עבור לתוכן
Zeev Bucki

כל הכבוד לטייסים!

Recommended Posts

פורסם

אתמול בלילה התאמנתי באיזור . בהתחלה היו בבן גוריון פקח מגדל וגם סנטר אבל הם התנתקו כעבור זמן מה.שהגעתי לנחיתה בבן גוריון שם היתה תנועה לא רעה בכלל של מטוסים ובואינגים שהמריאו לחו"ל.עכשיו אני מבצע מספר רב של פעמים TOUCH AND GO עם ה"מלכה"ב12 כאשר כבר אין פיקוח.ואני רוצה לחלוק שבחים לכל הטייסים שטסו באיזור הTMA באותו לילה אמש עד השעות המאוחרות:הכל דפק כמו שעון שוויצרי כאשר הטייסים מכריזים בנדב"ר הקולי 122.80 בקצרה ובמהירות כל אחד על מיקום המטוס או שינוי בגובה המראה או נחיתה מבלי להפריע אחד לשני או לתפוס יותר מדי את הקשר.ואני כאשר הייתי בעם הרוח ימנית 2000 למסלול 12 אז באותו זמן בואינגים המריאו תוך כדי כך שאני מודיע שיש לי קשר עם המטוס הממריא ורק לאחר מכן פונה לבסיס ולפיינל.בקיצור ממש נהינתי מהמקצועיות של הטייסים גם ללא פיקוח.

בוקי זאב:4X-MJB

פורסם

האמת בוקי, אתמול התחלת לנהל דיון עם רן בקשר ותפסת אותו במשך חצי דקה רצוף בערך כשאני כמעט נוגע בחיפה ומחכה להשחיל פיינל, נסה לשמור על הודעות קצרות במיוחד כשהפיקוח מכסה את כל הארץ ולא רק את הTMA

רן השפיץ קלט שאני כמעט נוגע ונתן לי מיד אישור נחיתה. הרמה על התדר היתה גבוהה והיה תענוג

אורח Yarden Salvi
פורסם

היה נחמד אתמול באמת.

אבל כמה דברים:

רן, איך זה שפיקוח תל אביב לא מכסה את עין שמר?

איך זה שפיקוח תל אביב לא מכסה את חצרים?

אתמול יצרנו איתך קשר בחצרים ואמרת שאתה לא שולט בשדה הזה.

בעין שמר אמרת שזו התנהלות חופשית בשדה כי אתה לא שולט עליו.

זה מוזר, מכיוון שכשאלון עלה פלוטו, עשיתי כמה וכמה טיסות מעין שמר, ולא הייתה שום בעיה.

אשמח לתגובה.

פורסם
היה נחמד אתמול באמת.

אבל כמה דברים:

זה מוזר, מכיוון שכשאלון עלה פלוטו, עשיתי כמה וכמה טיסות מעין שמר, ולא הייתה שום בעיה.

אשמח לתגובה.

ירדן,

לפי מה שהבנתי מהנסיון הכללי שלי,

יש כמה שדות בארץ שהם שדות עצמיים,

לדוגמא אם תמריא ממנחת תימן כשיש תל אביב רוב הסיכויים שהוא יבקש ממך להמריא באופן עצמאי ולקרוא לתל אביב כשאתה עובר את הנקודת יציאה שלך. (אשל הנשיא / באר שבע )

אורח Yarden Salvi
פורסם
היה נחמד אתמול באמת.

אבל כמה דברים:

אשמח לתגובה.

ירדן,

לפי מה שהבנתי מהנסיון הכללי שלי,

יש כמה שדות בארץ שהם שדות עצמיים,

לדוגמא אם תמריא ממנחת תימן כשיש תל אביב רוב הסיכויים שהוא יבקש ממך להמריא באופן עצמאי ולקרוא לתל אביב כשאתה עובר את הנקודת יציאה שלך. (אשל הנשיא / באר שבע )

אלה המקומות שבהם אולי אין מגדל רשמי אלא כמו סוכה עם מפעיל מנחת ולא פקח.

אבל בכל מקרה, לחצרים יש בהחלט מגדל, עין שמר כמו שאמרתי היה מבוקר בידי פלוטו כשטסתי שם. אז למה שלא יבוקר בידי תל אביב.

