Izik Bakshi פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 תודה תומר, דבריך משקפים גם דעתי שהצגתי כאן בשרשור, ואני מסכים עם דבריך. אני לא חושב שנגררתי להתקפות אישיות אחרת הנהלת הפורום היתה עורכת לי את ההודעה - אני לא חסין. ולראיה שכבר נערכו הודעות בשרשור. אבל כן כעסתי לנוכח הנתונים השגויים שהוצגו כאן, זה הכעיס אותי כי צוות IFS התאמץ כל כך קשה בשביל נתונים אחרים, ופרסום כאלה נתונים שגויים הוא פגיעה בכל ההשקעה, ומעשה לא אחראי. אני מבין את הרצון הטוב של כל המעורבים בשרשור להעביר ביקורת במטרה לשפר, אבל אני מצפה מחברים לעשות שיעורי בית לפני, בדיוק מה שאני דורש מעצמי לפני שאני כותב ביקורת.
Moshe Mizrahi פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי לגבי IFS יהיה נכון לשנות את דרך החשיבה. עדיף להנהיג שעתיים בשבוע של שאלות ותשובות תיאורטיות למי שתקוע (המדריכים מצויינים וקריאים, אין צורך להקריא אותם שוב בשיעור) ולהמשיך בתרגולים מעשיים (פעמיים בשבוע?) למי שתקוע במעשי. לקבוע שני תאריכים שכולם יכולים לגשת אליהם למבחן תיאורטי אחד ומעשי אחד. כשמתמלאת מכסה למבחן אחד פותחים הרשמה לאחר. יתרונות - הכשרה של הרבה יותר חניכים לרוחב ביחידת זמן, מי שרוצה מגיע ומי שעובר את המבחנים בלי להגיע בכלל זה גם טוב. החסרון היחידי שאני רואה זה שאת כל מפגש כזה של שאלות ותשובות יצטרכו לאייש מדריכים שטסים את החומר על בוריו כולל כל המוקשים. א-מ-ן ! רק עכשיו ראיתי שכיוונתי לדעת גדולים ממני. :wink: זה משלים את הרעיון של שדה לתרגולים/שאלות/טעויות :oops: קטונתי ידידי. תודה בכל מקרה. לדעתי גם כל הסיפור של לא לטוס בזמן קורס הוא מיותר מיסודו ויכול לתרום עוד הרבה מאד שעות לרשת. יש קודים ל- VATSIM ומי שלא אחראי מספיק יספק בסיס לתחקירים מעמיקים שכולנו נלמד מהם, ואולי יספק קצת עבודה לשמוליק סוף סוף :wink: תחביב כבר אמרנו?
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 היי תומר ואיציק.. הקטע של הדרכת פקחים זה בדיוק מה שגם אני טוען.. נדמה לי שפעם אפילו שאלתי את זה אותך? אני זוכר טוב איציק או שזה היה אמיר פז? בכל מקרה אם זכור לי ההגדרה של VATSIM מחייבת קודם לימוד עמדת קרקע בשדה משמעותי..( אצלנו זה או עובדה או ב"ג שבעדיפות בכל זאת) אכן הבעיה היא מגוון פקחים על מגדלים בעיקר בשדות.. וכרגע יש מספר פקחים מוסמכי ת"א דרום ופלוטו - כמובן שבעתיד יצטרכו להכשיר עוד. אבל באמת הנק' שאם יש דרך להכשיר קודם מגדל נניח במגידו תימן וכו..ואח"כ לעבור לגדולים יותר כמו הרצליה חיפה ראשפינה (ש"ד אחרון כי המרחב יותר מסובך ) זה יעזור מאוד.. אבל זה ללכת נגד / לשנות נהלי VATSIM בהכשרת פקחים - בניגוד לטייסים כאן יש נהלים הרבה יותר מוגדרים וברורים.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי לגבי IFS יהיה נכון לשנות את דרך החשיבה. עדיף להנהיג שעתיים בשבוע של שאלות ותשובות תיאורטיות למי שתקוע (המדריכים מצויינים וקריאים, אין צורך להקריא אותם שוב בשיעור) ולהמשיך בתרגולים מעשיים (פעמיים בשבוע?) למי שתקוע במעשי. לקבוע שני תאריכים שכולם יכולים לגשת אליהם למבחן תיאורטי אחד ומעשי אחד. כשמתמלאת מכסה למבחן אחד פותחים הרשמה לאחר. יתרונות - הכשרה של הרבה יותר חניכים לרוחב ביחידת זמן, מי שרוצה מגיע ומי שעובר את המבחנים בלי להגיע בכלל זה גם טוב. החסרון היחידי שאני רואה זה שאת כל מפגש כזה של שאלות ותשובות יצטרכו לאייש מדריכים שטסים את החומר על בוריו כולל כל המוקשים. א-מ-ן ! רק עכשיו ראיתי שכיוונתי לדעת גדולים ממני. :wink: זה משלים את הרעיון של שדה לתרגולים/שאלות/טעויות :oops: קטונתי ידידי. תודה בכל מקרה. לדעתי גם כל הסיפור של לא לטוס בזמן קורס הוא מיותר מיסודו ויכול לתרום עוד הרבה מאד שעות לרשת. יש קודים ל- VATSIM ומי שלא אחראי מספיק יספק בסיס לתחקירים מעמיקים שכולנו נלמד מהם, ואולי יספק קצת עבודה לשמוליק סוף סוף :wink: תחביב כבר אמרנו? יש בזה משהו... לא כולם באים עם רקע ובטחון ובהמתנה יטוסו כמו שאני עשיתי.. אוליי באמת עם הקורס יהיה יותר מעשי ופחות לשבת לקרוא ב TS לכל הקורס מה שאפשר ללמוד לבד וזה בזבוז זמן ומשאבים.. אבל אפשרות כזו לא תרחיק ותפחיד כאלה שלא בא להם על כל הפיסיקה וכו'..למרות שזה חשוב ועוזר להבין את התנהגות המטוס..
Yakov Kraus פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי הבעיה היא בדיוק הבעיה של הטייסים האמיתיים אין בשטחי הארץ לאיפה לטוס כמה פעמים אפשר לחרוש אילת בן גוריון - בין גוריון אילת ראש פינה שדה דב שדה דב ראש פינה אחרי כמה עשרות פעמים זה משעמם וטיסה לחו"ל מבן גוריון לוקחת שעות - הכנה לטיסה ושעות טיסה ארוכות מעל לים הפיתרון לא פשוט
nuriel77 פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי הבעיה היא בדיוק הבעיה של הטייסים האמיתייםאין בשטחי הארץ לאיפה לטוס כמה פעמים אפשר לחרוש אילת בן גוריון - בין גוריון אילת ראש פינה שדה דב שדה דב ראש פינה אחרי כמה עשרות פעמים זה משעמם וטיסה לחו"ל מבן גוריון לוקחת שעות - הכנה לטיסה ושעות טיסה ארוכות מעל לים הפיתרון לא פשוט אבל יש כמה דברים שאפשר לנסות לעשות שלא יזיקו בכלל. הרעיון שלי לגבי זה שסינרי יכול לעזור, אפשר גם שלא בתחום גבולות ישראל... אך מקוה מאוד שזה יעזור במשהו... אחרי אילת אני מקוה מאוד לעבוד על שדות באזור סיני. למשל כבר התחלתי לעבוד על שדה התעופה סנטה קטרינה שבהר הגבוה בסיני. מאוד כיף להתחיל טיסה בת"א או בראש פינה לדוגמא, להדרים לאילת ומשם להמשיך לסנטה קטרינה, אולי אפילו ללוקסור אחרי זה... שארם א שייח... אמנם רובכם טענתם שיש מספיק סינרי וזו לא הבעיה, אך אני כמו יעקב מאמין שזה יעזור לפחות במשהו. למשל אחרי שיש סינרים שכאלו, לצאת בפרסום רחב ברשת וליצור דף מידע לגבי ה"טיולים" הנחמדים שאפשר לעשות בסביבה. בנשימה זו, הייתי גם מקוה ליותר מוטיבציה למען יוצרי הסינרי ;-) אולי גם שיתוף פעולה יותר הדוק עם השכנים? אני לא בקיא בנושא ולא הייתי פה מספיק זמן בכדי לדעת. בכל אופן, חשיבה משותפת תוביל למעשים, וזה כבר חיובי.
