Amir Gluzman פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 yardensalvi כתב: אני בטוח שמכך שהמקום מאוד מאוד צפוף גם מתנועות ממריאים כבדים בלה גארדיה הסמוך, וגם מנהטן הקרובה, יש המון הגבלות על הטיסה באזור, לא יכול להיות שהטיסה שם היא VFR קלאסי לגמרי בלי פיקוח ובלי קשר לפיקוח.יש סיכוי מאוד סביר שהתבצעו טעויות של אחד מהטייסים במהלך הטיסה, ש"תרמו" להתנגשות הזאת. תראו,אני רואה את זה ככה:קרה האסון. אסון שקורה נוצר מרצף של טעויות שקורות ברצף. אז או שכל אחד "תרם" לאירוע. או שאחד מהטייסים גרם לכך. או שהפקח גרם לכך. קשה מאוד להאשים בן-אדם ספציפי,זה מאורע מאוד מורכב.
Nir Gonen פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 כן זה מאורע מורכב פשוט לא נראה לי שלפקח שדיבר בטלפון היה כזה חלק גדול בסיפור הזה אבל שוב אני לא יודע בדיוק מה הסיפור של שתי הטיסות מה שחשוב לזכור זה שבתור טייס מפקד אתה אחראי על כל מה שקורה למטוס, ולהאשים את הפקח שהוא דיבר בטלפון לא יפטור אותך מאחריות לתאונה
Amir Gluzman פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 NirOAACBR47 כתב: כן זה מאורע מורכבפשוט לא נראה לי שלפקח שדיבר בטלפון היה כזה חלק גדול בסיפור הזה אבל שוב אני לא יודע בדיוק מה הסיפור של שתי הטיסות מה שחשוב לזכור זה שבתור טייס מפקד אתה אחראי על כל מה שקורה למטוס, ולהאשים את הפקח שהוא דיבר בטלפון לא יפטור אותך מאחריות לתאונה לזה בדיוק התכוונתי. כבר כתבתי שזה נושא מורכב,וזאת כנראה אחת הבעיות עם VFR,מתייחסים לצסנות כמו לאזמ"ים.
Yarin_l10 פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 amirgl כתב: NirOAACBR47 כתב: כן זה מאורע מורכבפשוט לא נראה לי שלפקח שדיבר בטלפון היה כזה חלק גדול בסיפור הזה אבל שוב אני לא יודע בדיוק מה הסיפור של שתי הטיסות מה שחשוב לזכור זה שבתור טייס מפקד אתה אחראי על כל מה שקורה למטוס, ולהאשים את הפקח שהוא דיבר בטלפון לא יפטור אותך מאחריות לתאונה לזה בדיוק התכוונתי. כבר כתבתי שזה נושא מורכב,וזאת כנראה אחת הבעיות עם VFR,מתייחסים לצסנות כמו לאזמ"ים. אבל לא היה מעורב באירוע צסנה.. תשמעו, זה משהו מוזר מאוד, ההסבר הכי הגיוני שעולה לי בראש, שאחד הטייסים הסביר לנוסעים כל מיני דברים ולא היה מרוכז כלל בטיסה ואז הנמיך/טיפס/שינה כיוון והתנגש בכלי טיס השני. פשוט מאוד, טיסה צורכת הרבה מאוד ריכוז. אבל צריך לחכות לסיום החקירה.. עכשיו לא ניתן להאשים אף אחד.
Amir Gluzman פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 אולי זה לא היה צסנה. אבל זה בטוח היה מטוס שאם הוא היה טס כאן הוא היה צריך לטוס לפי ההנחיות של צסנה ומטוסים קלים אחרים.
Ido Bone פורסם אוגוסט 14, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 14, 2009 קודם כל, ממתי מטוסים ומסוקים טסים באותו הגובה\? גם בארצות הברית הגובה שונה לא? אם כן, 99% שהטייס של המטוס היה אשם.. כמו שחלקכם אמרתם, כניראה שהיה עסוק במשהו אחר... כמובן שהיה אפשר למנוע את כל זה אם הפקח היה מבצע את תפקידו
Idan Traub פורסם אוגוסט 15, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 15, 2009 ido_bone כתב: קודם כל, ממתי מטוסים ומסוקים טסים באותו הגובה\? גם בארצות הברית הגובה שונה לא? אם כן, 99% שהטייס של המטוס היה אשם.. כמו שחלקכם אמרתם, כניראה שהיה עסוק במשהו אחר... כמובן שהיה אפשר למנוע את כל זה אם הפקח היה מבצע את תפקידו אני לא הייתי ממהר להסיק מסקנות ולהצביע על אשמים . בטח ובטח כשאנחנו במרחק של כמה אלפי ק"מ ממקום התאונה . מסוק יכול לטוס באיזה גובה שהוא רוצה כל עוד גובה זה מתחת למגבלת הגובה שלו . בהקשר של הארץ יצא לי לא מעט פעמים לראות מסוקים בנתיבי CVFR בגבהים סטנדרטים כמו של שאר התנועה ואפילו בגבהים גבוהיים יותר. אני מעדיף להמתין לדוח התאונה הרשמי שיתפרסם ע"י הNTSB בעתיד הקרוב . לתאונה היו מספר עדים וצילומים והשרידים נמצאו ככה שלא צריכה להיות בעיה מיוחדת .
lior oren פורסם אוגוסט 17, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2009 שני מטוסי קרב ברוסיה התנגשו הרוג אחד http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3762582,00.html
ohad פורסם אוגוסט 17, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2009 ירין, אני לא אשלול את זה שיכול להיות שמה שאתה אומר זה נכון, אבל תזכרו שמה שקורה שם זה לא סימולטור, וכל הטכניקה שם שונה מכמה סיבות- ראשונה זה שאתה מרגיש כשאתה עולה או יורד, מה שאין בסימ'. שניה זה שאין LABEL מעל המטוס שתגרום לך לראות אותו בכל זמן. מספיק שהמסוק מעט יותר נמוך מהמטוס ואיטי ממנו, יהיה לטייס קשה לזהות אותו, גם כן זה איזור צפוף בפרטים בלל ההדסון. גם לטייס שם יש כנף תחתית, שחוסמת לו את שדה הראייה למטה (משם הוא גם נפגע), ואני לא יודע כן בקרה לא בקרה, מספיק שהמטוס או המסוק לא דיווחו כמו שצריך על המצב והיו קרובים יותר מדי- כל הגורמים מצטרפים ביחד, ושניהם בהדסון,
ifs2003 פורסם אוגוסט 17, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 17, 2009 היום ציפור קטנה לחשה לי שהולכת להגיע Cessna 172 SP לבית הספר בו אני טס. מחכה בקוצר רוח לראות את המטוס כשיגיע. סוף סוף הצי מתחדש מעט. ה SP הוא הדגם עם הפאנל שזהה לפאנל שיש ב FSX ל 172.
Amir Paz פורסם אוגוסט 20, 2009 מחבר דיווח פורסם אוגוסט 20, 2009 http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsF ... 84,00.html עומר אפרת והמשימות שלו... אני צוחק - העיקר שהכל בסדר. מישהו מהחטיבה??
Yarin_l10 פורסם אוגוסט 20, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 20, 2009 ^Dark-TooTh^ כתב: מחולוןקרבל??? (אני יודע שרשום בן 25 ) איך קרבל? הוא בחו"ל
Gal Mintz פורסם אוגוסט 20, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 20, 2009 Yarin_l10 כתב: ^Dark-TooTh^ כתב: מחולוןקרבל??? (אני יודע שרשום בן 25 ) איך קרבל? הוא בחו"ל חו"לון :idea:
ifs2003 פורסם אוגוסט 20, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 20, 2009 מי שזה לא יהיה זו פאדיחה. חניכים לומדים כיצד להתגבר על קנגורו, ובמקרה הכי גרוע נוחתים קצת כבד אבל לא שוברים את המטוס... אגב הנחיתה של ה 172 באמת דורשת קצת יותר מיומנות מ 152 כאשר יושב טייס אחד במטוס. הסיבה היא שהמטוס מאוד קל ומייצר הרבה עילוי עם טייס אחד ולכן מסרב לשקוע ולהציף, מה שלפעמים גורר את הטייס לנגוע מוקדם יותר ולהיכנס לקנגורו.
Shachar Hzkelevich פורסם אוגוסט 21, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 21, 2009 ה172 לעומת ה152 לא רוצה לנחות וזאת מבאס תחת.... אני חושב שהוא לא מספיק קינגר עם המדריך שלו כדי שהוא יגיד לו מה עושים במצבים האלה... בכלל מקרה אני הבנתי ממקורות בש"ד( ) שהוא ירד מהמסלול ושבר את הכני נסע שלו... הרבה בריאות לחניך המוכשר....
Yarin_l10 פורסם אוגוסט 22, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 22, 2009 איטליה: מסוק פגע בכבל והתרסק,4 נוסעים נהרגו. http://news.walla.co.il/?w=//1542115&m=1&mid=73503
dash-7 פורסם אוגוסט 24, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2009 אל על קיבלה אישור להפעיל קו מנתב"ג לאילת http://finance.walla.co.il/?w=/1/1542975 נקווה שזה באמת יביא להוזלת מחירים ולא לקריסה של ארקיע וישראייר.
lior oren פורסם אוגוסט 24, 2009 דיווח פורסם אוגוסט 24, 2009 dash-7 כתב: אל על קיבלה אישור להפעיל קו מנתב"ג לאילתhttp://finance.walla.co.il/?w=/1/1542975 נקווה שזה באמת יביא להוזלת מחירים ולא לקריסה של ארקיע וישראייר. עם איזה מטוס?