כל מה שצריך זה רק המרשה, ורשות ההמראה והעליה על הנתיב.

פורסם

בנוסף עד כמה ידוע לי עמדות מכ"מ מתפקדות ברשת גם ככל העמדות שמתכתיהן ומדמות אותן .

לדוגמא APP יתן את אותו שרות כמו מגדל הרצליה רק שלאחר יציאה דרומה נמשיך על אותו תדר .

פורסם

כשיהיו לי דפיות של מנחתים שלפיהם אוכל לעבוד,

אני אפקח גם על המנחתים.

לגבי חצור, תוכנית הטיסה אם אני זוכר נכון היתה הקפות בשדה.

אתה ממש לא זקוק לי לשם הקפות בשדה ואני ממש לא זקוק לעומס מיותר על הערוץ שלי בשביל מקיף.

היתה יוצא על נתיב לאן שהוא והיתה זוכה לבקרה צמודה.

תודה לטייסים שבאו, היה חביב ורוצה להתנצל אם בשלב מסויים המח שלי התנתק.

אחרי יום עבודה עמוס, העייפות השתלטת עלי לקראת הסוף ואיתה באו שטויות :)

בוקי, בנוסף למה שנאמר למעלה, ניראה לי שהדיילת עושה לך רעש באוזניות ואתה לא מקשיב לפיקוח ומחזיר רידבקים של מה שאתה רוצה ולא מה שנתבקש ממך. לתשומת ליבך :)

להית' בפעם הבאה

אורח Yarden Salvi
פורסם

רן, אין בעיה לגבי המנחתים. יצירת הקשר איתך לא הייתה בשום כוונה לליווי, אלא לקבלת מרשה לטיסה עצמה. שלא תראה פתאום שיש תנועות אפילו אם זה במנחת, וזה אמור להיות תחתיך.

בנוסף, הבסיס היה חצרים ולא חצור, שלו ד"א יש דפיות ונהלים מאושרים, אבל הטיסה הייתה לשם הקפות. נכון שאין צורך בליווי, אבל היינו שתי תנועות, והפרדה עצמאית של שתי התנועות בלבד, לדעתי לא מספיקה לשמירת מרחק סטנדרטי.

תודה בכל מקרה!

אורח Yarden Salvi
פורסם

תודה יובל.

מה שכתוב שם הוא שצריך בכל מקרה ליצור קשר עם בקרה אזורית, אבל להשמע להוראות הפקח שיכולות להיות: 1. המשך ליווי ע"י הפקח (רגיל) 2. המראה עצמית ויצירת קשר מאוחרת עם הפקח.

פורסם
תודה יובל.

מה שכתוב שם הוא שצריך בכל מקרה ליצור קשר עם בקרה אזורית, אבל להשמע להוראות הפקח שיכולות להיות: 1. המשך ליווי ע"י הפקח (רגיל) 2. המראה עצמית ויצירת קשר מאוחרת עם הפקח.

הבקר יכול להחליט אם הוא ממשיך איתך, או נותן לך המראה עצמית בהתאם לשיקולים שלו (תנועה,לחץ וכו'..).

פורסם

גמני נהניתי אתמול למרות שהגעתי ממש לשלהי המשמרת של רן.

שאלה שהתעוררה אצלי בעקבות הטיסה שלי אתמול:

נושא התיישרות על המסלול ואישור המראה.

אני מבין שכשתל אביב סנטר מפקח על התנועה במרחב וגם על כמה שדות במקביל השאיפה היא לשחרר תנועות על הקרקע כמה שיותר מהר כדי להיפטר מהם.

אבל... אני בתור טייס ואני מקווה שאצל הרבה זה ככה... לא יכול מעמדת החניה להסיע, להתיישר ולהמריא ברצף, מכיוון שבן הסעה להמראה יש בד"ח די ארוך שיש לעבור עליו - וככל שהמטוס מתקדם יותר הבד"ח מתארך יותר. תוך כדי ההסעה - מסיעים ולא עושים שום דבר אחר גם לא מעבר על בד"ח לפני המראה(Critical phase of the flight) מה שמותיר לנו את נקודת ההמתנה כנקודה הנכונה ביותר למעבר על בדיקות אחרונות, בדיקות מנוע ובד"ח לפני המראה.

