Yakov Kraus פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 בתעופה יש בלבול גדול בקשר להגדרת מהירות פעם על מד המהירות מצויין KNOTS פעם מייל פעם מאך פעם רגל פעם מטריפ פעם ק"מ אני אף פעם לא יודע באמת באיזה מהירות אני טס. משהו יכול לעשות סדר בבלגן?
תומר עינבר פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 תראה, זה ממש לא חשוב באיזו ספרה נמצא המחוג של המחוון, החשיבות היא לפי הוראות היצרן או חישובי טרום טיסה. הרי ידוע שססנה 172 ממריאה ב-55-60 קשר. אם אתה נוסע משקל כבד, תמריא ב-70, זה הכל עניין של הכרת המטוס. ברור שיש נוסחאות לחישוב מייל מול קמ"ש מול קשר וכו'.. אבל אם טסים במטוסים קלים, זה לא הכרחי, אם טסים במטוסים כבדים, אתה יכול להיות בטוח שיש טבלאות ותוכנות שנותנות נתונים מדוייקים על המהירויות השונות של המטוס. בהצלחה! :wink:
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 תראה, זה ממש לא חשוב באיזו ספרה נמצא המחוג של המחוון, החשיבות היא לפי הוראות היצרן או חישובי טרום טיסה.הרי ידוע שססנה 172 ממריאה ב-55-60 קשר. אם אתה נוסע משקל כבד, תמריא ב-70, זה הכל עניין של הכרת המטוס. ברור שיש נוסחאות לחישוב מייל מול קמ"ש מול קשר וכו'.. אבל אם טסים במטוסים קלים, זה לא הכרחי, אם טסים במטוסים כבדים, אתה יכול להיות בטוח שיש טבלאות ותוכנות שנותנות נתונים מדוייקים על המהירויות השונות של המטוס. בהצלחה! :wink: תומר איזה חומר לקחת? משהו טוב?
4x-amr פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 תראה, זה ממש לא חשוב באיזו ספרה נמצא המחוג של המחוון, החשיבות היא לפי הוראות היצרן או חישובי טרום טיסה.הרי ידוע שססנה 172 ממריאה ב-55-60 קשר. אם אתה נוסע משקל כבד, תמריא ב-70, זה הכל עניין של הכרת המטוס. ברור שיש נוסחאות לחישוב מייל מול קמ"ש מול קשר וכו'.. אבל אם טסים במטוסים קלים, זה לא הכרחי, אם טסים במטוסים כבדים, אתה יכול להיות בטוח שיש טבלאות ותוכנות שנותנות נתונים מדוייקים על המהירויות השונות של המטוס. בהצלחה! :wink: תומר איזה חומר לקחת? משהו טוב? תומר תיזהר ככה אלוויס הלך....
4x-amr פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 יעקב שאלת שאלה שהתשובה עליה היא איזה חמישה עמודים ! אז אענה בחמש שורות: הרוב =מדידה בקשרים, פשוט וקל מא ך=בגובה רב הטמפרטורה יציבה באופן יחסי ויותר "נכון" למדוד עצם הנע ביחס למהירות הקול(מטר\שניה) לעומת מדידת צפיפות אוויר דלילה בגבהים האלה. כמו כן גם במעבר במערבולות או מז"א לא יציב... בקצרה...
