ron121 פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 כוח מנצח בזירה לכל הדעות משום שיש לו שני ביצועים שאף מטוס מערבי לא יודע לעשות: האחד, יציאה מסחרור אנכי מכוון, והשני מה שנקרא פליקפלק באוויר, המטוס מזדקר ,עושה מעין עצירה באוויר במהירות יחסית נמוכה כאשר החרטום מבצע פעולה של נענוע קדימה ואחורה תהנו http://bemil.chosun.com/movie%20link/SU-35.wmv
Gal פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 הסרט ממש יפה (אני מכיר אותו). ו יש שני דברים חשובים שצריך לזכור: 1:הסוחוי 27 והמיג 29 כבר עשו את הדברים האלה מזמן. 2. רק קצת אנשים באמת יודעים לטוס כמו צריך עם המטוס הזה. ותאמינו לי עם יבוא אחד כזה עם טייס סורי מול הF16I עם טייס ישראלי לסורי אין שום סיכוי שבעולם.
Or Netzer פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 הסרט ממש יפה (אני מכיר אותו).2. רק קצת אנשים באמת יודעים לטוס כמו צריך עם המטוס הזה. ותאמינו לי עם יבוא אחד כזה עם טייס סורי מול הF16I עם טייס ישראלי לסורי אין שום סיכוי שבעולם. אתה דיי צודק... הפער בין חילות האויר במזרח התיכון הוא אדיר.. הסורים הולכים ראש בקיר נגד הסיכויים הם חמומי מוח עצבניים ולא מנתחים את המצב שלהם ולכן נפלו חזק מבחינת ח"א הירדנים שעוברים הכשרה אצל הבריטים טייסים מעולים כמעט כמו ח"א הישראלי המצרים פחדנים לאאלה ולא הטייסים הכי חכמים שיש... (זה היה נכון עד שלום הגליל) באשר לרוסים אני לא יודע לעיראק אין כבר ח"א וכו'.. אבל שתדעו שמבחינת מערכת נשק. הסוחוי 27 -35 לוקח את כל המטוסים שיש ברשות ח"א... המיג 29 הוא כמו F15
Gal פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 אתה צוחק נכון??? פיתון מוריד את הכל אוקי אין שום סיכוי (כמעט כמובן) לטייס סורי עם סוחוי 35/27 להפי ל F16D/I שלא יהיו פה אי הבנות.
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 פיתון 4 הוא לטווחים קצרים.. רוב הקרבות נגמרים ב BVR (מחוץ לתחומי הראייה) בימינו.. למרות שיש לנו את הדרבי.. שזה טיל מכ"ם ארוך טווח. ציטוט מנווט ברק בחיה"א אחרי שהוא ראה את הסרטון הזה ושאלתי אותו אם יש מצב שהוא ינצח אף 16 הוא אמר ככה - הוא יוכל להפתיע קצת את האף 16, אבל נצחון זה משהו אחר. ואל תשכחו שחיל האויר שלנו הוא הכי טוב בעולם (לא, גם לא מקום 2.. אין מדינה כיום שיכולה לנצח את ישראל מבחינת רמת טיסה. יש את ארה"ב שהם מתבססים על כמות, יש את יוון שהם באמת אתגר אבל גם אותם לקחנו. מדינות ערב? עשו טובה..) :twisted:
Oren Geva פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 ה"פליק פלאק" הזה שאתה מדבר עליו הוא הפוגאצ'וב קוברה המפורסם - תסתכל איך זה נראה - כמו נחש קוברה שמרים את הראש ומנפח את צלעות הצד שלו, ומכיש במהירות. זה תרגיל שאכן רק 3 המטוסים הרוסיים הנ"ל מבצעים. לגבי קרבות אוויר, לכל מטוס יש את היתרונות שלו. מן הסתם מטוס עם יכולת תמרון כזו יהיה יעיל מאוד בטווחים הקצרים, בדוג פייט אמיתי. אבל אכן רוב הקרבות היום מסתיימים ב-BVR. אבל הרוסים