דרך אגב - טעות שקוראת הרבה. בנקודת המתנה קורה שפקח פונה לטייס ונותן לו הוראה להתיישר והלמריא בלי לדעת בכלל אם הטייס - מטוס - דיילים נוסעים - מוכנים להמראה בתזמון שלו.

ממה שאני מכיר - הטייס הוא היוזם בנקודת המתנה ופונה למגדל הפיקוח בדיווח "מוכן להתיישר".

אם פקח רוצה לייעל את זרימת התנועה מקובל יותר שהפקח שואל קודם את הטייס אם הוא מוכן להמראה מיידית ולא "מפיל" את ההוראה ללא תיאום עם הטייס.

במקרה אתמול עידו היה בשלבי כניסה להקפה לחיפה כשרן נותן לי אישור להתיישר ולהמריא - עם אישור הסעה. העדפתי להמתין בנקודת המתנה והודעתי לרן - שתי דקות להמראה - כדי שלא לעכב את עידו שנחת בזמן שאני התכוננתי להמראה.

אשמח לשמוע דעה של חברים נוספים לגבי הנושא הזה.

אורח Yarden Salvi
פורסם

אני מבין שכשתל אביב סנטר מפקח על התנועה במרחב וגם על כמה שדות במקביל השאיפה היא לשחרר תנועות על הקרקע כמה שיותר מהר כדי להיפטר מהם.

אבל... אני בתור טייס ואני מקווה שאצל הרבה זה ככה... לא יכול מעמדת החניה להסיע, להתיישר ולהמריא ברצף, מכיוון שבן הסעה להמראה יש בד"ח די ארוך שיש לעבור עליו - וככל שהמטוס מתקדם יותר הבד"ח מתארך יותר. תוך כדי ההסעה - מסיעים ולא עושים שום דבר אחר גם לא מעבר על בד"ח לפני המראה(Critical phase of the flight) מה שמותיר לנו את נקודת ההמתנה כנקודה הנכונה ביותר למעבר על בדיקות אחרונות, בדיקות מנוע ובד"ח לפני המראה.

דרך אגב - טעות שקוראת הרבה. בנקודת המתנה קורה שפקח פונה לטייס ונותן לו הוראה להתיישר והלמריא בלי לדעת בכלל אם הטייס - מטוס - דיילים נוסעים - מוכנים להמראה בתזמון שלו.

ממה שאני מכיר - הטייס הוא היוזם בנקודת המתנה ופונה למגדל הפיקוח בדיווח "מוכן להתיישר".

אם פקח רוצה לייעל את זרימת התנועה מקובל יותר שהפקח שואל קודם את הטייס אם הוא מוכן להמראה מיידית ולא "מפיל" את ההוראה ללא תיאום עם הטייס.

במקרה אתמול עידו היה בשלבי כניסה להקפה לחיפה כשרן נותן לי אישור להתיישר ולהמריא - עם אישור הסעה. העדפתי להמתין בנקודת המתנה והודעתי לרן - שתי דקות להמראה - כדי שלא לעכב את עידו שנחת בזמן שאני התכוננתי להמראה.

ברוכי זה נכון בהחלט וקרה לי כמה וכמה פעמים.

השאלה שצריכה להיות מצד הפקח (אם כבר טרח להתייחס אליי בנקודת ההמתנה) היא האם אני מוכן בזריז בשפת העם או מיידית להמראה.

בכל מקרה, הפנייה של הפקח תיעשה כמובן רק כאשר אנחנו נקיים ומאושרים להמריא, כלומר זה חוסך את בקשת ההתיישרות וגם ההמראה, כמובן שלא על חשבון השמטת בד"ח.

פורסם

ברוכי, על פי מה שאני שמעתי בהקלטות מכל מיני שדות באירופה ובארצות הברית אין חיה כזאת "מוכן להתיישרות", הפקח משחרר מטוסים כמו לחמניות, אולי זה עקב שישנם מסולולים מגבילים, שמאפשרים המראה ונחיתה בו זמנית כל אחד על מסלול אחר, בכל מקרה הפקח יודע שהמטוס הממריא עלול להתעכב דקה וחצי בדיוק כמו שהאו יודע שמטוס נוחת עלול ללכת סביב, המצב היחיד שהתעכבות של דקה וחצי דקות לא סבירה היא המראה מיידית שבה אם הטייס לא מוכן להמראה מיידית עליו לדוח על כך.

