זה לא טוב? (כבר אמרתי שאתה צודק וזה לא קורה הרבה). עזוב, אנשים נהרגו פה, בו ננסה להתחשב ברגשות אולי רק הפעם? מה דעתך? יש לנו נושאים אחרים להתווכח עליהם אם ממש בא לך, אבל לא היום בבקשה. מיקי תעשה לשנינו טובה ואל תיתמם, מילותיך בתגובה היו יותר מציניות. הבנת הנקרא בעיני הקורא.
Yahav Barzilay פורסם אוקטובר 26, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2008 לא לוקח אותך אישית אף פעם. עושה רושם שפתיחת השרשור הזה בנפרד ממש הציק רק לך, אז התנצלתי, והודיתי בטעות, מה עוד אתה רוצה? גם זה לא טוב? (כבר אמרתי שאתה צודק וזה לא קורה הרבה). עזוב, אנשים נהרגו פה, בו ננסה להתחשב ברגשות אולי רק הפעם? מה דעתך? יש לנו נושאים אחרים להתווכח עליהם אם ממש בא לך, אבל לא היום בבקשה. מיקי תעשה לשנינו טובה ואל תיתמם, מילותיך בתגובה היו יותר מציניות. הבנת הנקרא בעיני הקורא. מיקי, יניב, תפסיקו את זה כאן. ההודעות האלה לא מכבדות אף שרשור, ובטח שלא את השרשור הזה.
David Misha פורסם אוקטובר 26, 2008 דיווח פורסם אוקטובר 26, 2008 לא לוקח אותך אישית אף פעם. עושה רושם שפתיחת השרשור הזה בנפרד ממש הציק רק לך, אז התנצלתי, והודיתי בטעות, מה עוד אתה רוצה? גם זה לא טוב? (כבר אמרתי שאתה צודק וזה לא קורה הרבה). עזוב, אנשים נהרגו פה, בו ננסה להתחשב ברגשות אולי רק הפעם? מה דעתך? יש לנו נושאים אחרים להתווכח עליהם אם ממש בא לך, אבל לא היום בבקשה. מיקי תעשה לשנינו טובה ואל תיתמם, מילותיך בתגובה היו יותר מציניות. הבנת הנקרא בעיני הקורא. מיקי, יניב, תפסיקו את זה כאן. ההודעות האלה לא מכבדות אף שרשור, ובטח שלא את השרשור הזה. זה אולי לא השרשור הנכון אבל אני מכיר מקום שאפשר ליישב את הסכסוך הזה !!!! :cry: