yahavl פורסם דצמבר 8, 2009 דיווח פורסם דצמבר 8, 2009 שוב עושים היסטוריה בחטיבת VATIL לפני מספר ימים עדכנתי את פקחי שדה דב פלמחים וחיפה (שעוברים עכשיו קורס לפיקוח אזרחי במכללת שירגל – כנפיים) שעומדים להצטרף אליהם לקורס ארבעה פקחים וירטואליים מרשת VATSIM במסגרת הכשרת מדריכים לפרויקט SWV. העניין עורר תמיהה בקרב הפקחים ואחת הפקחיות שאלה אם מדובר בילדים שמשחקים משחקי מחשב , פקח ופקחית ממגדל חיפה מיהרו להגנת החטיבה וסיפרו לה שעבדו עם פקח מהחטיבה ששירת איתם במגדל. לאחר מכן הסברתי להם מעט על רשת VATSIM ושחררתי אותם חזרה ללימודיהם. ביום שני הצטרפו פקחי VATIL אל הפקחים האמיתיים לקורס הATC שנמשך כיומיים. במהלך הקורס הפקחים האמיתיים הופתעו לגלות שעמיתיהם הוירטואליים מצוידים ברקע וידע עשיר בתחום התעופה ואף נעזרו בהם בפתירת שאלות ותרגילים. לאחר יומיים של לימודים עברו הפקחים האמיתיים ופקחי VATIL את המבחן המסכם בהצלחה! הניסוי הצליח! חברי VATIL מצוידים בניסיון וירטואלי בלבד הצליחו להשתלב באופן טבעי לחלוטין בקורס הATC (הנחשב לקשה בקרב הפקחים האמיתיים) וגם השיגו ציונים שהיסבו נחת לצוות המכללה! לסיכום : השילוב בין התעופה האמיתית והוירטואלית הוא טבעי ומתבקש וטומן בתוכו המון אפשרויות והמון פוטנציאל! הידע והניסיון שצוברים בעיסוק בסימולטור הביתי הוא ללא ספק משמעותי וניצולו במערכות ההדרכה התעופתיות הוא קטן יחסית לכמות האפשרויות הטמונות בו. התקווה היא שניסויים ושיתופי פעולה מסוג זה יקרבו ויעודדו מודעות ויוזמות של שילוב בין שני העולמות. תוצאות הניסוי הם ללא ספק תעודת כבוד למערכת ההדרכה (לדורותיה) של חטיבת VATIL הייתי מעוניין להודות להנהלת שירגל - כנפיים על הגיבוי המלא והאמון המוחלט במדריכי החטיבה! כמובן גם תודה לפקחי חיפה, שדה דב ופלמחים "מחזור נובמבר 09 " על האירוח האדיב והחברי. ולחברי החטיבה שייצגו אותנו בכבוד........ סחטיין! =D>
אורח פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 תודה לשירגל כנפיים, שילה, שאול, שולי, דנה (?) ולבולדוזר יהב. איזה בולדוזר, שופל ניראה כמו טרקטורון לידך. דוחף את הפרויקט המדהים הזה קדימה ולא משנה כמה מכשולים יש בדרך. תודה על האפשרות להכנס וללמוד ואף לסייע לפקחים צעירים שעושים את צעדיהם הדיי ראשונים בעולם הפיקוח. מי שירצה בעתיד הדי קרוב להצטרף לליגת העל של פקחי VATIL, ממליץ בחום על הצטרפות לפרויקט שירגל כנפיים VATIL. כנ"ל גם לטייסי החטיבה. זה לא As real , זה ה REAL. שוב תודה ,
