עבור לתוכן
asaf742

שאלה בנוגע לצלמי המטוסים

Recommended Posts

פורסם

תגידו חבר'ה, איך האנשים (שמפיצים תמונות באיירליינרס, מיי אויאיישן וכו...) יכולים להסתובב בנתב"ג או בכל שדה אחר ולצלם בלי סוף תמונות, כלומר ממש קרוב למטוסים למסלולים.

השאלה שלי היא איך הם יכולים, מה זה איזה אישור כניסה ממערכת הביטחון של ב"ג?

או מה?

תודה לעונים.

פורסם
תגידו חבר'ה, איך האנשים (שמפיצים תמונות באיירליינרס, מיי אויאיישן וכו...) יכולים להסתובב בנתב"ג או בכל שדה אחר ולצלם בלי סוף תמונות, כלומר ממש קרוב למטוסים למסלולים.

השאלה שלי היא איך הם יכולים, מה זה איזה אישור כניסה ממערכת הביטחון של ב"ג?

או מה?

תודה לעונים.

בעולם זה בכלל לא פשוט...אם תסנן לתמונות ק של אלעל תראה המון תמונות שכתוב בהערות שישר איך שמתמקמים במקום חשוד ישר מגיעה ניידת ומאיימת להעיף את הצלמים אלא אם כן הם עוזבים בכוחות עצמם.

בשאר אין מה לעשות כי יש המון עובדי שדה שמצלמים וגם אותם מתחקרים לפעמים אז בכלל..

פורסם

יש כאלה שמצלמים מהטרמינל ויש כאלה שבמקומות אחרים.

המילה היחידה שתגדיר את המצב היא: פרוטקציות.

אנשים עם חברים בחברות תעופה או במנהל התעופה וכל מיני כאלה ...

פורסם

אל תשכח שיש חברה שפשוט טסים בטיסות ולפני שעולים למטוס שולפים מצלמה הנה מדריך לצלם את מטוסי אלעל

המדריך לצלם אלעל המתחיל (גרסא 0.1)

1. ברגע שאתה מגיע עם האוטובוס למסלול תצלם תוך כדי הליכה ושלא יהיה לך שפם! (הייתי אם אבא שלי בטיסה וחשבו שאנחנו ערבים כי יש לו שפם)

2. אם אתה רואה אנשי בטחון מסתכלים עליך מהר תפתח את המכנסים ותזרוק את המצלמה ותמשיך ללכת כאילו כלום לא קרה

3. אם אתה שומע "היי בחור מה אתה חושב שאתה עושה" אתה שם ריצה עוקף תאנשים בעלייה למטוס עולה עליו ומתחבא בתוך הארגזים מעל למושבים מהר

4. אם במקרה אתה לא יושב ליד החלון אז לפני שאנשים עולים תשב במקום שלהם תצלם מהחלון

5. כנ"ל לגבי ירידה מהמטוס

6. אם קורה מצב שבו אתה בטרמינל בחול ויש לך קשר עיין ממממש מממש קרוב למטוס של אלעל שלוף מצלמה ותצלם אף אחד לא יטריד אותך (לפחות אף אחד מלונדון או איטליה או צרפת)

8.1. במקרה מחליטים לקחת לך את המצלמה אתם מסתכלים למאבטח בעניים ואומרים לו בקול מצחיק "אתה לא תחליט עליי, אני ברשות עצמי" ואם אתם בנות תחשפו שד זה תמיד עוזר

7. תודה רבה לעצמי שסיפק לי את כל המידע הזה מנסיון

8. אסור להעתיק, לצלם, לפרסם בפומבי ללא אישור בכתב שלי

9. כל הזכויות שמורות לי, דן -( יוני 2004 )

עריכה : כנראה שלא הייתי מספיק ברור אז תקינתי תשורה האחרונה וכן אני במגעים עם החיבלה הם מעוניינים לשלם לי כדי שאני אתכנן להם מבצע

תעשו חיים

פורסם

בעולם אין הקפדה בטחונית כמו בישראל

במינכן לדוגמא יש לייד המסלולים מחוץ לגדר השדה כמו גבעה ירוקה כזאת עם ספסלים בדיוק בשביל אנשים כמונו שאפשר לבוא ולשבת עם סקנרים ומצלמות ולצפות במטוסים.

נדמה לי שגם בלונדון היטרו יש מקום כזה.

