Ben Zwebner פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 ברוכי, ראה מה כתבתי למעלה לבר ותצפה להודעה בפרטי. תפסיקו להפוך את הפורום הזה לפלטפורמה להתנצחויות וסגירות של תיסכולים אישיים. אין יותר אזהרות! חברה, ולא משנה מה המעמד שלך בחטיבה. ותיק, צוות, חדש או ממקימי SATCO. כולנו כפופים לחוקי הפורום. -בן צוובנר
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אוקיי, היה זה ריקושט אופייני לפורום ואטיל ברגע שמעלים רעיון חדש בחרתי לחכות קצת ולראות לאן נושבת הרוח, חברים תעשו טובה - תרגעו. בסה"כ עלה פה רעיון וכמה שעות אחרי זה יש פה קטטה המונית נוסח בת-ים (אלות וכיסאות באוויר ) לעניין: קראתי את התגובה של כל אחד מכם ואני גם הולך להגיב בהתאם, כמו כן אני יוסיף כמה מילים על התהליך בראייה של זמן/שלבים ביצוע מה שאולי יהפוך את זה לברור יותר. נתחיל במספר הבהרות יסוד: א. המסלול המוצע הינו מסלול לבחירה בשלב זה - זה לא חובה - מי שרוצה להמשיך לטוס כפי שהיה עד היום מוזמן, אבל: ב. אל נא תתפלאו אם בעוד שנה מהיום תתחיל רשת VATSIM העולמית להגביל טייסים ע"פ רמה, מאוד יכול להיות שטייס הרוצה לשלוח תוכנית טיסת IFR בSQBOX יצטרך להיות רשום בשרתים כטייס IFR, אין לדעת - קחו את זה בחשבון. השלבים: שלב א': ריכוז בעלי המקצוע ותחילת הגדרה ללו"ז הדרכה מסודר. לכל אלו הטוענים כי מדובר בכוח אדם עצום ופרויקט רחב היקף מבלי שתהיה אפשרות לעמוד בו, או פגיעה במערך הדרכת הפיקוח - טעות בידכם. השלב המאוד ראשון הוא לרכז את אלו שיש להם ידע, לבקש מהם להתחיל להדריך בזמנם הפנוי ועל בסיס לו"ז. וכפי שהסברתי, אם מוישלה רואה לנכון ללמד מזג אוויר, תשקיע 3-4 שעות - כתוב סילבוס, תתאם את זה מול מחלקת ההדרכה, ותקבל אישור להיות מדריך מוסמך לנושא אותו בחרת. שלב א' הוא השלב הקל יחסית, אותו שלב הדורש מכל אחד מאיתנו לפתח נושא אישי ולהדריך עליו. המשמעות היא: -המדריך בעצמו נחשף לרמות ידע שלא הכיר טרם לכן. -נוכל לפתוח פורום הרצאות, ולראות שם הודעה כמו "הדרכת מזג אוויר יום רביעי, 08:00. ועכשיו אני שואל אתכם חברים, האם יש לנו נכון להיום מקור ידע חוץ מלימוד עצמי וחוץ מ IFS? שלב א' הוא השלב שנותן לכם המדריכים שמתנדבים את הזכות הזו להדריך אנשים, וחושף את חברי החטיבה למיימדים חדשים של ידע. נכון להיות כל כמה זמן אנחנו שומעים על אנשים המרכזים ערבי הדרכה באופן ספונטני, אפשר למסד את זה! ולא צריך להיות גאון הדור רבותי, אביב קרבל דוגמן הבית יכול לקבוע לעצמו נושא מסויים "RVSM" ללכת ללמוד אותו בצורה מקצועית, הוא זכה בידע , אתם זכיתם בהדרכה ממנו. -------------------------- שלב ב' של הפרויקט: הדרכת טיסה, כולם מדברים על העובדה שהדרכת טיסה מאסיבית תגרום לנו לאבידות בקרב החברים החדשים, טעות בידכם רבותי. נכון להיות יש לנו כמעט 100 אנשים הממתינים לקורס ב IFS. מספר עצום, ובהחלט מרשים. במקום שאותם 100 איש יחכו ל IFS או במקום שאותם 100 איש יתחילו לעשות שטויות ברשת ואחרי כמה חודשים "ייתישרו" כפי שהגדירו פה, למה לא להדריך אותם? אם יש אדם שיש לו את היכולת להיות מדריך טיסה, קח על עצמך פרויקט ותדריך משתמש חדש בתאום עם מחלקת ההדרכה. אתה תקבל מאיתנו את הכלים לבצע את זה -TS -מצגות ידע -סילבוס הדרכה. מה שאולי ישחרר קצת את הלחץ מ IFS ויפתח דרך לבתי ספר לטיסה חדשים בשוק. ----------------------------------------- שלב ג': "המנהל" זה אולי השלב שעשה הכי הרבה בלאגן וגרם פה לקצת חוסר הבנה. הנחת העבודה היא: "VATSIM הולכת לשנות את חוקי היסוד שלה בכל הנוגע להדרכת טיסה" אנחנו לא יודעים מתי זה יקרה, אנחנו לא יודעים באיזה זה רמות זה יקרה, אולי זה בכלל לא יצא לפועל. אנחנו כחטיבה פותחים מסלול משלנו, מי שרוצה - שיצטרף, מי שלא רוצה - לא חייב - כל עוד אין חובה ב VATSIM במידה ושלב א/ב יתפתחו בצורה משמעותית, VATIL תוכל להרשות לעצמה לבצע חלוקת רמות לטייסים. איני יודע מה יהיו הרמות, אולי דרגות, אולי סוג רשיון - עדיין לא ידוע. אבל בראיה כללית, חבר חטיבה מבצע הדרכה אצל שלב א/ב, ולאחר מכן נבחן. שוב לאלו שלא מבינים - זו לא חובה כל עוד VATSIM לא מחייבת... להקים מערך שכזה זה ייחסית קל בהשוואה לעולם הדרכת הפיקוח. זה קל כל עוד חברי החטיבה שמים יד ועוזרים - כל אחד לוקח נושא ומדריך, קמים מדריכי טיסה פרטיים, מישהו מקים בית ספר לטיסה, ברגע שיצוצו לנו מספר גופים כאלו, כל שנותר לנו ב VATIL הוא לרשום מסמך המסביר את התנאים לקבלת כל רשיון או לחילופין דרגת טיסה. ------------------------------------------------------------------------- שלב ד' "ההגבלה" אז קודם כל - אין שום קשר ל IVAO ול DELTA AIRLINES. אני מדבר על מחסום שחברת אלעל ווירטואל או עיט או ארקיע ווירטואל (שתקום יום אחד אני מקווה) יבנו בכניסה. ברגע שחברות התעופה הווירטואליות יבנו אותו מחסום (עמידה ברמות ידע מסויימת כפי שהוגדר ע"י VATIL). הדבר יגרום ליוקרה אני אמיר פז קברניט 767 באלעל ווירטואל, עברתי הכשרה מתאימה, אני מחזיק רשיון פרטי, מסחרי, TYPE RATING 767, ועוד ועוד... לעומת מוישלה, שלפני שבועיים נרשם ל VATSIM והוא ממש מסיע לפני עם אותו 767 ואותו כיוני ELY... אין שוב הבדל לכוארה - הרי כולם חופשיים לפעול ברשת איך שהם רוצים. אבל אני - יודע שעברתי הכשרה, יש יוקרה, יש לאן לשאוף. ולא סתם להתקין LEVEL D ולטוס. ---------------------------------------------------------------- חברים, אני יכול להבטיח לכם שאני יעשה הכל על מנת לדחוף את שלב א' ושלב ב' לפחות עכשיו. בנוגע לשאר הדברים, נמתין ונראה כיצד זה מתפתח. ממש לא יהיה חכם לכתוב סילבוס בחינה לרשיון טיס מסחרי אם אין לנו אפילו גוף שמדריך רשיון טיס מסחרי. אתם צריכים לדחוף, וכל אחד צריך לקחת נושא/תחום ולהריץ אותו קדימה. בנוגע לחברות התעופה הווירטואליות - הלוואי וכך יפעלו, אני רק חושב שזה יעלה להם את היוקרה ויגרום לתחרות בקרב הטייסים. תחרות = מרתון ידע, אנשים פה יתחילו לשבת על הטוסיק וללמוד, מי שרואה את זה כחיסרון מקומו לא ב VATSIM. אם יש כאלו הרוצים בסה"כ רק רק רק "לטוס" תמיד יש את שרתי המולטפלייטר של מיקרוסופט. ולסיום: אנחנו לא יכולים לחייב אף אחד. אבל אני יכול להבטיח לכם שאם מהלך כזה ירוץ, הרבה אנשים לא יירצו להשאר בחוץ ויכנסו ללופ הזה של "מרתון הידע". מקווה שעכשיו הדברים ברורים יותר.
David Bendavid פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר, לדעתי - זה מעולה, נשמע ממש מעולה. אשמח לעזור ולתרום בכל דרך שאוכל בנושא. אני חושב שזה יביא יותר אתגר לטיסה, ויותר עניין. רק לוודא: הרעיון הוא לבחון את אותו טייס ע"מ שיקבל את הדרגה והוא יוכל ללמוד באופן עצמאי לבחינה? או שהוא חייב לעבור במסלולי ההדרכה של VATIL ולאחר מכן לגשת לבחינה ?
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר,לדעתי - זה מעולה, נשמע ממש מעולה. אשמח לעזור ולתרום בכל דרך שאוכל בנושא. אני חושב שזה יביא יותר אתגר לטיסה, ויותר עניין. רק לוודא: הרעיון הוא לבחון את אותו טייס ע"מ שיקבל את הדרגה והוא יוכל ללמוד באופן עצמאי לבחינה? או שהוא חייב לעבור במסלולי ההדרכה של VATIL ולאחר מכן לגשת לבחינה ? הטייס יעבור באחד ממסלולי ההדרכה שVATIL מאשרת, זה יכול להיות -IFS -משה מוישלה - מדריך מוסמך -נוכחות בהרצאות A B C כשצבר את כל אלו - יבחן ישירות ע"י בוחן מ VATIL.
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר לא ברור לי למה מערך שכזה צריך להיות נפרד מIFS, למה זה תורם עוד בית ספר במקום לעבות את מערך ההדרכה של IFS ולעזור להם בכתיבת הקורסים שלהם, יש את התשתית, כל מה שנכתב פה הוא לא בגדר גילוי אמריקה, אני לא חושב שיש מישהו בחטיבה שמסוגל להדריך בIFS ולא עושה את זה. אם אתה מתכוון לעובדה שבIFS חסרים קורסים מתקדמים וזה מה שצריך להוסיף אז אני מסכים שזה חסר. לגבי תמיכה של עיט, אני לא יודע אם ראית אבל בדיוק עכשיו בעיט אנחנו עוברים למערך דרגות שמתאים לתוכנית שכזו: http://www.ait-aviation.org/temp/ait_ne ... B3.doc.pdf כל עוד VATSIM לא עושה מזה משהו ראסמי אז אין אני לא מבין את החידוש, ביום שVATSIM תעשה את זה ראסמי לדעתי זה יהיה מכה קשה לרשת
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר לא ברור לי למה מערך שכזה צריך להיות נפרד מIFS, למה זה תורם עוד בית ספר במקום לעבות את מערך ההדרכה של IFS ולעזור להם בכתיבת הקורסים שלהם, יש את התשתית, כל מה שנכתב פה הוא לא בגדר גילוי אמריקה, אני לא חושב שיש מישהו בחטיבה שמסוגל להדריך בIFS ולא עושה את זה. אם אתה מתכוון לעובדה שבIFS חסרים קורסים מתקדמים וזה מה שצריך להוסיף אז אני מסכים שזה חסר.לגבי תמיכה של עיט, אני לא יודע אם ראית אבל בדיוק עכשיו בעיט אנחנו עוברים למערך דרגות שמתאים לתוכנית שכזו: http://www.ait-aviation.org/temp/ait_ne ... B3.doc.pdf כל עוד VATSIM לא עושה מזה משהו ראסמי אז אין אני לא מבין את החידוש, ביום שVATSIM תעשה את זה ראסמי לדעתי זה יהיה מכה קשה לרשת עיבוי מערך ההדרכה של IFS הוא משהו שמתבצע באופן שותף. הבעיה היא אחרת: הרבה אנשים מעדיפים לבצע הדרכות ספונטניות במקום להיות חלק מ IFS. נכון להיום יש לנו מצב אפור, IFS היא חלק מ VATIL מצד אחד, אבל לא חלק ממש ממחלקת הדרכת הטייסים של החטיבה. אני בעד לתת ל IFS להמשיך לעבוד בצורה שהיא מתפקדת כיום, ולכל אותם קולות צפים - לכו תצברו ידע ותתחילו להדריך. 100 איש מחכים בכניסה לIFS , עם קצת פיזור עומסים זה יכול לתת פיתרון. בנוגע לעיט: אם אתם כבר עושים חלוקת דרגות, למה לא לעבוד מול החטיבה, למה לא להגביל בסוג רשיון? בסופו של יום אנחנו רוצים 2 גופים: האחד- מדריך (IFS ואחרים) השני מסמיך - VATIL. לעודד אנשים להצטרף ל IFS ולעבות את מערך ההדרכה זה חשוב - אבל בפועל רבים פה לא עושים את זה ומעדיפים להדריך ולהרצות באופן ספונטני. ולגבי VATSIM: אנחנו לא חייבים לחכות שזה ייצא.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 רגע עידו אני לא קולט.. קראתי את כל המסמך שנתת לי.. אתם ממש עושים דרגות ורמות :shock: נו אז איך זה לא מתחבר לך לא הבנתי..
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר מי עושה מה זה ממש לא מעניין, זה כמו לשחק בAIRLINE TYCOON או משהו כזה, אולי FDA TYCOON. השאלה מה מתבצע בתכלס, IFS או מחלקת הדרכת טייסים של VATIL לדעתי זה היינוח, יש להם אפילו אותו קודקוד. פיזור ההדרכות על גבי מספר בתי ספר או יוזמות פרטיות יגרום לחוסר יעילות ובדיוק כמו שאסף רשם לא מזמן ריבוי של אנשים שמתעסקים באדמיניסטרציה ולא במה שבאמת הרשת נועדה לו. זה שיש 100 ממתינים בIFS לא אומר שצריך שאנשים אחרים יפתחו בתי ספר, זה אומר שצריך יותר מדריכים בIFS ואז יוכלו להיפתח יותר קורסים במקביל. לגבי עיט, לפי השאלה אני מבין שלא קראת את המסמך שצרפתי תעיין בו ותמצא דמיון מפליא למה שאתה מציע פה :wink: בכל מקרה אני לא שולל עבודה במקביל לחטיבה, להיפך אני אמרתי לברוכי שבראיה שלי כל הגדר של עיט או רשיון צריך להיות עם איזשהו קורס בIFS שהטייסים יוכלו לקחת כדי לקבל אותו.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר מי עושה מה זה ממש לא מעניין, זה כמו לשחק בAIRLINE TYCOON או משהו כזה, אולי FDA TYCOON. השאלה מה מתבצע בתכלס, IFS או מחלקת הדרכת טייסים של VATIL לדעתי זה היינוח, יש להם אפילו אותו קודקוד.פיזור ההדרכות על גבי מספר בתי ספר או יוזמות פרטיות יגרום לחוסר יעילות ובדיוק כמו שאסף רשם לא מזמן ריבוי של אנשים שמתעסקים באדמיניסטרציה ולא במה שבאמת הרשת נועדה לו. זה שיש 100 ממתינים בIFS לא אומר שצריך שאנשים אחרים יפתחו בתי ספר, זה אומר שצריך יותר מדריכים בIFS ואז יוכלו להיפתח יותר קורסים במקביל. לגבי עיט, לפי השאלה אני מבין שלא קראת את המסמך שצרפתי תעיין בו ותמצא דמיון מפליא למה שאתה מציע פה :wink: בכל מקרה אני לא שולל עבודה במקביל לחטיבה, להיפך אני אמרתי לברוכי שבראיה שלי כל הגדר של עיט או רשיון צריך להיות עם איזשהו קורס בIFS שהטייסים יוכלו לקחת כדי לקבל אותו. בסופו של יום, הרעיון הוא ש IFS תשלח את החניכים שלה להיבחן לרשיון טיס פרטי כאשר VATIL בוחנת, או לחילופין אביב קרבל שהוא גם מדריך ב IFS אבל גם הוסמך מטעם VATIL. הרעיון הוא שבאתר מחלקת ההדרכה של VATIL.ORG.IL תחת הדרכת טייסים, תוכל למצוא את כל הדרישות שצריך על מנל לקבל סוג של רשיון http://www.tc.gc.ca/civilaviation/gener ... 3/menu.htm ראה לינק כדוגמא - רק לתחתית הדף. זה לינק המסביר את דרשיות המינימום לקבלת רשיון פרטי בקנדה, סתם לקחת כדוגמא כמובן. באם IFS תעשה את זה, או מוישלה - לא ממש רלוונטי. כל הנושא פה הוא לבצע דירוג ובחינה של טייסים. אני העלתי את האופציה לעוד בתי ספר על מנת לעודד את שלב א' ו - ב'. מבחינתי עיבוי IFS זה משהו חשוב יותר מאשר עוד מדריכים פרטיים. אני רק חושב שאנשים פה יעדיפו לשמור על הבייבי שלהם ולבצע הדרכות באופן פרטי מאשר להצטרף ל IFS, אחרת מדריכי ה 767 ו ה- 737 שבניינו מזמן כבר היו חלק מ IFS.. מה שלא קורה לצערי. אז שוב - כל הרעיון הוא - VATIL מגדירה מה הרמות לכל רשיון/דרגה.. IFS או בתי ספר אחרים אם יהיו כאלו - מביאים את המועמד לדרישות הנ"ל בנוגע לחברת התעופה: אם כבר יש לך את אותם חוקים פנימיים, תחשוב איך זה יראה אם בדף הדרישות שלך יהיה כתוב "רשיון מסחרי מטעם VATIL" או דרגת P4 מטעם VATIL ... דוגמא. זה יכול להיות יופי של שיתוף פעולה בין הגופים.