מה שכן נשמע לי מוזר זאת ההוראה "להתיישר ולהמריא 26" , יותר קצר וברור להגיד "ראשי להמריא 26".

במידה וקיבת אישור המראה ואתה חושב שיקח לך יותר מ2-3 דקות להכין את המטוס אז דווח על כך לפקח כמו שעשית ופתרת את הבעיה, בכל מקרה האחריות במצב כזה היא על הפקח שכן הוא יודע שהפעולה שאתה מבצע היא פעולה שעלולה להתעכב.

לתת אישור המראה כבר מהחנייה נראה לי קצת מוגזם, למרות זאת אפשר להבין את זה כי הרי פקח תל אביב ברשת מפקח על כל הארץ וזה יוצר עומס על הקשר וחלוקת עבודה להרבה שדות שונים, מה שאין במציאות בשום מקום בארץ.

פורסם

טוב ויפה גם אני שמעתי.

ואני שואל את עצמי (ואתכם) . אם במציאות צוותים עושים הכל ברצף מהחנייה ועד ה TOGA, היכן בדיוק מתבצע BEFORE TAKEOFF CHECKLIST ????

בחנייה זה לא רלוונטי עדיין, בהסעה בטח ובטח שאסור להתעסק עם שום דבר אחר חוץ מההסעה עצמה. אז איך ומתי הם מספיקים לעבור על רשימה מכובדת של בדיקות שאמורה להתבצע לפני המראה????

מעבר לזה, אתה שמעת ולא ראית.

מה ששומעים בקשר זה דיווחים כגון holding short rwy XX. שזה מקביל בעצם למוכן להתיישרות.

את זה הטייס אומר ולא הפקח. מי אמר שהטייס מדווח מיד עם הגעתו לנקודת המתנה? אולי הטייס מדווח H/S רק אחרי שהוא\הצוות עובר על ה CHECKLIST?

מה שקורה אצלנו ברשת זה שהפקח רואה את המטוס מגיע ל HP ב VRC ועוד לפני שהמטוס הודיע אם הוא מוכן או לא הוא כבר מקבל הוראה להתיישר ולהמריא, ובגלל זה גם מעקבים למשל אישור נחיתה למטוס אחר שבאוויר.

למה?

מי אמר שאני מוכן כבר להתיישר ולהמריא? ה VRC אמר? ה VRC יודע אם עברתי על הצ'ק ליסט או לא?

פורסם
טוב ויפה גם אני שמעתי.

ואני שואל את עצמי (ואתכם) . אם במציאות צוותים עושים הכל ברצף מהחנייה ועד ה TOGA, היכן בדיוק מתבצע BEFORE TAKEOFF CHECKLIST ????

בחנייה זה לא רלוונטי עדיין, בהסעה בטח ובטח שאסור להתעסק עם שום דבר אחר חוץ מההסעה עצמה. אז איך ומתי הם מספיקים לעבור על רשימה מכובדת של בדיקות שאמורה להתבצע לפני המראה????

מעבר לזה, אתה שמעת ולא ראית.

מה ששומעים בקשר זה דיווחים כגון holding short rwy XX. שזה מקביל בעצם למוכן להתיישרות.

את זה הטייס אומר ולא הפקח. מי אמר שהטייס מדווח מיד עם הגעתו לנקודת המתנה? אולי הטייס מדווח H/S רק אחרי שהוא\הצוות עובר על ה CHECKLIST?

מה שקורה אצלנו ברשת זה שהפקח רואה את המטוס מגיע ל HP ב VRC ועוד לפני שהמטוס הודיע אם הוא מוכן או לא הוא כבר מקבל הוראה להתיישר ולהמריא, ובגלל זה גם מעקבים למשל אישור נחיתה למטוס אחר שבאוויר.

למה?

מי אמר שאני מוכן כבר להתיישר ולהמריא? ה VRC אמר? ה VRC יודע אם עברתי על הצ'ק ליסט או לא?

H/S כשמו כן הוא, "עמוד לפני", אני ממש לא מצפה מטייס שננתי לו הוראה "taxi M K L H/S rwy 30" כשהוא אחר כך ימשיך להסיע ל26 למשל שיודיע לי H/S 30 כשהוא מוכן להתיישרות...

