עבור לתוכן
Etai Charit

הפקרות בחטיבה

Recommended Posts

פורסם

ברוך,

חסר לך היסוד, הבסיס- חוקי ואטסים/ VSOA. במקרה דנן, פיספוס קטן וואטסים שוללת את הזכות להקים טרם הקמה.

גם מי שלא מכיר את היסוד, יכל לקרוא אותו כאן בשרשור. אלא מאי- אנשים באים לשפוך, ולא קוראים את שנכתב בשרשור, ובכך דבריהם נטולי הקשר, בסיס, גם ידע אלמנטרי.

כחבר צוות (אני מתווכח כאן עם שניים ששכחו לרגע כי הם בצוות כי אני ורק אני הכנסתי אותם לשם, אך זה עניין אחר), רצוי ומחבר צוות נדרש להכיר את החוקים המחייבים, ובתבונה לשוחח עם אנשים, (חפירת פינות- סגנון לא נהיר, מעניין מאיזה מקום אפל צץ), גם מעט מחוץ לתחום הפעילות הממוקדת של אדם. קחו דוגמא מאיציק!

כחצי מחברי הצוות מבינים מעט מאוד בבקרת תעבורה שהיא מטרת פעולת החטיבה. אז נא קודם כל לקרוא, ללמוד, לנסות להבין, ואם לא מבינים לשאול.

לבוא ולכתוב כי בגלל התמקדות בנהלים ח"א לא המריא היא הכנסת רוח רעה בין חברים, ממש רישעות. קרא, למד, ובעיקר חשוב כיצד להתייחס לאחרים.

חיככתי בדעתי מדוע לאדם שקול ומתון כמו איתי, עלה הסעיף. הגעתי למסקנה כי חרו לו הערכים הבינוניים והרמה הכללית שלא תואמים את ציפיותיו. אני רואה תמונה דומה, אך מזמן לא מתרגז מכך. לפני זמן רב החלטתי כי לא אקח תפקיד מרכזי בפעילות, לא אדריך ולא אפקח, עד שאראה שינוי גישה עמוק ומהותי. לא מספיק לטפוח, אדם או ארגון, לעצמו על שכם. צריך להסתכל נכוחה וכך לפעול.

פורסם

למטבע יש שני צדדים עופר. את אותו פרצוף נעלב שאתה עושה גם אני יכול לעשות כחבר צוות שנכתבים עליו כאלה דברים בפומבי. אבל אני לוקח דברים בפרופורציות כי זה רק תחביב. אני מכריז בזאת שאני מרשה לכולם להעליב אותי ולהרים דחקות על חשבוני בפורום כללי למרות ובגלל שאני חבר צוות בחטיבה - ויש לזה תקדימים. נכון ליפי???? רן??? דודינקה???

בכל מקרה רק להעמיד אותך על טעותך לגבי הנחות יסוד מוטעות.

כן קראתי את הכללים של הקמת VA עם אופי צבאי ברשת.

סליחה על הצניעות אבל דווקא אני הייתי בין הראשונים שהעירו לאנשים שביצעו סוג טיסות כאלה, עם כל הריקושטים שקיבלתי בעקבות זה. ראה אסמכתאות כאן:

viewtopic.php?f=6&t=25717&hilit=%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99

viewtopic.php?f=13&t=21005&hilit=%D7%90%D7%9C+%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%94&start=15

אין שום מניעה להקים איזה ארגון שתרצה. להקים תשתית ולהתחיל לעבוד ללא התחברות לרשת. אין שום בעיה לאשרר את הקיים מול הגורמים המוסמכים בהנהלת ואטסים כשהכל מוכן. זה עניין של גישה, האם התוכן חשוב או הנהלים שמגבילים אותו חשובים יותר. משום מה בחטיבה יש כמה שהתאהבו בנושא הנהלים...

אני הייתי מתחיל אחרת. תרצו תקבלו את ההמלצה, תרצו תעלבו. גם זה מותר במסגרת הנהלים.

בכל מקרה עופר, אם יש לך בעיה עם הרמה בואטיל, אתה מוזמן לשנס מותניים ולסייע במסגרת זמנך הפנוי. משום מה אתה נוטה להעדיף לעשות "ברוגז" עם המערכת ותחלואיה. לטעמי, לא מתאים לאיש, לגיל ולמעמד. אם אנחנו כלכך גרועים נסה מסגרת אחרת שתמלא את הצורך שלך במיחזור העבר המפואר שלך. אולי חיל האוויר???

פורסם

היי לכולם.

קראתי את הדברים, הדעות השונות והתעמקתי בדברי איתי.

