Adam Waiser פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 שלום לכל חברי ובאי הפורום לפני כשבוע היינו עדים לוויכוח חריף ביותר מעל דפי הפורום שעבר את גבול הטעם הטוב וסיפק במה להשתלחויות ומתקפות על בסיס אישי וכתוצאה מכך מספר חברים עברו על סעיפי תקנון הפורום המשמעותיים ביותר שאוסרים התקפות על רקע אישי, פרובוקציות וניבולי פה בפורום. בעקבות השתלשלות האירועים טופלו משמעתית מספר חברים בפורום. אחד החברים בחר כתגובה להשעייה שקיבל (3 חודשים) לשלוח לי מייל ובו השתלח בי בצורה חסרת רסן ומעליבה, הטיח בי האשמות מהאשמות שונות תוך שימוש בשפה גסה, בוטה ואלימה, והביע את דעתו על צורת הניהול של הפורום בצורה מזלזלת ופוגעת שאינה משתמעת לשתי פנים חשוב מאד לציין שזו לא עבירת המשמעת וההשעיה הראשונה של החבר בפורום זה, וגם לא המייל הראשון באותו סגנון שקיבלתי ממנו. גם לאחר ההשעיה הקודמת שקיבל על רקע אותה התנהגות בלתי הולמת כמו בוויכוח האחרון, בחר החבר להשתמש באותה צורה בוטה ומזלזלת בתגובתו אלי - אז בחרתי להבליג בהנחה שאין לשפוט אדם בכעסו ושלבטח ירגע ויחזור לפעילות לאחר ההשעיה כאשר כללי ההתנהגות בפורום ברורים לו יותר ושהדבר לא יחזור על עצמו. אך כאשר ההתנהגות הפסולה הזו חזרה על עצמה החלטתי לחשוף בפני צוות החטיבה את ההודעות התוקפניות שקיבלתי מאותו חבר במייל האחרון ולאחר דיון והתייעצות של צוות החטיבה בנושא, הוחלט לגנות בפומבי את דרך ההתנהגות בפורום ואת צורת ההתבטאות שלו כלפי אנשי הצוות ולהשעות אותו מהפורום לצמיתות ואף לפרסם בצעד יוצא דופן את דבר ההשעיה. המסר שאנו חברי הצוות מעוניינים להעביר באמצעות פרסום זה הוא שלא יתכן מצב שבו אנשי צוות כמו גם חברי חטיבה אחרים העמלים שעות וימים לטובת פעילות החטיבה ולעתים אף מוותרים על טיסה ופיקוח מהנים ברשת לטובת ניהול עניני החטיבה השוטפים נתקלים ביחס כה מזלזל בוטה וכפוי טובה כמו במקרה הנ"ל. מותר ורצוי שיהיו חילוקי דעות על דרך הניהול והפעולה של צוות החטיבה, אך יש דרך מקובלת ובוגרת יותר להתבטא ולהתווכח, אפילו אם לא מסכימים. חשוב לזכור תמיד שמדובר סך הכל בתחביב משותף ומי שינסה למשוך לכיוון של דיאלוג אלים ותוקפני לא יזכה להתייחסות רצינית ויטופל במלוא החומרה. שבוע טוב לכולם
FlightHut פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 מה קורה פה חבר'ה? להרגיע, מי שרוצה לריב, בבקשה לא כאן בפורום ולא בכלל! שיהיה שבוע טוב לכולם.
Yarden Gotlib פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 חטיבת ואטיל שלום, לאחר שקראתי את ההודעה של אדם וגם שבעצמי נתקלתי באנשים שהתנהגו כך ואם הייתי יכול הייתי נותן להם באן בעצמי. אמנם אני לא צוות חטיבה ובתכלס אני כלום בואטיל, אין לי שום מעמד שופט או אחראי, אבל מהניסיון שלי בהדרכת חניכים מעצבנים שלא מגיעים לפעולות הגעתי למסקנה שהצעקה או הזעזוע הכי טוב יבוא מחבר ולא ממדריך או מקומונר (הכוונה כאן לראשי החטיבה, בבקשה אל תעלבו- אני מדבר מנק' מבט אישית) לכן אני כותב כאן בתור חבר שלכם! אני זוכר שנכנסתי לחטיבה בתור ילד קטן שלא ידע אפילו מה זה teamspeak והיום אחרי שנתיים כמעט בחטיבה אני מבין כמה המקום הזה עזר לי והקים אותי שהיום אני אפילו פקח, לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר פיקוח שהגעתי בתור ילד. היום אחרי עזרה של החטיבה ושל IFS אין לי אפילו מילים שבעזרתם אני יכול להביע תודה, אבל בחייאת אנשים, אני לא יודע מה קרה בזמן האחרון, החטיבה הזאת מתדרדרת! זה מתבטא בהשעיות רבות של חברי חטיבה, זה מתבטא בכמות טייסים נמוכה (שכן זה גם משהו שקשור בהתדרדרות החטיבה- בכך שטייסים בלי ניסיון ובלי ידע עולים לטוס ופשוט הורסים לכל השאר את ההנאה) ולא יודע במה עוד. אני מבקש די! נכון שבמציאות, ישראל לא במקום הראשון בבטיחות, בציוני בגרות ועוד כמה דברים אחרים... אבל אנחנו כאן לא במציאות, אנחנו רק 99.99% ממנו וב0.01% יש המון הבדל! כאן כל אחד שרוצה יכול להצליח ולשנות, במציאות רובנו המכריע לא יכולים (בנתיים) לשנות את רמת הבטיחות או לא יודע מה של ישראל, אז לפחות ב0.01% האלה, נהיה הרבה יותר טובים משאר העולם ונפסיק עם האלימות הזאת ברשת, בפורום ובכללי בין אחד לשני, כי בתכלס זה הורס רק לנו! כי יש אנשים שכן משקיעים את הנשמה שלהם ולתת להם פידבק בצורת מייל מנשיא Vatsim שרשום בו שקיבלתם באן, זה לא הכי מעודד. אז יאללה, אני יודע שיש פה אנשים נפלאים, אם כל אחד ישים לב לעצמו וברגעים הכי מעצבנים יבחר להתעלם ולהתנהג הבוגר ולהבין שיש לזה השלכות, הכל יראה יותר טוב! מלה שלי