mickey lip פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 מצטרף לתודות. אירוח מעולה, קורס מרתק, למדנו כמה דברים חדשים. שילה, יהב ושאר חברי לצוות ההקמה , אין כמוכם , אכן, הפיקוח בVATIL הוא מהמשובחים שיש, תמיד אמרנו, ותמיד התגאינו במסלול ההכשרה של הפקחים בחטיבה. אחרי שעשינו את המבחן של הATC אתמול ( מבחן של רת"א ), ועברנו אותו דיי בקלות, התברר לכולם ,והאמת גם לנו, כמה ידע צבור וטמון פה. וירטואלי , אבל ידע שלא נופל מפקחים שלומדים באמת. אני גאה במערך ההדרכה של החטיבה, ומוריד את הכובע בפני אמיר , איציק, וכל צוות הבוחנים והמשגיחים של החטיבה, שעושים ימים כלילות על מנת לייצר לנו פקחים מליגת העל. ישר כח, תוצאת המבחן אמש , היא תעודה הוקרה וכבוד לחטיבה אך גם לכל אחד ואחד מכם. מספר 1 היינו ואתמול גם הוכחנו את זה. בוקר חדש על עולם התעופה בארץ, גם חברים בVATIL יש להם מושג, אף אחד לא יזלזל בכם עוד רבותי. אני ממליץ לכל מי שרוצה להעשיר את הידע ולהצטרף ליחידת העילית של הטייסים והפקחים שלנו, לנצל את ההזדמנות ולהירשם לפרוייקט הזה. לא כל כך יקר, ( במחיר של משחק מחשב לPS ) , אתם יכולים לקבל את כל הידע התעופתי שקיים ולא וירטואלי. יש עוד המון הפתעות שאנו מתכננים לכם לכל מי שיהיה בשת"פ הזה. השמיים הם הגבול, הכל תלוי בכם.
Zeev Bucki פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 כמובן היסטוריה ואני מזכיר לכם את שיתוף הפעולה עם אל על לאחר שישבתי שם עם טייסי אל על בסימולטור של 747-400אז אלון פרג שהוא היה אחראי מטעם אל על בנושא וטייס משכמו ומעלה שכל הרצאה שלו זה שיא המקצועיות אמר כך:הטיסה עם החברה מוואטיל בסימולטור זה לא קרוב למציאות זה לא דומה למציאות זה המציאות עצמה! בוקי זאב:4X-MJB
Ilan Nemirovski פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 מדהים,לאט לאט צוברים תאוצה. כול הכבוד לאנשים האחראים לכך.
Izik Bakshi פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 יהב, תודה רבה על השיתוף, זה כיף אדיר לקרוא את זה ואני מחכה בקוצר רוח גם לקחת חלק בכזה קורס יישר כוח והמון תודה!
yoni revivo פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 לא שמעתי על פרויקטים מקבילים בחטיבות אחרות. נראה לי שיהיה נחמד לשתף את הקהילה בחו"ל אודות הפרויקט.. מישהו חשב לארגן כתבה קטנה לפרונט פייג' בוואטסים או משהו בסגנון?
Shoval Cohen פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 כיף לשמוע! כל הכבוד למנצח הפרויקט - יהב! ושאר העוסקים במלאכה. כל הכבוד!
Shlomlux2 פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 פקח ופקחית ממגדל חיפה מיהרו להגנת החטיבה וסיפרו לה שעבדו עם פקח מהחטיבה ששירת איתם במגדל. ככה זה שאחראי הדרכה לשעבר היה מהחטיבה... (סודרי, לעיונך!) באמת כל הכבוד על השת"פ בין שירגל לחטיבה ועל המיקס עם הצבא. יהב, לא שכחתי אותך... צפה לתגובה בקרוב :wink: :mrgreen:
