Itamar Koren פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 שלום לכולם רציתי להציע רעיון שהוא בית ספר לפקחי טיסה ככה גם יגדל מספר הפקחים בחטיבה וגם נגיע לרמה מקצועית ואחידה לכולם ובבית ספר יהיו קורסים כמו באמיתי מה דעתכם??
אורח פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 ומה ניראה לך שעושים , אנטולי, אמיר, אלעד ואילן ? רן.
Or Netzer פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 ומה ניראה לך שעושים , אנטולי, אמיר, אלעד ואילן ?רן. אני חושב שהוא התכוון שיש כמו לטיסה.. לפיקוח.. שילמדו פקחים... אני לא חושב שזה טוב.. אם אתה טייס טוב אתה תפקח בלי בעיה
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 רעיון טוב אבל כבר יש לנו בבית ספר לטיסה מחלקת פקחים. כפי שאור אמר פקח טוב הוא קודם טייס טוב אך במקום שכול פקח שלומד ישגע את כול הפקחים.. אני יפרסם את כול החומר שנשלח לי כשאני שיגעתי את הפקחים וכן יהיה לנו גם מדריך משופר לASRC עם טיפים ודברים נחמדים.
Oren Geva פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אני חושב שקצת חרגת מהגבולות שלך עם מחלקת פקחים. אי אפשר שכל אלירן יתחיל להכשיר כאןם פקחים. יש חטיבה, זה מה שהיא עושה, והיא עושה זאת עפ"י הקריטריונים שלה. זה הכל.
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אורן אני לא בא להחליף כאן אף אחד חס וחלילה פשוט שאני חיפשתי עזרה ושאלתי אנשים הם שלחו לי דברים שפקחים שלחו להם וזה הולך כזה בשרשרת. אני בטוח שזה לא מזיק אם יהיה איזה מדריך שאני למשל ארשום על כיונים בASRC לפי מה שישבתי עם תומר למשל והוא אמר לי איך לכוון. בכול מקרה לגבי חטיבת הפיקוח עוד לא התחלנו לעבוד אלא זה בתיכנון ועוד לא שאלנו אף אחד מצוות החטיבה לגבי אישור לזה. תודה
Or Netzer פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אני חושב שקצת חרגת מהגבולות שלך עם מחלקת פקחים.אי אפשר שכל אלירן יתחיל להכשיר כאןם פקחים. יש חטיבה, זה מה שהיא עושה, והיא עושה זאת עפ"י הקריטריונים שלה. זה הכל. אורן צודק.. פקח טוב לא עובד בשבלונה.. הוא צריך לדעת לעשות הכל.. פתרונות לחשוב קדימה ולא לעבוד עם מדריך! תלמד אותו שמטוס שמגיע לחול וכתוב לו בתוכנית דינה יוצא על דינה 1 או אקו או פוקס או פוקס ספישל.. זה לא עובד ככה... צריך לדעת לעשות דברים לפי נתון הרגע ולא לפי שבלונה... לדעתי תבטל את זה.. אני חושב שזה רעיון גרוע