Mark163 פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אתה רוצה להגיד לי שלכל מטוס בואינג מכל סוג יהיה את ה"בוחן" ורק הוא יכול לתת לך רשיון. ואם אין אף אחד שיודע ממספיק טוב על ה-777 לדוגמא, או שיש מישהו. והוא נסע לשבועיים. מה? כולם נדפקו וחייבים לחכות לו שבועיים שהוא "יאשר" לך את ה"רשיון" שלך שתוכל לטוס ב-VATSIM. אני לא מבין למה צריך את כל הסיפורים האלה ולמה אתה חושב שיהיה מספיק אנשים שיוכלו לבחון כל יום. זה פשוט אבסורד פשוט אם זה יצא לחובה אני פשוט יפרוש מ-VATSIM כי אף אחד לא יכול להגביל אותי לטוס בגלל שאין לי "רשיון" ואף אחד לא יכול לשפוט את הידע ויכולת הטיסה שלי ובטח ובטח שלא בוחנים וירטואליים אז סליחה באמת אבל זה פשוט משגע אותי איך אפשר לחשוב שכל בן אדם יהיה בעל "רשיון" וירטואלי וגם תחשוב כמה עומס זה על VATSIM שצריכים לאפשר כל יום אלפי טייסים חדשים, לדרגות כמו VFR IFR דו מנועי סילון לכל סוג מטוס ולכל סוג טיסה זה פשוט טרוף יוא!!!!..........
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אתה רוצה להגיד לי שלכל מטוס בואינג מכל סוג יהיה את ה"בוחן" ורק הוא יכול לתת לך רשיון. ואם אין אף אחד שיודע ממספיק טוב על ה-777 לדוגמא, או שיש מישהו. והוא נסע לשבועיים. מה? כולם נדפקו וחייבים לחכות לו שבועיים שהוא "יאשר" לך את ה"רשיון" שלך שתוכל לטוס ב-VATSIM. אני לא מבין למה צריך את כל הסיפורים האלה ולמה אתה חושב שיהיה מספיק אנשים שיוכלו לבחון כל יום. זה פשוט אבסורד פשוט אם זה יצא לחובה אני פשוט יפרוש מ-VATSIM כי אף אחד לא יכול להגביל אותי לטוס בגלל שאין לי "רשיון" ואף אחד לא יכול לשפוט את הידע ויכולת הטיסה שלי ובטח ובטח שלא בוחנים וירטואליים אז סליחה באמת אבל זה פשוט משגע אותי איך אפשר לחשוב שכל בן אדם יהיה בעל "רשיון" וירטואלי וגם תחשוב כמה עומס זה על VATSIM שצריכים לאפשר כל יום אלפי טייסים חדשים, לדרגות כמו VFR IFR דו מנועי סילון לכל סוג מטוס ולכל סוג טיסה זה פשוט טרוף יוא!!!!.......... בוא נרגע קודם, בלי יאוו בלי אוף בלי נדפקו, דבר כמו בן אדם ותקבל תשובות רציניות. א. אף אחד לא מחייב אותך - אני מבקש שתקרא לעצמך את הסעיף הזה בקול רם, אף אחד לא מחייב אותך להיבחן או להיות חלק מזה - האם רות עד כאן? ב.אנחנו לא נמיין את זה כמו העולם האמיתי - זה בלתי אפשרי, אבל כן נמיין לפי 3-4 רמות, או 3-4 סוגי רשיונות לדוגמא - פרטי - מסחרי - מדריך - ו TPYE.. עדיין לא יודע איך בדיוק זה יהיה. ג.אם VATSIM יחליטו לשנות - כולנו נתיישר לימין כמו גדולים, נכון לעכשיו אין שום החלטה - גם לא באופק - רגוע? :wink: ד.לא נצטרך לבחון כל יום, גם לא כל יומיים. לא מדובר באותה תדירות שאתה חושב - הרבה הרבה פחות. ה.טייסים וותיקים יקבלו דירוג עקב היותם וותיקים ברשת, אף אחד לא יתחיל מההתחלה. ו.יכול להיות שאלעל וירטואל יגדירו "מעבר הדרכה אצל מיקי ליפ" ולא מעבר בחינה! לא נבנה לעצמנו חוקים שלא ניתן לאכוף. עד כאן.
Mark163 פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אתה רוצה להגיד לי שלכל מטוס בואינג מכל סוג יהיה את ה"בוחן" ורק הוא יכול לתת לך רשיון. ואם אין אף אחד שיודע ממספיק טוב על ה-777 לדוגמא, או שיש מישהו. והוא נסע לשבועיים. מה? כולם נדפקו וחייבים לחכות לו שבועיים שהוא "יאשר" לך את ה"רשיון" שלך שתוכל לטוס ב-VATSIM. אני לא מבין למה צריך את כל הסיפורים האלה ולמה אתה חושב שיהיה מספיק אנשים שיוכלו לבחון כל יום. זה פשוט אבסורד פשוט אם זה יצא לחובה אני פשוט יפרוש מ-VATSIM כי אף אחד לא יכול להגביל אותי לטוס בגלל שאין לי "רשיון" ואף אחד לא יכול לשפוט את הידע ויכולת הטיסה שלי ובטח ובטח שלא בוחנים וירטואליים אז סליחה באמת אבל זה פשוט משגע אותי איך אפשר לחשוב שכל בן אדם יהיה בעל "רשיון" וירטואלי וגם תחשוב כמה עומס זה על VATSIM שצריכים לאפשר כל יום אלפי טייסים חדשים, לדרגות כמו VFR IFR דו מנועי סילון לכל סוג מטוס ולכל סוג טיסה זה פשוט טרוף יוא!!!!..........