E.Z פורסם דצמבר 9, 2009 דיווח פורסם דצמבר 9, 2009 יהב תודה רבה על הארגון היה בהחלט מעניין מאוד גם אחלה חבר'ה ואחלה אווירה
Amir Paz פורסם דצמבר 10, 2009 דיווח פורסם דצמבר 10, 2009 שמעתם ילדים?? עכשיו תתחילו ללמוד את המדריך קרקע... הבא שמגיע לבחינה ולא יודע מה זה ונוס 3 אני שולח אותו למאדים 2 :drinking: אני מסתכל על הרשימת קניות משנת 1999: 1.דבר עם משה שיטרית שיבנה לנו אתר - בוצע 2.איפה יונש - צריך להקים חטיבה!! - בוצע 3.לסיים את המדריך ל PRO CONROLLER - בוצע 4.לדבר עם גיורא אלון רמ"ד פיקוח טיסה - בוצע 5.להסמיך את בקשי על קרקע - בוצע :drinking: 6.לספר לאלעל על החטיבה - כל כך בוצע!!! 7.לספר לרשות על החטיבה - אפשר להיות פקח באזרחות אם אתה מ VATIL... :bday: 8.להקים בית ספר לטיסה - בוצע!! (כרגע בשביתה קלה אבל חי ובועט ) 9.לפרוס לאמסטרדם עם חיל האוויר הווירטואלי - בוצע! 10.לשבת בכיתה של שירגל ולעשות מבחן רת"א בתור פקח ווירטואלי ולקבל ציון גבוה - חזון אחרית הימים ----------------------------------------- סעיפים שנראה עוד 20 שנה: 11. פינקלס - לדבר עם ג'יימי מ NASA הוא אמר שהמוקאפ של ה STS 607 לא עובד :drinking: 12. מיקי - צריך מכרז לפקידה בבית VATIL בהרצליה 13. בקשי - צריך לסגור עם גני התערוכה את כנס VATIL... יש 900 רשומים 14. שלומי - לבקר אותו במגדל אילת..(אחי אני פשוט לא רואה איך אתה יוצא משם ) 15. לחתום לילדים על כרטיס מחוייבות אישית "תרומה לקהילה - VATIL" ואחרון חביב... 16. אלבז - להסמיך על מגדל שדה דב (ברשת) - אמרתי גם לבקשי בפרטי.. אין לכם מושג כמה עוצמה יש בתחביב איכותי שכזה. אנחנו עוד נשתה קפה יום אחד בפרגולה - של VATIL... נראה לי השלג הקפיא לי את התאים... סביל הקור אהה ברוכי...
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 10, 2009 דיווח פורסם דצמבר 10, 2009 כל הכבוד לכם, בפעם המי יודע כמה, שמח וגאה להיות כאן.
Adam Waiser פורסם דצמבר 10, 2009 דיווח פורסם דצמבר 10, 2009 שמעתם ילדים?? עכשיו תתחילו ללמוד את המדריך קרקע... הבא שמגיע לבחינה ולא יודע מה זה ונוס 3 אני שולח אותו למאדים 2 :drinking: אני מסתכל על הרשימת קניות משנת 1999: 1.דבר עם משה שיטרית שיבנה לנו אתר - בוצע 2.איפה יונש - צריך להקים חטיבה!! - בוצע 3.לסיים את המדריך ל PRO CONROLLER - בוצע 4.לדבר עם גיורא אלון רמ"ד פיקוח טיסה - בוצע 5.להסמיך את בקשי על קרקע - בוצע :drinking: 6.לספר לאלעל על החטיבה - כל כך בוצע!!! 7.לספר לרשות על החטיבה - אפשר להיות פקח באזרחות אם אתה מ VATIL... :bday: 8.להקים בית ספר לטיסה - בוצע!! (כרגע בשביתה קלה אבל חי ובועט ) 9.לפרוס לאמסטרדם עם חיל האוויר הווירטואלי - בוצע! 10.