Adam Waiser פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי הבעיה היא בדיוק הבעיה של הטייסים האמיתייםאין בשטחי הארץ לאיפה לטוס כמה פעמים אפשר לחרוש אילת בן גוריון - בין גוריון אילת ראש פינה שדה דב שדה דב ראש פינה אחרי כמה עשרות פעמים זה משעמם וטיסה לחו"ל מבן גוריון לוקחת שעות - הכנה לטיסה ושעות טיסה ארוכות מעל לים הפיתרון לא פשוט אוהו כמה שאפשר בטח שכשעושים את זה מעל העננים ובחושך עם FMC או טיס אוטומטי כלשהו זה מצ'עמם (אתמול דווקא הייה מגניב כי ביצעתי IFR - ידני לגמרי כולל סחיפה של רוח ותיקונים+חיתחותים מעל יממלח - מאילת לבן גוריון והגעתי בזריחה והיה די משובב נפש לראות פתאום את בנגו מבצבץ מבעד לענני הבוקר...) אבל אני חורש את הארץ כבר קרוב לשנתיים בתנאי CVFR ובמשימות מוסקות שאני ממציא או במטוסי ריסוס כולל ריסוס כל שדה אפשרי בגזרת עמק החולה/יזראעל, מה אני אגיד לך עוד לא הגיע השלב שהתחיל לשעמם לי... אתה מוזמן לעלות איתי לטוס פעם בשמי הארץ ולראות חדוות טיסה מהי...
Rami Arbili פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 לדעתי הבעיה היא בדיוק הבעיה של הטייסים האמיתייםאין בשטחי הארץ לאיפה לטוס כמה פעמים אפשר לחרוש אילת בן גוריון - בין גוריון אילת ראש פינה שדה דב שדה דב ראש פינה אחרי כמה עשרות פעמים זה משעמם וטיסה לחו"ל מבן גוריון לוקחת שעות - הכנה לטיסה ושעות טיסה ארוכות מעל לים הפיתרון לא פשוט אוהו כמה שאפשר בטח שכשעושים את זה מעל העננים ובחושך עם FMC או טיס אוטומטי כלשהו זה מצ'עמם (אתמול דווקא הייה מגניב כי ביצעתי IFR - ידני לגמרי כולל סחיפה של רוח ותיקונים+חיתחותים מעל יממלח - מאילת לבן גוריון והגעתי בזריחה והיה די משובב נפש לראות פתאום את בנגו מבצבץ מבעד לענני הבוקר...) אבל אני חורש את הארץ כבר קרוב לשנתיים בתנאי CVFR ובמשימות מוסקות שאני ממציא או במטוסי ריסוס כולל ריסוס כל שדה אפשרי בגזרת עמק החולה/יזראעל, מה אני אגיד לך עוד לא הגיע השלב שהתחיל לשעמם לי... אתה מוזמן לעלות איתי לטוס פעם בשמי הארץ ולראות חדוות טיסה מהי... כל כך נכון.... טיסות שהכל מתוכנת לתוך מחשב טיסה, המראה כמעט אוטומטית, ניווט כל הדרך אוטומטי, APR אוטומטי, נחיתה אוטומטית, ואם לא הולך אז גם GO AROUND / MISSED אוטומטי.... אוטומטי משעמם.... (לא לקפוץ עליי.... כל אחד וטעמו... :wink: ) צ'מע, עד שקראתי את מה שכתבת (IFR ידני) חשבתי שאני הדפקט היחידי שאשכרה מחפש ומחשב תדרים ורדיאלים לניווט.... :drinking:
Roy פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 שלום לכולם, אולי רובכם לא מכירים אותי אבל אני טייס פה בקהילה בזמני הפנוי (שאין לי). כבן אדם בוגר, אני לא מבין מה הצורך בשרשור המיותר הזה? אני מציע לכל אחד לשוב ולקרוא מה שהוא כתב. בשרשור הנ"ל אני רואה התקפה "סמויה" על מנהלי VATIL ו-IFS בלי רחמים ובלי בושה. אני אומר בלי בושה, כי הם אלה שהכשירו את חלקכם לטוס או לפקח. היי איציק..תרשה לי בבקשה לציין לאור הדיון בינך ובין אלעד שבזמנו שהמתנתי למחזור 14 חיכית נדמה לי משהו כמו חודשיים-שלוש.. עכשיו תרשה לי לומר שיש משהו שאני מסכים עם אלעד שההמתנה זו בעייתית: אני באתי עם רקע מלפני ב FS וגם ידע קצת מעבר מה"עולם האמיתי" ולכן ניצלתי תקופה זו לטוס לפני.. גם את מדריכי חיבור לרשת למדתי לבד וקראתי בפורום הרבה וכו' לפני שהתחברתי.. ועדיין היו קשיים בפעם פעמיים של טיסות ראשונות.. אני עד היום זוכר איך ברוטמן נראה לי צעק עליי בקשר בהרצליה :shock: כי אני עשיתי שטיות למרות הרקע שלי. זאת היתה הסיבה שהחלטתי לקחת את קורס CVFR. אך כמובן לא כולם כמוני עם רקע לפני של כמה שנים ב FS או אפילו ידע מהמציאות. ולא כולם יכולים לקרוא מדריכים ויחפרו בפורום לחפש תשובות וללמוד לבד בעיקר החברה הצעירים שביננו.. תשובה קצר ולעניין: אז תטוס אוףליין! אז צעקו עלייך בקשר? נעלבת? לא נורא גם עליי צעקו ועל רבים אחרים. בעניין המשפט האחרון שלך: מה אתה באמת חושב שצריך "לשבת" על מישהו שיבוא לטוס? אם הבנאדם ירצה לטוס הוא יטוס ויהי מה! אני בעצמי למדתי ממדריכים ברשת וסרטונים ביוטיוב כשלא הסתדרתי... אבל אני אוהב את זה ולכן אני משקיע. אל תהיו כאלה תינוקות ותלמדו להסתדר קצת לבד... למרות שאני בטוח שאם תבקשו מאחד מהחברים בקהילה הוא ישמח לעזור לכם. ברצוני להציג לכם כמה מהדעות כאן בפורום: כרגע ישראל זה אחד המקומות הפחות מעניינים לטוס בהם תקנו אותי אם אני טועה, אבל ווטסים קמה כרשת פיקוח. עכשיו, אם אני בעל עסק (פיקוח) ואני רוצה לקוחות (טיסות במרחב שלי), אז אני צריך למשוך אותם אליי כמה שיותר... האם זה קורה? הנה רעיון שאולי עשו אותו בעבר, (אני דיי חדש פה אז אולי אני מעלה באוב רעיונות ישנים), אבל למה שלא יהיה שדה אחד (קטן...) שיהיה מיועד, נניח פעם-פעמיים בשבוע, פשוט לתירגולים??? כולכם צודקים בסופו של דבר. הבעיה היא אחת ויחידה: אין מספיק כוח אדם. יש לכם רעיון? הצעה? הארה? אז הפסיקו להציע והתחילו לבצע! מספיק עם "אין פיקוח", "יבש בפורום", "אין תנועה בארץ", "אין אירועים". אפשר להשתגע מהשליליות שהולכת פה. לכל בעלי הרעיונות למינהם הצעתי כזאת: פנו נא אל אחד המנהלים ותגידו לו שאתם רוצים לתרום באופן מסויים ואל תצאו באופן פרובוקטיבי ותפנו אצבע מאשימה כאן בפורום. קחו דוגמא מאלון אבלסון. קל מאוד לראות את התלונות, אך מצד שני נורא קשה להביט על מה שאנשים עושים בשבילכם מהצד. אינני חניך IFS ואני כרגע שקוע בלימודיי באוניברסיטה אך אני משקיע לפחות שעה עד שעתיים טיסה בשבוע, וזאת ואף יותר אני מצפה מאנשים שעברו כאן הכשרה כלשהי. יצר האדם (בעיקר הישראלי) הוא בעיקר לקחת ולא לתת. אז אנא עצרו רגע, ותראו מה אתם יכולים לתרום לפני גרימת נזק נוסף. לסיכומו של עניין, אני חושב שהשרשור הזה נובע מתסכול של חלק קטן מחברי הקהילה (אפילו הבכירים) ואינו מייצג את דעת הרוב. לעניות דעתי, השרשור הזה אפילו לא ראוי לכל התייחסות מצד המנהלים והסגל הבכיר. יש דברים יותר חשובים לעשות מלהתעסק בקטנות.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 שלום לכולם,אולי רובכם לא מכירים אותי אבל אני טייס פה בקהילה בזמני הפנוי (שאין לי). כבן אדם בוגר, אני לא מבין מה הצורך בשרשור המיותר הזה? אני מציע לכל אחד לשוב ולקרוא מה שהוא כתב. בשרשור הנ"ל אני רואה התקפה "סמויה" על מנהלי VATIL ו-IFS בלי רחמים ובלי בושה. אני אומר בלי בושה, כי הם אלה שהכשירו את חלקכם לטוס או לפקח. היי איציק..תרשה לי בבקשה לציין לאור הדיון בינך ובין אלעד שבזמנו שהמתנתי למחזור 14 חיכית נדמה לי משהו כמו חודשיים-שלוש.. עכשיו תרשה לי לומר שיש משהו שאני מסכים עם אלעד שההמתנה זו בעייתית: אני באתי עם רקע מלפני ב FS וגם ידע קצת מעבר מה"עולם האמיתי" ולכן ניצלתי תקופה זו לטוס לפני.. גם את מדריכי חיבור לרשת למדתי לבד וקראתי בפורום הרבה וכו' לפני שהתחברתי.. ועדיין היו קשיים בפעם פעמיים של טיסות ראשונות.. אני עד היום זוכר איך ברוטמן נראה לי צעק עליי בקשר בהרצליה :shock: כי אני עשיתי שטיות למרות הרקע שלי. זאת היתה הסיבה שהחלטתי לקחת את קורס CVFR. אך כמובן לא כולם כמוני עם רקע לפני של כמה שנים ב FS או אפילו ידע מהמציאות. ולא כולם יכולים לקרוא מדריכים ויחפרו בפורום לחפש תשובות וללמוד לבד בעיקר החברה הצעירים שביננו.. תשובה קצר ולעניין: אז תטוס אוףליין! אז צעקו עלייך בקשר? נעלבת? לא נורא גם עליי צעקו ועל רבים אחרים. בעניין המשפט האחרון שלך: מה אתה באמת חושב שצריך "לשבת" על מישהו שיבוא לטוס? אם הבנאדם ירצה לטוס הוא יטוס ויהי מה! אני בעצמי למדתי ממדריכים ברשת וסרטונים ביוטיוב כשלא הסתדרתי... אבל אני אוהב את זה ולכן אני משקיע. אל תהיו כאלה תינוקות ותלמדו להסתדר קצת לבד... למרות שאני בטוח שאם תבקשו מאחד מהחברים בקהילה הוא ישמח לעזור לכם. ברצוני להציג לכם כמה מהדעות כאן בפורום: כרגע ישראל זה אחד המקומות הפחות מעניינים לטוס בהם תקנו אותי אם אני טועה, אבל ווטסים קמה כרשת פיקוח. עכשיו, אם אני בעל עסק (פיקוח) ואני רוצה לקוחות (טיסות במרחב שלי), אז אני צריך למשוך אותם אליי כמה שיותר... האם זה קורה? הנה רעיון שאולי עשו אותו בעבר, (אני דיי חדש פה אז אולי אני מעלה באוב רעיונות ישנים), אבל למה שלא יהיה שדה אחד (קטן...) שיהיה מיועד, נניח פעם-פעמיים בשבוע, פשוט לתירגולים??? כולכם צודקים בסופו של דבר. הבעיה היא אחת ויחידה: אין מספיק כוח אדם. יש לכם רעיון? הצעה? הארה? אז הפסיקו להציע והתחילו לבצע! מספיק עם "אין פיקוח", "יבש בפורום", "אין תנועה בארץ", "אין אירועים". אפשר להשתגע מהשליליות שהולכת פה. לכל בעלי הרעיונות למינהם הצעתי כזאת: פנו נא אל אחד המנהלים ותגידו לו שאתם רוצים לתרום באופן מסויים ואל תצאו באופן פרובוקטיבי ותפנו אצבע מאשימה כאן בפורום. אינני חניך IFS ואני כרגע שקוע בלימודיי באוניברסיטה אך אני משקיע לפחות שעה עד שעתיים טיסה בשבוע, וזאת ואף יותר אני מצפה מאנשים שעברו כאן הכשרה כלשהי. יצר האדם (בעיקר הישראלי) הוא בעיקר לקחת ולא לתת. אז אנא עצרו רגע, ותראו מה אתם יכולים לתרום לפני גרימת נזק נוסף. לסיכומו של עניין, אני חושב שהשרשור הזה נובע מתסכול של חלק קטן מחברי הקהילה (אפילו הבכירים) ואינו מייצג את דעת הרוב. לעניות דעתי, השרשור הזה אפילו לא ראוי לכל התייחסות מצד המנהלים והסגל הבכיר. יש דברים יותר חשובים לעשות מלהתעסק בקטנות. היי רועי, לא הבנת כלל את מה שכתבתי , התכוונתי שאני במקרה זה כמוך משקיע ולומד וכו' ולא כולם כאלה זה הכל..וזאת הבעיה שצריך להתאים לא ארחיב כי הכל כבר נדון כאן ובשרשורים אחרים לגבי הרעיונות תדע לך שאני בקשר עם אמיר פז לתאם תחילת הכשרה כפקח ...ומה אתה עושה ? חוץ מלתקוף אוליי תעשה משהו מעבר ללטוס בזמן הפנוי שאין לך? כולנו אנשים עסוקים ולכל אחד יש את הדברים שלו , מה שאתה עשית לא מכובד כלל אם אתה לומד אז באמת יפה - גם אני הייתי סטודנט.. אבל זה שאני צריך לפרנס משפחה וכו' לא אומר שאני לא עסוק גם. אתה אמרת שאנחנו תקפנו אז חבל שלא קראת הכל ובעיון ואם אינך מכיר אותי אין לך זכות לתקוף אותי כלל. ובנוסף אתה טועה זה שכתבו פה רק כמה בודדים הם אלו שבאמת אכפת להם כמו צבי כמו נוריאל ועוד אחרים ( סלחו לי אם שכחתי משהו ) וכל השאר תבין לבד.. עובדה שאיציק ומיקי מנהלי VATIL קראו ושמעו ועובדה שהבינו שכן משהו צריך להשתנות והתהליך החל אז כנראה שלפחות חלק מהטענות - יש בהן משהו.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 רוי, בנוסף לכל האזכור שצעקו עליי לא היה לשם בכיינות בכלל!! אלא לציין עובדה של משהו שקרה ( אם קרה לאחרים אני לא פוסל את זה ולא מתווכח על זה ) דווקא להיפך.. זה שזה קורה.. אומר שיש כאלו שעלולים להיבהל להיפגע ולא לחזור ל VATIL..זה הכל ( היו מקרים מעולם ). נהפוך הוא שרשור זה חשוב ביותר :!: אין לך מושג כמה, זאת הזדמנות להגיד את הדברים ליצור דיון לראות מה צריך וניתן לשנות לשפר על מנת להתקדם וליצור חטיבה עוד יותר איכותית וגם גדולה בשאיפה. יש כל מיני דברים ונתונים "בשטח" שאין מה לעשות ואתם צריך למצוא דרך להתמודד זה אחת ממטרות הששרשור לדעתי. עד עכשיו למרות הביקורות לדעתי השרשור היה מאוד מכובד וחבל שידרדר. אז גם את דעתך אפשר לומר יותר מכובד בלי לפגוע באנשים שאתה לא מכיר..
