Adam Waiser פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 בן ויעקב בואו ואגיד לכם למה איני מסכים איתכם ולמה אתם לא רוצים להיות חלק מקהילה שאנשים בה לא מזדהים בשמם האמיתי : נושא השם המלא בחתימה עוזר לנו לשמור על מקום איכותי ומשפחתי, שבניגוד לפורומים אחרים במדינתנו האהובה איש אינו מסתתר כאן מאחורי כינוי ומרשה לעצמו דברים שמותר לעשות ולומר רק מאחורי שם בדוי, ויותר חשוב מכך, הדרך הטובה ביותר להכיר איש את רעהו וליצור חברויות על בסיס התחביב היא כמובן רק כאשר אדם מזדהה בשמו המלא. הרווח מכך בסופו של דבר יהיה רק שלכם.אז אנא מכם עכשיו שאתם מבינים למה זה כל כך חשוב לנו יישרו קו עם עניין החתימות (מתוך הפניה בעניין שפורסמה כאן לפני כחודש) עכשיו, אני כמובן לא מתכוון לאדם יקר ואיכותי כמו מיכאל שתרומתו והכבוד בהם הוא נוהג כלפי כל באי הפורום אינם מוטלים בספק בכלל. אבל כצוות ניהול הפורום עלינו לראות את התמונה הכוללת ועצם העובדה שמדובר במיכאל ולא באיזה פושטק שבא להראות לכולם איזה פה יש לו עדיין לא פוטרת אותנו הצוות מלדרוש שכללי הפורום יכובדו. מעבר לכך האפשרות להתחבא מאחורי "שם עט" לא תבדיל אותנו מכל פורום אחר בו מסתפקים בכינויים. מחר יבוא מישהו ויגיד "אני רוצה שPLONY21 יהיה שם העט שלי גם ככה כולם פה מתחברים עם שמות בדויים" מה ההבדל? אז כמובן שלא נבדוק תעודות זהות בהרשמה לפורום אבל מי שיבחר באפשרות הזו לדעתי פוגע בקהילה הזו ובאיכות המיוחדת שלה וגם בסופו של דבר בעצמו. לא נעודד דברים כאלה, אנחנו בעד כנות ויושר ואנחנו באמת מאמינים שכל אחד מביא את עצמו ולא מישהו אחר (ובכלל שאתה חותם בשמך על הדברים שאתה כותב) הדבר מאפשר שיח תרבותי וענייני הרבה יותר וגם אם לפעמים הדבר אינו כך עדיין הכותב לוקח אחריות מלאה בשמו המלא והאמיתי לדבריו.
Idan Traub פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 אני מכיר חבר פורום שהיה תחת שם בדוי תקופה דיי ארוכה. אני בדעתו של יעקב, כל מי שלא רוצה לחשוף את שמו האמיתי מוזמן לרשום שם עט-אף אחד לא בודק אתכם בפוליגרף. ובמידה וכן יש עניין כמו סיווג בטחוני או אישורים שמצריכים תעודת זהות-אני מאמין שאנשים ינדבו את הפרטים הרלוונטיים. כמוכן, אני מאמין שאם יש בעייה עם אותו החוק והוא אכן בא מלמעלה יש מקום לפנות לואטסים העולמית בדרישה להוריד את אותו חוק מגוחך שבעצם מכריח אנשים לוותר על הזכות לפרטיות. בינתיים הפיתרון הכי טוב נראה שימוש בשם עט על מנת להמשיך את הפעילות החשובה לכולנו בפורום, ומצד שני לשמור על הזכות לפרטיות. יש רק דבר אחד שאינך מבין כנראה . רשת וואטסים היא רשת פרטית בעלת בעילם והנהלה שאינה מחויבת לשום גוף , ארגון , או ממששלה בעולם פרט לבעליה הרשומים כחוק . זכותה המלאה של וואטסים לדעת בידיוק את זהותם של באיי ביתה ומשתמשי משאביה שנתרמו ע"י הבעלים ותורמים מרחבי העולם . כמו שזכותך לדעת את מי אתה מכניס לביתך ומי אוכל מצלחתך כך גם וואטסים . הזכות שלך לפרטיות בנושא שמך מבוטלת כאשר חתמת ונתת את הסכמתך לתקנון של וואטסים העולמית באת ההרשמה לרשת . למי שיש בעיה להתחבר לרשת עם שם אמיתי שלא יתחבר . אלו החוקים שנקבעו מימיה הראשונים של הרשת ובלי הסכמה גורפת של מנהלי הרשת העולמית הם גם לא ישתנו בכמה שנים הקרובות . אם אינני טועה פורום ואתר זה נתמכים כמעט בלעדית ע"י וואטסים ושכן חלים עליהם אותם חוקים כמו לשאר מתקניה של הרשת . לפיכך חובה להזדהות בשם מלא ואמיתי בכל פעם שברצונך לעשות שימוש במשאבי ארגון וואטסים .
