עבור לתוכן
אורח

טיסות בשטחי הגדה המערבית

Recommended Posts

פורסם

רציתי לדעת אם תיהיה איזשהי בעיה עם טיסה מעל שטחי יו"ש, מצאתי נתיב מעניין שאני יכול לקיים בסימולטור עם אז"מ והוא כביש 60 שמתחיל בנצרת ונגמר בבאר שבע ועובר דרך ג'נין , שכם, רמאללה, בית לחם וחברון. תיהיה בעיה לבצע דבר כזה אם אני עם אות קריאה אזרחי?

אורח Yarden Salvi
פורסם
לא נראה לי תיהיה בעיה במרשה חריג .

מקסימום האז"מ שלך יכול לטפס מעל גובה 8 ?

ואז הוא הופך לדאון.. :D :mrgreen:

אורח Yarden Salvi
פורסם
רק אני, או שמדובר בגדרה המזרחית? ;)

הגדה המזרחית היא הצד המזרחי של הירדן, וזה בירדן, כמובן.

הגדה המערבית היא בישראל. :)

פורסם

אם כך טעות שלי,

בלבלתי עם משהו אחר... :oops:

אורח Yarden Salvi
פורסם

אם כך טעות שלי,

בלבלתי עם משהו אחר... :oops:

מזרח ומערב ירושלים אולי.. :D

פורסם

רק יש לזכור שחל איסור לבצע זאת עם מטוסים צבאים.

הנושא כתוב בנהלי החטיבה.

מעבר לכך, כל טיסה כזו במטוס אזרחי מבורכת.

הפעלה צבאית

בהתאם לנהלי ואטסים, הפעלה צבאית הינה הפעלה מיוחדת המחייבת אישור מחלקת מבצעים מיוחדים בהנהלה (VSOA).

טיסות מטוסים צבאיים בין שדות תעופה לפי נהלי תעופה רגילים מותרות גם ללא אישור כזה. להבהרה, יירוט מטוס או טיסת מבנה במטוסים צבאיים מצביעה על תפעול צבאי לו נחוץ אישור מיוחד.

אין לקיים טיסות במטוסים צבאיים ישראליים, אף במסגרת סטנדרטית, במרחבי הפיקוח השכנים כולל רצועת עזה. האיסור לא חל לגבי מרחב ניקוסיה.

http://www.vatil.org/vatil/charts/rules/hebrules.php

פורסם

הנושא כתוב בנהלי החטיבה.

הפעלה צבאית

בהתאם לנהלי ואטסים, הפעלה צבאית הינה הפעלה מיוחדת המחייבת אישור מחלקת מבצעים מיוחדים בהנהלה (VSOA).

טיסות מטוסים צבאיים בין שדות תעופה לפי נהלי תעופה רגילים מותרות גם ללא אישור כזה. להבהרה, יירוט מטוס או טיסת מבנה במטוסים צבאיים מצביעה על תפעול צבאי לו נחוץ אישור מיוחד.

אין לקיים טיסות במטוסים צבאיים ישראליים, אף במסגרת סטנדרטית, במרחבי הפיקוח השכנים כולל רצועת עזה. האיסור לא חל לגבי מרחב ניקוסיה.

זאת אומרת שאסור לטייס ישראלי לטוס מעל ארצות שכנות במטוס צבאי?

לדוגמא אני עם F-22 של ארה"ב שבא לביקור בארץ (סתם סיטואציה..)

אני רוצה לטוס איתו ולנחות באיראן,ואני מתכוון לנחות ולטוס כמו שצריך,בלי שום כוונה לשום דבר רע.

אסור לעשות זאת?

אורח Yarden Salvi
פורסם

הנושא כתוב בנהלי החטיבה.

הפעלה צבאית

אני רוצה לטוס איתו ולנחות באיראן,ואני מתכוון לנחות ולטוס כמו שצריך,בלי שום כוונה לשום דבר רע.

אסור לעשות זאת?

הכוונה כאן היא למטוסים צבאיים ישראליים .

אם אתה טס עם קולסיין לא ישראלי וזהות מטוס לא ישראלי, לא צריכה להיות בעיה. :)

פורסם

תפעיל קצת את ההגיון הבריא, טיסה שכזו פשוט תמשוך תשומת לב מיותרת.

מתי בפעם האחרונה טסתם עם F22 לאירופה? במה שונה אירופה משאר מדינות ערב שצריך לטוס אליהן עם מטוס קרב ולא עם איזה 737 נחמד ויפה...

פורסם
תפעיל קצת את ההגיון הבריא, טיסה שכזו פשוט תמשוך תשומת לב מיותרת.

מתי בפעם האחרונה טסתם עם F22 לאירופה? במה שונה אירופה משאר מדינות ערב שצריך לטוס אליהן עם מטוס קרב ולא עם איזה 737 נחמד ויפה...

