אורח פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 פעם ראשונה שיצא לי לפקח עם כזאת כמות של עומס (בכל זאת מתלמד), למדתי כבר דברים מהמשמרת הזאת.מי שזה נראה כאילו "צעקתי" עליו אז מצטער, זה לא היה אמור להיראות ככה , אבל בחייאת חבר'ה תגיעו מוכנים, רשאי להניע זה לא רשאי להמריא 800 לבצרה. היית מעולה קרבל! רק דבר קטן, מהלחץ התחלת לדבר מהר והתבלבלת המון, כמו כן ביקשת ממני לדווח לך בנקודה, הקשר היה תפוס וכמעט עברתי אותה ודיווחתי בטקסט ואמרת שאין צורך לדווח בטקסט, אז זו הסיבה, שתדע. חוץ מזה היית מעולה והיה תענוג לטוס תחתיך! תודה רבה, רק להבא לא משתמשים בטקסט כדי לדווח לי שחלפתם נקודות בתנאי שהקשר עמוס, זה מיותר וזה שתכתבו לי בטקסט שאתם חלפתם נקודה מסוימת לא ממש תועיל לי, אני רואה אותכם.
David Bendavid פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 פעם ראשונה שיצא לי לפקח עם כזאת כמות של עומס (בכל זאת מתלמד), למדתי כבר דברים מהמשמרת הזאת.מי שזה נראה כאילו "צעקתי" עליו אז מצטער, זה לא היה אמור להיראות ככה , אבל בחייאת חבר'ה תגיעו מוכנים, רשאי להניע זה לא רשאי להמריא 800 לבצרה. היית מעולה קרבל! רק דבר קטן, מהלחץ התחלת לדבר מהר והתבלבלת המון, כמו כן ביקשת ממני לדווח לך בנקודה, הקשר היה תפוס וכמעט עברתי אותה ודיווחתי בטקסט ואמרת שאין צורך לדווח בטקסט, אז זו הסיבה, שתדע. חוץ מזה היית מעולה והיה תענוג לטוס תחתיך! תודה רבה, רק להבא לא משתמשים בטקסט כדי לדווח לי שחלפתם נקודות בתנאי שהקשר עמוס, זה מיותר וזה שתכתבו לי בטקסט שאתם חלפתם נקודה מסוימת לא ממש תועיל לי, אני רואה אותכם. תראה, כל עוד נתת לי הוראה לדווח לך אני יוצא מנק' הנחה שאתה מרוכז במשהו אחר ואתה לא עוקב אחרי באופן סדיר, ככה שהייתי צריך לדווח לך, ובגלל שראיתי המון תנועה והקשר היה תפוס, רשמתי לך בטקסט רק שתדע תוך כדיי שאתה מדבר שעברתי את הנקודה, ובכך תחליט עד כמה הנושא דחוף כי במקרה הזה התמונה אצלך מפורטת ומובנת יותר.
Ido Bone פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 הקשר באמת היה עמוס... בבצרה 800 אביב העביר אותי לפלוטו ולא הצלחתי לדבר שם! הייתי 2 מייל מחדרה עדיין בגובה 800!!!!
Idan Traub פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 הקשר באמת היה עמוס... בבצרה 800 אביב העביר אותי לפלוטו ולא הצלחתי לדבר שם! הייתי 2 מייל מחדרה עדיין בגובה 800!!!! אם אתה רואה שאתה בגובה שמתחיל להראות מסוכן ופוגע בבטיחות שלך ושל הנוסעים אז גם אם הקשר עמוס חובתך להמנעה מאסון ולעלות בגובה תוך הסתכלות סביב על התנועה כיד לוודא שאין קונפליקט עם תנועה חולפת . האזור של בצרה-צומת השרון ניתן לטיסה מאוד נמוכה גם של מתחת ל800 ככה שבמקרה הזה זה לא נורא .
Yuval Fishler פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 היה אירוע מעולה! המון טייסים, וכך גם פקחים! גם זרים וגם מקומיים שיא הטיסות שהיו מחוברות בו זמנית שאני ראיתי היה 43 טיסות בישראל. מדהים! כל הכבוד לכולם, כן ירבו אירועים כאלה!