Izik Bakshi פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 אני מכיר חבר פורום שהיה תחת שם בדוי תקופה דיי ארוכה. אני בדעתו של יעקב, כל מי שלא רוצה לחשוף את שמו האמיתי מוזמן לרשום שם עט-אף אחד לא בודק אתכם בפוליגרף. ובמידה וכן יש עניין כמו סיווג בטחוני או אישורים שמצריכים תעודת זהות-אני מאמין שאנשים ינדבו את הפרטים הרלוונטיים. כמוכן, אני מאמין שאם יש בעייה עם אותו החוק והוא אכן בא מלמעלה יש מקום לפנות לואטסים העולמית בדרישה להוריד את אותו חוק מגוחך שבעצם מכריח אנשים לוותר על הזכות לפרטיות. בינתיים הפיתרון הכי טוב נראה שימוש בשם עט על מנת להמשיך את הפעילות החשובה לכולנו בפורום, ומצד שני לשמור על הזכות לפרטיות. יש רק דבר אחד שאינך מבין כנראה . רשת וואטסים היא רשת פרטית בעלת בעילם והנהלה שאינה מחויבת לשום גוף , ארגון , או ממששלה בעולם פרט לבעליה הרשומים כחוק . זכותה המלאה של וואטסים לדעת בידיוק את זהותם של באיי ביתה ומשתמשי משאביה שנתרמו ע"י הבעלים ותורמים מרחבי העולם . כמו שזכותך לדעת את מי אתה מכניס לביתך ומי אוכל מצלחתך כך גם וואטסים . הזכות שלך לפרטיות בנושא שמך מבוטלת כאשר חתמת ונתת את הסכמתך לתקנון של וואטסים העולמית באת ההרשמה לרשת . למי שיש בעיה להתחבר לרשת עם שם אמיתי שלא יתחבר . אלו החוקים שנקבעו מימיה הראשונים של הרשת ובלי הסכמה גורפת של מנהלי הרשת העולמית הם גם לא ישתנו בכמה שנים הקרובות . אם אינני טועה פורום ואתר זה נתמכים כמעט בלעדית ע"י וואטסים ושכן חלים עליהם אותם חוקים כמו לשאר מתקניה של הרשת . לפיכך חובה להזדהות בשם מלא ואמיתי בכל פעם שברצונך לעשות שימוש במשאבי ארגון וואטסים . זה נכון מאוד עידן. ובקיצור בבקשה לקרוא הוראות לפני שאתם פותחים את האריזה (ואז אין הפתעות).
Ben Cohen פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 פורום ואתר זה אינם נתמכים "בלעדית" ע"י ואטסים, כל אנשי הצוות הם ישראלים שבחרו להקים אתר שירכז את הפעילות של החטיבה הישראלית תחת קורת גג אחת, לדעתי זה רעיון מדהים שבאמת משרת את המטרה. בנוסף, הבחירה הייתה להיצמד לתקנון ואטסים העולמית ולאכוף אותו גם כאן בפורום. כמו שאתה רואה במשך תקופה לא קצרה הנושא היה תחת מעין סטטוס קוו. החוק נשאר בעינו, אבל אם היו אנשים שהייתה להם בעייה (מספר מצומצם מאוד), הייתה מין העלמת עין מצד ההנהלה. אדם, אני יכול להבין את המטרה של הזדהות בשם אמיתי ותאמין שזה גם אינטרס שלי. גם אני רוצה שהפורום הזה ישאר איכותי כפי שהוא, אבל לא במחיר של לגרום לאנשים אי נוחות כי מכריחים אותם-או שתזדהה בשם מלא באינטרנט שכל העולם יוכל לראות את מה שאתה כותב, או סאלאמת. לפעמים אנשים לא חוששים ממי שנמצא כאן בפורום אלא ממי שמסתכל על הפורום מבחוץ, וגם את זה יש לקחת בחשבון. יש חוקים כמו איסור טיסות צבאיות ברשת ובפורום, שאני יכול שלא להסכים איתם אבל מבין בהחלט שאהיה חייב לציית או ללכת. כאן מדובר בפרטיות של אדם שאין לפגוע בה, זה עובר את גבול הטעם הטוב והרצון לעשות את המקום הזה לטוב יותר. אני חושב שהנורה האדומה צריכה להידלק כשאתם מחליטים לוותר על אנשים שעושים את המקום הזה למקום הטוב שהוא, לטובת חוק בעייתי.
Izik Bakshi פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 בן, משחר ימי החטיבה הוגדר שכל חוקי VATSIM חלים על הפורום ועל כל פעילות של החטיבה, אוי ואבוי לנו אם זה לא היה כך, לא ההינו מקבלים אישור להיות חטיבה רשמית של VATSIM. מנגד, אתה צודק שהאכיפה לא היתה מושלמת, אבל למה בכלל צריך להגיע למצב של לאכוף משהו? אדם נרשם למקום מסויים שדורש ממך משהו מסויים אז בבקשה לקיים, זה כל כך קשה לעמוד בחוקים? ואם מישהו לא רוצה אז שלא יהיה פה. לך בתור אדם נורמטיבי מאוד ברור שלא עוברים באדום, אז זה SAME SAME ב-VATSIM, מאוד ברור שחייבים להשתמש בשם פרטי אם רוצים לקחת חלק. נכון שזה עצוב שמיכאל בחר לעזוב, אבל גש לקרוא מה הוא רשם, הוא לא מאשים אף אחד ובטח של את הנהלת הפורום, החוק של שם בחתימה היתה על הקיר משחר ימי החטיבה אז למה להיות מופתעים? זה חוק חדש? ולמה בכלל צריך לחכות שיעירו על זה?
