עבור לתוכן
uvdude

אתר VATIL החדש - הצעותיכם נדרשות!

Recommended Posts

פורסם

ערב טוב לכולם,

צוות החטיבה נמצא בעיצומו של תהליך לאיפיון אתר VATIL החדש, ועזרתכם נדרשת.

השלב בו אנחנו נמצאים כרגע הינו ריכוז כלל הדרישות מהאתר האוטופי - איך היינו רוצים שהאתר ייראה במצב האידאלי, בלי אילוצים.

השלב הבא הינו לעבור על הדרישות ולראות מה ניתן לבצע, ובאילו חלונות זמן, בהתאם למשאבים שעומדים לרשותנו.

פה אתם נכנסים לתמונה. האתר בסוף מיועד לשרת מספר אוכלוסיות יעד, כאשר כלל חברי החטיבה, כלומר אתם, הינו אחד הקהלי יעד המרכזיים.

היינו רוצים לשמוע איך אתם רוצים לראות את האתר: מה התכנים שחשובים לכם לראות, מה התכנים שלא מעניינים אותכם (אישית, כמובן)?

כל הצעה, הערה, הארה ובקשה שיתקבלו יישקלו במלוא הרצינות אל מול שאר הדרישות ומסגרות הזמן והמשאבים.

הבקשות וההצעות שיתקבלו פה ישתקפו בצורה רבה באתר החדש - אז תקדישו לזה בבקשה קצת זמן ומחשבה, זה האתר של כולנו.

תודה רבה ושבוע טוב :)

אורח Yarden Salvi
פורסם

איזשהי תיבה או חלון עם הפרטים הבאים:

מי מפקח,

מי טס,

האירוע הקרוב, שם האירוע ותאריך, אולי גם שדות עיקריים בשימוש.

במקום לפתוח תוכנת צפייה ברשת, להסתכל דרך הפורום, ממש בתמצית.

וגם יזכיר לטייסים שיש אירועים בקרוב, שיש פיקוח, שיש חברה ברשת :)

תודה.

פורסם

פינה לעזרה טכנית בתוך הפורום תמיכה, ויכולת להוסיף דביקים שקשורים לחומרה\תוכנה כמו מאמרים או תוכנות שפרסמתי בעבר.

הייתי שמח אם דברים אלו ישארו ולא יעלמו כמו הודעות אחרות.

תודה!

וכל הכבוד על כל היוזמה והשקעה!

פורסם

1. מערכת הורדות הרבה יותר אינטואיטיבית ובעיקר לטייס הזר שבא להוריד דפיות.

2. סקירה קצרה על ישראל, שיטת CVFR, שדות תעופה עיקריים וכו'.

3. בעמוד הראשי קישור ל NOTAMים עדכניים.

4. בפורום שורה רצה (או פתרון דומה) של פיקוח בזמן אמת.

5. רעיון דומה למה שהעלה ירדן (אבל שיכלול) - ליצור אפליקציית JAVA שפשוט עושה SERVINFO על המרחב הישראלי ב LIVE.

בהצלחה!

פורסם

1.בנוסף לדברים שאנשים כבר אמרו,אני חושב שיש לתת אפשרות בחירה לאתר ב-3 שפות חשובות(אנגלית,עברית,צרפתית)

ז"א,שכשנכנסים לאתר השפה הדיפולטית היא עברית,ולמבקרים זרים יש אפשרות לשנות לשפות אחרות.

2.אני תמיד אוהב להשוות,אז לגבי מה שירדן אמר...

אפשר לראות דבר כזה בחטיבה הצרפתית: http://www.vatfrance.org -ישנה מפה עדכנית שבה רואים אם ישנה תנועה,ומתחתיה ישנה שורה של כל הטיסות בזמן אמת.

3.בנוסף לכך,במקום שכל אחד יירשם לאתר כאילו היינו גוף עצמאי(למרות שכן :) ) כדאי ליישם את השיטה שיש בהרבה חטיבות אחרות,והיא להיכנס עם הפרטים של החשבון שנמצא בואטסים,וככה יוכלו טייסים זרים לכתוב כאן מבלי להירשם פעם שנייה.

