עבור לתוכן
Itai Ganor

נמל התעופה החדש של אילת ממריא(מתוך מעריב)

Recommended Posts

פורסם

תקציב ההקמה של הפרויקט יגיע ל150 מיליון דולר

----------------------------------------------------

ולכתבה:

פרויקט נמל תעופה החדש לעיר אילת קודם עור ותקציב. תקציב הקמתו של הנמל, מול תמנע נקבע ומגיע ל150 מיליון דולר. 49 מיליון דולר מהתקציב יגיעו מכספי הממשלה.

התוכנית הופקדה בוועידה המחוזית, ועל פי התכנון תחל הבנייה בסוף 2005 ותסתיים בתחילת שנת 2008.

מנכ"ל רשות שדות התעופה גבי אופיר מוסר למעריב כי בנמל החדש שיוקם יותקן מכ"ם חדיש שעלותו 10 מיליון דולר.

לדברי אופיר, בהקמת שדה התעופה ויועסקו כ- 1,000 איש.

בשלב הראשון יסלל מסלול שאורכו 2,600 מטר ויאפשר נחיתת מטוסים בקווים פנים ארציים ובטיסות ישירות מאירופה.

בשלב השני יוארך המסלול ב500 מטר נוספים לנחיתות טיסות טראנס - אטלנטיות. שטחו של בית הנתיבות החדש יהיה כ 1,300 מטר, כולל שטח מסחרי והוא מיועד לכ-4 מיליון נוסעים.

שדה התעופה של אילת משרת כיום 1.25 מיליון נוסעים בשנה, אך הפעלתו גרעונית בגלל איי גביית אגרות בטיסות פנים ארציות.

לדברי מנכ"ל הרשות סוכם עם משרד התחבורה על סלילית מערך כבישים מאילת אל השדה המרוחק ב19 ק"מ מהעיר.

בנוסף מתכוון אופיר גם לדרוש ממשרד התחבורה ומרכבת ישראל להפעיל רכבת מאספת בשיטת שאטל בין אילת לשדה התעופה החדש.

מאת יהודית זילברשטיין - מעריב

צפו ל747 או 777 שינחת באילת :)

פורסם

יש עוד מספיק זמן

אני יתן לך רמז מה מעמיד אותי בספק שגם ב2010 הוא לא יפתח השדה... נתב"ג 2000

אם ב2008 הוא יפתח כמו בהערכה אני אוכל את הכובע.. בעצם אני יהיה בצבא.. יאכילו אותי לבד

פורסם

נתב''ג 2000 התעכב בגלל בעיקר בגלל שהקבלן שהיה אמור לבנות אותו בהתחלה פשט רגל

אחרי זה היו בעיות של מציאת קבלן ותכנון מחדש

אם יתנו לאותם קבלנים שבנו את טרמינל 3 הבניה ככה אני מקווה לא תתעכב כמו בנתב''ג 2000

אני גם מקווה שהבניה לא תפגע בחוף הים של אילת משום שהוא אחד המוקדים התיירותים שבגללם באים התיירים לאילת כמו כן יש את כל הדגים שיש שמה ואלמוגים וכל זה מצפה התת ימי גם אחד הדברים המדהימים שיש לנו פה בארץ עם עוד השקעה בעיר ובכל מה שקשור שמה לים וכמובן בניית הנמל החדש אילת תהיה אחת מן ערי הנופש המושכות בעולם

פורסם
נתב''ג 2000 התעכב בגלל בעיקר בגלל שהקבלן שהיה אמור לבנות אותו בהתחלה פשט רגל

אחרי זה היו בעיות של מציאת קבלן ותכנון מחדש

אם יתנו לאותם קבלנים שבנו את טרמינל 3 הבניה ככה אני מקווה לא תתעכב כמו בנתב''ג 2000

אני גם מקווה שהבניה לא תפגע בחוף הים של אילת משום שהוא אחד המוקדים התיירותים שבגללם באים התיירים לאילת כמו כן יש את כל הדגים שיש שמה ואלמוגים וכל זה מצפה התת ימי גם אחד הדברים המדהימים שיש לנו פה בארץ עם עוד השקעה בעיר ובכל מה שקשור שמה לים וכמובן בניית הנמל החדש אילת תהיה אחת מן ערי הנופש המושכות בעולם

אתה יכול להיות רגוע, הריף כבר בסכנה, חשבת שלא ידאגו לזה ?