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 היו באיזור בין ירושלים לב"ג מספר קונפליקטים, הTCAS שלי לא הפסיק לצרוח. הייתי צריך לטפס כל פעם בשביל להימנע מהם. אגב, אלו שטסים בבן גוריון! אני הגעתי לנגיעה, על הערוץ יש כחמישה מטוסים ישראלים וכשלושה זרים. במצב כזה, לא נראה לכם שצריכים לעבור לדבר אנגלית? בשלב כל כך קריטי של הטיסה, הפרדה כל כך קטנה, חשוב שכל אחד יבין איפה השני נמצא! ובכל זאת, מדברים עברית! מי שרואה שקשה לו עם אנגלית, שייקח זאת בחשבון- או שלא יעלה לטוס ביום כזה עמוס בשדה כזה, או שילמד אנגלית!
Ido Bone פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 נכון אוהד! צודק, היו כאלה (ישראלים) שדיברו אנגלית עם פלוטו חחח...
Idan Traub פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 נכון אוהד! צודק, היו כאלה (ישראלים) שדיברו אנגלית עם פלוטו חחח... מה הבעיה לדבר אנגלית עפ פלוטו ?
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 אני לא דיברתי על זה, דיברתי על הקטע של לדבר עברית עם מגדל בן גוריון בזמן כל כך לחוץ עם טייסים זרים על הערוץ. זה נכון שעם פלוטו צריך לדבר עברית כל עוד אין טייסים זרים, אבל את זה לא שמעתי ולא על זה דיברתי.
Ido Bone פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 נכון אוהד! צודק, היו כאלה (ישראלים) שדיברו אנגלית עם פלוטו חחח... מה הבעיה לדבר אנגלית עפ פלוטו ? אין בעיה לדבר אנגלית עם פלוטו, אבל היו כמה שבקושי ידעו אנגלית (לפחות את הנדב"ר באנגלית) ודיברו... זה היה מצחיק
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 נכון אוהד! צודק, היו כאלה (ישראלים) שדיברו אנגלית עם פלוטו חחח... מה הבעיה לדבר אנגלית עפ פלוטו ? אין בעיה לדבר אנגלית עם פלוטו, אבל היו כמה שבקושי ידעו אנגלית (לפחות את הנדב"ר באנגלית) ודיברו... זה היה מצחיק כל עוד אין טייס זר על הערוץ, עברית היא השפה שצריך לדבר בה.
Shachar Hzkelevich פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 היו באיזור בין ירושלים לב"ג מספר קונפליקטים, הTCAS שלי לא הפסיק לצרוח. הייתי צריך לטפס כל פעם בשביל להימנע מהם.אגב, אלו שטסים בבן גוריון! אני הגעתי לנגיעה, על הערוץ יש כחמישה מטוסים ישראלים וכשלושה זרים. במצב כזה, לא נראה לכם שצריכים לעבור לדבר אנגלית? בשלב כל כך קריטי של הטיסה, הפרדה כל כך קטנה, חשוב שכל אחד יבין איפה השני נמצא! ובכל זאת, מדברים עברית! מי שרואה שקשה לו עם אנגלית, שייקח זאת בחשבון- או שלא יעלה לטוס ביום כזה עמוס בשדה כזה, או שילמד אנגלית! אוהד אני רוצה להתייחס למה שאתה אומר כי אני הייתי על עמדת המגדל. אני עברתי לעברית מסיבה מאוד מאוד פשוטה, יש טייסים שלא יודעים אנגלית בסיסית אז לפעמים שיש זמן אני מנסה להסביר שוב ושוב ושוב אבל כשיש אירוע ושיש לי 5 מטוסים בהקפה (בשלב הזה בידיוק עברתי לעברית) ואין לי זמן לנשום אני אדבר עברית עד שיפתר הקונפליקט ותאמת לא ממש אכפת לי מהטייס הזר הזה שהוא לא מבין אותי, התפקיד שלי זה לסדר את כולם ושלא יהיו בעיות. ואת זה לא הצלחתי להשיג בעזרת השפה האנגלית ולכן עברתי לעברית עד שירד הלחץ כי אנשים פשוט לא יודעים אנגלית וזה מ-ח-ד-ל!. אני עד שלא הייתי סגור על עצמי עם הנדב"ר האנגלי לא התקרבתי לב"ג בכלל!, חברה שימו לב לזה... זה מאוד מקשה באירועים... חוץ מהבעיות המיוחדות האלה היה אירוע מעולה ומאוד נהנתי! שבוע טוב לכולם!
