עבור לתוכן
asaf742

נמל התעופה ירושליים???

Recommended Posts

פורסם

אז יצאתי לסיבוב מעל ירושליים (בפלייט) ופתאום גיליתי דבר מוזר לגמריי שדה תעופה (גדול) בערך הגודל של דיאגורס ברודוס או אם תרצו אפילו יותר גדול. אפילו חנה שם מטוס MD80 הרגיל של הפלייט.

אחר כך חיפשתי אותו בMENU הרגיל של הפלייט ושם קראו לו Jerusalem

מה זה היה???

תודה לעונים.

פורסם

לא ידעת שיש שדה בירושלים ? :shock: :shock:

אני גר בירושלים והשדה קרוב אלי מאוד אבל עכשיו לצערי הוא סגור .

דרך אגב למי שלא יודע אפילו יש ILS על מסלול 30 שם אם אני לא טועה

פורסם

שלום, בשעתו היה שדה תעופה בירושלים, בקרית משה, על הגבעה שמדרום לכניסה הראשית לעיר, שימש מטוסים קלים ומסוקים, יצא לי לנחות בו לא פעם.

שדה התעופה ירושלים צפון, עטרות, היה שדה ירדני, אותו הרחבנו לאחר הכיבוש, ממוקם ליד צומת א-רם ומחנה הפליטים קלנדיה, צמוד ממערב לכביש לרמאללה, כ- 2 ק"מ דרומית לעיר. הוא שימש בתחילת תקופתנו בעיקר למטוסי הפאלקון של האו"ם ומפקדתו האידורית בארמון הנציב. בהמשך צצו בו חברות קטנות של מטוסים קלים לצרכי תיירות, הדרכת טיסה ותקשורת. פה ושם ארקיע טסה לשם בנתיבים לתל אביב אילת וחיפה, אך הנושא לא צלח. בשנות ה-80 נבנה בו מפעל של התעשיה האווירית (מת"א ירושלים) שהתמקד בתחום המסוקים. שימשתי בו כטייס ניסוי ראשי כקבלן עצמאי וביצעתי שם עשרות גיחות ניסויי טיסה מעניינות. כיועץ לענייני תעופה של חברת החשמל הייתי מעורב בהקמת חברת מסוקים חדשה, עם בעלים וידע מאוסטרליה, לביצוע עבודות מסוק ברשת החשמל. בסיס החברה בעטרות הוקם ממש טרם פרוץ ההתקוממות, ומיד כשהתחילה, עם ערב העברנו את המסוקים למזכרת בתיה משם הם פועלים כיום. שדה עטרות סגור מאז עקב ההיבט הבטחוני. כל המעוניין בפרטים לגבי השדה יוכל למצאם ב- AIP.

:wink:

פורסם

עופר,

אם על איזור ירושלים אנו מדברים, אז מה עם משמר איילון?

לפי מה שאני מבין יש שם איזה מנחת שמשמש את המשטרה ...

תוכל להרחיב ?

פורסם

משמר איילון הוא הבסיס של יחידת הימ"מ ושל יחידת המסוקים של המשטרה, אין במקום מסלול המראה למטוסים אלא רק מנחת מסוקים

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in



התחברות לאתר


×
×
  • יצירת חדש...