Moshe Mizrahi פורסם יולי 12, 2009 דיווח פורסם יולי 12, 2009 בן, משחר ימי החטיבה הוגדר שכל חוקי VATSIM חלים על הפורום ועל כל פעילות של החטיבה, אוי ואבוי לנו אם זה לא היה כך, לא ההינו מקבלים אישור להיות חטיבה רשמית של VATSIM.מנגד, אתה צודק שהאכיפה לא היתה מושלמת, אבל למה בכלל צריך להגיע למצב של לאכוף משהו? אדם נרשם למקום מסויים שדורש ממך משהו מסויים אז בבקשה לקיים, זה כל כך קשה לעמוד בחוקים? ואם מישהו לא רוצה אז שלא יהיה פה. לך בתור אדם נורמטיבי מאוד ברור שלא עוברים באדום, אז זה SAME SAME ב-VATSIM, מאוד ברור שחייבים להשתמש בשם מלא ואמיתי אם רוצים לקחת חלק. נכון שזה עצוב שמיכאל בחר לעזוב, אבל גש לקרוא מה הוא רשם, הוא לא מאשים אף אחד ובטח של את הנהלת הפורום, החוק של שם בחתימה היתה על הקיר משחר ימי החטיבה אז למה להיות מופתעים? זה חוק חדש? ולמה בכלל צריך לחכות שיעירו על זה? כנראה שבגלל זה החבר'ה שהוזכרו קודם לא נרשמו ל- VATSIM :wink:
Ilan Jonas פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 נכון, מיכאל יכול לבחור שם בדוי, אבל הוא לא רמאי ולכן גם כתב מה שכתב. מאותה סיבה בדיוק זו גם אבידה מצערת, ואני אתגעגע :cry:
Idan Traub פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 פורום ואתר זה אינם נתמכים "בלעדית" ע"י ואטסים, כל אנשי הצוות הם ישראלים שבחרו להקים אתר שירכז את הפעילות של החטיבה הישראלית תחת קורת גג אחת, לדעתי זה רעיון מדהים שבאמת משרת את המטרה.בנוסף, הבחירה הייתה להיצמד לתקנון ואטסים העולמית ולאכוף אותו גם כאן בפורום. כמו שאתה רואה במשך תקופה לא קצרה הנושא היה תחת מעין סטטוס קוו. החוק נשאר בעינו, אבל אם היו אנשים שהייתה להם בעייה (מספר מצומצם מאוד), הייתה מין העלמת עין מצד ההנהלה. אדם, אני יכול להבין את המטרה של הזדהות בשם אמיתי ותאמין שזה גם אינטרס שלי. גם אני רוצה שהפורום הזה ישאר איכותי כפי שהוא, אבל לא במחיר של לגרום לאנשים אי נוחות כי מכריחים אותם-או שתזדהה בשם מלא באינטרנט שכל העולם יוכל לראות את מה שאתה כותב, או סאלאמת. לפעמים אנשים לא חוששים ממי שנמצא כאן בפורום אלא ממי שמסתכל על הפורום מבחוץ, וגם את זה יש לקחת בחשבון. יש חוקים כמו איסור טיסות צבאיות ברשת ובפורום, שאני יכול שלא להסכים איתם אבל מבין בהחלט שאהיה חייב לציית או ללכת. כאן מדובר בפרטיות של אדם שאין לפגוע בה, זה עובר את גבול הטעם הטוב והרצון לעשות את המקום הזה לטוב יותר. אני חושב שהנורה האדומה צריכה להידלק כשאתם מחליטים לוותר על אנשים שעושים את המקום הזה למקום הטוב שהוא, לטובת חוק בעייתי. אנשי הצוות יכולים להיות גם סינים זה לא משנה . חטיבה זאת הוקמה לצורך מתן תמיכה בעברית בין היתר לחברי וואטסים בישראל !!!! לא להפך . בסופו של דבר פורום זה מייצג וחלק מרשת וואטסים העולמית !!!! להנהלת וואטסים העולמית יש זכות וטו על הנעשה בו ושומרת לעצמה זכות מלאה להחליט על הפורום . אנשי הצוות שאזרחותם בעולם האמיתי איננה משנה דבר ובמקרה שלנו הם ישראלים מונו ע"י וואטסים לנהל את המרחב האווירי של ישראל ברשת תוך שמירה מלאה על חוקי הבסיס של וואטסים . אנשי צוות החטיבה מיצגים את וואטסים העולמית ואת האינטרס של הנהלת הרשת בראש ובראשונה ורק לאחר מכן אינטרסים מקומיים / פרטיים אחרים שעלולים לתפוס מקום . האתר כפוף כפי שניסיתי להציג לך בהודעותי הקודמות ישירות לוואטסים ומשמש כפניה של החטיבה הישראלית ושל ההנהלה של החטיבה שקיבלה בוא נקרא לזה "רישיון " לשלוט על המרחב האווירי של ישראל ברשת תוך כפיפות ישירה לוואטסים ולחוקיה . ברגע שחס וחלילה ההנהלה יורדת מהפסים ולא יודע מה קורה כל כך נורא וואטסים כעקרון יכולה גם לסגור את כל החטיבה בכמה ימים עד להודעה חדשה. הטיפול במרחב האווירי הישראלי יוחזר לטיפולה של החטיבה האזורית כמו לא מעט מאזורי העולם שמנוהלים תחת החטיבה האזורית שמרכזת תחתיה מספר רב של FIRים וגבולות פוליטים אחרים .
