עבור לתוכן
אורח

שאלה שמציקה לי - מיועד לבעלי רשיון טייס אמיתי ...

Recommended Posts

פורסם

קראתי דיון בפורום תעופול אוף שיט קלים לגבי מצב בו טייסים ב CVFR נכנסים למצב שבו בגלל עננות, הם צריכים לטפס מעל העננים ואז הם בעצם נמצאים במצב שהם לא רואים את הקרקע ואז זה IFR אבל לא הם ולא המטוס מצויידים ב IFR או שהמטוס כן מצוייד והם לא.

השאלה היא כזאת, מדוע לא מלמדים כחלק מהרשיון (אלה אם אני לא מבין והגיוני שלא את הליך קבלת הרשיון) את הגדר ה IFR. למה צריך אחרי קבלת הרשיון הפרטי לעשות משהו שהוא ניראה לי כ א' ב' של סוסים ?

אני משווה את זה לרשיון נהיגה (לא הכי מקביל אבל זה מה יש) הרי לא עשו הגדר יום והגדר לילה לנהיגה ברכב. למדו אותי את שניהם, עברתי טסט ויש לי מכשירים ברכב :wink:

כך יכול להמנע מצב שטייס צריך לעבור ל IFR בגלל מז"א אבל אז אם אין לו הגדר הוא לא יכול לעבור ויכנס למצב מסוכן או שמ"זא לא הקשיב לדני רופ ומפתיע והטייח מסכן תקוע באמצע.

סתם תהיות של טייח וירטואלי שלא היה מעוניין להכניס את זה לפורום השכן כדי לגרום לשרשורפלצת.

יום נעים,

רן.

פורסם

בקורס טייס פרטי מלמדים בתאוריה את השימוש בעזרי ניווט רדיו.

באופן מעשי, כחלק מהקורס מלמדים 3 שעות טיסת מכשירים וזה בדיוק

למצבים כמו שתארת.

יש לזכור שקורס טייס פרטי הוא בן 40 שעות בו לומדים ניווט ראיה.

כדי ללמוד ניווט מכשירים על כל ניספחיו יש צורך בקורס נוסף ומתקדם

הרבה יותר בן 40 שעות מעשיות ועוד קורס תאוריה מעמיק.

ניר

פורסם

רן ידידי שלומות

בוא נומר שבקורס מלמדים שאם אתה מתקרב לקטע

שאין לך יותר תנאי CVFR

אתה מבקש 180 לשדה ממנו המראת

לא מכיר לטוס מעל עננים

אותו דבר היה לי בטסט ניווט המראנו הרצליה למחניים

לפני התבור ראיתי שאין לי 1000 רגל בסיס ענן

ביקשתי מפלוטו 180 וחזרתי להרצליה

עברתי את הטסט

עקרונית לא רצוי לטייס CVFR להכנס לתנאי IFR היות

ואין לו את הניסיון הדרוש לטיסות כאלה גם אם הוא עשה 3 שעות מכשירים בקורס

מה גם שזה אסור בתכלית האיסור

יום נעים

פורסם

אכן,

במסגרת ההכנות שלי לטיסות המסע שלי באירופה קראתי כמעט את כל הפמ"ת הצרפתי והאנגלי - בשביל לקבל מושג על כללי ה-VFR באירופה -

שימו לב שכאשר נתקלתי בעננות ירדתי מתחתיה או לחילופין עברתי ל-IFR.

טיסות שהיה לי מאוד חשוב לבצע תחת VFR - חיכיתי איתן שבועות להתבהרות מזג האוויר - בדיוק כפי שטייס VFR אחראי היה עושה - לא ממריא בתנאי IFR!

בארץ זה בדיוק אותו דבר, כפי שניתן לקרוא בפמ"ת בפרק הטיסות:

"16. טייס אשר נוכח לדעת בעת הטיסה שתנאי מזג האויר השתנו לרעה ואינם מאפשרים את המשך הטיסה לשדה היעד במגבלות האמורות (מדובר במגבלות מז"א לטיסות כטר"מ בסעיף 2 א'), ידווח על כך מיידית ליחידת הפת"א ויתאם איתה חזרה לנחיתה בשדה המוצא או לשדה משנה מורשה אחר, כפי שמתאפשר מתנאי מזג האויר."