תומר עינבר פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 חטיבת ואטיל שלום, לאחר שקראתי את ההודעה של אדם וגם שבעצמי נתקלתי באנשים שהתנהגו כך ואם הייתי יכול הייתי נותן להם באן בעצמי.אמנם אני לא צוות חטיבה ובתכלס אני כלום בואטיל, אין לי שום מעמד שופט או אחראי, אבל מהניסיון שלי בהדרכת חניכים מעצבנים שלא מגיעים לפעולות הגעתי למסקנה שהצעקה או הזעזוע הכי טוב יבוא מחבר ולא ממדריך או מקומונר (הכוונה כאן לראשי החטיבה, בבקשה אל תעלבו- אני מדבר מנק' מבט אישית) לכן אני כותב כאן בתור חבר שלכם! אני זוכר שנכנסתי לחטיבה בתור ילד קטן שלא ידע אפילו מה זה teamspeak והיום אחרי שנתיים כמעט בחטיבה אני מבין כמה המקום הזה עזר לי והקים אותי שהיום אני אפילו פקח, לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר פיקוח שהגעתי בתור ילד. היום אחרי עזרה של החטיבה ושל IFS אין לי אפילו מילים שבעזרתם אני יכול להביע תודה, אבל בחייאת אנשים, אני לא יודע מה קרה בזמן האחרון, החטיבה הזאת מתדרדרת! זה מתבטא בהשעיות רבות של חברי חטיבה, זה מתבטא בכמות טייסים נמוכה (שכן זה גם משהו שקשור בהתדרדרות החטיבה- בכך שטייסים בלי ניסיון ובלי ידע עולים לטוס ופשוט הורסים לכל השאר את ההנאה) ולא יודע במה עוד. אני מבקש די! נכון שבמציאות, ישראל לא במקום הראשון בבטיחות, בציוני בגרות ועוד כמה דברים אחרים... אבל אנחנו כאן לא במציאות, אנחנו רק 99.99% ממנו וב0.01% יש המון הבדל! כאן כל אחד שרוצה יכול להצליח ולשנות, במציאות רובנו המכריע לא יכולים (בנתיים) לשנות את רמת הבטיחות או לא יודע מה של ישראל, אז לפחות ב0.01% האלה, נהיה הרבה יותר טובים משאר העולם ונפסיק עם האלימות הזאת ברשת, בפורום ובכללי בין אחד לשני, כי בתכלס זה הורס רק לנו! כי יש אנשים שכן משקיעים את הנשמה שלהם ולתת להם פידבק בצורת מייל מנשיא Vatsim שרשום בו שקיבלתם באן, זה לא הכי מעודד. אז יאללה, אני יודע שיש פה אנשים נפלאים, אם כל אחד ישים לב לעצמו וברגעים הכי מעצבנים יבחר להתעלם ולהתנהג הבוגר ולהבין שיש לזה השלכות, הכל יראה יותר טוב! מלה שלי אני מסכים איתך ב-100%, כל מילה חרוטה בסלע. אנשים מפחדים לכתוב כאן דברים נגד ההנהלה בגלל היד הכבדה וחמימות המוח של חלק מהמנהלים, ממזמן VATIL היא לא דמוקרטיה, זאת דיקטטורה לשמה! והגיע הזמן לשים לזה קץ. אני מאוד וותיק בקהילה הזו, ועדיין אף פעם לא התיימרתי להיות מנהל, וזה לא שאני לא מסוגל לבצע את התפקיד, זה בגלל שנותנים עדיפות לכל קרובי המנהלים הקיימים, זה דבר מאוס שככל הנראה לא ימצא לו פיתרון, זה פשוט אופי. אני מאוד אוהב את הקהילה הזו, אך אני עד להדרדרותה, אני דורש ליישם צעדים משמעותיים ומצידי ישיבת מנהלים עם חברי חטיבה וותיקים (שאינם מנהלים, אלה משתמשים "פשוטים") ולמצוא פיתרון להדרדרותה ההדרגתי של החטיבה. מנהלים, רגע לפני שאתם מוחקים את ההודעה שלי או את חלקה, תחשבו על התגובה שלכם לאנשים שסה"כ רוצים שקט ושלווה בחטיבה, צר לי לומר זאת אבל אתם הגורם העיקרי לאי הסדר המתכולל כרגע בתוך החטיבה, אז עצרו, חשבו והגיבו בהיגיון ובנימת כבוד. תומר עינבר.
uvdude פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 תומר - עזוב את מה שאתה אומר לגבי דיקטטורה ועוד הבלי פה כאלה, תענה לי על שאלה אחת: אתה באמת חושב שהקשב הניהולי של צוות החטיבה צריך להיות עיסוק של 90% מהזמן בבעיות משמעת? בשביל זה אנחנו (כולנו) פה??? אני חושב שגם ותיקי החטיבה לא זוכרים כזאת מסה של בעיות שטותיות שצריך להתעסק איתם, במקום להתעסק בענייני החטיבה האמיתיים. אם זה לא נראה לך תמוהה, אין לי מה לומר עוד בנושא...
