עבור לתוכן
Oren Geva

מסנג'ר

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם.

היום פנה אלי בחור נחמד בשם אלון במסנג'ר עם שאלות לגבי הגדרות המסך שלו.

כידוע לרבים מכם אני עוזר בדרך כלל בשמחה לכל מי שפונה אלי עם שאלות בנושא הסימולטור, המחשב, נשים והחיים. לפעמים התשובות שלי כוללות הפניה של הבן אדם לחפש בכתובים - אבל זה לא בגלל שאני לא רוצה לעזור אלא בגלל שאני מאמין שאם הבנאדם עוזר לעצמו, הלמידה יעילה הרבה יותר.

אבל את אלון אני לא מכיר.

לא מכיר אותו מהפורומים, לא מכיר אותו מעולם הסימולטורים, ולא מכיר אותו אישית.

לכן שאלתי אותו מאיפה הוא קיבל את המסנג'ר שלי.

כאשר הייתי קצין ההדרכה בישראל איירליינס, כתובת המסנג'ר שלי הופיעה במספר מקומות - כולל בכרטיס בפורום כאן וב-IAL. הסיבה היא שבתוקף תפקידי ב-IA ראיתי לנכון להיות זמין ונגיש לכל חובב סימולטורים באשר הוא.

כיום כתובת המסנג'ר שלי לא מופיעה בפורומים ולא בשום מקום אחר (שידוע לי עליו).

הסיבה היא שאני אדם פרטי, וזכותי לתת את כתובת המסנג'ר שלי למי שאני רוצה, מתי שאני רוצה או אם בכלל אני רוצה. בחרתי לא להפיץ אותה לכל העולם.

לכן שאלתי את הבחור מאיפה קיבל את כתובת המסנג'ר שלי.

הבחור נתן לי שם של מישהו מהפורום הזה.

חברים, אין לי בעיה שתפנו אלי ותגידו לי - "שמע, יש בחור אחד, יש לו בעיה כך וכך, אולי תוכל לעזור לו." אני עשוי להסכים ועשוי לסרב. ניחוש שלי הוא שבד"כ אני אסכים.

אבל ללכת ולתת את הכתובת על דעת עצמו? אני חושב שזו חוצפה ממדרגה ראשונה!

גם כשהייתי ב-IA וביקשו ממני את המסנג'ר של קובי או בן (שבחרו לא לפרסם אותן) מעולם לא נתתי בלי לדבר איתם קודם.

לא בגלל שהם היו המנכ"ל והסמנכ"ל. אלא בגלל שהם בני אדם וזכותם לתת את כתובת המסנג'ר שלהם למי שחפץ ליבם, ואני לא אחליט בשבילם.

אותו אחד שנתן את הכתובת לאלון כבר חסום אצלי במסנג'ר.

אני מבקש שלא תפיצו כתובות מסנג'ר של אנשים על דעת עצמכם.

פורסם

אורן אני בטוח שמי שזה לא היה הוא לא רצה להרגיז אותך ואני בטוח שהמקרה לא יחזור על עצמו לאחר מה שרשמת פה. ועוד דבר אתה צודק בהחלט וצריך לכבד כל אחד ואחד שבוחר לשים/לא לשים את הכתובת מייל מסנג'ר ICQ שלו במקום כזה.

פורסם

לא כלכך מסיכים איתך...אפילו אם משהו נתן את המסנגר שלך לאחד שרוצה ללמוד/להתייעץ איתך ואותו אדם פונה אליך בנימוס ובידידות אז למה לא?

הרי כולנו רוצים ללמוד מהטובים ביותר ואם אותו אדם מרגיש שהוא תוכן מים ולא עוזרים לו

אז למה לא? :roll:

פורסם

אין לי בעיה עם הבנאדם שפנה אלי.

יש לי בעיה עם הבנאדם שהולך ומחלק את הכתובת שלי לכל דורש.

אם הייתי רוצה שהכתובת תתפרסם - היא היתה מתפרסמת.

זה הכל.

דיברתי כבר עם הבנאדם, בשלב הזה הוא לא חסום אצלי.

אבל אתם חייבים להבין שאי אפשר ללכת ולמסור כתובת שהיא כתובת פרטית של בנאדם לכל מי שמבקש.

בן אדם שלא מופיע אצלי במסנג'ר יכול לשלוח לי מסר כאן ואם אני רוצה אני אתן לו את הכתובת.

ברוך השם יש איזה אחד או שניים או 40 כאלה אצלי במסנג'ר.

אף אחד כאן הוא לא דפי זהב שלי. לפחות לא זכור לי שמיניתי מישהו לתפקיד הזה.

פורסם

כמוכן אני רוצה להוסיף לדיון הזה עוד משהו.