לשבת בכיתה של שירגל ולעשות מבחן רת"א בתור פקח ווירטואלי ולקבל ציון גבוה - חזון אחרית הימים ----------------------------------------- סעיפים שנראה עוד 20 שנה: 11. פינקלס - לדבר עם ג'יימי מ NASA הוא אמר שהמוקאפ של ה STS 607 לא עובד :drinking: 12. מיקי - צריך מכרז לפקידה בבית VATIL בהרצליה 13. בקשי - צריך לסגור עם גני התערוכה את כנס VATIL... יש 900 רשומים 14. שלומי - לבקר אותו במגדל אילת..(אחי אני פשוט לא רואה איך אתה יוצא משם ) 15. לחתום לילדים על כרטיס מחוייבות אישית "תרומה לקהילה - VATIL" ואחרון חביב... 16. אלבז - להסמיך על מגדל שדה דב (ברשת) - אמרתי גם לבקשי בפרטי.. אין לכם מושג כמה עוצמה יש בתחביב איכותי שכזה. אנחנו עוד נשתה קפה יום אחד בפרגולה - של VATIL... נראה לי השלג הקפיא לי את התאים... סביל הקור אהה ברוכי... 17. לבקר את אמיר פז במשרדי הנהלת אל על סניף וונקובר לא לשכוח להביא צעיף ואת ברוכי
mickey lip פורסם דצמבר 10, 2009 דיווח פורסם דצמבר 10, 2009 שמעתם ילדים?? עכשיו תתחילו ללמוד את המדריך קרקע... הבא שמגיע לבחינה ולא יודע מה זה ונוס 3 אני שולח אותו למאדים 2 :drinking: אני מסתכל על הרשימת קניות משנת 1999: 1.דבר עם משה שיטרית שיבנה לנו אתר - בוצע 2.איפה יונש - צריך להקים חטיבה!! - בוצע 3.לסיים את המדריך ל PRO CONROLLER - בוצע 4.לדבר עם גיורא אלון רמ"ד פיקוח טיסה - בוצע 5.להסמיך את בקשי על קרקע - בוצע :drinking: 6.לספר לאלעל על החטיבה - כל כך בוצע!!! 7.לספר לרשות על החטיבה - אפשר להיות פקח באזרחות אם אתה מ VATIL... :bday: 8.להקים בית ספר לטיסה - בוצע!! (כרגע בשביתה קלה אבל חי ובועט ) 9.לפרוס לאמסטרדם עם חיל האוויר הווירטואלי - בוצע! 10.לשבת בכיתה של שירגל ולעשות מבחן רת"א בתור פקח ווירטואלי ולקבל ציון גבוה - חזון אחרית הימים ----------------------------------------- סעיפים שנראה עוד 20 שנה: 11. פינקלס - לדבר עם ג'יימי מ NASA הוא אמר שהמוקאפ של ה STS 607 לא עובד :drinking: 12. מיקי - צריך מכרז לפקידה בבית VATIL בהרצליה 13. בקשי - צריך לסגור עם גני התערוכה את כנס VATIL... יש 900 רשומים 14. שלומי - לבקר אותו במגדל אילת..(אחי אני פשוט לא רואה איך אתה יוצא משם ) 15. לחתום לילדים על כרטיס מחוייבות אישית "תרומה לקהילה - VATIL" ואחרון חביב... 16. אלבז - להסמיך על מגדל שדה דב (ברשת) - אמרתי גם לבקשי בפרטי.. אין לכם מושג כמה עוצמה יש בתחביב איכותי שכזה. אנחנו עוד נשתה קפה יום אחד בפרגולה - של VATIL... נראה לי השלג הקפיא לי את התאים... סביל הקור אהה ברוכי... 17. לבקר את אמיר פז במשרדי הנהלת אל על סניף וונקובר לא לשכוח להביא צעיף ואת ברוכי ממש לא אדם, אם כבר: 17-לבקר את אמיר באברבנל כבר כמה שנים שהוא פה......