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 היו באיזור בין ירושלים לב"ג מספר קונפליקטים, הTCAS שלי לא הפסיק לצרוח. הייתי צריך לטפס כל פעם בשביל להימנע מהם.אגב, אלו שטסים בבן גוריון! אני הגעתי לנגיעה, על הערוץ יש כחמישה מטוסים ישראלים וכשלושה זרים. במצב כזה, לא נראה לכם שצריכים לעבור לדבר אנגלית? בשלב כל כך קריטי של הטיסה, הפרדה כל כך קטנה, חשוב שכל אחד יבין איפה השני נמצא! ובכל זאת, מדברים עברית! מי שרואה שקשה לו עם אנגלית, שייקח זאת בחשבון- או שלא יעלה לטוס ביום כזה עמוס בשדה כזה, או שילמד אנגלית! אוהד אני רוצה להתייחס למה שאתה אומר כי אני הייתי על עמדת המגדל. אני עברתי לעברית מסיבה מאוד מאוד פשוטה, יש טייסים שלא יודעים אנגלית בסיסית אז לפעמים שיש זמן אני מנסה להסביר שוב ושוב ושוב אבל כשיש אירוע ושיש לי 5 מטוסים בהקפה (בשלב הזה בידיוק עברתי לעברית) ואין לי זמן לנשום אני אדבר עברית עד שיפתר הקונפליקט ותאמת לא ממש אכפת לי מהטייס הזר הזה שהוא לא מבין אותי, התפקיד שלי זה לסדר את כולם ושלא יהיו בעיות. ואת זה לא הצלחתי להשיג בעזרת השפה האנגלית ולכן עברתי לעברית עד שירד הלחץ כי אנשים פשוט לא יודעים אנגלית וזה מ-ח-ד-ל!. אני עד שלא הייתי סגור על עצמי עם הנדב"ר האנגלי לא התקרבתי לב"ג בכלל!, חברה שימו לב לזה... זה מאוד מקשה באירועים... חוץ מהבעיות המיוחדות האלה היה אירוע מעולה ומאוד נהנתי! שבוע טוב לכולם! אני מסכים איתך לגמרי, וגם עם הצורה שבה פעלת. אתה פעלת בצורה הכי טובה שיש. לעומת זאת, המטוסים שדיברו עברית היו מאוד בעייתיים! יש כ"כ הרבה שדות בארץ! אם אתם לא יודעים אנגלית באירוע כזה לא להתקרב לב"ג! וגם, למה להקיף דווקא בב"ג בזמן הזה, הרי יש עוד מליון שדות בצפון הרבה פחות עמוסים!
Shachar Hzkelevich פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 היו באיזור בין ירושלים לב"ג מספר קונפליקטים, הTCAS שלי לא הפסיק לצרוח. הייתי צריך לטפס כל פעם בשביל להימנע מהם.אגב, אלו שטסים בבן גוריון! אני הגעתי לנגיעה, על הערוץ יש כחמישה מטוסים ישראלים וכשלושה זרים. במצב כזה, לא נראה לכם שצריכים לעבור לדבר אנגלית? בשלב כל כך קריטי של הטיסה, הפרדה כל כך קטנה, חשוב שכל אחד יבין איפה השני נמצא! ובכל זאת, מדברים עברית! מי שרואה שקשה לו עם אנגלית, שייקח זאת בחשבון- או שלא יעלה לטוס ביום כזה עמוס בשדה כזה, או שילמד אנגלית! אוהד אני רוצה להתייחס למה שאתה אומר כי אני הייתי על עמדת המגדל. אני עברתי לעברית מסיבה מאוד מאוד פשוטה, יש טייסים שלא יודעים אנגלית בסיסית אז לפעמים שיש זמן אני מנסה להסביר שוב ושוב ושוב אבל כשיש אירוע ושיש לי 5 מטוסים בהקפה (בשלב הזה בידיוק עברתי לעברית) ואין לי זמן לנשום אני אדבר עברית עד שיפתר הקונפליקט ותאמת לא ממש אכפת לי מהטייס הזר הזה שהוא לא מבין אותי, התפקיד שלי זה לסדר את כולם ושלא יהיו בעיות. ואת זה לא הצלחתי להשיג בעזרת השפה האנגלית ולכן עברתי לעברית עד שירד הלחץ כי אנשים פשוט לא יודעים אנגלית וזה מ-ח-ד-ל!. אני עד שלא הייתי סגור על עצמי עם הנדב"ר האנגלי לא התקרבתי לב"ג בכלל!, חברה שימו לב לזה... זה מאוד מקשה באירועים... חוץ מהבעיות המיוחדות האלה היה אירוע מעולה ומאוד נהנתי! שבוע טוב לכולם! אני מסכים איתך לגמרי, וגם עם הצורה שבה פעלת. אתה פעלת בצורה הכי טובה שיש. לעומת זאת, המטוסים שדיברו עברית היו מאוד בעייתיים! יש כ"כ הרבה שדות בארץ! אם אתם לא יודעים אנגלית באירוע כזה לא להתקרב לב"ג! וגם, למה להקיף דווקא בב"ג בזמן הזה, הרי יש עוד מליון שדות בצפון הרבה פחות עמוסים! אוהד דבר ראשון תודה רבה לך אחי על התמיכה... ודבר שני אף פעם לא הייתי מאשר הקפות למטוסים באירוע ועם כמות מטוסים כמו שהייתה לנו בב"ג.. אפילו לבוקי לא אישרתי אימונים (ואני מצטער על זה) פשוט הפעלת מסלול 30 הייתה שגוייה ולכן היו בעיות בכניסה וכולם היו בהקפות... מסתבר שיש טייסים שמקובעים בראש תמיד לעבודה על 12 ואם משנים להם את המסלול ה"אהוב" עליהם הם בקריסה בראש...