Izik Bakshi פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 ירדן - בכל שנותי כאן, עוד לא ראיתי חבר חטיבה שנתן את הנשמה וקיבל השעיה לצמיתות, אני ממליץ לא להיגרר לספקולציות לגבי אותו חבר שקיבל השעיה. כן ראיתי (היום, וגם אתמול) מספר חברי חטיבה שנותנים מעצמם ומשקיעים את הנשמה ומקבלים אחלה של עידוד (ואם ההיתי יכול ההיתי מגיע לחבק אותם), אם עוד לא עודדת אותם אז אתה מוזמן להצטרף, בבקשה: viewtopic.php?f=1&t=30399 תומר, VATIL מעולם לא היתה דמוקרטיה, היא גם לא גוף ציבורי, בבקשה לדייק. VATIL היא הסניף הישראלי של רשת VATSIM שהיא רשת פרטית לכל דבר וככה מעוגנת בחוקים שהיא דורשת מהחברים לקרוא ולהסכים בהרשמה, אותם חוקים שאני ואתה קיבלנו על עצמנו. לא היתה פה דמוקרטיה וגם לא תהיה, אני מזכיר לך שכמו בכל VATSIM מנהל חטיבה מקבל מינוי ממנהל אזור, אין שום בחירות או משהו. נשיא VATSIM מקבל מינוי מה-BOG לא ממני או ממך. כך הם הדברים משחר היסוד של VATSIM ו-VATIL, אז שוב, בבקשה לדייק או לקרוא את החוקים. אתה כותב בסוף דבריך שהמנהלים הם האשמים באי סדר שמתחולל, זאת האשמה די קשה אם עוד לא הבנת, אך בגלל שאני מעוניין להתייחס לדברים שלך. אני מבקש שתספק נימוק מלא, עם דוגמאות להאשמה הזו. אני גם ממתין לתשובה שלך לשאלה של יובל. אסכם ב- נאה דורש נאה מקיים.
zvi rodes פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 חטיבת ואטיל שלום, לאחר שקראתי את ההודעה של אדם וגם שבעצמי נתקלתי באנשים שהתנהגו כך ואם הייתי יכול הייתי נותן להם באן בעצמי.אמנם אני לא צוות חטיבה ובתכלס אני כלום בואטיל, אין לי שום מעמד שופט או אחראי, אבל מהניסיון שלי בהדרכת חניכים מעצבנים שלא מגיעים לפעולות הגעתי למסקנה שהצעקה או הזעזוע הכי טוב יבוא מחבר ולא ממדריך או מקומונר (הכוונה כאן לראשי החטיבה, בבקשה אל תעלבו- אני מדבר מנק' מבט אישית) לכן אני כותב כאן בתור חבר שלכם! אני זוכר שנכנסתי לחטיבה בתור ילד קטן שלא ידע אפילו מה זה teamspeak והיום אחרי שנתיים כמעט בחטיבה אני מבין כמה המקום הזה עזר לי והקים אותי שהיום אני אפילו פקח, לא ידעתי בכלל שיש כזה דבר פיקוח שהגעתי בתור ילד. היום אחרי עזרה של החטיבה ושל IFS אין לי אפילו מילים שבעזרתם אני יכול להביע תודה, אבל בחייאת אנשים, אני לא יודע מה קרה בזמן האחרון, החטיבה הזאת מתדרדרת! זה מתבטא בהשעיות רבות של חברי חטיבה, זה מתבטא בכמות טייסים נמוכה (שכן זה גם משהו שקשור בהתדרדרות החטיבה- בכך שטייסים בלי ניסיון ובלי ידע עולים לטוס ופשוט הורסים לכל השאר את ההנאה) ולא יודע במה עוד. אני מבקש די! נכון שבמציאות, ישראל לא במקום הראשון בבטיחות, בציוני בגרות ועוד כמה דברים אחרים... אבל אנחנו כאן לא במציאות, אנחנו רק 99.99% ממנו וב0.01% יש המון הבדל! כאן כל אחד שרוצה יכול להצליח ולשנות, במציאות רובנו המכריע לא יכולים (בנתיים) לשנות את רמת הבטיחות או לא יודע מה של ישראל, אז לפחות ב0.01% האלה, נהיה הרבה יותר טובים משאר העולם ונפסיק עם האלימות הזאת ברשת, בפורום ובכללי בין אחד לשני, כי בתכלס זה הורס רק לנו! כי יש אנשים שכן משקיעים את הנשמה שלהם ולתת להם פידבק בצורת מייל מנשיא Vatsim שרשום בו שקיבלתם באן, זה לא הכי מעודד. אז יאללה, אני יודע שיש פה אנשים נפלאים, אם כל אחד ישים לב לעצמו וברגעים הכי מעצבנים יבחר להתעלם ולהתנהג הבוגר ולהבין שיש לזה השלכות, הכל יראה יותר טוב! מלה שלי אני מסכים איתך ב-100%, כל מילה חרוטה בסלע. אנשים מפחדים לכתוב כאן דברים נגד ההנהלה בגלל היד הכבדה וחמימות המוח של חלק מהמנהלים, ממזמן VATIL היא לא דמוקרטיה, זאת דיקטטורה לשמה! והגיע הזמן לשים לזה קץ. אני מאוד וותיק בקהילה הזו, ועדיין אף פעם לא התיימרתי להיות מנהל, וזה לא שאני לא מסוגל לבצע את התפקיד, זה בגלל שנותנים עדיפות לכל קרובי המנהלים הקיימים, זה דבר מאוס שככל הנראה לא ימצא לו פיתרון, זה פשוט אופי. אני מאוד אוהב את הקהילה הזו, אך אני עד להדרדרותה, אני דורש ליישם צעדים משמעותיים ומצידי ישיבת מנהלים עם חברי חטיבה וותיקים (שאינם מנהלים, אלה משתמשים "פשוטים") ולמצוא פיתרון להדרדרותה ההדרגתי של החטיבה. מנהלים, רגע לפני שאתם מוחקים את ההודעה שלי או את חלקה, תחשבו על התגובה שלכם לאנשים שסה"כ רוצים שקט ושלווה בחטיבה, צר לי לומר זאת אבל אתם הגורם העיקרי לאי הסדר המתכולל כרגע בתוך החטיבה, אז עצרו, חשבו והגיבו בהיגיון ובנימת כבוד. תומר עינבר. תומר היקר,הרשה לי לא להסכים ב-100% איתך,לדעתי אתה מאשים בצורה חריפה וללא ביסוס את האשמותך וחבל שכך ,גם אני חבר בקהילה זו שנים רבות ,האמת לא זכור לי האשמות כה חמורות כלפיי האנשים שלקחו את ניהול החטיבה בהתנדבות ועשו את מיירב פועלם להצלחתם הצלחתינו,אתה טוען כי אתה מאוד וותיק בחטיבה ,כמה וותיק? מה עשית במשך כל השנים למען החטיבה? האם פעם אחת התנדבת במעשה כל שהוא? האם ידוע לך מה עושה\ים "מנהל" או "מנהלים" בחיי היום יום ?צר לי מאוד על תשובתי לך ,אני מכיר אותך אישית והאמת מאוד התאכזבתי מהאשמות שלך ארשה לעצמי גם להגיד לך שנעלבתי מהדרך שבחרת לצאת בהאשמות חסרות בסיס .למען הסר ספק אני לא בהנהלה ,אין לי חברים אישיים בהנהלה ,אין לי מניות בחטיבה ,אבל אני אוהב את הקהילה לא פחות ממך ולאור מה שכתבת ספק אם אתה שותף לאהבה זו כמוני.כל תקוותי שמילותך לא חרוטות בסלע שאם כן ,אבוי לנו.יש לי עוד מה להוסיף לך אך לא כאן ,אמצא את הדרך להגיד לך באופן אישי ,אגב ,גיוס קל ונעים .