rovenroven פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 פורום ואתר זה אינם נתמכים "בלעדית" ע"י ואטסים, כל אנשי הצוות הם ישראלים שבחרו להקים אתר שירכז את הפעילות של החטיבה הישראלית תחת קורת גג אחת, לדעתי זה רעיון מדהים שבאמת משרת את המטרה.בנוסף, הבחירה הייתה להיצמד לתקנון ואטסים העולמית ולאכוף אותו גם כאן בפורום. כמו שאתה רואה במשך תקופה לא קצרה הנושא היה תחת מעין סטטוס קוו. החוק נשאר בעינו, אבל אם היו אנשים שהייתה להם בעייה (מספר מצומצם מאוד), הייתה מין העלמת עין מצד ההנהלה. אדם, אני יכול להבין את המטרה של הזדהות בשם אמיתי ותאמין שזה גם אינטרס שלי. גם אני רוצה שהפורום הזה ישאר איכותי כפי שהוא, אבל לא במחיר של לגרום לאנשים אי נוחות כי מכריחים אותם-או שתזדהה בשם מלא באינטרנט שכל העולם יוכל לראות את מה שאתה כותב, או סאלאמת. לפעמים אנשים לא חוששים ממי שנמצא כאן בפורום אלא ממי שמסתכל על הפורום מבחוץ, וגם את זה יש לקחת בחשבון. יש חוקים כמו איסור טיסות צבאיות ברשת ובפורום, שאני יכול שלא להסכים איתם אבל מבין בהחלט שאהיה חייב לציית או ללכת. כאן מדובר בפרטיות של אדם שאין לפגוע בה, זה עובר את גבול הטעם הטוב והרצון לעשות את המקום הזה לטוב יותר. אני חושב שהנורה האדומה צריכה להידלק כשאתם מחליטים לוותר על אנשים שעושים את המקום הזה למקום הטוב שהוא, לטובת חוק בעייתי. אנשי הצוות יכולים להיות גם סינים זה לא משנה . חטיבה זאת הוקמה לצורך מתן תמיכה בעברית בין היתר לחברי וואטסים בישראל !!!! לא להפך . בסופו של דבר פורום זה מייצג וחלק מרשת וואטסים העולמית !!!! להנהלת וואטסים העולמית יש זכות וטו על הנעשה בו ושומרת לעצמה זכות מלאה להחליט על הפורום . אנשי הצוות שאזרחותם בעולם האמיתי איננה משנה דבר ובמקרה שלנו הם ישראלים מונו ע"י וואטסים לנהל את המרחב האווירי של ישראל ברשת תוך שמירה מלאה על חוקי הבסיס של וואטסים . אנשי צוות החטיבה מיצגים את וואטסים העולמית ואת האינטרס של הנהלת הרשת בראש ובראשונה ורק לאחר מכן אינטרסים מקומיים / פרטיים אחרים שעלולים לתפוס מקום . האתר כפוף כפי שניסיתי להציג לך בהודעותי הקודמות ישירות לוואטסים ומשמש כפניה של החטיבה הישראלית ושל ההנהלה של החטיבה שקיבלה בוא נקרא לזה "רישיון " לשלוט על המרחב האווירי של ישראל ברשת תוך כפיפות ישירה לוואטסים ולחוקיה . ברגע שחס וחלילה ההנהלה יורדת מהפסים ולא יודע מה קורה כל כך נורא וואטסים כעקרון יכולה גם לסגור את כל החטיבה בכמה ימים עד להודעה חדשה. הטיפול במרחב האווירי הישראלי יוחזר לטיפולה של החטיבה האזורית כמו לא מעט מאזורי העולם שמנוהלים תחת החטיבה האזורית שמרכזת תחתיה מספר רב של FIRים וגבולות פוליטים אחרים . עידן, אתה מפסיד את הנקודה, העניין הוא שמכל מיני סיבות ישנם קומץ של אנשים בארץ ובעולם שלא יכולים לחשוף את שמם המלא, ברור שיש חוקים של וואטיל וצריך לאכוף אותם, בדיוק כמו שהחטיבה פועלת כרגע למען אפשור כמה שיותר סוגי טיסות עם אינטואיציה צבאית למשל, כך החטיבה צריכה גם לשאוף למצוא פתרון לבודדים שבבודדים שיש להם את הבעיה הזו עם הסדר מול הרשת העולמית כמובן.
Idan Traub פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 החטיבה יכולה ואני מאמין שכבר עושה מאמצים מאחורי הקלעים לבדוק את פרטי המקרה ואת האפשרויות העומדות מאחורי החטיבה וקבוצת המשתמשים . אך צריך להתמודד עם האפשרות הסבירה יחסית שנקבל ווטו מוחלט של וואטסים העולמית בנושא . אלו שיש להם בעיה בנוסף מוזמנים לבקר בפורום העולמי של וואטסים שבו הם לא רק מתבקשים להציג את שמם המלא אלה הוא מתנוסס בגאווה על כל הודעה שהם כתבו ופרסמו ולדבר בערוצים פרטיים עם מנהלי האזור ומנהלים כללים נוספים של הרשת העולמית .
rovenroven פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 החטיבה יכולה ואני מאמין שכבר עושה מאמצים מאחורי הקלעים לבדוק את פרטי המקרה ואת האפשרויות העומדות מאחורי החטיבה וקבוצת המשתמשים . אך צריך להתמודד עם האפשרות הסבירה יחסית שנקבל ווטו מוחלט של וואטסים העולמית בנושא . אלו שיש להם בעיה בנוסף מוזמנים לבקר בפורום העולמי של וואטסים שבו הם לא רק מתבקשים להציג את שמם המלא אלה הוא מתנוסס בגאווה על כל הודעה שהם כתבו ופרסמו ולדבר בערוצים פרטיים עם מנהלי האזור ומנהלים כללים נוספים של הרשת העולמית . על פי מה שאני הבנתי אף פעם לא ניסו לפתור את הבעיה ליחידים שיש להם את הבעיה הזאת [ניצן להסיק זאת מההודעות הקודמות בדיון זה], וחבל...
Idan Traub פורסם יולי 13, 2009 דיווח פורסם יולי 13, 2009 אז ראובן אולי תיקח יוזמה אם הנושא קרוב ללבך ושלח מכתב מנוסח הייטב באנגלית למנהלי החטיבה המזרח תיכונית הכללית ולהנהלת וואטסים העולמית ?
Ido Rosenthal פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 לא נראה לי שלואטסים איכפת מה הולך פה בפורום ובטח לא מה החוקים שלו. כל עוד האתר מוחזק מכספי אנשים בהנהלה הם יגידו שאנחנו בעלי הבית ואנחנו נחליט מה שאנחנו רוצים (לדעתי זה אפילו תשובה שהתקבלה פעם). אני בעד שמשתמשים יזדהו בשם שלהם (פרטי מספיק) אבל לדעתי כל קשירת הקשר הזו לחוקי ואטסים היא כיסוי תחת כדי להצדיק את הדרישה לשם מלא ואין בה שום ממש, שלחו אי מייל לBOG תראו עד כמה מעניין אותם מה כתוב לי לראובן או לעידן בחתימה.
Shadi Abo Ahmad פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 תודה רבה על תרומתך לתחביב. אני אמשיך להתעדכן בעבודה הנהדרת שאתה עושה בפרוייקט טופולב ובבניית הקוקפיט שלך תצליח.
E.Z פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 לא נראה לי שלואטסים איכפת מה הולך פה בפורום ובטח לא מה החוקים שלו. כל עוד האתר מוחזק מכספי אנשים בהנהלה הם יגידו שאנחנו בעלי הבית ואנחנו נחליט מה שאנחנו רוצים (לדעתי זה אפילו תשובה שהתקבלה פעם).אני בעד שמשתמשים יזדהו בשם שלהם (פרטי מספיק) אבל לדעתי כל קשירת הקשר הזו לחוקי ואטסים היא כיסוי תחת כדי להצדיק את הדרישה לשם מלא ואין בה שום ממש, שלחו אי מייל לBOG תראו עד כמה מעניין אותם מה כתוב לי לראובן או לעידן בחתימה. תגובה ישראלית טיפוסית...... לאף אחד לא אכפת מה הולך כאן אז בואו גם נדבר על הדרך על תוכנות פירטיות ונדבר בשמות בדוייים הרי אף אחד לא ישים לב גם ככה, על הדרך אני יודע שבכביש 431 בקטע שבין מחלף ראשונים למחלף רמלה רחובות אין כמעט אף פעם ניידות אז יאללה אני ייקרע לפונטו שלי את הצורה על 130 אולי על הדרך אני גם יהרוג בן אדם 1 או 2 בדרך להורים שלי ושאגיע אליהם בצומת לפני אני לא יעצור בתמרור כי גם ככה לא תגיע לשם אף פעם ניידת שתתפוס אותי ותשלול לי רשיון. נו באמת אתה ברצינות מקשיב לעצמך?
Ido Rosenthal פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אלעד - אולי אתה מתבייש בהיותך ישראלי, אני גאה בזה. לעניננו - מה קשור הורדות לא חוקיות שזו עבירה פלילית להזדהות בשם בפורום VATIL, לא VATSIM שם בעלי הבית קובעים את הכללים, VATIL שבו בעלי הבית שלו קובעים את הכללים. במשך השנה או השנתיים הראשונות שהייתי פה לא היה שום צורך להזדהות בשם, אח"כ רק בשם פרטי, אח"כ בשם מלא. הדרישה הזו לא קשורה לואטסים, היא דרישה שבאה מהנהלת הפורום/ואטיל/וואטאבר, כמו שאמרתי אני תומך בדרישה כזו אבל נמאס שמתחבאים מאחורי ואטסים כאילו האשמה כולה עליהם כי הם דורשים את זה ואנחנו כלום אפס מאופס לעומת הנהלת VATSIM האיומה. אני בטוח ב100% שמבחינת הנהלת VATSIM אתה רשאי להזדהות איך שבא לך בפורום VATIL בדיוק כמו שמותר לך, אלעד, להעיף מי שבא לך מהפורום בלי לשאול אותם. אם אתה כל כך מתעקש אני אפילו אבדוק את זה איתם, רק מה, כל כך לא מעניין אותם שהם אפילו לא יטרחו לענות למייל שלי - למיילים חשובים יותר הם לא עונים.
E.Z פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אלעד - אולי אתה מתבייש בהיותך ישראלי, אני גאה בזה. לעניננו - מה קשור הורדות לא חוקיות שזו עבירה פלילית להזדהות בשם בפורום VATIL, לא VATSIM שם בעלי הבית קובעים את הכללים, VATIL שבו בעלי הבית שלו קובעים את הכללים. במשך השנה או השנתיים הראשונות שהייתי פה לא היה שום צורך להזדהות בשם, אח"כ רק בשם פרטי, אח"כ בשם מלא. הדרישה הזו לא קשורה לואטסים, היא דרישה שבאה מהנהלת הפורום/ואטיל/וואטאבר, כמו שאמרתי אני תומך בדרישה כזו אבל נמאס שמתחבאים מאחורי ואטסים כאילו האשמה כולה עליהם כי הם דורשים את זה ואנחנו כלום אפס מאופס לעומת הנהלת VATSIM האיומה. אני בטוח ב100% שמבחינת הנהלת VATSIM אתה רשאי להזדהות איך שבא לך בפורום VATIL בדיוק כמו שמותר לך, אלעד, להעיף מי שבא לך מהפורום בלי לשאול אותם. אם אתה כל כך מתעקש אני אפילו אבדוק את זה איתם, רק מה, כל כך לא מעניין אותם שהם אפילו לא יטרחו לענות למייל שלי - למיילים חשובים יותר הם לא עונים. זה בדיוק מה שזה עידו אותם תכונות שלפעמים אני מתבייש בהם עידו- חלילה לגבי הזהות הישראלית חסרים מקומות שאף אחד לא בודק אותך? מבקר אותך? בעבודה שלי יש מלא חורים כאלה אבל למה לכסת"ח זה כבר גם עניין פרסונאלי לגבי האמינות של אותו אדם אם לך נוח לעשות את זה שיהיה לבריאות. אם אתה כל כך מתעקש לגבי מה מותר ומה אסור ...אחד מהחברים שהשענו לתקופה ארוכה...מאוד ארוכה במיימדים של הפורום כתב מכתב לווטסים העולמית לגבי ההשעייה שלו, קיבלנו משוב מההנהלה ברמת "למה השעתם אותו רק מהפורום?" ואתה יודע מה ....אתה יכול לקרוא לזה הסתתרות אתה יכול לקרוא כסת"ח, זה גם משהו שאני כמנהל הפורום מסכים איתו, יש באינטרנט כל כך הרבה מקומות אנונימים אם הפינה הקטנה הזאת תיהיה שונה, זה לא משנה את העובדה שתמיד למעוט כל שהו יהיה מה להגיד, או להתנגד ולהקים איזה קול צעקה לפעמים לצורך פרובוקציה בשקל.....אגב מה שיפה בכל העניין שמיכאל לא עשה שום פרובוקציה אלא פתאום קמו כאן כמה עורכי דין בעיקר כאלה שהתחושה שלי אומרת לגביהם בעיקר מנסיון ההכרות שלי עם הנפשות הפועלות כאן שהשהות של מיכאל כאן מעניינת להם את העכוז.
Adam Waiser פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 עידו לא יודע אם שמת לב או לא אבל הנימוק של הדרישה של ואטסים הוא לא הנימוק היחיד לדרישה שלנו להזדהות בשם מלא בחתימה ובטח שלא שום כיסוי תחת לעובדה שאנחנו אוכפים את הנוהל הזה כמו את שאר נהלי הפורום. כשאני בא לדרוש ממשתמשים (ועשיתי את זה יותר מעשר פעמים בשבועיים האחרונים) לצרף את שמם המלא הדבר הראשון שאני רואה לנגד עיני זה איך יראה הפורום בטווח הרחוק ואיך יראו הדיונים כאן אם נתחיל לוותר בעניין הזה. אני חס וחלילה לרגע אחד לא מזלזל באיכות האנשים המדהימים שיש כאן (ומיכאל בתוכם כמובן) ובטח שלא חושב שיהיה כאן כאוס מוחלט אם לא נדרוש את זה. אבל אני כן חושב שהדרישה הזו משאירה כאן את האנשים האמיתיים והכנים, אלו שלוקחים אחריות על כל הדברים שהם כותבים עד כדי כך שאין להם שום בעיה או מניעה להיות שותפים בפורום הזה. ואפילו בוויכוחים קשים ובמריבות שלפעמים יש שים לב שנשארת איזו רמה בסיסית של כבוד לבני אדם, של כבוד של אדם לעצמו דברים שבפורומים אחרים יכולים להגיע לרמות די מזעזעות של איחולים וברכות... מי שיש לו בעיה לקחת אחריות בשם מלא על דבריו ובא לשפוך או לפרוק זבל תחת איזה שם בדוי מבין מהר מאד שיש פורומים אחרים שניתן לעשות בהם את זה, אבל לא כאן. בקשר לכן חוקי ואטסים או לא, אני לא מבין את ההתעקשות שלך ומה אתה מנסה להוכיח לנו. אני יודע שאתה אוהב את המקום הזה מספיק כדי להסכים איתי על מה שכתכבתי קודם וזו מעל הכל הסיבה האמיתית והראשונה שבגללה אנו אוכפים את הנוהל הבסיסי והחשוב הזה כמו את שאר נהלי הפורום באשר הם.