E.Z פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר תסביר מה המשמעות שקורס 767 יועבר במסגרת IFS? אמרתי לך את זה גם פרטי אני למשל לא מרגיש בנוח שאנשים יבואו עד אלעל לשמוע אותי כי הם חייבים ואני לא מרגיש בנוח עם זה שהקורס לא יהיה פתוח לכל מי שחושב שהוא מסוגל להתמודד עם החומר המועבר, בסילבוס נסחתי אם אני זוכר דרישת קדם אחת וזה ידיעת IFR במובן בקלאסי של המילה, וואלה בשיעור הראשון אני לא עושה מבחן למי באמת יש הידע אבל בהדרכה פרונטאלית שאתה מבלה עם הכיתה לא מעט שעות מרגישים אם אתה מדבר לקיר או לא. ובשורה התחתונה כמו שאמרתי לך יש לי זמן להריץ את הקורס הזה פעם גג פעמיים בשנה( בעיקר בגלל הכאב ראש של הלוגיסטיקה) לכן אני מעדיף לפתוח אותו לקשת רחבה של משתתפים ואם מישהו הגיע לשם שהוא עדיין לא בשל שיסכם את השיעור ויגיע הרגע ייפתח את המחברת ויתרגל.
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אתה רוצה להגיד לי שלכל מטוס בואינג מכל סוג יהיה את ה"בוחן" ורק הוא יכול לתת לך רשיון. ואם אין אף אחד שיודע ממספיק טוב על ה-777 לדוגמא, או שיש מישהו. והוא נסע לשבועיים. מה? כולם נדפקו וחייבים לחכות לו שבועיים שהוא "יאשר" לך את ה"רשיון" שלך שתוכל לטוס ב-VATSIM. אני לא מבין למה צריך את כל הסיפורים האלה ולמה אתה חושב שיהיה מספיק אנשים שיוכלו לבחון כל יום. זה פשוט אבסורד פשוט אם זה יצא לחובה אני פשוט יפרוש מ-VATSIM כי אף אחד לא יכול להגביל אותי לטוס בגלל שאין לי "רשיון" ואף אחד לא יכול לשפוט את הידע ויכולת הטיסה שלי ובטח ובטח שלא בוחנים וירטואליים אז סליחה באמת אבל זה פשוט משגע אותי איך אפשר לחשוב שכל בן אדם יהיה בעל "רשיון" וירטואלי וגם תחשוב כמה עומס זה על VATSIM שצריכים לאפשר כל יום אלפי טייסים חדשים, לדרגות כמו VFR IFR דו מנועי סילון לכל סוג מטוס ולכל סוג טיסה זה פשוט טרוף יוא!!!!.......... מרק, אנחנו יכולים לדבר עד מחר מה VATSIM יעשו או לא יעשו.. אף אחד לא ממש יודע. קשה לי להאמין שהם יגבילו אותך באותה רמה שאני מתאר פה כמו בחינות וכאלו. נכון לעכשיו אף אחד לא מחייב אותך כלום. ונשאלת השאלה, מדוע אתה נרתע כל כך מבחינות ורשות מבקרת על רמת הטיסה שלך? אתה לא חושב שזה אולי לטובת הידע והרמה האישית שלך כל הסיפור הזה?
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר תסביר מה המשמעות שקורס 767 יועבר במסגרת IFS?אמרתי לך את זה גם פרטי אני למשל לא מרגיש בנוח שאנשים יבואו עד אלעל לשמוע אותי כי הם חייבים ואני לא מרגיש בנוח עם זה שהקורס לא יהיה פתוח לכל מי שחושב שהוא מסוגל להתמודד עם החומר המועבר, בסילבוס נסחתי אם אני זוכר דרישת קדם אחת וזה ידיעת IFR במובן בקלאסי של המילה, וואלה בשיעור הראשון אני לא עושה מבחן למי באמת יש הידע אבל בהדרכה פרונטאלית שאתה מבלה עם הכיתה לא מעט שעות מרגישים אם אתה מדבר לקיר או לא. ובשורה התחתונה כמו שאמרתי לך יש לי זמן להריץ את הקורס הזה פעם גג פעמיים בשנה( בעיקר בגלל הכאב ראש של הלוגיסטיקה) לכן אני מעדיף לפתוח אותו לקשת רחבה של משתתפים ואם מישהו הגיע לשם שהוא עדיין לא בשל שיסכם את השיעור ויגיע הרגע ייפתח את המחברת ויתרגל. נקודה מעולה א. הרעיון הוא לא להגביל גישה לידע על סמך רמת ידע! ובמילים אחרות: מבחינתי משתמש שיש לו פז"מ של 4 ימים ברשת יכול להשתתף בהרצאה שלך, הוא יקבל תעודה וזה ירשם. ב.שנה לאחר מכן הוא ינסה להצטרף לאלעל ווירטואל - הם ידרשו ממנו -רשיון מסחרי -הגדר מכשירים -TPYE 767. אם הוא הצליח לסמן V על כולם - הוא בפנים. חלילה להגביל - אחרת אנשים ייתיאשו פה מהר - אנחנו צריכים לתת לכולם כמה שיותר גישה לכמה שיותר ידע, במילים אחרות - רק תבואו! IFS צריכה לסיים מחזור על מנת להתחיל מחזור חדש, פה אולי המקום להדרכה אישית כפי שציינתי בדוגמאות קודמות. ג.אל תעשה באלעל - תעשה מפגשים ב TS , מיקי עשה את זה וזה הולך מצויין. פחות משאבים לך הרבה יותר נוח לאחרים. ומילה לברוכי אנעל רבק למה הקשבתי לך!!! 3 דפים אני שובר את האצבעות
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 אמיר תקן אותי אם אני טועה, אתה מציע בעצם שככככלללל המדריכים שנכתבו אי פעם ע"י כל פלוני אלמוני (וזה כולל את תומר, ברוכי ואפילו ה767 של אלעד) ירוכזו בעמוד הדרכת טייסים ויחולקו לפי קטגוריות להגדרים/דרגות/וואטאבר. במקביל הגופים הפועלים יעבירו את החומר הזה באופן פרונטלי כמו שהם עושים עד היום. כאשר תהיה אפשרות לגשת למבחנים גם אם אתה לא עברת את הקורס באופן פרונטלי באתר VATIL. אם זה הרעיון אני בעד (כל עוד הוא בגדר רשות והבחירה של הטייס, אבל זה כבר לא בידיים שלנו). אגב חבל שלא אמרת את זה שבוע שעבר כי עומר עבד כל השבת לבנות מערכת מבחנים שתתאים לפורמט החדש של עיט ואני כתבתי שאלות למבחנים כמו חמור
E.Z פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 חלילה להגביל - אחרת אנשים ייתיאשו פה מהר - אנחנו צריכים לתת לכולם כמה שיותר גישה לכמה שיותר ידע, במילים אחרות - רק תבואו! אני שוב מגרד את הראש ומנסה להבין אז מה ההבדל בין עכשיו לאותה רעיון לרפורמה או שזה יהיה תחת IFS. אם זה העניין שתיהיה צנרת של מידע מי החברים שעברו את הקורס את סוגר את זה ברשימת תפוצה לבעלי תפקידים עם רשימה של משתתפי הקורס זה לא משהו הסטרי. ג.אל תעשה באלעל - תעשה מפגשים ב TS , מיקי עשה את זה וזה הולך מצויין. פחות משאבים לך הרבה יותר נוח לאחרים. אני מסוגל להתווכח איתך על זה שעות אבל אני לא מאמין בהדרכה דרך TS, לא שחצי מהקורס זה ציורים על הלוח וסתם מבחינת מנטליות אני מאמין ש 50 אחוז מהקורס מוחמץ שאין הדרכה פרונטאלית, יכול להיות לדברים אחרים זה טוב אני לא מסוגל לזה, כאשר האופציה הנופסת היא העברה בבית עם מקרן.
