aviadch פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 חברים, נתחיל עם זה שאני לא לוקח איזה ניהול לידיים או מבקר פה את כולם ואני פונה אליכם כחבר חטיבה לחבר חטיבה, טייסים ופקחים כאחד בתור חברים שלי . לאחרונה אני שם לב שיש פה תופעה חדשה שאולי באופנה אבל לא מכובדת ולא מכבדת:תופעת העוינות אחד לשני.ומה זאת אומרת? זאת אומרת שאנשים פה יותר מידי מחפשים אחד את השני . אם יש טעות הם חייבים להעיר, אם יש ביקורת הם חייבים להחזיר, אם יש תגובה טיפשית מחזירים תגובה אחרת. התופעה הזו הופכת אשכולות רגילים לאשכולות שגוררים תגובות ותגובות סתמיות וילדותיות. אני לא מבין למה. למה שלא פשוט תתעלמו, רק תתעלמו מכל האנשים האלה שמחפשים להתעמת והם יפסיקו. אני שם לב שכמעט כל אשכול חמישי מגיע למה שאני קורא לו לפי התופעה "אשכול עוין". אולי לכמה זה לא מפריע אבל לי זה מפריע מאוד ונורא מצער אותי לראות אתכם נלחמים אלה באלה. הכיף והחוכמה כאן היא לטוס ולהנות. לדבר-בפורום, להתעמת- במסנג'ר או בהודעה פרטית למזלי עוד לא קרה לי מקרה בו חבר חטיבה אחר התנקל אלי מפאת תגובה או מעשה. ואיך נפתרים מהבעיה הזו? בשלושה שלבים א.מתעלמים-וגם אם אתם מרגישים שעוד שנייה אתם עומדים להרביץ לו תתעלמו. זו אחת מהגדולות של האדם בניגוד לחיות. ב.נהיים סלחנים- שכל אחד יקח את עצמו בסיטואציה של השני ומה הוא היה עושה במקומו ולשאול "האם באמת מגיע לו שאני אענה לו כך וכך?". אם תקחו את הפתגם:"מה ששנוא עליך על תעשה לחברך" תגלו שאתם מגיבים תגובות יותר חיובייות מאשר שליליות. ג.מבררים-קורה שאתם עדיין זוהמים או חייבים לענות לבן אדם בכעס? בשביל זה יש מסנג'ר או הודעות פרטיות שלא גוררות אחריהן את כל חברי הפורום לתגובה נוספת. ולסיכום:אני לא פונה פה לכל חברי החטיבה. יש פה רוב של אנשים בסדר. ולא לשכוח: זה פורום, מותר לדבר/להביע דעות/להתרשם לרעה ולטובה אבל בחייאת: את העימותים תשאירו מחוץ לפורום
Yarin_l10 פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 לא רק שאתה צודק,גם צריך לשים את האשכול הזה בתור הכרזה..
Gilad Brutman פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 אביעד אני מבין את הכעס שלך. אני חייב לציין שמה שקרה איתי ועם מרק היה חייב לקרות, זה היה יכול להמנע לו מרק לא היה מגיב כלל, ולכן צריך גם להגיד לחברי הפורום לא להגיב בצורה מגיעלה.