די חזקים גם התחומים האלה, יש להם טילים מונחי מכ"מ טובים מאוד לטווחים ארוכים, וגם אפשרות לנעול על מטוס נעילת IR בטווח יחסית גדול - מה שלא יתריע אצל הטייס שמישהו נעל עליו את המכ"מ. לכן לא כדאי לזלזל בהם, השאננות שלנו היא מה שהובילה למלחמת יום כיפורים, ל-20 שנה בלבנון ולמשאלי עם על פינוי התנחלויות... להגיד שלטייס סורי אין שום סיכוי מול F16I נראה לי מוגזם. ועם כל הכבוד לנו ולפטריוטיות שלנו, להגיד שחיל האוויר האמריקאי מתבסס רק על כמות? בחייכם, רק התקציבים שיש להם לאימונים מאפשרים להם להעמיד טייסים ברמה הכי גבוהה שיש (וכך גם גרמניה, אנגליה ומדינות מערביות נוספות). אם מישהו כאן חושב שלנחות על נושאת מטוסים בלילה לא מצריך רמת טיסה גבוהה ביותר אז הוא יותר מטועה. היוהרה של "חיל האוויר שלנו הוא הכי טוב בעולם" מאוד מסוכנת. חטא ההיבריס הוא שמביא למפלת כל הגיבורים היוונים. יש לנו חיל אוויר מצוין, וצבא מצוין אבל אסור לשכוח שיש לנו בעיות תקציביות שפוגעות ברמת האימונים, ותמיד צריך לעשות הכל על מנת לשפר עוד. "חיל האוויר שלנו הוא הכי טוב בעולם" זו אימרה שמזכירה את האימרות הבאות: "פלסטינים? אין עם כזה!" גולדה מאיר. "רבותי, הבאנו את השלום לדור הזה." צ'מברליין, ראש ממשלת בריטניה מייד לאחר שזרק את צ'כוסלובקיה להיטלר. "אני לא מבין למה שמישהו ירצה מחשב בבית שלו!" מנכ"ל IBM קן אולסון, 1977.
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 חבוב.. התוצאות שלנו נגד האמריקאים ושאר ירקות מדברים בעד עצמם... אנחנו מנצחים וכשאתה שואל טייסים כמה הוא אמר "התוצאה לא חשובה באמת - אבל הרבה.. הרבה מאוד" כמובן שיש תוצאות גם ידועות כמו 240-22 לנו נגד גרמניה... חיה"א הכי טוב בעולם. לא שהוא ינצח בכל מלחמה. זה באמת נכון. כי ארה"ב כמה שננצח אותם בדוגפייטים, הם יבואו ביחס של 40:1 אם הם ירצו... (למרות שגם כמות ומטוסים יותר טובים נצחנו במלחמות השונות). ונצחנו את הסוחוי 27 של הרוסים שעשה תמרונים חריפים בשנת 96 מעל הים באזור ביירות שם.. (בלי להפיל.. ניתקנו מגע). וזה היה כמה פעמים! אה וגם - יש המון קרבות שאני ואתה לא יודעים עליהם.. זה לא שלא היו קרבות 25 שנים, זה לא היו הפלות 25 שנה. מנתקים מגע מהר מאוד. יש לישראל מערכות התראה במטוסים שמפחידות מאוד מטוסים שמנסים להנעל עלינו. זה כל מה שאני יודע. בקיצור, אסור להיות שאננים - אבל אפשר קצת להשוויץ, כי בסה"כ - יש על מה
Oren Geva פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 עזוב, בלעת יותר מידי פרופוגנדה. עם זה אני לא יכול להתווכח. הצבא שלנו הכי טוב בעולם, ההיי טק שלנו הכי טוב בעולם, הנשים שלנו הכי יפות בעולם, ירושלים העיר הכי קדושה בעולם, המדינה שלנו הכי יפה בעולם. כנראה שבגלל זה איכות החיים כאן גובהה, הביטחון שאישי של כל אחד מאיתנו בשמיים, התיירות גואה וסואנת, וכל שנה אנחנו לוקחים את האירוויזיון ומיס יוניברס. פטריוטיות זה בסדר. אבל לא צריך להיות עיוורים. ולהאשים הכל על גורמים חיצוניים זו בריחה מאחריות. ובגלל זה נישאר דפוקים.