דאגו לכך שיש מפעל לייצור ספינות (כן, שיש שם המון חומרים מזהמים) שבינו לבין השונית והריף מפררידים גדרות בלבד !

כך שהרס כבר יש אז אין חשש כזה מהשדה.

ונתב"ג 2000 אמור להפתח בפברואר או במרץ, לא ?

פורסם

אני חושב שזה חבל שייסגרו את השדה באילת כי הוא כמו אטרקציה (לראות את המטוסים נוחתים נמוך, גם לאנשים שלא מתעניינים במטוסים) כמ בסיינט מרטין

אבל כמו שהוא כיום אין לו מקום להתרחב בשטח הטרמינל

פורסם

לא נתב"ג 2000 כלומר טרמינל 3 יפתח בנובמבר למרות שמבחינתי זה אחלה שהוא יפתח במרץ משום שבמרץ אני טס לסקי ככה שמצידי שיפתחו את הטרמינל באותו יום

פורסם

לא נתב"ג 2000 כלומר טרמינל 3 יפתח בנובמבר למרות שמבחינתי זה אחלה שהוא יפתח במרץ משום שבמרץ אני טס לסקי ככה שמצידי שיפתחו את הטרמינל באותו יום

נתב"ג 2000 זה פרוייקט ההקמה של טרמינל 3 :roll:

ואני טס באפריל :lol: (ממש בקרוב, 9 חודשים :P)

פורסם

אני זוכר היה פעם בטלוויזה לפי שנה לפחות שרוצים לעשות עיר על המים וזה ויעשו נמל תעופה חדש שיהיה על המים כמו בהונג קונג צפו לזה אולי רק שיהיה לנו נכדים :lol:

פורסם
שאלות:

1) יהיו שם שרוולים? :D

2) אז בעצם לאילת יהיו עכשיו 2 מסלולים והוא יהפוך לנמ"ת בינ"ל?

אחרי טרמינל 3 של נתב''ג הגיוני מאוד שיהיה שרוולים

ולגבי המסלולים ניראה לי שמאריכים את זה שקיים או מפרקים\סוגרים אותו ובונים אחר במקום אחר

ועוד משהו 2 מסלולים לא עושה את הנמל לבין לאומי אני חושב שאת הנמל התעופה החדש של טוקיו (נריטה) פתחו עם מסלול אחד ענקי ואחרי כמה שנים הוסיפו עוד מסלול קצר יותר ממנו

פורסם
אילת כבר היום נחשב לשדה תעופה בינלאומי .. אותו דבר עם חיפה!

כל שדה שיוצאת ממנו טיסה לחו"ל הוא בין לאומי לא? שזה אומר שגם שדה דב הוא בין לאומי

פורסם

צריכים להיות בשדה שירותים של אנשי מכס ושל ביקורת הגבולות כדי לשרת טיסות בינלאומיות...

לא בטוח לגבי שדה דב, אבל בהרצליה אין את זה! אם אתה מגיע נטיסה מחו"ל להרצליה, תיאלץ לנחות בשדה אחר בשביל המכס ולהחתים את הדרכונים בטרם תמשיך להרצליה :!:

פורסם

בשדה דוב יש את זה אני כמעט בטוח ובחיפה אני יודע שיש מכס ומעבר של ביקורת גבולות אפילו יש דיוטי פרי בחיפה :roll:

פורסם
גם באילת יש דיוטי פרי רק משקאות אלכוהולים וגם יש טיסות מועטות לחו"ל מאילת פעם ראיתי באילת שבא מחו"ל רק 757 של אלעל ו 200 767 של אלעל..... 8)

אחלה משפט :-s אבל לפעם הבאה תעזור לנו להבין אותו על ידי תחביר נכון!

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...