Yarin_l10 פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 ולכן צריך גם להגיד לחברי הפורום לא להגיב בצורה מגיעלה. זה השורש של הוויכוחים פה לצערנו הרב
Mark163 פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 צודק גלעד אם אתה לא אוהב את התגובה שלי אל תתיחס היא לא הייתה מכוונת אליך ואין לך מה להיעלב אני צחקתי בגלל שבסוף אף אחד לא בא לטיסה ( אני לא מזלזל!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: )
Adam Waiser פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 אביעד היקר כל מילה בסלע! אני ממש שמח שהעלת את הנושא אני רוצה לחדד רק דבר שלא קראת לו בשם: אגו תראו יש דברים שלדעתי אפשר להתווכח עליהם וגם אני חוטא בוויכוחים כאן על גבי הפורום לפעמים. אבל לוויכוחים צריך להיות אופי כזה שיכול לקדם את המקצועיות ובשביל זה אנחנו פה. ברגע שאלמנט האגו נכנס לתמונה הקו הוא דק מאד בין זה לבין הדרדרות השרשור לפסים שליליים ולא מועילים. בקיצור חברה תפעילו את הראש קצת. הפורום הזה צריך לחזור למקום שבו הוא אמור להיות: מקום לדיון ענייני ומקצועי, שיתוף ועזרה הדדית. בואו נחליט שמעכשיו כל ביקורת שתהייה כאן תהיה עניינית ובונה, לא נראה לך משהו שחבר כתב תחשוב איך לכתוב את זה בצורה עדינה ונעימה. ממש התרגזת? תנשום עמוק. ודבר אחרון: בתוקף התפקיד שלקחתי על עצמי בחטיבה אני מעמיד את עצמי לרשותכם בכל בעיה שיש לכם עם אדם כזה או אחר, אם נתקלתם ביחס מזלזל או אם מישהו מהחברים כאן ממש עלה לכם על העצבים ואתם מרגישים שאתם עומדים להתפוצץ. שנייה לפני שאתם מתחילים להקליד תרגישו חופשי לפנות אלי בכל שעה במסנג'ר או בהודעה פרטית ואני מבטיח לעזור ככל שאוכל בפתרון של בעיות או דברים בין אישיים שצצים. בואו נחסוך את כל הריבים וההתנצחויות מכולם. יאללה שיהיה בכיף
Mark163 פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 אביעד היקר כל מילה בסלע! אני ממש שמח שהעלת את הנושא אני רוצה לחדד רק דבר שלא קראת לו בשם: אגו תראו יש דברים שלדעתי אפשר להתווכח עליהם וגם אני חוטא בוויכוחים כאן על גבי הפורום לפעמים. אבל לוויכוחים צריך להיות אופי כזה שיכול לקדם את המקצועיות ובשביל זה אנחנו פה. ברגע שאלמנט האגו נכנס לתמונה הקו הוא דק מאד בין זה לבין הדרדרות השרשור לפסים שליליים ולא מועילים. בקיצור חברה תפעילו את הראש קצת. הפורום הזה צריך לחזור למקום שבו הוא אמור להיות: מקום לדיון ענייני ומקצועי, שיתוף ועזרה הדדית. בואו נחליט שמעכשיו כל ביקורת שתהייה כאן תהיה עניינית ובונה, לא נראה לך משהו שחבר כתב תחשוב איך לכתוב את זה בצורה עדינה ונעימה. ממש התרגזת? תנשום עמוק. ודבר אחרון: בתוקף התפקיד שלקחתי על עצמי בחטיבה אני מעמיד את עצמי לרשותכם בכל בעיה שיש לכם עם אדם כזה או אחר, אם נתקלתם ביחס מזלזל או אם מישהו מהחברים כאן ממש עלה לכם על העצבים ואתם מרגישים שאתם עומדים להתפוצץ. שנייה לפני שאתם מתחילים להקליד תרגישו חופשי לפנות אלי בכל שעה במסנג'ר או בהודעה פרטית ואני מבטיח לעזור ככל שאוכל בפתרון של בעיות או דברים בין אישיים שצצים. בואו נחסוך את כל הריבים וההתנצחויות מכולם. יאללה שיהיה בכיף אדם ( צודק) אבל גם קצת הומור לא יזיק לפעמיםםם ( בלי להעליב או להשפיל)
yuvalshtark פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 מסכים עם כל מה שנאמר כאןן.. דרך אגב: אני משתתף גם בעוד מספר פורומים כמו fxp וכל מני כאלה ולאחרונה באמת המצב של כל הפורומים הפך להיות מריבה אחת גדולה. אני מקווה שכאן זה לא יקרה
Waheb פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 טוב מאוד שהעלת את הנושא אני מסכים לכל מילה שלך .. חשוב לזכור שכולנו משפחה אחת , עם מטרה משותפת וייחודית שרק אנחנו מבינים ואני מציע שמכאן כל חברי החטיבה יתחילו דף חדש , כדי שלוכולנו יהיה נעים ונוח להתחבר ל"בית" שלנו ולדון בנושאים שמעניינים אותנו ..
Tomer Haim פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 היי אביעד, אתה צודק ב100%, אין צורך להדביק, יש צורך להפנים. לכל פורום יש מנהלי פורום, מנהלי הפורום מבחינתי הן האוטוריטה היחידה להעיר לאדם שכתב ככה או אחרת או שכח חתימה או עבר על אחד מסעיפי אמנת ג'נבה. בבקשה, מי שלא מנהל, שלא יעיר לחברו, דברים כאלו גורמים למריבות ושרשורים כפי שאביעד תאר. תארו לכם שלא היו שוטרים וכל אחד היה עוצר אחר לפי ראות עיניו...
