dolev_ravid פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 פרסמתי את הפוסט הזה בבלוג שלי ( http://shezif.co.il ), חשבתי שזה אולי יעניין אתכם. תהינו. ביום שבת, שבוע לאחר שרכשתי את סימולטור הטיסה X-Plane פתחתי את תיבת הדואר שלי וראיתי שהסימולטור הגיע הישר לתיבה. משבת ועד היום את רוב הזמן שלי העברתי בהתקנת הסימולטור והתוספים השונים ובהגדרתו לצרכיי. היום אחרי שעשיתי את הטיסה הראשונה ברשת החלטתי לכתוב את הסיקור הגדול … שגריר בארץ בעצם, אין הרבה משתמשי אקס-פליין ישראלים, מרבית פעילי הסימולטורים בארץ יודעים על קיומו של X-plane אבל פרט למספר מצומצם מאוד של אנשים אף אחד לא באמת ניסה אותו. פרט לשמועות ולאלף סיפורים שונים כאלה ואחרים לא יצא לי להיתקל עד היום באיזה ישראלי שאשכרה מבין בסימולטור הזה. כשאני קניתי את הסימולטור עשיתי זאת לאחר ששיחקתי בדמו (שמוגבל באורך חיים של 10 דקות) וראיתי איך הדברים רצים תחת מערכת לינוקס. פרט לזה שהדמו עבד מצויין ודרש ממני להתקין איזה שהיא חבילה לאובונטו ולסדר אותה (תהליך שלוקח פחות מדקה) הרגשתי שאני דיי מסכן את ההשקעה. בכל זאת אני קונה מוצר שאף אחד ממכריי לא ניסה אותו והריי שאני יכול למצוא את עצמי לא מרוצה וכאילו "לזרוק לפח" 38 דולר (29 דולר המשחק + 9 דולר משלוח בין לאומי). בתור מי שדיי נכנס לעסק הזה לבד אני רוצה לציין שהשקעתי הרבה מאוד זמן במציאת תוספים איכותיים, בהתקנה ובשיטת עבודה של "ניסוי וטעייה". אם יש לך מקום אקס-פךיין הוא סימולטור כבד מבחינת השטח שהוא צריך בדיסק הקשיח. ושאני אומר כבד אני מדבר על זה שההתקנה הבסיסית (בלי תוספים) שוקלת 75 ג'יגה. אבל גם את זה אפשר לצמצם. ב X-Plane יש פיצ'ר חמוד מאוד שמאפשר לך לבחור איזה אזור בעולם להתקין. אתה יכול ממש לבחור להתקין מדינה אחת, יבשת או את כל העולם. וזה כמובן נע בין התקנה של 3.3 ג'יגה לבין התקנה של 75 ג'יגה. אני כמובן התקנתי את כל העולם למרות שאני לא נוטה לטוס באסיה , אבל שיהיה :-) דרישות באופן אישי, לי אין מחשב על או איזה חומרה רצינית שהייתה יכולה להריץ אץ הסימולטור המתחרה Flight Simulator X בתצורה גבוה. אבל עם זאת, ה- X-Plane רץ לי על המחשב בצורה מדהימה. וכשאני אומר בצורה מדהימה אני מתכוון שכל נושא הויזואליות על הכי גבוה שיש (אבל לא על Total, אלה על High), אני עובד עם רוזלוציה של 1280X1024 והכל רץ מאוד יפה – מקבל 40 פינג יציב (ואין הבדל בין מטוס עם Glass Cockpit לבין מטוס בלי). הסימולטור רץ בצורה מאוד קלה, בלי להעמיס יותר מידי. אני יכול לייחס את זה לזה שלסימולטור אין איזה שהוא מסד נתונים מסובך כמו זה שיש למתחרים ( Flight Simulator). כשאתה בא להתקין תוסף אתה לא צריך להוסיף אותו לסימולטור אם כי אתה צריך פשוט להוסיף את התיקייה של התוסף לתיקיית ה- Plugins או לתיקיות השונות המתאימות לזה וזה יוצר מצב שהסימולטור לא עמוס בכלל .. הכל עובד בצורה מושלמת! ביצועי המטוס ריאליסטיים ביותר, האמת שדיי קשה לי לתאר לכם את זה, אני בסימולטור נוטה להטיס את ה- C172 ואני פשוט נהנה מביצועים ריאליסטיים למדיי. באופן כללי החבר'ה של ה- Xplane יצרו מוצר שיודע לדמות טיסה בצורה הטובה ביותר (כבר הזכרתי שה-FAA עובד איתו ?). מבחינת