4.ודבר אחרון,שהאתר יהיה ברוח התקופה-ז"א,אתר מתקדם,צבעוני,אם המון אפשרויות.

שבת שלום :D

פורסם

מערכת יותר מעודכנת וטובה של BOOKING..

כנ"ל לגבי שורה רצה שתתעדכן..

כל חיצוני ללא EUROBOOK - לדעתי יותר טוב..

המפה שהציעו רעיון מעולה!!

לינקים מעודכנים כולל ההורדות והתמיכה ( כמו שנוריאל כתב)

שיהיה הרבה יותר אינטואיטבי גם לטייס הזר..

1) חיבור עם משתמש VATSIM - רעיון יפה

2) השפות - זיהוי אוטמטי של מקור האדם שמתחבר..( ישראל = עברית ) (חו"ל = אנגלית ) אם לא אפשרי אז באמת שיהיה לחצן דגל שמסמל את השפה כמו שנהוג בכל המקומות

3) פמ"ת - לניקים לפמ"ת של רת"א גם אנגלית וגם בעברית..

4) פירוט על כל השדות והמנחתים בארץ + לינקים לסינרים הרלוונטים ישר מחלון המידע בנוסף לאזור הורדות.

פורסם

כל הרעיונות שכתבו קודמיי מקובלים ושווה לבדוק בחיוב רעיונות אילו ,אני מציע לבדוק האם רשימת המשתמשים המלאה ( למעלה בשורה הכחולה) אכן מונה 1526 חברים שפעילים בחטיבה (אני כמעט בטוח שלא)ואולי הגיע הזמן לעדכן את הרשימה עם כל הפרטים (במידת האפשר כמובן)של החברים בחטיבה ,הזדמנות לקראת השנה החדשה 2010.

פורסם

תודה על ההצעות בינתיים, תמשיכו להזרים אותם.

תזכרו שאם אתם מעלים הצעה אתם צריכים לעמוד מאחוריה :)

@ירדן - בהחלט יהיה סטטוס עדכני של המרחב האוירי הישראלי, אם יהיה מפה או לא, זה נראה בהמשך. אבל במבט ראשון בעמוד הראשי בהחלט יהיה תמונת מצב עדכנית. כנ"ל לגבי אירועים קרובים.

@נוריאל - אתה מדבר על שינוי שהוא פנימי לפורום לגמרי. אין בכלל קשר לאתר החדש. לדעתי פורום תמיכה מיועד בדיוק לדברים שאתה מדבר עליהם, אם לא אתה מוזמן לשוחח בנושא עם מנהלי הפורום.

@אסף - דפיות נגישות, הסבר על המרחב, נוטאמים עדכניים וכד' הם כולם חלקים מהותיים מהאתר, ואין שום ספק שהם יהיו ממוקמים במקום נגיש לכל משתמש. מפה אינטראקטיבית, כאמור, זה בהחלט רעיון נחמד, צריך לבדוק את ההיתכנות שלו. שורה רצה של פקחים - לא בהכרח שורה רצה, אבל יהיה, בהחלט.

@תומר - האם מערכת הבוקינג של eurobook לא מספיק טובה? מה לא טוב בה? מה היית רוצה שיהיה שונה?

@אמיר - אנחנו חטיבה ששייכת לארגון עולמי ולכן האתר בבסיסו יהיה באנגלית. אנחנו בכל זאת ישראלים, ויהיו גם דפים בעברית לטובת טייסים חדשים, מידע כללי וכד'. אני לא רואה איך צרפתית היא שפה רלוונטית לאתר, je suis désolé... אם וכאשר תהיה כניסה אישית לכל משתמש, היא בהחלט תהיה בעזרת מספר וסיסמת ואטסים. אין שום טעם לכפילות והיכולת הטכנית קיימת. האתר יהיה ברוח התקופה. אבל אתר שהוא "עם מלא אפשרויות" הוא לא תמיד מה שרוצים. האתר צריך להכיל בדיוק את המידע הרלוונטי, ובמיקום הנכון, לא פחות ולא יותר.

