dorshay פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חג שמח ואתם יודעים מזה אומר שיש חופש? חורשים את הרשת!
tomer13an פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חג שמח לכולם! תאכלו הרבה סופגניות לא כל יום חנוכה
Idan Traub פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חג שמח לכולם! תאכלו הרבה סופגניות לא כל יום חנוכה רק שמונה ימים בשנה :mrgreen:
lior oren פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חג שמח :airplane: לטוס הרבה חבריםםםםםם!!!! :mrgreen:
David Misha פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חנוכה שמח לכולם, אבל אתם יודעים שחנוכה זה לא חג ? :wink: חג הוא יום שבו היו מעלים קורבנות בבית המקדש, כמו סוכות פסח וכאלו אבל יאללה שיהיה שמח
Eyal Seminar פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חברים חג שמח! לא לשכוח שחוגגים את החג עם חד"ב מיום חמישי
Adam Waiser פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חנוכה שמח לכולם, אבל אתם יודעים שחנוכה זה לא חג ? :wink: חג הוא יום שבו היו מעלים קורבנות בבית המקדש, כמו סוכות פסח וכאלו אבל יאללה שיהיה שמח דודי אתה לא מתבלבל בין חג ל"רגל" (שלושת הרגלים)?בכל מקרה שיהיה לך חג (או איך שלא נקרא לזה) שמח.
David Misha פורסם דצמבר 22, 2008 דיווח פורסם דצמבר 22, 2008 חנוכה שמח לכולם, אבל אתם יודעים שחנוכה זה לא חג ? :wink: חג הוא יום שבו היו מעלים קורבנות בבית המקדש, כמו סוכות פסח וכאלו אבל יאללה שיהיה שמח דודי אתה לא מתבלבל בין חג ל"רגל" (שלושת הרגלים)?בכל מקרה שיהיה לך חג (או איך שלא נקרא לזה) שמח. אני בדרך כלל לא מתבלבל :wink: איפה ברוכי כשצריכים אותו..? בכל אופן לפי המשנה, שנערכה ונחתמה ב-200 לספירה, חנוכה כמעט לא נמצא כיום חג. באופן מוזר מזכירה המשנה את כל חגי ישראל אך משמיטה את חגיגת החנוכה. איפה זה כן מוזכר? במסכת נזיקין עוסקת המשנה בסוגיה "מה קורה אם אני מבעיר אש בחוץ, עובר גמל עם פשתן, ונשרף הפשתן. מי אשם?" המשנה אומרת – "אם זה קרה בחנוכה, אז בעל הגמל אשם כי הוא היה צריך לדעת שיש שם נרות." מה לומדים מזה? היה חנוכה. זה אפילו היה אקט נורמטיבי. המשנה ידעה על זה, ואפילו הצדיקה את זה. רק שהמשנה לא מספרת לי מה זה החג הזה חנוכה הוא גם יום עצמאות לאומי ודתי לכן זה יכול להקרא גם חג העצמאות, וכיודוע אנו נוהגים לומר יום עצמאות ולא חג עצמאות.
rotemelal פורסם דצמבר 23, 2008 דיווח פורסם דצמבר 23, 2008 חג שמח ! חג\לא חג\סימפוזיונים על זה הכל בסדר
Adam Waiser פורסם דצמבר 23, 2008 דיווח פורסם דצמבר 23, 2008 חנוכה שמח לכולם, אבל אתם יודעים שחנוכה זה לא חג ? :wink: חג הוא יום שבו היו מעלים קורבנות בבית המקדש, כמו סוכות פסח וכאלו אבל יאללה שיהיה שמח דודי אתה לא מתבלבל בין חג ל"רגל" (שלושת הרגלים)?בכל מקרה שיהיה לך חג (או איך שלא נקרא לזה) שמח. אני בדרך כלל לא מתבלבל :wink: איפה ברוכי כשצריכים אותו..? בכל אופן לפי המשנה, שנערכה ונחתמה ב-200 לספירה, חנוכה כמעט לא נמצא כיום חג. באופן מוזר מזכירה המשנה את כל חגי ישראל אך משמיטה את חגיגת החנוכה. איפה זה כן מוזכר? במסכת נזיקין עוסקת המשנה בסוגיה "מה קורה אם אני מבעיר אש בחוץ, עובר גמל עם פשתן, ונשרף הפשתן. מי אשם?" המשנה אומרת – "אם זה קרה בחנוכה, אז בעל הגמל אשם כי הוא היה צריך לדעת שיש שם נרות." מה לומדים מזה? היה חנוכה. זה אפילו היה אקט נורמטיבי. המשנה ידעה על זה, ואפילו הצדיקה את זה. רק שהמשנה לא מספרת לי מה זה החג הזה חנוכה הוא גם יום עצמאות לאומי ודתי לכן זה יכול להקרא גם חג העצמאות, וכיודוע אנו נוהגים לומר יום עצמאות ולא חג עצמאות. ועל כך נאמר מכל מלמדי השכלתי :roll: תענוג, תודה רבה על ההסבר המלומד. אז שיהיה....שמח
YossiRaskin פורסם דצמבר 23, 2008 דיווח פורסם דצמבר 23, 2008 בחנוכה קורים ניסים, אני צריך רק אחד :X חג אורים שמח!!