פורסם
אל תשכח שיש חברה שפשוט טסים בטיסות ולפני שעולים למטוס שולפים מצלמה הנה מדריך לצלם את מטוסי אלעל

1. ברגע שאתה מגיע עם האוטובוס למסלול תצלם תוך כדי הליכה ושלא יהיה לך שפם! (הייתי אם אבא שלי בטיסה וחשבו שאנחנו ערבים כי יש לו שפם)

2. אם אתה רואה אנשי בטחון מסתכלים עליך מהר תפתח את המכנסים ותזרוק את המצלמה ותמשיך ללכת כאילו כלום לא קרה

3. אם אתה שומע "היי בחור מה אתה חושב שאתה עושה" אתה שם ריצה עוקף תאנשים בעלייה למטוס עולה עליו ומתחבא בתוך הארגזים מעל למושבים מהר

4. אם במקרה אתה לא יושב ליד החלון אז לפני שאנשים עולים תשב במקום שלהם תצלם מהחלון

6. אם קורה מצב שבו אתה בטרמינל בחול ויש לך קשר עיין ממממש מממש קרוב למטוס של אלעל שלוף מצלמה ותצלם אף אחד לא יטריד אותך (לפחות אף אחד מלונדון או איטליה או צרפת)

8.1. במקרה מחליטים לקחת לך את המצלמה אתם מסתכלים למאבטח בעניים ואומרים לו בקול מצחיק "אתה לא תחליט עליי, אני ברשות עצמי" ואם אתם בנות תחשפו שד זה תמיד עוזר

עריכה : כנראה שלא הייתי מספיק ברור אז תקינתי תשורה האחרונה וכן אני במגעים עם החיבלה הם מעוניינים לשלם לי כדי שאני אתכנן להם מבצע

תעשו חיים

דרך פשוטה יותר...אתה בא לדייל/ת ראשית ומבקש רשות...קפיש?

אני בטיסתי האחורנה באלעל צילמתי מלא תמונות ולאף אחד לא היה אכפת..זה היה מוזר... :roll:

פורסם

אומנם כאשר מצלמים מבן גוריון מהטרמינל וכל זה אכן ההבטחה קופצת עלייך אבל האבסורד הוא שבעבר שנכנסתי לתוך שטח "א" של השדה תודות לחבר מהמילואים שעובד שם הסתובבתי על המסלולים של בן גוריון ואף מאבטח לא אמר לי להכניס את המצלמה שבוגדל שלה דומה למשגר טילים.

פורסם

צילמתי בפעם האחרונה שהיינו באילת המון תמונות, כולל בשטח השדה (שני השדות) אבל כשרציתי לצלם את זנבות ה-757 כמו בלוגו של IA איזו מאבטחת קפצה עלי כאילו סיכנתי את כל הנוסעים שבטרמינל עם המינולטה DIMAGE D100 שלי...

פורסם

1. כלל מ"ס 1 בצילום זה שאם אתה יכול לצלם שלא בתנועה תעשה את זה, וזה אפשרי בהחלט.

2. בחו"ל אף אחד לא יבוא אליכם, אולי יסתכלו עליכם - אבל ! ליד מטוסי אלעל יש מאבטחים של אלעל, הם יגידו לכם להפסיק - בדוק !

3. אסור להם לקחת את המצלמה בלעדייך.

4. נועם, בהיטרו יש תצפית בתוך השדה ואם אני זוכר נכון אז זה כניסה למי שרוצה ולא רק מי שטס.

5. אני כבר שתי טיסות רצוף צילמתי בקוקפיט ואת המטוס והכל חופשי !

באחת מהטיסות לכיוון ההפוך מזה שטסתי וביקרתי בקוקפיט אמרו לי לא לצלם, מה שהם לא ידעו זה שכבר דפקתי 20 תמונות עד שהם אמרו לי ...

6. אלעד, במדינה הזו אבסורדים זה משהו מאוד רגיל ובמיוחד בתחום של "בט"ש" עלאק ... !

פורסם
1. כלל מ"ס 1 בצילום זה שאם אתה יכול לצלם שלא בתנועה תעשה את זה, וזה אפשרי בהחלט.

2. בחו"ל אף אחד לא יבוא אליכם, אולי יסתכלו עליכם - אבל ! ליד מטוסי אלעל יש מאבטחים של אלעל, הם יגידו לכם להפסיק - בדוק !

טעות גדולה, באמסטרדם שהייתי לפני זמן לא רב מישהו רצה לצלם את האף של ECD שם ב-Gמי שמכיר וישר קפץ לו על העדשה איזה מאבטח הולנדי והאמת שעוד לא התחיל הבורדינג אפילו.

(מי שהיה חכם כמוני וצילם אותו מפנה את המסלול עד לחניה ובחניה עוד לפני שבכלל השומרים ידעו שהאלעל הגיע, הוא יצא נשכר)

פורסם

וואלה, גם לי קרו דברים נורא דומים!