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 11, 2008 דיווח פורסם דצמבר 11, 2008 תראה, זה ממש לא חשוב באיזו ספרה נמצא המחוג של המחוון, החשיבות היא לפי הוראות היצרן או חישובי טרום טיסה.הרי ידוע שססנה 172 ממריאה ב-55-60 קשר. אם אתה נוסע משקל כבד, תמריא ב-70, זה הכל עניין של הכרת המטוס. ברור שיש נוסחאות לחישוב מייל מול קמ"ש מול קשר וכו'.. אבל אם טסים במטוסים קלים, זה לא הכרחי, אם טסים במטוסים כבדים, אתה יכול להיות בטוח שיש טבלאות ותוכנות שנותנות נתונים מדוייקים על המהירויות השונות של המטוס. בהצלחה! :wink: תומר איזה חומר לקחת? משהו טוב? מה אתה רוצה מתומר? ככה זה בקונקורד.... לא ממש חשוב להם באיזו ספרה נמצא המחוג
תומר עינבר פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 חחחחחחחחחח אמיר, אמיר.... תודה על האזהרה :mrgreen:
mickey lip פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 יעקב שאלת שאלה שהתשובה עליה היא איזה חמישה עמודים !אז אענה בחמש שורות: הרוב =מדידה בקשרים, פשוט וקל מא ך=בגובה רב הטמפרטורה יציבה באופן יחסי ויותר "נכון" למדוד עצם הנע ביחס למהירות הקול(מטר\שניה) לעומת מדידת צפיפות אוויר דלילה בגבהים האלה. כמו כן גם במעבר במערבולות או מז"א לא יציב... בקצרה... זה לא שיעקוב מכוון אליו. אני הבנתי את השאלה, יעקוב מבקש לדעת למה כשהוא ממריא עם 737 לצורך הדוגמא, המהירות היא בקשר ולאחר מכן היא הופכת למאך , והוא לא מבין למה, ולאן להסתכל במכשירים. אני יודע את התשובה כמובן, אבל כמיטב המסורת, נשאיר זאת לכם לענות, שלא יהיה משעמעם בערב שבת. :wink: תשובות מנומקות בבקשה.
zvi rodes פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 תראה, זה ממש לא חשוב באיזו ספרה נמצא המחוג של המחוון, החשיבות היא לפי הוראות היצרן או חישובי טרום טיסה.הרי ידוע שססנה 172 ממריאה ב-55-60 קשר. אם אתה נוסע משקל כבד, תמריא ב-70, זה הכל עניין של הכרת המטוס. ברור שיש נוסחאות לחישוב מייל מול קמ"ש מול קשר וכו'.. אבל אם טסים במטוסים קלים, זה לא הכרחי, אם טסים במטוסים כבדים, אתה יכול להיות בטוח שיש טבלאות ותוכנות שנותנות נתונים מדוייקים על המהירויות השונות של המטוס. בהצלחה! :wink: סייג לחכמה שתיקה [-(
Tomer Haim פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 אני יענה לך... זה יותר שאלה של היסטוריה מאשר משהו פרקטי. בגדול העולם מתחלק ל3 מדידות: השיטה המטרית (אירופה) השיטה שמשתמשים באמריקה (אין לי מושג מה שמה) השיטה הימית יחידות השיטה המטרית: ק"מ, מטר, קמ"ש (ק"מ לשעה) , קילו, ליטר יחידות השיטה האמריקאית: מייל יבשתי, רגל, מי"ש (מייל יבשתי לשעה), ליברה, גלון השיטה הימית: מייל ימי, רגל, קשר (מייל ימי לשעה), ליברה, גלון רוב המטוסים מקורם בארה"ב אז נתחיל מהם: מטוסים קלים וכבדים, שיוצרו עד שנת 1975: הם משתמשים בשיטה האמריקאית ומד המהירות שלהם יראה מי"ש MPH, משקלם בליברות ומתדלקים אותם בגלונים. מטוסים קלים בלבד, שיוצרו אחרי 1975: משתמשים בשיטה הימית, מד מהירות בקשר, משקלים בליברה ומתדלקים בגלון. מטוסים כבדים בלבד שיוצרו אחרי 