Moshico Biller פורסם יוני 28, 2004 דיווח פורסם יוני 28, 2004 שלום קודם כל..... יש לי בעיקרון כמה הערות לגבי כמה דברים ואני רוצה להבין כמה דברים בפורום : 1. למה תמיד לדוגמא שאני פותח הודעה בפורום אני שואל שאלה פשוטה ! והחכם שמבין יודע שהתשובה עונה בכן או לא! או פירוט מסויים על השאלה..... מן הסתם! בנאדם שואל שאלה התשובה צריכה להיות חיובית או שלילית אבל בפורום אין את הדבר הזה יש את הדבר של "ההתלונניות" כל פעם שאני לדוגמא פותח אשכול במקום לענות לי כן /לא מתחילים לתסבך את העניינים ולענות לא לעניין ומתחילים שמה ריבים או דברים מסוג שונה..... חברה מה כל כך קשה לענות כן או לא? כל כך קשה???? צריכים תמיד את הכל התלונות שלכם???? ואתם יודעים מה? יאלה תתלוננו שיהיה עם כל כך לא מתאפקים! אבלללללל למה צריכים להיות 40 כאלה? יכול בנאדם אחד לבוא להגיד "שמע ההודעה לא לעניין " או בצורה אחרת לבוא (כמו שנוהגים בפורום) וסבבה אני מבין! אבל למה 40? עם מישהו אמר תלונה על ההודעה למה עוד 40? מה בנאדם צריך 40 הודעות בשביל להבין שהודעה לא מתאימה? או כל סיבה אחרת????? אז חברה תחשבו על זה ותודה! 2. יש משהו מוזר שאני לא מבין. א. מצד אחד אתם רוצים שחדשים יבואו וכמה שיותר יהיו ושיקבלו את העזרה הכי טובה ושתעזרו להם ב. מצד שני אתם זורקים אותם למדריכים. ומה יוצא מזה? חברה אנשים חדשים פה באים לקבל תמיכה ב4 עיניים וירטואליות! שזה במסנג'ר או כל תוכנת התכתבות אחרת! ותאמינו לי מזל שיש את אלירן ועוד כמה בודדים שעוזרים לפי דעתי באמת אלירן לוקח טייסים חדשים ומלמד אותם אפילו כשיש פיקוח מאלה הוא לוקח טייסים חדשים בשביל ללמד אותם זה מראה על אחד שאפכת לו מהחדשים והוא רוצה שהם יצליחו.... אז חברה אלו טייסים חדשים רק הגיעו לפה כמו כיתב א' לא יודעים כלום אותו דבר פה! בכיתה אלף המורים לא שולחים את התלמידים הבייתה עם ספרים שילמדו את הא'-ב' אלא מן הסתם הן לומדים בבית הספר!!!!! אז גם פה! תודה לאל שיש עוד מעט בית ספר לטיסה וזה יתגבר טוב! מה שכן אחרי הכל שהם לומדים סבבה שילכו למדריך של FMC ועוד..... אבל אפילו הם לא דורכים ברגלים פה וכבר שולחים אותם למדריכים! אז תחשבו על זה. תודה 3. אני מבין מאד אבל מאד שהסימולטור פה על רמה גבוהה ושמנסים להיות פה הכי מציאותיים שיש ואני מבין את זה טוב מאד ומצדיק! אבל יש מקרים שהפקחים מתחילים להתעצבן על בעיות באוויר ומתחילים ממש להתעצבן!!!! פקחים?????? מישהו פה חושב אולי שזה מחשב????? אולי נתקע? אולי יש פריימים? אז למה כל כך מהר להתעצבן? לפעמים קוראים מכרים שרואים לכמה שניות את המסך קפוא אבל בעצם המשחק רץ אז מה לעשות במציאות אין תירוצים אבל יש כאלה פה שפועלים עם זיכרון 256 ומעבד 1800 או 2000 אז בבקשה להתחשב בדברים האלו כי קרו לי ולא רק לי את הדברים האלו והדומים לאלו. תודה 4.לגבי מה שעופר אמר דילגתי על זה סבבה שיהנו כולם אין לי כח לריב יותר. 5. בואו כולם לנסות לשנות את הגישה שלנו ואחר כך תיראו איך ילך הכל טוב ויהיה גם יותר נעים להכנס לפורום באווירה שהכל טוב וסבבה! ועם יש לפקח בעייה עם טייס מה הבעיה לפנות אישית? אפילו 10 טייסים לא צריכים לפתוח על זה אשכול!אז בואו נשנה כולם את הגישה ותראו שהכל ילך באחלה ובטוב ואני אומר את כל זה כי זה מה שאני מרגיש אז עם אני ישמור את זה אצלי לא יצא לי מזה כלום עדיף להגיד מה שאני מרגיש מאשר לא להגיד.... תחשבו טוב טוב ! קחו הכל בקלות יום טוב ולהשמע :wink: ! ודרך אגב מה שאילן כתב על ה"חחחחחחח" זה גם חלק שבוע טוב :wink:
Itai Ganor פורסם יוני 28, 2004 דיווח פורסם יוני 28, 2004 לגבי מספר 2 מושיקו כמו שהוציאו ספרים שיעזרו למורות בבית הספר יש תמדריכים שהוצאו לתלמידים החדשים שזה יותר קל לוויתקים ולאלו שיודעיםלשלוח אותם למדריכים כי הכול מוכן ולא צריך להתברבר איתם(התלמידים) כל הזמן. אבל שמע כמו בביתצפר אתה לומד בביתצפר גם וגם בבית אתה צריך ללמוד קצת ולחזור על החומר וללמוד אותו. לגבי העניין עם המחשב שהפקחים לא מתחשבים אתה צודק לא תמיד הטייס אשם לפעמים המחשב מפשל או משהו או שאין אפשרות לענות לפקח או למי שרוצה אם הטייס לא עונה תבררו מיזה אחרי שתסיימו את הפיקוח לכו אליו תשאלו מה קרה במקום לנזוף בו ואחרכך ולברר איתו תפרטים בפרטי. להשמע
Moshico Biller פורסם יוני 28, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 28, 2004 נכון אבל את התחלס אתה לומד בבית ספר.
gal_d פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 לגבי מספר 2 אני חושב שברגע שהבנאדם שואל שאלה נגיד סתם על ה-fmc לא צריך ישר לשלוח אותו למדריכים אלא אפשר להסביר באופן כללי על הנושא ואחר כך לשלוח אותו למדריכים ולהגיד לו שאם הוא נתקל בבעיה או שאלה שלא יהסס לפנות. אני בטוח שזה יפטור את הבעיות.
Moshico Biller פורסם יוני 29, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 29, 2004 גל תאמין לי מה שאתה אומר גם נכון! אבל כולם פה זורקים למדריכים ואחר כך רוצים שיבואו להיות חברים בואטסים! כל שלחלקכם פה אין זמן לעזור למה לאילרן ניראה לכם שיש לו זמן???? הוא גם בנאדם!
Boeing744 פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 היי מושיקו, הבעיה שקיימת היא לא שעל כל שאלה שולחים למדריכים, אם נגיד אתה רוצה ללמוד FMC ואין לך עליו ידע מוקדם, נגיד אתה רוצה ללמוד PMDG737 אז קודם תקרא את המדריך (המאוד) מפורט שלהם, אח"כ אם אתה רוצה את המדריך של יוסי דלל פה בואטיל (בעברית), תתרגל טיסה ללרנקה או משהו כזה, ואם יש לך בעיה אתה מוזמן לפנות גם אלי. הענין הוא שכבר קרה לי, שאחד מהאנשים פה בפורום רצה שאני ילמד אותו FMC הכל כולל הכל (בלי להזכיר שמות כמובן), בלי שהוא היה מוכן בכלל ללכת ללמוד לבד (לא היה לו חשק ללמוד אפילו את המדריך כי "לא היה לו כח"). פה כבר היתה לי בעיה, כי הוא עצלן ("אין לי כח") וגם חסר חשק אמיתי ללהתמקצע. קח למשל את גל אוסלנדר, שלמד לבד FMC של PSS A340, עשה טיסות ניסוי יחד איתי, ורק אחרי שהוא למד, ותוך כדי הטיסות, הוא נתקל בבעיות קטנות ושאל אותי. ככה שבכיף אני מוכן לעזור, אבל קודם תנסה ללמוד FMC לבד, תעשה טיסת ניסוי ואח"כ אם יש בעייה אתה מוזמן לבוא אלי ב מסנג'ר ואני יענה. שיהיה לך יום טוב בינתיים
Moshico Biller פורסם יוני 29, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 29, 2004 תודה! אבל זה מה שרשמתי בהודעה הראשונה שלי (הארוכה) שלFMC ושאר הדברים כן מדריך אבל להתחלה להתחלה ממש לא!
Oren Geva פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 תשמעו, חבר'ה. אף אחד לא חייב לכם כלום. הדבר האחרון שיש לכם זכות לעשות זה להתלונן על אנשים שלא עוזרים לכם או שולחים אתכם למדריכים. אף אחד לא חייב את הזמן הפרטי שלו לכם. זה מה שמרגיז בגישה הזאת. מושיקו, שאלת אותי משהו. אמרתי לך לך למדריכים. יש לך שתי אפשרויות. א. ללכת למדריכים. לנסות ללמוד, לקרוא, לתרגל ואם אתה לא מבין משהו לבוא ולשאול שאלה ספציפית. ב. לחפש מישהו שיש לו גם את הזמן וגם את הרצון להיות מורה פרטי. אחד מהם לא מספיק. אין לך את הזכות להתלונן על התשובה שקיבלת כי אף אחד לא חייב לך דין וחשבון. לגיטימי מצד מי שרוצה לעזור לך לדרוש ממך לעשות את המינימום ולקרוא את המדריך. לא לגיטימי מצידך לבוא בטענות. יש לך בעיה? חפש מישהו אחר שיעזור לך. ועם התגובות האלה לכל דבר, פחות ופחות אנשים רוצים לעזור. זה הכל.
אורח פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 קחו טיפ, הטיפ הזה שווה הרבה לכשתגעו למקום עבודה. אני בתחום המחשוב כבר 10 שנים. התחלתי מ 0 מוחלט, לא ידעתי כלום והיום הידע והנסיון שיש לי שווה הרבה. מי שלימד אותי זה בן דוד שלי והבוס הראשון שלי. ביום הראשון שלי לעבודה, הבוס שלי נותן לי שרת, נותן לי דיסקטים של ההתקנה של שרת נובל 3.12, תתקין את השרת, הוא יוצא מחר ללקוח. אני כמעט מאבד את ההכרה. הבוס הזה שולח את כל הצוות לכל כיוון אפשרי העיקר שלא יהיה אף אחד באזור. מה עושים דבר ראשון ? פותחים את הספר של השרת לראות מי נגד מי. אחרי כמה שעות של לימוד עצבי ושמו לב זו תקופה שבה אינטרנט היה משהו שכמעט ולא היה נגיש לכל אחד כמו שהיום, לא היה טלפון סלולרי (תקופת האבן :wink: ) השרת הותקן, אמנם אחרי מספר פירמוטים של השרת ושל כל מיני ניסויים ותהיות אבל הוא הותקן. בבוקר הבוס נכנס למעבדה, מתסכל לכיוון השרת, רואה את הנחש של נובל (למי שמכיר), מחייך אלי ואומר לבן דוד שלי שעבר איתי אז בייחד, פרמט אותו ותתקין כמו שצריך. חשבתי שאני מתעלף באותו הרגע. מאז עברו הרבה בייטים באינטרנט, למדתי המון, צברתי המון