Idan Traub פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אלעד - אולי אתה מתבייש בהיותך ישראלי, אני גאה בזה. לעניננו - מה קשור הורדות לא חוקיות שזו עבירה פלילית להזדהות בשם בפורום VATIL, לא VATSIM שם בעלי הבית קובעים את הכללים, VATIL שבו בעלי הבית שלו קובעים את הכללים. במשך השנה או השנתיים הראשונות שהייתי פה לא היה שום צורך להזדהות בשם, אח"כ רק בשם פרטי, אח"כ בשם מלא. הדרישה הזו לא קשורה לואטסים, היא דרישה שבאה מהנהלת הפורום/ואטיל/וואטאבר, כמו שאמרתי אני תומך בדרישה כזו אבל נמאס שמתחבאים מאחורי ואטסים כאילו האשמה כולה עליהם כי הם דורשים את זה ואנחנו כלום אפס מאופס לעומת הנהלת VATSIM האיומה. אני בטוח ב100% שמבחינת הנהלת VATSIM אתה רשאי להזדהות איך שבא לך בפורום VATIL בדיוק כמו שמותר לך, אלעד, להעיף מי שבא לך מהפורום בלי לשאול אותם. אם אתה כל כך מתעקש אני אפילו אבדוק את זה איתם, רק מה, כל כך לא מעניין אותם שהם אפילו לא יטרחו לענות למייל שלי - למיילים חשובים יותר הם לא עונים. יש שתי אפשרויות בסיסיות : א)האחת חברות ויצוג וואטסים כלפי הציבור בארץ . ב) אתר העוסק בתעופה ווירטואלית בין היתר קצת מידע על וואטסים ורשתות אחרות וכו . ברגע שהחלטת שאתה חלק מוואטסים אז כן אתה מחויב לעמוד מאחורי חוקי הרשת . בנוסף ההנהלה מצאה את ההיגיון מאחורי "חוק החתימה" נקראה לזה . ברגע שהאתר מנתק את עצמו מוואטסים וחוקיה אז נשארת חטיבת וואטיל על הנייר בלי באמת משאבים ובסיס . ובעלי האתר יכולים להפוך אותו גם לשוק אלקטרוני וכו . אתר זה מייצג את וואטסים העולמית בארץ !!! העובדה שוואטסים מבינה שיש הנהלה אחראית לחטיבה הישראלית ועד כה נותנת לה יד חופשית כאשר היא איננה רואה ראיות להדרדרות המצב או הפרות חוקים זה דבר אחר לגמרי . גם בטיסה ברשת אתה מזוהה ע"י הפקח בשם מלא ויותר מיזה אתה גם מזוהה ככה בSI . אתר זה הוא גם חלק מוואטסים ואין הבדל בין התחברות לשרת באירופה של וואטסים או התחברות לשרת בארץ שהושב לשירות וואטסים לצורך אחסון אתר החטיבה הישראלית של וואטסים . יש חוק שנמצאו 20 סיבות שונות למה צריך לכבדו ולמה בכלל החוק נאכף . בואו נכבדו .
Ido Rosenthal פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אלעד, תגיד מה שאתה רוצה עלי אתה לא יכול להגיד שאני מזלזל איפה שלא בודקים אותי ושאני מכסתח, אני יודע שלקחת קשה את מה שכתבתי אבל אתה לוקח קשה כל פעם שמישהו אומר משהו שקשור לחוקי הפורום שאותם אתה מקדש. אתה יכול להמשיך לטמון את הראש בחול ולעשות עצמך לא מבין, או שאתה באמת לא מבין מה אני אומר ואז זה יותר חמור. אין פה קטע של לעשות מה שצריך - מבחינת VATSIM אתה תגדיר מה שאתה רוצה בפורום שלך, אם אתה רוצה שחוקי ואטסים יכולו גם על VATIL סבבה אם לא גם סבבה, לפי חוקי פורום VATSIM אתה לא יכול לרשום בפורום אם אתה לא רשום לVATSIM, למה זה לא נאכף? למה זה לא מעניין אף אחד בVATSIM? כי אתה בעל הבית ואתה תחליט מי יכתוב פה ומי לא ואיך הוא יכתוב לפי קוד התנהגות שאתה תחליט עליו ולא VATSIM יחליטו עליו. אדם - כתבתי כבר שאני חושב שצריך להזדהות ובדיוק מהסיבה הזו, אבל חלאס לנפנף בדגל הVATSIM, אנחנו קובעים את החוקים שלנו - או שתעמדו מאחוריהם או שתשנו אותם, אל תאשימו את הBOG. עידן - אתה מחוייב לחוקי הרשת ברשת. פה אתה מחוייב לחוקים שאלעד והנהלת הפורום קבעה באישור של הנהלת החטיבה. שים לב שלא נכנסתי בשום נקודה לקטגוריה על החוק הזה, להיפך אני תומך בו. אני חושב שזה מצחיק שמנופפים בחוקי ואטסים כדי להצדיק אותו. ההצדקה של החוק הזה היא מה שאדם אמר ככה החלטנו שהקהילה תתנהל כולם מכירים את כולם ופונים אחד אל השני בשם ולא בBAMBA201. וכמו שכתבתי - אין לי סימוכין לכך כי אני לא חבר בניהול הפורום יותר, זכור לי כבר סיפור שהנהלת VATSIM אמרה שפה אנחנו בעלי הבית ושאין להם שום זכות לדרוש משהו מאיתנו כשהשרת ממומן ע"י ההנהלה שלנו
Idan Traub פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 עידו בוא אתן לך את התשובה הראשונה שעולה לי למה החוק לא נאכף : אדם חדש שומע על החטיבה . דבר ראשון שהוא עושה זה נכנס לפורום ואולי קורא כמה דברים , רוצה לדבר קצת ולשמוע עצות ועזרה בהתחלה משאר חברי הפורום שרוב הזמן שמחים לעזור . לרוב בארץ יותר מפורסמת וואטיל וארגוניה הפנימיים מאשר וואטסים . לרוב גם מי שירשם לפורום ויתחבר גם ירשם לוואטסים . מי שלא גם לא ימשיך לבלבל תשכל בפורום .