Elad Zeierman פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 היי אביעד,אתה צודק ב100%, אין צורך להדביק, יש צורך להפנים. לכל פורום יש מנהלי פורום, מנהלי הפורום מבחינתי הן האוטוריטה היחידה להעיר לאדם שכתב ככה או אחרת או שכח חתימה או עבר על אחד מסעיפי אמנת ג'נבה. בבקשה, מי שלא מנהל, שלא יעיר לחברו, דברים כאלו גורמים למריבות ושרשורים כפי שאביעד תאר. תארו לכם שלא היו שוטרים וכל אחד היה עוצר אחר לפי ראות עיניו... למה לעצור.. אפשר ישר לירות ולהרוג :mrgreen: עכשיו ברצינות, מעבר למה של תומר אמר וזה רק חצי מהעניין, יש העניין שלפחות צוות הניהול הקודם (החדשים עדיין לא התנסו) הרגיש שמחפשים את מנהלי הפורום בפינה כדי לבחון את היכולות שלהם, זה לא העיקר אבל זה בהחלט חומר בערה חביב בשביל המדורה, קחו את זה בחשבון שמחפשים משהו מעבר לפינה כמו שהיה כאן בפורום בימים האחרונים המנהלים יודעים את זה ויודעים להגיב בהתאם. לגבי משהו שאביעד כתב על נושא האימותים במסנג'רים ומסרים פרטיים.האמת זה לא ממש מעניין אותנו מה אתם עושים בינכם לבין עצמכם, וזה לא מעניננו היחס של בן אדם לחברו מחוץ למסגרות הפורום או הרשת המבצעית של VATSIM.
Amir Paz פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 אביעד חמלניק במקור זה שם של טכנאי בטייסת.. אבל במקרה הזה.. פשש ואללק סא"ל צוות אוויר לא מדבר ככה עברו כמה שעות טובות מאז שנכנסתי לניהול הפורום ועברה בראשי מחשבה אם לפרסם הודעת "תאום ציפיות" כזו או אחרת אל מול הפורום. בהתייעצות עם תומר הגענו למסקנה שפשוט אין צורך וכך גם הרגשתי לבסוף. אבל הנה קם פה בחור צעיר שהפז"מ שלו בחטיבה זה בערך במבה ורבע ומרים פה מסר שהוא מסר מהלב, ככה אני לפחות רואה אותו. אין לי ספק שלא מעט אנשים הרימו חצי גבה ביום ששמעו שאמיר פז נכנס לנהל את הפורום הסיבה לכך היא דיי ברורה, ואני מודה בה - אני לא מעריץ נלהב של הפורום. לדעתי האישית פורום הוא מגרש שעלול ליצור הרבה התנגשויות אישיות בעיקר במקום בו התחביב הוא משותף לכולם, ועבור כל אחד מאיתנו תעופה זה הביבי שלו והוא חושב שהוא יודע הכל/ראה הכל/מבין הכל... קחו 200 איש כאלו שימו אותם באותו מגרש וזה הופך להיות שדה קרב. נוסיף על כך את הפרש הגילאים שיש פה, את "הפז"מ הווירטואלי" ונקבל משוואה לא פשוטה בכלל. נכון, אולי מפתיע קצת לשמוע אותי "אחראי פורום" אומר את המשפט "לא מעריץ נלהב" אבל זה נובע בדיוק בגלל אותם וויכוחים אישיים. ושלא תתבלבלו לרגע רבותי - יש לי פה הסטוריה של מג"ד במריבות אישיות.. אין מה להסתיר רואים הכל בהסטוריה. דווקא בגלל זה, דווקא בגלל העובדה שנכוותי ברותחים, אני מאוד נזהר עכשיו בפושרים וכן רוצה לשנות ולדחוף גישה אחרת לעסק. אני מסתכל בפנל האפשרויות שיש לי פה כאחראי בפורום כמו נעילת שירשורים, מחיקה, עריכה.. לא רוצה את זה... לא רוצה לבוא לפורום ולערוך למישהו הודעה.. אני משוכנע שמנהלי העבר עכשיו עם חצי חיוך על הפנים ו "חכה חכה אמיר" :wink: אבל אני מאמין שזה בר ביצוע חברים, וזה תלוי בכם! כמו בכל מסגרת, יש ויש ויש תפוחים רקובים. יש אנשים שמתחברים לפה בשביל ללכת מכות ,למשוך