Adam Waiser פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 ואני שב ומזכיר לכולם לא לדרדר את הדיון לרמה של מתקפות אישיות ו"צעקות" וריבים אל תעמידו אותנו במצב לא נעים שנתחיל להעיף השעיות באוויר רק כי מישהו שממש אכפת לו כמו כולנו איבד קצת את העשתונות יאללה להתקרר קצת לנשום עמוק ללכת לטוס לאיזה שעה ולחזור רגועים יותר
Roy פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 שלום לכולם,אולי רובכם לא מכירים אותי אבל אני טייס פה בקהילה בזמני הפנוי (שאין לי). כבן אדם בוגר, אני לא מבין מה הצורך בשרשור המיותר הזה? אני מציע לכל אחד לשוב ולקרוא מה שהוא כתב. בשרשור הנ"ל אני רואה התקפה "סמויה" על מנהלי VATIL ו-IFS בלי רחמים ובלי בושה. אני אומר בלי בושה, כי הם אלה שהכשירו את חלקכם לטוס או לפקח. היי איציק..תרשה לי בבקשה לציין לאור הדיון בינך ובין אלעד שבזמנו שהמתנתי למחזור 14 חיכית נדמה לי משהו כמו חודשיים-שלוש.. עכשיו תרשה לי לומר שיש משהו שאני מסכים עם אלעד שההמתנה זו בעייתית: אני באתי עם רקע מלפני ב FS וגם ידע קצת מעבר מה"עולם האמיתי" ולכן ניצלתי תקופה זו לטוס לפני.. גם את מדריכי חיבור לרשת למדתי לבד וקראתי בפורום הרבה וכו' לפני שהתחברתי.. ועדיין היו קשיים בפעם פעמיים של טיסות ראשונות.. אני עד היום זוכר איך ברוטמן נראה לי צעק עליי בקשר בהרצליה :shock: כי אני עשיתי שטיות למרות הרקע שלי. זאת היתה הסיבה שהחלטתי לקחת את קורס CVFR. אך כמובן לא כולם כמוני עם רקע לפני של כמה שנים ב FS או אפילו ידע מהמציאות. ולא כולם יכולים לקרוא מדריכים ויחפרו בפורום לחפש תשובות וללמוד לבד בעיקר החברה הצעירים שביננו.. תשובה קצר ולעניין: אז תטוס אוףליין! אז צעקו עלייך בקשר? נעלבת? לא נורא גם עליי צעקו ועל רבים אחרים. בעניין המשפט האחרון שלך: מה אתה באמת חושב שצריך "לשבת" על מישהו שיבוא לטוס? אם הבנאדם ירצה לטוס הוא יטוס ויהי מה! אני בעצמי למדתי ממדריכים ברשת וסרטונים ביוטיוב כשלא הסתדרתי... אבל אני אוהב את זה ולכן אני משקיע. אל תהיו כאלה תינוקות ותלמדו להסתדר קצת לבד... למרות שאני בטוח שאם תבקשו מאחד מהחברים בקהילה הוא ישמח לעזור לכם. ברצוני להציג לכם כמה מהדעות כאן בפורום: כרגע ישראל זה אחד המקומות הפחות מעניינים לטוס בהם תקנו אותי אם אני טועה, אבל ווטסים קמה כרשת פיקוח. עכשיו, אם אני בעל עסק (פיקוח) ואני רוצה לקוחות (טיסות במרחב שלי), אז אני צריך למשוך אותם אליי כמה שיותר... האם זה קורה? הנה רעיון שאולי עשו אותו בעבר, (אני דיי חדש פה אז אולי אני מעלה באוב רעיונות ישנים), אבל למה שלא יהיה שדה אחד (קטן...) שיהיה מיועד, נניח פעם-פעמיים בשבוע, פשוט לתירגולים??? כולכם צודקים בסופו של דבר. הבעיה היא אחת ויחידה: אין מספיק כוח אדם. יש לכם רעיון? הצעה? הארה? אז הפסיקו להציע והתחילו לבצע! מספיק עם "אין פיקוח", "יבש בפורום", "אין תנועה בארץ", "אין אירועים". אפשר להשתגע מהשליליות שהולכת פה. לכל בעלי הרעיונות למינהם הצעתי כזאת: פנו נא אל אחד המנהלים ותגידו לו שאתם רוצים לתרום באופן מסויים ואל תצאו באופן פרובוקטיבי ותפנו אצבע מאשימה כאן בפורום. אינני חניך IFS ואני כרגע שקוע בלימודיי באוניברסיטה אך אני משקיע לפחות שעה עד שעתיים טיסה בשבוע, וזאת ואף יותר אני מצפה מאנשים שעברו כאן הכשרה כלשהי. יצר האדם (בעיקר הישראלי) הוא בעיקר לקחת ולא לתת. אז אנא עצרו רגע, ותראו מה אתם יכולים לתרום לפני גרימת נזק נוסף. לסיכומו של עניין, אני חושב שהשרשור הזה נובע מתסכול של חלק קטן מחברי הקהילה (אפילו הבכירים) ואינו מייצג את דעת הרוב. לעניות דעתי, השרשור הזה אפילו לא ראוי לכל התייחסות מצד המנהלים והסגל הבכיר. יש דברים יותר חשובים לעשות מלהתעסק בקטנות. היי רועי, לא הבנת כלל את מה שכתבתי , התכוונתי שאני במקרה זה כמוך משקיע ולומד וכו' ולא כולם כאלה זה הכל..וזאת הבעיה שצריך להתאים לא ארחיב כי הכל כבר נדון כאן ובשרשורים אחרים לגבי הרעיונות תדע לך שאני בקשר עם אמיר פז לתאם תחילת הכשרה כפקח ...ומה אתה עושה ? חוץ מלתקוף אוליי תעשה משהו מעבר ללטוס בזמן הפנוי שאין לך? כולנו אנשים עסוקים ולכל אחד יש את הדברים שלו , מה שאתה עשית לא מכובד כלל אם אתה לומד אז באמת יפה - גם אני הייתי סטודנט.. אבל זה שאני צריך לפרנס משפחה וכו' לא אומר שאני לא עסוק גם. אתה אמרת שאנחנו תקפנו אז חבל שלא קראת הכל ובעיון ואם אינך מכיר אותי אין לך זכות לתקוף אותי כלל. ובנוסף אתה טועה זה שכתבו פה רק כמה בודדים הם אלו שבאמת אכפת להם כמו צבי כמו נוריאל ועוד אחרים ( סלחו לי אם שכחתי משהו ) וכל השאר תבין לבד.. עובדה שאיציק ומיקי מנהלי VATIL קראו ושמעו ועובדה שהבינו שכן משהו צריך להשתנות והתהליך החל אז כנראה שלפחות חלק מהטענות - יש בהן משהו. אין לי שום כוונה לתקוף אותך באופן אישי ואני מצטער אם פירשת זאת ככה. לקחתי את הודעתך כציטוט משום שהיא התאימה לכוונותי בהודעה. אתה צודק בכך שאתה אומר שאינני תורם מעבר לשעות טיסה. אני לא בא להיות צדיק ואני מאוד מעריך את מי שתורם ותרם. מצד שני, אינני מעלה הודעות שווא בפורום שכולן תלונות כמו הרבה אנשים כאן. דבר נוסף, לפי דעתי, אם אתה חושב שהמנהלים הבינו שמשהו צריך להשתנות בזכות השרשור הזה, טעות בידך. כבר פתחו דיון על כך, ומיקי בעצמו התבטא בקשר לכמה דברים שצריכים להשתנות. אז עוד דיון? אתה באמת חושב שזה ישפיע? במקרה זה, רב הנזק על התועלת. אני יודע באופן אישי שהסגל הבכיר משקיע מעל ומעבר. השקעה רבה נעשית ללא ידיעת חברי הקהילה.