Baruch Spiegel פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 ומילה לברוכי אנעל רבק למה הקשבתי לך!!! 3 דפים אני שובר את האצבעות קשה להזיז פה דברים. זה מה יש. אני אנסה לעזור לך. לטובת כולם: כמו בכל משחק. יש מסלול AMATURE. יש מסלול EXPERTS. אנחנו מעוניינים להקים מסלול "EXPERTS". נכון להיום - רשות בלבד. הרעיון הוא לעשות הפרדה בין הגוף המדריך (להלן IFS, VFS, תומר חיים, מדריכים כתובים, חומר בסימולטור) לבין הגוף הבוחן שיהיה VATIL. ושייתן את ה CERTIFICATE הנכסף לכל מי שעבר סף מסויים של רמה. זה הרעיון הכללי. אבל... אי אפשר לבצע בחינות אם עדיין אין תשתית הדרכתית. זה לא משהו במקום IFS זה גם לא משהו במקום עיט. זה בעצם כאילו הכרה של החטיבה - באמצעות מחלקת הדרכה - בידע שלכם כטייסים - באמצעות מבחנים - למי שמעוניין בהכרה הזו. למה זה טוב? כשתעברו מסלול שלם ותהיו מוסמכים ALTP, ותסתכלו אחורה על כל הידע שרכשתם, אז תבינו למה זה טוב. אם לא תרצו - גם טוב. אף אחד לא ייגרש אתכם מכאן.
Asaf Brietbard פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 שרשור מעניין מאוד, ורק למי שלא שמע ולא ידע, ברוכי הציע משהו כזה לפני שנה וחצי בערך. אבל אז זה היה קצת יותר כפייתי, ואני מניח שהכוונה של VATSIM לעשות משהו דומה הזיזה גלגלים גם בפיקוד של VATIL. לעניינו של דבר - אני חושב שהרעיון הבסיסי מצוין - גוף מדריך וגוף בוחן. המעבר של הרעיון הזה למציאות בעייתי מאוד מהסיבות הבאות: 1. כוח אדם - מחסור קבוע בכוח אדם מדריך איכותי. אי אפשר לבנות על מערך התנדבותי שידריך מאות חברי חטיבה בשנה, בקצבים שאתם רוצים. פתרון אפשרי לכך הוא מיסוד מערך הדרכה כתוב + שיעורי TS ספונטניים או במועדים קבועים (אחת לחודש, חודשיים) שבהם יועבר חומר "קשה" יותר. כל עוד לא יהיה מערך הדרכתי ברמה גבוהה (חלילה בלי לפגוע בכל מי שבנה את מערך ההדרכה הנוכחי, שהוא הבסיס להכל), אני לא חושב שלאורך זמן הפרוייקט הזה יתפוס. ויסלח לי ברוכי. 2. פילוג גופים - כרגע קיימים גופים רבים מדי ברשת VATSIM בזיקה לפעילות בישראל. כפי שכתבתי בעבר, זה יוצר מצב שרבים מתעסקים ומפנים המון אנרגיה לירחונים, אפקדים, ומדי פעם גם עושים טובה וטסים/מפקחים. ע"י מיסוד גוף "מבצעי", שיחולק למחלקות/גפים/ענפים אפשר יהיה לשלב כוחות בכדי ליצור אתגר ועניין לטסים "קל"- CVFR וכו', "בינוני" - ATRים ופאפוס, וכבדים. בתוך גוף כזה צריכה להיות חלוקה נושאית. למשל: כוח מיחשוב- WEBMASTERים, בוני סינרי, מפתחי DB וכו' אשר יעבוד יחד. כרגע המצב שכל פעם מגיע מישהו עם מוטיבציה, בונה אפקד וחצי ונעלם. אולי שלושה אנשים באמת עובדים בצורה קונסיסטנטית. או למשל - הדרכה ובחינה: תחת אותו גוף מבצעי יהיו אנשי הדרכה, שיעבדו בצמוד/כפוף/תחת הדרכה של IFS, יקבלו ייעוץ ועזרה בהדרכה ולא יבזבזו סופי שבוע בלי לדעת מה השני עושה :wink: . 3. גוף בוחן - גם כאן לא הייתי הולך עם החשיבה שלכם, של מיקי ליפ בוחן על 737, רן בוחן על 737 עם כנפונים ודוד על 737 עם 2 FMC. צריך להיות בוחן בודד(+חלופי למקרה התרסקות) עם רמת ידע וDB של מבחנים כמעט מוכנים על כל הכבדים - והוא בוחן כבדים. פעם בתקופה, ולאחר מחזור הדרכה, אותו בוחן - בוחן. בשורה התחתונה, למי שלא הבין: כל אחד רוצה להיות קודקוד של משהו, עם חתימת CEO, ואחרי חצי שנה הדומיין שקנה כבר מוליך לאתרי פרסומות. הפתיחה של השרשור הזה מדאיגה אותי, כי עכשיו רוצים לפתוח עוד גוף חדש - שבטוח תרצו לעשות לו אתר וגרפיקה וDB ועמייאת. ומי בכלל טס כאן בסוף? חניכי IFS בהקפות, וזהו. כמעט.[/u]
Ben Bezalel פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 ומי בכלל טס כאן בסוף? חניכי IFS בהקפות, וזהו. כמעט.[/u] לצערנו הרב שזה רק הם....