נימוס.

תחשבו שהמסנג'ר זה כמו דלת פרטית של בית ולא איזה אינטרקום דו צדדי.

לא יכול להיות שאיזה ילדון יקפוץ על המסנג'ר שלי, יכתוב 700 שורות ולא היה שם אפילו שורה אחת של בוקר טוב שלום אפשר להפריע או משהו בסיגנון.

לא תמיד המסנג'ר שלי מקשיב למה שאני אומר וזה שאני BUSY בייחוד בעבודה והוא עושה מה בראש שלו. ואני תוך כדי שיחה בטלפון או פנים מול פנים עם משהו במשרד שומע את המסנג'ר והרמקולים של המחשב מתפוצצים מרב הודעות.

קצת נימוס לא יזיק וקחו בחשבון שהמבוגרים שביננו עובדים במהלך היום והמסנג'ר פתוח לא רק לנושאי VATIL ובטח שאין לנו זמן להתחיל להסביר לכם נהלים ואיך עושים לכידת VOR.

ובהמשך לנושא המסנג'ר בעל האישיות שלי...

אם אתם רואים שאני לא מגיב למסנג'ר, רב הסיכויים שהוא עלה למצב און ליין על דעת עצמו ואני לא שם.

קבלו את התנצלותי מראש.

רן.

פורסם

אני מסכים איתך. לפעמים לא תמיד יש רצון או זמן להיענות לבקשות של אחרים. או לפעמים יש כאלה שלא נוח להיות איתם בקשר בMSN מכמה סיבות.

לכן לדעתי יש לשאול את בעל הכתובת אם הוא מעוניין ורק לאחר מכן לפרסם.

פורסם

לכולם: קחו את הדיון הזה ותצרבו אותו טוב טוב בראש. כל אחד והזמן הפנוי שלו, ואת זה חייבים לכבד!

גם אם אדם רשום שהוא BUSY או AWAY, אז תכבדו את זה.

זה לא אומר שאי אפשר לדבר, נהפוך הוא! אבל חייבים לזכור שיש בעלי תפקידים (אני למשל) שכל אחד צריך מהם משהו, ולנהל הכל דרך המסנג'ר זה כמעט בלתי אפשרי!

זו ההזדמנות לומר: אם אני לא עונה לכם, אל תעלבו, כנראה שאני לא שם בכלל או עסוק מדי. אפשר תמיד לשלוח מייל ואני אענה כשאתפנה. נוסף על כך, אל תקראו לי אם אתם לא רואים את התמונה שלי במסנג'ר - זה אומר שזה המסנג'ר הישן שהתחבר לי בלי שרציתי ואין טעם לקרוא לי בכלל.

ודבר אחרון - עברתי דירה בשעה טובה, ואני גר עכשיו בנקודת דווח CVFR לשנה הקרובה! בסופ"ש ובימים הקרובים אני אהיה קצת עסוק עם זה מטבע הדברים, אז סליחה לכל מי שמחפש אותי ולא מוצא...

שבוע טוב לכולם!

פורסם

מזל טוב אילן, תהנו ואל תשכח להעלות תמונות של לקלים שדופקים לך באזים מעל הבית :wink:

כך לא רק מיקי יארח בביתו טייסים לקפה :lol:

פורסם

אורן אני יודע כאשר משהו מכניס את המסנגר שלך אצלו הוא לא יכול ליצור קשר איתך עד שאתה לא מאשר את הכתובת שלו אז אני במקרה שלך לא מאשר עד שאני לא יודע במי מדובר.

ממש פשוט.

אילן.

פורסם

תראה אורן, כל אחד רואה את זה אחרת.

מי שאתה רואה שהמטרה שלו זה להציק לך ולא באמת לדבר איתך ולהתידד פשוט תחסום אותו ונגמר עניין.

מי שלא, קח באיזי !

אני חושב שבסה"כ המטרה של אנשים זה ליצור קשר בין כמה שיותר אנשים ולא להרגיז אותך.

אגב, אשמח אם תשלח לי בפרטי את המסנג'ר שלך או שתיצור קשר אתה 8)

פורסם

דור, אתה לחלוטין טועה.

כמו שאלון יוכל להעיד עניתי ועזרתי לו. מעולם לא רמזתי שמטרתו של מישהו היתה להציק.

אבל אם אני בוחר שלא לפרסם את כתובת המסנג'ר שלי באופן פומבי אז מאוד מכעיס אותי שמישהו לוקח על עצמו את תפקיד ספר הטלפונים שלי.

אין לי בעיה עם השואל. יש לי בעיה עם ה שהחליט שהוא רשאי למסור את הכתובת שלי לכל מי שבא לו בלי לדבר איתי על זה.

זה הכל.