Ron Peer פורסם דצמבר 30, 2009 דיווח פורסם דצמבר 30, 2009 רוי, העניין הוא לא מה שאתה טוען אלא זה שאם לדעת חלק מחברי VATIL שאכפת להם חלק יותר חדשים "יחסית" כמוני וחלק ותיקים מאוד מאוד. יש לעשות כל מיני שינויים או שיפורים - הסמנטיקה נראה לי פה פחות חשובה. זה המקום לכתוב.. מצד אחד יש אפשרות גם לשלוח הודעות פרטיות לחברי הנהלה אבל אז לדעתי יאבד נושא של הדיון החשוב. שמע נאיבי אני לא אבל בעל תקווה ורצון בהחלט כן.. ואם יש סיכוי הקטן שבקטנים שמשהו ממה שאנשים הציעו /כתבו כאן עבר הלאה להנהלה אז קיימנו את המטרה. לגבי IFS - כדוגמא עובדה שהוחלט בעקבות התקרית שהייתה והתגובות אח"כ שיש לשנות משהו. אז להגיד ששום דבר לא עובר הלאה ולא עוזר לא נכון בכלל לדעתי. אני בטוח שההנהלה עושה הרבה ולא כל דבר אפשר לשמוע לראות או לקרוא בפורום. אבל לכיוון שלדעתי VATIL אינו וגם רצוי שלא יהיה דקטטורה יש מקום לחברים להביע דעות להציע הצעות וגם ביקורות כל עוד הן נאמרות/נכתבות בצורה מכובדת. סה"כ מי זה VATIL זה אתה ואני והוא וכולם...מהחפ"ש עד למנהל..
Asaf Brietbard פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 בוקר טוב, לקחתי את הזמן כדי להגיב בצורה אובייקטיבית ולא נמהרת לחלק מהדברים שנכתבו כאן. אתחיל ואומר שכמו לכולם, גם לי הרצון (והתפקיד) לשנות משהו כדי לשפר ולקדם את החטיבה והתחביב. מן הסתם, בתור איש IFS מזה שנים קשה לי לשמוע חלק מהביקורות שאינן מבוססות על מידע אלא שמועות, וללא התייעצות או פנייה לפני כתיבת הדברים (גם כלבוטק פונים אל הנאשמים בבקשה לתגובה לפני פרסום הכתבה...). אז, תגובתי לעניין: 1. הרעיון של בית ספר לטיסה וירטואלית נולד לראשונה מתוך צורך **של החטיבה** בהדרכה של חדשים. כמו השרשור של הימים האחרונים, פעם נושא השרשורים היה רמת הטייסים הנמוכה (ורמת העצבים של הפקחים בהתאם). שאל היום את רן או מיקי איך זה לפקח על טייסי EASTAVIA... הראשון שהרים את הכפפה דווקא עשה עבודה יפה וראשונית, אבל כיום הוא מורחק לצמיתות (ולדעתי חבל שגם בנושא הזה אף אחד לא מוציא את הראש מהאדמה) בעקבות עבירות על חוקי VATSIM, שממיקומי היום נראות כמו יצר האדם - הוא פשוט לקח כסף על ההדרכה. אני לא אשקר ואומר שלפעמים, לאחר השקעה של שעתיים ביום משך שבועיים (במהלך התקופה שלפני פתיחת מחזור ובעת סגירת מחזור אחר, זה בדר"כ מסונכרן) אני מרגיש די מטומטם שאני עושה את זה בחינם, ועוד משלם על דומיין לאתר. כל זאת ועוד - חניכים שבאים רק לקחת, להעביר ביקורת, להשמיץ ולדרוס. אנשים שהשקענו בהם 4 חודשים ונעלמו, אחרים שלא עשו את המינימום המוטל עליהם (למשל - לכתוב לנו משוב על הקורס או להגיע ובזמן) - כל זאת גורם להרגשה של מיותרות. אין לי רצון או סיבה לגרום לפקק תנועה. **אלעד - מעולם בית הספר לא הגדיר את עצמו כשסתום לרשת VATIL. מעולם לא נאמר לאף חניך שאסור עליו לטוס לפני תחילת הקורס.** בית הספר פשוט הציע אלטרנטיבה לקריאת מדריכים עצמאית. גם אני למדתי לטוס כמעט לבד מקריאת מדריכים, אבל את ההתחלה נתן לי תומר חיים ש"הוצמד" אלי ע"י איציק ונתן לי CRASHCOURSE בטיסה. היום יש אנשים אחרים, גישה שונה, ועובדה שיש צורך - אחרת לא היו נרשמים לבית הספר. 2. אני משתדל לרחף מעל הצואה שמושלכת כבר חודשים בין זיירמן לברוכי. לצערי שוב ושוב זיירמן מנצל את IFS כדי לפגוע בברוכי. אל תשכח שאתה פוגע בעוד אנשים בדרך. הסכמתי עם הרבה נושאים מההודעה שפתחה את השרשור, אבל "חיתוך המצב" שלך פשוט יורה לתוך הלב של IFS ובכך כיוונת את כוונות כל התותחים על IFS. 3. למען כולם, בוא אנסה לפרט את שעות ההשקעה נדרשות כיום (ללא בלת"מים) מאיש צוות ב IFS: א. מתרגל - שעה וחצי -שעתיים בשבוע כולל הכנה למפגש. בתקופת ההכשרה מעט יותר. ב. מדריך - שעתיים וחצי פעם בשבועיים (בממוצע, סה"כ סבב של אחד לשלוש על הנייר). ג. אחראי קורס - כנ"ל + מיילים ומנהלות עפ"י דרישה. הייתי מסכם את זה כשעה גג מצטברת בשבוע. ד. מנהל - כתלות בתקופות לחץ, יגיע להשקעה מצטברת של כ-3 שעות בשבוע בשבוע רגיל ועד 6-7 