Asaf Brietbard פורסם דצמבר 7, 2009 דיווח פורסם דצמבר 7, 2009 ערב נעים לכולם, בית הספר פעיל בשנים האחרונות לשם הכשרת טייסים בנושאים מגוונים עבור רשת ואטיל. כל צוות בית הספר משקיע שעות רבות ומאמצים גדולים בכדי להעביר את החומר ולספק לטייסים חדשים בית חם ותומך בכדי ללמוד את התחביב בצורה משולמת. צוות בית הספר מעולם לא קיבל איזושהי תמורה עבור שירות זה. כל שאנו מבקשים (ודורשים!) היא התמדה ונוכחות של חניכים בכדי להרגיש שההשקעה שלנו תורמת לתחביב והידע עובר הלאה. בשבועות האחרונים אנו נתקלים בחניכים רבים המזלזלים במאמצים אלו. חניכים אלו אינם מגיעים לשיעורים, לא מודיעים על היעדרות, לא ניגשים למבחנים וכל זאת לרוב ללא תיאום עם צוותי הקורסים השונים. התופעה הנ"ל היתה בעבר מצומצמת, אבל לאחרונה נסגר קורס (!!) בשל נוכחות נמוכה, וקורסים נוספים גם הם פועלים עבור מספר מאוד מצומצם של חניכים. לא יתכן שבית הספר ישקיע כל כך הרבה משאבים עבור חניכים שלא מוכירים אפילו תודה בבקשת פרישה מסודרת, או הודעה על נוכחות בשיעורים. לא יתכן שעשרות חניכים פוטנציאליים יאבדו ולא יגשו לקורסים בבית הספר, רק משום שאחרים נרשמו לקורס ועזבו אחרי חודש. זו תופעה שגורמת לנו תסכול רב והרגשה שבית הספר נלקח כמובן מאליו. לכן, כאקט סימלי, אנו מפסיקים את פעילות בית הספר לשבוע. במהלך השבוע לא יועברו שיעורים או תרגולים, שרת בית הספר לא יהיה נגיש ושרת הטימפסיק יסגר לקהל הרחב. בהמשך, חניכים אשר לא יודיעו על היעדרות ויתאמו אותה מראש, יימחקו מיידית מהקורסים. בית הספר מעדיף להעביר קורסים למספר מצומצם של חניכים - אך איכותיים ונאמנים. כל שאר הציבור מוזמן להשתמש בשירותי מחלקת הדרכת טייסים של ואטיל. אסף, בשם צוות ניהול IFS.
prince869 פורסם דצמבר 7, 2009 דיווח פורסם דצמבר 7, 2009 צעד נכון וחשוב! חברים, אנשים משקיעים פה מעל ומעבר, אתם באים לפה מרצונכם החופשי וגם אז לא נותנים אפילו כמה זמן מכם? חבל... מקווה שלא יקרה יותר, ושהבית ספר יזכה אך ורק לחניכים רציניים!
Amir Gluzman פורסם דצמבר 7, 2009 דיווח פורסם דצמבר 7, 2009 פעולה חשובה למען המטרה :!: לא ייתכן שאני כחניך מחזור 16 לשעבר אצטרך לעבור למחזור אחר ולחכות עוד כמה חודשים בגלל כמה שמזלזלים ולא אכפת להם,ובינתיים,אני מנסה כמה שיותר להשקיע ולהתקדם והם הורסים :x ואסף,אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה שהפעם תתנהגו בחומרה האפשרית ותשימו סוף לזה. שבוע טוב.
Moshe Bensal פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חברה, אתם עושים טראומה מכלום, מה הבעיה לסלק את אותם מזלזלים, להשאר עם הטוב שקיים, ולהוסיף את אלה שממתינים ממחזור 3. לדעתי סתם זלזול בטובים שיש כעת ממחזור 2. זו דעתי בכל אופן, וכולם מוזמינים לחלוק עליה.
Adam Waiser פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 משה אם אני מבין נכון הצעד ננקט בעקבות בעייות שקיימות בקורס הCVFR והוא צעד סימלי על מנת להראות שיש בעייה חמורה - אם הוחלט לסגור מחזור אחד עקב פרישה של משתתפים כה רבים שנרשמו נכנסו לקורס ופרשו אחרי שבוע על חשבון רשימת המתנה ארוכה מאד, כנראה שעם כל כמה שזה אולי מרגיז זה צעד לגיטימי ואפילו מתבקש בגוף שפעילותו התנדבותית לחלוטין. העובדה שהחניכים המשקיעים מתחרפנים מכך שהפעילות נעצרת משיגה את המטרה היטב יכול להיות שמי שלא טורח להשקיע ולהתמיד יבין סוף סוף למה יכול להביא חוסר האחריות והזלזול שלו. אז כן חניכי IFS היקרים והמשקיעים תנשכו שפתיים ותבינו שהצעד הזה נועד בעיקר בשבילכם לטווח הארוך, אני מאמין שאף אחד מכם לא רוצה להגיע לשלב מתקדם בקורס ואז לגלות שהוא נשאר עם עוד 3 אנשים ופתאום הקורס נעצר ומאחדים מחזור ומתחילים עוד שבוע של חזרות על חומר והשלמות כדי ליישר קו. כל הכבוד להנהלת IFS על הצעד האמיץ וכמובן תודה על כל ההשקעה הבלתי נדלית חרף כל הקשיים. יישרו כח
Moshe Bensal פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 אדם, אני חשבתי שמדובר על IFR, ואם מדובר על CVFR זה לא משנה, לא צריך לתת להם ולכל מי שמנסה לשבש את ההליך המסודר, שיעשו זאת. בכלל לא שווים התיחסות, ולא צריך לפגוע במי שבסדר. פשוט להמשיך עם המחזור הבא, ולצרף את הבודדים מהמחזור הקודם. בכל מחזור יהיו כמה שלא רציניים, אז בגללם תתחיל לעכב את כולם? בכל אופן, לי לא נראה שזה מהלך שיפתור את הבעיה, אלא אם כן יש סיבות אחרות. כמובן שזו החלטה שלכם, ויותר אין לי מה להוסיף.
Zeev Bucki פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חברים זה עצוב שיש כאלה שלא מעריכים ומזלזלים במה שאחרים מקדישים מזמנם ומירצם ותורמים להם.לכן מה שצריך לעשות לפי דעתי הוא כך:לגבות סכום כספי עבור כל שרות של וואטיל ולא רק ביה"ס לטיסה אלא גם שירותי פיקוח וכ"ו.כך אנשים יעריכו את זה ויופיעו בזמן לכל פעילות. כמו כן יש לגבות גם דמי חברות חודשיים כי להיות חבר בוואטיל זה גם חובות ולא רק זכויות ולנצל את המערכת.המנהלים יקבעו את גודל הסכומים והכסף שיגבה ישמש לפעילות של וואטיל ולמתן פרסים ותמריצים לטייס ופקח ומתנדב שיצטיינו בטיסה הכי מקצועית ובפעילות במשך החודש למשל ויש עוד הרבה רעיונות.חברים עידן ההתנדבות ללא תמורה והקיבוצים כבר עבר מזמן מארצנו וכולם עברו להפרטה אז בואו ניישם זאת גם בוואטיל. אז קדימה תביעו את דעתכם בנושא. בוקי זאב:4X-MJB
Adam Waiser פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 .חברים עידן ההתנדבות ללא תמורה והקיבוצים כבר עבר מזמן מארצנו וכולם עברו להפרטה... בוקי זאב:4X-MJB טוב לדעת אשמח לדעת מאיזה מקורות שאבת את המידע המוצק הזה אגב זה גם קצת כפוי טובה מצדך כחבר בואטיל לומר דבר כזה, אנשים כאן משלמים מכיסם על להחזיק שרת טים ספיק שיהיה לך עם מי להריץ בדיחות על דיילות, אנשים כאן עושים יום ולילה כדי שאתה תוכל לעלות עם מטוס לאוויר ולהנות מפיקוח ברמה גבוהה ואיכותית, אנשים מזיעים וקורעים את התחת כדי שכשאתה עולה עם מטוס לאוויר יהיו סביבך טייסים שמבינים עניין ופקחים שידברו איתך באותה שפה, מארגנים אירועים, חושבים על רעיונות חדשים כל הזמן, מספקים לך מידע ועזרה בנושאים טכניים או מקצועיים והכל בהתנדבות ואף אחד לא מצפה ואף פעם לא ציפה לראות מזה שקל! וזה רק כאן בואטיל, עוד לא התחלתי לדבר על הקיבוצים, תנועות הנוער,שנת שירות, ועוד אלף דברים שנעשים יום יום בהתנדבות מבלי שיש לך אפילו מושג. אז מה בדיוק עבר מארצנו? אולי יש אנשים שחיים בבועה, אבל מחוץ לבועה הזאת קורים דברים יום יום ושעה שעה שמחזיקים את החברה שלנו ומונעים ממנה להתפורר. הדבר היחיד שאתה יכול וצריך להגיד זה תודה
אורח פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חברים זה עצוב שיש כאלה שלא מעריכים ומזלזלים במה שאחרים מקדישים מזמנם ומירצם ותורמים להם.לכן מה שצריך לעשות לפי דעתי הוא כך:לגבות סכום כספי עבור כל שרות של וואטיל ולא רק ביה"ס לטיסה אלא גם שירותי פיקוח וכ"ו.כך אנשים יעריכו את זה ויופיעו בזמן לכל פעילות. כמו כן יש לגבות גם דמי חברות חודשיים כי להיות חבר בוואטיל זה גם חובות ולא רק זכויות ולנצל את המערכת.המנהלים יקבעו את גודל הסכומים והכסף שיגבה ישמש לפעילות של וואטיל ולמתן פרסים ותמריצים לטייס ופקח ומתנדב שיצטיינו בטיסה הכי מקצועית ובפעילות במשך החודש למשל ויש עוד הרבה רעיונות.חברים עידן ההתנדבות ללא תמורה והקיבוצים כבר עבר מזמן מארצנו וכולם עברו להפרטה אז בואו ניישם זאת גם בוואטיל.אז קדימה תביעו את דעתכם בנושא. בוקי זאב:4X-MJB מעבר למה שאדם כבר אמר. VATSIM הוא ארגון שמנוהל לא למטרות רווח. לכן כל נושא כספי לא קיים ולא יהיה קיים. הכל מבוסס על התנדבות ועל אנשים שתורמים ממרצם ומזמנם. התמריץ והפרס לפקח או טייס, זה הסיפוק שהוא מקבל מהנתינה או הקבלה משירותים שחברי VATSIM \ VATIL נותנים בשמחה. לצערי בזמן האחרון אנו עדים לירידה חדה ברמה של חומר אנושי שהצטרף והעלמות של חברים ותיקים. אני מתנצל שאני מכליל, אני יודע שזה לא כולם, אבל הרוב המכריע פשוט חושב שהוא צריך לקבל הכל על כפית עד לפה ולעוס דק. לא מקובל עלי. כניראה שצריך לחזור מעט אחורה ולתת לאנשים להתאמץ וללמוד לבד ולא להביא להם הכל על מגש של כסף. גם בלימודי טיסה וגם בפיקוח. אנשים פה משקיעים שעות על גבי שעות והתמורה היא יריקה בפרצוף, לא מקובל לחלוטין. כניראה שגם צריך אולי להחזיר את שמוליק לעמדת שוטר אוירי, כדי להחדיר פחד בטייסים. שיחשבו פעמים לפני שהם בכלל חושבים לעלות לאויר מבלי להבין מה הם עושים.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 אדם,אני חשבתי שמדובר על IFR, ואם מדובר על CVFR זה לא משנה, לא צריך לתת להם ולכל מי שמנסה לשבש את ההליך המסודר, שיעשו זאת. בכלל לא שווים התיחסות, ולא צריך לפגוע במי שבסדר. פשוט להמשיך עם המחזור הבא, ולצרף את הבודדים מהמחזור הקודם. בכל מחזור יהיו כמה שלא רציניים, אז בגללם תתחיל לעכב את כולם? בכל אופן, לי לא נראה שזה מהלך שיפתור את הבעיה, אלא אם כן יש סיבות אחרות. כמובן שזו החלטה שלכם, ויותר אין לי מה להוסיף. משה, מה שאתה מתאר למעשה בוצע עד היום, ראה הוכחה לסגירת מחזור 16, בוצע נסיון להמשיך למחזור הבא ולפני השביתה הזמנית צוות בית הספר יצא בהתראה לחניכי מחזור 17 על הנושא. אתמול לצערי נעדרו 8 חניכים ללא כל התראה מראש וזאת לאחר שביקשנו במפורש להתריע מראש (המינימום), אך גם זה לא בוצע. זה נשמע לך רציני שכל פעם נפתח מחזור עם 25 חניכים ולאחר חודש וחצי נסגור אותו? לי זה לא נשמע רציני ולא מקובל, והפיתרון הוא שחניכים יבינו שאנחנו לא נפתח ונסגור מחזורים כי אנשים מזלזלים בהשקעה של אחרים. ישנם 98 חניכים שמחכים ברשימת המתנה של קורס CVFR, לא יתכן שהם מחכים ואחרים שנמצאים בקורס לא מגיעים ומזלזלים, וחניכים אחרים שרוצים מחכים בו בזמן שהם היו יכולים להתחיל את הקורס מוקדם. מדובר גם על IFR, אם כי שם הבעיה פחות קטנה, את מחזור 2 של קורס מכשירים התחילו 25 חברים וזה לאחר שהודענו לכמה חברים שהם יצטרכו לחכות למחזור הבא, להפתעתנו היו 5 חניכים שפשוט לא הגיעו לאף שיעור וללא כל התראה, כיצד אתה ההית מרגיש שאומרים לך לחכות אבל לאחרים שיש הזדמנות פשוט לא באים ומזלזלים? הפיתרון להכל הוא פשוט, הגברה של המודעות בדרך הכי ברורה שלא נקבל כזו היתחסות מחניכים, וזהו מסר שנועד גם לחניכים שמחכים ברשימת המתנה.
AaronDagan פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 אני רוצה להגיב כאן על שני נושאים. א. נוהלי הקבע של VATSIM למי ששכח איך נראה קובץ הנהלים וההוראות לטייס או לפקח, או בכלל לא טרח לעיין וללמוד אותם - אולי מכיוון שהם כתובים באנגלית. VATSIM פועל על בסיס התנדבותי בלבד ללא מטרת רווח. למי שזה לא מובן לו - שיחפש תחביב או עיסוק אחר לשעות הפנאי. ב. בי"ס לטיסה וכדומה. מכיוון שלא הייתי מעורה בנושא אומר רק זה: מי שלא מעריך ומכבד את הנתינה וההשקעה של חבריו לעיסוק ולתחביב, מקומו לא כאן. נקודה.
nuriel77 פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חברים זה עצוב שיש כאלה שלא מעריכים ומזלזלים במה שאחרים מקדישים מזמנם ומירצם ותורמים להם.לכן מה שצריך לעשות לפי דעתי הוא כך:לגבות סכום כספי עבור כל שרות של וואטיל ולא רק ביה"ס לטיסה אלא גם שירותי פיקוח וכ"ו.כך אנשים יעריכו את זה ויופיעו בזמן לכל פעילות. כמו כן יש לגבות גם דמי חברות חודשיים כי להיות חבר בוואטיל זה גם חובות ולא רק זכויות ולנצל את המערכת.המנהלים יקבעו את גודל הסכומים והכסף שיגבה ישמש לפעילות של וואטיל ולמתן פרסים ותמריצים לטייס ופקח ומתנדב שיצטיינו בטיסה הכי מקצועית ובפעילות במשך החודש למשל ויש עוד הרבה רעיונות.חברים עידן ההתנדבות ללא תמורה והקיבוצים כבר עבר מזמן מארצנו וכולם עברו להפרטה אז בואו ניישם זאת גם בוואטיל.אז קדימה תביעו את דעתכם בנושא. בוקי זאב:4X-MJB ביקשת דעה: שאני אתחיל לגבות כסף על סינרי שאני אוציא? ש ISP יגבו כסף על כל פרוייקט שהם עושים? יש לך כמובן את רוב מה ש ISP עשו אם לא הכל? אז ברוח הדברים שאתה אומר, הכל צריך לעלות כסף. מוכן לשלם על כל הסינרי שקיבלת בחינם? אני קורע את התחת "ומזיע" שיהיה סינרי איכותי, אז לפי דבריך תם עידן ההתנדבות... הבה נקבע מחיר. אתה יודע מה המוטיבציה שלי? זה שאני רואה אנשים איכותיים כמו שיש כאן שעושים משהו מתוך אהבה לתחום, מתוך רצון תרומה, ואני בטוח שכולם יוצאים נשכרים בסופו של דבר ע"י דבר פשוט כמו הכרת תודה של אלו שנהנים מהתוצאות. תמיד יהיו את אלו שפשוט רק לוקחים, ולא משיבים כלום. ככה הם אנשים, ובתור מישהו שבוחר לעשות דברים "בחינם" עלינו להיות עירניים לעובדה שאנשים הם אנשים, ותמיד יהיה חלק שלא יכיר תודה למה שאתה נותן, אבל זה לא ימנע ממך להמשיך בדרכך. אם כסף היה מעורב בזה, כנראה לא הייתי נהנה ממה שאני עושה כפי שאני נהנה עכשיו. אתה לא חושב שהעולם שלנו קפיטליסטי מספיק? אני מאוד שמח שעדיין יכולים להתקיים דברים כמו VATSIM ו VATIL שנתמכים ע"י הרצון הטוב של אנשים. יש מספיק דברים לשלם עליהם, לא לכולם יש את הכסף, בטח לא לנוער שמבלה את זמנו בבי"ס. אם כבר כסף לתמיכה, הייתי מצפה שמשרד החינוך יתרום לקיום והתחזוקה של VATIL ובתי ספר וירטואלים. אני חושב שאם כסף היה מעורב כאן, לא היית מכיר אותי ועוד הרבה אחרים, ז"א ש VATIL היה הופך ללא מעניין.
Moshe Bensal פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חשבתי לא להמשיך ולהגרר לתגובות, אך מאחר שאני מאד מעריך את בקשי, אז אגיד לך מה דעתי. מה שאתה אומר זה נכון, וזה לא סותר את מה שאני חושב. פשוט, לדעתי לא לתת לזה יותר מידי פירסום, ולעשות מזה עניין, אלה שלא מגיעים פעם או פעמיים לזרוק אותם לסוף התור שיחכו, או במקרה חריג שלא יצטרפו בכלל לקורסים. זה שעוצרים קורס, גורם לאלה שכבר ישנם לחשוב פעמיים אם ממשיכים כאן או במקום אחר, ולדעתי זה גם לא הוגן כלפי אלה שהם בסדר, זה הכל.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 כניראה שצריך לחזור מעט אחורה ולתת לאנשים להתאמץ וללמוד לבד ולא להביא להם הכל על מגש של כסף. גם בלימודי טיסה וגם בפיקוח. אנשים פה משקיעים שעות על גבי שעות והתמורה היא יריקה בפרצוף, לא מקובל לחלוטין. כניראה שגם צריך אולי להחזיר את שמוליק לעמדת שוטר אוירי, כדי להחדיר פחד בטייסים. שיחשבו פעמים לפני שהם בכלל חושבים לעלות לאויר מבלי להבין מה הם עושים. לי נראה שזה מה שבאמת מפריע לך. אתה מאוד רוצה לחזור לתקופה שאתה ושמוליק כיסחתם לאנשים בפורום את הצורה על איזה שטות שביצעו ברשת. כנראה מאוד נהנית מהסיטואציה ומהפוזה. אלה הם בדיוק הסיטואציות שניסינו למנוע באמצעות IFS. IFS לא מאכילה אף אחד בכפית. חניך בIFS צריך להשקיע המון מעצמו וללמוד המון לבד. לבא מוכן לשיעור אחרי שעבר בעצמו על המערך, רשם והכין לעצמו שאלות. בנוסף, כל הנושאים הפרקטיים והמעשיים דורשים המון אימון ותרגול אישי של כל חניך לבד. מי שמשקיע גם בזה, התוצאות ניכרות מהר מאוד. גם במציאות עוד לא נתקלתי בטייס אחד, החל מבקאיי ועד למעבורת חלל שקיבל רשיון על סמך קריאת מדריכים באינטרנט או MANUALS שבאים עם המטוס שקנה. המקצוע טיסה דורש יידע ומיומנות. יידע זה רק חלק ממה שצריך ואותו אכן ניתן לרכוש לבד. מיומנות טכניקה נכונה ושיטות עבודה נכונות - הם העיקר בטיסה וכדי לרכוש אותם צריך גם אימון אישי אבל ובעיקר לימוד והכוונה מאנשי מקצוע מנוסים. לכולם: כדי שנוכל להמשיך, נצטרך פידבקים יותר חיוביים בצורה של התמדה ורצינות.
Ron Peer פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 היי לכולם.. דעתי בעניין שכל סיפור החוסר השקעה וחיסורים וכו שזה בהחלט מפריע.. עובדה + תחושה : גם בקורס IFR2 עד שלא נתנו בראש !! למס' חניכים היתה לי ולכמה חברה אחרים התחושה שהסוף של IFR2 יהיה כמו CVFR16, אתם מוזמנים לשאול את מתן סולומון ושלומי ניצחון כמה הם ביקשו והתריעו וכו' - לקח שבועיים+ עד שנפל ךכמה חברה האסימון.. ומה אני אגיד? אני משקיע ( שלא לדבר על הבאסה כי חשבתי שפסיד קורס בגלל מילואים שהיה לי..תשאלו את מתן כמה שיגעתי אותו במייל כבר חודש לפניי :wink: ) אני בא לומד משקיע ומה מקבל? שאותו שיעור נמתח ל 3 שבועות- זה הגיוני? .. ככלל לגבי הגיל של חברים..אני אישית ( חס וחילילה בלי לפגוע כי כן יש יוצאים מהכלל!! ) חושב שצריך לשקול מאוד ברצינות חברות של חברה צעירים..אין מה לעשות לרובם - שוב יש יוצאים מהכלל שכמה מהם אפילו מכיר!! יש "ראש" אחר וגישה אחרת "ילדודתית יותר" או "חובבנית יותר" וזה "עלול לפגוע" באלו שלוקחים זאת רציני יותר.. לגבי הכסף/תמריצים: למרות ש VATSIM VATIL הם לא למטרת רווח - אף אחד לא אמר שזה ילך לרווח הכסף ילך למימון הכנסים - בשאיפה שיהפכו להיות דו שנתיים :wink: :mrgreen: בכסף יהיה אפשר לקנות את "התמריצים" לטייסים פקחים מדריכים מצטיינים..אוליי אפילו תלמידיםפ מצטיינים ב IFS? הכסף לא צריך ללכת למטרת רווח לאף אחד מההנהלה! לכן אני יכול להעיד על עצמי..שלי אישית לא היתה שום בעיה לשלם חברות ל VATSIM ול VATIL ואפילו IFS בטוח שיש שחושבים כמוני. האם בפעולה של סגירה זמנית תעזור? כמה שזה כואב אני מקווה שאני טועה אבל לא..כיוון שאותם "מפריעים" הם מבחינתי גם אם זאת השוואה קיצונית ומוגזמת כמו המפריעים בביה"ס ואפילו באוניברסיטא..זה אופי שלא ישתנה או גישה בעייתית. לכן לדעתי יש לפעול מעכשיו!! קבוע נגד אלו..ולאכוף את חוקי ביה"ס ( IFS ) כנ"ל VATSIM - אומנם לא צריך לעשות טירור אחרת זה יבריח אנשים מהרשת שיפחדו לעלות שמא יעשו טעות ואז למעשה הפעילות רק תפגע..האיכות חשובה אך יש גבול של איכות על חשבון כמות.. לא להתחיל ךהעניש גם על כל שטות אך מקרים כמו שקרו ב CVFR16 באמת לא מתקבלים בשום מצב!! כמו שמבחינתי גם טייס שלא עונה לקשר גם זה לא מתקבל בשום מצב - גם אם עכשיו אתה ביוניקום קח בחשבון ( למשל מעל LGGG ) שפעיל הרבה שהוא עלול להתחבר גם שאתה באמצע טיסה ולקרוא לך!! אני לא אומר סתם זה קרה לחברי VATIL הרבה..הם לא עולים מול בולגריה או יוון הייתי עד לזה בעבר כמה פעמים..!!
Ron Peer פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חשבתי לא להמשיך ולהגרר לתגובות, אך מאחר שאני מאד מעריך את בקשי, אז אגיד לך מה דעתי.מה שאתה אומר זה נכון, וזה לא סותר את מה שאני חושב. פשוט, לדעתי לא לתת לזה יותר מידי פירסום, ולעשות מזה עניין, אלה שלא מגיעים פעם או פעמיים לזרוק אותם לסוף התור שיחכו, או במקרה חריג שלא יצטרפו בכלל לקורסים. זה שעוצרים קורס, גורם לאלה שכבר ישנם לחשוב פעמיים אם ממשיכים כאן או במקום אחר, ולדעתי זה גם לא הוגן כלפי אלה שהם בסדר, זה הכל. קודם כל עליי לציין שגם אני מעריך מאוד את בקשי וחברי IFS ואני מסכים איתך גם כתבתי משהו דומה במילים שונות בהתחלה ובסוף של התשובה שלי הקודמת.
Ron Peer פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 לכולם: כדי שנוכל להמשיך, נצטרך פידבקים יותר חיוביים בצורה של התמדה ורצינות. הבעיה היא שאלו שלא מתמידים ולא רציניים עלולים להפריע/לפגוע ו/או למנוע מאלו שכן להתחבר לרשת ולהשתתף ו/או לתרום בכל צורה שהיא. ההוכחה היא שיש טענה שלא רק אני טוען שיש "בריחת מוחות" מ VATSIM בכלל ו VATIL בפרט וכרגע זאת לדעתי הבעיה שהנהלת VATIL צריכה למצוא דרך להתמודד איתה ויכול להיות שהסקר שעשו בפורום/באתר היא התחלה יפה מאוד ורצויה
Yarden Gotlib פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 טוב אז ככה, אני חייב לשתף אתכם ותגידו לי מה דעתכם. מצד אחד: אני חושב שהעונש הקולקטיבי הזה הוא טוב, אמנם לאלה שהפריעו ופגעו העונש הזה לא יזיז אך הוא נותן שתי סטירות לחניכים שמשתמשים בשירותי IFS כיוון שעכשיו מבינים כמה מקום ואיזה חלק לוקחת IFS בכמה תחומים. דוגמא: אני בתור חניך IFS הגדר מכשירים שני וחניך בטייסת קרב מרגיש עכשיו כמה IFS חשוב לקיום מפעלים כמו שהיום היה צריך להיות לנו שיעור טייסת קרב נאלצנו למצוא חלופות לשרת TS שבו נוכל לדבר, אז אחרי כמה בדיקות מצאנו שרת חלופי אמנם הערב הוא היה רגוע, אבל הוא לא היה חוסם כמה ילדים שרוצים להכנס ולהפריע, לכן לאחר שיעור כזה אני מבין יותר כמה אני צריך את IFS. מצד שני, עונש קולקטיבי סתם מרגיז איכשהו את כל הנוגעים בעונש לכן הוא לא תמיד יעזור, וכמו שאמרתי אלה שהפריעו ופגעו זה לא יפריע להם אם יתבטל שיעור או שניים, הם ישארו בחיים. בנוגע לעניין של גביית כספים: VATSIM העולמית משדרת שהיא גוף שפועל בחינם ללא מטרות רווח ואני מאמין להם, עובדה שאני חניך בחטיבה הישראלית. לדעתי אסור לחייב כי אם ככה יהיו חניכים (בוגרים וצעירים כאחד) שלא יוכלו להרשות לעצמם לשלם, עם כמה שהוא סמלי ונמוך, אחרי ההוצאות על לפחות 60 ש"ח על סימולטור, וסטיק שזה לפחות 200 ש"ח ומיקרופון ואוזניות אני מאמין שיהיו כאלה שיוותרו מראש על עוד הוצאה על איזה בית ספר, שבחינם הם יכולים ללכת ללמוד בבתי ספר מתחרים. אמנם את עניין התשלום צריך להשאיר כזכות. היום אחרי שאני מבין כמה גדולה ההשקעה של המנהלים והמניעים דברים ובנוסף הוצאתם הכספית מאד רוצה לעזור ולתמוך לכן התחלתי ללמוד פיקוח שאוכל לתרום שעות, התנדבתי לכח אדם של VATIL ואם הייתה אפשרות לתרום סכום כסף הייתי משכנע את ההורים שלי ותורם. בכל אופן, זוהי דעתי, לא שאני מאמין שזה ישנה משהו, אבל עדיף להוציא מאשר לשמור בבטן.
Doron_Angel פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 חבל כי הגענו למצב של נקיטת סנקציות מחאה שכאלה. אינני רוצה להשמע כמטיף, ולרוב אינני מתערב בנושאי התנהגות חברי החטיבה. יש אנשים נהדרים בחטיבה שלנו, מוכשרים ביותר מכל שכבות הגילאים. אולם, אל ניתן לאיכויות שלנו לשבש ולהתעלם מערכי יסוד חשובים, של הכבוד הדדי והתחשבות בזולת ובמאמציו. סגל ה-IFS ראוי ליותר מכך. כל העדרות של חניך יכולה להיות לגיטימית ומוצדקת, אך לא להופיע לשיעור מבלי להודיע מראש הינו אקט של חוסר אחריות וזילזול, ואי התחשבות במאמצי הזולת...
Ron Peer פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 טוב אז ככה, אני חייב לשתף אתכם ותגידו לי מה דעתכם.מצד אחד: אני חושב שהעונש הקולקטיבי הזה הוא טוב, אמנם לאלה שהפריעו ופגעו העונש הזה לא יזיז אך הוא נותן שתי סטירות לחניכים שמשתמשים בשירותי IFS כיוון שעכשיו מבינים כמה מקום ואיזה חלק לוקחת IFS בכמה תחומים. דוגמא: אני בתור חניך IFS הגדר מכשירים שני וחניך בטייסת קרב מרגיש עכשיו כמה IFS חשוב לקיום מפעלים כמו שהיום היה צריך להיות לנו שיעור טייסת קרב נאלצנו למצוא חלופות לשרת TS שבו נוכל לדבר, אז אחרי כמה בדיקות מצאנו שרת חלופי אמנם הערב הוא היה רגוע, אבל הוא לא היה חוסם כמה ילדים שרוצים להכנס ולהפריע, לכן לאחר שיעור כזה אני מבין יותר כמה אני צריך את IFS. מצד שני, עונש קולקטיבי סתם מרגיז איכשהו את כל הנוגעים בעונש לכן הוא לא תמיד יעזור, וכמו שאמרתי אלה שהפריעו ופגעו זה לא יפריע להם אם יתבטל שיעור או שניים, הם ישארו בחיים. בנוגע לעניין של גביית כספים: VATSIM העולמית משדרת שהיא גוף שפועל בחינם ללא מטרות רווח ואני מאמין להם, עובדה שאני חניך בחטיבה הישראלית. לדעתי אסור לחייב כי אם ככה יהיו חניכים (בוגרים וצעירים כאחד) שלא יוכלו להרשות לעצמם לשלם, עם כמה שהוא סמלי ונמוך, אחרי ההוצאות על לפחות 60 ש"ח על סימולטור, וסטיק שזה לפחות 200 ש"ח ומיקרופון ואוזניות אני מאמין שיהיו כאלה שיוותרו מראש על עוד הוצאה על איזה בית ספר, שבחינם הם יכולים ללכת ללמוד בבתי ספר מתחרים. אמנם את עניין התשלום צריך להשאיר כזכות. היום אחרי שאני מבין כמה גדולה ההשקעה של המנהלים והמניעים דברים ובנוסף הוצאתם הכספית מאד רוצה לעזור ולתמוך לכן התחלתי ללמוד פיקוח שאוכל לתרום שעות, התנדבתי לכח אדם של VATIL ואם הייתה אפשרות לתרום סכום כסף הייתי משכנע את ההורים שלי ותורם. בכל אופן, זוהי דעתי, לא שאני מאמין שזה ישנה משהו, אבל עדיף להוציא מאשר לשמור בבטן. בערך כתבת מה שאני חושב מקווה שאנו טועים וזה יעזור.. לגבי הכסף בוא תרשה לי להניח סכום סביר קטן שנתי..נניח לא יותר מ 20-30 ש"ח זה סבבה אני לא חושב שלמישהו תהיה בעיה לממן כזה סכום בהתחשב במה שמקבלים בתמורה
zvi rodes פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 ראשית אקדים ואומר כי כחניך בוגר ביה"ס IFS מחזור 1 מוריד את הכובע בפניי כל צוות ביה"ס בעבר ובהווה,פעילותם למען הכשרת טייסים חדשים ברוכה וחשובה.קראתי את כל התגובות ורציתי להביע את דעתי בנושא,ברור שהחטיבה שלנו פתוחה לכל דורש ,מי הדורש ,מה שאיפותיו ,רצינותו ,רמתו האישית ,ציפיותיו וכו' ,לא ניתן לדעת עד לרגע פעילותו בשורותנו.לכן,צפויות "הפתעות" חיוביות וגם שליליות מאותו חבר.טבעי שיהיו אכזבות כשהחבר אינו הולך בדרך המצופה ממנו ואז פותחים נושא כגון זה, עם תגובות שחלקן אני שותף וחלקן לא.למען הסר ספק אני לא דוגל בשיטה של גביית כספים עבור כל פעילות, אני הבנתי חלק מכוונותיו של זאב בוקי שבסה"כ רצה לאמר , מה שניתן בחינם כך זה גם יראה ,לגביי ההתנדבות בארצנו שחלפה מן העולם בקביעה זו הוא טועה . החטיבה מונה כמה מאות חברים לא כולם מגיבים לנושא הנדון אבל בטוחני כי יש להם דעה ,לכן הצעתי לראשי החטיבה לקיים דיון מעמיק בכל הקשור לפעילות החטיבה ,דיון זה יכול להיות אך ורק בפורום של מפגש חטיבתי שיביא לתוצאות .זכור לי מפגש שכזה בשנת 2003 שהתקיים בשדה התעופה חיפה בו נאם שמוליק לין על החובות והזכויות של חבר בחטיבה ,חייבים תמיד לשנן דברים אילו בכל מפגש .לסיכום,והיה ונמצא תפוח רקוב בסלסלה היפה ,נא להוציאו מיד וטובה שעה אחת קודם.
Zeev Bucki פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 .חברים עידן ההתנדבות ללא תמורה והקיבוצים כבר עבר מזמן מארצנו וכולם עברו להפרטה... בוקי זאב:4X-MJB טוב לדעת אשמח לדעת מאיזה מקורות שאבת את המידע המוצק הזה אגב זה גם קצת כפוי טובה מצדך כחבר בואטיל לומר דבר כזה, אנשים כאן משלמים מכיסם על להחזיק שרת טים ספיק שיהיה לך עם מי להריץ בדיחות על דיילות, אנשים כאן עושים יום ולילה כדי שאתה תוכל לעלות עם מטוס לאוויר ולהנות מפיקוח ברמה גבוהה ואיכותית, אנשים מזיעים וקורעים את התחת כדי שכשאתה עולה עם מטוס לאוויר יהיו סביבך טייסים שמבינים עניין ופקחים שידברו איתך באותה שפה, מארגנים אירועים, חושבים על רעיונות חדשים כל הזמן, מספקים לך מידע ועזרה בנושאים טכניים או מקצועיים והכל בהתנדבות ואף אחד לא מצפה ואף פעם לא ציפה לראות מזה שקל! וזה רק כאן בואטיל, עוד לא התחלתי לדבר על הקיבוצים, תנועות הנוער,שנת שירות, ועוד אלף דברים שנעשים יום יום בהתנדבות מבלי שיש לך אפילו מושג. אז מה בדיוק עבר מארצנו? אולי יש אנשים שחיים בבועה, אבל מחוץ לבועה הזאת קורים דברים יום יום ושעה שעה שמחזיקים את החברה שלנו ומונעים ממנה להתפורר. הדבר היחיד שאתה יכול וצריך להגיד זה תודה אדם כנראה שלא הבנת את דברי:לא אמרתי שמישהו יקבל משכורת עבור פעילותו אלא שהכסף שיגבה ישמש לפעילות של וואטיל כגון מתן פרסים ותמריצים וכנסים של החטיבה וכ"ו. אתה אומר שזו כפיות טובה מצידי להיפך בגלל שאני מעריך ומוקיר את מאמצי התורמים לחטיבה בכל התחומים ועל מנת למנוע מצב שהם יפגעו מאנשים שלא באים בזמן או בכלל ומזלזלים אז העלתי את הנושא הכספי. בנוגע לנושא הקיבוצים וההפרטה אז נראה לי שזה אתה שחי ב"בועה" כי הבת שלי נשואה לגבר מאחד הקיבוצים המובילים בארץ כך שאני מתמצא טוב בנושא ואכן גם אצלם עברו להפרטה וכל החברים משלמים עבור השירותים האוכל וכ"ו. בנוגע ל"דיילת" אז באמת שזה לא מתאים לנושא הדיון הרציני שלנו .אז תתבגר ותבין שחוש הומור זה יפה אבל לא תמיד מתאים... בוקי זאב:4X-MJB
אורח פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 טוב אז ככה, אני חייב לשתף אתכם ותגידו לי מה דעתכם.מצד אחד: אני חושב שהעונש הקולקטיבי הזה הוא טוב, אמנם לאלה שהפריעו ופגעו העונש הזה לא יזיז אך הוא נותן שתי סטירות לחניכים שמשתמשים בשירותי IFS כיוון שעכשיו מבינים כמה מקום ואיזה חלק לוקחת IFS בכמה תחומים. דוגמא: אני בתור חניך IFS הגדר מכשירים שני וחניך בטייסת קרב מרגיש עכשיו כמה IFS חשוב לקיום מפעלים כמו שהיום היה צריך להיות לנו שיעור טייסת קרב נאלצנו למצוא חלופות לשרת TS שבו נוכל לדבר, אז אחרי כמה בדיקות מצאנו שרת חלופי אמנם הערב הוא היה רגוע, אבל הוא לא היה חוסם כמה ילדים שרוצים להכנס ולהפריע, לכן לאחר שיעור כזה אני מבין יותר כמה אני צריך את IFS. מצד שני, עונש קולקטיבי סתם מרגיז איכשהו את כל הנוגעים בעונש לכן הוא לא תמיד יעזור, וכמו שאמרתי אלה שהפריעו ופגעו זה לא יפריע להם אם יתבטל שיעור או שניים, הם ישארו בחיים. בנוגע לעניין של גביית כספים: VATSIM העולמית משדרת שהיא גוף שפועל בחינם ללא מטרות רווח ואני מאמין להם, עובדה שאני חניך בחטיבה הישראלית. לדעתי אסור לחייב כי אם ככה יהיו חניכים (בוגרים וצעירים כאחד) שלא יוכלו להרשות לעצמם לשלם, עם כמה שהוא סמלי ונמוך, אחרי ההוצאות על לפחות 60 ש"ח על סימולטור, וסטיק שזה לפחות 200 ש"ח ומיקרופון ואוזניות אני מאמין שיהיו כאלה שיוותרו מראש על עוד הוצאה על איזה בית ספר, שבחינם הם יכולים ללכת ללמוד בבתי ספר מתחרים. אמנם את עניין התשלום צריך להשאיר כזכות. היום אחרי שאני מבין כמה גדולה ההשקעה של המנהלים והמניעים דברים ובנוסף הוצאתם הכספית מאד רוצה לעזור ולתמוך לכן התחלתי ללמוד פיקוח שאוכל לתרום שעות, התנדבתי לכח אדם של VATIL ואם הייתה אפשרות לתרום סכום כסף הייתי משכנע את ההורים שלי ותורם. בכל אופן, זוהי דעתי, לא שאני מאמין שזה ישנה משהו, אבל עדיף להוציא מאשר לשמור בבטן. בערך כתבת מה שאני חושב מקווה שאנו טועים וזה יעזור.. לגבי הכסף בוא תרשה לי להניח סכום סביר קטן שנתי..נניח לא יותר מ 20-30 ש"ח זה סבבה אני לא חושב שלמישהו תהיה בעיה לממן כזה סכום בהתחשב במה שמקבלים בתמורה ואני חושב שברגע שתעשה את זה ואטסים תעיף אותנו ולא תרצה יותר חטיבה ישראלית.
Ron Peer פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 טוב אז ככה, אני חייב לשתף אתכם ותגידו לי מה דעתכם.מצד אחד: אני חושב שהעונש הקולקטיבי הזה הוא טוב, אמנם לאלה שהפריעו ופגעו העונש הזה לא יזיז אך הוא נותן שתי סטירות לחניכים שמשתמשים בשירותי IFS כיוון שעכשיו מבינים כמה מקום ואיזה חלק לוקחת IFS בכמה תחומים. דוגמא: אני בתור חניך IFS הגדר מכשירים שני וחניך בטייסת קרב מרגיש עכשיו כמה IFS חשוב לקיום מפעלים כמו שהיום היה צריך להיות לנו שיעור טייסת קרב נאלצנו למצוא חלופות לשרת TS שבו נוכל לדבר, אז אחרי כמה בדיקות מצאנו שרת חלופי אמנם הערב הוא היה רגוע, אבל הוא לא היה חוסם כמה ילדים שרוצים להכנס ולהפריע, לכן לאחר שיעור כזה אני מבין יותר כמה אני צריך את IFS. מצד שני, עונש קולקטיבי סתם מרגיז איכשהו את כל הנוגעים בעונש לכן הוא לא תמיד יעזור, וכמו שאמרתי אלה שהפריעו ופגעו זה לא יפריע להם אם יתבטל שיעור או שניים, הם ישארו בחיים. בנוגע לעניין של גביית כספים: VATSIM העולמית משדרת שהיא גוף שפועל בחינם ללא מטרות רווח ואני מאמין להם, עובדה שאני חניך בחטיבה הישראלית. לדעתי אסור לחייב כי אם ככה יהיו חניכים (בוגרים וצעירים כאחד) שלא יוכלו להרשות לעצמם לשלם, עם כמה שהוא סמלי ונמוך, אחרי ההוצאות על לפחות 60 ש"ח על סימולטור, וסטיק שזה לפחות 200 ש"ח ומיקרופון ואוזניות אני מאמין שיהיו כאלה שיוותרו מראש על עוד הוצאה על איזה בית ספר, שבחינם הם יכולים ללכת ללמוד בבתי ספר מתחרים. אמנם את עניין התשלום צריך להשאיר כזכות. היום אחרי שאני מבין כמה גדולה ההשקעה של המנהלים והמניעים דברים ובנוסף הוצאתם הכספית מאד רוצה לעזור ולתמוך לכן התחלתי ללמוד פיקוח שאוכל לתרום שעות, התנדבתי לכח אדם של VATIL ואם הייתה אפשרות לתרום סכום כסף הייתי משכנע את ההורים שלי ותורם. בכל אופן, זוהי דעתי, לא שאני מאמין שזה ישנה משהו, אבל עדיף להוציא מאשר לשמור בבטן. בערך כתבת מה שאני חושב מקווה שאנו טועים וזה יעזור.. לגבי הכסף בוא תרשה לי להניח סכום סביר קטן שנתי..נניח לא יותר מ 20-30 ש"ח זה סבבה אני לא חושב שלמישהו תהיה בעיה לממן כזה סכום בהתחשב במה שמקבלים בתמורה ואני חושב שברגע שתעשה את זה ואטסים תעיף אותנו ולא תרצה יותר חטיבה ישראלית. הכל שאלה האם זה מתואם איתם? אני בטוח שאם יובהר שלחברה אין משכורות אז זה עניין אחר.. או שאני טועה?
Idan Traub פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 אתה טועה . וואטסים הוא ארגון שלא לוקח לעצמו שקל !!! שום גורם המקושר לוואטסים ולחטיבותיו איננו ראשי לקחת תשלום כלשהו על שרות מכל סוג שהוא . יתרה מזאת פרסום מוצרים בתשלום ואו לינקים להורדתם בצורה לא חוקית אסור בהחלט בכל אחד ממתקני ארגון וואטסים . מי שרוצה ויכול לתרום למערכת יכול לבצע זאת בערוצים המתאימים ובדרך שבה חשבו מנהלי הרשת לנכון . סוגיה שצריכה להבדק מול הבכירים מעבר לים היא האפשרות לעמוד תרומה רשמי לכל חטיבה ואו לארגון העולמי ישירות דרכו תתאפשר תרומה אנונימית בסך כל סכום שהוא לחשבון בנק מסוים הרשום בבעלות של הארגון .