הביצועים, האקס-פליין שם את המתחרה המיקרוסופטי בכיס הקטן. חלל יש גם חלל באקספליין, דיי מגניב האמת , לא התעמקתי בזה נוף בהמשך יש תמונות , תראו לבד… פיצ'רים יש הרבה: בין אם זה ציפורים שמתעופפות, כדורים פורחים , איילים וסוסים שרצים בשדרות הפתוחים וביערות, מכוניות על הקרקע. ישנם גם מצבים מורכבים שהיו חדשים לי לדוגמא: תצוגה ווקטורית – מאפשרת לך לראת את כל הכוחות הפועלים על המטוס (דחף, גרר , עילוי וכבידה) בצורה ויזואלית תוך כדי טיסה. מעבר לזה יש גם הרבה פיצ'רים שלא הזכרתי ויחודיים לסימולטור הזה. רגע אחד לפני התמונות זה אכן שווה את המחיר, אם את/ה מחפש סימולטור ששם דגש על מטוסים קלים, על חוויית טיסה ריאליסטית מזו שהסימולטור המיקרוסופטי נותנת. הריי שה-X-Plane הוא תחליף מצויין וטוב מזה שהמענה המיקרוסופטי נותנן. מיותר לציין שהוא עובד על שלושת הפלטפורמות : וינדוס, מקינטוש ולינוקס. הוא מתפתח בצורה ניכרת מידי יום. בסך הכל אתה מקבל תמורה טובה מאוד למחיר. גלריה
David Bendavid פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 נשמע טוב, נראה פחות טוב. לדעתי, FS9 נראה הרבה יתר טוב מבחינה ויזואלית.
dolev_ravid פורסם אוקטובר 5, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 ראית את התמונות שפרסמתי? אני חושב שהוא הרבה יותר טוב מה-FS9
Adam Waiser פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 תמונות מדהימות רק שלא כל כך הבנתי נגיד התמונות מפריז האם מדובר בתוסף או שזה הדיפולט? אם מדובר בסינרי הדיפולטי באמת הם עשו שם עבודה יפה. גם על הסיקור מגיע לך ח"ח על ההשקעה - בהחלט מקצועי וממצה. אגב X-PLANE למיטב ידיעתי התחיל את דרכו כסימולטור של מתכנני מטוסים ומהנדסים ומכאן ההדמייה המציאותית כל כך של תכונות הטיסה והפיזיקה כמו גם העובדה שהFAA עובדים איתו. מעניין אגב מה יהיה איתו בעוד מספר שנים כשFSX יתחיל לשעמם ואנשים ירצו משהו חדש ותוסס בהנחה שמייקרוסופט באמת לא מתכוונת ליצור עוד FS בעתיד...
אורח Yarden Salvi פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 מעניין אגב מה יהיה איתו בעוד מספר שנים כשFSX יתחיל לשעמם ואנשים ירצו משהו חדש ותוסס... תהיה לו תחרות עם אירוסופט.. :wink:
dolev_ravid פורסם אוקטובר 5, 2009 מחבר דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 תמונות מדהימות רק שלא כל כך הבנתי נגיד התמונות מפריז האם מדובר בתוסף או שזה הדיפולט? אם מדובר בסינרי הדיפולטי באמת הם עשו שם עבודה יפה.גם על הסיקור מגיע לך ח"ח על ההשקעה - בהחלט מקצועי וממצה. אגב X-PLANE למיטב ידיעתי התחיל את דרכו כסימולטור של מתכנני מטוסים ומהנדסים ומכאן ההדמייה המציאותית כל כך של תכונות הטיסה והפיזיקה כמו גם העובדה שהFAA עובדים איתו. מעניין אגב מה יהיה איתו בעוד מספר שנים כשFSX יתחיל לשעמם ואנשים ירצו משהו חדש ותוסס... לגבי פאריז- מדובר בתוסף חינמי אשר ניתן להשגה בקהילת האקס-פליין הראשמית. אבל לדוגמא, העצים והכבישים זה לא תוסף .. גם לא שער הניצחון וכל השדרה שם ... היום הסימולטור מתפתח בצורה מדהימה .. מידי יום יוצאים עדכונים וגרסאות בטא. כמו שזה נראה עכשיו הוא דיי מבטיח. באמת מעניין לראות מה יהיה איתו בעוד שנה לדוגמא ...
