Shayt פורסם אוקטובר 1, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 שלום, במסגרת ההכנות ליציאה הראשונה שלי מגבולות ארצנו (ב VATSIM אני מתכוון) במהלך ארוע Onesky3 אני מתכונן לעשות את הנתיב נתב"ג -> לרנקה -> רודוס -> אתונה עם T&G בדרך. עוד לא סגרתי על מטוס אבל זה יהיה כנראה Aero- commnader 680 או ה 421C, שניהם דו-מנועיים חזקים. ולשאלות: 1. הרצתי תוכנית טיסה ב FSnavigator (מסלול נמוך עם SID) וקיבלתי מסלול כללי של LLBG -> KANER -> NAT -> MERVA וכך הלאה. האם זה המסלול הרגיל מנתב"ג לקפריסין? חשבתי שבדרך כלל יוצאים ישירות לים. 2. חילקתי את המסלול לאתונה לשלושה לגים ע"מ לכסות גם אפשרות של נחיתה באמצע (עקב אילוצים ביתיים). איך עלי להגיש את תוכנית הטיסה? עבור כל שלושת הקטעים ביחד או השלושה חלקים? אם בתוכנית אחד האם אני יכול באמצע הטיסה להחליט על עצירה מלאה ברודוס לדוגמא ולבקש אישור במקום? 3. האם ידוע לכם כבר על כיסוי מלא בנתיב שבחרתי או שאולי כדאי לי לשנות את הנתיב (דרך טורקיה לדוגמא)? 4. בגלל שאני אטוס במטוס איטי יחסית, האם אפשר לבקש ולקבל קדימות בהמראה כך שאוכל להתחיל ולסיים בלי בעיות במסגרת זמן הכיסוי של הארוע? זהו בינתיים בתודה מראש, שי
Ilan Jonas פורסם אוקטובר 1, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 1. הרצתי תוכנית טיסה ב FSnavigator (מסלול נמוך עם SID) וקיבלתי מסלול כללי של LLBG -> KANER -> NAT -> MERVA וכך הלאה. האם זה המסלול הרגיל מנתב"ג לקפריסין? חשבתי שבדרך כלל יוצאים ישירות לים. חשבת נכון - אין יציאות לMERVA כעניין שבשיגרה - היציאה היא לגיטלה.2. חילקתי את המסלול לאתונה לשלושה לגים ע"מ לכסות גם אפשרות של נחיתה באמצע (עקב אילוצים ביתיים). איך עלי להגיש את תוכנית הטיסה? עבור כל שלושת הקטעים ביחד או השלושה חלקים? אם בתוכנית אחד האם אני יכול באמצע הטיסה להחליט על עצירה מלאה ברודוס לדוגמא ולבקש אישור במקום? אתה יכול לשנות מסלול באמצע ולהודיע לפקח, אבל הוא עלול לא להסכים אם עמוס מדי. אני ממליץ על נחיתה בסוף כל לג והגשת תוכנית מחדש. אם אתה לא מתכוון לנחות, תגיש הכל יחד... 3. האם ידוע לכם כבר על כיסוי מלא בנתיב שבחרתי או שאולי כדאי לי לשנות את הנתיב (דרך טורקיה לדוגמא)? יהיה כיסוי מלא באירופה, אבל חלקו רק ע"י המרחב העליון (UIR), כלומר רק מעל FL245 - אני חושש שקפריסין תהיה כזו ולכן אולי טיסה במטוס קל לא תתאים כל כך... 4. בגלל שאני אטוס במטוס איטי יחסית, האם אפשר לבקש ולקבל קדימות בהמראה כך שאוכל להתחיל ולסיים בלי בעיות במסגרת זמן הכיסוי של הארוע? מאיתנו אפשר לבקש ולקבל הכל :wink: במקומות אחרים - ספק... אבל לא בכל שדה יהיה עמוס ולא כל הזמן. ככלל לכולם - מי שיכול שיטוס טיסה של כמה לגים או בכלל כמה טיסות - להנות מיותר מקומות וגם לתת יותר טיסות ישראליות בסיכום הארוע... נשתמע, אילן