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 לא אמרתי שהצבא הכי טוב בעולם, וכל זה... פשוט חיל האויר הכי טוב בעולם. סה"כ זה באמת בין הדברים היחידים שהכי טובים פה. רק חיל האויר. למרות ששמע, אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שישראל כזאת קטנה ובכל זאת ישנם ישראלים רבים בצמרת פיתוחים שונים כמו ברפואה, מדע, כימיה וכו'. כמה פעמים יצא לי לשמוע על איזה תרופה נגד סרטן (לא בדיוק את זה.. אני פשוט מביא דוגמא שמביאים תרופה למחלה שהייתה עד היום חשוכת מרפא) שפיתחו ישראלים. חבל רק שלא משלמים להם כסף ואפילו לפעמים הם לא יכולים לשחרר את הפיתוחים שלהם ולבצע את החזונות שלהם. שמע יש בעיות, אבל ארץ נהדרת! איפה עוד נלך עם כפכפים ובגד ים בוקסר על הטיילת באילת ונרגיש כאילו כל ישראל חברים שלך ויש אווירה של ישראליות כזאת.. לא יודע להסביר :roll: . אני מאוהב :twisted: (וכנראה שאתה שאנן כשאתה מאוהב אה?)
e_dor פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 עזוב,בלעת יותר מידי פרופוגנדה. עם זה אני לא יכול להתווכח. הצבא שלנו הכי טוב בעולם, ההיי טק שלנו הכי טוב בעולם, הנשים שלנו הכי יפות בעולם, ירושלים העיר הכי קדושה בעולם, המדינה שלנו הכי יפה בעולם. כנראה שבגלל זה איכות החיים כאן גובהה, הביטחון שאישי של כל אחד מאיתנו בשמיים, התיירות גואה וסואנת, וכל שנה אנחנו לוקחים את האירוויזיון ומיס יוניברס. פטריוטיות זה בסדר. אבל לא צריך להיות עיוורים. ולהאשים הכל על גורמים חיצוניים זו בריחה מאחריות. ובגלל זה נישאר דפוקים. צודק מילה במילה, רציתי לכתוב את זה ואמרת את זה הכי טוב שיכול להיות ! אין ספק שיש לנו חיל אוויר טוב אבל בזמן שאנחנו כל כך מתלהבים ממנו יש לנו מלא בעיות ...
Oren Geva פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 לא אמרתי שהצבא הכי טוב בעולם, וכל זה... פשוט חיל האויר הכי טוב בעולם. סה"כ זה באמת בין הדברים היחידים שהכי טובים פה. רק חיל האויר.למרות ששמע, אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שישראל כזאת קטנה ובכל זאת ישנם ישראלים רבים בצמרת פיתוחים שונים כמו ברפואה, מדע, כימיה וכו'. כמה פעמים יצא לי לשמוע על איזה תרופה נגד סרטן (לא בדיוק את זה.. אני פשוט מביא דוגמא שמביאים תרופה למחלה שהייתה עד היום חשוכת מרפא) שפיתחו ישראלים. חבל רק שלא משלמים להם כסף ואפילו לפעמים הם לא יכולים לשחרר את הפיתוחים שלהם ולבצע את החזונות שלהם. שמע יש בעיות, אבל ארץ נהדרת! איפה עוד נלך עם כפכפים ובגד ים בוקסר על הטיילת באילת ונרגיש כאילו כל ישראל חברים שלך ויש אווירה של ישראליות כזאת.. לא יודע להסביר :roll: . אני מאוהב :twisted: (וכנראה שאתה שאנן כשאתה מאוהב אה?) שמע, כמו שאמרתי. אני לא יכול להתווכח עם פרופוגנדה. רק לנסות פרופוגנדה נגדית משלי ולקוות שאצל מישהו זה יתפוס. אבל יש לי 54 שנים של גאווה לאומית שטופחה ע"י האליטות הישנות (אלה שחושבות שהפליסטינאים הם לא עם, והפתרים השחורים הם לא נחמדים) לנצח כאן, ואין לי ספק שזה לא יילך. לא אמרתי שזו לא ארץ נהדרת. אבל לצערי קשה לי להאמין שחיה"א שלנו הוא "הכי טוב בעולם". הוא שלנו, זה בטוח. אבל זה משהו אחר לגמרי. יש כל מיני דרכים למדוד כמה חיל אוויר כזה או אחר הוא טוב. אתה לפני צבא, אני מניח?
Shadi Abo Ahmad פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 שמע יש בעיות, אבל ארץ נהדרת! איפה עוד נלך עם כפכפים ובגד ים בוקסר על הטיילת באילת ונרגיש כאילו כל ישראל חברים שלך ויש אווירה של ישראליות כזאת.. לא יודע להסביר :roll: . תנסה בחוף הים באנטליה, או חולות הזהב בוורנה אבל באמת, זה טוב להשויץ ולהתגאות מדי פעם, אבל להישאר בפרופורציות. "חיל האוויר הכי טוב בעולם" יכולה להיות "חיל אוויר בין הטובים בעולם" . כמו שאורן אמר, "סיסמאות על" בסגנון "אף אחד לא יכול עלינו" קצת מסוכנות ויכולות בקלות להכניס אנשים לשאננות. נקווה שלא יבוא יום ונצטרך חס וחלילה להיות עדים לגבי מי טוב יותר ממי.
Noam פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 אני לא חושב שאתם צודקים בקשר לעניין הטכנולוגיה והאוויוניקה הרוסית בכל שהיא טובה יותר מהאמריקאית. הרוסים טובים יותר בעניין של תכנון אווירונאוטי וכוח במטוסים שלהם, שיחד עם הנעה וקטורית מסוגלים לבצע תרגילים שמטוסים אמריקאים לא יכולים. אם אם בחימוש עסקתם, אז האמריקאים (והעולם המערבי בכלל) הרבה מעל הרוסים בכל מה שנוגע לאויוניקה, מערכות נשק והנדסת האנוש במטוסים. אם זה הפיתון 5 של רפאל ואם זה טיל הפיניקס של הצי האמריקאי שמשוגר במרחק של 100 מייל (!!!) מהמטרה. קחו גם דבר יותר פשוט, תראו בתמונה את המטוס הרוסי במקרה מצאתי סוחוי 34 ותבדקו אם הטייס יכול להסתכל אחורה (אם על DOGFIGHT דיברתם): לעומת זאת תראו את החופה של ה- F-16: בזה לפי דעתי מסתכם ההבדל בתחום בין המערב לרוסים, המערב תמיד חיפש את הדרכים המשוכללות יותר, והרוסים תמיד נוטים ללכת על הפיתרון הפשוט והאמין יותר. כמו הסיפור על כך שהאמריקאים התחילו לטוס לחלל הם השקיעו בפיתוח עט מיוחד שהדיו בו דחוס כלפי הקצה כדי שיהיה אפשר לכתוב בסביבה של חוסר משקל, באו הרוסים וכתבו בעיפרון.
e_dor פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 נועם, מה שאמרת נכון אבל נדמה לי שבמטוסים, המראות פשוט בזווית קצת מתחקמת ואז רואים הכל .. זו דעתי בכל אופן ....
