עבור לתוכן
Itay Zecharia

מהירויות שיוט במטוסי BOEING

Recommended Posts

פורסם

מעניין אותי לדעת מהי מהירות השיוט של מטוסי אלעל השונים. משום שישנו וויכוח בין החברים כאן, מהי המהירות שיוט המקסימלית, ומהי המהירות שמתמשים בה בד"כ.

להלן הנתונים מחברת אלעל: http://www.elal.co.il/default.asp?V_DOC ... _LANG_ID=2

אם אני לא טועה גם באלעל וירטואל ישנם נתונים זהים.

האם הנתונים הללו נכונים?

פורסם

האמת רק חצי נכון שם לפי דעתי באתר של אלעל...

הם יוצאים מנקודת הנחה שמי שקורא את המגזין שלהם 'אטמוספירה' בטיסות לא בדיוק מחפש את העמוד הזה ולבדוק לפרטי פרטים מהירות שיוט של 757 בטיסות לברצלונה :)

פורסם

מהירות שיוט זה משהו מאוד לא יציב הוא משתנה בין גבהים ועומסים שונים על המטוס.

וגם אין דבר כזה שכל חברה קובעת איזה מהירות היא המקסימלית אלה בואינג קובעים כי הם בודקים את זה וגם אם בואינג אומרים שמהירות השיוט היא 0.XX מאך במשקל Y ובוגה Z הטייס על המטוס לא יחליט אני לא מתחייחס וינסה לשבור את מהירות הקול. הטייס הוא רק המעפיל של המכונה הוא לא אמור לבדוק אותה (אלה אם הוא טייס ניסוי).

פורסם

הם יוצאים מנקודת הנחה שמי שקורא את המגזין שלהם 'אטמוספירה' בטיסות לא בדיוק מחפש את העמוד הזה ולבדוק לפרטי פרטים מהירות שיוט של 757 בטיסות לברצלונה :)

אז זהו, שהייתי בקוקפיט וראיתי את המהירות והגובה.

פורסם

אז זהו, שהייתי בקוקפיט וראיתי את המהירות והגובה.

גם אני חוויתי את זה אתה יכול להיות רגוע :wink: וגם ב-757

פורסם

ולאומתכם 0.95 עם 777 ב 41000 חזרה מ JFK.

הטייס התגעגע לאשתו או שהיו לו קוצים בתחת.

ול Smart Ass אולי תרכז את השאלות שלך במקום לפוצץ את הפורום ... :roll:

פורסם

אפרסם דוגמא של מדריך של תמיר חיים על מטוס 757.

אפשר להתאים לפי המדריך נתונים לכול מטוס ולהבין איך מחשב מהירות ודברים כמו דלק וכול מיני דברים בהקשר לבואנגים.

http://i.1asphost.com/hitman747/757.pdf

את החומר לגבי 767 שכבר יש לי (לקראת הטיסה של ישראייר לארה"ב בניצוחו של דן)

אם מישהו לא מצא בגוגל שיגש אלי ואשמח לנסות ולהעלות גם אותו לשרת.

תהנו..

פורסם
ולאומתכם 0.95 עם 777 ב 41000 חזרה מ JFK.

הטייס התגעגע לאשתו או שהיו לו קוצים בתחת.

ול Smart Ass אולי תרכז את השאלות שלך במקום לפוצץ את הפורום ... :roll:

רן... פגעת בי קשות :cry:

אני ACE לא ASS :evil: :lol:

פורסם

שלום חברה,

בא נראה איך תוקפים את הנושא. היום זה שיוט באל על ומחר נושא אחר, אך העיקרון לאיתור ואיחזור מידע דומה וקל להפליא:

1. אל על מפעילה מטוסי בואינג, נכון? ולחברת בואינג יש אתר באינטרנט, בו ניתן לקבל את מפרטיהם המדויקים של כל המטוסים והדגמים המיוצרים בה. בנוסף יש כל מיני אתרים ברשת אותם ניתן לאתר בקלות באמצעות מנוע חיפוש. הנה לדוגמא הקישור למשפחת מטוסי ה- B737 החדשים:

http://www.b737.org.uk/techspecsdetailed.htm

2. מהירות שיוט מושפעת מאוד חזק מגורם העלות, הנקרא COST INDEX, ומוכנס ל- FMC בכל גיחה, כי מרכיב עלות אחד המשפיע על האינדקס חזק הנו מחיר הדלק, ובבודפשט המחיר לא בהכרח כמו בבנגקוק.

3. מהירויות אופייניות: B744, מאך 0.8 עד 0.87 כתלות בקוסט אינדקס, B777 דומה, B738 בין 0.785 ל- 0.82, כך גם B757 ו- B767.

מקווה שנתתי גם כיוון וגם מושג. :wink:

פורסם

במדריך שפירסמתי כתוב כמה מילים על זה כולל איזה דוגמא למהירות נכונה כדי שלא יהיה נזק במנועים ודברים כאלה שיגרמו לטיסה לעלות יותר מידי...

יש מהירויות של טיפוס רצויות ודברים כאלה.. שווה לראות.

פורסם
במדריך שפירסמתי כתוב כמה מילים על זה כולל איזה דוגמא למהירות נכונה כדי שלא יהיה נזק במנועים ודברים כאלה שיגרמו לטיסה לעלות יותר מידי...

יש מהירויות של טיפוס רצויות ודברים כאלה.. שווה לראות.

ממש מעולה אלירן. זה מעניין מאוד. אני חושב שיש ליישם את זה בהקדם האפשרי.

פורסם

כמה המלצות

המדריך הכי טוב לפי דעתי שנכתב על מחשבי טיסה והשימוש בהם הוא של ה- PIC ניתן להוריד אותו ב-www.wilcopub.com הוא תואם ברובו ל- PMDG...

בנוסף תוכנב טובה לתכהון טיסה הוא ה- FSBUILD שיודע גם לחשב STEPCLIMB לכל מטוס ובכלל חישובי הדלק שלו מאוד מדוייקים מניסיון.

פורסם
כמה המלצות

המדריך הכי טוב לפי דעתי שנכתב על מחשבי טיסה והשימוש בהם הוא של ה- PIC ניתן להוריד אותו ב-www.wilcopub.com הוא תואם ברובו ל- PMDG...

בנוסף תוכנב טובה לתכהון טיסה הוא ה- FSBUILD שיודע גם לחשב STEPCLIMB לכל מטוס ובכלל חישובי הדלק שלו מאוד מדוייקים מניסיון.

תודה רבה על המידע אלעד.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...