Adam Waiser פורסם דצמבר 27, 2009 מחבר דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 תומר יקירי אתה פשוט לא מפספס אף הזדמנות לחולל פרובוקציה. נו שיהיה... אף אחד לא ימחק את ההודעה שלך ואף אחד לא יכנס בך משמעתית על מה שכתבת דעתך היא עוד דעה מקובלת ומכובדת. רק שצר לי שאתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך. אין לי יותר מדי מה להשיב או להתגונן בצורה רצינית מדי כנגד הטענות שלך שנראה כי נזרקו כלאחר יד- החטיבה מתדרדרת? כן היא הולכת בצעדי ענק אל סופה בשת"פים חסרי תקדים עם שירגל, אלעל, רש"ת ועוד כמה בקנה שבינתיים השתיקה יפה להם. יש לך פקחים אבוי לאזניים שכך שומעות, שנותנים את הנשמה ועולים כל ערב לפקח כדי לדרדר את החטיבה אל פי תהום... וחיל אוויר וירטואלי רחמנא ליצלן פעיל ובועט עם אירועים בסדר גודל שלא נראה כמותם! פשוט בושה איך שאנחנו נראים אה תומר? וכל אלו שמניתי כאן הם כמובן חלק קטן מאד מעשייה ענפה רבה ויומיומית. קצת מעליב בעיני שאתה בוחר לבוא ולצעוק מול כל העשייה הזו שהחטיבה מדרדרת, אבל כמו שכתבתי למעלה זה כנראה חלק מהדחף הלא נשלט שלך לעורר פרובוקציות אז אני סולח ומקווה שאיתי יסלחו לך כל השאר. מה עוד? מנהלים חמומי מוח? נו טוב... שיהיה, אשפיל ראשי בכניעה נוכח ההאשמה הזו. הנחות למקורבים? פה ברשותך ארשה לעצמי טיפה של רצינות: אני כמנהל בפורום לא עושה הנחות לאיש וזה כולל את כולם. אין לי כאן מקורבים, כולם כאן קרובים אלי באותה מידה - שותפים לדרך ולתחביב. מן הסתם יש כאלה ששמורה להם מידה רבה של הערכה בלבי בעקבות פעילות ענפה ורבת שנים לטובת החטיבה כולה. באורח פלא לאותם אנשים ומדובר בלפחות 90 שפעילים אם לא יותר אין שום עבר משמעתי בפורום - לא כי הם מקורבים, פשוט כי הם משקיעים את זמנם בדברים החשובים באמת ואם במקרה "עברו באדום" פעם אחת הם מקבלים הערה, אומרים תודה וממשיכים הלאה. אז כן מי שעוסק רוב הזמן בפרובוקוציות ובריבים ולא בטיסה או פיקוח אולי קצת פחות מקורב מכורח הנסיבות אבל עדיין מקבל את מירב ההזדמנויות לשפר את דרכיו, העונשים הם עדיין מוצא אחרון ובדרך כלל (ואני מדגיש בדרך כלל כי כולנו בני אדם) אנו מקפידים לא לצלוב בפומבי ולא להשפיל אף אחד - גם לא את אלו שמנסים להשפיל אותנו ויש כמה כאלה לצערנו. לסיכום חברים אני שמח שאכפת לכולכם חיזרו לטוס ולפקח ולהנות יום טוב לכולם
E.Z פורסם דצמבר 27, 2009 דיווח פורסם דצמבר 27, 2009 תומר ... מעבר למה שאתה כותב מקומם בעיקר מנוכח ניסיון העבר איתך הגיע הזמן שתבין שפז"מ היא לא פונקציה למשהו ודווקא אתה היא עדות לכך יש כאן אנשים עם שליש והפז"מ שלך בחטיבה והצליחו להיכנס לצוות החטיבה ולצוות ניהול הפורום לא בגלל שהם חברים של סבתא של מנהל הפורום אלא בגלל מה שהם עשו או יודעים לעשות ומנהל החטיבה\מנהל הפורום רואים אותם מועילים להם באינטרסים של החטיבה. אין לך מושג בגרוש איזה תהליכים עוברים שבוחרים חבר צוות או מנהל פורום, ובטח לא איזה כאב ראש עד שמשעים משהו ובטח לצמיתות שלפי מה שאני מכיר והקייס הזה מוצדק ב100 אחוז ואולי טיפה מאוחר מידי. כמו שבקשי כתב ווטסים היא לא דמוקרטיה ובדיוק כמו שאבא שלך בבית מחליט שבין 2 ל4 אתה לא עושה רעש כי זה מפריע, כאן אם ייחליטו שאתה תשים שם בחתימה ולא תכתוב שאתה שמאלני או ימני כי כאן זה לא מעניין אף אחד אתה תעשה ככה ויהי מה, זאת המדיניות כאן מאז ומתמיד שום שום דבר לא השתנה ב 8 השים שהחטיבה הזאת קיימת ואם אין טיסות\פיקוח זה נובע מדברים אחרים הרבה יותר מורכבים, להזכירך לפני שנתיים היו כמה אובר חוכמים שרצו "ליצור" מקום טוב יותר בגלל המשטר האיום והנורא ותראה איפה הם היום ואיפה ואטאיל..קיצר חאלאס לבלבל את המוח
תומר עינבר פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 טוב.. לאחר שקמתי לבוקר רענן אכתוב את תגובתי: חברי ההנהלה, אני בהחלט קולט את המסר המשותף שלכם, הפרובוקציה שפתחתי לא היתה במקום. לאחר סיכום קצר של מה החטיבה השיגה, לעומת מה שהיתה 8 שנים קודם לכן, עולם אחר לחלוטין. באמת יש לי את הכשרון לחולל פרובוקציות מידי פעם כשמשהו שנראה לעין לא מסתדר עם השכל, ועל כן, אני מצטער אישית בכל מי שפגעתי. כשטענתי "וותיק בחטיבה" התכוונתי, לא למספר ההודעות (זה אפילו לא מדד) אלה למספר השנים מאז הרשמתי לכאן, תמיד הייתי פעיל ותמיד אהיה, סתם בשביל המחשה, אני נכנס לפורום בסביבות 30 - 40 פעם ביום, בד"כ אין הרבה חדש, אבל זה כבר הרגל. כנראה שאני עיוור ואני באמת לא רואה את המתרחש תחת אפי, אני מפשוטי העם, ואף פעם לא היתה לי כוונה להגיע לניהול או לכל דבר אחר ממשתמש פשוט. פעם הבאה אני איישם את מה שרשמתי בעצמי: "עצרו, חשבו והגיבו בהיגיון ובנימת כבוד". אני אפעיל את מיטב המאמצים ואשנס מותניים על מנת למנוע מצב דומה לזה בעתיד. עמכם הסליחה, תומר עינבר.