שעות בתקופת פיק בשבוע. אז בוא נעשה שוב את החשבון שלך - 3 מתרגלים+ 4 מדריכים = 7 (יותר מ-50% מצוות IFS) עושים סה"כ גג שעתיים בשבוע. מנסיון העבר - זה לא מפריע להם לטוס ולפקח באותו שבוע. מה שכן, הם מוציאים 50 טייסים עם רקע טוב משלך בטיסת ראייה מדי שנה על הדרך. 4. איפה אנחנו כן נופלים ומאבדים אנשים? טוב ששאלת כי התשובה נמצאת ב IFS כבר יותר משנתיים, ובגינה התרעתי כבר בתקופת איתי חריט והקמת חה"א ואנשי TFW, LSA, STFU וכל מיני קיצורים אחרים שכבר הפסקתי מלספור - התשובה היא חוסר מיקוד כ"א. כל יוזמה של דרדק ישר גררה הקמת אתר, ובסיס נתונים ומנהל תוכן ועורך מגזין וגוזר ציפורניים למנהל ועוד. ואת מי מגייסים לתפקידים? אנשי IFS. למה? הם הם נבחרו ורמתם טובה (בדר"כ) משאר המתנדבים. למה? כי הם מדריכים וחובה עלינו כהנהלה לקחת את הטובים להדרכה. אז מה היה לנו? אחראי קורס עם ותק של שנתיים שבקלות יכול להיות כבר מנהל בית ספר, שמחזיק גם בתואר איש צוות VATIL, איש צוות בחברה וירטואלית, פקח טיסה, מדריך פקחים (וגם תלמיד בית ספר בזמנו הפנוי). והתוצאה ידועה - קריסת מערכות ואובדן איש צוות. כנ"ל מספר מקרים, מה שגורם לכל יוזמה לקרוס, ואחת אחרת שכן מצליחה ממוטטת את כל האחרות. הפתרון? בקרה על הקמת גופים, שילוב וחלוקת עומס. הצעתי את הרעיון מזמן, ואין לי שום בעייה אם IFS יוטמע לאיזה גוף שאתה רוצה כדי שדברים ישתנו. 5. אף אחד לא מחפש את הכבוד שלו ב IFS. אם היינו, התגובה שלנו לשירשור הזה ודומה בעבר, או ליחס החניכים בתקופה האחרונה היתה לזרוק את כל העומס הזה לפח ולסגור את בית הספר. אני בטוח שאתה תשמח אם זה יקרה (כי אז תוכל להגיד "אמרתי לכם" ממרום מעמד ה"בדימוס" שלך) אבל זה לא יקרה. את רעיון הקורס המקוצר ברוכי בעצמו (!! ואל תתן לעובדות לבלבל אותך, אלעד) הגה לפני "העונש הקולקטיבי" שהטחנו על ראשי החניכים. מישהו מכל הכותבים בשרשור הענק הזה אי פעם שלח מייל עם רעיונות להנהלת בית הספר? כן. אחד... 6. שחיקה ומחליפים: כמה וכמה עמדות ב VATIL ובגופים השונים סובלים קשות משחיקה של האנשים. לא אשקר, ואומר שגם צוות הניהול של IFS המכהן כבר כמעט 3(!!) שנים שחוק. אני יכול לומר, שאנחנו מחפשים כבר יותר משנה אנשים כדי לפתח אותם כפוטנציאל להחלפה. עד כה, מעטים מאוד מתאימים והתקוות שלנו בכמה אנשים אחרים נגוזו בגלל שנשחקו עד דק בתפקידים אחרים או סתם נעלמו. מבחינתי עזיבת בית הספר ללא מציאת צוות שיחליף את ברוכי, איציק ואותי כמוהו כבריחה מאחריות - וזה לא אנחנו. אנחנו לא מתבצרים בתפקידנו (אההממ אהממ) ומציעים בזאת לכל מי שיבוא עם יוזמה, רצון ויוכיח את עצמו במהלך תקופה קצרה - לקחת את המושכות בצורה מבוקרת ולהמשיך לקדם את בית הספר. אלעד, רוצה? או שנוח לך יותר בתפקיד הזקן מהחבובות? אחרון ודי: אני מצהיר בזאת, ולא רוצה לתת לשום דבר לבלבל אף אדם בחטיבה - בית הספר הוא לא מושלם, הוא לא פקק, הוא לא MUST והוא יכול להתקיים בצורות אחרות לגמרי מאיך שהוא מתקיים עכשיו. אף פעם לא ניסיתי לעצור יוזמה שחשבתי לנכונה, או שמישהו בא עם קבלות לנהל אותה. עם זאת, אני בז ליושבי הטריבונות שרק לוקחים ונעלמים. קשה לי מאוד ומאכזב אותי מאוד (אישית!!) לראות חניכים בוגרים שלנו שנעלמים ולא טסים. גם בנושא הזה יש לנו יוזמה שהועלתה לפני מספר חודשים, ע"י הקמת קשר עם בוגרינו, ואנחנו מנסים לעבוד גם על זה (ולצערי נשחקים בשגרה). אנחנו באמת מנסים לשפר ולהשתפר, ואני חושב שביקורת טובה. אני קורא לכל מי שכתב כאן רעיונות לסייע לבית הספר ב"הרצת" הרעיון, כמובן בתיאום איתנו ועם הנהלת החטיבה (לא רוצים לפגוע במאמץ ניהול כ"א). לסיום-אלעד,מבחינתי פרות קדושות מגיעות בנתחים, מיושנות, מעושנות ועם צ'ימיצ'ורי. את הקמפיין ארוך השנים שלך נגד IFS (שאני חושב שמונע ממניעים אישיים ולא לטובת הכלל)אני מכיר ולמדתי לחיות לצידו. בחיאת, נסה להעביר ביקורת בונה פעם אחת לפחות, כזו שגם נדע מה לעשות אחרי שקראנו מה שכתבת. לא הבנתי מה מסקנתך, לסגור את בית הספר? למי ששרד וקרא את המגילה - יום נעים .
