עבור לתוכן
Nir Gonen

British Airways SF\O lecture

Recommended Posts

פורסם

שלום לכולם

היום הייתי אחרי הלימודים בהרצאה של בוגר אוקספורד לשעבר והיום העוזר לטייס הראשי של BA וטייס 737

הוא בא לספר לנו על החיים בתור SF\O (Senior First Officer)

בתכל'ס הייתי בהרצאות יותר מעניינות אבל למדתי כמה דברים חדשים שלא ידעתי

לדוגמא:

בבריטיש אירוויז הטייס שמטיס את הסקטור נוהג את המטוס החל מהטקסי ההמראה והשיוט, לאחר מכן הוא מדריך את טייס המשנה (או הקפטן אם הטייס שמטיס הוא הקצין הראשון) בנוגע לאיך הוא היה רוצה שההנמכה תיתבצע, את ההנמכה מבצע טייס המשנה בזמן שהטייס המפקד של הטיסה נשאר עם המבט מחוץ לקוקפיט, וככה ממניכים עד בערך 1000 רגל ואז מועברת השליטה לטייס המפקד של הטיסה ומשם הוא מנחית את המטוס

יוצאים מן הכלל הם כניסה להקפה ימנית ובמקרה הזה אין לקפטן ראות טובה מהצד שלו להטיס את ההקפה ולכן מועברת השליטה בשלב יותר מוקדם

אמממ עוד הוא סיפר על תנאי ההעסקה, בערך 30,000 פאונד לשנה משכורת בסיסית פלוס עוד בערך 10,000 פאונד בשנה למחייה בזמן שהייה שלא בבית

ומשכורת פרישה של בערך 190,000 לקפטן עם וותק של בערך 30 שנה בחברה

כשאתה נכנס לחברה אתה מקבל מספר גבוה וככל שעובר הזמן המספר שלך הולך ונהיה נמוך יותר, כלומר ככל שהמספר שלך נמוך יותר יש לך יותר וותק בחברה

כאשר לטייסים מתחילים נותנים בדרך כלל 20 אחוז מהבקשות ולטייסים וותיקים בערך 80 אחוז מהבקשות

את השיבוצים לחודש הקרוב הם מקבלים בערך שבועיים לפני הטיסה הראשונה, כלומר באמצע החודש ולרוב אין שינויים של הרגע האחרון בלו"ז שלהם

הם מגיעים לטיסה בערך 90 דקות לפני והיעד שלהם הוא מוכנים להסעה כ-3 דקות לפני ה

departure time

שמופיע על הכרטיסים של הנוסעים

אממממ אני לא מצליח להיזכר כרגע מה עוד היה

מקווה שמישהו ימצא את המידע הזה מעניין

פורסם

אהה כן הוא גם סיפר שהם לאט לאט מנסים להוציא את ה737 משירות ולטיסות לטווח הקרוב להישתמש בצי של איירבס, כמו כן עד אוגוסט שנה הבאה כנראה להשאיר רק 2 מטוסי 757

ויש כוונה לרכוש A380 787 ואת עיקר הצי המקומי לבנות על איירבס

פורסם

איציק

יש באוקספורד בערך 30-40 הרצאות בשנה מכל מני אנשים

החל מנציגים של חברות תעופה שונות ועד הרצאות של מנכ"לים של חברות תעופה שונות, או חוקרים מהענף שחוקר תאונות אוויריות

וכו וכו וכו

ההרצאות בדרך כלל מתקיימות לאחר שעות הלימודים ומי שרוצה יכול לגשת ולשמוע

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...