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 למה הפעלת 30 הייתה שגויה? כי כמו שאמרת "יש טייסים שמקובעים בראש תמיד לעבודה על 12 ואם משנים להם את המסלול ה"אהוב" עליהם הם בקריסה בראש"? מי שמקובע ככה, שלא יטוס בבן גוריון. זה פשוט זלזול ואין לי מילה אחרת לכך.
Shachar Hzkelevich פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 למה הפעלת 30 הייתה שגויה? כי כמו שאמרת "יש טייסים שמקובעים בראש תמיד לעבודה על 12 ואם משנים להם את המסלול ה"אהוב" עליהם הם בקריסה בראש"? מי שמקובע ככה, שלא יטוס בבן גוריון. זה פשוט זלזול ואין לי מילה אחרת לכך. הפעלת 30 הייתה שגוייה מכמה סיבות... 1) עדיף היה לווסט תנועה שתמריא גם על 26 כי זה יצר לחץ אדיר על מסלול אחד וקרה מצב שהיה מטוס כמעט 30 דקות על הקרקע... 2) היה עדיף לעבוד על 12 גם עם הרוח הייתה קצת גבולית ל30... כי כמו שאמרתי אנשים רגילים לעבוד איתו וזה היה פותר הרבה בעיות מיותרות אצלי ואצל קרבל.. הרי תסכים איתי שמי שלא מצליח לסדר את הראש לעבוד עם מסלול אחר חוץ מ12 גם לא ישים לב לרוח גב של 12 קשר... וזה לא סתם זלזול זה זלזול אחו****, בנו הפקחים ובשאר הטייסים שסבלו מההשלכות של הבעיות שהם גרמו...
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 1) אני לא פקח אז אני לא יכול לענות לך על זה, כפי שזה נראה זה היה נכון לעשות את זה. 2)בכלל לא צריך להגיע למצב כזה. טייס מבין נהלים, פועל על פיהם, לא מקובע בראש רק לדבר אחד- גמיש להרבה מצבים. מי שלא עונה על הדרישות הבסיסיות האלה לא זכאי לתואר טייס. להחזיק מטוס באויר זה לא מספיק! צריך לדעת גם את מה שמסביב!