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אני חושב שקצת חרגת מהגבולות שלך עם מחלקת פקחים.אי אפשר שכל אלירן יתחיל להכשיר כאןם פקחים. יש חטיבה, זה מה שהיא עושה, והיא עושה זאת עפ"י הקריטריונים שלה. זה הכל. אורן צודק.. פקח טוב לא עובד בשבלונה.. הוא צריך לדעת לעשות הכל.. פתרונות לחשוב קדימה ולא לעבוד עם מדריך! תלמד אותו שמטוס שמגיע לחול וכתוב לו בתוכנית דינה יוצא על דינה 1 או אקו או פוקס או פוקס ספישל.. זה לא עובד ככה... צריך לדעת לעשות דברים לפי נתון הרגע ולא לפי שבלונה... לדעתי תבטל את זה.. אני חושב שזה רעיון גרוע איך לבטל אם עוד לא עשינו כלום ואנחנו לא בונים מדריך שאיתו אתה תפקח אלא מדריך לפקח המתחיל. שוב לדוגמא משהו על ASRC ודברים כאלה.(אני יודע שיש כי אני בעצמי השתמשתי בו אך לא רואה שם דבר מזיק בעוד מדריך או משהו כזה-בכול מקרה שום דבר בקשר לזה לא יבנה עד שנדבר עם גורם מהחטיבה)
E.Z פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 רעיון טוב אבל כבר יש לנו בבית ספר לטיסה מחלקת פקחים.כפי שאור אמר פקח טוב הוא קודם טייס טוב אך במקום שכול פקח שלומד ישגע את כול הפקחים.. אני יפרסם את כול החומר שנשלח לי כשאני שיגעתי את הפקחים וכן יהיה לנו גם מדריך משופר לASRC עם טיפים ודברים נחמדים. טיס טוב הוא לא בהכרח פקח טוב וזאת עובדה זה שני דברםי שונים לגמריי... פקחים קיימים כיום רק ברשת VATSIM ן IVAO והם עוברים הכשרות בהתאם לקריטריונים של הרשת ואחר כך קריטריונים שלנו (שמקשים עוד יותר) איפה ההיגיון בכך שאתה מכשיר פקחים כאשר א. אתה בעצמך לא פקח ב.הכשרה דורשת ניסיון שאין לך כפקח.. הכשרת פקח זה לא רק שימוש ב- ASRC זה הרבה הרבה מעבר לזה..... באמת קצת חרגת מהתחום... VATIL לא יכולה להכיר בפקח שעבר הכשרה אצלך מפני שעליה בלבד מוטלת ההכשרה הארץ ורק לא יש את היכולת המיקצועית לעשות זאת..
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 מי אמר שבכלל אני מדריך את הפקחים? יש לנו 3 פקחים מואטיל בצוות. ואתם סתם מקדימים את המאוחר... כתבתי למעלה שהכול בתיכנון וכלום לא יבנה עד אישור גורם מואטיל ,אז אין צורך להלחץ ולהתעצבן. אני חשבתי שאם נרכז את אותם פקחים שבכול מקרה מפקחים בהדרכות של הבית ספר שנעשות על אי פי גם לעזרה של פקחים חדשים אבל בנתיים שוב אני אומר. הכול היה בגדר רעיון ובנתיים אנחנו יורדים ממנו . כידוע לנו עינין הפיקוח בחטיבה שלנו הוא נושא מאוד רגיש כי אצלנו יש את הפקחים הטובים ביותר ברשת ולכן בכלל לא חשבתי להיות מי שמכשיר פקחים אלא עזרה לפקחים מתחילים במדריכים על התוכנה ודברים כאלה. תודה שוב
Itay Zecharia פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 הלמידה עצמה אינה מודרכת ע"י אנטולי או אמיר. הלמידה נובעת אך ורק מהתנסות בהקשבה לפקחים אחרים.
Oren Geva פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 ואתה חושב שיש לכם הידע לעזור לפקחים חדשים? נראה לי שאתם יכולים רק לגרום נזק. למה אתה חושב שפקחים שרק אתמול בקעו מהביצה יכולים להדריך אחרים בצורה טובה?