Amir Paz פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 טוב..לאחר שקמתי לבוקר רענן אכתוב את תגובתי: חברי ההנהלה, אני בהחלט קולט את המסר המשותף שלכם, הפרובוקציה שפתחתי לא היתה במקום. לאחר סיכום קצר של מה החטיבה השיגה, לעומת מה שהיתה 8 שנים קודם לכן, עולם אחר לחלוטין. באמת יש לי את הכשרון לחולל פרובוקציות מידי פעם כשמשהו שנראה לעין לא מסתדר עם השכל, ועל כן, אני מצטער אישית בכל מי שפגעתי. כשטענתי "וותיק בחטיבה" התכוונתי, לא למספר ההודעות (זה אפילו לא מדד) אלה למספר השנים מאז הרשמתי לכאן, תמיד הייתי פעיל ותמיד אהיה, סתם בשביל המחשה, אני נכנס לפורום בסביבות 30 - 40 פעם ביום, בד"כ אין הרבה חדש, אבל זה כבר הרגל. כנראה שאני עיוור ואני באמת לא רואה את המתרחש תחת אפי, אני מפשוטי העם, ואף פעם לא היתה לי כוונה להגיע לניהול או לכל דבר אחר ממשתמש פשוט. פעם הבאה אני איישם את מה שרשמתי בעצמי: "עצרו, חשבו והגיבו בהיגיון ובנימת כבוד". אני אפעיל את מיטב המאמצים ואשנס מותניים על מנת למנוע מצב דומה לזה בעתיד. עמכם הסליחה, תומר עינבר. אתה על הכיפאק אתה :wink:
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 לא ברור לי איך זה שתמיד יש את זה שיקפוץ ויגיד שיש פחד מהמנהלים חמומי המוח שעושים מה שמתחשק להם... איך אפשר בכלל להגיד משפט כזה כשאמיר פז שלאורך שנים זו היתה הסיסמא שלו מנהל את הפורום (אמיר אל תקח את זה למקומות לא נכונים). יש לך היום 2 מנהלים, אדם ואמיר, מבין צוות הנהלת הפורום המשובח שאני חושב שיש להם את תפיסת הניהול הכי ידידותית שהיתה למנהל פורום לאורך כל התקופה שאני כאן (כולל אותי). כנראה שכשרואים את התמונה המלאה של איך שהפורום מנוהל הדברים נראים אחרת. אבל כדי שהפורום ינוהל בצורה ראויה אי אפשר לתת לכולם לראות איך הוא מנוהל בדיוק מאותה סיבה שאדם לא נקט כאן בשם של הבחור שהושעה
Shmulik Lin פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 תומר יקירי אני שמח שהבנת את טעותך-זה מראה על בגרות קח בחשבון שאני מספר 6 בוותק בחטיבה,אך כשטעיתי ופרסמתי שרשור לא במקום הנכון בא אדם ,העיר לי בנחמדות והפלא ופלא,קיבלתי הערתו בהבנה ובחיוך והשיירה עוברת ותעבור גם הלאה מותר לכולם לטעות אך מייד לתקן בהבנה ,אחרת יהיה לנו נ"א אמיתי אתה לפני גיוס אני מבין מדברי צבי הרשה לי להביא ציטוט מהרס"ר האגדי של גולני רס"ר פינטו שאמר בטקס קבלת הכומתה שסיימנו טירונות מעניינת וקח את זה לחיים בכלל: """ חייל שאינו חייל...אינו חייל """ גיוס נעים
תומר עינבר פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 אני באמת לפני גיוס, אבל יש עוד את החצי שנה. בקשר לכישרון הפרובוקציות שלי, מצאתי דרך כדי למנוע את זה, אני קורא לזה: הבנה ופשרה. ככל הנראה, יש לי עוד הרבה מה ללמוד על חברה ואנשים, ודרך ההתיחסות אליהם, אך אני מאמין שאני בדרך הנכונה. איך פעם חכם אמר: "מטעויות לומדים" - המשפט הזה חרוט לי בשכל הישר ואני עושה את המקסימום כדי ליישם אותו. אני מבין מתי אני טועה, ולמזלי יודע איך לצאת ממצבים מביכים. :wink: שיהיה לכולם שנה טובה ומוצלחת! תומר עינבר.