1970: משתמשים בשיטה בימית+, מד מהירות בקשר, משקלים בקילו, ומתדלקים בקילו. אירופה: עד תחילת שנות ה-: השיטה הייתה שיטה מטרית אבל עם גובה ברגליים, כלומר מד מהירות בקמ"ש, מד גובה ברגל, משקלים בקילו ומתדלקים בליטר. חברת ססנה בעבר יצרה את מטוסיה בארה"ב וגם בצרפת, יש לי ספר מטוס של ססנה 152 צרפתית F152 הספר מציין מהירויות בקמ"ש ובסוגריים (קשר) ומשקל בק"ג ובסוגריים (ליברות). אחרי שנות ה : עברו לשיטה הימית, במטוסים הקלים ולשיטה הימית עם משקל בק"ג למטוסים הגדולים. ישראל: לא יצרנית מטוסים, רוב המטוסים באים מארה"ב וכמעט שלא נשארו מטוסים מלפני 1975 לכן: מטוסים קלים בלבד: משתמשים בשיטה הימית, מד מהירות בקשר, משקלים בליברה ומתדלקים בגלון. מטוסים כבדים בלבד: משתמשים בשיטה בימית+, מד מהירות בקשר, משקלים בקילו, ומתדלקים בקילו. לפעמים פה ושם פוגשים מטוס עם מד מהירות במי"ש אבל יש בו עוד סקאלה בקשרים. רוסיה והסביבה: עדיין משתמשים במד מהירות בקמ"ש ובגובה במטרים מהירות מאך: מהירות חדשה שקיימת בכל השיטות ומעניינת רק מעל גובה מסוים. עכשיו הפרקטיקה: לכל מטוס ספר מטוס משלו, בספר כתוב כל פעולות התפעול ומהירויות הטיסה בכל מצב, סוג המהירות שבספר תמיד יהיה תואם לסוג המהירות על מד המהירות, ואם בספר כתוב דלק בגלונים על על מד הדלק יהיו שנתות בגלונים, כך שאין סיבה להתבלבל (היום). מתי כן צריך לעשות חישובים? כל המרחקים על המפות היום הם במייל ימי (שיתאים למהירות בקשרים) חישובים עושים כשאנו טסים עם מטוס שהמהירות שלו היא במי"ש אז הופכים את המי"ש לקשר ומחשבים זמן על הנתיב. (בדרך כלל הקשר נמצא בסקלה פנימית על מדי המהירות במי"ש). ברוסיה המצב יותר קשה, קצת מבלבל אבל מסתדרים עם זה. בעבר היו תאונות בודדות בדיוק בשנות בתפר, מ 1975 עד 1985.. היום כמעט רוב העולם התעופתי, הוא קשר, מייל ימי, רגל, וק"ג. נעבור לתמונות: מד מהירות במי"ש (MPH) שבסקלה הפנימית יש קשרים KNOTS מד מהירות מודרני בקשרים KNOTS של ססנה (יש סקלה פנימית ב MPH) מד מהירות מודרני ל 747 עם סקלה בקשרים בלבד ומספרים דיגיטליים של מספר מאך: אני מקווה שעזרתי
zvi rodes פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 כשיודעים נותנים תשובה כזו =D> כשלא יודעים או כשחושבים שיודעים עדיף לשתוק :-&
4x-amr פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 יעקב שאלת שאלה שהתשובה עליה היא איזה חמישה עמודים !אז אענה בחמש שורות: הרוב =מדידה בקשרים, פשוט וקל מא ך=בגובה רב הטמפרטורה יציבה באופן יחסי ויותר "נכון" למדוד עצם הנע ביחס למהירות הקול(מטר\שניה) לעומת מדידת צפיפות אוויר דלילה בגבהים האלה. כמו כן גם במעבר במערבולות או מז"א לא יציב... בקצרה... זה לא שיעקוב מכוון אליו. אני הבנתי את השאלה, יעקוב מבקש לדעת למה כשהוא ממריא עם 737 לצורך הדוגמא, המהירות היא בקשר ולאחר מכן היא הופכת למאך , והוא לא מבין למה, ולאן להסתכל במכשירים. אני יודע את התשובה כמובן, אבל כמיטב המסורת, נשאיר זאת לכם לענות, שלא יהיה משעמעם בערב שבת. :wink: תשובות מנומקות בבקשה. בגובה 37,000 רגל ומעל , 330 קשר מכשירי יהיה הרבה מעל ה-MMO!
