עבור לתוכן
Asaf Brietbard

ערוץ יוניקום ישראל

Recommended Posts

פורסם

ראיתי לנכון להציע, טרם בדיקה בחוקי VATSIM, לפתוח ערוץ UNICOM ישראל.

לאור פתיחה (ופריחה) בנושא המגדלים בארץ, נותר המרחב האווירי בין המגדלים מעט בודד (ושקט).

לכן, הייתי מציע לפתוח ערוץ UNICOM בעברית שבו כל הטייסים, ברגע שיצאו מה-CTR של המגדל, או שיצאו משדה ללא פיקוח, ידווחו בעברית כוונות ומיקום.

ברור לי שלשם כך נועד ערוץ UNICOM הרגיל, אך פעמים רבות הערוץ עמוס דיווחים לא ברורים, בדיקות קשר וסתם רעש לבן. לכן, ערוץ "ישראלי" יכול להוסיף לחווית הטיסה, בייחוד לאור העובדה שלטייס אין מכ"מ, והוא לא מכיר את התנועה בשאר חלקי הארץ (אני יודע שיש SERVINFO, אבל אם כבר משחקים אותה אמיתי.... לטייסים אין כזו אופציה).

מעבר לכך, ערוץ כזה יאפשר לטייסים מתחילים (ופחות מתחילים) לתרגל נדב"ר ולהכיר את התמונה האווירית בצורה טובה.

יש להדגיש שהערוץ מיועד לטיסות פנים ארציות בלבד. כל יציאה מגבול ה FIR תלווה בשינוי ערוץ לפיקוח הסמוך או ל UNICOM ה"רגיל".

אשמח לתגובות,

אסף.

פורסם

בהעדר פיקוח , אתה חייב לדווח על יוניקום בטקסט ... דובר הרבה על נושא זה בעבר וזה ברור שטקסט הוא הדרך היחידה לוודא שטייסים אחרים בסביבתך יקבלו את הדיווחים שלך.

למה לא בערוץ קול ? כי יש הרבה שרתי קול היום ועל כל אחר רץ ערוץ יוניקום נפרד .. שני טייסים באותו אזור יכולים להיות בשני ערוצים קול נפרדים, הם לא יקבלו את הדיווחים שבסביבתם והדבר יגרום לבלאגן גדול :shock:

לכן מדווחים בטקסט כדי שכולם יראו ... זאת גם הסיבה שכאשר אתה עובר לערוץ יוניקום ב SB , הוא משנה רק את התדר במטוס ולא משנה ב AVC.

בנוסף לטקסט -מדגיש על "בנוסף"- אני לא חושב שתהיה בעייה אם תיכנסו לערוץ קול לא רשמי משלכם. רק תזכור שאז תהיה חייב גם לכתוב וגם לדבר , כך שזה לא כל כך עוזר להפחתת העומס עליך כטייס .

פורסם

שאדי, לגבי ערוצי הקול השונים:

ברגע שאנו מגדירים ערוץ ספציפי (אין לי מושג איך זה עובד ב AVC, אבל ב RW פשוט LOGIN לערוץ ספציפי שבחטיבה נבחר, כמו למשל הערוץ שהוצע) - כל חברי VATIL יכירו אותו ויתחברו אליו ספציפית. כך לא תהיה בעיה של "תדר" שונה.

טכנית, אין לי מושג אם אפשר לפתוח ערוץ (לא רק קול) שיפעל כל הזמן (אני בטוח שלך, שאדי, הפתרונות 8) ). אם לא יהיה אפשר, פשוט נגדיר חיבור ידני וכולם ידעו שצריך להתחבר אליו.

כך, הטייס הראשון שיעלה יפתח את הערוץ קול ואז כולם יתחברו אליו, עד שכשיגיעו לאיזור עם פיקוח ירדו מהתדר ויתחברו באופן מסודר לערוץ הפיקוח.