@רון - אותה שאלה לגבי היורובוק ששאלתי את תומר. השפות לא בהכרח יתאמו למיקום הגולש, אלא לתוכן הרצוי. NOTAMים יהיו באנגלית כמובן, בעוד שדף "איך מתחילים?" בהחלט סביר שהוא יהיה בעברית - לדוגמה. לינקים לפמ"ת כמובן יהיו. כנ"ל לגבי מידע מפורט על שדות התעופה השונים.

אני רק רוצה להדגיש משהו לסיום. הורגלנו לזה שVATIL זה הפורום, וכדאי שנתרחק מההלך מחשבה הזה. VATIL זה חטיבה, עם אתר מכובד, שיש בו גם פורום. השאיפה היא להזיז את מרכז הכובד טיפה חזרה לכיוון האתר.

חוצמזה, תמשיכו להזרים הצעות :)

פורסם

1. מה דעתכם על פורום חיל האוויר הישראלי? (האמיתי כמובן).

יהיה אפשר לדבר שם על קורס הטיס, ישאלו שאלות ויענו תשובות.

יכול להיות מעניין ואף נדרש ע"י חלק נרחב מהחבר'ה בקהילה שדרכם היא דרך חיל האוויר.

פורסם

* עדכון לינקים של הדפיות לאתר החדש של רת"א - מאוד חשוב! מה שיש עכשיו באתר זה דפיות סרוקות שכתובות בעברית וזה נראה גרוע מאוד.

* אפשרות לבדיקת METAR לשדות בארץ.

פורסם
1.בנוסף לדברים שאנשים כבר אמרו,אני חושב שיש לתת אפשרות בחירה לאתר ב-3 שפות חשובות(אנגלית,עברית,צרפתית)

ז"א,שכשנכנסים לאתר השפה הדיפולטית היא עברית,ולמבקרים זרים יש אפשרות לשנות לשפות אחרות.

2.אני תמיד אוהב להשוות,אז לגבי מה שירדן אמר...

אפשר לראות דבר כזה בחטיבה הצרפתית: http://www.vatfrance.org -ישנה מפה עדכנית שבה רואים אם ישנה תנועה,ומתחתיה ישנה שורה של כל הטיסות בזמן אמת.

3.בנוסף לכך,במקום שכל אחד יירשם לאתר כאילו היינו גוף עצמאי(למרות שכן :) ) כדאי ליישם את השיטה שיש בהרבה חטיבות אחרות,והיא להיכנס עם הפרטים של החשבון שנמצא בואטסים,וככה יוכלו טייסים זרים לכתוב כאן מבלי להירשם פעם שנייה.

4.ודבר אחרון,שהאתר יהיה ברוח התקופה-ז"א,אתר מתקדם,צבעוני,אם המון אפשרויות.

שבת שלום :D

לדעתי ספרדית יותר חשובה

פורסם

לגבי שפות, לדעתי פולנית ורומנית יותר חשוב ובשביל שמוליק איטלקית ופורטוגזית משולבות . :roll:

וקצת רצינות, הפיכת הפורום כחלק אינטגרלי מהאתר.

נכנסים לאתר של VATIL, לחיצה על פורום לא פותחת חלון חדש עם הפורום, אלה הפורום נפתח

בתוך האתר עצמו, כך שבעצם לא עוזבים את האתר.

שילוב היוזרים של VATSIM רעיון מצויין, השאלה אם ניתן ולא יגרום סיבוכים מיותרים מול

רשויות VATSIM.

פורסם

רן - המטרה היא בהחלט אינטגרציה מלאה של הפורום אל תוך האתר החדש. כנראה שזה יעשה בשלבים, הכל לפי האופציות הטכניות שיעמדו לרשותנו.

לגבי אינטגרציה של יוזרים עם VATSIM, אין עם זה שום בעיה, יש להם API מוכן לזה (כמובן עם הרשאות מתאימות).

פורסם

לשימוש ביוזרים של VATSIM יש גם חסרון, מי שירצה לרשום בפורום יהיה חייב להרשם קודם לVATSIM ויש מצב שזה ירתיע מצטרפים חדשים.