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אורן אני לא רוצה לריב. אבל באמת מי אתה חושב שמדריך? אותם אלה שבקעו מביצה מסבירים לאנשים את החומר והחטיבה בוחנת אותם. אני בטוח שלאנטולי או לאמיר אין זמן לשבת ולהסביר למישהו על איך להיות פקח קרקע . נכון שהם מדריכים את כול הפקחים המתקדמים יותר אבל כפקח חדש עזרה תקבל לרוב מפקחים אחרים . בכול מקרה אמרתי כבר כמה פעמים הכול בגדר רעיון ותראה שמישהו פתח את זה לא אני. אז אולי צריך לתת כיון למישהו שרוצה לפקח . אם תקרא את כול החומר בחטיבה לגבי פקחים יהיה לך אולי 50 אחוז מהחומר שאתה נבחן אצל אנטולי ואני בטוח שיש אנשים שיאומרו כמוני. בגלל זה הפיתרון לשאול את ,איך שאמרת"הגוזלים שבקעו מהביצה". תודה
Shadi Abo Ahmad פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 כרגע המצב הוא ש : * אין מספיק פקחים. * אין מספיק פקחים טובים ומקצועיים. * יש אנשים שהעיקר אצלם זה הכמות ולא האיכות. מה שאנחנו צריכים זה : * יותר השקעה במחלקת ההדרכה של VATIL כדי להכשיר מדריכים רשמיים שלנו. * יותר משגיחים. * יותר פקחים סובלניים. * יותר פקחים שיודעים מה הם יודעים ומה הם לא יודעים. (איזה משפט מחץ!!) * יותר שעות ביממה בשביל לעזור לאנטולי ולאמיר ( ) מה שאנחנו לא צריכים : * בית ספר חיצוני להדרכת פקחים. התחלתם כבר בבית ספר לטיסה. תתרכז ותשקיע בו, תוך כדי תיאום מוחלט עם VATIL. ובקיצור, יש בחטיבה אנשים שיודעים לעשות את העבודה יותר טוב. זה התפקיד שלהם ולא שלכם! ובהצלחה לכולם.
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 שאדי צודק מאה אחוז! זה בדיוק מה שאנחנו עושים ואני לא מבין למה אנשים כועסים. ובטח שאנחנו לא בונים בית ספר חיצוני לפיקוח... להתראות.
Omer k פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 * יותר שעות ביממה בשביל לעזור לאנטולי ולאמיר ( ) אם אתה מצליח לסדר שהיה להם יורת שעות תסדר גם לי זה יעזור לי מאוד בקיצור ולענין יש מקום שהחטיבה תתמוך בבית ספר לטיסה כשהוא מדריך טיסה כרגע ולא פיקוח וכמו כן יש מקום שזה היה נקודת המצוא לכל טייס חדש שיגיע אך בשביל זה יש צורך בתמיכה של החטיבה בענין הפיקוח, אין ספק שפיקוח ניתן ללמוד רק אחרי שטסים הרבה זמן, אך הענין הוא למשל כשאני עכשיו רוצה ללמוד לפקח אני צריך להמתין לאנטולי או אמיר בשביל לקבל את ההדרכה שלא כתובה באתר, קראתי כבר את כל ההדרכה פעמים אולי יש מקום בעתיד לרשום יותר אין ספק שיש דברים שלא ניתן ללמד אך כרגע הבית ספר צריך את התמיכה וההכרה הרשמית מהחטיבה
Or Netzer פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 שמע מדריך ל ASRC יש.. אילן כתב אחד ואחד מעולה באנגלית שהוא מגיע עם התוכנה ונמצא איפה שהתקנת אותה.. שוב הקטע זה שאם הייתם מחפשים מדריך קיים לא הייתם צריכים גם את זה.. תתרכזו בבית ספר לטיסה ולא לפיקוח אי אפשר ללמוד פיקוח.. אפשר ללמוד את הבסיס מה שצריך בסיסי ועקרוני לדעת (שזה גם הטייס חייב לדעת).. ומפה באה ההשגחות של אנטולי אמיר וכל הVATILS שמשגיחים... ההשגחות נועדו לראות אם אתה יכול להשתמש בבסיס הזה כדי להיות פקח מעולה.. (כך לפחות אני חושב שזה מתקיים) אין מה לדבר בית ספר לפיקוח לא יעבוד ולא יהיה בכלל קריטריון מבחינת VATSIM ו VATIL כי בעקרון מה שאני חושב שאנטולי ואמיר עושים.. זה בודקים אם אתה יודע לטוס.. אם אתה יודע נהלים.. יודע דברים של טיסה בשדה עצמו.. מפה הם בודקים אם האזנת לפיקוח למדת הקשבת ושאלת שאלות... ומפה ברגע שהם בדקו שאתה יודע את זה והם חושבים שזה מספיק .. הם נותנים לך להתנסות בפיקוח (עם השגחה שלהם) ומפה ברגע שהם רואים שאתה יודע מבין לא מסתבך ועושה את זה חלק ולא תוקע את התנועה לדוגמא.. הם מורידים את החגורה ונותנים לך בחופשיות לפקח לבד ולפתוח עמדות.. ולפי דעתי וכמו שאני מבין את זה כל הכבוד להם! אין מה להגיד עליהם בכלל... אני לא אומר כדי לפגוע באף אחד.. מה שאתה עושה אלירן בהדרכת טייסים זה עבודה גדולה קשה וטובה בינתיים לפי מה שאני רואה... ותמשיך ככה.. פיקוח בו נעזוב בצד... זה העבודה של אמיר ואנטולי.. והם עושים אותה בצורה מעולה!