Shlomlux2 פורסם דצמבר 10, 2009 דיווח פורסם דצמבר 10, 2009 גם אני כמה סעיפים: 1. לדבר עם רמ"ד ע. סודרי :2gunfire: על משהו שקשור לצבא ולחטיבה. 2. לפתוח במסע שיווקי עם מכללת התעופה המובילה בארץ- IFS. 3. להעלות לחברות התעופה את דמי שכירות המוק-אפים ולהסביר לCEA שלא נקנה אותם! 4. להקים את מוזיאון החטיבה במגדלי VATIL. 5. לרכוש מטוס חדש לחטיבה... 797 אולי? 6. להציב את לוגו החטיבה על כל מגדל/בקרה! (בקנדה עשו את זה... NavCanada). 7. לפתוח עוד סניף של מרכז הדרכה וואטיל. 8. לבנות מוק-אפ לפקחים (אחריותי...!) 9. לגייס עוד משוגעים לתחביב :BIG: . 10. אפרופו משוגעים, לממן לי :crazyeyes: ולמר פז :green: את הביקור השבועי אצל פסיכולוג החטיבה. נכון שהסעיפים הנ"ל נכתבו בנימה הומוריסטית, אבל הכל אפשרי! ואת זה אני אומר ברצינות. :!: אם נשווה את החטיבה שלפני 5 שנים לחטיבה של היום, תוכלו לראות שרוב הסעיפים הנ"ל בוצעו בצורה זאת או אחרת, בחלקם או במלואם, והכל עוד פתוח... או יותר נכון: השמיים הם רק ההתחלה :idea: . סופ"ש מהנה לכולם :mrgreen:
Amir Paz פורסם דצמבר 11, 2009 דיווח פורסם דצמבר 11, 2009 שוב שלומי, אתה צודק אחי אבל אני לא רואה אותך יוצא משם.... ומיקי... חכה חכה אתה עוד תבקש ממני לצלם.... בקוקפיט הבעיה היא אחרת... אני צריך בינתיים לבקש ממך... קוקפיט... :drinking: אז כדאי לי לשתוק
Shmulik Lin פורסם דצמבר 11, 2009 דיווח פורסם דצמבר 11, 2009 מיקי התכוונת להגיד "גהה" אבל הוא בחור טוב ...עוד מהימים שהוא בחן את איציק בגישה....
Amir Paz פורסם דצמבר 11, 2009 דיווח פורסם דצמבר 11, 2009 מיקי התכוונת להגיד "גהה" אבל הוא בחור טוב ...עוד מהימים שהוא בחן את איציק בגישה.... עוד אחד שנבחן אצלי... שמוליק שאני חושב על זה, מי הביא אותך ל VATIL ?? זה היה אילן ??
mickey lip פורסם דצמבר 11, 2009 דיווח פורסם דצמבר 11, 2009 אמיר.... זה בסדר, הקור , הטיסות, ההדרכות, כל מנהל הדרכה היה יוצא מדעתו... סרן שמגר , אתה זוכר אותי? זה אני בונדי , המפקד שלך....
Liav Nefesh פורסם דצמבר 12, 2009 דיווח פורסם דצמבר 12, 2009 נדפק לכם הקוקוס יאללה, מה שסטיק ומקלדת עושים לבנאדם כל הכבוד!!
Shlomlux2 פורסם דצמבר 12, 2009 דיווח פורסם דצמבר 12, 2009 נדפק לכם הקוקוס יאללה, מה שסטיק ומקלדת עושים לבנאדם כל הכבוד!! אווו... נזכרת מי גידל אותך? בעל הברזלים על הכתף, תזכור: כשתהיה מפק"צ השלמת פיקוח, לטקס סיום תכניס: "ותודה לחטיבת vatil שהביאוני עד הלום!" :mrgreen:
Shmulik Lin פורסם דצמבר 16, 2009 דיווח פורסם דצמבר 16, 2009 אמירצ'וק מי שהביא אותי הלא הוא מוישה שטרית היקר תתבייש שאתה לא זוכר....
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 16, 2009 דיווח פורסם דצמבר 16, 2009 סביל הקור אהה ברוכי... סביל, סביל. רק טוב זה עושה לך. מוציא ממך את האנרגיות הכי טובות (עד כדי כך שסגרת לי את כל השמיים, חכה חכה...). אולי אתה סוג של מוליך על או גלאי אינפרא אדום שעובד טוב בטמפרטורות קרובות לאפס המוחלט. תגיד בא לך אולי איזה שלוק ממיכל חנקן נוזלי? אתה שותה את זה ותוך יומיים אנחנו מקבלים חד"ב משולב עם תרגיל ח"א, מטס אלעל ואירוע עיט איפה שעוד נשאר מקום.
אורח פורסם דצמבר 17, 2009 דיווח פורסם דצמבר 17, 2009 כל עוד הוא לא נשוי לפולניה, הוא לא פועל בקירבת האפס המוחלט