במציאות יש צוות של 2 ולפעמים תור של 3 מטוסים או יותר, כך שאמור להיות זמן לעשות את הבד"ח, בנוסף גם לא תמיד המטוסים מדווחים H/S.

בנוסף כמו שכבר אמרתי כשהפקח נותן למטוס שלא דיווח לא שהוא מוכן להתיישר ולהמריא הוא יודע שהמטוס עלול להתעקב 2-3 דקות, מדובר בכלי ליעילות זרימת תעבורה וחיסכון במילים על הקשר, במידה ויש קונפליקט כלשהו שצפוי או דוגמא כמו שאמרת שיש מטוס אחר שנוחת הדבר הזה לא חכם במיוחד, אבל במצב שהשדה ריק או שיש תנועות בשדה שלא קשורות ולא יהיהו קשורות בזמן הקרוב למטוס הממריא אין שום מניע ולטעמי אף מומלץ לתת לו אישור המראה אפילו עוד בסוף ההסעה.

פורסם

במציאות יש צוות של 2 ולפעמים תור של 3 מטוסים או יותר, כך שאמור להיות זמן לעשות את הבד"ח, בנוסף גם לא תמיד המטוסים מדווחים H/S.

אתה צריך ללמוד דבר או שניים על Crew Resource Managment. אין מצב כזה שאחד עושה בד"ח והשני מסיע ומתרכז בהסעה.

כשעוברים על checklist הצוות עובר על checklist.

אחד מקריא שני מבצע. שניהם מסתכלים ביחד על נושא השורה בבד"ח ומוודאים שהפעולה בוצעה.

בהסעה הצוות מתרכז בדבר אחד: בהסעה בלבד, יש חברות שאוסרות אפילו לדבר בזמן הסעה.

ובכלל, מהאזנה לסקאנר אי אפשר ללמוד על התנהלות הצוות בתא.

כמו שמה VRC אי אפשר לדעת אם הטייס \ הצוות מוכן להמראה.

דבר נוסף: את ה CHECKLIST לפני המראה נכון לבצע בנקודת המתנה ולא על המסלול כי אם מתגלית איזה בעייה במהלך הבדיקות, כשאתה כבר על המסלול זה מאוחר מדי. כבר תפסת את המסלול ועכשיו גם תקעת אותו. בנ. המתנה, גם אם אתה מתעכב זה לא מפריע לתנועות אחרות. (נוחתות למשל).

פורסם

Before T/O מבוצע בנקודת ההמתנה לפני עליה למסלול.

כל נקודות ה CRM שברוכי ציין נכונות וכך אמורות להתבצע.

במקרה שלך ברוכי, אם אני זוכר נכון ויכול להיות שבשלב הזה כבר היתי מסטול לחלוטין, קיבלת אישור הסעה לנקודת ההמתנה של 34.

דיווחת בנקודה וקיבלת אישור בקטרק על 16 להתיישר 34 לדווח מוכן להמראה.

אז דיווחת שאתה מתעכב ועידו קיבל את האישור לנחות.

כמוכן, תמיד תקבל קודם אישור הסעה לנקודה, שם הטייס אמור לדווח מוכן להמראה.

לפעמים בעיקר כשאין עומס תנועה או כשמדובר בב"ג למשל שבו יש מסלול 12 לנחיתה ו 26 המראה, שמטוס יקבל להתיישר ולהמתין 26 מבלי להמתין ב H/P אז יבוצע הבד"ח לפני המראה על המסלול.

בד"ח לפני המראה גם יכול להתבצע בתנועה וכבר ראיתי מספר מצבים של אישור המראה עוד לפני שהמטוס עלה על המסלול ואז זה הולך ככהPA , Transpomder אורות, לחיצה על הכרונומטר ויאלה עפים מפה.

פורסם

אתה צריך ללמוד דבר או שניים על Crew Resource Managment. אין מצב כזה שאחד עושה בד"ח והשני מסיע ומתרכז בהסעה.

כשעוברים על checklist הצוות עובר על checklist.

אחד מקריא שני מבצע. שניהם מסתכלים ביחד על נושא השורה בבד"ח ומוודאים שהפעולה בוצעה.

בהסעה הצוות מתרכז בדבר אחד: בהסעה בלבד, יש חברות שאוסרות אפילו לדבר בזמן הסעה.