נשאלת השאלה האם הכללים הנ"ל באמת מקויימים במציאות ע"י כל הטייסים הפרטיים בישראל.

פורסם

מעניין אותי נגיד שטייס שאין לו הגדר מכשירים, בתנאי מזג אוויר שלא מתאימים ל CVFR מבקש להמשיך טיסת מכשירים (אפשרי לבקש תוכנית טיסה חדשה באויר , לא?) ומודיע שהוא כן מורשה לזה...

איזה דרך יש לפקח לדעת שטייס זה אכן מורשה לטוס מכשירים?

איך הפקח יתמודד עם שיקול דעת שגוי של הטייס שהחליט להתגרות במזג האוויר?

ומה בכלל הוא יכול לעשות לטייס ש "מסרב פקודה" ? :?

שאלות אלה יכולות לעלות גם אצל פקח וירטואלי בנסיבות מסויימות, והפתרון שלהן יותר קל ברשת כאן. אבל מעניין איך זה מתנהל באמיתי!

פורסם

אני חושב שברגע שהיה מצב של סיכון למישהו - יהיה תחקיר וכל הפרטים יתבררו.

ואז אנחנו מדברים על שלילת רשיון או אפילו הגשת כתב אישום פלילי.

השאלה היא מה קורה אם הטייס עבר ל IFR והכל בסדר. מישהו יידע בכלל?

לא נראה לי שהפקח בודק ברשומות מנהל התעופה בזמן המשמרת שלו...

האם סוג הרשיון כתוב בדף תכנית הטיסה?

אם כן, אז הרי ניתן לבדוק זאת במודיעין טיס, ולדאוג שטייסים ידווחו רק על הרשיון האמיתי שלהם, ואז המידע הנ"ל יהיה גם ברשות הפקחים.

פורסם

לא מדויק שמוליק

ניתן לטוס CVFR מעל ענננים ( 1000 רגל מרחק אנכי ) כל עוד כיסוי העננים

מתחת ל 4 שמיניות.

מעל 4 שמיניות אכן חייבים מרחק אנכי של 1000 רגל מתחת לבסיס העננים.

פורסם

זה נכון, האיסור הוא על כניסה לעננים בטיסת CVFR , זה אסור בהחלט.

במצב שרואים את הקרקע (שתי שמיניות לדוגמה) אז אפשר לטוס מעל העננים.

לגבי פקח הטיסה, הוא לא יודע בדיוק את מצב העננים באיזור ברמה של אם המטוס שאתה מטיס נמצא בקרבתם או בתוכם.

כניסה לעננים לא רק מסוכנת ברמת חוסר הראות אלא שבמצב של טיסה בענן יש הגדלת סיכוי להתקרחות קרבורטור שיוביל להדממת המנוע.

פורסם

שמוליק, המצב שאתה מתאר הוא הנכון לעשות כמובן.

זה שמלמדים אותך שאתה מגיע לנתיב אויר ללא מוצא אתה עושה 180, אבל למה לא ללמד את ה IFR כחלק מהקורס, נשמע לי הרבה יותר הגיוני שזה חלק מהפלסטיק עם התמונה ולא עוד הגדר לאוסף.

כבר קראתי מספיק הודעות בפורום "צאק יגר בכיס הקטן שלי" על כל מיני כאלה שנתקעו עם עננים מכל הכיווניםץ

המז"א תמיד יכול לעשות כרצונו ואיזה גוש עננים הפתיע והופיע לטייס החאפר שלנו ואז הוא תקוע מכל הכיוונים.

זו התהיה שלי, למה לא מלמדים את הכל ורק אחרכך יש לך את הרשיון ביד.

רן.

פורסם

אני לא יודע אם זו הסיבה, אבל אני יכול להציע סיבה אפשרית (מלבד אגרות ומיסים חדשים, שהם כמובן סיבה מספר אחת לכל דבר שקורה בארץ הזאת).