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 נועם, מה שאמרת נכון אבל נדמה לי שבמטוסים, המראות פשוט בזווית קצת מתחקמת ואז רואים הכל ..זו דעתי בכל אופן .... אי אפשר לנהל דוגפייט עם מראות. גם לא הטייסים הכי טובים. זה פשוט עובדה. אי אפשר להתווכח. קרב זה משהו שחייבים להסתכל רוב הזמן מחוץ לתא טייס, ובאמת אם תראה ראש של טייס בקרב תראה איך הוא כמו מטורף מזיז את הראש (יש כאלה שמדווחים על כאבי צוואר בגלל זה ובגלל הג'י אחרי הקרב). אתה מתאר לעצמך טייס טס ומתחיל לחפש במראות מטוס? וזה נכון שהרוסים משקיעים באווירודינמיקה והאמריקאים הולכים יותר על אוויוניקה. והאמריקאים צודקים כי עם אוויוניקה ממש מתקדת אפשר להגיע למצב שבכלל לא צריך כישורי אווירודינמיקה מיוחדים. מה יעזור לסוחוי הקוברה כשמפילים אותו מ40 מייל לפני שהוא בכלל רואה את היריב. ובקשר לטיל חום שיש לו טווח ארוך אצלהם - זה ארצ'ר.. הוא דיי טוב, אבל הטווח שלו הרבה יותר קצר משל טילי המכ"ם כדוגמת דרבי הישראלי.. אוקי אז ככה - זה נכון שזאת לא חוכמה להגיד שאנחנו הכי טובים הכי טובים ואז נהיים שאננים ובכלל לא משקיעים כי הרי גם ככה אנחנו הכי טובים, אבל אם יודעים גם להגיד שאנחנו הכי טובים וגם לנסות להוכיח את זה בכוח כל פעם מחדש זה אפילו יכול לעזור. תארו לעצמכם כמה מתאמצים הטייסים הישראלים בטיסות נגד האמריקאים כדי להוכיח להם שאנחנו עדיין הכי טובים. זה קטע בספר של שמואל גורדון שטייס כלשהו (על אף 15 נדמה לי) אמר בנוגע לקרבות בין האף 16 הישראלים לאף 15 הישראלים (לקוח מחתימתו של 109th.SOF מפורום ILF) : שתבינו איך הטייסים הישראלים מטורפים ועושים הכל כדי לנצח. אם יש אור אדום, הם לוקחים את זה כאזהרה בלבד וטסים על הגבול של המעטפת ולא באזור הגבול. בגלל זה מנצחים, בגלל הרצון העז שלנו להוכיח שאנחנו הכי טובים. בדיוק מאותה סיבה אני קורע את השרירים שלי בריצות ולא אכפת לי אפילו שיקרעו לי העיקר לנצח, ואם אני אהיה שאנן בגלל הנצחון הזה אז אני אפסיד, אבל אני יודע לא להיות שאנן ואני משתפר. סה"כ אנחנו טוחנים מים, כי אלו דעות. ודעות לא משתנות כל כך מהר עד שלא מביאים הוכחות מוצקות. אז היה נחמד לשוחח ולדון איתך, תודה לך, אבל בוא לא נתדרדר לדיונים מיותרים.
Eliran-VFS1 פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 אורן אני רואה שאתה לא כול כך אוהב את גולדה... בכול מדינה בעולם יש מה לשפר כולל אותנו וככול שנהיה יותר שקולים והגיונים כך נוכל לשבת בצורה בוגרת ולפעול לפי המדע... שלכול בעיה אפשר למצא פיתרון והסבר . גם לבעיות שלנו יהיה בסוף פיתרון צריך רק להיות נכונים לקבל אותם.
Noam פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 הטיל שהתכוונתי אליו זה הפיניקס של הצי : והוא מונחה מכ"ם. מקור: http://www.fas.org
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 לא התכוונתי לפיניקס.. מעליך מישהו אמר על טיל חום רחוק טווח שמביא להם ייתרון...