את הביקורות השונות מול צוות/ניהול החטיבה קודם כל אני מקבל. אחר כך מעכל ובסוף מנסה לראות הם יש איזשהו פספוס ניהולי של בני האדם (ביניהם אני) המנהלים את החטיבה כל אחד בתחומו.

סיננתי מדברי איתי את צורת הדברים ולקחתי רק את המידע הרלוונטי. אכן, אין שום הצדקה שבמסגרת VATSIM יבוצעו טיסות צבאיות (שלא על נתיבי תובלה) לא במסחרת חיל אויר וירטואלי כלשהו.

חיל האוויר הוירטואלי של VATIL קיים אך לא פעיל.

אם היום ישנה קבוצה גדולה שמבצעת טיסות כאלו ברשת, אני מבקש מהם להתאגד יחד ולהחיות את ה VA בשם חיל אויר וירטואלי של VATIL.

טיסה בחיל אויר וירטואלי עצם היותה היא הליכה על קצה קצה הגבול האתי והרגשי של כלל חברי VATSIM כי כל פניה, כל טיפוס כל צורת טיסה וכל מעבר גבול עלול לגרום לרגש כזה או אחר אצל סוג כזה או אחר של אוכלוסיה שטסה ברשת.

לכן כל טיסה צבאית ב VATIL חייבת להיעשות תחת מסגרת, פיקוח, ונהלים מסודרים וברורים מראש בין הארגון לבין הנהלת VATSIM.

בקשר לתחביב. אכן, עדיף קודם להתנסות בכיף שבטיסה ולאחר מכן בנהלים, אולם, מי שבוחר לבצע טיסות צבאיות ברשת, בוחר במודע להתנסות בבירוקרטיה לפני שהוא מתנסה בכיף.

בקשר לצוות החטיבה.

צוות החטיבה ייתמך ויסיע בכל צרכי חיל אויר וירטואלי אם יקום לתחייה עם הנהלה מתאימה וקשר ברור מול הנהלת VATSIM בדיוק כפי שצוות החטיבה מסייע היום ככל שביכולתו לפעילות השוטפת של חברות VA, מבחינתי חיל אויר וירטואלי הוא VA מהשורה.

בקשר לניהול הפורום.

צוות ניהול הפורום עושה כל שביכולתו להנעים את זמנם של כלל חברי החטיבה שיום ביומו מקדישים מזמנם וכותבים בפורום בנושאים שונים.

לא מן הנמנע שבכדי שאנשים ייהנו להיכנס לפורום צריך מפעם לפעם לעשות "נו נו נו" למשתמש כזה או אחר.

צוות הניהול עושה כל שביכולתו כדי לאזן בין 2 הגורמים, הנאה וסדר, קחו בחשבון שאיזון זה הוא איזון עדין ביותר. כל דבר שמבצעים לטובת צד אחד, גורע מתועלתו של הצד האחר, יש אלפי מקרים כאלו בתחום שלנו, טיסה ואווירודינמיקה שגם שם, רק איזון מתאים וספציפי יביא למצב אידיאלי.

אנחנו בצוות החטיבה וצוות ניהול הפורום, קוראים את הדברים שנאמרים כאן בשרשור בכובד ראש, אנחנו לא מזלזלים באף אחד מכם. תתפלאו. תפקידנו לשרת אתכם (וגם את עצמנו כחלק מכם).

לכן, המטרה שלנו היא רק להשתפר וכל הערה מבחינתי היא הערה בונה. קיבלנו. תנו לנו להגיב במעשים.

בשורה תחתונה אני אחזור על הבקשה המקורית של איתי:

שמישהו ייקח על עצמו עזרה בהקמת החיבור החלקים השונים הנחוצים להפעלת חיל אויר וירטואלי.

טיסות בטוחות לכולם.

פורסם
למטבע יש שני צדדים עופר. את אותו פרצוף נעלב שאתה עושה גם אני יכול לעשות כחבר צוות שנכתבים עליו כאלה דברים בפומבי. אבל אני לוקח דברים בפרופורציות כי זה רק תחביב. אני מכריז בזאת שאני מרשה לכולם להעליב אותי ולהרים דחקות על חשבוני בפורום כללי למרות ובגלל שאני חבר צוות בחטיבה - ויש לזה תקדימים. נכון ליפי???? רן??? דודינקה???

בכל מקרה רק להעמיד אותך על טעותך לגבי הנחות יסוד מוטעות.

כן קראתי את הכללים של הקמת VA עם אופי צבאי ברשת.