אש ופשוט מחפשים לריב עם כולם אני בעד לזנבר להם את הצורה אבל בערוץ שקט, בלי למשוך אש מכל הפורום. מקווה שלא יהיו כאלו. אתם צריכים להבין חבר'ה, משתמש ממוצע שנכנס לאתר VATIL בפעם הראשונה, שוהה בו בערך 3-4 דקות עד שהוא מגלה את ה "פורום".. באותה שניה שהוא דרך פה.. נגמר הסיפור.. בשבילו זו VATIL. תתארו לכם פורום שכל שירשור מקבל 3-4 עמודים עם תגובות מקצועיות וענינייות, עם חלוקי דעות ומתן פתרון בשפה הולמת, איך אותו משתמש חדש יראה אותנו? אני קיבלתי תגובות מאנשי חיל האוויר (מדור פיקוח) שדיברו עלינו ופשוט אמרו "תשמע אמיר מעבר לעבודה שאתם עוסקים בזה, אני מגלה פה ילדים בני 14-15 עם כושר ביטוי של קצין בחיל" וזה כל נכון חברים! זה מעלה אותנו רמה אחת מעל! עלה בראשי רעיון לפני כמה ימים, רעיון לא ישים לרשת כי אולי זה לא חוקי אבל חשבתי לבצע מבחן סוציומטרי, שכל אחד מדרג דעות על שאר חברי החטיבה (בחשאי כמובן) ולבסוף כל אדם מקבל את התשובות ומה חושבים עליו. ככה עושים בהרבה מוסדות על מנת לזהות חריגים. אני לא חושב שאנחנו צריכים להגיע לזה. אני כן חושב שהפתרון המיידי למריבות פה הוא לדבר.. ולא לדבר עם המקלדת.. הרי כולכם יודעים שבכנס חטיבה ובחדר בקרה ואפילו ב TS כולנו פתאום חברים, אף אחד מאיתנו לא מראה את הכעס שלו.. כי פתאום מגלים שואללה יש בן אדם מאחורי ההודעה הזו בפורום... "ותחשבו על זה... :wink: " לכו לטוס חברים... (או לפקח)... סוף שבוע שקט
Ben Zwebner פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 אני לא מעריץ נלהב של הפורום. לדעתי האישית פורום הוא מגרש שעלול ליצור הרבה התנגשויות אישיות בעיקר במקום בו התחביב הוא משותף לכולם, ועבור כל אחד מאיתנו תעופה זה הביבי שלו והוא חושב שהוא יודע הכל/ראה הכל/מבין הכל... קחו 200 איש כאלו שימו אותם באותו מגרש וזה הופך להיות שדה קרב. נוסיף על כך את הפרש הגילאים שיש פה, את "הפז"מ הווירטואלי" ונקבל משוואה לא פשוטה בכלל. נכון, אולי מפתיע קצת לשמוע אותי "אחראי פורום" אומר את המשפט "לא מעריץ נלהב" אבל זה נובע בדיוק בגלל אותם וויכוחים אישיים. ושלא תתבלבלו לרגע רבותי - יש לי פה הסטוריה של מג"ד במריבות אישיות.. אין מה להסתיר רואים הכל בהסטוריה. דווקא בגלל זה, דווקא בגלל העובדה שנכוותי ברותחים, אני מאוד נזהר עכשיו בפושרים וכן רוצה לשנות ולדחוף גישה אחרת לעסק. אני מסתכל בפנל האפשרויות שיש לי פה כאחראי בפורום כמו נעילת שירשורים, מחיקה, עריכה.. לא רוצה את זה... לא רוצה לבוא לפורום ולערוך למישהו הודעה.. אני משוכנע שמנהלי העבר עכשיו עם חצי חיוך על הפנים ו "חכה חכה אמיר" אבל אני מאמין שזה בר ביצוע חברים, וזה תלוי בכם! כמו בכל מסגרת, יש ויש ויש תפוחים רקובים. יש אנשים שמתחברים לפה בשביל ללכת מכות ,למשוך אש ופשוט מחפשים לריב עם כולם אני בעד לזנבר להם את הצורה אבל בערוץ שקט, בלי למשוך אש מכל הפורום. מקווה שלא יהיו כאלו. אמיר די תיאר את רגשותיי בעניין. כמה ממכם כבר שמעו ממני ב24 שעות האחרונות. אני רוצה להגיע למצב שבו אין צורך לשמוע ממני. כמו שאמיר אמר, יש לי את הסרגל הכלים של נעילה, עריכה ואף מחיקה אם