Oren Geva פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 תומר, הזילזול בטכנולוגיה הרוסית זהה לחלוטין ליוהרה באשר להיות חיל האויר הישראלי הטוב בעולם. נכון שהארצ'ר לא מגיע בטווח שלו לפיניקס. אבל יש להם טילים אחרים מונחי מכ"מ בעלי טווחים ארוכים יותר. יש להם היום מכמים חזקים לא פחות מהמכמים המערביים. פיניקס הוא טיל יקר, לא מצוי בשפע ונישא רק על ידי מטוס אחד בצי האמריקאי. כמו שאמרתי לך, יש דרכים רבות למדוד איזה חיל אויר טוב יותר. הדוקטורינה הרוסית היתה במשך שנים רבות לייצר בכמויות גדולות, גם אם ציוד איכותי פחות מהציוד המערבי. ואני מבטיח לך שמה שזה גרם זה שהחייל/טייס הרוסי היו פחות מפונקים מעמיתיהם במערב. אסרטגיה של הלם ע"י כמויות היא אסטרטגיה לגיטימית, ויכול להיות שבעימות מלא שגוש הסובייטי היה עשוי לנצח. הגוש הסובייטי חלש על שטחים נרחבים הרבה יותר, ועל פי כמה וכמה יותר אנשים, כך שמי יכול לומר איזה גוש היה חזק/טוב יותר? אני בטוח שקיימת תחרות בריאה בין טייסי F15 וטייסי F16, כמו שאני בטוח שבתרגילים משותפים קיימת תחרות בין טייסינו ועמיתיהם האמריקאים. אבל עדות של קצין ישראלי לא מספיקה. אתה חושב שהטייס האמריקאי לא רוצה לקרוע אותנו בתרגיל כזה? השתתפתי במספיק תרגילי דו"צ (דו צדדיים) בצבא (אמנם עם טנקים ולא מטוסים) בשביל לומר לך שלא פעם ולא פעמיים תרגיל מסתיים במצב שכל צד חושב שהוא ניצח. שהגדוד שלו הכי טוב, והוא קרע את הגדוד השני - ובגדוד השני הרושם הוא זהה - רק בכיוון ההפוך. זה בגלל יצר מאוד בסיסי שקיים בכולנו, ומוכר היטב בפסיכולוגיה. כאשר אנו מנצחים אנו נוטים לתלות את סיבות הנצחון בגורמים פנימיים - אנחנו הכי טובים, עבדנו קשה והתאמנו יותר טוב, היינו יותר נחושים. כאשר אנחנו מפסידים אנו תולים את הסיבות בגורמים חיצוניים - השטח היה לרעתינו, השמש היתה בגב, הכדור לא עגול והרצפה עקומה. זה טבע האדם. לאורך זמן אנחנו בטוחים שכל הכשלונות הם ב"מקרה", וכל ההצלחות הן כי אנחנו מצויינים פשוט, ולכן אנחנו כמובן הכי טובים. מכאן הדרך לזיזול ביריב היא קצרה וזו פשוט גישה לא בריאה. טייסים בחיל האוויר אגב, (ושאף אחד לא ייפגע, אני אומר את זה ברוח טובה וזו כמובן הכללה גסה מאוד!) נבחרים בין השאר על פי מאפיינים פסיכולוגיים. אחד המאפיינים הוא אותה תכונה שמחוץ לחיל האוויר תיקרא "שחצנות". טייס קרב חייב לדעת שהוא הכי טוב. אסור לו לפקפק בעצמו לשניה אפילו, כי באוויר הדברים קורים במהירות ואין זמן להתחיל לחשוב. הוא צריך לבצע את מה שהוא התאמן עליו בלי לפקפק לשניה ביכולת שלו. מוצר לוואי של התכונה הזו היא העובדה שכל הטייסים בעולם בטוחים שהם הטייסים הכי טובים בחיל האוויר הכי טוב בעולם. החוכמה היא לראות מעבר לזה, לא להסתנוור, להעריך נכון את העצמה האמיתית שלנו ולתכנן לעתיד. לסיום, איש חכם אמר פעם (לפני הרבה הרבה זמן, בגלקסיה רחוקה מאוד): You're going to find that many of the truths we cling to depend greatly on our own point of view ותחשבו על זה, הא?
e_dor פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 א. מזיזים את הראש הרבה אבל אחורה לא הרבה. ב. כן, אם זה מה שעוזר אז הטייס יעזר במראה. ג. (אחלה ספר - "מנהיגות אווירית") ואני מכיר לא מעט טייסים, דווקא טייסי מילואים - שניצחו מלחמות ויש להם אלפי שעות טיסה. הם לא כאלה להוטים לנצח, הם להוטים לטוס. אני מכיר טייס קרב במילואים שברגע שנותנים לו לטוס במטוס קרב, פשוט שום דבר לא יעצור אותו - זה מה שחשוב לו, לטוס.