David Bendavid פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 יעקב שאלת שאלה שהתשובה עליה היא איזה חמישה עמודים !אז אענה בחמש שורות: הרוב =מדידה בקשרים, פשוט וקל מא ך=בגובה רב הטמפרטורה יציבה באופן יחסי ויותר "נכון" למדוד עצם הנע ביחס למהירות הקול(מטר\שניה) לעומת מדידת צפיפות אוויר דלילה בגבהים האלה. כמו כן גם במעבר במערבולות או מז"א לא יציב... בקצרה... זה לא שיעקוב מכוון אליו. אני הבנתי את השאלה, יעקוב מבקש לדעת למה כשהוא ממריא עם 737 לצורך הדוגמא, המהירות היא בקשר ולאחר מכן היא הופכת למאך , והוא לא מבין למה, ולאן להסתכל במכשירים. אני יודע את התשובה כמובן, אבל כמיטב המסורת, נשאיר זאת לכם לענות, שלא יהיה משעמעם בערב שבת. :wink: תשובות מנומקות בבקשה. בגובה 37,000 רגל ומעל , 330 קשר מכשירי יהיה הרבה מעל ה-MMO! גם בפחות מ37,000
4x-amr פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 יעקב שאלת שאלה שהתשובה עליה היא איזה חמישה עמודים !אז אענה בחמש שורות: הרוב =מדידה בקשרים, פשוט וקל מא ך=בגובה רב הטמפרטורה יציבה באופן יחסי ויותר "נכון" למדוד עצם הנע ביחס למהירות הקול(מטר\שניה) לעומת מדידת צפיפות אוויר דלילה בגבהים האלה. כמו כן גם במעבר במערבולות או מז"א לא יציב... בקצרה... זה לא שיעקוב מכוון אליו. אני הבנתי את השאלה, יעקוב מבקש לדעת למה כשהוא ממריא עם 737 לצורך הדוגמא, המהירות היא בקשר ולאחר מכן היא הופכת למאך , והוא לא מבין למה, ולאן להסתכל במכשירים. אני יודע את התשובה כמובן, אבל כמיטב המסורת, נשאיר זאת לכם לענות, שלא יהיה משעמעם בערב שבת. :wink: תשובות מנומקות בבקשה. בגובה 37,000 רגל ומעל , 330 קשר מכשירי יהיה הרבה מעל ה-MMO! גם בפחות מ37,000 צודק זה היה מספר להמחשה
Yakov Kraus פורסם דצמבר 12, 2008 מחבר דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 תומר תודה רבה. הבהרת לי את המצב.ואני מקווה לעוד כמה שאלה נוספת המדידה במאך נעשת במד אחר? האם יש גובה מסויים שעוברים למדידה במאך?
Tomer Haim פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 היה ל זה פעם דיון: http://www.vatil.org/vatil/board/viewto ... highlight=
תומר עינבר פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 כשיודעים נותנים תשובה כזו =D> כשלא יודעים או כשחושבים שיודעים עדיף לשתוק :-& לא יפה... [-(
zvi rodes פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 כשיודעים נותנים תשובה כזו =D> כשלא יודעים או כשחושבים שיודעים עדיף לשתוק :-& לא יפה... [-( אם נפגעת ,אני מצטער.אבל בבקשה ממך לפני שאתה שולח את הודעתך אנא קרא אותה עוד פעם אחת ,אני לא בא ללמד אותך אבל כן להאיר את תשומת ליבך,סליחה שוב.
תומר עינבר פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 כשיודעים נותנים תשובה כזו =D> כשלא יודעים או כשחושבים שיודעים עדיף לשתוק :-& לא יפה... [-( אם נפגעת ,אני מצטער.אבל בבקשה ממך לפני שאתה שולח את הודעתך אנא קרא אותה עוד פעם אחת ,אני לא בא ללמד אותך אבל כן להאיר את תשומת ליבך,סליחה שוב. זה מה שקורה שמגיבים מוקדם בבוקר לפני תחילת הלימודים
Yarden Antebi פורסם דצמבר 12, 2008 דיווח פורסם דצמבר 12, 2008 השיטה שמשתמשים באמריקה (אין לי מושג מה שמה) אימפריאלית