Adam Waiser פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 ומי בכלל טס כאן בסוף? חניכי IFS בהקפות, וזהו. כמעט.[/u] לצערנו הרב שזה רק הם.... אני כבר כמעט שנה לא חניך בIFS טס לפחות פעם בשבוע, וכמעט תמיד אני שמח לגלות לפחות עד שלושה חברה מסביבי שאינם חניכים בIFS טסים במקומות שונים בארץ, ועוד יותר מכך אין יום שאני פותח סרבאינפו ולא רואה לפחות חמישה חברים בואטיל שטסים ליעדים שונים ברחבי העולם בקיצור: אני מסכים שהמצב רחוק מלהיות טוב ועדיין יש דרך ארוכה לעבור אבל בואו לא נהיה עד כדי כך פסימיים... יש פעילות ברשת והיא כמעט יומיומית, גם אם לא תמיד שמים לב לכך
Amir Paz פורסם מרץ 29, 2009 מחבר דיווח פורסם מרץ 29, 2009 שרשור מעניין מאוד, ורק למי שלא שמע ולא ידע, ברוכי הציע משהו כזה לפני שנה וחצי בערך.אבל אז זה היה קצת יותר כפייתי, ואני מניח שהכוונה של VATSIM לעשות משהו דומה הזיזה גלגלים גם בפיקוד של VATIL. לעניינו של דבר - אני חושב שהרעיון הבסיסי מצוין - גוף מדריך וגוף בוחן. המעבר של הרעיון הזה למציאות בעייתי מאוד מהסיבות הבאות: 1. כוח אדם - מחסור קבוע בכוח אדם מדריך איכותי. אי אפשר לבנות על מערך התנדבותי שידריך מאות חברי חטיבה בשנה, בקצבים שאתם רוצים. פתרון אפשרי לכך הוא מיסוד מערך הדרכה כתוב + שיעורי TS ספונטניים או במועדים קבועים (אחת לחודש, חודשיים) שבהם יועבר חומר "קשה" יותר. כל עוד לא יהיה מערך הדרכתי ברמה גבוהה (חלילה בלי לפגוע בכל מי שבנה את מערך ההדרכה הנוכחי, שהוא הבסיס להכל), אני לא חושב שלאורך זמן הפרוייקט הזה יתפוס. ויסלח לי ברוכי. 2. פילוג גופים - כרגע קיימים גופים רבים מדי ברשת VATSIM בזיקה לפעילות בישראל. כפי שכתבתי בעבר, זה יוצר מצב שרבים מתעסקים ומפנים המון אנרגיה לירחונים, אפקדים, ומדי פעם גם עושים טובה וטסים/מפקחים. ע"י מיסוד גוף "מבצעי", שיחולק למחלקות/גפים/ענפים אפשר יהיה לשלב כוחות בכדי ליצור אתגר ועניין לטסים "קל"- CVFR וכו', "בינוני" - ATRים ופאפוס, וכבדים. בתוך גוף כזה צריכה להיות חלוקה נושאית. למשל: כוח מיחשוב- WEBMASTERים, בוני סינרי, מפתחי DB וכו' אשר יעבוד יחד. כרגע המצב שכל פעם מגיע מישהו עם מוטיבציה, בונה אפקד וחצי ונעלם. אולי שלושה אנשים באמת עובדים בצורה קונסיסטנטית. או למשל - הדרכה ובחינה: תחת אותו גוף מבצעי יהיו אנשי הדרכה, שיעבדו בצמוד/כפוף/תחת הדרכה של IFS, יקבלו ייעוץ ועזרה בהדרכה ולא יבזבזו סופי שבוע בלי לדעת מה השני עושה :wink: . 3. גוף בוחן - גם כאן לא הייתי הולך עם החשיבה שלכם, של מיקי ליפ בוחן על 737, רן בוחן על 737 עם כנפונים ודוד על 737 עם 2 FMC. צריך להיות בוחן בודד(+חלופי למקרה התרסקות) עם רמת ידע וDB של מבחנים כמעט מוכנים על כל הכבדים - והוא בוחן כבדים. פעם בתקופה, ולאחר מחזור הדרכה, אותו בוחן - בוחן. בשורה התחתונה, למי שלא הבין: כל אחד רוצה להיות קודקוד של משהו, עם חתימת CEO, ואחרי חצי שנה הדומיין שקנה כבר מוליך לאתרי פרסומות. הפתיחה של השרשור הזה מדאיגה אותי, כי עכשיו רוצים לפתוח עוד גוף חדש - שבטוח תרצו לעשות לו אתר וגרפיקה וDB ועמייאת. ומי בכלל טס כאן בסוף? חניכי IFS בהקפות, וזהו. כמעט.[/u] אסף לא הבנת את עומק התהליך אם זו התגובה שלך. אני לא מתכנן לבנות אתר חדש, או לבחון על כל סוג מטוס או לחילופין לפתח קודקודים חדשים. IFS תמשיך לעבוד, רק מה - יש אנשים שעושים לפעמיים הדרכות ספונטניות שלא במסגרת IFS. אותם אנשים מעדיפים לעבוד ככה - אני אומר - תן להם במה, לו"ז וזמנים להדרכה. בחינות יכולות כבר להתקיים למחזור 14 העתיד לבוא. איך זה יהיה בדיוק עדיין לא ידוע - אבל מה שבטוח - הכוח אדם היחידי שצריך פה זה אנשי החטיבה עצמה שיקחו על עצמם אחריות וידריכו על נושאים שונים - מה שיאפשר לנו לבחון על אותם נושאים במידת הצורך ציוטוט מאותו מייל: pilot training still falls under VATSIM proper and as such no mandatory testing has been implemented. Voluntary pilot ratings are coming though. _________________ Richard Jenkins - VATSIM President דרגות הולכות לבוא, זה יהיה בהתנדבות - גם אנחנו נעשה את הצעד הראשון. ולדעתי - ברגע שזה קורה, לא רחוק היום שטייסים חדשים יאלצו להיבחן.