Ido Rosenthal פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 עידן - החוק הזה לא נאכף כי אנחנו קובעים את החוקים ולא VATSIM, נקודה.
E.Z פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 אלעד, תגיד מה שאתה רוצה עלי אתה לא יכול להגיד שאני מזלזל איפה שלא בודקים אותי ושאני מכסתח, אני יודע שלקחת קשה את מה שכתבתי אבל אתה לוקח קשה כל פעם שמישהו אומר משהו שקשור לחוקי הפורום שאותם אתה מקדש.אתה יכול להמשיך לטמון את הראש בחול ולעשות עצמך לא מבין, או שאתה באמת לא מבין מה אני אומר ואז זה יותר חמור. אין פה קטע של לעשות מה שצריך - מבחינת VATSIM אתה תגדיר מה שאתה רוצה בפורום שלך, אם אתה רוצה שחוקי ואטסים יכולו גם על VATIL סבבה אם לא גם סבבה, לפי חוקי פורום VATSIM אתה לא יכול לרשום בפורום אם אתה לא רשום לVATSIM, למה זה לא נאכף? למה זה לא מעניין אף אחד בVATSIM? כי אתה בעל הבית ואתה תחליט מי יכתוב פה ומי לא ואיך הוא יכתוב לפי קוד התנהגות שאתה תחליט עליו ולא VATSIM יחליטו עליו. אדם - כתבתי כבר שאני חושב שצריך להזדהות ובדיוק מהסיבה הזו, אבל חלאס לנפנף בדגל הVATSIM, אנחנו קובעים את החוקים שלנו - או שתעמדו מאחוריהם או שתשנו אותם, אל תאשימו את הBOG. עידן - אתה מחוייב לחוקי הרשת ברשת. פה אתה מחוייב לחוקים שאלעד והנהלת הפורום קבעה באישור של הנהלת החטיבה. שים לב שלא נכנסתי בשום נקודה לקטגוריה על החוק הזה, להיפך אני תומך בו. אני חושב שזה מצחיק שמנופפים בחוקי ואטסים כדי להצדיק אותו. ההצדקה של החוק הזה היא מה שאדם אמר ככה החלטנו שהקהילה תתנהל כולם מכירים את כולם ופונים אחד אל השני בשם ולא בBAMBA201. וכמו שכתבתי - אין לי סימוכין לכך כי אני לא חבר בניהול הפורום יותר, זכור לי כבר סיפור שהנהלת VATSIM אמרה שפה אנחנו בעלי הבית ושאין להם שום זכות לדרוש משהו מאיתנו כשהשרת ממומן ע"י ההנהלה שלנו לא נראה לי שהבנת משהו בסיסי - וזה שיכול להיות שאתה צודק יש לנו חופש פעולה מבחינת VATSIM שכל אחד יקרא לעצמו "ביסלי גריל 54 " איציק טוען שאין את החופש אני אישית... לא יודע, לא בדקתי לעצמי את זה...אני כן יודע שההחלטה הייתה עוד בתקופתך כמנהל לאמץ את קוד ההתנהגות של VATSIM , יבוא המנהל הבא יגיד ביסלי גם טוב שיילך על זה בהנחה שבאמת יש אותו חופש מ VATSIM, גם ההחלטה הייתה שאין בקשות מיוחדות בנושא הזה ככה שאם מישהו רוצה להפוך אותי לנבלה התורנית או את הנהלת הפורום רבתית סבבה נחייה עם זה.
Idan Traub פורסם יולי 14, 2009 דיווח פורסם יולי 14, 2009 עידן - החוק הזה לא נאכף כי אנחנו קובעים את החוקים ולא VATSIM, נקודה. אוקי בוא נלך דקה בדרך שלך . הנהלת הפורום החליטה , הנלהת הפורום פירסמה , הנהלת הפורום מבצעת את מה שדרוש ממנה ואוכפת. לא חסרים טיעונים בעד החוק שיוצר נווה מדבר בעולם הרשת האנונימי וגם מקור ידע ותרבות שאין שני לו בפורומים הישראלים לפחות ברשת שיצא לי לראות . בכל מקרה לא משנה איך תסתכל על הנושא הדיון הזה די מיצא את עצמו . יש חוק . חוק לא כך כך מופלץ או לא מובן , חוק שנהוג בעוד מספר מקומות שאנחנו בקרבה אליהם ושם זה הולך יופי . מקווה שתחזור ממך מההחלטה לפרוש מהפורום ומאחל כל טוב בכל מעשיך .