prince869 פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 אנני באמת מעוניין לומר, שהאשכול הזה, שמטרתו הייתה הצגה של דברים מסויימים, אזהרה מסויימת לבאים, או אולי רק שיתוף של חברי הקהילה בנעשה- גרם לי לראות את היופי ואת הבית החם בקהילה הזאת. יש כאן מישהו שחטף באן, ונתן לי להרגיש שאני נמצא בבית הכי חם שיכולתי להיות בחיים. איך שאנשים פה יכולים לתקן בצורה כל כך חמה ואוהבת, זה רק נתן לי עוד נקודה למחשבה על החטיבה הזאת. כמו שחלקכם יודעים, השירשור הזה שהיו בו וויכוחים חריפים נפתח על ידי. פתחתי אותו על מנת לשפר את החטיבה בפן הפיקוחי. לאט לאט הוא התחיל להתדרדר ואפילו אני נגררתי להאשמה מיותרת וחסרת תקנה. אדם ידידינו, נתן לי אזהרה, ודיבר איתי באופן אישי. הוא נתן לי לראות שיש דרך לרדת מהעץ הגבוה שאנשים פה עולים, הוא נתן לי הרגשה שתמיד אפשר לטעות- אבל לתחקר וליישם. חיל האויר הישראלי מתגאה ביכולות התחקור שלו, כל טיסה וטיסה, גם אם לא היו טעויות- הם מתחקרים ומיישמים לפעם הבאה. וככה בדיוק זה כאן- יש טעות, נתחקר וניישם לפעם הבאה! אפשר לראות מנימת התגובות פה של המנהלים/הוותיקים/או אפילו חברים בלי וותק, שיש פה בית שלא רוצה להפיל אנשים, לא רוצה שלטון יחידי נקרא לזה, לא רוצה שאנשים יטפסו על עצים שאי אפשר לרדת מהם והכי הכי- רוצה שניהיה שווים, בעלי כבוד אחד לשני, באויר וביבשה, בסימולטור ובמציאות. ירדן, אני מעוניין לתת לך נקודה למחשבה בנושא. החטיבה איננה מידרדרת, חס וחלילה, ההפך הוא הנכון לדבריו של אדם. אז נכון, יש פחות טייסים אזרחיים שעולים לשמי ישראל בזמן האחרון, אבל גם לחיל האויר היו פעמים שסיימו אך ורק 5 בוגרים לאחר קורס טייס. יש מחזורים שככה ויש מחזורים שאחרת...כל שנה מביאה את פירותיה! כמו שעכשיו יש פחות טייסים אזרחיים, יש יותר פקחים, ויותר טייסים קרביים. זו לא התדרדרות חביבי. ונכון, נראים בזמן האחרון כמה השעיות, אבל היי, בכל מקום תמיד יהיו מפריעים, בשנה כזאת יכולים להיות 20 מפריעים ובשנה הבאה יהיו רק 2 מפריעים, זה הכול שאלה של סטטיסטיקה- אני מבטיח לך שהגרף של החטיבה רק בעלייה. (ואדם פירט יותר למה) אז בואו נמשיך בעלייה הזאת ולא נתעלם מהסבכים בדרך, כי הם רק מחזקים אותנו! רז פרינץ.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 עם כל ההערכה לפעילות הענפה של חיל האוויר בואטיל - ויש המון המון הערכה. יש פה משהו קצת בעייתי לדעתי. אם VATIL הפכה להיות בסיס ענק של חיל האויר איפה יתקיימו טיסות אזרחיות? בפאלקון?
Ron Peer פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 עם כל ההערכה לפעילות הענפה של חיל האוויר בואטיל - ויש המון המון הערכה.יש פה משהו קצת בעייתי לדעתי. אם VATIL הפכה להיות בסיס ענק של חיל האויר איפה יתקיימו טיסות אזרחיות? בפאלקון? ובתוספת גם למה שאחרים כתבו.. אכן כל השתפים האחרונים..( אפילו אחד במגדל נתבג שהייתי בעצמי נוכח בו ) התפתחות VIAF וכו.. דברים חשובים ועצומים - ולא נרה לי שיש עוד דוגמאות לכך ב VATSIM אך נראה לי הכוונה של דברים שהוזכרו כאן שזה גם מה שאני טוען.. בסופו של דבר אנחנו חלק מ VATSIM לכן טיסה ופיקוח באופן שותף מעבר לשתפ"ים ואפילו מארועים.. "זה הלחם והחמאה של החטיבה כמו שאומרים" לכן הרבה בתחושה שהחטיבה מדרדרת עקב הדרדרות אלו בחצי שנה אחרונה..
Izik Bakshi פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 עם כל ההערכה לפעילות הענפה של חיל האוויר בואטיל - ויש המון המון הערכה.יש פה משהו קצת בעייתי לדעתי. אם VATIL הפכה להיות בסיס ענק של חיל האויר איפה יתקיימו טיסות אזרחיות? בפאלקון? VATIL לא הופכת להיות בסיס ענק של חיל האויר, וטיסות אזרחיות יתקיימו כסדרן. אני יכול להבין שעקב התרגיל הרחב מאוד שיש כרגע מול האמריקאים נוצרה תחושה שכולם מתכנסים סביב ח"א, והאמת שזו תחושה טובה כי השקיעו כמה חודשים בתכנון, אבל תחושות הם דבר שמתחלף ובעוד חודשיים שמחזור 17 יפרוס כנפיים יהיו כאלה שיגידו הפוך על IFS, ובעוד כמה חודשים יגידו על השת"פ עם... :wink: גם המושג "החטיבה מידרדרת" זה משהו שאני שומע הרבה לאורך השנים, אם כל מי שאמר לי שהחטיבה מידרדרת היה צודק אז אבוי לנו, בדר"כ מדובר בגלים של עליה וירידה, ולנו הישראלים יש גם זיכרון קצר...
