Idan Traub פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 אפשר אולי דרך יקנעם וכביש 70 להמשיך לקרמיאל לעלות לצפת או צומת המיעד (אם אני לא טועה ) דרך כביש 85 ואז דרך 90 לקרית שמונה או לטבריה. בהודו הרכבת מגיע לכל חור הכי קטן גם אם בקרונות מהמאה ה19 . פה בארץ בקושי לפריפריה .
חן מ פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 רכבת בצפון זה לא מעשי ולא אפשרי,כל הצפון זה הרים,ורכבת(אני חושב) יכול לנוע רק במקום מישורי
Gal Mintz פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 רכבת בצפון זה לא מעשי ולא אפשרי,כל הצפון זה הרים,ורכבת(אני חושב) יכול לנוע רק במקום מישורי 1. לא נכון, רכבת נעה גם בשיפוע. 2. כל אירופה מלאה הרים, ומערות בתוכם ובהן עוברות המסילות.
Yarin_l10 פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 רכבת בצפון זה לא מעשי ולא אפשרי,כל הצפון זה הרים,ורכבת(אני חושב) יכול לנוע רק במקום מישורי 1. לא נכון, רכבת נעה גם בשיפוע. 2. כל אירופה מלאה הרים, ומערות בתוכם ובהן עוברות המסילות. בארץ הדבר האחרון שמשרד התשתיות יחשוב עליו,זה "לבזבז" כסף בשביל מנהרות לרכבת..
Gal Mintz פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 רכבת בצפון זה לא מעשי ולא אפשרי,כל הצפון זה הרים,ורכבת(אני חושב) יכול לנוע רק במקום מישורי 1. לא נכון, רכבת נעה גם בשיפוע. 2. כל אירופה מלאה הרים, ומערות בתוכם ובהן עוברות המסילות. בארץ הדבר האחרון שמשרד התשתיות יחשוב עליו,זה "לבזבז" כסף בשביל מנהרות לרכבת.. רק ציינתי שזה אפשרי, בניגוד למה שאמר חן.
חן מ פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 דבר ראשון,יש תוכנית לרכבת העמק שתיסע מחיפה דרך עמזר ירעאל ותגיע עד עפולה בסוף,שם זה לא בעייה להקים רכבת כי זה מקום מישורי אבל ממתי רכבת יכולה לנוע גם בעליות?היא מאבדת בעליות את כל היעילות שלה,כי כל הקטע ברכבת זה שהיא מהירה,ובעליות הרי המהירות יותר בטירוף....
Idan Traub פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 בולשיט . בכל רחבי ארצות הברית פועלות רכבות בעליות בירידות ובכל מקום . במקרה הצרוך מוספים קטרים וחול על המסילה להוספת אחיזה .
חן מ פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 מה הקשר חול?נראה לך שרכב תיהיה יציבה יותר בחול?תחשוב שצריך לעשות שיפוע למסילה בזווית מאוד גדולה,איך רכבת תעלה כזה דבר? חוץ מיזה אין סיכוי שרכבת תגיע לטבריה,שזה ירידה מלאה סיבובים,ואחרי זה תעלה משם לק"ש זה ממש סיבוך מבחינה גיאוגרפית
DaBrain פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 חן לא סיפרת לי שאתה מהנדס ב"רכבת ישראל".. בכל מקרה טוב לדעת! תעשה טובה ואם אתה לא בטוח במשהו, אז אל תבלבל בשכל לגביו.. הכרמלית בחיפה בנויה בשיפוע גדול יחסית. חוץ מזה שמה שציינת על רעיון רכבת העמק אינו בשיפוע, לפי מה שזכור לי עמק הוא כעור.
Idan Traub פורסם אפריל 21, 2009 דיווח פורסם אפריל 21, 2009 מה הקשר חול?נראה לך שרכב תיהיה יציבה יותר בחול?תחשוב שצריך לעשות שיפוע למסילה בזווית מאוד גדולה,איך רכבת תעלה כזה דבר?חוץ מיזה אין סיכוי שרכבת תגיע לטבריה,שזה ירידה מלאה סיבובים,ואחרי זה תעלה משם לק"ש זה ממש סיבוך מבחינה גיאוגרפית דבר ראשון כן חול עוזר . אני לא מדבר על יציבות אני מדבר על אחיזה וזה שני דברים שונים לחלוטין . לדוגמא שים לב שתמיד אחרי שנשפך שמן על הכביש שמים חול שיספוג וימנע החלקה על החלק החלק . בנוסף אם צריך אז בונים גשר . בכל העולם איפה שיש תהום בונים גשר . איפה שיש הר חוצבים בו . האלפים מלאים במנהרות לכל דבר כמעט אפשרי . אם תאלפים הצליחו גם את "הרי " אזור טבריה יצליחו . אם ברחבי אסיה הבוצית הצליחו גם בארץ אפשר . גם בארץ אפשר . הכל שאלה של סדר עדיפויות והמנעות מבזבוז משאבים . אתה ידוע כמה פרויקטים נבנים בלי מחשבה ואחרי זה נחסמים בגלל שלא צריך או פשוט משרד אחד לא עמד בתקנים של משרד אחר בנושא ? כסף יש רק צריך להשקיע אותו נכון .