לדעתי יש כאן גם עניין בטיחותי.

אם הסיבה היתה רק מיסים וכסף, לאף אחד לא היה איכפת לתת לטייס להמשיך לקורס מכשירים ישר אחרי רשיון הטייס הפרטי.

אבל עומס העבודה בטיסת IFR גבוה יותר מאשר בטיסת ראיה. ומהדרישה של 150 שעות כטייס מפקד לפני קורס מכשירים נראה לי שהכוונה היא לוודא שהטייס שולט ומנוסה במטוס על מנת שיוכל להקדיש את תשומת ליבו לנושא המכשירים בלי להתבלבל ולסכן את עצמו.

כי בדיוק כמו נהיגה - אחרי קורס הטיס, אתה לא טייס טוב. אתה רק מישהו שעבר את הקורס. אין לך נסיון ותחושה מלאה של המטוס.

אחרי 150 שעות (ההנחה היא ש) יש לך איזשהו נסיון יותר רציני בטיסה, ואז מאפשרים לך להתפנות וללמוד נושאים חדשים ומצריכים תשומת לב מעבר לשליטה במטוס והתבוננות החוצה.

אני לא בטוח שזה שיקול נכון, אבל אולי זה מה שעומד מאחורי הסיפור הזה.

פורסם
אני לא יודע אם זו הסיבה, אבל אני יכול להציע סיבה אפשרית (מלבד אגרות ומיסים חדשים, שהם כמובן סיבה מספר אחת לכל דבר שקורה בארץ הזאת).

לדעתי יש כאן גם עניין בטיחותי.

אם הסיבה היתה רק מיסים וכסף, לאף אחד לא היה איכפת לתת לטייס להמשיך לקורס מכשירים ישר אחרי רשיון הטייס הפרטי.

אבל עומס העבודה בטיסת IFR גבוה יותר מאשר בטיסת ראיה. ומהדרישה של 150 שעות כטייס מפקד לפני קורס מכשירים נראה לי שהכוונה היא לוודא שהטייס שולט ומנוסה במטוס על מנת שיוכל להקדיש את תשומת ליבו לנושא המכשירים בלי להתבלבל ולסכן את עצמו.

כי בדיוק כמו נהיגה - אחרי קורס הטיס, אתה לא טייס טוב. אתה רק מישהו שעבר את הקורס. אין לך נסיון ותחושה מלאה של המטוס.

אחרי 150 שעות (ההנחה היא ש) יש לך איזשהו נסיון יותר רציני בטיסה, ואז מאפשרים לך להתפנות וללמוד נושאים חדשים ומצריכים תשומת לב מעבר לשליטה במטוס והתבוננות החוצה.

אני לא בטוח שזה שיקול נכון, אבל אולי זה מה שעומד מאחורי הסיפור הזה.

נשמע היגיוני.

פורסם
שמוליק, המצב שאתה מתאר הוא הנכון לעשות כמובן.

זה שמלמדים אותך שאתה מגיע לנתיב אויר ללא מוצא אתה עושה 180, אבל למה לא ללמד את ה IFR כחלק מהקורס, נשמע לי הרבה יותר הגיוני שזה חלק מהפלסטיק עם התמונה ולא עוד הגדר לאוסף.

כבר קראתי מספיק הודעות בפורום "צאק יגר בכיס הקטן שלי" על כל מיני כאלה שנתקעו עם עננים מכל הכיווניםץ

המז"א תמיד יכול לעשות כרצונו ואיזה גוש עננים הפתיע והופיע לטייס החאפר שלנו ואז הוא תקוע מכל הכיוונים.

זו התהיה שלי, למה לא מלמדים את הכל ורק אחרכך יש לך את הרשיון ביד.

רן.

כמובן שהגדר מכשירים זה הרבה יותר מסתם לצאת ולטוס מעל עננים , וה150 שעות הם ממש חשובות , קורס מכשירים מצריך לימוד מעמיק של קריאת מפות הכרת נתיבי IFR וכו'.

