עבור לתוכן
חן מ

מטוסי קרב מעל הבית-מאיפה זה מגיע?

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם

יצאתי היום למרפסת הבית,אני גר בחיפה בכרמל,מי שרוצה פירוט בכרמליה שזה ממש רואים את הים אבל זה לא קשור חח

בקיצור,אני שומע רעש של בום על קולי כזה,אחרי שתי שניות מסתכל למעלה לשמיים ומה אני רואה?שני מטוסי קרב(אין לי מושג איזה דגם הם היו כי הם היו ממש גבוהים),טסים מכיוון מזרח לכיוון מערב...

יכול להיות שהם המריאו מרמת דויד ובכל פעם שהם ממריאים מרמת דויד עצם הנתיב שלהם עובר בחיפה?

חוץ מיזה,הם נראו לי שהם טסים ממש לאט,האם זה באמת כך או שבגלל שאני מסתכל מהקרקע לשמיים אני רואה את זה כך?

פורסם

אני גר 40 ק"מ מזרחית לך ואני רואה אותם כל היום וזה ממש רגיל בעיני. כל החיים מטוסים מרמת דוד עוברים מעלי וזה ממש לא מפריע לי כי זה יפה :-P

פורסם

חן הבום ששמעת הוא לא בום על קולי מכיוון שאסור למטוסי הקרב לעבור את מחסום הקול מעל איזור מיושב, מה ששמעת זה בום מהתרגילים של פיקוד העוף והמטוסים שעברו מעליך הם אכן מרמת דוד...

פורסם

הבנתי

ובכל זאת למה כשהם טסים אני שומע את הרעש של הטיסה שלהם?

ובקשר למהירות-הם באמת לא טסים מהר או שהם טסים מהר וזה נראה לי שהם לא טסים מהר?

הם ממריאים מרמת דויד ולאן הם טסים?

פורסם

יש להם איזורי טיסה ותוכניות טיסה כמו שיש לנו (טוב אולי קצת שונות) אבל רמת דוד וחיפה במרחק אוויר של 5 מייל סה"כ וברור שתשמע את רעש המטוסים שחולפים מעליך. אני גר צפונית אליך ואני שומע אותם כל יום. לגבי מהירות מה שידוע לי זה שמתחת לגובה 10 הם מורשים לטוס עד מהירות 350 קשרים וכן זה קצת מהר אם חושבים על זה...

פורסם

הם טסים במהירות הקול...שזאת טיסה מאוד מאוד מהירה, ותחשוב אם הם היו טסים בגובה של 100 רגל, היית צריך להזיז את הראש שלך מאוד מהר כדי לעקוב אחריהם...

פורסם

רז המטוסים בחיים לא יטוסו במהירות הקול מעל איזור מיושב ובטח שלא מהמראה לכיוון חיפה כי המרחק שהם עוברים לא מספיק להם גם אם הם היו רוצים לטוס במהירות כזאת. חוץ מזה, נראה לך הגיוני שמטוס קרב יטוס מעל איזור מיושב במהירות של מאך 1 אם מסתכלים על זה ככה...?

פורסם
רז המטוסים בחיים לא יטוסו במהירות הקול מעל איזור מיושב ובטח שלא מהמראה לכיוון חיפה כי המרחק שהם עוברים לא מספיק להם גם אם הם היו רוצים לטוס במהירות כזאת. חוץ מזה, נראה לך הגיוני שמטוס קרב יטוס מעל איזור מיושב במהירות של מאך 1 אם מסתכלים על זה ככה...?

שמעתי הרבה פעמים בום על קולי, מותר להם בטיסות לשבור או אסור רק מעל אזור מיושב?

פורסם

חן תראה, מטוס קרב גם אם הוא טס במהירות של 0.80 מאך זה מהר מאוד מאוד אבל עדיין לא עובר את מחסום הקול, בנוסף מטוס ה F-16 הוא יחסית קטן ולכן בגובה שאתה יכול לראות אותו, כשהוא עובר מעליך זה נראה מהר מאוד.

ובר מה שאני אומר כמובן זה לפי מה ששמעתי מהשירות שלי ברמת דוד. בעיקרון אפשרי לשבור את מחסום הקול בין 20 ל 30 מייל מערבה מהים. וגם במרחק כזה שומעים את הבום על קולי.

פורסם

היי

מטוסים מרמת דוד בדרך כלל ממריאים מערבה אבל אם זה מקצר ואפשר נותנים להם ישירות לכרמל, הם בערך בגובה 6-9 כשהם עוברים שם

כנראה נראו לך איטיים כי הם בטיפוס

לגבי בום על קולי אסור ביבשה

פורסם

שלום לכולם,

1. לגבי מהירות הקול והאם מותר או אסור לטוס במהירות זאת- באופן כללי אסור לעבור את המהירות הקול אלא באזורים על קוליים המיועדים לכך. בפועל יתכן מאוד כי מטוס יחצה את מהירות הקול מעל אזורים מיושבים. אומנם משתדלים מאוד ומנסים להקפיד על הנושא אך זה קורה לעיתים (על זה אנשים נענשים :wink: )

2. מטוסים יוצאים מרמת דוד - כמו שציינתם יציאות של מטוסים מבוצעות בדיוק למקומות שציינתם באזור חיפה. הגבהים לא רלוונטיים (שמורים במערכת) אבל יתכן מאוד כי חלקכם ראיתם מבנים שיוצאים בגובה מאוד נמוך יחסית מעל הכרמל.

3. מהירות טיסה מתחת ל10 אלף רגל - יתכן כי החוקים באמת דורשים זאת בפועל תמצאו מבנים נכנסים לנחיתה ברמת דוד במהירות שעולה על 450 קשר. (מה לעשות רוצים להגיע הביתה)

4. לגבי מהירות הטיסה של המטוסים כפי שהיא נראת לך. רשמת כי המטוסים נראו לך גבוהים מאוד. זאת הסיבה שלא משנה עד כמה מהירים הם יהיו אתה עדיין תראה אותם במהירות נמוכה יחסית וזאת בשל הבדלי המרחק. רק כדי לתת הסבר כיצד תמונת המהירות והמרחק משתבשת. מטוס שימצא מעל ירושליים במהירות גובהה בדרך צפונה לרמת דוד יראה ברמת דוד כתנועה שנעה לאט מאוד ונמצאת כ5-10 מייל דרומית לרמת דוד. וזאת למרות שבפועל הוא נמצא מעל ירושליים ובתוך 7 דקות יהיה ברמת דוד לנחיתה. (מדוגמאות במציאות בנסיון להסביר לפקחים חדשים במהלך טיסות לילה כיצד נפגעת יכולת ההערכת התמונה בחושך)

שיהיה לכולם סוף שבוע טוב

פורסם

כי זה לא אינפורמציה שתוכל לעשות איתה משהו...חוץ מזה, שזה בהחלט בטחון שדה, לא היינו רוצים שהאוייבים שלנו ידעו שיטות אימון בין אם זה גבהים מהירויות או סתם תרגילים...

ובקשר לבום על קולי, המון המון המון פעמים היה מעל לבית שלי מטוסים שעברו את מחסום הקול, ואני גר במרכז באיזור בין המיושבים בארץ.

פורסם
כי זה לא אינפורמציה שתוכל לעשות איתה משהו...חוץ מזה, שזה בהחלט בטחון שדה, לא היינו רוצים שהאוייבים שלנו ידעו שיטות אימון בין אם זה גבהים מהירויות או סתם תרגילים...

ובקשר לבום על קולי, המון המון המון פעמים היה מעל לבית שלי מטוסים שעברו את מחסום הקול, ואני גר במרכז באיזור בין המיושבים בארץ.

מאיפה אתה יודע מה המהירות של המטוסים שטסים מעליך? יש לך מכ"ם דופלר בבית?

פורסם

חברה,אל תשכחו שאם אתם שומעים בום על קולי זה לא בהכרח מעליכם..

כמו שאלון כתב,גם אם יהיה בום על קולי כ-20 מייל מערבית לקו החוף אפשר יהיה לשמוע אותו בחיפה..

פורסם

חחח, מאיפה לי...לא אמרתי שאני יודע...אבל זה דיי ברור שהמהירות שלהם מאוד גבוהה...בכל זאת מטוסי קרב..

פורסם

למה הנתיב שלהם עובר מעל הכרמל אני לא מבין?כאילו בח"א לא יודעים שגרים אנשים בכרמל וכל הרעשים האלה מפריעים להם,ויש כאלה שאפילו מפחידים אותם?

דרך אגב כמה זמן לוקח להם להגיע מרמת דויד לכרמל לנתיב שלהם?

פורסם

חחח, מאיפה לי...לא אמרתי שאני יודע...אבל זה דיי ברור שהמהירות שלהם מאוד גבוהה...בכל זאת מטוסי קרב..

0.85M ו0.9M זו גם מהירות גבוהה מאוד, גם 0.98M זו מהירות גבוהה מאוד אבל עדיין לא מהריות הקול

פורסם

ותמיד זה הנתיב שלהם מעל הכרמל או שיש גם נתיבים אחרים?כאילו אני מדבר על נתיבים שטסים מהצפון למרכז ולדרום

פורסם

ציטוט:

0.85M ו0.9M זו גם מהירות גבוהה מאוד, גם 0.98M זו מהירות גבוהה מאוד אבל עדיין לא מהריות הקול

אז מאיפה באים הבומים העל קוליים?

פורסם
אז מאיפה באים הבומים העל קוליים?

לא שמעתי בומים על קוליים אף פעם, לא בחיפה ולא במרכז. אגב ככלל, אם אתה שומע את המטוס כשהוא עדיין מתקדם לכיוון שלך, הוא לא טס במהירות גבוהה ממהירות הקול, הבום העל קולי מתרחש כשהמטוס חולף על פניך, אתה יכול לחפש סרטונים בYOUTUBE, הנה אחד לדוגמא (בהתחלה נמוך ממהירות הקול ושומעים את הרעש שלו ובסוף אחד שמהיר מהקול):

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...