לגבי הכפילות בטקסט: בתיאוריה אתה צודק 100%, אך בפועל (וכולנו יודעים זאת, בואו לא נהיה כמו הקופים ב"מנקיס" - לא רואה, לא שומע, לא מדבר :lol: ) מעט מאוד אנשים מוציאים הודעות טקסט. וגם אם מוציאים, זה לחלקים מאוד ספציפיים, כמו טקסי, התיישרות, המראה ונחיתה.

ברגע שיש אמצעי זמין, ובעברית (מה שיקל על חלק מהטייסים הפחות מנוסים באנגלית) אני בטוח שהרבה יותר הודעות יוכרזו. אין ספק שיש עדיין לעמוד על כך שטייסים יפעלו על פי הנהלים (כלומר, שימוש בטקסט), אך לדעתי אופציה נוספת יכולה להיות נחמדה מאוד.

ברכות.

פורסם

ומה אתה מציע לטייס זר שמגיע לארץ כשאין פיקוח ? :?

זה שלא מדווחים ביוניקום כמו שצריך לא אומר שנלך ונחפש דרכים חלופיות, זה אומר שאנשים לא טסים ברשת כמו שצריך והם צריכים ללמוד להתאמן כדי לעשות זאת כנדרש.

פורסם

דבר ראשון, ואתה צודק, לא מדובר בדרך שאמורה להחליף את הנהלים הרשמיים. זה ברור.

הדיווח טקסט חייב להתבצע. למרות זאת, ערוץ בעברית יכול להקל (וכבר הרחבתי באילו מובנים) על הפעילות בתוך ה-FIR הישראלי.

טייס זר שמגיע - דבר ראשון לא טס CVFR (יש הרי הנחיות שמטוס זר המבצע CVFR חייב להיות מאויש ע"י טייס ישראלי.. :) )... אבל ת'כלס, טייס זר לא צריך את האופציה הזו משום שהוא לא מדבר עברית. הוא יעבוד בדרכים הרגילות (כלומר, טקסט).

פורסם
  asp כתב:

הדיווח טקסט חייב להתבצע. למרות זאת, ערוץ בעברית יכול להקל (וכבר הרחבתי באילו מובנים) על הפעילות בתוך ה-FIR הישראלי.

כמו שהזכרתי בהודעה ראשונה שלי, אם מקפידים על שימוש נכון ביוניקום טקסט, מבחינתי אתם יכולים גם לפתוח שיחת ועידה בטלפון הנייד שלכם :wink:

asp כתב:

טייס זר שמגיע - דבר ראשון לא טס CVFR (יש הרי הנחיות שמטוס זר המבצע CVFR חייב להיות מאויש ע"י טייס ישראלי.. :) )

אין כזה חוק / נוהל / או הגבלה אצלנו ... כל טייס שיודע לטוס CVFR יכול לעשות זאת, ללא קשר מאיפה הוא בא.

פורסם
  shadi כתב:
  asp כתב:

כמו שהזכרתי בהודעה ראשונה שלי, אם מקפידים על שימוש נכון ביוניקום טקסט, מבחינתי אתם יכולים גם לפתוח שיחת ועידה בטלפון הנייד שלכם :wink:

פעם שניה שגרמת לי לצחוק, אולי פשוט נעשה את שני הדברים כשהיה גם ערוץ קול, שאין חובת דיווח בו - הרי ברור שהיו שם גם סתם דיברים

ואת הדיווח בטקסט שחייבים לעשות נעשה - והנה עוד הצעה מענינת

אם למשל קימים המגדלים הרצליה וחיפה ואני המראתי מהרצליה אז אני נשאר בקול אם לא שינתי אל הרצליה, אולי ובהתחשב בנתיב שלי כשממריא מטוס שחוצה אותי בנתיב הפקח ישגר אלי הודעה - הרי זאת לא בעיה לכתוב הודעה פרטתית, וככה גם אני ידע לדווח עד המעבר וגם הטייס השני שכמובן הפקח יגיד לו על כך שיש תנועה בנתיב ידע לדווח על מיקומו

כמובן בטקסט

הקול זאת אפשרות על הטקסט אבל היא לא יכולה להחליף את הטקסט בשום מצב

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...