סליחה על הצניעות אבל דווקא אני הייתי בין הראשונים שהעירו לאנשים שביצעו סוג טיסות כאלה, עם כל הריקושטים שקיבלתי בעקבות זה. ראה אסמכתאות כאן:

viewtopic.php?f=6&t=25717&hilit=%D7%9C%D7%99%D7%95%D7%95%D7%99

viewtopic.php?f=13&t=21005&hilit=%D7%90%D7%9C+%D7%A7%D7%A4%D7%95%D7%A0%D7%94&start=15

אין שום מניעה להקים איזה ארגון שתרצה. להקים תשתית ולהתחיל לעבוד ללא התחברות לרשת. אין שום בעיה לאשרר את הקיים מול הגורמים המוסמכים בהנהלת ואטסים כשהכל מוכן. זה עניין של גישה, האם התוכן חשוב או הנהלים שמגבילים אותו חשובים יותר. משום מה בחטיבה יש כמה שהתאהבו בנושא הנהלים...

אני הייתי מתחיל אחרת. תרצו תקבלו את ההמלצה, תרצו תעלבו. גם זה מותר במסגרת הנהלים.

ראשית דבר, כתבתי שאין אפשרות להקים בואטיל ח"א ראוי ועל כן אפעל כך אולי, אם וכאשר יתקיימו לדעתי תנאים אחרים, המאפשרים זאת.

אתה שוב כותב ללא מושג איך נערכנו ומה עשינו. רק שעשינו זאת יותר חכם, גם ברשת וגם הכנות בו-זמנית. אני את כל ההכנות שלקחתי על עצמי קרי התיעוד הדרוש לאישור ואטסים סיימתי אחרי ששה שבועות, איציק היה במכינה ולמרות זאת עבד ימים כלילות לעמוד בקצב מבאר שבע ולא עיכב דבר. VSOA קיבלו ממני על כך הודעה האומרת גם כי כאשר אראה כי הארגון עומד בדרישות שהם ואני הצגנו לו, הבקשה לרישום ואישור תישלח אליהם. כידוע אפילו 10 טייסים שהם המינימום לא נרשמו בחצי שנה- פאשלה שלי כמובן. לא שצריך, אבל בזמני הפנוי בניתי מערכת אונליין לניהול כל המשאבים והמשימות של החיל, כזו שגם ברבים מח"א של נאטו במציאות עוד לא חלמו עליה.

בכל מקרה עופר, אם יש לך בעיה עם הרמה בואטיל, אתה מוזמן לשנס מותניים ולסייע במסגרת זמנך הפנוי. משום מה אתה נוטה להעדיף לעשות "ברוגז" עם המערכת ותחלואיה. לטעמי, לא מתאים לאיש, לגיל ולמעמד. אם אנחנו כלכך גרועים נסה מסגרת אחרת שתמלא את הצורך שלך במיחזור העבר המפואר שלך. אולי חיל האוויר???

יש לי בעיה ליהנות ולתרום בארגון עם רמה שלא עונה לציפיותי, ואיני רואה דרך לסגור את פער האיכות. בדיוק לשם כך נתבקשתי, הסכמתי, ונכנסתי לנהל את מח' הדרכה. פגשתי אנשים נפלאים, אך המאמצים להראות להם דרך אחרת מהמקובלת עד אז לא הצליחו. הם הסכימו לקבל את מרות סמכותי אך לא הבינו את רעיונותי, בעיקר עקב הרקע שלהם. התווסף לכך שיתוף פעולה רופף עם הבקרים המאוד ותיקים, שחלק ניכר מהם לא מצאו דרך לא רק להיענות אלא אפילו לענות לפניה לשמור על קשר ולשקול פעילות אחת בשבועיים. זאת בכדי שאוכל לבנות צוות מדריכים ואזי להכשיר צוות בקרים ראוי. לכך התווספו "ברכות" בפורום כשנעניתי לבקשות תומר מצד אנשים כאסף, עידו וכו'. אמרתי לעצמי כי ניהול מחלקה וסגן מנהל חטיבה הם כיף ואחריות אך לא כאן, ואחרי כשמונה שבועות פרשתי.

הבעייה היא לא שלי, למעט במובן שאני מזהה כזו. תוכל ללעוג כמה שתרצה, אם כי לחבר צוות זה לא מוסיף. בדבר אחד אתה צודק- אני שוקל זמן מה מעבר לאיזור אחר, שיתאים לתרבותי ולשאיפותי לאמינות, יסודיות ושלמות. לא מקובל עלי שחלק ניכר מהתוכנה המשמשת טייסים גנובה והחטיבה נוקטת בנושא עמדת בת יענה- אם אין תלונה או עדות אין בעיה. לא מקובל עלי ולא אשלים עם כך. אתם משלימים עם כך (כמובן מראים כפיים נקיות, הרי אסור לכתוב... איזו צביעות!) זו בעייה שלכם, הילדים שלי לא גונבים, רק משקיעים הון באמצעים כנגד, מתחתנים עם אשה בעלת חגורה שחורה וזו לא בדיחה. ויזה לארה"ב כבר אמרתי?