David Bendavid פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 ראית את התמונות שפרסמתי? אני חושב שהוא הרבה יותר טוב מה-FS9 כן, אבל לא יודע, הוא נראה לי טיפה מצוייר. זה רק אני? :roll: אבל הLC בפריז נראה מרשים מאוד.
אורח פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 הסינרים הדיפולטיים בXPlane באמת נראים טוב, השאלה הגדולה : מה עם ישראל? איך היא נראת בXPlane? אפשר לטוס CVFR עם סינרי דיפולטי?
rovenroven פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 מצאתי סרטון בשדה דוב : זה הרבה יותר טוב מהסינרי הדיפולי של FS9, אבל עדיין, בהחלט המון חסר ולא ממוקם טוב.
prince869 פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 מצאתי סרטון בשדה דוב : זה הרבה יותר טוב מהסינרי הדיפולי של FS9, אבל עדיין, בהחלט המון חסר ולא ממוקם טוב. הרבה זמן לא ראיתי כזאת נחיתה מוצלחת! גם במציאות יש כדור פורח במקומות האלה...חחח :wink: לעניינינו, הסימולטור הזה לפי דעתי בעל איכות ירודה מאוד...אבל דעתם של אחרים מקובלת מבחינתי.
Michael R פורסם אוקטובר 5, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 5, 2009 הקהילה של הסימולטור הזה ממש לא מפותחת, שזה הדבר הכי חשוב! מבחינה גראפית אפשר להשוות אותו לFS9 ואולי הוא אפילו יותר גרוע (העורות ממש מוזרים) מבחינת התנתהגות המטוס: XPLANE נבנה בכללי בעיקר בשביל לדמות התנהגות מאד מציאותית (אי אפשר להשוות את התנהגות המטוס לFS9 אבל לFSX אפשר... נ.ב. זה על סמך דברים שקראתי) בקיצור, כשהקהילה שלו תיהיה מפותחת כמו הקהילה לסימולטורים של מיקרוסופט אז הוא יהפוך למתחרה רציני... זאת דעתי
ohad פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 FSX הרבה יותר טוב ממנו, גם מבחינת הגרפיקה שעם כל הכבוד, לזה יש איכות של FS2000 עם קצת אוטוג'ן וגם מבחינת הריאליזם, שהFSX עושה עבודה לא רעה בכלל, וביחד זה מתקזז.
Ron Peer פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 לדעתי מבחינת מודלים וראליזם XPLNE לוקח אבל גרפיקה FSX.
Idan Traub פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 לדעתי מבחינת מודלים וראליזם XPLNE לוקח אבל גרפיקה FSX. מודלים אני לא חושב שלוקח את הFSX וFSX בשילוב עם REX V2 בטח שלא גם בגרפיקה .
Elad Levy פורסם אוקטובר 6, 2009 דיווח פורסם אוקטובר 6, 2009 דעה שלי בעניין... הדבר הכי חשוב בסימולטור הוא לדמות התנהגות של מטוס. שוב דעה שלי.. הרי גם שטייסים בעולם מתאמנים על "מאמני 737/747/757 " וכו אין להם גרפיקה אבל התנהגות המטוס דומה ב-90% ואף יותר להתנהגות אמיתית של מטוס. אומנם אנחנו טסים על מנת להנות גם מן הגרפיקה אבל סימולטור הוא מדמה ... השאלה בשביל מי ולמה אני ההיתי רוצה סימולטור שידמה לי תחושה אמיתית של מטוס בלי גרפיקה.. אולי מישהו אחר היה רוצה גרפיקה (סינרים וכו) ואולי מישהו אחר היה רוצה חלק מזה וחלק מזה. כיום X PLANE מדמה התנהגות מטוס הכי טוב.. מבין הסימולטורים השונים שאנו מכירים.