אתה צודק,כשאני חושב על זה אני לא מבין למה שאלתי את זה אפילו,אני בכלל לא מטיס צבאיים :roll: ..

פורסם
אין פוליטיקה ברשת.

אידיליה לא קיימת.

אם תטוס ב-F15 ישראלי במרחב השוויצרי, היחס יהיה שונה לחלוטין אם תבצע טיסה דומה מעל מצריים.

עוד לא התחלתי לדבר על לבנון, סוריה או איראן.

כל חוקי VSOA קיימים, ותקפים במיוחד למרחב הישראלי, רק בגלל שאיך שלא מסתכלים על זה, התפיסה של טיסה במטוס צבאי גוררת מחשבה פוליטית מיידית.

שמעתי פעם משפט: למד את חוקיה של מדינה ודע מה באמת קורה שם. אם יש חוק שאסור לרצוח, כנראה שמישהו רצח.

אם ברשת הוירטואלית יש חוק שעליה להיות נקיה מפוליטיקה, כנראה שבאופן מאוד בסיסי, אין אפשרות להתנער ממחשבה פוליטית כאשר יש לכך טריגר שמקורו בחיים האמיתיים.

פורסם
אין פוליטיקה ברשת.

קודם כל להבהיר: אני נגד מלחמה ובעד שלום.

להיות שוויצרים אף פעם לא הוביל אף אחד לשום מקום ברור.

אני ישראלי ואני גאה בעובדה הזאת. אני אגיד את זה באופן חד וחלק: אני נגד האיראנים, ארגוני הטרור וכל שאר הפעילים למיניהם.

כל הנייטרליות הזאת של וואטסים באה ממקום טוב, אבל יש פעמים שזה מוגזם וגובל בחופש הביטוי.

פורסם

יש לזכור שואטסים היא רשת פרטית, ולכן לא חייבת חופש ביטוי לאף אחד.

אנחנו פה מרצוננו החופשי כדי להנות ומן הסתם מקבלים עלינו את הנהלים של ואטסים באשר הם.

פורסם

הנושא כתוב בנהלי החטיבה.

הפעלה צבאית

אסור לעשות זאת?

גם טיסה עם מטוס ח"א אמריקאי מעל אירן אסורה עד כמה שידוע לי

פורסם

אם אני לא טועה אין בעיה שמטוס אמריקאי יטוס אצלנו תחת אות קריאה צבאי או מעל אירופה. יצא לי לראות F18 אמריקאי ברשת שהמריא מנושאת מטוסים שליד חופי חיפה (יש סינרי) וטס לאיזשהו בסיס בארץ אני כבר לא זוכר

ד"א מישהו מכיר חומוס טווב בשכם לעצירות בדרך? :P

פורסם

א. אלו היו גיחות הצי האמריקאי הוירטואלי במסגרת פעילות החטיבה וח"א הוירטואלי (איציק ואני) להפעלת ח"א. היו מספר גיחות F-18 של הצי השישי מ/ אל נבטים.

ב. איציק ציטט את הנוהל לגבי רצועת עזה אך לא הסביר מדוע הגדה המערבית שונה מהרצועה בנוהל.

לדעתי הנוהל שנקבע אז לגבי הגדה היה כי מותר לטוס בה בנתיבים ובגבהים המורשים, ומעבר לכך מעל גובה 8000.

אלה שכתבו כי הם בעד אלה ונגד אחרים- הדברים אסורים כאן, זהו ארגון חברים וכולם בו נוהגים באחרים בכבוד. לכן חשבתי להסביר מדוע חשוב להגביל טיסות מעל שטחים אלה גם אם לא כולנו כולל אני חושבים שהדבר צודק, אלא שהוא חכם: שטחים אלה מוגדרים במסמכי תעופה בינלאומיים כשטחים בהם השליטה האווירית נמצאת במחלוקת. ואם כך, כדאי שנראה מידת התחשבות באחר גם אם אין בכך עשיית צדק אלא פשרה זמנית.

אם אני לא טועה אין בעיה שמטוס אמריקאי יטוס אצלנו תחת אות קריאה צבאי או מעל אירופה. יצא לי לראות F18 אמריקאי ברשת שהמריא מנושאת מטוסים שליד חופי חיפה (יש סינרי) וטס לאיזשהו בסיס בארץ אני כבר לא זוכר

פורסם

אני מכיר בעוג'ה אם אתה עובר ליד יריחו :lol:

פורסם

זו המכולת ביישוב הר ברכה מדרום לשכם.

4.jpg

בטח תמצא שם גם חומוס על אחד המדפים... :wink:

עוד פרטים כאן:

http://sdf.shomron.org.il/yishuv/bracha.html

אפרופו הר ברכה, שימו לב לזה: חבר כיתה שלי מהישיבה התיכונית:

http://www.inn.co.il/Besheva/Article.aspx/5133

איזה בעייה ואיזה דמוגראפית... :mrgreen:

נא להתחבר על מנת להגיב