uvdude פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 מתוך הכתבה: http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1058246.html בשעה 13:00 נפתח שדה התעופה באופן חלקי, ומתקיימות בו המראות ונחיתות לאילת ומאילת אך ורק של מטוסי חברות התעופה ישראייר וארקיע אשר מצויידים במכשור לנחיתה באמצעות עזרים לניווט אוטומטי. יתר התנועה הופנתה לנמל התעופה בן-גוריון, אשר המשיך לפעול כסדרו. הפעילו נוהל חדירת עננים???
Yarin_l10 פורסם ינואר 24, 2009 דיווח פורסם ינואר 24, 2009 ככל הנראה הפעילו את החדירת עננים בכמה מקומות הראות מגיעה כבר רק ל 800 מטר! :shock:
Koobe פורסם פברואר 3, 2009 דיווח פורסם פברואר 3, 2009 ככל הנראה הפעילו את החדירת ענניםבכמה מקומות הראות מגיעה כבר רק ל 800 מטר! :shock: חשוב לציין כי תהליך חדירת עננים בשדה-דב מסתיים בתנאי ראיה, ולא בהנמכה כלשהיא אשר "חורגת" מתנאי המינימה לטיסת ראיה. מינימת לנחיתה בראיה בשדה-דב - לפחות 2 מייל ראות אופקית, בסיס ענין גבוה מ-800'.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 3, 2009 דיווח פורסם פברואר 3, 2009 קיימת כאן אנומליה, סתירה וחוסר עקביות של מינהל התעופה האזרחית, לי קשה להבין, ובמלים אחרות- לא ניתן שיתקיימו התנאים הבאים מכל בחינה שהיא לפי חוקי התעופה: א. שדה דב מוגדר לטיסות ראיה בלבד (פמ"ת שדה דב סעיף 5), ובו-זמנית קיים תהליך חדירת עננים אשר מ-NAT ואילך מבוקר ע"י מגדל שדה דב. ב. (דורון- ראות בתעופה בישראל מוגדרת במטרים ולא במיילים)- מיגבלות מזג אוויר לטיסת כטר"מ במרחב ישראל (למעט בועות אז"מ) הן: איך אם כך ייתכנו מגבלות ראות אופקית נמוכות יותר לתהליך חדירת עננים (3000 מ' ביום ו-2000 מ' בלילה) המבוצע מתחת למינימה לפי כטר"מ, ללא קביעה שהתהליך כפוף לתנאי SVFR? נאמר שחדרת עננים ויצאת מהם בגובה 1000 רגל, כעת אתה בטיסת כטר"מ והתהליך מאפשר לך גישה ישירה ל-21 או הקפה למסלול אחר. איך כאשר יצאת מהענן בגובה 1000 רגל, אתה עומד בתנאי כטר"מ של 1000 רגל מרווח אנכי מהמטוס כלפי מעלה לענן? זה בדיוק מה שקורה כאשר אדם לא מקצועי מחליט החלטות וקובע נהלים מבלי להבין את אשר הוא עושה והשלכות גישתו על קיום מיגבלות וכמובן בטיחות טיסה. רמז-תהליך זה אפשרי רק בכט"מ. זהו מצב לא תקין, אך מתאים למכלול הבעיות שלא קשה לזהות בניהול הנוכחי של תעבורה אווירית במרחבנו, ודורשות תיקון. לא מספיק לקנות ציוד במיליארדים ולשלוח אנשים להשתלמויות בחו"ל. צריך לשנות את שיטת כפל הלשון ולהיות מקצועי עד הסוף. ככל הנראה הפעילו את החדירת ענניםבכמה מקומות הראות מגיעה כבר רק ל 800 מטר! :shock: חשוב לציין כי תהליך חדירת עננים בשדה-דב מסתיים בתנאי ראיה, ולא בהנמכה כלשהיא אשר "חורגת" מתנאי המינימה לטיסת ראיה. מינימת לנחיתה בראיה בשדה-דב - לפחות 2 מייל ראות אופקית, בסיס ענין גבוה מ-800'.
uvdude פורסם פברואר 3, 2009 מחבר דיווח פורסם פברואר 3, 2009 עופר/דורון - האם הכוונה שבמקרה הנ"ל, אכן הופעל נוהל חדירת עננים אשר כפי שעופר ציין אינו עומד בכל כללי טיסה המוגדרים בתקנות?
Baruch Spiegel פורסם פברואר 3, 2009 דיווח פורסם פברואר 3, 2009 לדעתי הנוהל הזה יותר מזכיר הנמכה לא מדוייקת עם סוג של "circle to land" בסוף למסלול בשימוש. ולהנמכה הזאת יש את המגבלות שלה מבחינת גובה מינימום וראות אופקית כמו בכל הנמכה עם circle to land. כמו בכל CIRCLING מבחינה פורמלית לאורך כל הטיסה אתה בתנאי IFR, כפוף לתנאים ולמגבלות שבדפית. (גם בהנמכת ILS, שהיא IFR למהדרין, בסופו של דבר אתה צריך לראות את המסלול). ה"באג" הלוגי כאן, כפי שעופר ציין זה שהשדה כלל לא מוגדר כשדה שיכול לפעול בתנאי IMC. אין בשדה את מינימום הציוד המתאים לכך וגם בתהליך חדירת עננים מסתמכים בכלל על VOR של בן גוריון כדי להגיע למסלול של שדה דב. בכל מקרה, לשאלתך יובל, דעתי: בכל מקרה בתנאי מז"א שהיו באותו יום שבו פתחת את השרשור תנאי מזג האויר לא מתאימים לתנאים של תהליך חדירת עננים - ראות אופקית של מינימום 3200 מטר. עוד דבר שנראה מוזר ומטריד: בכתבה נכתב: "בשעה 13:00 נפתח שדה התעופה באופן חלקי, ומתקיימות בו המראות ונחיתות לאילת ומאילת אך ורק של מטוסי חברות התעופה ישראייר וארקיע אשר מצויידים במכשור לנחיתה באמצעות עזרים לניווט אוטומטי." על סמך מה? לפי איזה תהליך? סתם נקודות אקראיות ב GPS? ומי קובע עבורם מה המינימה למשל? נשמע כמו פרטאץ' אחד גדול.
Opher Ben Peretz פורסם פברואר 4, 2009 דיווח פורסם פברואר 4, 2009 יובל, לא טרחתי לעיין בכתבה אלא התייחסתי למצבם של נהלי השדה בפמ"ת, שלדעתי אינם עומדים במבחן נהלי תעופה ICAO, אמנה עליה חתומה ישראל כמדינה חברה וקביעותיה מחייבות. גם ציינתי את הסיבה לדעתי (כפל לשון שהוא נגע ברובד החברתי, ואי מקצועיות ברמת התפיסה, כמקובלת בחלק מהשירות הציבורי). קיימתי בשנה שעברה מגע כאיש צוות החטיבה עם בכיר במינהל התעופה האזרחית והזדעזעתי, למרות שאני מכיר אותם שנים רבות ואף משמש כיועץ/ חוקר תאונות אוויר מטעמם. אני גם מכיר את הבכיר היטב מעל 40 שנה, כשכן, טייס ומהנדס, כששירת בתע"א / ניסויי טיסה לא העיז לחפף.