לדעתי האתר צריך להיות בעיקר עם פניו כלפי הטייס הזר שבא לבקר בישראל, זה אומר עמוד הורדות מעודכן וידידותי שכולל דפיות וסינרים. כדאי גם להוסיף כמה מילים על המרחב הישראלי, איזה נהלים מקובלים בנתב"ג בד"כ, איזה מדריכון על CVFR באנגלית יהיה נחמד עם מפה רלבנטית ואולי אפילו קישור לנק' CVFR לGPS.

מעבר לזה הוא צריך להוות פלטפורמה לגופים הפועלים בחטיבה - הדרכה עם כל האפליקציות והמדריכים שלהם, יחסי ציבור עם קישורים למאמרים שונים שפורסמו על VATIL ומידע על השת"פ עם אלעל, ארועים עם מידע על הארוע הקרוב וארועי עבר, אפשר להוסיף כל מני תחקירים מארועים "בטיחותיים" שקרו במרחב שלנו

פורסם
איזה מדריכון על CVFR באנגלית יהיה נחמד עם מפה רלבנטית ואולי אפילו קישור לנק' CVFR לGPS.

קיים, רק צריך לבוא מהאחורה של הדלת האחורית כדי למצוא - דרך הבאנר של הREAL OPS האחרון.חבל.

http://www.vatil.org.il/vatil/Overload/Other.html

פורסם
לשימוש ביוזרים של VATSIM יש גם חסרון, מי שירצה לרשום בפורום יהיה חייב להרשם קודם לVATSIM ויש מצב שזה ירתיע מצטרפים חדשים.

כמוכן ישנם חברי פורום פעילים, אך שאינם פעילים ב VATSIM.

מצד שני דבר כזה יכול למנוע הרשמות כפולות ומיותרות.

פורסם

לדעתי האתר צריך להיות בעיקר עם פניו כלפי הטייס הזר שבא לבקר בישראל, זה אומר עמוד הורדות מעודכן וידידותי שכולל דפיות וסינרים. כדאי גם להוסיף כמה מילים על המרחב הישראלי, איזה נהלים מקובלים בנתב"ג בד"כ, איזה מדריכון על CVFR באנגלית יהיה נחמד עם מפה רלבנטית ואולי אפילו קישור לנק' CVFR לGPS.

מעבר לזה הוא צריך להוות פלטפורמה לגופים הפועלים בחטיבה - הדרכה עם כל האפליקציות והמדריכים שלהם, יחסי ציבור עם קישורים למאמרים שונים שפורסמו על VATIL ומידע על השת"פ עם אלעל, ארועים עם מידע על הארוע הקרוב וארועי עבר, אפשר להוסיף כל מני תחקירים מארועים "בטיחותיים" שקרו במרחב שלנו

בהדגשה למה שמסומן עם קו תחתון בציטוט.

עידו,נכון שיש כאן הרבה שהם רק ספוטרים שמצלמים ולא טסים בסימולטור ככלל,ובואטסים בפרט.

אבל,לפי מה שאני רואה החטיבה קיימת בעיקר לכל פעילות ברשת שנקראת ואטסים.

ולכן,אם זה ירתיע מצטרפים חדשים(למעט ספוטרים שלא טסים בסימולטור)כך נדע שמקומם לא כאן.

דבר שני,לגבי מה שרן אמר,זה בהחלט יכול לעזור במניעת הרשמות כפולות.

פורסם

עידו,נכון שיש כאן הרבה שהם רק ספוטרים שמצלמים ולא טסים בסימולטור ככלל,ובואטסים בפרט.

ולכן,אם זה ירתיע מצטרפים חדשים(למעט ספוטרים שלא טסים בסימולטור)כך נדע שמקומם לא כאן.

אם הבנתי נכון מה שהוא הכוונה הייתה למשתמש חדש שנכנס לכאן במקרה או כדי לבדוק מה זה הדבר הזה שיראה שבשביל להרשם צריך להרשם לואטסים הוא כבר יוותר על הענין.