פורסם
אורן אני יודע כאשר משהו מכניס את המסנגר שלך אצלו הוא לא יכול ליצור קשר איתך עד שאתה לא מאשר את הכתובת שלו אז אני במקרה שלך לא מאשר עד שאני לא יודע במי מדובר.

ממש פשוט.

אילן.

נכון.

ועדיין אין שום סיבה שמישהו ייתן את הכתובת שלי לכל דיכפין.

ואם יש אחד כזה אצלי ברשימה - אז הוא כבר לא שם.

פורסם
דור, אתה לחלוטין טועה.

כמו שאלון יוכל להעיד עניתי ועזרתי לו. מעולם לא רמזתי שמטרתו של מישהו היתה להציק.

אבל אם אני בוחר שלא לפרסם את כתובת המסנג'ר שלי באופן פומבי אז מאוד מכעיס אותי שמישהו לוקח על עצמו את תפקיד ספר הטלפונים שלי.

אין לי בעיה עם השואל. יש לי בעיה עם ה שהחליט שהוא רשאי למסור את הכתובת שלי לכל מי שבא לו בלי לדבר איתי על זה.

זה הכל.

לא אמרתי שאתה לא עזרת או שרמזת למשהו.

אני רק מביע דעתי (מה שבגיימר למשל לא מקובל), אנשים לא עושים את זה מכוונה רעה וככה צריך לקחת את זה.

אתה יכול לשאול מי זה ולבקש שיפסיק, זה הכל.

כל אחד ומה שהוא אוהב ורוצה לעשות אבל בסה"כ צריך לקחת את זה בפרופורציות ופשוט להעיר למי שעשה את זה.

מקווה שתפתור את העניין בחיוך.

פורסם
אני יודע מי זה, העניין נפתר ואפילו בחיוך.

אבל רציתי להסב את תשומת ליבכם לנושא הזה, ולבקש של תפיצו כתובות של אנשים ללא רשותם.

אם כך, כל הכבוד לך ואני מקווה שזה בהחלט יסתיים.

פורסם

ככה צריך לעשות את זה.

אני רציתי לדבר קצת עם אורן ובאמת שאלתי אנשים ולא נתנו לי.

אז כתבתי לו הודעה פרטית בפורום עם המסנגר שלי ובקשתי שאם הוא יכול לחפש אותי.

ולדעתי באמת אורן צודק.. אפילו אני בטעות שיגעתי אותו בגלל איזה מטוס-- סליחה אורן.

ובקשר לטיסים חדשים... אפשר לפנות לאנשים פחות חשובים כדי לקבל תשובה או בפורום ואם אין עונה אפשר ללכת למקצועים כמו אורן ואחרים.

ובאמת אורן תודה שעזרת לי עם המטוס---- (הוא עוזר לך עד שתצליח לסדר...) תודה לך מכולם.

פורסם

עוד משהו שבאמת מפריע ואם חושבים על זה על באמת אין לזה סיבה:

מאז שהתחלתי לפתוח בערבים עמדות פיקוח כל שעה בערך מנדנדים לי מלא טייסים אם אני פותח או לא אני אסגור את זה אחת או לתמיד למרות שזה לא חדש:

שאני יודע שאני פותח אני מפרסם את זה גם ב- לוח פיקוח וגם בפורום ואם אני לא יודע ובכל זאת פותח אז זאת החלטה של הרגע וזה לא היה משנה אם הייתם שואלים אותי אפילו דקה לפני.

כנ"ל לגבי השגחות לא תמיד תוך כדי משמרת אני יכול להשגיח אז חאלאס להתקרצץ תאמינו לי שאני רוצה לפתוח עמדה תאמינו לי שאני לא רוצה להישאר לבד ואני אדאג שכולם יידעו בכל דרך אפשרית אבל מסנג'ר זה לא אחת הדרכים !!!

פורסם

חברים יקרים

א. אורן צודק במאה אחוז .

אם יש למישהו בעיה הוא יכול לפתוח נושא בפורום תמיכה ושם מכסימום לבקש בצורה מכובדת את עזרתו במסנגר ,בטלפון או בכל דרך אפשרית ואם הדבר יתאפשר לו הוא או כל אחד אחר עשוי

לתת תמיכה.

ב.אילן מזל טוב על המעבר לדירה החדשה

זה לא בסדר שלא ביקשת עזרה מאיתנו במעבר או לפחות היית מיידע אותנו כך היינו יכולים להציע

עזרה

שהיה במזל ואם אתה צריך עוד עזרה בלהעביר או משהו אחר נא לא להתבייש ולבקש מייד

אנחנו פה לא רק בגגל הטיסות :wink:

שיהיה לכולם שבוע טוב ואחלה יורו 2004

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...