Ilan Jonas פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 לדעתי התחיל החופש הגדול, נגמר לכם בית ספר ואתם פשוט לא יכולים בלי זה. לכן כל יום פותחים בית ספר חדש :wink:
Ilan Cohen פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 שלום לכולם. אחרי שקראתי את הדעות כאן הגעתי למסקנה שאנשים לא הבינו את החשיבה מאחרי הרעיון של בית הספר לפיקוח. לא מדובר כאן שיהיה איזה סרט נע שיוציא פקחים כל שעה מהיצור. מדובר על אנשים שהם פקחים כל אחד בדרגתו שיוכלו להשתלב בצורה מסודרת בהדרכת פקחים חדשים שתאום השיעורים שלהם יהיה מסודר ולא כל אחד ישאל ויפריע להם עם שאלות מתי שבא לו. שיהיה בבית הספר מאגר מדריכים ללימוד חומר הפיקוח יותר גדול ששם יוכלו המדריכים להפנות את התלמידים לחומר הדרוש. ואחרי שתלמיד למד את החומר עם מדריך בצורה מסודרת הוא יוכל להמליץ עלין להכנס להיות תחת השגחה זה יקל על אמיר ואנטולי את העומס שיש להם היום. את היוזמה להדרכת טייסים נוצרה עקב ריבוי טייסים חדשים אשר לא היה להם ממי ללמוד והיום הם עוברים הכשרה מיקצועית לכל סוגי מקצועות התעופה יש לזה הצלחה יעידו על כך הטייסים החדשים. תודה על תשומת הלב. אילן כהן.
Itamar Koren פורסם יולי 7, 2004 מחבר דיווח פורסם יולי 7, 2004 אילן כהן אתה צודק ב-100% התכוונו פה שיהיה מדריך שיעבור עם חניך על חומר של פיקוח ואחרי שהחניך למד הוא יילך להיבחן (אם ירצה) אצל אנטולי או אמיר לא התכוונו פה שיכשירו פקחים חדשים אלא רק ילמדו אותם בצורה יותר מעמיקה מהחומר שיש באתר מקווה שעכשיו כולם הבינו :wink:
Omer k פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 לדעתי התחיל החופש הגדול, נגמר לכם בית ספר ואתם פשוט לא יכולים בלי זה. לכן כל יום פותחים בית ספר חדש :wink: אילן, נגמר בית ספר ועכשיו יש הרבה מאוד זמן לעשות כל מיני דברים אם ה לעזור בחטיבה ואם זה דברים אחרים ד"א השגיאות כיתב שיש לי בכל ההודעות הם רק בגלל שאני כותב מהר ואין לי כוח לקרוא את ההודעה אחרי זה שוב
Eliran-VFS1 פורסם יולי 7, 2004 דיווח פורסם יולי 7, 2004 אילן זה בדיוק מה הכוונתי, לא מבין למה הם חושבים שאנחנו הולכים לפגוע ברמת הפיקוח בארץ,כמו שאמרת ריכוז של החומר מפקחים שאיתנו בצוות היה מונע מאנשים לפנות אלהם כול הזמן. בכול מקרה ,לא שמעתי שאסור להציע רעיונות או להגיב עלהם ולכן כרעיון היתה התלהמות גדולה מאוד.