אורח פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 לא היתה שום טעות בהפעלת 30. הרוח הכתיבה מסלול פעיל ופעלתם נכון. אחרי שסגרתי את אילת, האזנתי לגישה ויש כמה שאסור להם להתקרב לב"ג בארוע מסוג זה. לא הצליחו להחזיר אפילו רידבק הכי פשוט, עזבו רידבק, גם אחרי שהעבירו להם הנחיות בעברית, עדין לא ביצעו. לאחר מכן חזיתי במשהו שכבר הרבה זמן לא ראיתי, נחיתת מבנה או ניסיון של נחיתת מבנה (לא רצונית) על 30. לא האזנתי למגדל בשלב זה, אבל התגובה הראשונה שלי היתה WTF. מה שכן ריחמתי על אביב שירק דם בלסדר את החברים באויר ומעבר לכמה פעולות מעט תמוהות (בעניי) תפקד יפה מאוד תחת הלחץ והבלאגן שנוצר ושלא באשמתו. ועכשיו לאילת. ראשית, תודה לכל הטייסים שבאו להפריח את השממה באילת. למי שלא יודע, זה השדה שממנו התחלתי לפקח ב VATSIM ולכן פינה חמה שמורה לי אליו. כשראיתי ששתי דקות אחרי שפתחתי את המגדל, מטוסים צצו כמו פיטריות אחרי הגשם, לא היה מאושר ממני. מתנצל שלקח לי כמה דקות להתאפס על עצמי, מעבר מ CTR למגדל = שינוי צורת עבודה. עכשיו כמה דגשים חשובים. בשדה בתעופה אילת אין מסלול הסעה = זמני המתנה ארוכים בעיקר בעת עומס. חלקכם הבין והפנים וחלק פשוט חושבים ששכחו אותם, אז לא לא שכחתי אף אחד. השדה הזה מאוד מוגבל בעגלל חוסר במסלול הסעה ולכן עם שני מקיפים אחד IFR ועוד כמה CVFR, צריך לעשות סדר ולשחרר בצורה כזאת שלא יגרמו קונפליקטים בעיקר בהקפה ותמרון בין כולם כדי לשחרר מטוסים החוצה בין מקיף למקיף. מעבר לזה, בלחץ שהיה אנשים ניסו להדחף לקשר דבר שסתם גרר עיכובים ויכל לגרום למצבים מסוכנים של התקרבות (מטוס התקרב מעם הרוח לכיוון ציר פיינל כשיש מטוס אחר) והקשר היה חסום בגלל פריצה לשידור. שוב תודה לכל הטייסים ולכל הפקחים שהשתתפו בארוע.
Shachar Hzkelevich פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 לא היתה שום טעות בהפעלת 30.הרוח הכתיבה מסלול פעיל ופעלתם נכון. אחרי שסגרתי את אילת, האזנתי לגישה ויש כמה שאסור להם להתקרב לב"ג בארוע מסוג זה. לא הצליחו להחזיר אפילו רידבק הכי פשוט, עזבו רידבק, גם אחרי שהעבירו להם הנחיות בעברית, עדין לא ביצעו. לאחר מכן חזיתי במשהו שכבר הרבה זמן לא ראיתי, נחיתת מבנה או ניסיון של נחיתת מבנה (לא רצונית) על 30. לא האזנתי למגדל בשלב זה, אבל התגובה הראשונה שלי היתה WTF. מה שכן ריחמתי על אביב שירק דם בלסדר את החברים באויר ומעבר לכמה פעולות מעט תמוהות (בעניי) תפקד יפה מאוד תחת הלחץ והבלאגן שנוצר ושלא באשמתו. ועכשיו לאילת. ראשית, תודה לכל הטייסים שבאו להפריח את השממה באילת. למי שלא יודע, זה השדה שממנו התחלתי לפקח ב VATSIM ולכן פינה חמה שמורה לי אליו. כשראיתי ששתי דקות אחרי שפתחתי את המגדל, מטוסים צצו כמו פיטריות אחרי הגשם, לא היה מאושר ממני. מתנצל שלקח לי כמה דקות להתאפס על עצמי, מעבר מ CTR למגדל = שינוי צורת עבודה. עכשיו כמה דגשים חשובים. בשדה בתעופה אילת אין מסלול הסעה = זמני המתנה ארוכים בעיקר בעת עומס. חלקכם הבין והפנים וחלק פשוט חושבים ששכחו אותם, אז לא לא שכחתי אף אחד. השדה הזה מאוד מוגבל בעגלל חוסר במסלול הסעה ולכן עם שני מקיפים אחד IFR ועוד כמה CVFR, צריך לעשות סדר ולשחרר בצורה כזאת שלא יגרמו קונפליקטים בעיקר בהקפה ותמרון בין כולם כדי לשחרר מטוסים החוצה בין מקיף למקיף. מעבר לזה, בלחץ שהיה אנשים ניסו להדחף לקשר דבר שסתם גרר עיכובים ויכל לגרום למצבים מסוכנים של התקרבות (מטוס התקרב מעם הרוח לכיוון ציר פיינל כשיש מטוס אחר) והקשר היה חסום בגלל פריצה לשידור. שוב תודה לכל הטייסים ולכל הפקחים שהשתתפו בארוע. רן אני הייתי על המגדל ואני רוצה להגיד לך שלא רק אתה אמרת WTF... כל הסיפור על הנדב"ר בעברית וכל הבאלגן של הטייסים שלא מצליחים לבצע הוראות היה סביב האירוע הזה שאתה מסכם אותו בWTF... הניסיון נחיתה הזה על 30 היה טעות נגררת של גישה ושלי ביחד ולכן זה היה נראה כמו שזה נראה.. אנחנו (אני ואביב) למדנו הרבה מהאירוע הזה וזה הכי חשוב...