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 עם כל ההערכה לפעילות הענפה של חיל האוויר בואטיל - ויש המון המון הערכה.יש פה משהו קצת בעייתי לדעתי. אם VATIL הפכה להיות בסיס ענק של חיל האויר איפה יתקיימו טיסות אזרחיות? בפאלקון? VATIL לא הופכת להיות בסיס ענק של חיל האויר, וטיסות אזרחיות יתקיימו כסדרן. אני יכול להבין שעקב התרגיל הרחב מאוד שיש כרגע מול האמריקאים נוצרה תחושה שכולם מתכנסים סביב ח"א, והאמת שזו תחושה טובה כי השקיעו כמה חודשים בתכנון, אבל תחושות הם דבר שמתחלף ובעוד חודשיים שמחזור 17 יפרוס כנפיים יהיו כאלה שיגידו הפוך על IFS, ובעוד כמה חודשים יגידו על השת"פ עם... :wink: גם המושג "החטיבה מידרדרת" זה משהו שאני שומע הרבה לאורך השנים, אם כל מי שאמר לי שהחטיבה מידרדרת היה צודק אז אבוי לנו, בדר"כ מדובר בגלים של עליה וירידה, ולנו הישראלים יש גם זיכרון קצר... אולי אתה לא מודע למה שמתרחש, אני רואה את זה יפה מאוד בעיט, ח"א שחט כמעט לגמרי את הפעילות שהצלחנו לייצר, כנראה שבחטיבה שלנו אין מקום ליותר מחברה וירטואלית אחת, לא משנה מה ה"THEME" שלה... מה שבאופנה לוקח ומה שלוקח הורג את כל השאר, פשוט כי אין מספיק אנשים
Asaf Brietbard פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 מסכים לגמרי עם עידו. למרות שיש כאלו שמיד ישייכו את תגובתי לעובדה שאני ב IFS - חייב להגיד שהתחושה הכללית היא שטעינו בסימולטור, ואני מציע להנהלה ומרכזי הפעילות האחרים (ELAL, עיט וכו') להזכיר לעולם שגם הם כאן עם אירוע או סתם תזכורות לעולם. אני חייב לשתף גם עם ההרגשה שהרבה מהאנרגיות הולכות כיום לחיל האוויר הוירטואלי ו"הורגות" את הטיסה האזרחית על שלל גווניה. לדעתי - חבל, ואני מקווה שהמנהלים יחזרו להשקיע את אותן אנרגיות כמו שהיו בעבר גם בפעילות השוטפת ה"רגילה". לגבי העובדה ש"החטיבה מתדרדרת" - נו באמת, אם היה לי דולר על כל פעם שהייתי שומע את זה היה לי כבר LEVEL-D חוקי... בהזדמנות זו, שבטח כל החברים מחטיבות 'שכנות' שנהנים לקרוא הודעות כאלו סקסיות, חברים ב VATIL שנעלמו להם למחוזות אחרים או סתם הפכו "שקופים" - חבר'ה - צריכים אתכם **כאן**. המצוקה העיקרית של החטיבה היא ב - חפ"שים כמונו שיבואו ויטוסו, ימלאו את הפורום בדיוני תעופה כמו פעם. הרושם שאני מקבל מחבר'ה שמסתובבים גם בפורומים שכנים/מקבילים היא שגם אצלם שיממון - לכן אני מציע להנהלה ליזום "מופע איחוד" שיקרב את כל חובבי הטיסה יחד - אצלנו. חבר'ה מבחוץ - הרבה השתנה כאן: הנהלה, גישה, אנשי מפתח... שווה לבדוק אולי השד שמכרו לכם כל השנים לא כזה נורא. ואסיים בקריאה נרגשת לאוהדי הפועל חיפה - "ירוק עולה!!". ותזכרו - אף זה לא מאוחר להחליף צבע
Adam Waiser פורסם דצמבר 28, 2009 מחבר דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 אם יש רמה נמוכה (ואני מדבר על כמות לא על איכות) של פעילות ברשת זה בגלל שזו סוג של "עונת מלפפונים" כללית ומהיכרות עם ההרכב האנושי בחיל האוויר לא הייתי ממהר להטיל את כל האשמה על החיל. אמנם לדעתי הפוקוס כרגע נמצא על חיל אוויר בגלל דבר אחד ויחיד - הBLUE COBRA אך אני יותר ממשוכנע שבשוך הקרבות (כשכל המילואימניקים ישובו בשלום לבסיסם) שיווי המשקל יחזור גם לתעופה האזרחית. דבר שני, אני לא ממש בטוח שיש לראשי עייט ואלעל וירטואל ושאר החברות סיבה אמיתית לחשש. כמו שאסף אמר ואני מסכים במאה אחוז בסוף זה תלוי בכם, אם תיזמו אירועים שלכם (הפסטיעייט היה מדהים...) לעתים קרובות תפגינו נוכחות ותמשיכו להשקיע מחשבה בפיתוח וגיוס של עוד אנשים טובים אתם תחזרו לעניינים בגדול. אגב היוזמה של אלון לעלות לפקח בכל ערב גרמה לי אישית לעזוב הרבה דברים ופשוט לעלות לטוס עם KCA של עייט ובכלל הזמן שמתחיל להתפנות עושה את שלו ואני מאמין שצברתי ביומיים האחרונים עוד כ 4 שעות טיסה בשמי הארץ. אני מאמין שכמוני יש לפחות עוד 3 שגם ניצלו את הפיקוח כדי לחזור לענינים קצת ובקיצור - אין סיבה אמיתית לחשש. שיהיה בהצלחה לכולנו
תומר עינבר פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 העניין שחיל האוויר "חונק" את התעופה האזרחית חל גם במציאות, ובלי ששמנו לב, התקרבנו עוד צעד למציאות, עכשיו שחיל האוויר קיים ברשת. אני חושב שזה בדיוק הזמן להרים אירוע של מטוסים אזרחיים בלבד, מכל הסוגים, המינים והצבעים, ולהחזיר את האהבה לטיסה כמו שהיתה פעם. אני אישית מאוד מתגעגע אליה, אך אני פשוט לא מוצא זמן טוב לטוס, בד"כ כשאני רוצה אני מגלה שתכננו ארוחה בלי לומר לי, או שנוסעים לאן שהוא. אני מבחינתי, מוכן לעלות כל יום לטיסה או שתיים, עם או בלי פיקוח, אבל מי אני אחד מול רשת גדולה, צריכים לעלות עוד טייסים ואפילו לארגן טיסות יחד. אני אנסה את השעות המוקדמות של סופ"ש, מאוד יכול להיות שאני אמצא את הזמן המתאים לטיסות. אני חושב שהדבר הנכון, ואף רצוי לעשות, זה לארגן אירוע לכבוד התעופה האזרחית, כמה שאנחנו אוהבים ונהנים ממנה. אפשר אפילו לארגן תחרות, לדוגמה: איזו קבוצה מגיעה עם הכי הרבה נציגות, כמו עיט, מטוסים קלים, מטוסים ישנים, כבדים וכו'.. וביחד לארגן איזו טיסה לקפריסין, שבה כולם יוכלו להשתתף, יעד קרוב, פיקוח כמעט לאורך כל הדרך אם לא כולה, תנועה צפופה ומלאה במטוסים אזרחיים. חישבו על זה.