ידע ונסיון וניהלתי מספר צוותים וכיום אני עובד בסטארט אפ קטן המונה 80000 עובדים בכל העולם. מה אני בעצם אומר פה ... וגם עופר אמר את זה... אל תצפו שאני יכין לכם את הארוחה, ילעס אותה ואדחוף לכם אותה לגרון, זונדה יש רק בבית חולים. אתם רוצים להטיס את ה PMDG ? יופי, תקראו את המדריך שלו, תקראו את המדריך המצויין של יוסי על ה FMC שלו. יש לכם שאלות לאחר הקריאה ? אני אשמח לענות. אבל אל תבואו לי בשאלות כשאתם לא עברתם על החומר מראש. כמו בסימולטור כך גם בעולם האמיתי וכמו שאני אומר לכם ללכת למדריכים ולכתובים כך גם אני אומר לעובדים שלי, קראתם את המדריך של המוצר ? קראתם ויש לכם שאלות אני פה לעזור אבל אני לא יאכיל אתכם עם כפית, אתם צריכים קצת להתאמץ לפני שאני יעזור לכם. מקווה שעכשיו תפנימו את זה יותר טוב. רן
Ido Rosenthal פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 וכיום אני עובד בסטארט אפ קטן המונה 80000 עובדים בכל העולם. קטן :!: :?: :!: :?:
GILG פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 צודק לגמרי רן, מורים פרטיים כמו בלימודים בבית ספר עושים את החיים יותר קלים אבל גם פחות מאתגרים(מדבר תלמיד ב3 יחידות מתמטיקה שלקח "כמה שיעורים פרטיים במקצוע) אני לדוגמא בלי להשתחצן או משהו בזמן הטיול שלי במזרח ובמערב ארהב ובגלל הריבוי בטיסות לארהב בתוך ארהב ובחזרה הביתה התענייתי מאוד בנושא קניתי את הסימולטור בניו יורק באתי הביתה ופשוט ישבתי מול המדריך המעולה של הפלייט והתחלתי עם הדברים הבסיסים. אני אישית לא אוהב טיסות ראייה ומטוסים קלים אז עברתי די באופן מהיר ל"כבדים" לאט לאט ובסבלנות,ורק אחרי שניסתי הכל מהכל+קריאת מדריכים שונים למדתי לנחות להמריא אך עדיין לא ניווטי כמו שצריך (הלמידה לנחות באופן נורמלי לקחה לי בערך חודשיים :shock: ) אחר כך למדתי להשתמש בFSNAV בזכות המדריך המעולה שכתוב באתר,התחלתי ללמוד את הPMDG ורק אם הייתה לי בעיה שאלתי אנשים דרך הICQ זה הרבה יותר מועיל ויעיל....תאמינו לי! אחר כך אמרתי למה שלא ננסה את מזלי בואסים הצטרפתי וקראתי את כל המדריכים נראה לי שקיימים בעברית ובאנגלית לדיבור נכון ברשת ,עבודה נכונה מול פקח וכו` ההתחלה הייתה קצת קשה (נכון רן?) הגישות לאילת לא הסתדרו לי וכו` אבל כל טיסה וטיסה ברשת או לא למדתי דבר חדש! וכיום יש לי ידע שרכשתי אך ורק בזכות עצמי :idea: ולסיכום אני שאין לי ניסיון של כמה שנים בסימולטור הגעתי לפסיגה תוך זמן די קצר אבל עדיין יש לי עוד כלכך הרבה ללמוד! וכמו שאמרו גדולים ממני ביום שאני ידע הכל ולא יצטרך ללמוד אני אפרוש... "אם אין אני לי,מי לי?" :wink: גיל,
Kobi David פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 עוד נקודה. יעידו על כך הותיקים שבנינו (לא להתעצבן, בכל ארגיוןן בעולם יש וותיקים ויש חדשים, ככה זה, תתמודדו!) לפני מספר שנים שהחגיגה ברשת רק התחילה, לא היה ממי ללמוד בכלל! לא היו מדריכים בעברית, ולא היה מי שיישלח אותנו אליהם! הדרך היחידה ללמוד, הייתה מהסימולטור, וקריאה אינטנסיבית של המדריכים ב IVAO, שלא תמיד היו ברורים. היום, הכל מוגש לכם על מגש של כסף, לעומת מה שהיה אז. עשרות מדריכים בעברים, פה ושם אנשים שעוזרים אונליין. מערך לימוד לפקחים, בוחנים, משגיחים. תבינו שאז זה היה בגדר חלום, ההתקדמות שלנו בזמן שאנחנו ברשת, לבהשוואה לגרמנים והבריטים, היא עצומה. אז להפסיק לבכות, להסתכל על חצי הכוס המלאה, ולהתמודד. זה יעזור לכם בחיים.
Boeing744 פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 מושיקו כנראה שאתה לא כ"כ רוצה להבין, להסביר FMC בתור התחלה זה פשוט ללמד את כולו, אין בFMC ללמד "משהו בסיסי", אלא ללמד את כל ה FMC. אתה צריך להבין שמה שאתה רוצה זה לימוד FMC בקצרה ו"על רגל אחת" וזה בלתי אפשרי, זה כמו ללמד אותך להמריא בלי לנחות. אז תחשוב על זה
Eliran-VFS1 פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 מושיקו אני אכן עוזר.. ואכן אין לי הרבה זמן . אבל דבר ראשון שאני עושה עם טייס חדש זה שולח לו 2 מגה חומר לקרא! שיהיה לו רקע על מה שאני הולך להסביר לו ציק צאק אפשר להדריך ולהסביר לתת את מה שחשוב ומה שלא נאמר בכתוב וככה הדרכה קטנה של חצי שעה ועוד קצת נסיונות באויר והטייס החדש למד הכול הכול לבד +כיוון שלי לעינינים החשובים באותה הדרכה! אי אפשר ללמוד כלום אפילו אם אני יכתוב לך את כול הספר מאנגלית לעברית אם לא יהיה לך רקע על מה שאני מדבר לא תבין . לכן תקרא מדריכים תדע על מה הולכים להסביר לך ואת מה שאתה לא יודע או לא הבנת כבר יסבירו לך בצורה יותר אישית או משהו בסגנון! אני לא מאכיל אנשים את חומר ,איך טסים ברשת הם לומדים לבד ואני בא לכוון אותם למטרה! תודה
Or Netzer פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 תשמע זה בציניות ולא בשביל לפתוח מריבה.. אתם מוזמנים לצחוק \ לא לצחוק ממה שאני אומר.. בכיתה א' הילדים לא יודעים לקרוא.. תשלח אותם לספר מה הם יעשו איתו? ברצינות פה עוד הם יודעים לקרוא ... זה לא שאלה של לא לעזור.. או כן.. אם אתה רוצה ללמוד FMC תקרא מדריך כי אם לא תקרא תשאל שאלה ספציפית אני יסביר לך משהו ויענה לך אבל מסתבר שאתה לא יודע את הכל ובתשובה יש עוד משהו שאתה לא יודע וחבל.. זה בדיוק לקרוא מדריכים שיהיה לך בכלליות ויהיה לך מושג במה מדובר ... עוד דרך מעולה ללמוד אחרי המדריכים זה ניסוי וטעיה אוף ליין ואני מדגיש אוף ליין! זה דרך פחות טובה אבל יעילה כמו עם VOR תעלו תתחברו לתדר ותנסו להגיע לVOR מלא יודע איפה
Oren Geva פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 לא מדויק, אור. אתה קורא מדריכים בשביל ללמוד. כל מטוס ברמה הזאת בא עם מדריכים הכי מפורטים שצריך בשביל שתוכל ללמוד מקצה לקצה איך לתפעל הכל, כולל טוטוריאלים בהרבה מקרים והדרכה לאסטרטגית למידה. מי שלא עושה את זה פשוט מתעצל. אין דרך עדינה לומר את זה. אם נתקלת בבעיה בטוטוריאל כי אתה לא מבין משהו אחר - כמו למשל מה זה SID או איך טסים על נתיב אתה רק לומד מזה שאתה עדיין לא ברמה של לצפעל דבר כזה. או שאתה צריך ללכת וללמוד משהו נוסף. אני מסכים שזה לגיטימי לשאול אם לא הבנת משהו. אבל תהיה ספציפי, תסביר מה לא הבנת ותקבל תשובה. אף אחד לא חייב להסביר לכם כלום. ואם מי שמשקיע שעות רבות בהסברים לאחרים, כתיבת מדריכים והסברה כאן בפורום - וכל אחד ממי שענה לכם שהגישה שלכם לא בסדר עושה את כל הדברים האלהעל בסיס יומי - מחליט שהקו האדום שלו הוא בנאדם שלא מוכן להשקיע את המאמץ הזה בעצמו, אז זהו. אין שום סיבה שהוא יענה לכן לשאלות כאלה. והגיע הזמן שתתחילו להגיד תודה לכל מי שלימדו אתכם את מה שאתם כן הצלחתם איכשהו לקלוט במקום לקטר על למה שולחים אותכם לקרוא חומר.
Barak פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 מושיקו בלי לפגוע כן, אבל יש פה אנשים שעזרו לחבר'ה חדשים עוד לפני שאתה ידעת מה זה פלייט סימולטור, כך שמה שאמרת ממש לא במקום. שורה תחתונה ועל זה אני מסכים ב-100% עם אורן היא שאף אחד לא חייב לאף אחד פה כלום. ותחשוב על זה שיש פה כבר 200 חברים משהו כזה ומעניין שלא כל אחד חדש שבא בכה שהוא לא מקבל עזרה ושדופקים את החדשים. אני זוכר את עצמי טס עם ה-PIC לרודוס פעם ראשונה ברשת שטסתי משהו יותר רחוק מלרנקה והיה שם פיקוח פחדתי כל הדרך מזה, אבל היום כולם יודעים פה מה זה FMC אז לא בעיה להרביץ ככה איזה ת"א-טורונטו, וכל אלה ואני מדגיש "כולם" בכו שאף אחד לא עוזר להם ובגלל זה הם טסים היום לארה"ב, נכון מושיקו ?
shir פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 שלום לכולם, אני זוכר את עצמי שרק התחלתי, זה היה באוגוסט היום האחרון של החופש (איזה כיף),קיבלתי את הסימולטור :roll: , ואז למדתי קצת מהסימולטור תרגלתי כמה טיסות וזה והתחברתי לוואטסים בפעם הראשונה כמובן שכל מה שלמדתי לא הספיק לי הרבה בגלל שאז לא היו ממש מדריכים, פגשתי את איציק שאמר לי לדבר איתו ומיד ראיתי קבצים מתחילים להתקיף אותי מהכיוון של איציק, אנשים לא יכולים לבוא וללמד אותך את הכל מ- א' עד ת' אתה צריך לבוא בגישה ללמוד וזה אומר הרבה, לקרוא מדריכים ורק כאשר קראת והפנמת את הכל, תשאל שאלות ספציפיות ואני בטוח שאנשים כמוני ועוד הרבה ישמחו לענות לך על הכל, אני לא אומר את זה סתם אבל מי שרוצה להיות בוואטסים צריך לבוא בגישה ללמוד ולקרוא הרבה, בלי זה אין סיכוי לשרוד מקווה שהפנמת, שיר :
Elad Zeierman פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 עוד היבט של העניין חלק גדול מהאנשים כאן הם אחרי תיכון בזמן צבא או אחריי FS ו VATSIM הם בגדר תחביב לשעות הפנאי והאנשים האלה הם אנשים עובדים\לומדים נראה לך באמת שלבן אדם שיש שעה אול שעתיים ביום ולפעמים רק שעה בשבוע שהוא רוצה להקדיש לתחביב הזה יש זמן ללעוס לך חומר שאתה יכול ללמוד לבד???? ואת הרוב המוחלט אפשר ללמוד אם ככה אז אז מצטער מאוד...בשעתיים שיש לי (בקושי) ביום אני מעדיף להפעיל לטובת כלל הטייסים את ה- CTR ולהשגיח על אורן וברק שיתקדמו בדרגות הפיקוח שלהם ולטוס בעצמי. את כל אלה (כן כן אני אגואיסט בטירוף) אני מעדיף לעשות מאשר להאכיל משהו בכפית. עוד משהו זה כבר האשקול השני שנפתח כאן בנושא אחרי האשכול שעופר פתח ועדיין אתה רואה שאנשים כאן בדעה דיי מאוחדת לא ייעזור אם תפתח כאן עוד 200 אשכולות..ותאמת האשכול הבא שיפתח בנושא אני נועל אבל תבין כבר תמסר שמועבר כאן.
the pilot פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 חברה,רן צודק. קודם צריך לדעת את הבסיס,אחר כך את השאר. כמו בחשבון,מדרגות אחר מדרגות, אם אתה לא יודע חיבור סביר לניח שלא תדע ליכפול. בדיוק אותו דבר, אז, לקחת את עצמכם ביידים,לקרוא מדריכים,לטוס אופליין וללמוד ורק אז כשתיהיו מוכנים,תתחילו בכיך המאוד אמיתי,וכל זאת על מנת שפורום "תחקירים"לא יהיה מלא סתם... בהצלחה! :wink:
BlackRaven פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 טוב אני עד עכשיו התאפקתי, אבל אני חייב להגיב פה. אדון בילר, אני אמנם לא הבן אדם הכי וותיק בוואטסים, אבל כשאני הצטרפתי זכור לי טוב מאוד איך למדתי, ישיבה של שעות, על גבי שעות, על גבי שעות בהקשבה ל-RW, כל פעם שהיה לי זמן, הפעלתי את ה-SERVINFO והקשבתי לקשר, ואני מאמין שהיו הרבה מאוד שלמדו בדרך הזאת. מדריכים שיכולים להסביר דברים ל-"טייס החדש בוואטסים" באופן מובן, לא ממש היו, בטח שלא בעברית, ופורום רשמי של החטיבה גם לא היה. מאז צמחה פה קהילה גדולה, נוסד הפורום, נכתבו מדריכים חדשים, בשפה העברית, ובאופן הכי קולע שאפשר, המדריכים האלו נכתבו ע"י אנשים שהשקיעו מזמנם החופשי, שטרחו ללמוד את כל החומר הזה, ולפשט אותו כדי שכל אחד יוכל להבין, גם "תלמיד כיתה א'", ומושיקו, שלא תשלה את עצמך, הם כתבו את זה על חשבון הזמן שלהם, במקום לבלות זמן איכות עם המשפחה או עם חברים, אתה חושב שכל זה בא משום מקום ?! אין דבר היום שאין לך עליו מדריך מפורט בעברית, נדב"ר, ניווט VOR, ניווט NDB, איך לקרוא דפיות וליישם אותם, איך בכלל להתחבר לוואטסים, חוקים(בעברית), ILS, מה זה מה ומי נגד מי, יש לך פה את כל הדברים שאתה צריך בשביל לבנות לך בסיס שממנו תוכל להמשיך ללמוד בלי שום בעיה, ואני שוב מזכיר לך, כל זה נכתב\תורגם בזמנם החופשי, בשבילך !!! אז אני מצטער להגיד לך אבל להגיד שפה לא עוזרים זה הדבר הכי מגעיל שיש ! כי לעזור זה לא בהכרח להיות מורה פרטי ! ועוד דבר שאני רוצה להזכיר זה שבכלל אין לך זכות להגיד את זה משום שאף אחד, ואני מתכוון אף אחד פה לא חייב לך כלום !!! אני ממש מקווה שתבין את זה. יום טוב.
Boeing744 פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 מושיקו, הזכרת משהו בענין שגם בבי"ס בכיתה א' מאכילים אותך ומלמדים אותך את ה א"ב, חשבון, תורה וכו'. נכון, אבל כאן זה לא בי"ס ובטח שלא בי"ס לטיסה, ובהמשך למה שאמרתי ומה שנאמר בחיפה - לימוד עצמי קודם לעזרה מאחרים. אז תלמד FMC, תיעזר במדריכים, בכיף. אח"כ אם יש לך בעיה המסנג'ר שלי זמין פה בפורום, אתה מוזמן לפנות
Or Netzer פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 עוד היבט של הענייןחלק גדול מהאנשים כאן הם אחרי תיכון בזמן צבא או אחריי FS ו VATSIM הם בגדר תחביב לשעות הפנאי והאנשים האלה הם אנשים עובדים\לומדים נראה לך באמת שלבן אדם שיש שעה אול שעתיים ביום ולפעמים רק שעה בשבוע שהוא רוצה להקדיש לתחביב הזה יש זמן ללעוס לך חומר שאתה יכול ללמוד לבד???? ואת הרוב המוחלט אפשר ללמוד אם ככה אז אז מצטער מאוד...בשעתיים שיש לי (בקושי) ביום אני מעדיף להפעיל לטובת כלל הטייסים את ה- CTR ולהשגיח על אורן וברק שיתקדמו בדרגות הפיקוח שלהם ולטוס בעצמי. את כל אלה (כן כן אני אגואיסט בטירוף) אני מעדיף לעשות מאשר להאכיל משהו בכפית. עוד משהו זה כבר האשקול השני שנפתח כאן בנושא אחרי האשכול שעופר פתח ועדיין אתה רואה שאנשים כאן בדעה דיי מאוחדת לא ייעזור אם תפתח כאן עוד 200 אשכולות..ותאמת האשכול הבא שיפתח בנושא אני נועל אבל תבין כבר תמסר שמועבר כאן. אתה צודק חלס לטחון אתה העניין הזה... וגם מי שבתיכון זה תביב.. אחרי הכל זה לא עבודה לא מקבלים כסף מזה זה לא אובססיה (טוב לרוב זה תחביב שנובע מאובססית התעופה) עדיין יש חיים אחרי הסימולטור :roll:
Oren Geva פורסם יוני 29, 2004 דיווח פורסם יוני 29, 2004 מושיקו, הזכרת משהו בענין שגם בבי"ס בכיתה א' מאכילים אותך ומלמדים אותך את ה א"ב, חשבון, תורה וכו'. נכון, אבל כאן זה לא בי"ס ובטח שלא בי"ס לטיסה, ובהמשך למה שאמרתי ומה שנאמר בחיפה - לימוד עצמי קודם לעזרה מאחרים.אז תלמד FMC, תיעזר במדריכים, בכיף. אח"כ אם יש לך בעיה המסנג'ר שלי זמין פה בפורום, אתה מוזמן לפנות בעצם מה שמושיקו אומר, ובצדק, זה שאם חושבים על זה, אז מי ששואל את השאלות האלה מתנהג כמו ילד בכיתה א'.
Moshico Biller פורסם יוני 29, 2004 מחבר דיווח פורסם יוני 29, 2004 חברה מה קרה? ננעלתם על הFMC כולה נתתי דוגמא ולא עליי! כי זה מה שעלה לי לראש ואני מתכוון פה שמישהו שלא יודע מזה ואטסים לא לשלוח אותו למדריכים אבל לFMC שלחו בכייף אני התנגדתי בהודעה שלי לא! לא אמרתי בצורה מחריפה שלא......