yahavl פורסם נובמבר 28, 2009 דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 שאלת PNR (נקודת אל חזור) בסגנון ישראלי (לא לבעלי לב חלש) מחשבון ניווט מכאני או דיגיטאלי דרוש לפתירת השאלה! השאלה מתבססת על מפת נתיבים – LOWER ATS ROUTES של ישראל למי שאין מחשבון ניתן להוריד Virtual E6-B Flight Computer ב http://www.navfltsm.addr.com/nav-downloads.htm או לחשב באתר http://www.csgnetwork.com/e6bcalc.html תיהנו! שאלה: טייס טס מבן גוריון לאילת בטיסת IFR שדות המשנה בתוכנית הטיסה הם שדה משני ראשון LLOV ושדה משני שני LLBG בנקודת ZFR-VOR כאשר במטוס 330 ליברות של דלק נודע לטייס שתנאי מזג האוויר בשדה התעופה באילת התדרדרו מתחת למינימת הנחיתה, הבקר גם מתריע על התדרדרות הדרגתית במזג באוויר בעובדה LLOV כמה זמן יכול הטייס להמשיך לטוס לכיוון השדה המשני הראשון (עובדה (LLOV מבלי לפגוע בכמות הדלק הנדרשת לחזרה לבן-גוריון LLBG תוך שמירה על הרזרבות (RESERVE and HOLDING)? אין להתייחס להנמכה וטיפוס בחישובים! נתונים: רזרבות HOLDING FUEL 80lbs ליברות RESERVE FUEL 150lbs ליברות נתיבי הטיסה מ ZFR לעובדה – ZFR-J10-NURIT בגובה FL130 ב200 CAS מZFR לבן-גוריון – ZFR-J10D-MZD-J10F-LORIM-BGN בגובה FL160 ב180 CAS צריכת דלק בנתיב לעובדה (לכיוון דרום בגובה 13) - 200 ליברות בשעה בנתיב לבן-גוריון (לכיוון צפון בגובה 16) -190 ליברות בשעה מטאורולוגיה FL130 -15C W\V=180\50 FL160 -22C W\V=230\65 תשובות 1. 02:50 דקות 2. 04:40 דקות 3. 03:48 דקות 4. 12:09 דקות
אורח Yarden Salvi פורסם נובמבר 28, 2009 דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 למרות שיש לי מחשבון טיסה דיגיטלי, והחישובים השונים לנסות להגיע, יצא לי 11:20. ברור לי שיש עוד פונקציות כנראה שלא השתמשתי בהן..
Nir Gonen פורסם נובמבר 28, 2009 דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 לא הצלחתי להיזכר אם מחשבים GS\FF או FF\GS אבל מהחישובים שעשיתי יצא לי 0:12:26 לא בטוח אם זה נכון או לא אם זאת אכן התשובה אשמח להעלות פיתרון בתמונות לאיך פתרתי את השאלה אם זאת לא התשובה אשמח לפיתרון! תודה על האתגר ! נהניתי לשבור את הראש
yahavl פורסם נובמבר 28, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 אוקי... מעניין.... נראה לי שאני יודע מה עשיתם. אני לא מגלה עדיין את התשובה כי נראה לי שבעזרת ההסבר הבא תפתרו אותה. :-# בפתירת בעיה מהסוג הזה צריכים לשים לב לנתונים הרבים. :microwave: אופן הפתירה של שאלה מהסוג הזה הוא שלבי קודם כל יש למצוא את מהירות האוויר האמיתית בשני הגבהים של שני הנתיבים בשאלה בעזרת הנתונים המטאורולוגיים המופיעים בגוף השאלה. לאחר מכן יש לחשב את המהירות הקרקעית בכל "הלגים" השונים כדי שנוכל לחשב את זמני "הלגים" ברגע שיש לנו את מהירויות הלגים אנחנו יכולים לחשב את צריכת הדלק בעזרת נתוני צריכת הדלק שמופיעים בגוף השאלה. בשלב הבא אנחנו מחשבים את צריכת הדלק שאנחנו מיעדים לטיסה לשדה המשני השני LLBG ומוסיפים את כמות הדלק הזאת לכמות הרזרבות. לאחר מכן מחסירים את סך הדלק המיועד לשדה המשני השני והרזרבות מכמות הדלק הקיימת בפועל במטוס ומקבלים את כמות הדלת שיכולה לשרת אותנו לשדה המשני הראשון. בשלב האחרון אנחנו מוצאים את המהירות הקרקעית אל השדה המשני הראשון וממנו אל המיקום הנוכחי כדי לחשב את נקודת הPNR או "point of no return" את הנקודה הזאת אפשר למצוא בעזרת הנוסחה הבאה: Distance /speed *fuel flow + Distance/speed*fuel flow = usable fuel התוצאה שמספקת הנוסחה מאפשרת את חישוב הזמן והמרחק מנקודת המוצא שהטייס יכול לטוס ועדיין להגיע לשדה המשני השני בלי לגעת ברזרבות או במילים אחרות נקודת ה POINT OF NO RETURN
yahavl פורסם נובמבר 28, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 הסבר הנוסחה: :drinking: Distance to PNR /speed to PNR *fuel flow to PNR + Distance from PNR/speed from PNR*fuel flow from PNR = usable fuel
Nir Gonen פורסם נובמבר 28, 2009 דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 אחלה שאלה! מאוד מאתגרת! תודה רבה!!! כיף להפעיל את התאים האפורים! אנסה לפתור אותה מחדש מחר!
תומר עינבר פורסם נובמבר 28, 2009 דיווח פורסם נובמבר 28, 2009 תאים אפורים אה? אצלי הם יצאו לחופשה אחרי שקראתי את השאלה הזו.
mickey lip פורסם נובמבר 29, 2009 דיווח פורסם נובמבר 29, 2009 יופי יהב, תציק לכולם. רבותי, לפי סוג השאלות שנשאלות פה , וכמות המגיבים / פותרים, אני ממליץ בחום להירשם לקורס הקרוב שיפתח בSWV ( ואטיל -שירגל כנפיים). לעניות דעתי תוכלו להחכים ולהפסיק לגרד בראש למראה שאלות מסוג זה .
yahavl פורסם נובמבר 29, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 29, 2009 יופי יהב, תציק לכולם.רבותי, לפי סוג השאלות שנשאלות פה , וכמות המגיבים / פותרים, אני ממליץ בחום להירשם לקורס הקרוב שיפתח בSWV ( ואטיל -שירגל כנפיים). לעניות דעתי תוכלו להחכים ולהפסיק לגרד בראש למראה שאלות מסוג זה . אנשים פה מתווכחים על "קוסט אינדקס" של 747 ואתה קורא לי מציק
yahavl פורסם נובמבר 29, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 29, 2009 אוקי התשובה: לאחר שחישבנו את זמני הלגים לשדה המשני השני (בן-גוריון) לפי גובה FL160 ומהירות אמיתית 226.8 (לא לשכוח לחשב מהירות קרקעית) נחשב את צריכת הדלק ZFR לBGN ZFR-MZD=33.2lbs MZD-LORIM=30.3lbs LORIM-BGN=15.5lbs ---------------------------- TOTAL=79lbs נוסיף את הטוטאל לרזרבות ונקבל 79++150=309lbs עכשיו נחסיר את סכום זה מהדלק במטוס ונקבל את קמות הדלק שבא ניתן להשתמש 330lbs-309lbs=21 lbs עכשיו אנחנו נבדוק כמה אנחנו יכולים להתקדם דרומה מבלי לפגוע ברזרבות ובדלק לשדה המשני השני (בן-גוריון) על מנת לעשות זאת אנחנו צריכים למצוא את המהירות הקרקעית מZFR דרומה בגובה FL130 ואת המהירות הקרקעית צפונה אל ZFR בגובה 160FL המהירויות הם: דרומה-190.9 צפונה-276.3 עכשיו אפשר לחשב את נקודת הPNR בעזרת הנוסחה X/190.9*200lbs+X/276.3*190lbs=21 lbs X=12.09 NM התשובה היא 03:48 דקות
Baruch Spiegel פורסם נובמבר 30, 2009 דיווח פורסם נובמבר 30, 2009 מכיר חישוב אחר, של מרחק עד לנקודת PNR ולא של זמן. (למרות שאם יש מרחק ו-GS קל למצוא זמן). כדברי ניר מבוסס על חישוב מושג שנקרא "טווח ספציפי" שזה אומר: כמה גלון של דלק נדרש כדי לטוס מייל ימי אחד. החישוב הוא FF/GS היחידות הם גלון ל NM אם תבדקו את היחידות תראו שזה מסתדר: FF = GALON/HOUR GS = NM/HOUR כשעושים FF/GS ה- HOUR מצטמטם ונשאר - NM/GALON. (גאלון למייל ימי). בכל מקרה הערה, יהב, ניר מה קפץ עליכם? מה החלטתם להפחיד ת'ילדים דווקא עם החישובים המסובכים שלומדים רק בסוף לימודי קרקע של FLIGHT PLAN? תתחילו בחישוב TAS למשל...
yahavl פורסם נובמבר 30, 2009 מחבר דיווח פורסם נובמבר 30, 2009 בכל מקרה הערה,יהב, ניר מה קפץ עליכם? מה החלטתם להפחיד ת'ילדים דווקא עם החישובים המסובכים שלומדים רק בסוף לימודי קרקע של FLIGHT PLAN? תתחילו בחישוב TAS למשל... זה ניר התחיל אין בעיה ברוכי חידה הבאה על TAS עליי מכיר חישוב אחר, של מרחק עד לנקודת PNR ולא של זמן זאת בדיוק הנוסחה פה :-s D to PNR\speed*FF+D from PNR\speed*FF=distance toPNR