עבור לתוכן
iroth

ספרים מומלצים

Recommended Posts

פורסם

ברוח החתימה של חגי, ואחרי השרשור האמוציונלי (כולם יודעים למה אני מתכוון), החלטתי לפתוח "מדור" חדש שאני מקווה שיתן גם מקור להנאה, גם ירחיב את הדעת וגם ישפר את שליטתנו בעברית ואנגלית. מדובר בהמלצות על ספרים הקשורים לתעופה. גם ספרים "ספרותיים" וגם ספרות מקצועית (אם אפשר גם להסביר איך או איפה אפשר להשיג).

אתחיל בהמלצה לחימום. ספרים לא מקצועיים אבל יפים.

הסופר אנטואן דה סנט אכזיפרי מוכר בזכות סיפרו "הנסיך הקטן" שמספר על מפגש של טייס שמטוסו הופל עם נסיך קטן מכוכב רחוק. אכזיפרי היה מחלוצי התעופה בדרום אמריקה (הוא צרפתי במקור) וחוויותיו משתקפות בספר המצויין לטעמי - "טיסת לילה".

במלחמת העולם השניה לחם נגד הנאצים ומטוסו נעדר במבצע אווירי ב-1944.

קריאה מהנה!

:lol:

הערה: הספרים זמינים באתרי האינטרנט (בדקתי במיתוס ובדיבוק). הנסיך הקטן יצא בתרגום חדש אבל לי יש סנטימנטים למהדורה המקורית

פורסם

ספר מקצועי יותר הוא של time life שלא נראה לי שכבר אפשר להשיג(אבא שלי קנה אותו בשנות ה70 חחח :lol: ) פשוט הסברים מדהימים כל תורת האוירדונימיקה+ הסברים על ניווט דיבור קשר עם פקחים והסבר על המטוס ה"חדיש" מאותה תקופה 707 :P

בהחלט עזר לי באמצעי הניווט של הסימולטור

מומלץ ביותר! :P

פורסם

אגב, אפשר לקנות ברשת סטימצקי מגזין חודשי בשם PILOT MAGAZINE.

דיפדפתי בו פעם כשאישתי חיפשה ספר.

נראה מאוד רציני מוקצועי - סיפורים, מאמרים, פאפילו הפרסומת מעניינות - כל מיני GPSים חדשים וגאדג'טים של טייסים.

פורסם
אגב, אפשר לקנות ברשת סטימצקי מגזין חודשי בשם PILOT MAGAZINE.

דיפדפתי בו פעם כשאישתי חיפשה ספר.

נראה מאוד רציני מוקצועי - סיפורים, מאמרים, פאפילו הפרסומת מעניינות - כל מיני GPSים חדשים וגאדג'טים של טייסים.

פעם באחד המפגשים מישהו הביא אותי ושמעתי שאפשר לעשות לו מנוי שיגיע ישר הביתה

פורסם

מגזין מומלץ נוסף הוא: Computer Pilot Magazine המוקדש לחובבי הסימולטורים. אני מנוי מזה כשנתיים. לא תמיד אני מתלהב ממנו, אבל כמעט בכל חוברת יש לפחות מאמר אחד מעניין גם בנושאי תאוריה (יציבות, מנוע, טיסת לילה, טיסת מכשירים) וגם המלצות למסלולי טיסה מעניינים בליווי דפיות. מי שמעוניין לעיין באחת החוברות מוזמן לישלוח הודעה פרטית

פורסם

ברוח ההודעה של עופר על גישה בכלל...

ממולץ לקרוא את פו הדוב

--סיפורי תעופה אין לי כרגע בטח לאבא שלי יש כמה באנגלית אני אבדוק אחזרי זה

אבל את פו הדוב ממולץ לקורא יפה ומחיק- קראתי רק בגלל ששיעמם לי מאוד! חח

פורסם

"חליפת לחץ"

ספר שמקבץ בתוכו מספר רק מאוד של סיפורים של אנשי חיל האויר הישראלי...

סיפורים מעניינים ביותר, סיפורי מלחמות, מבצעים, אימונים מיוחדים, תקלות למינייהן ועוד הרבה מאוד סיפורים מעניינים...

מומלץ מאוד...

עוד ספר, "הנץ בשחקים", ביוגרפיה על חייו של הטייס רן פקר(הוא עדיין חי ולא הבנתי למה הוציאו את זה :lol: )...

ספר מעניין מאוד שמסביר על חייו כטייס בחיל האויר בעיקר, אבל בספר מסופר גם על חייו מעבר לטייס...

שני אלו הם ספרים על חיל האויר ואנשי צוות ששירתו ומשרתים בו, ספרים מעניינים ומומלצים מאוד!!!

פורסם

ספר מומלץ נוסף (הפעם באנגלית) - Unlocking The Sky מאת Seth Shulman

הספר מספר את סיפורו של גלן קרטיס מחלוצי התעופה שהועמד במידה רבה בצילם של האחים רייט. המוטיב המרכזי בספר הוא העובדה שהמצאת האווירון היא פרי מאמצים של אנשים רבים. האחים רייט (שזכותם כראשונים שהרימו מטוס כבד מהאוויר ושלטו בו אינה מוטלת בספק) זכו בכל התהילה בעוד אחרים כמעט ונשכחו. הספר נגוע מדי פעם בנימה רכילאית משהו אבל בכל זאת מהווה סיפור מרתק לכל חובב תעופה, מה גם שחלק מהטיסות החלוציות של קרטיס יכולות להוות השראה לחלקנו לשחזר אותן. טיסה אחת כזו היא טיסתו מאולבני (מדינת ניו-יורק) לעיר ניו-יורק.

ביקורת על הספר ניתן לקרוא כאן: http://home.earthlink.net/~exetermw/shulmanreview.html

ואני מניח שניתן להשיג את הספר באמזון וכדומה. אם מישהו מעוניין לשאול ממני את הספר - נא לשלוח הודעה פרטית

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...