בדבר אחר אתה טועה- כשאני נכנס לארגון או מערכת כאחראי, הדבר הראשון שאני עושה זה נפטר מנהלים ודרישות מיותרים. בדוק למשל את נהלי ההדרכה שהגדרתי- שיא הפשטות והתימצות. כל נהלי הטיסה באתר התמצו בדף בודד אם שמת לב, רוב הדביקים שתפסו עמוד שלם של הודעות נעלמו, וכל החומר השוטף (עקב אי פעילות ראויה של הנוטאמים באתר החטיבה) עלו על הודעה אחת בפורום ATC, אם כי כבר הוסיפו עליהם מאז כמה קומות. את פורום מדריכים/ בוחנים אתה מכיר? מי אם לא אני הכניס מנהל IFS לצוות החטיבה? ולמה- בכדי ליצור האחדה, פישוט ויעול תהליכים. עניין "אהבת הנהלים" היא סימפטום לא רק שלך אלא של רבים מסביב. הלועגים לסדר בסיסי הם אלה המשלמים גם את המחיר. ויזה לארה"ב כבר אמרתי?

פורסם

סליחה שאני מתערב לכם בדיון העסיסי הזה (שמזכיר לי יותר מהכל למה אני כבר לא פוקד את הפורום הזה יותר), אבל אני לא מבין שני דברים עיקריים:

1. למה אסף טוען שחיה"א הוירטואלי שם מגבלות על טיסות צבאיות בחטיבה? ואחרי הפסקת פעילותו נותרתם ללא טיסות מבנה וכו'? למיטב הבנתי מי שלא חבר בארגון הזה לא חייב לו שום דבר, וכל מה שהיה מותר לך לעשות באופן פרטי עדיין מותר בלי קשר לקיומו של חיה"א הוירטואלי. או במלים אחרות - WTF?

2. למה עופר טוען שאי אפשר למצוא 4 אנשים שישקיעו שעתיים בשבוע לטובת העניין? יש כאן (ותמיד היו) אנשים שמשקיעים זמן רב- בIFS, בפיקוח, בTFC ובעבר בישראל איירליינס ואלעל. אולי פשוט אין עניין אמיתי למספיק אנשים להתעסק בזה? כי אם זה המצב (וכנראה שהוא כזה) אז אפשר פשוט למחוק את זה...

פורסם
סליחה שאני מתערב לכם בדיון העסיסי הזה (שמזכיר לי יותר מהכל למה אני כבר לא פוקד את הפורום הזה יותר), אבל אני לא מבין שני דברים עיקריים:

1. למה אסף טוען שחיה"א הוירטואלי שם מגבלות על טיסות צבאיות בחטיבה? ואחרי הפסקת פעילותו נותרתם ללא טיסות מבנה וכו'? למיטב הבנתי מי שלא חבר בארגון הזה לא חייב לו שום דבר, וכל מה שהיה מותר לך לעשות באופן פרטי עדיין מותר בלי קשר לקיומו של חיה"א הוירטואלי. או במלים אחרות - WTF?

2. למה עופר טוען שאי אפשר למצוא 4 אנשים שישקיעו שעתיים בשבוע לטובת העניין? יש כאן (ותמיד היו) אנשים שמשקיעים זמן רב- בIFS, בפיקוח, בTFC ובעבר בישראל איירליינס ואלעל. אולי פשוט אין עניין אמיתי למספיק אנשים להתעסק בזה? כי אם זה המצב (וכנראה שהוא כזה) אז אפשר פשוט למחוק את זה...

לא מכובד שאתה מגנה סגנון דיון מסויים ובאותה הודעה ממש מראה סגנון לא פחות גרוע, אפילו יותר. אם הפורום לא לרמתך, אני מניח שאתה יודע לנחש לבד את האפשרויות. לשאלותיך: אם נפקדת, עשה בבקשה את המינימום של קריאת הדיון לפני הצטרפות אליו, התשובות לשתי שאלותיך מופיעות באופן ברור ומפורט.

פורסם

עזבו אתכם משטויות רגע. אורן גבע! יא ווראדי 8)

עכשיו תמשיכו לחלק ציונים אחד לשני, או שפשוט תשימו לב למה שמנהל החטיבה כתב ותנסו לקחת את זה לכיוון יותר פרקטי ופחות ויכוחי. משתתפים בדיון הזה בעיקר כאלה שיכולים.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...