אני רוצה. זהו שאני לא רוצה להגיע למצב שאני משתמש בהם. אני מעדיף ערוצים פרטיים. אבל אם יהיה צורך בהחלט לא אדפוק חשבון. המטרה שלי זה לא להיות נחמד, אלה לשמור על הסדר כאן. הפורום שלנו זה הפנים של החטיבה. וכל ריב כאן של אגו, של עקיצות, של תלונות וביקורות לא בונות (אין שום בעייה עם ביקורת בונה או תלונה שכתובה באופן בוגר ובצורה מכובדת) כל ריב כזה הוא צלקת על הפנים שלנו. הייתם יוצאים לדייט אם מישהי שהפנים שלה מכוסה בצלקות? זהו כנראה שלא. והפחד שלי זה שחבר חדש יראה את הצלקות האלה בפורום שלנו ויברח מפה ליפני שהיה לו את ההזדמנות להכיר את היופי שבחטיבה שלנו. המשך ערב נעים, ובטוח.
Amir Paz פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 בן אם אתה אומר המשך ערב בטוח סימן שאתה בדרך למטוס! זה לא פייר...
Ben Zwebner פורסם ינואר 7, 2009 דיווח פורסם ינואר 7, 2009 בן אם אתה אומר המשך ערב בטוח סימן שאתה בדרך למטוס!זה לא פייר... הלוואי!! יש עכשיו ICING CONDITIONS מאתמול. בתקווה מחר! :mrgreen:
Aviran פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 לא יכלתי להסכים יותר עם מה שאתם כתבתם פה. אגב בן, WFC נמצא במרילנד או ב-D.C
Yarden Antebi פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד...
Ben Zwebner פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד... בדיוק :mrgreen:
Aviran פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד... בדיוק :mrgreen: אני יודע מה D.C אבל חשבתי שזה מדבר רק על הבירה...
Ben Zwebner פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד... בדיוק :mrgreen: אני יודע מה D.C אבל חשבתי שזה מדבר רק על הבירה... אני נמצא כ40 דקות נסיעה צפון מערב מDC
Yarin_l10 פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד... בדיוק :mrgreen: אני יודע מה D.C אבל חשבתי שזה מדבר רק על הבירה... אני נמצא כ40 דקות נסיעה צפון מערב מDC ואני נמצא 12 שעות טיסה משם חח
Shachar Hzkelevich פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 נערך ע"י בן צוובנר: אנא תשלח הערות מסוג אלה בערוצים פרטיים.
Aviran פורסם ינואר 8, 2009 דיווח פורסם ינואר 8, 2009 DC זה District of Columbia (יעני מחוז לא מדינה) ככה שגם DC נמצאת במרילנד... בדיוק :mrgreen: אני יודע מה D.C אבל חשבתי שזה מדבר רק על הבירה... אני נמצא כ40 דקות נסיעה צפון מערב מDC רק נסכם את זה בכך שחשבתי שגיטרסבורג נחשבת חלק ממרילנד. בכל מקרה, אקווה לבקר אותך בקיץ :!:
Etai Charit פורסם ינואר 15, 2009 דיווח פורסם ינואר 15, 2009 ומה שהכי חשוב ללמוד הוא, שכולנו פה טייסים, גם אם וירטואליים. לכן, צריך להתמקד בעיקר ולא בתפל. לא לתלות את האגו שלנו בפורום. תלו אותו במשקפי השמש, במעיל, בבלורית ובביצים הגדולות. הרבה אגו צריך שיתחלק בין הרבה פריטים שתמיד איתך בכל אשר תלך, ולא לשחרר את האגו היקר שלנו לרשת המונית ולא יציבה. בנימה אופטימית זו, חדל קשקשת על הערוץ והבא שמבזבז לי זמן פלאפון על שטויות כאלה, אדאג להחרים לו את המשקפיים ולחתוך לו את הביצים. היידה לטוס!