Adam Waiser פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אני קראתי את המגילה וגם שרדתי ובדרך גם חתמתי על כל מילה וציירתי סמיילי ליד כל משפט. אבל חברה - בעיקר בכירי IFS ואלעד, אני חושב שההתנגחות ההדדית על גבי הפורום לא מוסיפה כבוד לאיש מכם ובטח שלא לכולנו. בואו נמשיך את השרשור מכאן בצורה שבה אמורים להתנהל דיונים בפורום - לא בוויכוחים על בסיס אישי (כולל השוואות ציניות של אנשים לדמויות כאלה ואחרות מעולמנו הפנימי והעשיר) אלא על בסיס רעיוני בלבד. מה שיפה במערכת ההודעות הפרטיות זה ששם מותר לכתוב פחות או יותר מה שרוצים למי שרוצים בלי שאף אחד אחר יראה ויתעצבן או ישמח לאיד. אם יש לכם מחלוקות אישיות שאי אפשר לפתור על כוס בירה תנסו לעשות את זה בהודעות הפרטיות או במסנג'ר או במייל ולא כאן. אנא קחו זאת כהמלצה חברית לפני שיהיה מאוחר מדי. יום נעים
Amir Paz פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אני קראתי את המגילה וגם שרדתי ובדרך גם חתמתי על כל מילה וציירתי סמיילי ליד כל משפט. אבל חברה - בעיקר בכירי IFS ואלעד, אני חושב שההתנגחות ההדדית על גבי הפורום לא מוסיפה כבוד לאיש מכם ובטח שלא לכולנו. בואו נמשיך את השרשור מכאן בצורה שבה אמורים להתנהל דיונים בפורום - לא בוויכוחים על בסיס אישי (כולל השוואות ציניות של אנשים לדמויות כאלה ואחרות מעולמנו הפנימי והעשיר) אלא על בסיס רעיוני בלבד. מה שיפה במערכת ההודעות הפרטיות זה ששם מותר לכתוב פחות או יותר מה שרוצים למי שרוצים בלי שאף אחד אחר יראה ויתעצבן או ישמח לאיד. אם יש לכם מחלוקות אישיות שאי אפשר לפתור על כוס בירה תנסו לעשות את זה בהודעות הפרטיות או במסנג'ר או במייל ולא כאן. אנא קחו זאת כהמלצה חברית לפני שיהיה מאוחר מדי. יום נעים אפשר להפוך את השירשור הזה ל "מנית הפרות הקדושות" בינתיים המניה הזו רק עולה... דף 6 :drinking: איך אמר הרב הראשי ל VATIL "לכו לטוס, לכו לטוס, לכו לטוס..."
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אסף, עניין המספרים של אלעד הוא לטעמי לא רלבנטי אבל הפקק קיים. זה ברור שקורס בIFS הוא לא MUST ושמותר ואפילו רצוי לטוס ברשת בתקופת ההמתנה אבל זה לא מה שמשודר כלפי חוץ ואם הבנתי נכון את דבריו של רמי הוא בעצמו כתב שהוא הבין שלא כדאי לטוס ברשת בלי קורס בIFS (שיתקן אותי עם סילפתי את דבריו). עמלנו קשה במשך שנים כדי לגרום לאנשים לרצות להגיע לIFS וההצלחה (אם נשאיר את נושא הרצינות במהלך הקורס בצד) היא גדולה, כמעט כל חבר חדש שמגיע לכאן עובר קודם כל בIFS והתחושה של החבר'ה האלה היא שלא כדאי להם להתחבר לרשת לפני הקורס כי: הם מתפדחים, הם לא רוצים לעשות שטויות, הם ניסו פעם אחת ופקח צעק עליהם ונתן להם קישורים לIFS... זה דפקטו מה שקורה זה - הממתינים לא טסים ברשת למרות שמותר להם, למה? לא באשמתכם אלא בגלל האווירה שנוצרה בחטיבה. בכל מקרה אנחנו טוחנים סתם מים כי כתבתם שאתם מקימים קורס שיתן לאנשים את הכיוון הראשוני ובזה לדעתי סגרתם את הנושא
Ron Peer פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אסף, עניין המספרים של אלעד הוא לטעמי לא רלבנטי אבל הפקק קיים.זה ברור שקורס בIFS הוא לא MUST ושמותר ואפילו רצוי לטוס ברשת בתקופת ההמתנה אבל זה לא מה שמשודר כלפי חוץ ואם הבנתי נכון את דבריו של רמי הוא בעצמו כתב שהוא הבין שלא כדאי לטוס ברשת בלי קורס בIFS (שיתקן אותי עם סילפתי את דבריו). עמלנו קשה במשך שנים כדי לגרום לאנשים לרצות להגיע לIFS וההצלחה (אם נשאיר את נושא הרצינות במהלך הקורס בצד) היא גדולה, כמעט כל חבר חדש שמגיע לכאן עובר קודם כל בIFS והתחושה של החבר'ה האלה היא שלא כדאי להם להתחבר לרשת לפני הקורס כי: הם מתפדחים, הם לא רוצים לעשות שטויות, הם ניסו פעם אחת ופקח צעק עליהם ונתן להם קישורים לIFS... זה דפקטו מה שקורה זה - הממתינים לא טסים ברשת למרות שמותר להם, למה? לא באשמתכם אלא בגלל האווירה שנוצרה בחטיבה. בכל מקרה אנחנו טוחנים סתם מים כי כתבתם שאתם מקימים קורס שיתן לאנשים את הכיוון הראשוני ובזה לדעתי סגרתם את הנושא אני מסכים אך האם לא זה המצב בגלל הרמה גבוהה של IFS? ורצון שכולם יהיהו באותה רמה +/- לשפ העלאת רמת החטיבה? אם כן זה בה ממקום מאוד חיובי.. מה שכן אוליי כן בגלל המצב שאתה טוען אז כאלו שמתייאשים / מפחדים מהחומר בקורס וכו'.. עוד פחות סיכוי שיבואו ואז בעצם ירינו לעצמנו ברגל? אומנם איכות חשובה אך לא להגביל את החטיבה ל 100 איש? בגלל זה רק כאלה שזה "בדם שלהם" הם אלה שישארו פעילים ויתרמו וכו'.. אם המצב כך אז הסיכוי שנגדל מאוד קטן כי רוב האנשים לא כמו "המשוגעים" לטיסה.
Ron Peer פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אסף, עניין המספרים של אלעד הוא לטעמי לא רלבנטי אבל הפקק קיים.זה ברור שקורס בIFS הוא לא MUST ושמותר ואפילו רצוי לטוס ברשת בתקופת ההמתנה אבל זה לא מה שמשודר כלפי חוץ ואם הבנתי נכון את דבריו של רמי הוא בעצמו כתב שהוא הבין שלא כדאי לטוס ברשת בלי קורס בIFS (שיתקן אותי עם סילפתי את דבריו). עמלנו קשה במשך שנים כדי לגרום לאנשים לרצות להגיע לIFS וההצלחה (אם נשאיר את נושא הרצינות במהלך הקורס בצד) היא גדולה, כמעט כל חבר חדש שמגיע לכאן עובר קודם כל בIFS והתחושה של החבר'ה האלה היא שלא כדאי להם להתחבר לרשת לפני הקורס כי: הם מתפדחים, הם לא רוצים לעשות שטויות, הם ניסו פעם אחת ופקח צעק עליהם ונתן להם קישורים לIFS... זה דפקטו מה שקורה זה - הממתינים לא טסים ברשת למרות שמותר להם, למה? לא באשמתכם אלא בגלל האווירה שנוצרה בחטיבה. בכל מקרה אנחנו טוחנים סתם מים כי כתבתם שאתם מקימים קורס שיתן לאנשים את הכיוון הראשוני ובזה לדעתי סגרתם את הנושא אני מסכים אך האם לא זה המצב בגלל הרמה גבוהה של IFS? ורצון שכולם יהיהו באותה רמה +/- לשם העלאת רמת החטיבה? אם כן זה בא ממקום מאוד חיובי.. מה שכן אוליי כן בגלל המצב שאתה טוען אז כאלו שמתייאשים / מפחדים מהחומר בקורס וכו'.. עוד פחות סיכוי שיבואו ואז בעצם ירינו לעצמנו ברגל? אומנם איכות חשובה אך לא להגביל את החטיבה ל 100 איש? בגלל זה רק כאלה שזה "בדם שלהם" הם אלה שישארו פעילים ויתרמו וכו'.. אם המצב כך אז הסיכוי שנגדל מאוד קטן כי רוב האנשים לא כמו "המשוגעים" לטיסה.