Izik Bakshi פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 התגובה שלי מגיעה קצת באיחור, בעיקר כי רציתי לראות איך הדברים מתפתחים ולאן. אני כבר אומר ששרשור דומה יפתח שוב כאשר הדרגות טייסים יכנסו ל-VATSIM בעתיד הקרוב, וכמו שראיתם מהציטוט, זה בדרך, המקור לציטוט נמצא פה: http://forums.vatsim.net/viewtopic.php? ... 9&start=15 אם אמיר היה כותב את הרעיון הזה בדיוק בפרסום נושא הדרגות של VATSIM אז חצי מהתגובות כאן היו אחרות, בדיוק כמו בעולם הפיקוח הוירטואלי כאשר יש דרגות ויש לאן להתקדם בעמדות אז יש ביקוש, כך גם אני צופה שיהיה בנושא הדרגות של הטייסים אפילו שזה לא חובה, בדיוק כמו שלא חובה לעשות קורס ב-IFS עדיין יש ביקוש ענק כי אנשים שואפים להתקדם כאשר יש לאן. אם נצא מתוך נקודת הנחה שיש דרגות (וגם שראיתם הם בדרך), אז הרעיון של אמיר הוא אדיר, הוא אינו דורש משאבים מיוחדים מעבר למה שגם ככה ידרש בכל אופן, והרעיון הוא להתחיל מפשוט להכין סילבוס לקבל אישור מהמנהל הוירטואלי ולהתחיל להדריך ב-TS בלוז מסודר, אין צורך בהקמה של אתרים נוספים (מערכת הניהול של IFS מספיקה והיא מעולה). החיבור לחברות הוירטואליות הוא גם פשוט, אם מערך הדרגות יהיה תואם ובחברת עיט תעופה קיים מערך הדרכה להגדר מסחרי ובחינה, אזי שכל מי שירצה את הדרגה המבוקשת פשוט יעבור דרך עיט תעופה לדוגמא, וכך נחסך מאחרים להקים מערך נוסף כאשר זה כבר קיים בעיט תעופה, כנ"ל בהגדרים אחרים שקיימים באל על לדוגמא. אני מסכים בהחלט עם כל הכותבים שמזהירים מפני חוסר כוח אדם, עומס על אנשים בודדים וכו' אף אחד לא מחפש עבודה כפולה גם לא אמיר בדבריו, אנחנו מחפשים לחבר בין שני קצוות של חוט שנמצאים אחד ליד השני. או בפשטות, אם יהיה מערך דרגות לטייסים ב -VATSIM והגופים IFS, עיט, אל על וכו' מקיימים הדרכות מסויימות לנושאים מסויימים אז כל שנשאר זה להתאים זאת לדרישות הדרגות של VATSIM ולמסד את זה, את מה שלא קיים בכל מקרה נקים במוקדם או במאוחר. יותר מכך, קיימים בנינו חברים שהם מתמחים בנושא מסויים בתעופה, כבר ראינו שבקלות רבה גם ניתן לבצע ערב הדרכה מסויים ב-TS של IFS, ע"פ הרעיון של אמיר לא צריך לכתוב הרבה או להשקיע מעבר לכבר מה שביצענו, מדובר בכתיבה של דף סילבוס בודד שיתאים לדרישת הדרגה הוירטואלית, ומכאן כל מה שנשאר זה לבצע את הערב הדרכה, ולתת דרגה לאותם חברים שעברו את הבחינה. לסיכום, לא מדובר על לבנות ולהקים הכל מאפס, למנות את זה CEO ואת ההוא בתור סגן או להקים אתר מפוצץ וחדש, מדובר על ליצור שיתוף פעולה ולמסד את מה שקיים ואם נתייחס ברצינות המתאימה לציטוט של חבר המייסדים, אזי ש-IFS צפויה לעבור התאמה מסויימת לדרישת הדרגות של VATSIM. Finally, the Founders are aware that some local and divisional level voluntary training of pilots has already begun in the community. This is an admirable achievement which has been welcomed. However, much as is the case with ATC ratings, there needs to be a degree of uniformity of basic standards among all such programs with VATSIM's Pilot Training Program in order to avoid repetition of the same mistakes which have been made in the past. Therefore, any existing and all future local level pilot training programs must be reviewed and expressly approved/authorized by the Pilot Training Department. Only those receiving such approval may continue (subject to the continuing review of the Pilot Training Department).
Ido Rosenthal פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 רק לחדד איציק, לעיט אין מערך הדרכה וגם לא צפוי כזה, לעיט יש מבחנים והפניה למדריכים מתאימים שנכתבו ע"י תומר.
Izik Bakshi פורסם מרץ 29, 2009 דיווח פורסם מרץ 29, 2009 רק לחדד איציק, לעיט אין מערך הדרכה וגם לא צפוי כזה, לעיט יש מבחנים והפניה למדריכים מתאימים שנכתבו ע"י תומר. ידוע, כתבתי את הדברים בתור דוגמא. המטרה האמיתית היא לשתף פעולה בעיקר מול החברות הוירטואליות, למסד ביחד את מה שקיים וביחד לצאת ולבנות את מה שחסר, בשיטה זו נגדיל את כמות החברים המוכנים לקחת חלק בנושא במסגרת החברות הוירטואליות וכך נימנע מהקמה של גופים חדשים ודומיין שיוביל לאתר פרסומת :wink: