עבור לתוכן
Asaf Brietbard

עצירת פעילות של בית הספר IFS - חזל"ש ראו עמוד 5

Recommended Posts

אורח Yarden Salvi
פורסם

דוד, נדיר למצוא התבטאויות כאלה מיוחדות, המון תודה לך על התמיכה!

פורסם

ערב טוב, אני שמח לראות את המגיבים והקוראים - זה נותן הרגשה שיש מי שמקשיב וגם איכפת לו.

ברשותכם אספק קודם כל לינק להודעה שאסף פרסם בנודע למחזור 16 וההתראה לחניכים ב-17.

viewtopic.php?f=13&t=30085

אתם מוזמנים לגשת לקרוא, בינתיים אספר לכם סיפור קצר מאותו יום.

בשעה 16:00 לערך (יום שני ה 7 לחודש) אני מקבל טלפון משחר שירטו (אחראי הקורס) שמודיע לי שככל הנראה ליובל המדריך יש בוחן פתע מחר והוא לא יוכל להדריך הערב, המצב לאותו רגע הוא שאין מדריכים ואנחנו כאמור לפני שיעור חשוב שצפויים להיות נוכחים בו כ- 19 חניכים.

אני באותו זמן באמצע ניסוי במעבדה יוצר קשר עם אסף כדי להתייעץ איתו על פיתרון, לאחר שלא נמצאו מדריכים אסף ביקש לא לבטל את השיעור והודיע שהוא יגיע ויעביר את השיעור, כאמור אסף מגיע בערב והמשך כבר ידוע..

וזה רק סיפור אחד מתוך הרבה מאוד מצבים כאלה שהיו לי החל ממחזור 7 עד 17 הנוכחי כולל IFR.

אני לא מבקש טפיחה על השכם בעקבות מה שכתבתי, זה חלק מהאחריות שבאה בצמוד לחתימה שלי "צוות IFS"

אני כן מבקש שתנסו רגע להציב את עצמכם באותו מצב שאתם מקריבים איזה תכנון שהיה באותו ערב (אולי אסף תכנן איזה משהו באותו ערב) מתוך אהבה ומסירות לתפקיד, ומקבלים זלזול בפנים - זה לא מקובל עלינו, בייחוד לאחר שיצאה התראה במייל לכלל החניכים.

למי שעדיין לא מבין למה הצעד בוצע אומר שכנראה שדברים שרואים מכאן לא רואים משם - ואני לא מאשים אותו (בלי להעליב אף אחד).

לכל המודאגים בנוגע לשביתה אומר שאין מה לדאוג, זו אינה מסורת חדשה ואנחנו בהחלט לא מתכוונים להשבית כל שני וחמישי את בית הספר, יש לנו אחריות ומחויבות להמשך הפעילות הסדירה בחטיבה, במסגרת אותה אחריות בחרנו להפעיל את הכלי שנקרא השבתת פעילות.

יש עוד כלים להתמודדות עם התופעה הזו, ויש גם רעיונות יפים שעלו פה ע"י חברים, את כולם כמובן נשקול בהתאם לכח האדם העומד לעזרתינו.

כמו שכנתב ע"י אסף, נושא הקורס המזורז עלה והדיון בו בתחילת דרכו.

נושא של בחינה/ראיון לחניכים המצטרפים גם עלה והדיון בו גם בתחילת הדרך.

מיכאל, זה לא מדויק להגיד ש-IFS מקבלת את החניכים מ-VATIL, ו- VATIL היא זו שצריכה לבחון את הבגרות שלהם.

זה לא מדוייק מהסיבה ש-IFS היא זרוע ההדרכת הטייסים של VATIL, והיא חלק מהגוף הגדול שנקרא VATIL ואינה גוף נפרד מ-VATIL, ולראיה אני נמצא בצוות הניהול כחלק מההגדרה ש-IFS היא זרוע ההדרכה לטייסים ומצטרפים חדשים.

רון, הקביעה שבחטיבה לא מתכוונים להפעיל את ה-ONLINEDAY מחדש אינה נכונה, גם אני ודוד פועלים בנושא.

פורסם

שלום לכולם.

אני בוגר קורס cvfr 10 .כיום אני בקורס ifr 2 .לא זכור לי שנעדרתי משעור במשך הקורסים. נהנתי מאוד ולמדתי דברים שבלימוד עצמי לא היתי מצליח לדעת תודה לכל המדריכים !

לעיניין אני מבין את מנהלי החטיבה ומסכים להשעיית "הטים" אך יחד עם זאת היום מוענשים גם חניכים על לא עוול בכפם...לדעתי יש להעניש את כל החניכים שלא עמדו בתנאי ראשוני ובסיסי להגיע לכל השעורים ולהשעותם מלהישתמש בטים לתקופה שתוחלט על ידכם

פורסם
שלום לכולם.

אני בוגר קורס cvfr 10 .כיום אני בקורס ifr 2 .לא זכור לי שנעדרתי משעור במשך הקורסים. נהנתי מאוד ולמדתי דברים שבלימוד עצמי לא היתי מצליח לדעת תודה לכל המדריכים !

לעיניין אני מבין את מנהלי החטיבה ומסכים להשעיית "הטים" אך יחד עם זאת היום מוענשים גם חניכים על לא עוול בכפם...לדעתי יש להעניש את כל החניכים שלא עמדו בתנאי ראשוני ובסיסי להגיע לכל השעורים ולהשעותם מלהישתמש בטים לתקופה שתוחלט על ידכם

אני לא מסכים איתך. אני חושב שלא צריך להרחיק תלמידים לתקופה מהטימספיק.

מי שלא רוצה להשקיע זאות בעיה שלו.

אורח Yarden Salvi
פורסם

אנשים פה מפספסים את עניין הTS או הTeamSpeak למי שלא מוכר לו.

הTS , בעצם השרת הקולי הזה שייך לIFS. לא סתם קוראים לו שרת IFS והכתובת IP שלו קשורה לIFS.

זה לא סוד כמובן שמשתמשים בו יום יום להמון צרכים בין אם זה ח"א הוירטואלי, טיסות בין חברים, תיאומי פיקוח וכד'.

לכן, כמו שאני רואה את זה, אם השרת הוא של בית הספר, וצוות הניהול אחראי על אחזקתו כולל התשלום עליו, יש לו את הזכות המלאה ויותר מכך, לסגור אותו ליום, שבוע, חודש ולאלתר אם ירצה בכך.

זוהי פריבלגיה גדולה שיש את שרת הקול הזה שמשרת כמעט את כל אחד בחטיבה, והאחראים עליו מורשים לעשות כרצונם בו.

אם דובר על כסף ומשכורות וכיו"ב, ולדוגמא כל חברי החטיבה היו משתתפים בתשלום על שרת שכזה (מצב לא הגיוני כרגע), אז השרת לא היה נסגר בכזו "קלות", אני מניח שאתם מבינים למה, עקב כמות האנשים השותפים בו.

חג שמח :)

פורסם

שלום לכל החברים

קצת קשה לי להתנסח כי אני לא בטוח למי מכם זה יום מאושר ולמי מכם זה יום עצוב אני דווקא נימנה אם החלק העצוב, עצוב בגלל שההחלטה לסגור את שעריי בית הספר הינה קשה לנו כחניכים ,ובטח יותר קשה לאותם חבורה של מופלאים שנותנים ומשקיעם את זמנם נישמתם ומירצם להצלחתנו ושילובנו במערך הטייסים של החטיבה . ומה שקורה בפועל אותם חכמים שחשבו שהקורס זה יום בילוי בסוף שבוע גילו שעל "הבילוי "יש מה שניקרא תשלום והוא ניקרא השקעה התמדה ואמירת תודה . מה שבעינם ניראה כתשלום גבוה על מה שהם מקבלים בחינם ובאהבה ,אני לא רוצה להרחיב על מה שכל חבריי האכפתיים רשמו וחושבים כי בטוח אינם נימנים על האסכולה המדוברת שבזכותה אנחנו מעלים תגובות על הכתב ברגע זה ולא נמצאים כרגע בטיסה ונהנים מחוויתה. כמו כן אני בטוח שמי שקורא כרגע את השירשור ומעלה תגובות אלה אותם חברה רצינים ואכפתים שהחטיבה ובית הספר באמת חשוב להם ובטוח שגם ההנהלה יודעת באמת למי ועד כמה חשוב בית הספר, לי אישית זה הפך להיות חלק משיגרת היום וחלק משיגרת החיים לכן אם המחאה שננקטה תשרת את המטרה הרי והרווחנו ואם לא ימים יגידו. אחריי הנאום הקצרצר ברצוני לתת אולי פיתרון/עצה כך לדעתי הייתי נוהג לו הייתי בסגל החטיבה /בית הספר

א . לפניי קבלת חניך לבית הספר (תהליך שלוקח כמעט חודשים שלוש )היתי לוקח מידי שבוע מערך שיעור תאורתי שעתיד להילמד בקורס עצמו ואשר כולו הינו ברמה של הבנה ולא ברמה של תירגול וקימים המון נושאים שברמת קריאה בלבד ניתן להבינם ,מעלה אותם למערך השיעורים בבית הספר תחת כותרת הכנה לקורס טייס] הייתי דורש מהתלמיד לסכם בכמה שורות את הנושא שנידרש ללמוד במערך השבועי , ובנוסף היתי מצמיד למערך שאלות בנושא שנילמד באןתן מערך , כלאמר מי שיעמוד במתלה מידי שבוע והוכיח רצינות בזה שהוא קרא סיכם וענה על השאלות שנידרש רק ולאחר שעמד ברצף הדרישות והמבחנים יתקבל לקורס אני בטוח שמי שהיה מעוניין באמת להתקבל היה עושה זאת ברצון ובהבנה, התועלת שתרגם לחניך להיכנס עם רף הבנה די נכבד ואם המון מוטיבציה להמשך ,ושלא יספרו כל רואה השחורות שאנשים לא ירצו להירשם בגלל הקושי והמתלות הנילוות , מי שלא מעוניין ורוצה להשקיע הם אותם אלה שבגללם אנחנו כאן ולא ברשת ואותם אלה שמחר יגרמו לזלזל בחבריהם ונגיע למצב שהגענו.אז למען שמה הטוב של החטיבה ושל בית הספר היתי פועל כך משילשום ויפה שעה אחת קודם. עדיף 10 טייסים שלווים נהנים וגאים ברשת מאשר 25 נורות ירוקות שנידלקות לשבוע והופכות אם הזמן לבקושי 2 נורות שבת שיהיה לכולם סוף שבוע נעים ולכם מנהלייומדריכי ומתרגליי בית הספר אוהבים אתכם ומעריכים את תרומתכם לנו באופן אישי לבית הספר ולחטיבה

פורסם
שלום לכל החברים

קצת קשה לי להתנסח כי אני לא בטוח למי מכם זה יום מאושר ולמי מכם זה יום עצוב אני דווקא נימנה אם החלק העצוב, עצוב בגלל שההחלטה לסגור את שעריי בית הספר הינה קשה לנו כחניכים ,ובטח יותר קשה לאותם חבורה של מופלאים שנותנים ומשקיעם את זמנם נישמתם ומירצם להצלחתנו ושילובנו במערך הטייסים של החטיבה . ומה שקורה בפועל אותם חכמים שחשבו שהקורס זה יום בילוי בסוף שבוע גילו שעל "הבילוי "יש מה שניקרא תשלום והוא ניקרא השקעה התמדה ואמירת תודה . מה שבעינם ניראה כתשלום גבוה על מה שהם מקבלים בחינם ובאהבה ,אני לא רוצה להרחיב על מה שכל חבריי האכפתיים רשמו וחושבים כי בטוח אינם נימנים על האסכולה המדוברת שבזכותה אנחנו מעלים תגובות על הכתב ברגע זה ולא נמצאים כרגע בטיסה ונהנים מחוויתה. כמו כן אני בטוח שמי שקורא כרגע את השירשור ומעלה תגובות אלה אותם חברה רצינים ואכפתים שהחטיבה ובית הספר באמת חשוב להם ובטוח שגם ההנהלה יודעת באמת למי ועד כמה חשוב בית הספר, לי אישית זה הפך להיות חלק משיגרת היום וחלק משיגרת החיים לכן אם המחאה שננקטה תשרת את המטרה הרי והרווחנו ואם לא ימים יגידו. אחריי הנאום הקצרצר ברצוני לתת אולי פיתרון/עצה כך לדעתי הייתי נוהג לו הייתי בסגל החטיבה /בית הספר

א . לפניי קבלת חניך לבית הספר (תהליך שלוקח כמעט חודשים שלוש )היתי לוקח מידי שבוע מערך שיעור תאורתי שעתיד להילמד בקורס עצמו ואשר כולו הינו ברמה של הבנה ולא ברמה של תירגול וקימים המון נושאים שברמת קריאה בלבד ניתן להבינם ,מעלה אותם למערך השיעורים בבית הספר תחת כותרת הכנה לקורס טייס] הייתי דורש מהתלמיד לסכם בכמה שורות את הנושא שנידרש ללמוד במערך השבועי , ובנוסף היתי מצמיד למערך שאלות בנושא שנילמד באןתן מערך , כלאמר מי שיעמוד במתלה מידי שבוע והוכיח רצינות בזה שהוא קרא סיכם וענה על השאלות שנידרש רק ולאחר שעמד ברצף הדרישות והמבחנים יתקבל לקורס אני בטוח שמי שהיה מעוניין באמת להתקבל היה עושה זאת ברצון ובהבנה, התועלת שתרגם לחניך להיכנס עם רף הבנה די נכבד ואם המון מוטיבציה להמשך ,ושלא יספרו כל רואה השחורות שאנשים לא ירצו להירשם בגלל הקושי והמתלות הנילוות , מי שלא מעוניין ורוצה להשקיע הם אותם אלה שבגללם אנחנו כאן ולא ברשת ואותם אלה שמחר יגרמו לזלזל בחבריהם ונגיע למצב שהגענו.אז למען שמה הטוב של החטיבה ושל בית הספר היתי פועל כך משילשום ויפה שעה אחת קודם. עדיף 10 טייסים שלווים נהנים וגאים ברשת מאשר 25 נורות ירוקות שנידלקות לשבוע והופכות אם הזמן לבקושי 2 נורות שבת שיהיה לכולם סוף שבוע נעים ולכם מנהלייומדריכי ומתרגליי בית הספר אוהבים אתכם ומעריכים את תרומתכם לנו באופן אישי לבית הספר ולחטיבה

היי אטיאס..

שמע מצד אחד אתה צודק עדיף 10 טובים על 25 שיהפכו ל 2 אח"כ אבל בכל זאת כרגע המצב בחטיבה כזה שצריף לשאוף לכמה שיותר טייסים פעילים..

ואם אפשר 25 למה לא?

העניין הוא לדעתי במיון הראשוני..וגם בהתאמת הקורס לצרכים/צפיות/רמת האנשים.

ובכל מקרה למצוא דרך כמה שאפשר לאתר בזמן את החברה הבעייתים..

מה שכן כמו שאמרו אם יש משהו בעייתי לטפל מייד..למרות שIFS זה לא גנון אך כנראה שאין בררה..

לכן כדי לא להתעסק עם בעיות משמעת בהמשך ולהגיע למצב כמדובר בזמן האחרון יש לדאוג מהתחלה..לאכוף בלי בושה ולהסביר המצב לכל חניך של IFS חדש שבא..

פורסם

רון חבריי היקר דעתי לא השתנתה לידעתך מה שקובע בכל דבר בחיים וזה קו מוביל זה האיכות לא הכמות.הכמות היא פועל יוצא של החברה האכותיים ככה זה נבנה בכל מערך רציני וככה זוהי תפיסת העתיד המודרני,לדעתי עדיף שיפתח קורס עם 10 חברים רציניים ומשקיענים ולא עם חבורה של 30 איש שבאים לשאול את השואל .מי כמוך יודע וגם אני אמרתי את זה בעבר למי שהיה אמור לשמוע עצם העובדה שמנסים בכל מיקרה לפתוח קורס אם 25 תלמידים מלחתחילה נועד לכישלון גם אנחנו התחלנו כך וסימנו אם 4 וחצי טייסים כך מחזור 16 וכו..כניראה לא נילמד הלקח ושוב אנחנו בקורס IFR אם לא פחות מ20 אנשים ותשים לב כמה כבר לא מגיעים לשיעור השני וכמה זמן אנחנו מתעכבים על מערך שיעור שלישי כמעט 3 שבועות . הדבר נובע מזה שניכנסים לקורס חברים שלא למדו בבית הספר וכאלה שחושבים שאם איזה חבר לימד אותם להטיס 737 אז הם יכולים ללמד את המדריך את החומר במקום להקשיב ולעכב את כל הקורס כמובן שיש כאלה חסריי סבלנות שרואים את כל הסלט הזה ופשוט עוזבים מפסיקים את הקורס ושוב חוזרים למצב של 10 מסיימים בקושי אני חושב שקודם כל צריך ללמד את אותם חברים צעירים ונלהבים את תרבות ההקשבה תרבות הדיבור ומי שלא מסוגל להתמודד אם זה שלא יהיה כאן ותאמין לי תיראה כמה כייף יהיה להתחיל ולסיים את הקורס בלי בעיות

פורסם
שלום לכולם.

אני לא מסכים איתך. אני חושב שלא צריך להרחיק תלמידים לתקופה מהטימספיק.

מי שלא רוצה להשקיע זאות בעיה שלו.

נוי לגבי מה שאמרת(לא מסכים איתך):

אני חושב כי יש להשעות חניכים שלא עשו כראוי ממה שביקשו מהם(דגש על זילזול בקורס)לזמן מוגדר שמנהלי ה-TS ייקבעו.

בנוסף לכך,יש להרחיק את כל אותם שאינם קשורים ל-IFS ולואטיל בדרך כזו או אחרת,לדוגמא:אנשים שפרשו(ופרשו בצורה מאוד לא לגיטימית,לאחר שהשקיעו בהם והגיעו איתם לשלבים האחרונים)מהקורס.

אני חושב(כפי שאחרים אמרו כאן)שיש להתוות תנאים מסוימים לכל אותם החניכים שרוצים להצטרף לקורס.

ובקשר לקורס מתקדם כמו הגדר מכשירים יש לצרף אנשים שהיו כבר בקורס CVFR וראו שהם מתאימים עקב היותם בוגרי קורס.

יש תופעה מוזרה שכל אחד שפתאום צץ לו משום מקום נהיה בעל תפקיד כגון:פקח,טייס בחיל האויר וכן הלאה...

אני חושב שאם יידרשו מכל אותם טייסים להצטרף לקורס ב-IFS ע"מ להתקבל לתפקיד כזה או אחר,נוכל לראות חניכים בעלי מוטיבציה רבה עוד יותר.

ולסיום,סליחה אם חרגתי קצת מהנושא.

חג שמח לכולם :D

פורסם
מיכאל, זה לא מדויק להגיד ש-IFS מקבלת את החניכים מ-VATIL, ו- VATIL היא זו שצריכה לבחון את הבגרות שלהם.

זה לא מדוייק מהסיבה ש-IFS היא זרוע ההדרכת הטייסים של VATIL, והיא חלק מהגוף הגדול שנקרא VATIL ואינה גוף נפרד מ-VATIL, ולראיה אני נמצא בצוות הניהול כחלק מההגדרה ש-IFS היא זרוע ההדרכה לטייסים ומצטרפים חדשים.

איציק, המבנה האדמיניסטרטיבי והאם IFS היא חלק אינטגראלי או חיצוני ממש לא משנה את השורה התחתונה, קרי החומר האנושי שמגיע לIFS משקף את מה שואטאיל קולטת.

אני מבין את הצורך של ואטאיל במילוי השורות, מצד שני, לדעתי נעשו ועדיין נעשים משגים בכל הקשור בשמירה וטיפוח הגרעין ה"איכותי" או "הבוגר" (קרא לזה איך שתרצה). לא התכוונתי שVATIL תבחן את בגרותם של חבריה או חניכיה, רמזתי שכדאי לחטיבה לבדוק את עצמה ואולי לגבש מסקנות כיצד להיות יותר אטרקטיבית לחבר'ה יותר רציניים.

זרקו פה משהו על "איכות" ו "בריחת מוחות" . מישהו פעם חשב מה מבריח מפה "מוחות"? לי אישית זכורים כמה מקרים של אנשים רציניים שניסו לרחרח ומייד עשו אחורה פנה.

רון פאר,באותו הקשר, אני מסכים עם רוב דבריך מלבד המסקנה בדבר אותה אכיפה. לטעמי עוד שוטרים וגננות הם הדבר האחרון שהמקום הזה צריך!

..

פורסם

בתור חולה על תחום הטיסה

ואחד מני רבים, אני חש בר מזל שיש מכורים ממני, שמעבירים את התורה מתוך אהבה לתחום.

כשגיליתי את IFS חשבתי שזה יהיה חובבני לחלוטין אבל מה יכולתי להפסיד ונרשמתי לקורס טיס פרטי מחזור 14.

כבר בהתחלה גיליתי שמדובר במקצוענים, שיכולים לתת תשובה לכל שאלה, גיליתי את הסימולטור מחדש, למדתי להנות מטיסה כחוויה מציאותית, החלפת חוויות והנאה מהתחביב שלי יחד עם עוד מכורים לעניין, שהם מבחינתי גם חברים יקרים.

אני חושב שצריך להיות מספיק בוגר כדי לדעת להעריך נכונה את השירות שניתן לנו בחינם וברמה גבוהה מאוד.

הזמן שהושקע בהכנת ובניית מערכי השיעורים, הזמן של המדריכים, הנכונות לעזור והסובלנות שלהם, כל אלה ראויים לציון לשבח.

האתר, מקורות המידע, ניהול השיעורים ב TS ובכלל כל הלוגיסטיקה בניהול ביה"ס והאתר הם ללא רבב.

כמו שכתוב בתכתובות קודמות, יש אנשים שמוכנים לשלם בעבור השירות הנפלא הזה !

לכן... חוסר רצינות מצד החניכים מתפרש כזלזול וחוסר הערכה כלפי כל הסגל שעומד מאחורי ה IFS

ומבחינתי הזלזול הזה לא מתקבל על הדעת ויש להבהיר את זה עוד בטרם ההרשמה לקורס.

לדעתי צעדים משמעתיים לא יילקחו ברצינות ע"י אלה שממילא אינם רציניים, שלצערי תופסים מקום בקורס של חניך שיכול היה להנות ממנו ולנצלו עד תום.

אולי יש לשקול תנאים מקדימים ו\או מבחן רצינות לפני קבלת חניך לקורס מסויים, חבל על הזמן של כולנו בהתעסקות עם כאלה שחושבים שIFS זו קייטנה.

תודה גדולה לסגל ההדרכה וסגל האתר, המשיכו בעבודה הנהדרת והאהבה הגדולה לטיסה.

פורסם

ערב טוב לכולם,

לאחר שבוע שבו בית הספר לא פעל, אנו חוזרים החל ממחר לפעילות רגילה.

אני מקווה שהצעד שביצענו העביר את המסר.

לאלו שלא, חבל. אנו נשים דגש רב בשבועות הקרובים על נושא הנוכחות, ולא נתפשר במידה ונראה שאין שיתוף פעולה גם מצידכם החניכים.

בשם כל צוות בית הספר אני רוצה להודות לאלו ששלחו ביקורות, לטובה ולרעה, במיילים וכאן בפורום במשך השבוע.

אנחנו מנסים תמיד וכל הזמן להתקדם, וללא ביקורת לא נוכל לעשות זאת בצורה טובה.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...