Ido Rosenthal פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 חיובי מאוד, מצידי שכולם יהיו בIFS ושהרשימת המתנה תהיה של 500 איש, אבל צריך לתת פתרון למצב שאותם 500 מחכים עד הקורס כדי לטוס למרות שאף אחד לא מגביל אותם בגלל חשש כזה או אחר
Elad Zeierman פורסם דצמבר 31, 2009 מחבר דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אסף- צא מזה אין קשר למערכת היחסים העכורה שלי עם ברוכי זה ממש נראה כאילו יש לי מניות בארגון מתחרה האמת גם שום תפקיד(מהמעטים) שאני לוקח בו בחטיבה לא משיק למה שברוכי עושה או מה ש IFS עושה זה שהוא לוקח את זה אישית זאת בעיה פרסונאלית שלו והאמת זה גם לא מעניין אותי , אתה מפיל עם כל הכבוד יותר מידי "אחריות" עלי גם כאן וגם בשרשיר השביתה שאת הדברים שאני אומר אומרים להפתעתי גם חניכים שלכם. אין כאן פרות קדושות? יש ברבוע, גם כתבתי שלא שאר המחלקות חפות מטעויות, אתה מכיר את הדיעות שלי לגבי עירוב הצבא ברשת הזאת ע"ע VIAF, ולא ראיתי את נציגי שאר המחלקות מזדעקים לשמיים. לשבת על טריבונה - כן זה לא פשע בעיקר אחרי שמבינים פחות או יותר את המערכת ומה עומד מולך אתה מדבר על כל מיני LSA ועוד קיצורים כאלה שקמו , למה להם אין את הלגיטימציה לפחות ממך ול IFS יש? להזכירך אני שונא ערבוב של צבא ברשת הזאת אבל וואללה הם הביאו ארוע של 40-50 מטוסים בעוד ש IFS יוזמת שביתות בגלל זלזול של חניכים אתם לא שונים מהם גם אצליהם וגם במחלקת הדרכת פקחים יש התבדרות מסויימת יותר או פחות. לכתוב שאשמח שבית הספר ייסגר ואני אשמח להגיד אמרנו לכם? האם אתה נותן לעובדות לבלבל אותך אולי להזכירך בשרשיר הקודם כתבתם בנושא הקורס המקוצר בקצרה במשקולי אידיאולוגיה שללתם את הרעיון בתוספת רקושטים ורק בשרשיר הזה בקשי לראשונה אחרי רפש שנשפך ולא מעט ביני ולבין ברוכי גם פה וגם בםורומים הסגורים שאכן הדבר הזה אמור לפחות ליתקיים. לא אסף אני לא ארקוד מאושר אם זה יקרה אין בי את אותה שנאה שאתה חושב שיש לי כלפי אדם או גוף זה או אחר בחטיבה הזאת או לפחות זה מה שאתה מנסה לעשות ולהעביר לכלל משתתפי הדיון וחבל שזה המסר שאתה מנסה להעביר- להזכירך פנית אלי לא פעם אחת ולא פעמיים בבקשה לסיוע בכל מיני נושאים אף פעם לא השבתי לך בשלילה כי מדובר ב IFS ויהיה יותר נכון להגיד שלא השבתי לך בשלילה אף פעם אפילו אם ברוכי היה פונה לא הייתי מסרב, אבל להגיד שהחלום הרטוב שלי זה לראות את IFS נסגרת? נו טוב מה השלב הבא יהיה לראות איבאו ישראל פורחת ומלבלבת מחדש :drinking:
Rami Arbili פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 ...ואם הבנתי נכון את דבריו של רמי הוא בעצמו כתב שהוא הבין שלא כדאי לטוס ברשת בלי קורס בIFS (שיתקן אותי עם סילפתי את דבריו). ....... בכל מקרה אנחנו טוחנים סתם מים כי כתבתם שאתם מקימים קורס שיתן לאנשים את הכיוון הראשוני ובזה לדעתי סגרתם את הנושא "לא כדאי" - שתי הבהרות: 1) דבריי באו לשקף לא רק את דעתי אלא גם את דעתם של אנשים שמשום מה (אולי גיל צעיר) לא מבטאים אותה על-גבי הפורום. 2) הכוונה בטיסה ברשת היא רק באזור ישראל. אין בעייה באזורים אחרים. שתי סיבות עיקריות. האחת, רושם שהתקבל, מכל מיני סיבות, שהמסלול לטיסה ברשת בשמי הארץ עובר דרך IFS. והשנייה, (שבאופן אישי אני לא שותף אליה) כי העניין כל כך מסובך (CVFR) וכי הרמה של הפיקוח היא כל כל גבוהה ותובענית עד כי הכניסה היא בדרגת Enter on your own risk..... אבל, אם באמת יהיה את אותו קורס ראשוני, התחברות, כללים, תרגולים בשדה יעודי, עלייה לאוויר עם מדריך שמטפל עבור החניך בנדב"ר עד שהחניך תופס ביטחון (תגובה של תומר) וכן הלאה... אז הבעייה נפתרה, ובנוסף, הרווחנו עוד תנועה ועל הדרך, תרגול גם לפקחים
Izik Bakshi פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 אבל, אם באמת יהיה את אותו קורס ראשוני, התחברות, כללים, תרגולים בשדה יעודי, עלייה לאוויר עם מדריך שמטפל עבור החניך בנדב"ר עד שהחניך תופס ביטחון (תגובה של תומר) וכן הלאה... אז הבעייה נפתרה, ובנוסף, הרווחנו עוד תנועה ועל הדרך, תרגול גם לפקחים רמי, זה בדיוק מתכונת הקורס שאתה עובר כרגע (אתה מוזמן לקורא את הסילבוס), עם כל הכבוד, אי אפשר לאכול את כל העוגה בפחות זמן, באמת שאי אפשר. ואתה מתאר את הסילבוס בדיוק עד סולו הקפות שזה בערך 12 מפגשים (12 שבועות), בטח שאם ההית לומד לבד מול מדריך צמוד אז היה פחות, אבל אין לנו את הפרווילגיה להצמיד לכל טייס מדריך. קורס מזורז יכלול פחות חומר, אחרת לא עשינו כלום ולא קיצרנו שום קורס - באופן ישיר זה יגרום לירידה ברמה של הטייסים. כמו שנכתב ע"י אסף, בית הספר חושב על הנושא ומקיים דיון בו, אך השאלה האם הקהילה מוכנה שכל טיסה שניה תיגמר בזה שמטוס התחבר על המסלול, ותהיו כנים עם עצמכם. סיפור קצר, לפני כמה שנים טובות (לפני IFS) ההיתי מקבל הרבה הערות בתור פקח שאני יותר מדי עוזר לטייסים חדשים וממש מלמד אותם תוך כדי פיקוח ופחות מתעסק בשירות הפיקוח, התוצאה והפיתרון שלי היו לחבור להקמה מחודשת של הבית ספר וכך ללמד את החבר'ה החדשים במסגרת מתאימה. לי אין בעיה לחזור לתקופה ההיא, אלה שמכירים אותי יעידו על הסבלנות שלי לכל חדש ברשת, השאלה האם הקהילה מוכנה לחזור אחורה, כנראה שנדע את התשובה שנפעיל קורס מזורז.
Baruch Spiegel פורסם דצמבר 31, 2009 דיווח פורסם דצמבר 31, 2009 **נערך על ידי אדם כבר הזהרתי שנושא זה ופורום זה לא יהיה במה להתנצחויות אישיות עם כל הכבוד ובמחילה זו לא מטרת השרשור אז אנא מכם**