TBH פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 אורן, אתה פשוט צודק מוכרח להגיד שאתה מראה לי את זה אחרת ואתה באמת צודק.. ודור, על זה באמת אין לך מה להתווכח... הטייסים מזיזים את הראש גם אחורה וגם לכל מקום.. המראות האלה עוזרות בטיסה רגועה כשאתה רוצה לבדוק את השש מדיי פעם זה באמת יכול לעזור.. אבל בקרב אוויר להוט אתה תתחיל להסתכל קדימה על המראות במקום אחורה על המטוס אתה תאבד אותו תוך שנייה אחרי תמרון אחד שהוא זז הצידה ואז לך תחפש אותו. אני מכיר מגיימר שאתה אוהב מאוד להתווכח, בוא נמנע מזה :evil: עריכה- למרות זאת אני לא מסכים עם העובדה שאמרת שהישראלים אומרים שהם נצחו והאמריקאים אומרים ההפך.. זה מדד מדוייק, ברגע שאתה אומר "חסרון תותח הביתה" נוספת לך נקודה.. אי אפשר לטעות בניקוד פה. זה לא שאולי הפגז פגע או לא או של מי הפגז הזה היה בכלל. והאמריקאים גם יגידו לך שהם מפסידים לנו אבל שלא נדאג ובמלחמה אמיתית אין לנו ממש סיכוי.. צודקים במאה אחוז :twisted:
109th.amit פורסם יוני 15, 2004 דיווח פורסם יוני 15, 2004 אחחחח איך אני אוהב את הסוחויים ואת המיג 29 מטוסים מדהימים בצורה מטורפת! כל הריב שלכם שטותי... עדיף פשוט לא להיכנס לזה (חברה אתם גם מתווכחים עם מורעלי חי"א :twisted: ), הערה שקראתי פה ועכשיו שמתי לב כמה שהיא נכונה, זה היכולת לבחון במבטך, מהעיניים שלך, את המטרה שלך, מה שטיפה חסר אצל סוחוי שיושב לו מישהו על השש... אתה חייב, אבל פשוט חייב! להסתכל על האויב שלך מכל כיוון בקרב אויר!, אם לא עשית את זה, רוב הסיכויים שאתה תפסיד... עריכה* אני לא שמתי לב אם רשמו את זה או לא... אבל ראיתם איזה נחיתה מחורבנת הייתה לסוחוי בחלק הראשון של הסרטון?! הוא נוחת עם גלגל באויר, מחכה כמה שניות, ופשוט דופק אותו בבת אחת במסלול והוא כמעט נשבר או משהו כזה...
e_dor פורסם יוני 16, 2004 דיווח פורסם יוני 16, 2004 אורן, אתה פשוט צודק מוכרח להגיד שאתה מראה לי את זה אחרת ואתה באמת צודק.. ודור, על זה באמת אין לך מה להתווכח... הטייסים מזיזים את הראש גם אחורה וגם לכל מקום.. המראות האלה עוזרות בטיסה רגועה כשאתה רוצה לבדוק את השש מדיי פעם זה באמת יכול לעזור.. אבל בקרב אוויר להוט אתה תתחיל להסתכל קדימה על המראות במקום אחורה על המטוס אתה תאבד אותו תוך שנייה אחרי תמרון אחד שהוא זז הצידה ואז לך תחפש אותו. אני מכיר מגיימר שאתה אוהב מאוד להתווכח, בוא נמנע מזה :evil: עריכה- למרות זאת אני לא מסכים עם העובדה שאמרת שהישראלים אומרים שהם נצחו והאמריקאים אומרים ההפך.. זה מדד מדוייק, ברגע שאתה אומר "חסרון תותח הביתה" נוספת לך נקודה.. אי אפשר לטעות בניקוד פה. זה לא שאולי הפגז פגע או לא או של מי הפגז הזה היה בכלל. והאמריקאים גם יגידו לך שהם מפסידים לנו אבל שלא נדאג ובמלחמה אמיתית אין לנו ממש סיכוי.. צודקים במאה אחוז :twisted: אני אוהב להתווכח ואתה מתווכח פה עם עצמך ... :roll:
Erez Savir פורסם יוני 16, 2004 דיווח פורסם יוני 16, 2004 אחלה סרטון... ודרך אגב גם ה F14 יכול לעשות את הקוברה אם אני לא טועה...