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 28, 2009 דיווח פורסם דצמבר 28, 2009 בהזדמנות זו, שבטח כל החברים מחטיבות 'שכנות' שנהנים לקרוא הודעות כאלו סקסיות, חברים ב VATIL שנעלמו להם למחוזות אחרים או סתם הפכו "שקופים" - חבר'ה - צריכים אתכם **כאן**. המצוקה העיקרית של החטיבה היא ב - חפ"שים כמונו שיבואו ויטוסו, ימלאו את הפורום בדיוני תעופה כמו פעם.הרושם שאני מקבל מחבר'ה שמסתובבים גם בפורומים שכנים/מקבילים היא שגם אצלם שיממון - לכן אני מציע להנהלה ליזום "מופע איחוד" שיקרב את כל חובבי הטיסה יחד - אצלנו. חבר'ה מבחוץ - הרבה השתנה כאן: הנהלה, גישה, אנשי מפתח... שווה לבדוק אולי השד שמכרו לכם כל השנים לא כזה נורא. אסף אני מסכים אתך ביותר מ-100% שאם כולם היו כאן היה הרבה יותר מלא וצבעוני. אתה מתייחס ברבים ל"חטיבות" אז ניתן להניח שאתה מתכוון ליותר מארגון אחד. אני לא חושב שיש אצלנו "שיממון", בטח לא כזה שניתן להשוות אותו ל- IVAO ישראל. משם גם לא יגיעו אנשים, כי מי שאוהב לטוס בארץ כבר מצא את הדרך לכאן וכל השאר לא פעילים בכל מקרה מכל מיני סיבות פלוס שלושה מנהלים שאחד מהם טס גם כאן. הארגון השני הפוטנציאלי הוא בעיקרו בית ספר שתמיד ייחסנו לו תחרות של יוקרה ואיום מול הגוף שאתה נמצא בו, IFS. מ- VFS ניתן לקבל הרבה כוח וחבר'ה טובים אם יהיה איחוד, אבל אז צריך לחשוב על קונספציה להדרכה אחידה ומרוכזת של טיסה וירטואלית בארץ, וחייבים לסלוח ולבטל עונש הרחקה אחד שמטיל כמובן וטו על איחוד הקהילה בארץ. היום כבר לא מובן מאליו שכל מי שלומד ב- VFS בא ישר לטוס אצלנו. אז הקריאה שלך לאיחוד היא נהדרת, וזה בעצם גם החזון של "זקן השבט" מר בנסל לאורך השנים, רק נשאר לחפש מישהו עם ביצים שיסגור את כל הפינות בלי שיורידו לו את הראש :wink:
zvi rodes פורסם דצמבר 29, 2009 דיווח פורסם דצמבר 29, 2009 אני לא חושב כי הבעיה נובעת מטיסות חיל האויר ,לפי דעתי יש נפילה אולי זמנית (אני מקווה) בפעילות התעופה האזרחית והיא נובעת ממיעוט האירועים , יש ליזום אירועים באופן רציף ,לא לקיים אירוע אחד ולאחר מכן לנוח חודש.מה שעושים כרגע אלון וניסים מאוד מבורך ובא אולי לשנות את המצב הקיים אבל כפי שזה נקרא "לסגור עשור עם כבוד" ומה יהיה בעשור הבא? מה צפי הפעילות ברשת ב-2010 ? כאן המקום לפנות למנהלים השונים של החטיבה ולבקש תוכנית שנתית ,כל שיתופיי הפעולה עם הגורמים השונים מצויינים הם ,אין ספק שנעשתה עבודה פוריה לשיתוף פעולה זה אבל אין להרפות את העשייה .תמיד חייבים לבדוק את מדד העשייה ומה ניתן עוד לעשות .שיתוף פעולה עם גופים אחרים,רצוי מאוד אבל חייב להיות מראש מוסכם על עבודה "בראש אחד" תחת כללים מאוד ברורים .יש עליות וגם ירידות וזה טבעי, כמו בכל דבר, לא כל שכן בגוף המרכז מס' לא מבוטל של חברים,אבל טוב וחשוב לזכור תמיד לכבד איש את הזולת כי רק כך אפשר לקיים חברה המאגדת חברים שלעיתים לא מכירים האחד את השני .לסיום, שמונה שנים החטיבה סוגרת בעוד כיומים ,תקופה לא קצרה אבל גם לא ארוכה ,אם רוצים פעילות רבת שנים חייבים לחשוב אולי על דרך שונה אולי יותר מחייבת את החברים ,אולי להוסיף כללים בהסכמה כללית כמובן על מנת לשמר על "אש קטנה" את הפעילות לאורך כל השנה .כפי שציינת כבר בעבר הגיבוש החברתי שיווצר ע"י כנסים אולי פעמיים בשנה יתרמו להבנה יותר טובה בקרב החברים , יתקיימו דיונים הנוגעים לכל חבר וחבר כי רק כך אפשר להמשיך ולקיים קהילה ,העיסוק בתעופה נכון שהוא וירטואלי אך חשוב לזכור כי האנשים העומדים מאחורי זה אינם וירטואלים כלל.בחטיבה רשומים 1526 חברים ,איפוא הם? כמה מהם באמת פעילים ,כמה מהם טסים או מפקחים ?האם כל אדם שנרשם כחבר וכתב בפורום ,שלום אני חדש כאן ולאחר מכן נעלם כי לא מצא עיניין או סתם בא להגיד שלום האם הוא נקרא חבר עד סוף כל הדורות? גם על זה צריך להקדיש מחשבה.שתהיה לנו שנה אזרחית חדשה טובה ,יותר פעילות והתלהבות.