3 שעות מכשירים כחלק מקורס טיס פרטי הן מספיקות בהחלט כדי לתת את כל הכלים הדרושים לטייס מתחיל לצאת מעננות במידה והוא נקלע אליה.

כמובן שטייס שפוי יבדוק קודם טוב טוב את מצב מז"א בו הוא הולך לטוס כדי להמנע מעננים ורוחות חזקות.

פורסם
אכן,

"16. טייס אשר נוכח לדעת בעת הטיסה שתנאי מזג האויר השתנו לרעה ואינם מאפשרים את המשך הטיסה לשדה היעד במגבלות האמורות (מדובר במגבלות מז"א לטיסות כטר"מ בסעיף 2 א'), ידווח על כך מיידית ליחידת הפת"א ויתאם איתה חזרה לנחיתה בשדה המוצא או לשדה משנה מורשה אחר, כפי שמתאפשר מתנאי מזג האויר."

נשאלת השאלה האם הכללים הנ"ל באמת מקויימים במציאות ע"י כל הטייסים הפרטיים בישראל.

בוודאי, מה זאת אומרת? :wink:

יוסי 8)

פורסם

טוב אז ככה

תודה לכל העונים זהו נושא נחמד שכדאי שנחליף דיעות עליו

לאורן צודק בהחלט לא רצוי להכנס לתנאי IFR אלא או לא לטוס או להמתין

זה קורה במציאות

לשאדי אוי ואבוי לטייס CVFR אם הוא נכנס לתנאי IFR זה לא נעים בכלל תאמינו לי אגע בזה בהמשך באשר למירשה אתה מגיש אותו עם התייחסות ל-CVFR או למכשירים כך שהפקח יודע

לא מכיר טייסים שיתחמנו באשר ל-IFR ובד"כ לא משנים ת.טיסה באויר

אם כבר נתקענו ולא בא לנו לחזור אחורה אפשרי לבקש מהפקח לרדת בגובה או להסתמך על קרקע מידי פעם במידה ויש 4 שמיניות ניר

לחגי אומר אני שבארץ לא מכיר טייסים סרבנים שהרי בחיי אדם מדובר ולא בבדיקת רשיון מכשירים שאין לך

לניר--צודק אבל.....

מנסיון שלי טסתי 1500 לחיפה 4 שמיניות CVFR בסיס ענן היה 2500

בחזרה בסיס ענן נהיה 2000 באזור פרדיס וטסתי 2000

ולהערתך גם אם יש 4 שמיניות אין לך שליטה על איפה העננים בדיוק יהיו האם על הנתיב האם בים והאם והאם

כשהתחלתי להריח עננים מסביבי ועלי עברתי אני לטיסת מכשירים עם צא כיוון בלגים +סטופר והודעתי לפלוטו על הענין וביקשתי להנמיך 1000 לא אישר

באיזור חדרה זיהיתי קצת קרקע והמשכתי לשרון על הכביש בלי זיהוי ודאי שלו

הפואנטה היא שזה לא נעים בכלל לטוס בתוך ענן דקה או שתיים אם אינך טייס מכשירים

קיים לחץ כזה או אחר ולמעשה אתה כל הזמן מתפלל שיהיה בסדר

בשלב מסוים שקלתי שוב לקבל את 12 מפלוטו ולראות מי נגד מי לאחר מכן עם איזור 8 ולהגיע לבצרה 1100 או 800 ל-CVFR

לבסוף התבהרו השמים ו3 הנוסעים שלי שטסו איתי מתוכם אחד מהם היה הבוס אמרו לי

שמע איזה טיסה חבל"ז איזה כיף לטוס בעננים בעוד שאשכיי היו ב-GITLA רוב הטיסה

כמובן שלא הראיתי שום סימני חרדה או לחץ

אז לניר לא ממליץ לך לטוס מעל העננים גם לא ב-4 שמיניות

איתי לגבי ההתקרחות נכון מאוד במיוחד בססנות אם כי העננים היו צירוסים שטוחים בטיסה המדוברת