Shayt פורסם אוקטובר 1, 2003 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 Shayt כתב: 1. הרצתי תוכנית טיסה ב FSnavigator (מסלול נמוך עם SID) וקיבלתי מסלול כללי של LLBG -> KANER -> NAT -> MERVA וכך הלאה. האם זה המסלול הרגיל מנתב"ג לקפריסין? חשבתי שבדרך כלל יוצאים ישירות לים. חשבת נכון - אין יציאות לMERVA כעניין שבשיגרה - היציאה היא לגיטלה. אז מה אתה מציע? לאלץ את גיטלה ב FSNAV? כתב: 2. חילקתי את המסלול לאתונה לשלושה לגים ע"מ לכסות גם אפשרות של נחיתה באמצע (עקב אילוצים ביתיים). איך עלי להגיש את תוכנית הטיסה? עבור כל שלושת הקטעים ביחד או השלושה חלקים? אם בתוכנית אחד האם אני יכול באמצע הטיסה להחליט על עצירה מלאה ברודוס לדוגמא ולבקש אישור במקום? אתה יכול לשנות מסלול באמצע ולהודיע לפקח, אבל הוא עלול לא להסכים אם עמוס מדי. אני ממליץ על נחיתה בסוף כל לג והגשת תוכנית מחדש. אם אתה לא מתכוון לנחות, תגיש הכל יחד... O.K. מה קורה אם שדה התעופה נטוש, למי אני מגיש את התוכנית? Shayt כתב: 3. האם ידוע לכם כבר על כיסוי מלא בנתיב שבחרתי או שאולי כדאי לי לשנות את הנתיב (דרך טורקיה לדוגמא)? יהיה כיסוי מלא באירופה, אבל חלקו רק ע"י המרחב העליון (UIR), כלומר רק מעל FL245 - אני חושש שקפריסין תהיה כזו ולכן אולי טיסה במטוס קל לא תתאים כל כך... אממ... ואני חשבתי שאתה אורז את המזוודות ועובר לניקוסיה . עכשיו ברצינות, יש לך רעיון לנתיב חילופי (עם לגים בני שעה) שסביר שיכוסה? אולי לאנטליה? אבל גם אז אני צריך לעבור דרך קפריסין!תודה, שי
Oren Geva פורסם אוקטובר 1, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 א. לא רק לאלץ את גיטלה - היציאה מבן גוריון היא עפ"י דינה1 - אתה יכול למצוא את הדפיות באתר החטיבה הישראלית, או באתר ישראל איירליינס. זאת אומרת לא רק לאלץ גיטלה במקום מרבה אלה שאחרי היציאה הנקודות יהיו SIX D270G DEENA TIBBI PURLA GITLA סביר להניח שהפקחים לא יאשרו לך יציאה אחרת - והם ישנו לך את התכנית, או יתנו לך וקטורים. מ GITLA אתה כבר יכול להמשיך איך שאתה רוצה. ב. אם השדה נטוש אך הוא בתחום של פיקוח כלשהו - APP או CTR אז אתה מגיש להם את התכנית (אני מניח שאתה מתכוון לבקשת קלירנס). אם הוא לא בפיקוח כלל, אז אתה שולח את התוכנית למערכת, מכוון את הרדיו ליוניקום ומכריז על כוונתך להמריא, וממריא. כשתיכנס לתחום פיקוח של מישהו קרא לו (ואם לא אז הוא יקרא לך...) ג. אני לא מציע לך רעיון לנתיב חלופי, אבל בטיסה לאנטליה תעבור דרך המרחב האוירי של קפריסין. אם אתה לא במטוס קל, ומטפס לגבהים של ה UIRs - מעל FL245 יהיה לך פיקוח גם מעל קפריסין.
Shayt פורסם אוקטובר 1, 2003 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 אורן, לא הבנתי מה זה D270G ברצץ הנקודות של DEENA1. יש לי את הדפיות אבל לא ראיתי את הנ"ל. בתודה, שי
Oren Geva פורסם אוקטובר 1, 2003 דיווח פורסם אוקטובר 1, 2003 זו פשוט הנקודה מה אתה חוזר ל BGN R270 אחרי SIX. בדפיות מסויימות היא לא מצויינת כלל.