ובכלל, מהאזנה לסקאנר אי אפשר ללמוד על התנהלות הצוות בתא.

כמו שמה VRC אי אפשר לדעת אם הטייס \ הצוות מוכן להמראה.

דבר נוסף: את ה CHECKLIST לפני המראה נכון לבצע בנקודת המתנה ולא על המסלול כי אם מתגלית איזה בעייה במהלך הבדיקות, כשאתה כבר על המסלול זה מאוחר מדי. כבר תפסת את המסלול ועכשיו גם תקעת אותו. בנ. המתנה, גם אם אתה מתעכב זה לא מפריע לתנועות אחרות. (נוחתות למשל).

אז אם צריך, המטוס עוצר, מבצע את הבד"ח וממשיך, בכל מקרה הפקח מודע לזה שהמטוס עלול להתעכב.

הגב, הקשר זה הקשר, אם בVRC ואם במציאות, וכשהפקח נותן אישור המראה [לא מיידית] אז הפקח מודע לזה שהמטוס עלול להתעכב.

לכן זה עניין שהפקח מודע לו ואין מה להתרגש מזה, להתנות אישור המראה רגיל כאילו הוא אישור להמראה מיידיית וכך לעכב מטוסים אחרים זו היא טעות.

פורסם

יעילות מול בטיחות.

בהסעה אפשר לבצע פעולות לפני המראה. זה לא בד"ח, זה סד"פ. הבד"ח, הchecklist מה שנקרא, מגיע בסוף סדר הפעולות בכדי לוודא שבהן לא התפספס שום דבר.

אם ניקח כדוגמא 737 בבן גוריון, רוב הפעולות מתבצעות עוד לפני הסעה, כשעומדים במקום בנק' השחרור, אחרי הנעה. אז גם בא בד"ח לפני הסעה. רוב הדברים נעשים אז, לרבות מדפים, בדיקות הגאים והידראוליקה וכד'. מעט מאוד נשאר לפני ההתיישרות.

אין בעיה תוך כדי ההסעה להפעיל אורות נחיתה ו-STROBE, להפעיל תוכי ואולי להדליק את המכ"מ, כל זה קצת אחרי עליה ל-03 (לקראת הגעה ל-26). בהתקרבות לסוף 03 מריצים ביחד בד"ח התיישרות, שלוקח 10 שניות. כאמור - לא מבצעים את הפעולות בשלב הזה, רק עוברים על רשימה לוודא שכל הפעולות בוצעו. תוך כדי כך אתה מתקרב לסוף 03. אם זה עוד לא קרה - קורא לקרקע להזכיר לו להעביר אותך למגדל, קורא למגדל ומבקש התיישרות על 26. בצורה זו, אפילו בלי לעצור אם אין עיכובים אפשר מיד להתיישר. תוך כדי זה גם מפעילים באמת את השעון. סוף התיישרות, אם הכל בסדר ממריאים. ככה הכל קורא ברצף. שום דבר לא נעשה בצורה מסוכנת וחסרת התחשבות, כל דבר קיבל את הכבוד המגיע לו, כולל הסעה, פעולות, בד"ח. על אותה דרך אנחנו גם ממריאים הכי מהר בלי להתעכב.

פורסם
יעילות מול בטיחות.

מה בדיוק מול בטיחות?????????????????????????????????????.

או שאוסף סימני השאלה מבטא צופן כלשהו בשפה שטרם התקנתי על המחשב שלי, ובמקום ג'יבריש אני רואה לא פחות ולא יותר מ-37 סימני שאלה... או שפשוט לא הבנתי מה שאלתך.

מה מול בטיחות? יעילות מול בטיחות. ממש לא מילה גסה, כשנעשה במידה הנכונה. כפי שציינתי בהמשך הודעתי הקודמת, המידה הנכונה היא בה כל דבר מקבל את הכבוד המגיע לו, ובמרחב התמרון שנשאר מייעלים תהליכים. עם כל הכבוד, אין סיבה ששני טייסים, קברניט וקצין ראשון, יבהו במסלול הסעה ללא צמתים ללא מעש במקום תוך כדי כך להזיז כמה סוויצ'ים (זה שאינו מסיע) ולבסוף לעבור על צ'קליסט בתצורת האחד (שאינו מסיע) מקריא ובודק השני (שמסיע) בודק ועונה. אין טעם לזלזל עד כדי כך בחלוקת הקשב של אנשים כמוך וכמוני...