אורח פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 אתה זוכר מה היה רכיב הרוח ? אני זוכר 340, לא זוכר על כמה.
ohad פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 אתה זוכר מה היה רכיב הרוח ? אני זוכר 340, לא זוכר על כמה. נראה לי ש10, משבים של 15
אורח פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 אתה זוכר מה היה רכיב הרוח ? אני זוכר 340, לא זוכר על כמה. נראה לי ש10, משבים של 15 הבעיה העיקרית שאני ראיתי היא שילוב של קלים וכבדים בגישה ל 30. צריך ניסיון, לא רק של הפקחים, גם של הטייסים כולל הבנה וראיה של התמונה האוירית ולפי מה ששמעתי על הערוץ, לא היה שם אפילו הבנה של נדב"ר בסיסי. חלק מה"טייסים" מקומם בשדה אחר ולא עמוס ובטח לא בשדה שתחת שליטה של גישה. הפקחים צריכים להיות מעט יותר אסרטיבים ובארוע כזה כשרואים שיש טייס שלצערינו אין לו מספיק רמה (לא נדבר ולא אויראות בסיסית) כדי להכנס ל TMA בזמן ארוע, פשוט לתת לו 180 ולהפנות אותו לשדה חלופי (זו גם הדמינה של העולם האמיתי) מאשר שיכנס ל TMA בכח ויחרבש לכולם את הארוע. אגב מעניין אותי לדעת שחר כמה תאום היה בינך (מגדל) לגישה. עבודת תאום נכונה בין שניכם יכלה למנוע כמה מצבים מוזרים שראיתי שם. לצערי לא היה לי יותר מידי זמן לשבת ולהאזין למתרחש והאזנתי רק לגישה וחבל.
אורח פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 במחצית הראשונה הרוח הייתה 340 על 14 קשרים, בשניה 11 קשרים על 300 פחות או יותר. מה שהיה לי הכי קשה במשמרת זה החוסר עונים עם כמה מהמטוסים, חלק המריאו ומיד אחרי המראה טיפסו לגובה שיוט שלהם, אפילו שאמרתי להם לשמור גובה 3 עקב תנועה בגובה 4 מעליהם. בייחוד זרים גם שהמריאו ועשו ישירות לגיטלה. בנוסף יש כמה חבר'ה שטסו בלי שליטה בנדב"ר עברית וגם זה היה סיוט.
Shachar Hzkelevich פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 אתה זוכר מה היה רכיב הרוח ? אני זוכר 340, לא זוכר על כמה. נראה לי ש10, משבים של 15 הבעיה העיקרית שאני ראיתי היא שילוב של קלים וכבדים בגישה ל 30. צריך ניסיון, לא רק של הפקחים, גם של הטייסים כולל הבנה וראיה של התמונה האוירית ולפי מה ששמעתי על הערוץ, לא היה שם אפילו הבנה של נדב"ר בסיסי. חלק מה"טייסים" מקומם בשדה אחר ולא עמוס ובטח לא בשדה שתחת שליטה של גישה. הפקחים צריכים להיות מעט יותר אסרטיבים ובארוע כזה כשרואים שיש טייס שלצערינו אין לו מספיק רמה (לא נדבר ולא אויראות בסיסית) כדי להכנס ל TMA בזמן ארוע, פשוט לתת לו 180 ולהפנות אותו לשדה חלופי (זו גם הדמינה של העולם האמיתי) מאשר שיכנס ל TMA בכח ויחרבש לכולם את הארוע. אגב מעניין אותי לדעת שחר כמה תאום היה בינך (מגדל) לגישה. עבודת תאום נכונה בין שניכם יכלה למנוע כמה מצבים מוזרים שראיתי שם. לצערי לא היה לי יותר מידי זמן לשבת ולהאזין למתרחש והאזנתי רק לגישה וחבל. היה תאום מלא ביני לבין קרבל כל דבר היה מתואם מבחינת התיאום מגיעו לאביב ולי לדעתי שאפו...
Yarin_l10 פורסם מאי 31, 2009 דיווח פורסם מאי 31, 2009 ואני חשבתי שבקשי היה מסכן עם כל התנועה הזרה אצלו :-s