אבל בהחלט מסוכן מאוד

לרן-הלואי והיו ממשיכים למכשירים אבל יש נושא של כסף אינטרסים והיקף הקורס שרק מ125 שעות אתה יכול +50 שעות ניווט כמפקד

הקיצר הם רוצים ניסיון ועוד ניסיון כי סך הכל טייס פרטי כמוני שלא טס הרבה מאוד זקוק לאימונים ואימונים אחרי פז"מ שלא טסתי ובודאי שיש את הנושא הבטיחותי שהוא הכי חשוב למעשה

אני לא מציע לאף אחד להמריא בלילה מתמרור לאינטרו 21 ולחשוב שאתה ישרה ואפקית ולמעשה אתה בהטיה של 20 מעלות=ורטיגו

הקיצר חברה טייסי CVFR צריכים לטוס CVFR ואם אין תנאים לכך לא עולים לאוויר למרות שכבר הבאת חברה וקבעת במסעדה בראש פינה לא נורא החיים יותר מידי חשובים מאיזה ענן או 2

בריאות

פורסם

תודה לשמוליק ולכל העונים.

אני יכול להבין את הדרישה לניסיון בטיסת CVFR נטולת כל ענן ובאור יום מלא.

אבל לפחות שיתנו משהו ביניים לכל צרה שלא תהיה.

ושאלת המשך ברשותכם ...

האם טייס פרטי ללא הגדר מכשירים יכול לטוס למשל חיפה לרנקה ?

רן.

פורסם

לשמוליק

איך אומרים...חכם לא ניכנס לצרה שנבון...טוב ...משהו כזה.

בכל אופן, מסכים איתך בגדול שטייס ללא הגדר מכשירים, לא כדי לו להתעסק עם עננים.

אם ידוע לו מראש שיש עננים בנתיב - תכנן נתיב אחר או פשוט תבטל את הטיסה.

אם עננים נוצרים בנתיב - בקש שינוי נתיב\גובה או פשוט חזור לשדה.

קורה, בעיקר בקיץ - שהעננות מתהווה ללא יכולת לצפות אותה...

בטיסת הסולו הארוכה שלי ( הרצליה - ראש פינה - חדרה - חיפה - הרצליה ) בדרך חזרה

מחיפה החלו להווצר עננים כך שלא יכולתי לחזור. שמעתי טייסת שהייתה דרומית אלי מבקשת

שינוי גובה אך הבקר לא אפשר זאת. היא הייתה מבוהלת לחלוטין. דיווחתי לבקר שאני באותו מצב

וממשיך על פי מכשירים. האמת- זו הייתה אחת מהטיסות המהנות ביותר שהיו לי.

אולי בגלל שהיה לי נסיון עם סימולטורים למינהם, הרגשתי בנוח לחלוטין. הורדתי ראש אל

הפאנל ונתתי הצצות מדי פעם לחפש חורים בעננים.

אני מודה, זו יכולה להיות חוויה לא נעימה בהחלט אם הטייס לא מוכן לכך.

למרות זאת, אין האמור לעי"ל המלצה לטוס בעננים או מתחת למגבלות VFR .

ניר

פורסם
תודה לשמוליק ולכל העונים.

אני יכול להבין את הדרישה לניסיון בטיסת CVFR נטולת כל ענן ובאור יום מלא.

אבל לפחות שיתנו משהו ביניים לכל צרה שלא תהיה.

ושאלת המשך ברשותכם ...

האם טייס פרטי ללא הגדר מכשירים יכול לטוס למשל חיפה לרנקה ?

רן.

כן ועושים את זה הרבה. והטיסה היא VFR מלא כמובן :twisted: (כמו שכולם יודעים אין שום בעיה למצוא בים נקודות התייחסות ונקודות התמצאות ל-VFR :wink:).

ובמהלך הטיסה מעל הים אתה שומע את הטייס (שטס טיסת ראיה) "לא יכלו לשים שלט קטן VELOX? זה המינימום שבנאדם מבקש"... :lol:

יוסי 8)

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...