ובנימה זו, אני חוזר ומדגיש: כשמסיעים, מסיעים. אם הכל בסדר, אין דילמות, אין צמתים, אין מטוסים מסביב, אפשר תוך כדי קשב להסעה, גם לחלק קצת עבודה לטובת התייעלות בזמנים ובתהליכים. כאמור, כשכל דבר מקבל את מלוא תשומת הלב המגיעה לו.

מקווה שנגמרו סימני השאלה, אלא אם כן מעוניינים להשלים ל-40...

פורסם

לא נגמרו בכלל מר חריט.

הרי זה ברור שכולנו טסים ברשת רק ב 737 ורק מסיעים על מסלול 03 לכיוון 26.

יצא לך לקרוא פעם בד"ח לפני המראה של מטוסים אחרים???????????????????????????

דו מנועי בוכנתי למשל עם כל הבדיקות מנוע , פסיעה, הנצה, מצתים וכו?????????????????????

יצא לך פעם לטוס לבד ברשת (או במציאות) בלי אנשי צוות נוספים לידך?????????????????????

יצא לך לטוס בשדה זר ולא מוכר עם המון קושרות למסלול והפקח ביקש ממך לעמוד H.S באחת מסויימת??????????????????

איך הפתרון הפשוט שלך עוזר למי שלא מוכן להמראה והפקח כבר נותן לו רשות להמריא???????????

איך זה עוזר לנו לחברי החטיבה לתאם בצורה יעילה יותר המראות בין טייסים לפקחים?????????????????

איך זה עוזר לנו לחנך חברים חדשים שבד"ח זה קודש קודשים ולא מוותרים עליו אפילו עם הפקח לחוץ ורוצה לשחרר אותך מהר????????????????????

רוצה עוד סימני שאלה??????????????????????????

פורסם
יעילות מול בטיחות.

מה בדיוק מול בטיחות?????????????????????????????????????.

או שאוסף סימני השאלה מבטא צופן כלשהו בשפה שטרם התקנתי על המחשב שלי, ובמקום ג'יבריש אני רואה לא פחות ולא יותר מ-37 סימני שאלה... או שפשוט לא הבנתי מה שאלתך.

מה מול בטיחות? יעילות מול בטיחות. ממש לא מילה גסה, כשנעשה במידה הנכונה. כפי שציינתי בהמשך הודעתי הקודמת, המידה הנכונה היא בה כל דבר מקבל את הכבוד המגיע לו, ובמרחב התמרון שנשאר מייעלים תהליכים. עם כל הכבוד, אין סיבה ששני טייסים, קברניט וקצין ראשון, יבהו במסלול הסעה ללא צמתים ללא מעש במקום תוך כדי כך להזיז כמה סוויצ'ים (זה שאינו מסיע) ולבסוף לעבור על צ'קליסט בתצורת האחד (שאינו מסיע) מקריא ובודק השני (שמסיע) בודק ועונה. אין טעם לזלזל עד כדי כך בחלוקת הקשב של אנשים כמוך וכמוני...

ובנימה זו, אני חוזר ומדגיש: כשמסיעים, מסיעים. אם הכל בסדר, אין דילמות, אין צמתים, אין מטוסים מסביב, אפשר תוך כדי קשב להסעה, גם לחלק קצת עבודה לטובת התייעלות בזמנים ובתהליכים. כאמור, כשכל דבר מקבל את מלוא תשומת הלב המגיעה לו.

מקווה שנגמרו סימני השאלה, אלא אם כן מעוניינים להשלים ל-40...

לא נכון .נקודה.

הסעה- חלק קריטתי בטיסה.

אתה מסיע, PF מסיע,PM מנווט מגע עם דפית.

את הפעולות הבודדות שנשארו לפני המראה אתה תבצע בנקודת המתנה, כולל בד"ח.

זה לפי הספר.

זה שPA עושים תוך כדי הסעה על 03 לא הופך את זה לנכון וחוקי.

כבר היה לנו ויכוח על זה בעבר אם זכרוני אינו מטעה אותי.

פתח שוב FCTM.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...