אני לא כלכך מחזיק מהנימוק הזה כי הרשמה לואטסים היא לא קשה באופן מיוחד או דורשת מאמץ אחר מלהרשם לפורום..

אני גם לא יודע בדיוק מה המגבלות של אדם לא רשום בפורום ובאתר אבל אני בטוח שהוא יכול לראות את התוכן ואת הדברים הרלוונטים בשביל להרשים אותו..

לדעתי היתרונות של משתמש של ואטסים באתר גדול מהמתכונת הקיימת..או שאפשר לשלב בין שתיהן 8)

פורסם

לא רק ספוטרים, יש גם כמה אנשים שהם בין חברי הפורום היותר איכותיים שיש לנו שלא רשומים לVATSIM.

אני אישית נרשמתי רק אחרי איזה חודש שנרשמתי לפורום והחלטתי לנסות לטוס גם ברשת אחרי שאחד מחברי הפורום שכנע אותי

פורסם
איזה מדריכון על CVFR באנגלית יהיה נחמד עם מפה רלבנטית ואולי אפילו קישור לנק' CVFR לGPS.

קיים, רק צריך לבוא מהאחורה של הדלת האחורית כדי למצוא - דרך הבאנר של הREAL OPS האחרון.חבל.

http://www.vatil.org.il/vatil/Overload/Other.html

וזה בדיוק מה שאמרתי, הכל צריך להיות נגיש עם פנים לטייס הזר שמחפש מידע על טיסה בארץ

פורסם

לגבי EUROBOOK..

זו דעתי האישית ואוליי יש עוד שמסכימים...

הבעיה מלכתחילה היא שלא כל הפקחים וטייסים נרשמים..אוליי דרך האתר ירשמו יותר..

אוליי אפשר לקשר את מערכת BOOKING של האתר עם יורובוק?

וללא קשר אוליי מישהו יוכל להסביר לי על המערכת / אתר הנ"ל? :wink:

פורסם

לדעתי רוב הדברים שלדעתי יהיה נכון לשפר באתר כבר אמרו מעלי, אני אשמח לעזור בכתיבה וכל הקשור לזה, כמו כן אשמח לעזור בריכוז הסינרים, עדכון וכו.

פורסם

בנוסף ל"הסבר פניך לתייר" שהוא מאוד חשוב, לדעתי צריך שהאתר יהיה גם ידידותי למשתמשים חדשים שנתקלים פעם ראשונה בעולם התעופה הוירטואלית.

חשוב שלפחות משהו מזה יופיע בדף הראשי כמו למשל איזה סרטון EMBBEDED שממחיש את היכולות גם מהצד של הבקרים וגם מהצד של הטייסים.

סרטון שיכלול תמונות מכ"מ, שמע של דיווחים ברקע, תמונות של מטוסים - חיצוניות, וגם קוקפיט אולי גם איזה שוט אחד או שניים מקוקפיט בייתי.

משהו קצר באורך של כמה דקות שיכלול בתוכו את מהות התחביב הזה על כל המרכיבים שלו.

עדיף שסרטון כזה יהיה במקום בולט בדף הראשי וירוץ ברקע תמיד בLOOP ולא יהיה תלוי בלחצן PLAY של משתמש זה או אחר.

זה יכול גם להועיל מאוד כשבאים לפתוח שת"פ חדש עם ארגון כל שהוא מהעולם האמיתי. לוקח לאנשים האלה זמן עד שהם מבינים שזה לא עוד קבוצת נערים גיימרים מתלהבים. סרטון אחד כזה יעשה את העבודה בזמן קצר.

פורסם

ברוכי - הצעה מבורכת, והיא תיבחן, אבל צריך לזכור שיש עמוד ראשי אחד ויש גבול לכמה מידע אפשר לדחוס בו.

העמוד הראשי יכיל את מירב התכנים האפשריים על מנת לפנות לכל קהלי היעד של האתר (חברי חטיבה, טייסים זרים, הציבור הרחב, וכד') תוך הקפדה על כך שלא יהיה עומס מידע.

נא להתחבר על מנת להגיב

You will be able to leave a comment after signing in

התחברות לאתר

• יצירת חדש...