בהיטרו צילמתי את כל האגף (שערים 50-56 אם אתם מכירים...) מטוס אחרי מטוס

כולם שם היו בריטיש ולידי עמד מאבטח(אנגלי לכל דבר) צילמתי את כל המטוסים אבל כשהגעתי לשער 56 של אלעל הוא הסתער עליי כאילו עמדתי לפוצץ שם מטען.

אחרי זה לא ויתרתי היתי חייב מזכרת מ 4X-AXQ.

עלינו על השער ואז הפנו אותנו לפיצול שבשער כדי לרדת למטה רק הנכים והזקנים עלו דרך השער, וזה היה רגע המזל שלי תפסתי את הקודק כיוונתי זום ו... פתאום אני קולט איזה אנגלי אחר צועק עלי ודרש ממני למחוק את התמונה! אם לא הוא יקח לי את המצלמה.

אחרי כמה חודשים טובים פגשתי אותו שוב בהיטרו ,את אותו אחד והוא לא עשה לי כלום כשצילמתי את ה767 של בריטיש לארץ.

שורה תחתונה: אנטישמי! [[בטח הוא קיבל את ההוראות האלו מאלעל.]]

פורסם

טעות גדולה, באמסטרדם שהייתי לפני זמן לא רב מישהו רצה לצלם את האף של ECD שם ב-Gמי שמכיר וישר קפץ לו על העדשה איזה מאבטח הולנדי והאמת שעוד לא התחיל הבורדינג אפילו.

(מי שהיה חכם כמוני וצילם אותו מפנה את המסלול עד לחניה ובחניה עוד לפני שבכלל השומרים ידעו שהאלעל הגיע, הוא יצא נשכר)

אבא שלי היה במרץ לפני שנה באמסטרדם והוא צילם את כל הטרמינל, כל מטוס שיהיה בטרמינל הוא הגיע לידו וצילם בשבילי, האנשי בטחון בשדה (חיילים הולנדיים) הסתכלו עליו ולא אמרו מילה, הוא הגיע לאזור אלעל וישר קפץ עליו מאבטח ישראלי ואמר "היי, לא לצלם !" וזהו ...

כך שנראה שזה די תלוי בבנאדם שעליו את נופל ....

אבל העובדה היא שההולנדים יכולים גם לשתוק ותמיד מי שיעשה את הבלאגן זה הישראלים :P

פורסם

אבא שלי היה במרץ לפני שנה באמסטרדם והוא צילם את כל הטרמינל, כל מטוס שיהיה בטרמינל הוא הגיע לידו וצילם בשבילי, האנשי בטחון בשדה (חיילים הולנדיים) הסתכלו עליו ולא אמרו מילה, הוא הגיע לאזור אלעל וישר קפץ עליו מאבטח ישראלי ואמר "היי, לא לצלם !" וזהו ...

כך שנראה שזה די תלוי בבנאדם שעליו את נופל ....

אבל העובדה היא שההולנדים יכולים גם לשתוק ותמיד מי שיעשה את הבלאגן זה הישראלים :P

ממ זה די מוזר אבל גם נכון מה שאתה אומר כי שהייתי בהיטר'ו אותה סיטואציה של מישהו שטס איתו בחזרה לארץ 4X-AXQ שער 56 צילמתי בתוך השאר ולא דיברו איתי בכלל פשוט צילמתי איזה 10 תמונות של הפנים היפות של המטוס הזה וגם של הטייסים שרציתי לשרוף אותם מרוב קנאה

פורסם

תעשו חיים

נחמד,אבל בכל זאת אני מעדיף לבקש מהדיילת :P

פורסם

רוב הסיפורים פה באמת מעניינים אבל זה גם אומר שהאבטחה של אלעל מצויינת וזה דבר טוב מאד.לפני כמה זמן טסתי לפריז עם 757 של ארקיע צילמתי בוידאו את רוב הטיסה כולל נחיתה והמראה ובדרך חזרה בטרמינל צילמתי איזה חצי שעה את כל המטוס ממש אפילו פרטים קטנים ואף אחד לא אמר לי מילה. 8)

פורסם
מחבלים ערבים עולים על טיסה של אלעל ולצלם אסור ... ?!

נו באמת ....

דור למה בדיוק אתה מתכוון? איזה מחבלים ואיזה שטויות....

איך שוכחים לאלעל מקרים של מחבלים שעלו למטוס ונזכרו לתפוס אותם בטיסה ...

לא משנה, עזוב, אנשים חיים באשליות.

פורסם

תעשו חיים

נחמד,אבל בכל זאת אני מעדיף לבקש מהדיילת :P

אהבתי!!! :lol:

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...