Nir Gonen פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 שלום לכולם היום הייתי אחרי הלימודים בהרצאה של בוגר אוקספורד לשעבר והיום העוזר לטייס הראשי של BA וטייס 737 הוא בא לספר לנו על החיים בתור SF\O (Senior First Officer) בתכל'ס הייתי בהרצאות יותר מעניינות אבל למדתי כמה דברים חדשים שלא ידעתי לדוגמא: בבריטיש אירוויז הטייס שמטיס את הסקטור נוהג את המטוס החל מהטקסי ההמראה והשיוט, לאחר מכן הוא מדריך את טייס המשנה (או הקפטן אם הטייס שמטיס הוא הקצין הראשון) בנוגע לאיך הוא היה רוצה שההנמכה תיתבצע, את ההנמכה מבצע טייס המשנה בזמן שהטייס המפקד של הטיסה נשאר עם המבט מחוץ לקוקפיט, וככה ממניכים עד בערך 1000 רגל ואז מועברת השליטה לטייס המפקד של הטיסה ומשם הוא מנחית את המטוס יוצאים מן הכלל הם כניסה להקפה ימנית ובמקרה הזה אין לקפטן ראות טובה מהצד שלו להטיס את ההקפה ולכן מועברת השליטה בשלב יותר מוקדם אמממ עוד הוא סיפר על תנאי ההעסקה, בערך 30,000 פאונד לשנה משכורת בסיסית פלוס עוד בערך 10,000 פאונד בשנה למחייה בזמן שהייה שלא בבית ומשכורת פרישה של בערך 190,000 לקפטן עם וותק של בערך 30 שנה בחברה כשאתה נכנס לחברה אתה מקבל מספר גבוה וככל שעובר הזמן המספר שלך הולך ונהיה נמוך יותר, כלומר ככל שהמספר שלך נמוך יותר יש לך יותר וותק בחברה כאשר לטייסים מתחילים נותנים בדרך כלל 20 אחוז מהבקשות ולטייסים וותיקים בערך אחוז מהבקשות את השיבוצים לחודש הקרוב הם מקבלים בערך שבועיים לפני הטיסה הראשונה, כלומר באמצע החודש ולרוב אין שינויים של הרגע האחרון בלו"ז שלהם הם מגיעים לטיסה בערך 90 דקות לפני והיעד שלהם הוא מוכנים להסעה כ-3 דקות לפני ה departure time שמופיע על הכרטיסים של הנוסעים אממממ אני לא מצליח להיזכר כרגע מה עוד היה מקווה שמישהו ימצא את המידע הזה מעניין
Nir Gonen פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 אהה כן הוא גם סיפר שהם לאט לאט מנסים להוציא את ה737 משירות ולטיסות לטווח הקרוב להישתמש בצי של איירבס, כמו כן עד אוגוסט שנה הבאה כנראה להשאיר רק 2 מטוסי 757 ויש כוונה לרכוש A380 787 ואת עיקר הצי המקומי לבנות על איירבס
Nir Gonen פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 הוא גם סיפר שהוא מכיר מישהו שעשה איתו את הקורס ואחרי שנתיים בחברה בתור טייס 737 עבר לצי של ה-777 ברנש בר מזל לכל הדעות
Izik Bakshi פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 תודה על השיתוף ניר, באיזו מסגרת (אקדמית?) היתה ההרצאה?
Nir Gonen פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 איציק יש באוקספורד בערך 30-40 הרצאות בשנה מכל מני אנשים החל מנציגים של חברות תעופה שונות ועד הרצאות של מנכ"לים של חברות תעופה שונות, או חוקרים מהענף שחוקר תאונות אוויריות וכו וכו וכו ההרצאות בדרך כלל מתקיימות לאחר שעות הלימודים ומי שרוצה יכול לגשת ולשמוע
Nir Gonen פורסם יוני 16, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 16, 2009 ויש גם הרבה הרצאות לא מתוכננות, פשוט להגיע בבוקר לבית ספר ולראות בטלוויזיה של המודעות אם יש היום הרצאה או לא
Doron_Angel פורסם יוני 16, 2009 דיווח פורסם יוני 16, 2009 ניר, האם ההרצאה צולמה והועלתה לאתר כלשהוא? האם תוכל לברר ולעדכן? בתודה,
Nir Gonen פורסם יוני 17, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 17, 2009 דורון, לא צילמו את ההרצאה, כמו שאמרתי הייתי בהרצאות יותר מעניינות ולא הרבה הגיעו להרצאה הספציפית הזאת
Nir Gonen פורסם יוני 17, 2009 מחבר דיווח פורסם יוני 17, 2009 אני נמצא בשלב של לימודי קרקע לבחינות ATPL ב Oxford Aviation Academy
Izik Bakshi פורסם יוני 17, 2009 דיווח פורסם יוני 17, 2009 יפה מאוד! נשמח אם תוכל להרחיב על המסלול שאתה עושה ועל הדרך שעברת, פתחנו שרשור מיועד לכך: viewtopic.php?f=17&t=27426 תודה