עבור לתוכן
uvdude

ספוטינג צבאי

Recommended Posts

פורסם

היום בדרך חזרה מב"ש, על כביש 7 בדרך לצומת גדרה פתאום עברו מעליי 2 רעמים בדרכם לפיינל 36 - פשוט מדהים, חבל שזה היה בלילה.

למה לא עושים ספוטינג צבאי? למישהו יש המלצות על מקומות טובים שקרובים לבסיסי ח"א?

וכבר נוציא את עניין בטחון השדה מהתמונה - למיטב הבנתי, אם אני עומד במרחק סביר מבסיס צבאי (כלומר, לא על הגדר) ומצלם מטוסים שעוברים מעליי, אין עם זה שום בעיה.

פורסם
היום בדרך חזרה מב"ש, על כביש 7 בדרך לצומת גדרה פתאום עברו מעליי 2 רעמים בדרכם לפיינל 36 - פשוט מדהים, חבל שזה היה בלילה.

למה לא עושים ספוטינג צבאי? למישהו יש המלצות על מקומות טובים שקרובים לבסיסי ח"א?

וכבר נוציא את עניין בטחון השדה מהתמונה - למיטב הבנתי, אם אני עומד במרחק סביר מבסיס צבאי (כלומר, לא על הגדר) ומצלם מטוסים שעוברים מעליי, אין עם זה שום בעיה.

קצת אחרי צומת יוקנעם לכיוון צפון (נטופה) יש אפשרות לראות המראות ונחיתות ובעיקר לשמוע, ברמת דוד.

בעקרון אין הרבה מקומות, רוב הבסיסים הם בשטחים ישרים ובכוונה, ולכן אין הרים או מקומות יותר גבוהים מהבסיס עצמו כדי לראות ולצלם יותר טוב.

אחרי שנתיים בבית ספר ברמת דוד "הספוטינג" הצבאי יכול להמאס קצת ;)

פורסם

על כביש הגישה לכפר ברוך(מול העלייה למגדל העמק מכביש צומת נהלל-צומת עדשים) ניתן לראות בד"כ את החלק האחרון של הפיינל למסלולים 29 ו-33 ברמת דוד מקרוב מאד.

פורסם

מי קרוב יכול להגיע לכפר יהושוע,לסוע עד הסוף, להגיע לשער הכניסה לרמת דוד ולרדת לייד הגדר....

ניתן לראות משם מטוסים ממריאים ממש קרוב ולהיות שם במרחק סביר מהגדר

פורסם

גם לי זה קרה.

מחזה מרהיב בהחלט,

שני F-15 נחתו ביחד,בהפרש של משהו כמו 10 שניות,

לאחר 20 שניות בערך עוד זוג נכנס לפיינל.

הם בגודל של בית המפלצות האלה :lol:

פורסם
על כביש הגישה לכפר ברוך(מול העלייה למגדל העמק מכביש צומת נהלל-צומת עדשים) ניתן לראות בד"כ את החלק האחרון של הפיינל למסלולים 29 ו-33 ברמת דוד מקרוב מאד.

רק לחדד את דברי מולי, כשמגיעים למקום שהוא מסביר יש אפשרות לרדת מהכביש ולסוע על שביל עפר, ממשיכים ליסוע עד שמגיעים בסביבות ה200 מטר משער כניסה לבסיס (רואים אותו בבירור),פונים ימינה באחת הפניות ואז יש אפשרות לעלות על גבעה קטנה שרואים ממנה את כל מסלול 29 ו33, ואת מסלולי ההסעה של המטוסים.

למזלי הגעתי פעם אחת כאשר היה יום מילואים.. אז היו קרוב ל 20 מטוסי F16 (אם לא יותר) שנחתו בחמישיות וזה היה מדהים! (חבל שלא צלמתי) פעמים קודמות כן צלמתי וזה מוד יפה...

במבצע עופרת יצוקה עמדתי באותו מקום רק שבפעם ההיא המטוסים המריאו מעלינו והיו עמוסי פצצות... גם אז צלמתי אבל אחרי 5דקות בא רכב צבאי והעיפו אותנו משם, אני מאוד מאוד ממליץ לכל מי שגר באזור להיות שם, רואים את המטוסים שם בגובה של 30-40 מטר ואפילו פחות

פורסם
גם לי זה קרה.

מחזה מרהיב בהחלט,

שני F-15 נחתו ביחד,בהפרש של משהו כמו 10 שניות,

לאחר 20 שניות בערך עוד זוג נכנס לפיינל.

הם בגודל של בית המפלצות האלה :lol:

אני רואה את זה כל יום כל היום :lol:

פורסם

חבר'ה תעשו טובה ותנסו להימנע מספוטינג צבאי

אתם לא יודעים אילו מטוסים נושאים איזה חימוש...

בטח ובטח לא להתקרב לאיזורים "מבודדים" ליד בסיסים, רוב איזורים אלה מכוסים ע"י מערכות גילוי כאלה ואחרות ע"מ למנוע חדירות / פעילויות עוינות נגד המטוסים וחבל שתקבלו משטרה לשם...

מניסיון, זה לא כמו משטרה לספוטרים בבן גוריון...

יצא לי לראות כמה פעמים איך מזמינים משטרה ל"ספוטרים" כאלה ואחרים ליד הבסיס, וזה בד"כ לא נגמר טוב...

מי שירצה אשמח לפרט לו את הבעיתיות במצב,

יום טוב ושבת שלום.

פורסם
חבר'ה תעשו טובה ותנסו להימנע מספוטינג צבאי

אתם לא יודעים אילו מטוסים נושאים איזה חימוש...

בטח ובטח לא להתקרב לאיזורים "מבודדים" ליד בסיסים, רוב איזורים אלה מכוסים ע"י מערכות גילוי כאלה ואחרות ע"מ למנוע חדירות / פעילויות עוינות נגד המטוסים וחבל שתקבלו משטרה לשם...

מניסיון, זה לא כמו משטרה לספוטרים בבן גוריון...

יצא לי לראות כמה פעמים איך מזמינים משטרה ל"ספוטרים" כאלה ואחרים ליד הבסיס, וזה בד"כ לא נגמר טוב...

מי שירצה אשמח לפרט לו את הבעיתיות במצב,

יום טוב ושבת שלום.

OmriSoudry likes it! bjamloip.gif

סתם...ברצינות אבל, ליאב צודק לגמרי. אל תיכנסו לזה. אם בטעות תצלמו מטוס עם חימוש מסווג, תצורה חריגה וכו' - אתם תיכנסו לסרט שמאוד קשה לצאת ממנו. כמו שליאב כתב, אם יש לכם שאלות לגבי זה אתם מוזמנים לשאול אותו או אותי. הכי טוב פשוט ללכת לבן גוריון...

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...